PDA

View Full Version : Ο Ελληνισμός δεν πρέπει να αγνοήσει αυτά τα μηνύματα.


MARK
13-04-2010, 18:33
Ο Ελληνισμός δεν πρέπει να αγνοήσει αυτά τα μηνύματα.


Όχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Το Βέλγιο από τις αρχές Μαρτίου 2010 βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο να αποκτήσει .... αλβανική μειονότητα! Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν χιλιάδες Αλβανοί υπήκοοι της Σερβίας και της ΦΥΡΟΜ εκμεταλλεύθηκαν την άρση της βίζας από τις χώρες τους προς την Ευρ. Ένωση και έσπευσαν στο Βέλγιο. Εκεί ζήτησαν να παραμείνουν ως μόνιμοι κάτοικοι και ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Υβ Λετέρμ τούς απήντησε πολύ απλά και ξεκάθαρα: «Απελαύνεσθε, δεν σας δίνουμε άδεια παραμονής»!

http://f258.mail.yahoo.com/ya/download?mid=1%5f7526%5fAMEKDNkAASzuS772MAtzOE0ytlg&pid=2&fid=Inbox&inline=1Η ιστορία είναι πολλαπλώς διδακτική και στέλνει μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες. Πρώτον καταδεικνύει ότι οι Αλβανοί που κατοικούν στη Νότιο Σερβία και κυρίως στο Πρέσεβο δεν είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν υπό σερβική διοίκηση. Το παράδειγμα των ομοεθνών τους του Κοσσυφοπεδίου λειτουργεί ως όραμα και στόχος γι'αυτούς. Ή θα φύγουν , όπως επιχείρησαν αυτοί που πήγαν στο Βέλγιο, ή θα ξεκινήσουν-αργά ή γρήγορα-αποσχιστικό ένοπλο κίνημα. Οι Σέρβοι φαίνεται ότι δεν έχουν απαλλαγεί από τα βάσαν των αποσχιστικών κινημάτων. Αναμένουν απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για το Κόσσοβο, αλλά ανοίγει νέα πληγή στη νότιο Σερβία.

Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται προς το πολυεθνικό και θνησιγενές κράτος των Σκοπίων. Και εκεί η πολυάριθμη αλβανική κοινότητα αναπτύσσει φυγόκεντρες τάσεις. Άλλοι μεν φεύγουν στο Βέλγιο για να μην ζουν κάτω από τη διοίκηση των Σλάβων δήθεν «Μακεδόνων». Και άλλοι ετοιμάζουν τον δεύτερο γύρο της ένοπλης αποσχιστικής δράσης μετά τον πρώτο γύρο του 2001. Το τρίτο μήνυμα απευθύνεται από τον αλβανικό εθνικισμό προς κάθε ενδιαφερόμενο.Οι αλβανικές κοινότητες δύσκολα μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά δίπλα σε μία Χριστιανιοκή Ορθόδοξη πλειοψηφία (π.χ. Σέρβους, Σκοπιανούς). Όταν νιώθουν πολίτες β΄κατηγορίας ή φεύγουν από τη χώρα ή εξεγείρονται. Όταν όμως αποτελούν την πλειοψηφία όπως στην κυρίως Αλβανία, τότε δείχνουν καταπιεστικές διαθέσεις προς τις Χριστιανικές μειονότητες (π.χ. Βορειοηπειρώτες).

