PDA

View Full Version : ''Συγνώμη'', η άγνωστη λέξη για τους Έλληνες πολιτικούς


MARK
03-04-2010, 12:47
Την Τετάρτη το βράδυ παρακολουθούσα μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που παρουσίαζε τη ζωή του Ρ. Πολάνσκι στις ΗΠΑ, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο οποίος βρέθηκε εσχάτως στην επικαιρότητα.
Το στοιχείο λοιπόν που μου κέντρισε το ενδιαφέρον παρακολουθώντας την ταινία είναι το ότι διαπίστωσα πως η Ελλάδα είναι πίσω κατά τουλάχιστον 30 χρόνια. Στη διαπίστωση αυτή μπορεί να καταλήξει ο καθένας από εμάς βλέποντας τις ΗΠΑ και τις υποδομές της την περίοδο εκείνη και ταυτόχρονα να τη συγκρίνει με την εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα σήμερα. Δηλαδή οι πολίτες των ΗΠΑ απολάμβαναν υποδομές και υπηρεσίες που απολαμβάνουμε – απολαμβάνουμε; - εμείς ως πολίτες της Ελλάδας σήμερα.

Ο αντίλογος λέει ότι το μοντέλο ανάπτυξης των ΗΠΑ των τελευταίων 30 χρόνων έχει ίσως αποτύχει με αποτέλεσμα σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα της πολιτικής του τη βελτίωση του συστήματος υγείας.

Η σύγκριση όμως είναι μοιραία και άκρως απογοητευτική για την Ελλάδα και την πολιτική που ακολούθησαν τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 έως και σήμερα. Οι ευθύνες που βαραίνουν και τα δύο μεγάλα κόμματα είναι τεράστιες και το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν σε αυτή τη φάση θα ήταν να κοιτάξουν στα μάτια τους πολίτες και να τους ζητήσουν συγνώμη.

Αντί αυτού, επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο πινγκ – πονγκ, αποδίδοντας ο ένας στον άλλον την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα.

Για πρώτη φορά, είναι η αλήθεια, και οι δύο συμφωνούν ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομία είναι αποκαρδιωτική. Δεν συμφωνούν ως προς το ότι φέρουν ευθύνη και οι δύο. Σίγουρα δεν γίνεται να φταίει μόνον ο ένας, φταίνε και οι δύο, τώρα ποιος περισσότερο και ποιος λιγότερο δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Ίσως αυτός που θα έβγαινε και θα έλεγε την αλήθεια και θα αναλάμβανε την ευθύνη που του αναλογεί να ήταν στη συνείδηση των πολιτών ο πραγματικός νικητής.

Το λυπηρό είναι ότι, όπως συνέβη το 2004, έτσι και φέτος, οι πολίτες επιλέγουν το κόμμα που θα τους κυβερνήσει όχι με κριτήριο την πολιτική που θα ακολουθήσει, αλλά γιατί θέλουν να "μαυρίσουν" το κόμμα που τους κυβερνά.

Arkas
03-04-2010, 13:12
Μα τώρα κάνουμε συγκρίσεις με τις ΗΠΑ;:sm7:

EOD-K9
06-04-2010, 09:12
:hmmm::hmmm: δεν κατάλαβα από ποιον θέλεις συγνώμη ???

Albatros
06-04-2010, 09:28
Και η άγνωστη θέα γιά πολιτικούς...
πίσω από τα κάγγελα...
:mad: