PDA

View Full Version : Της γρίππης επίλογος


MARK
16-04-2010, 13:09
Της γρίππης επίλογος



Γράφει: Κρεμαστινός Δημήτριος (http://www.iatronet.gr/author_bio.asp?au_id=238), Καθηγητής Καρδιολογίας



Είναι πολλοί που ακόμα ρωτούν τι πράγματι συνέβη με τη γρίπη που πέρασε. Είναι άλλοι που απορούν γιατί ξοδεύτηκαν τόσα πολλά σε μία περίοδο οικονομικής δυσπραγίας και άλλοι που διερωτώνται ότι, καλά, θα γίνουν τα ίδια και με την επόμενη επιδημία γρίπης αφού κανείς δεν θέλει να κάνει μία στοιχειώδη αυτοκριτική.
Είναι πράγματι αλήθεια ότι αντιδράσαμε σαν κράτος υπερβολικά.
Είναι πράγματι σωστό ότι ξοδεύτηκαν πολύ περισσότερα απ' ότι ξόδεψε όλος ο άλλος κόσμος και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη με την επόμενη επιδημία γρίπης αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι για διάφορους λόγους ο καθένας επιθυμούν όλη αυτή η ιστορία να ξεχασθεί. Όμως την κύρια ευθύνη φέρουν αυτοί που έκαναν τον βασικό αρχικό σχεδιασμό, οι οποίοι συνέστησαν επιτροπές Εθνικές, Πανελλήνιες κ.τ.λ. για την αντιμετώπιση της γρίπης με υποπαραρτήματα σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε νομαρχία. Αντί δηλαδή να εφαρμόσουν τις ολιγόλογες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου, δηλαδή τα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τους γελοίους διαπληκτισμούς για το ανύπαρκτο πραγματικά θέμα της γρίπης που επικάλυπτε τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Θυμηθείτε την προμήθεια και αγορά ειδικών καμερών στα αεροδρόμια με στόχο να συλλάβουν τους γριπωμένους ταξιδιώτες για να αποτραπεί η είσοδος του ιού στη χώρα!
Θυμηθείτε πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για το ειδικό προσωπικό των καμερών και τις Πανελλήνιες συσκέψεις για να αντιμετωπισθεί η γρίπη, θυμηθείτε την τρομολαγνία των μέσων ενημέρωσης με τους δημοσιογράφους να φορούν μάσκες στα δελτία ειδήσεων και τους ειδικούς να προαναγγέλλουν μεταλλάξεις του ιού και τα αλλεπάλληλα κύματά του, που θα εξολόθρευαν όλους τους Έλληνες!
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να παραγγείλει ο τότε Υπουργός Υγείας διπλάσιες δόσεις εμβολίων από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διακήρυττε ότι αρκεί μόνο το 1/3 του πληθυσμού να εμβολισθεί για να δημιουργηθεί ασπίδα ανοσίας για όλο τον πληθυσμό. Αναλογικά η Αμερική θα έπρεπε να προμηθευτεί 600 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για να καλύψει όλο τον πληθυσμό της!
Άγνοια, αφέλεια, συμφέροντα οργανωμένα; Ο καθένας ας κρίνει.
Όμως θα πρέπει να δοθεί και μία επιστημονική απάντηση από πλευράς των σοβαρών επιστημόνων της χώρας που τότε συνιστούσαν ψυχραιμία και ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να περιορισθούν στο επίπεδο εμβολιασμού μιας κοινής γρίπης.
Το επιχείρημα ότι ο ιός θα μεταλλαχθεί και θα γίνει επιθετικότερος ήταν έωλολο, γιατί όλα τα επιστημονικά περιοδικά παράθεταν την εξέλιξη του ιού Η1Ν1 από το 1917 που προκάλεσε τη θανατηφόρα Ισπανική γρίπη μέχρι σήμερα ο ιός αυτός προκάλεσε μικρές ή μεγάλες επιδημίες που όμως όλες ήταν ηπιότερες της αρχικής γρίπης. Γιατί λοιπόν ο ιός να μεταλλαγεί επί το χειρότερο τώρα;
Όταν διατυπωνόταν το επιχείρημα ότι ο καλός καιρός της Ελλάδος μας προφυλάσσει, την ίδια εποχή όλη η δυτική Ευρώπη ζούσε με πολικές θερμοκρασίες χωρίς πουθενά να παρατηρηθεί έξαρση της γρίπης. Γιατί λοιπόν να συνέβαινε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα;
Τέλος, όταν στο διεθνή επιστημονικό τύπο δημοσιεύονταν ότι η εξέλιξη της επιδημίας στην Αυστραλία χωρίς να εμβολιασθεί ο πληθυσμός της είχε θνητότητα και επιπλοκές λιγότερες από την κοινή γρίπη, αντίστοιχα στην Ελλάδα τα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωναν καθημερινά θανάτους από τη γρίπη και ότι έκλειναν τα σχολεία με τους μαθητές να πηγαίνουν κανονικά στα φροντιστήρια και στις καφετέριες!
Τι είχε συμβεί; Στην πλειονότητα των θανάτων από γρίπη υπήρχε άλλο βασικό νόσημα π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια, καρκίνος, νοσήματα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα κλπ. Οι άνθρωποι αυτοί ούτως ή άλλως χάνονται από λοιμώξεις. Την ίδια εποχή που κάποιοι από αυτούς χάνονται από γρίπη δεκαπλάσιος αριθμός αρρώστων χάνονται από τα άλλα μικρόβια. Αυτό δεν το ανακοίνωσε κανένας.
Έτσι λοιπόν χτίσθηκε ο μύθος της θανατηφόρας γρίπης που έπληξε τη χώρα.
Του χρόνου ο ιός αυτός αδρανοποιημένος θα περιέχεται μέσα στο κοινό εμβόλιο της γρίπης και θα το κάνουν αυτοί που το κάνουν κάθε χρόνο, δηλαδή τα άτομα υψηλού κινδύνου.
Άραγε το πάθημα αυτής της γρίππης θα γίνει μάθημα για την επόμενη;
Παρόλα αυτά, ευτυχώς ο κόσμος αντέδρασε θετικά και μόνο 350.000 από τα 11 εκατομμύρια Έλληνες εμβολιάσθηκαν κατά του ιού.

