PDA

View Full Version : Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ερσης Σωτηροπούλου στην Πάτρα


skippybi
17-03-2010, 17:15
Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
και το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου
σας προσκαλούν στην αίθουσα εκδηλώσεων
του ξενοδοχείου Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106)
τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 19.30
στην παρουσίαση του βιβλίου
της ‘Ερσης Σωτηροπούλου
Εύα
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν
η δημοσιογράφος – κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά
και η σκηνοθέτρια και επίκουρη καθηγήτρια
του Πανεπιστημίου Αθηνών Εύα Στεφανή


«Η Έρση Σωτηροπούλου είναι μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες πεζογράφους της μεταδικτατορικής περιόδου. Και οι σελίδες με τις εξιστορήσεις του ξενοδοχείου στο οποίο θα καταλήξουν οι ήρωές της είναι εξαιρετικά γοητευτικές».
Ελισάβετ Κοτζιά, Η Καθημερινή
«Η Έρση Σωτηροπούλου παρουσιάζει τη σύγχρονη Ελληνίδα-Εύα να ψηλαφίζει στα τυφλά τη χειραφέτησή της».
Μανώλης Πιμπλής, «Βιβλιοδρόμιο», Τα Νέα
«Μέσα από μια αφήγηση ρευστή, που δημιουργεί την αίσθηση της κινούμενης άμμου ... προβάλλει ο ψυχισμός της Εύας. Ένας ενδιάθετος λόγος, από τους καλύτερους της πρόσφατης μυθιστοριογραφίας, που πλάθει μία από τις πιο ολοκληρωμένες ηρωίδες της Σωτηροπούλου».
Μάρη Θεοδοσοπούλου, «Βιβλιοθήκη», Ελευθεροτυπία



Φεύγοντας από το χριστουγεννιάτικο πάρτι, σ’ ένα μπαρ της Αθήνας, μια γιορτή χωρίς χαρά, η Εύα περιπλανιέται στο κέντρο της πόλης, που μοιάζει με ερειπωμένο σκηνικό. Αστυνομικοί που περιπολούν, αδέσποτα σκυλιά, άστεγοι, η φιλική πόρνη, η αλλόκοτη παρέα των παράλληλων μονολόγων σ’ ένα δωμάτιο κακόφημου ξενοδοχείου, όλα αυτά περνούν καλειδοσκοπικά μπροστά στα μάτια της ηρωίδας. Σ’ αυτό το μοναχικό νυχτερινό ταξίδι, οι κατακερματισμένες εικόνες, οι μονόλογοι χωρίς αποδέκτες, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας-υποκατάστατο, οι φθαρμένες σχέσεις και φιλίες πλέκουν γύρω της τον ιστό της φυλακής της.
Όταν ξημερώσει και τελειώσουν όλα, η Εύα δε θα έχει πια καμιά δικαιολογία για να παραμείνει άπρακτη – θα πρέπει να αντιμετωπίσει δραστικά το τίποτα που την περιβάλλει.
Σ’ αυτό το γαϊτανάκι των συναντήσεων, η Έρση Σωτηροπούλου, µε την αδυσώπητη ειρωνεία της και τον ιδιότυπο λυρισμό της, διασχίζει τους καθρέφτες του σύγχρονου κόσμου και σκηνοθετεί τις αβεβαιότητες της ανθρώπινης ύπαρξης. Μια tour-de-force αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο της βραβευμένης συγγραφέως.

Η Έρση Σωτηροπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα κι έχει γράψει ποιήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα. Το βιβλίο της Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές βραβεύτηκε µε το Κρατικό βραβείο μυθιστορήματος και µε το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά και τα σουηδικά.

EOD-K9
18-03-2010, 10:04
:sm8:


Αναμένουμε περισσότερα μετά που θα το διαβάσεις .................

korina
18-03-2010, 10:08
Κάτι τέτοια βιβλία διαβάζεις Βασίλη, με την "Σύγχρονη Ελληνίδα" και μετά λέμε ότι φταίει η ..Βαρβάρα!!!:sm7::sm7:

MARK
18-03-2010, 11:13
Ευχαριστούμε....................;)

Jefe
18-03-2010, 11:24
Η Πάτρα έχει κουλτούρα! Ευχαριστούμε Βασίλη για την ενημέρωση!


Jefe