Το τέταρτο μήνυμα έρχεται από τη Βελγική κυβέρνηση προς τους Έλληνες οπαδούς της πολυπολιτισμικότητας. Το Βέλγιο δεν έχει καμία διάθεση να αποκτήσει αλβανική μειονότητα ούτε να μονιμοποιήσει και να νομιμοποιήσει τις χιλιάδες νέων επισκεπτών, οι οποίοι μάλιστα ακολουθούν τη μουσουλμανική θρησκεία. Καλά τα συνθήματα και οι δήθεν προοδευτικές κραυγές υπέρ των μεταναστών, αλλά αν θέλουμε να είμαστε Ευρωπάιοι πρέπει να βλέπουμε και τα παραδείγματα που μάς δίνουν οι άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί. Καμία χώρα δεν επιθυμεί την αύξηση του μοιτυσουλμανικού πληθυσμού της ούτε επιδιώκει εισαγωγή μειονοτήτων. Μόνο στην Ελλάδα βλέπουμε τέτοια βιαστικά και επικίνδυνα πειράματα, όπως αυτά που εισάγονται με τον νέο νόμο περί ιθαγενείας των μεταναστών. Αφού ο Πρωθυπουργός μας ζητεί οικονομική στήριξη από την Ε.Ε. γιατί δεν παίρνει και ορισμένα χρήσιμα μαθήματα από τους εταίρους μας; Όταν πηγαίνει στις Βρυξέλλες, έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών, ας ρωτήσει τον Βέλγο Πρωθυπουργό πώς και γιατί χειρίζεται με αρνητική διάθεση το αίτημα των Αλβανών απρόσκλητων επισκεπτών του.

Το πέμπτο μήνυμα απευθύνεται προς τους υπευθύνους της Ευρώπης για τα θέματα της άρσεως της βίζας και για την εισδοχή νέων μελών. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι λόγω φτώχιας μεγάλος αριθμός Αλβανών θα εισρεύσει και θα ζητεί μόνιμη εγκατάστραση αν αρθεί η απάιτηση ειδικής θεωρήσεως (βίζας) για τους Αλβανούς πολίτες. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο αναμένεται να αποφασισθεί συντόμως, καλόν είναι πάντως να λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Η Ελλάς επισήμως προωθεί την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. Είμαστε, άραγε, βέβαιοι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θέλουν πραγματικά κάτι τέτοιο; Όπως και στην περίπτωση της τουρκικής εντάξεως φοβούμι ότι σέρνουμε το κάρο δύο χωρών, οι πληθυσμοί των οποίων είναι έτοιμοι να συρρεύσουν μαζικά στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και τότες ο κύριος Λετέρμ και ο κάθε Λετέρμ θα τραβά τα μαλλιά του και θα καταράται την Ελλάδα που προώθησε τέτοιες υποψηφιότητες.

Το έκτο μήνυμα έρχεται από την αποφασιστικότητα του Βέλγου Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν φοβήθηκε τις πιθανές αντιδράσεις των «προοδευτικών» και των οπαδών της πολυπολιτισμικόιτητας στη χώρα του. Αμέσως και χωρίς δισταγμούς και περιφράσεις αποφάσισε να απομακρύνει μέ κάθε νόμιμο τρόπο τους συμπαθείς βαλκανίους επισκέπτες του. Και φυσικά την απόφασή του στηρίζουν όλα τα μεγάλα κόμμτα στο Βέλγιο. Δυστυχώς στην Ελλάδα τέτοια θέματα και τέτοιες αποφάσεις ρυθμίζονται μερικές φορές υπό την πίεση φωνασκουσών μειοψηφιών, οι οποίες τρομοκρατούν ιδεολογικά την σιωπηρή πλειοψηφία. Η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε και δεν είναι πλέον της μόδας στην Ευρώπη, μόνο που αυτή είδηση αργεί να έλθει σε ορισμένα τμήματα της ελληνικής διανόησης!

Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από τη συμπεριφορά του αλβανικού στοιχείου στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη είναι ότι η περίοδος των αναταραχών δεν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι αλβανικές κοινότητες δεν έχουν μεν τον θρησκευτικό φανατισμό άλλων μουσουλμανικών ομάδων, διαπνέονται όμως από εθνικισμό και από αλυτρωτικά οράματα που ενθαρρύνονται από τα Τίρανα. Σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται, ωθούνται σε τρεις επιλογές. Ή να κατακλύσουν μαζικά τις χώρες της Ευρ. Ενώσεως, όπως επιχειρούν και προς το παρόν αποτυγχάνουν στο Βέλγιο, ή να ασχολούνται με δραστηριότητες ποινικώς κολάσιμες, ή να κινητοποιούνται δυναμικά μέσα στις κοινωνίες που ζουν και να διεκδικούν ισχυρότερο ρόλο. Ο Ελληνισμός δεν πρέπει να αγνοήσει αυτά τα μηνύματα...