------------
Αν δεν υπήρχε η εναλλακτική ενημέρωση μέσω Διαδικτύου και κάποιες δηλώσεις και παραιτήσεις υπεύθυνων ανθρώπων, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αυτό το νούμερο λόγω της πλύσης εγκεφάλου των ελεγχόμενων ΜΜΕ !!!!!! σπάστε την TV!

--
__

Arkas
17-04-2010, 12:17
Μετά Χριστόν......προφήτης ο κος καθηγητής.

GeorgeP
17-04-2010, 18:09
Μετά Χριστόν......προφήτης ο κος καθηγητής.

και προ Χριστόν τα ελεγε αλλα με πλαγιο τρόπο, οπως επρεπε και οπως εκανε σε μια συνεντευξη του που τον ειχαν ρωτησει αν θα το εκανε ο ιδιος και ειχε απαντησει οτι ''δεν το θεωρει αναγκαίο''!!!! Και οποιος καταλαβε καταλαβε!!!!
Δεν θα μπορουσε κοτζαμ Κρεμαστινος να λαϊκισει οπως καποια blogs και καποιοι γιατροι βαζοντας τον κοσμο σε μεγάλη αμφιβολια! Ξερω η αμφιβολια ηταν ηδη εκει αλλα αλλο να το λεει ο ταδε γιατρουδακος κι αλλο ο Κρεμαστινός!!
Πιστευω οτι πριν ονοματισουμε καποιον καλο θα ειναι να λαμβανουμε υπόψιν μας το ''μεγεθος του, την βαρυτητα του'' αλλα και την στιγμη κατα την οποια εκφραζεται για κατι!!! Ειδικα σε θεματα Ιατρικα!!!!!!!

