PDA

View Full Version : Βαλεντίνο Ρόσι


smail.GR
18-12-2008, 00:52
http://media2.feed.gr/filesystem/images/20081217/low/newego_LARGE_t_741_1806357.JPG



«Ψήνεται» η συμμετοχή του Ρόσι στα Superbikes


Μετά τις δοκιμές με τη Ferrari και τη συμμετοχή του στο Ράλι Μ. Βρετανίας, ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει θέσει ως στόχο να πάρει μέρος σε έναν γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes.

Και αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί στον δεύτερο γύρο της χρονιάς που θα διεξαχθεί στις 14 Μαρτίου στο Κατάρ, τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος των MotoGP.

Προς το παρόν πάντως τίποτα δεν είναι σίγουρο αφού ο Doctor θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει μια Yamaha R1 2009, πράγμα όχι και τόσο εύκολο λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Όπως είπε και ο Νταβίντε Μπρίβιο -team manager του Ρόσι- η εταιρία των τριών διαπασών έχει ζητήσει περιορισμό των εξόδων προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουμε το πρόγραμμα της εργοστασιακής ομάδας. Το βάρος λοιπόν πέφτει στην Ιαπωνία. Μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει στην παγκόσμια οικονομία μας ζήτησαν να κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τα έξοδα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπρίβιο.

Ο Μαξ Μπιάτζι πάντως που του χρόνου θα τρέχει με τα χρώματα της Aprilia δήλωσε πως περιμένει πως και πως τον Ρόσι στα Superbikes. «Mε το καλό να έρθει, τον περιμένω», είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός αναβάτης που δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον πολυπρωταθλητή της Yamaha.

Ο Ρόσι είχε εκφράσει την επιθυμία του να αντιμετωπίσει τον Τρόι Μπέιλις στο χώρο του (οι δυο τους έχουν τεθεί αντιμέτωποι στα MotoGP), μόνο που ο Αυστραλός τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποσύρθηκε από τους αγώνες στο τέλος της φετινής σεζόν.

«Για να αντιμετωπίσει έναν τόσο δυνατό αναβάτη θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει να προπονηθεί και να κάνει δοκιμές με την ομάδα του κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες για να γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής του αγωνιστικού προγράμματος της Ducati στα Superbikes, Νταβίντε Ταρντόζι.

Arkas
18-12-2008, 18:17
Λέτε να;