alx_k
13-04-2010, 19:51
:sm5:

Πολυ ωραιο αρθρο!!

ckalfas
13-04-2010, 22:39
Καλά, αν έλεγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αυτά που είπε ο Βέλγος, θα ξεσηκωνόταν η αντιπολίτευση και θα εξαπέλυε μύδρους εναντίων της ρατσιστικής κυβέρνησης. Τα κόμματα της αριστεράς θα έβγαιναν στους δρόμους, τα κανάλια θα ξεφτίλιζαν το θέμα έχονταν στα τηλεοπτικά παράθυρα ανθέλληνες Αλβανούς εργατοπατέρες, ο Λαζόπουλος θα τραγουδούσε αλβανικά τραγούδια στο Τσαντίρι του και θα έγραφα χιλιάδες άλλα πράγματα, αλλά...

Τι λέμε τώρα; Σιγά να μην είμασταν ίσα με τους Βέλγους που θέλουν να προασπίσουν την εθνικής τους ταυτότητα και πλούσια ιστορία!

man gs
13-04-2010, 23:45
μονοι μας τα λεμε μονοι μας τα ακουμε αχ αχ αχ :sm5:

pirate
14-04-2010, 08:18
εχετε δίκιο μονο οταν μας βάλουν όλοι αυτοί το περιστροφο στον κρόταφο μονον τοτε ξυπνάμε, δεν ξέρω τι γίνεται στις μεγάλες πόλεις εδώ πάντως στην Κρήτη έχουμε σοβαρό πρόβλημα και με τους Βούλγαρους (αυτοί είναι Ε.Ε) ειλικρινά δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση αλλά ενδιαφέρον απο την εκάστοτε κυβέρνηση δεν υπάρχει, γιατί εμένα να μου κόβει τον κ@@λο αν δεν εχω περάσει ΚΤΕΟ, αν δεν έχω ασφάλεια και άλλα πολλα και διάφορα και επιτρέπει να περναν τα σύνορα και να κυκλοφορούν στους δρόμους μας οχήματα που είναι έτοιμα να διαλήσουν ; να μην αναφερθω στον τρόπο με τον οποίο οδηγούν (ισως θα επρεπε καποια στιγμη να σας στειλω μερικες φωτος για να δειτε τι εννοώ)
Συμπέρασμα : :Απορία::Απορία::Απορία:

MARK
14-04-2010, 21:56
Το πρόβλημα διογκώνεται και που θα φτάσει;;;Αγνωστο.............Νεύρα

loulou1100gs
14-04-2010, 22:19
Γρηγορείτε και προσεύχεσθε. Μείνετε συντονισμένοι να δείτε ποιό θα είναι το επόμενο ζήτημα που θα μας θέσουν οι Ευρωπαίοι μετά το "πακέτο στήριξης". Είπαμε, όταν ζητιανεύεις γίνεσαι εύκολα υποχείριο αυτού που σε δανειοδοτεί.