KAS
17-04-2010, 19:25
Που να ακούσεις την άποψη των γιατρουδάκων που βγάζουν όλη τη δουλειά , για τον κάθε Κρεμαστινό . :mad:
Και δεν κατάλαβα η αλήθεια από το μέγεθος και τη βαρύτητα εξαρτάται ; Και τι θα πει πλάγιος τρόπος ; Τόση βαρύτητα και τέτοιο μέγεθος δεν είναι αρκετά για να πάρει την ευθύνη πάνω του ;Η τώρα νομίζει ότι βγαίνει λάδι ; Για όσους δουλεύουν για το Πανεπιστήμιο στο οποίο έχει έδρα ακόμη ο κάθε Κρεμαστινός , ξέρουν πιοι προωθούσαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα με λύσσα .Και ξέρουν πως ακόμη παραμένουν τα ονόματα και οι έδρες κάποιων στο Πανεπιστήμιο εξαιτίας συμμαχιών , και εταιρειών .
Μήπως τελικά το ότι οδηγήθηκε η χώρα μας σε αυτή τη κατάσταση ευθύνη έχουν οι άλλοι ; Γιατί από ότι ακούω από όλον τον κόσμο , αυτοί που έχουν μέγεθος και βαρύτητα μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι .

Arkas
17-04-2010, 21:52
και προ Χριστόν τα ελεγε αλλα με πλαγιο τρόπο, οπως επρεπε και οπως εκανε σε μια συνεντευξη του που τον ειχαν ρωτησει αν θα το εκανε ο ιδιος και ειχε απαντησει οτι ''δεν το θεωρει αναγκαίο''!!!! Και οποιος καταλαβε καταλαβε!!!!
Δεν θα μπορουσε κοτζαμ Κρεμαστινος να λαϊκισει οπως καποια blogs και καποιοι γιατροι βαζοντας τον κοσμο σε μεγάλη αμφιβολια! Ξερω η αμφιβολια ηταν ηδη εκει αλλα αλλο να το λεει ο ταδε γιατρουδακος κι αλλο ο Κρεμαστινός!!
Πιστευω οτι πριν ονοματισουμε καποιον καλο θα ειναι να λαμβανουμε υπόψιν μας το ''μεγεθος του, την βαρυτητα του'' αλλα και την στιγμη κατα την οποια εκφραζεται για κατι!!! Ειδικα σε θεματα Ιατρικα!!!!!!!

Και την κομματική του ταυτότητα βεβαίως βεβαίως!

aeriko
17-04-2010, 22:14
Και την κομματική του ταυτότητα βεβαίως βεβαίως!
:Απορία::Απορία::Απορία:

Arkas
17-04-2010, 22:59
Tί να πω βρε Παναγιώτη μου...
Όταν ένα κομματικό στέλεχος μιας παράταξης κάνει κριτική
μετά από ένα συμβάν, από θέση ισχύος ( ; ),
ενώ όταν επικρατούσε η κρίση μιλούσε με μισόλογα,
τί να σκεφθώ;

Και στο ζουμί:
Το συμπέρασμα που τόσο εύκολα
μερικά παπαγαλάκια βγάζουν σήμερα
είναι ότι κακώς προετοιμάστηκε το κράτος
ενόψει της επερχόμενης (τότε) γρίπης
και κακώς μερικοί "ηλίθιοι" * επιστήμονες
μιλούσαν υπέρ του εμβολίου,
γιατί τελικά οι θάνατοι ήταν κατώτεροι των εκτιμήσεων.

Με άλλα λόγια,
μην φοράτε ζώνη ασφαλείας ή κράνος
γιατί ο μπάρμπας μου που δεν τα φόρεσε ποτέ
πέθανε όχι από τροχαίο
αλλά από προστάτη...


* όπου "ηλίθιοι",
αντικαταστείστε το με το "Τα παίρνανε", "επίορκοι" και τα συναφή.

