PDA

View Full Version : Ψηφιακή εποχή: η εκδίκηση του τηλεθεατή;


MARK
03-04-2010, 12:45
http://www.emea.gr/image.php?id=302&w=200&h=172

Η ψηφιακή τηλεόραση, η οικονομική κρίση και ο ανταγωνισμός με τα "νέα μέσα" αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση φέτος, τη χρονιά συμπλήρωσης των 20 ετών ζωής της. Τα κανάλια ήδη έχουν περικόψει σημαντικά τους προϋπολογισμούς τους και ετοιμάζουν την είσοδό τους στη νέα ψηφιακή εποχή, χωρίς να αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για την επικείμενη μετάβαση.

Η μείωση των διαφημιστικών εσόδων, κλονίζει την αυτοπεποίθηση κάποιων καναλαρχών που πιθανόν γνωρίζουν ότι στη Βρετανία, η διαφημιστική δαπάνη στο διαδίκτυο ήδη ξεπέρασε την αντίστοιχη τηλεοπτική. Και παρόλο που η μιντιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα διαφέρει αρκετά από την ευρωπαϊκή, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά οι φωνές αμφισβήτησης της ποιότητας του τηλεοπτικού "προϊόντος".

Μέχρι το 1989, ο τηλεθεατής στην Ελλάδα δεν ήξερε τι θα πει "ζάπινγκ", αλλά ούτε ο όρος τηλε-σκουπίδι υπήρχε στο λεξιλόγιό του. Κάτι που τα ιδιωτικά κανάλια φρόντισαν να του μάθουν κατά την 20ετή σταδιοδρομία τους καλά, με αποκορύφωμα τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους, που στιγματίστηκε από το τηλε-κουτσομπολιό. Το μοντέλο της ελεύθερης και δωρεάν ιδιωτικής τηλεόρασης, όπως το γνωρίσαμε, διανύει περίοδο παρακμής. Δοκιμάστηκε, κρίθηκε και ολοκλήρωσε τον κύκλο του, δύο δεκαετίες μετά την εμφάνισή του.

Η ελεύθερη και δωρεάν ιδιωτική τηλεόραση από τα πρώτα της χρόνια αναδείχτηκε στον αδιαμφισβήτητο βασιλιά των μίντια και τίποτα δεν έμοιαζε ότι θα μπορούσε να ανατρέψει αυτή την πραγματικότητα. Ούτε η είσοδος της NOVA, που διαγράφει, τουλάχιστον προς το παρόν, μία μάλλον "αχνή" πορεία στον τηλεοπτικό χάρτη της χώρας, κατάφερε να ταράξει τα "λιμνάζοντα νερά" της μιντιακής ζωής.

Άραγε θα το πετύχει το διαδίκτυο όπου η τηλεόραση κάνει τα παρθενικά της βήματα, με το TVXS (www.tvxs.gr (http://www.tvxs.gr/)) να καταγράφει μία πρώτη επιτυχία, έστω και αν αυτή περιορίζεται σε ένα εναλλακτικό κοινό; Θα πάρει την εκδίκησή του ποτέ ο τηλεθεατής και κατά πόσο η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή θα προκαλέσει την ανατροπή; "Επτασφράγιστο" μυστικό το μέλλον που μας επιφυλάσσει η ιδιωτική TV, ωστόσο είναι βέβαιο ότι σύντομα, στο τηλεοπτικό τοπίο προετοιμάζονται σημαντικές αλλαγές.

Arkas
03-04-2010, 13:14
Εν αναμονή λοιπόν, της νέας ψηφιακής εποχής!

EOD-K9
06-04-2010, 06:52
Ο Ελληνας θέλει κουτσομπολιά :cool:

Αλλα θα δούμε πως θα πάει και αυτό αν και εξαρτάτε απο το χρημα ,,,,,,,,,,,,,

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
06-04-2010, 06:59
Άραγε θα το πετύχει το διαδίκτυο όπου η τηλεόραση κάνει τα παρθενικά της βήματα, με το TVXS (www.tvxs.gr (http://www.tvxs.gr/)) να καταγράφει μία πρώτη επιτυχία, έστω και αν αυτή περιορίζεται σε ένα εναλλακτικό κοινό;

Εν αναμονή λοιπόν, της νέας ψηφιακής εποχής!


Ας μας πούνε την άποψή τους οι τυχεροί,

που έχουν ήδη την νέα τεχνολογία στην πόλη τους .... ;)