aeriko
15-04-2010, 13:30
Ερωτήματα που μου γεννήθηκαν:
1) Οι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα είναι άτομα δεύτερης κατηγορίας;
2) Οι Ελληνες μουσουλμάνοι της Θράκης είναι άτομα δεύτερης κατηγορίας και αν αισθάνονται όντως έτσι, μήπως θα πρέπει να εξεγερθούν γιατί είναι μειονότητα και καταπιέζονται από την πλειοψηφία;
3) Οι Βουδιστές, Ινδουιστές, Εβραίοι,κλπ σε ποιά κατηγορία εντάσσονται.
4) Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι Καθολικοί κλπ παρακλάδια σε ποιά κατηγορία ανήκουν;
5) Χώρες με υπηκόους διαφόρων εθνοτήτων και θρησκευμάτων πρίν τη τελευταία 15-20ετια είχαν παρόμοια προβλήματα;
6) Η χριστιανική και πολιτισμένη Ευρώπη τι κάνει για την οικονομική ανόρθωση (γιατί εκεί είναι το ρεζουμέ) των χωρών αυτών;
7) Τέλος, μήπως ένας ταλαίπωρος λαός είναι πιό ευάλωτος σε πολιτικά και θρησκευτικά παιχνίδια άλλων ισχυροτέρων;

vpentza
15-04-2010, 14:23
Δεν βλέπω (πάλι) τη προέλευση των γραφόμενων....

Φαντάζομαι λόγω της γνωστής ευαισθησίας των διαχειριστών στην αναζήτηση των πηγών, το θέμα να κατέβει άμεσα και μέχρι νεωτέρας....;)

Carduelis
15-04-2010, 15:42
Ο Mark για πολλοστή φορά ξαναδημοσιεύει θέματα δίχως να κάνει τον κόπο να μας δώσει την πηγή του για να κρίνουμε την αξιοπιστία της.
Δεν είναι κακό να έχεις τις απόψεις σου αλλά είναι αστείο να τις καλύπτεις σαν "αναμεταδόσεις" εκτός και είσαι απόλυτα αλληλέγγυος με αυτές. Απορώ και με όσους απάντησαν και χειροκρότησαν δίχως καν να αναρωτηθούν αν είναι αληθινά όσα περιγράφονται!
Το παραπάνω λοιπόν "κείμενο" που είναι γεμάτο εθνικιστικές "κορώνες" προέρχεται από το site: http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3171&Itemid=158 (http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3171&Itemid=158)
Δεν μου πέφτει λόγος για τα πολιτικά ή θρησκευτικά πιστεύω κανενός αλλά έχω μάθει να είμαι δύσπιστος απέναντι σε κάθε έναν που αντιμετωπίζει πράγματα και καταστάσεις με φανατισμό και τα παραμορφώνει για δικούς του λόγους!
Το θέμα όπως μπορείτε να δείτε (σε κάτι πιο αξιόπιστο από το παραπάνω site) περιγράφεται εδώ: http://www.eubusiness.com/news-eu/serbia-macedonia.3jb (http://www.eubusiness.com/news-eu/serbia-macedonia.3jb)
Περιληπτικά:
Οι Αλβανικές μειονότητες ορισμένων περιοχών της Σερβίας και των Σκοπίων ζούνε ουσιαστικά σε γκέτο, με μεγάλη ανεργία (μόνο 5% οι απασχολούμενοι) δίχως καμμιά προοπτική όχι ευημερίας και μόρφωσης, αλλά ούτε καν επιβίωσης. Στηριζόμενοι στην αλλαγή του κοινοτικού νόμου περί βίζας στις δύο αυτές χώρες ορισμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία τους παρουσίασαν το Βέλγιο σαν χώρα της ευημερίας που θα τους έδινε πολιτικό άσυλο, δουλειά και στέγη. Το αποτέλεσμα ήταν ενώ τον Γενάρη οι Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες που ζητούσαν άσυλο ήταν 58, τον Φλεβάρη έγιναν 330 !! Απλά τους φάγανε τα λεφτά και τους εξαπάτησαν. Έτσι αναγκάστηκε μια επιτροπή από το Βέλγιο να επισκεφτεί Σκόπια και Σερβία για να εξηγήσει (σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές) ότι οι Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται πολιτικού ασύλου στο Βέλγιο.