MARK
17-04-2010, 23:50
Η αλήθεια είναι όπως τα λές Δημήτρη...........:cool:

Carduelis
18-04-2010, 00:41
Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω το Μάρκ που αυτή τη φορά μας έδωσε την πηγή του!
Μερικές δικές μου σκέψεις και προβληματισμοί τώρα πάνω στο θέμα που αναμετάδωσε:
- Ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας ο Κρεμαστινός είναι από τους καλύτερους καρδιολόγους διεθνώς και απόλυτα καταξιωμένος. Οχι όμως αρμόδιος στο θέμα (όπως πχ ο αντίστοιχος καθηγητής επιδημιολογίας Τριχόπουλος, η Γιαμαρέλλου κλπ). Στην ιατρική περισσότερο από οπουδήποτε αλλού ισχύει το "έκαστος στο είδος του".
- Ο επίλογος της γρίπης (Ελλαδικά και Παγκόσμια) δεν έχει γραφτεί ακόμα και όταν θα γραφτεί δεν θα γραφτεί από τον κ. Κρεμαστινό αλλά από oργανισμούς που ξεφεύγουν της ελληνικής επικράτειας. Ήδη από τις 12 Απριλίου oWHO έχει αναθέσει σε ανεξάρτητη επιτροπή την μελέτη των δεδομένων για τον τρόπο που αντέδρασε η παγκόσμια κοινότητα ώστε να βγούν συμπεράσματα για μελλοντική χρήση: "to assess the global response to the pandemic and identify lessons for the future" WHO | Pandemic (H1N1) 2009 (http://www.who.int/csr/disease/swineflu/en/index.html)
- Οι επιδημίες είναι κάτι απρόβλεπτο και αλλοίμονό μας αν δεν επιτηρούνται και δεν λαμβάνεται πρόνοια για ενδεχόμενη εξάπλωσή τους. Δεν ξέρω αν διαβάζει Καζαμία ο Κρεμαστινός, αλλά κανείς δεν ξέρει την συμπεριφορά με ακρίβεια αυτών των επιδημιών! να θυμίσω οτι η ίδια γρίππη εξολόθρεψε 50 εκατομμύρια ευρωπαίους το 1917 ενώ άλλα νοσήματα παλιότερα (πχ χολέρα, πανώλη) αποδεκάτιζαν τον κόσμο. Ποιός μας εγγυάται οτι δεν θα ξανασυμβεί;
- Η κάθε επιδημία, ειδικά αν δεν υπάρχει πρόσφατο προηγούμενό της που να έχει μελετηθεί επαρκώς είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη. Τα κράτη πρέπει να υπολογίζουν και να λαμβάνουν μέτρα για το χειρότερο σενάριο, αλλιώς είναι υπεύθυνα για νεκρούς και υπόλογα στους πολίτες τους για αμέλεια. Το ίδιο όπως και με τις φυσικές καταστροφές. Αυτές τις μέρες βιώνουμε μια ιστορία με το ηφαίστειο της Ισλανδίας που έχει καθηλώσει όλες τις πτήσεις στην Ευρώπη. Γιατί; γιατί θεωρητικά μπορεί να γίνει ο κινητήρας γυαλί και να πέσει το αεροπλάνο, άσχετα αν μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί ποτέ και σε κανένα αεροπλάνο. Κανένα κράτος δεν διανοήθηκε ωστόσο να παραβεί τις οδηγίες και τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν. Η οικονομική ζημιά τεράστια καθημερινά και αν συνεχιστεί αυτό θα ακολουθήσει και η οικολογική που θα είναι και μεγαλύτερη. Αν χρειαστεί δεν θα πρέπει να συμμορφωθεί και η Ελλάδα;;
- Ομοίως στο θέμα της γρίππης Η1Ν1 αλλά και κάθε ενδεχόμενης επιδημίας με παγκόσμιες προεκτάσεις το πρώτο βιολί το κρατάει πάντα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (που είναι η υπηρεσία Υγείας του ΟΗΕ). Σε τέτοια θέματα η κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του WHO. Αλλοίμονο αν κάθε χώρα τράβαγε το δικό της δρόμο! και ακόμα πιό αλλοίμονο αν ο καθένας μας διάλεγε τον ειδικό της αρεσκείας του για να ακολουθήσει την γνώμη του!!! (άσχετο αλλά εγώ θα ήμουνα τότε μεταξύ GeorgeP, Kostas-Patra και Gemara γιατί απλά γουστάρω τα σχόλια και το χιούμορ τους! άμα πάω να πάω με καλή παρέα τουλάχιστον! :))
- Τα σχόλια του Κρεμαστινού και οι μπηχτές για όσους έκαναν τον αρχικό σχεδιασμό (η τότε ΝΔ) επί ελληνικού εδάφους δεν με αφορούν και τα θεωρώ και άστοχα για την ιστορία του σαν γιατρού.
Η Ελλάδα έπρεπε και ώφειλε να ακολουθήσει τις άλλες χώρες.
Ο Κρεμαστινός και ο κάθε Έλληνας γιατρός ώφειλε να ακολουθεί ακριβώς τις διεθνείς οδηγίες και όχι να συμβουλεύει ο καθένας ότι πίστευε, νόμιζε σωστό, ή άρεσε στα κανάλια! Σε τέτοια θέματα δημόσιας υγείας, αυτός που πρέπει να συμβουλέψει τον πληθυσμό δεν δίνει την προσωπική του γνώμη αλλά εφαρμόζει τις διεθνείς οδηγίες, αλλιώς παραιτείται. Αν η μητρική BMW πχ βγάλει μια ανάκληση για τη μηχανή μας θα απαιτήσουμε από τον ντόπιο αντιπρόσωπο να την εφαρμόσει πιστά ή να κάνει οτι εκείνος θεωρεί σωστό;

