PDA

View Full Version : Διαδρομή κεντρική Ελλάδα


Michael Chatzilias
07-04-2010, 13:02
Καλημέρα!

Μόλις έκανα ένα Πασχαλινό ταξίδι με την οικογένεια (νοικιάσαμε πουλμάκι, 14 άτομα, σκύλος και μπαγάζια - οικογένια Χωραφά). Ενημερώνω για την κατάσταση των δρόμων στις διάφορες περιοχές που πήγαμε για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν εκεί.

Αθήνα - Ρίο:
Έργα μετά το Ξυλόκαστρο, διαπλάτυνση δρόμου. Κίνηση και καθηστερήσεις. Υπομονή εκεί.

Ρίο - Αιτωλικό:
Οκ. Στο Αιτωλικό αρχίζει η Ιόνια οδός προς Άρτα / Γιάννενα και γλυτώνετε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι που νωρίτερα περνούσε μέσα από το Αγρίνιο. Τελειώνει λίγο πριν την Αμφιλοχία.

Αμφιλοχία - Άρτα:
Επίσης Οκ. Στροφές. Στην Άρτα αρχίζει ξανά η Ιόνια οδός για ένα μικρό κομμάτι προς Γιάννενα. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις.

Άρτα - Ριζοβούνι - Κορφοβούνι:
Απίστευτο το μέρος. Απίστευτος ο γάμος...κλαρίνα, αρνιά, Κορφοβούνι είναι αυτό...ό γαμπρός από το Ριζοβούνι και η νύφη από το Κορφοβούνι.

Άρτα - Γιάννενα:
Όμορφη διαδρομή, με πολλές δυνατότητες για στάση δίπλα στον Λούρο. Πολύ όμορφα για οικογένειες (και την δική μου την Χωραφά...).

Γιάννενα (έξω) - Μέτσοβο:
Εγνατία, την ξέρετε όλοι καλά. Γίνονται έργα στο Μέτσοβο και η είσοδος είναι κλειστή, σας πάει γύρω γύρω. Πάτε γρήγορα στην πλατεία για αρνή και πρόβιο...από τις 36 ώρες της διαδρομής, οι 3 ώρες ήταν στην πλατεία του Μετσόβου παρέα με κάτι πρόβια, λουκάνικα, χοιρινά και αρνιά...

Μέτσοβο - Καλαμπάκα:
Πρέπει να βγείτε από Εγνατία μετά το Μέτσοβο, σας πάει από την παλιά Κατάρα με τις στροφές. Δεν υπάρχουν έργα, όλα καλά εκτός από τα φορτηγά.

Καλαμπάκα - Τρίκαλα - Καρδίτσα:
Καινούριος ο δρόμος, η μεγάλη ευθεία και η νέα άσφαλτος κάνουν την διαδρομή ήσυχη και άνετη. Μετά έρχεται ο Δομοκός, τον ξέρετε καλά. Χίλιες φορές καλύτερα με την μηχανή παρά με πουλμάκι τον Δομοκό. Όμορφη η θέα του Θεσσαλικού στο σούρουπο, ανεβαίνοντας για τον Δομοκό.

Λαμία - Αθήνα:
Λίγα έργα, τα ξέρετε οι πιο πολλοί.

1.188 Χιλιόμετρα στο πουλμάκι, σε 2 γεμάτες ημέρες (36 ώρες και με γάμο με 7 ώρες κλαρίνα ενδιάμεσα) Οι υπόλοιποι τώρα στο σπίτι είναι λες και γύρισαν από τον πλανήτη των πιθήκων. Πετύχαμε και αρκουδάκι να περνάει πάνω από την σύραγγα στο Μέτσοβο.

Καλές διαδρομές σε όλους.

Mexicanos
07-04-2010, 13:05
:sm5::sm5::sm5: πάντα τέτοια......

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
07-04-2010, 15:48
Ενδιαφέρουσες κ χρήσιμες πληροφορίες ....

Ευχαριστούμε Μάικ .... ;)

syan
07-04-2010, 18:08
Μιχάλη ωραία και παραδοσιακή η βόλτα...νάσαι καλά και του χρόνου!!

Mariosg
07-04-2010, 18:51
des to album pou aho katevasi ine exisoy kali diadromi me poli homa an veveos pas ke homa karpenisi thermo

saitman
09-04-2010, 19:38
ευχαριστουμε!!τι δρομαρα εκαναν απο Κοζανη μεχρι Γιαννενα!!