Δεν ξέρω τι βλέπει ο Mark σε αυτή την είδηση, αλλά εγώ δεν βλέπω θρησκευτικούς αποκλεισμούς, φόβο για το Μουσουλμανικό στοιχείο κλπ. Δεν αρνούνται τους οικονομικούς μετανάστες από την Αλβανία, το πολιτικό άσυλο τους αρνούνται και δικαίως αφού δεν το δικαιούνται!
Τώρα τι αλυτρωτικά φαντάσματα βλέπει ο «Ζωηφόρος» συντάκτης, τι μαθήματα παίρνει από τους Βέλγους και τι ερμηνείες δίνει είναι αλλουνού παππά (ή γιατρού) Ευαγγέλιο!
Είναι λυπηρό να ξεχνάει ένας λαός σαν τους Έλληνες (που τον προηγούμενο αιώνα αναγκάστηκε να μεταναστεύσει μαζικά στις 4 άκρες της γής) ότι οι άνθρωποι δεν μεταναστεύουν για να κλέψουν αλλά για μια καλύτερη ελπίδα ζωής γι αυτούς και κυρίως για τα παιδιά τους!
Και όσοι ενστερνίζονται τις «ιδέες» του παραπάνω συντάκτη, απλά ξεχνάνε ότι η συμπεριφορά και η μοίρα των Ελλήνων μεταναστών δεν ήταν καθόλου διαφορετική από αυτή των σημερινών Αλβανών, Βουλγάρων, Ουκρανών, Αιθιόπων κλπ.
Χτες είμαστε εμείς μετανάστες, σήμερα εκείνοι και αύριο κάποιοι άλλοι, ίσως εμείς ξανά έτσι όπως πάει η οικονομία μας. Οι οικονομικοί μετανάστες είναι θέμα που θέλει αντιμετώπιση, όπως και οι φανατικοί του «ζωηφόρου» είδους που σπέρνουν μίσος.
Προφανώς πιστεύουν ότι εμείς είμαστε μια ανώτερη ράτσα που πρόκοψε και επιβίωσε στους κουτόφραγκους δίχως κλεψιές, ατιμίες κλπ και τώρα πρέπει να αρνηθούμε σε άλλους δύστυχους την ευκαιρία να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο μην τυχόν και μολύνουν το χρώμα, τη σημαία, τη θρησκεία, την ευνομία μας ή ότι άλλο φαντάζονται ότι μας κάνει «ξεχωριστό» λαό!

aeriko
15-04-2010, 19:40
Με αφορμή το ποστάρισμα του Carduelis επισυνάπτω μερικά blogs στα οποία αρθρογραφεί ο συντάκτης και ''πολιτικός επιστήμων'' του θέματος.
1) - (http://www.discussion.gr/)
2) Metanastis (http://www.metanastis.com/MEIONOTHTA_STH_THRAKH.htm)
3)Κωνσταντίνος Χολέβας (http://www.efylakas.com/archives/tag/κωνσταντίνος-χολέβας)
4)ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: Κωνσταντίνος Χολέβας, Το Υπουργείο Εξωτερικών και η 25η Μαρτίου (http://thriskeftika.blogspot.com/2010/03/25_14.html)
5) Αντίβαρο | Αντίβαρο στην ιδιωτεία (http://www.antibaro.gr/)
6) kantonopou’s blog Αρχεία Ιστολογίου Κωνσταντίνος Χολέβας, Με τον Εσταυρωμένο ή με την κολοκύθα; (http://blogs.sch.gr/kantonopou/2009/11/16/κωνσταντίνος-χολέβας-με-τον-εσταυρωμ/)

τα υπόλοιπα με λίγο ψάξιμο μπορείτε να τα βρείτε στο internet

vpentza
15-04-2010, 20:31
"πρώτα ερευνώ και μετά ...δημοσιεύω"

μπράβο σας κύριοι για το χρόνο που διαθέσατε να μας ανοίξετε τα μάτια......
ήταν απαραίτητο να μας ανοίξετε τα μάτια γιατί δυστυχώς αυτές τις εποχές είναι μισόκλειστα με ροπή προς την απόλυτη ύπνωση...(ή αποχαύνωση)

Ακιs
15-04-2010, 23:41
:sm5: πολυ καλο post!!!