Για μένα τα αληθινά ερωτήματα σ αυτή την ιστορία ήταν και είναι πάντα δύο:
1. Έκανε σωστά την δουλειά του ο WHO, τήρησε τους κανόνες ή έπαιξε το παιχνίδι των φαρμακευτικών εταιρειών; ή κάποιων άλλων;
2. Η ελληνική κρατική μηχανή (κυβέρνηση και γιατροί) ακολούθησαν τις διεθνείς οδηγίες ή έκαναν του κεφαλιού τους;

-Για το πρώτο δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμα και θα είναι απογοητευτικό αν βρεθούν γιατί έτσι θα πάψει να υπάρχει εμπιστοσύνη σε κατ εξοχήν αξιόπιστους θεσμούς όπως ο WHO και κατ'επέκτασιν ο ΟΗΕ.
- Για το δεύτερο όσον αφορά την κυβέρνηση μάλλον είναι από τα θέματα που χειρίστηκε με ικανοποιητικό τρόπο. Έκανε όσα προβλεπόταν με δεδομένες τις ..αναπηρίες της. Τώρα ανάλογα με το κομματικό του χρώμα ο καθείς ρίχνει μετά το ανάθεμα άλλος στη ΝΔ και άλλος στο ΠΑΣΟΚ.
Εκεί που τα κάναμε σίγουρα ##### είναι στο κομμάτι: γιατροί- ΜΜΕ- κοινωνία. Οι μεν γιατροί διότι εφάρμοσαν τις διεθνείς οδηγίες κατά την προσωπική τους άποψη, λες και είχαν εμπειρία από τέτοιου είδους επιδημίες ή κάποιος ζήτησε την προσωπική τους γνώμη!. Τα ΜΜΕ και τα χειρότερα εξ αυτών, (τα σκουπιδο-bloggs) που χάριν ακροαματικότητας έγραψαν ότι είδους ####### υπάρχει (και τη γράφω επίτηδες ετσι χορταστικά τη λέξη) απλά αυξάνοντας την ανασφάλεια του κόσμου και την παραφιλολογία.
Τέλος σαν κοινωνία τα σκατώσαμε για άλλη μια φορά, γιατί ένα θέμα δημόσιας υγείας, αλληλεγγύης και ενδεχομένως ασφάλειας του πληθυσμού αντί να κατευθύνεται από τους ειδικούς και τους αρμόδιους κατάντησε να ξεφτυλιστεί σε bloggs, κίτρινες φυλλάδες, μεσημεριανά και τελικά φαίνεται πήρε και κομματικές αποχρώσεις. Αποτέλεσμα ο καθένας "έπαιρνε γραμμή" απ' όπου ήθελε η γκλάβα του!
Το δικό μου συμπέρασμα είναι αυτό που είπε ο φίλος Frits σε κάποιο άλλο σημείο: Την επόμενη φορά που θα ξανακουστεί "λύκος στο μαντρί", ούτε ο τσοπάνης θα κουνηθεί, ούτε και τα πρόβατα θα ανησυχήσουν..
Με τις υγείες μας!

Carduelis
18-04-2010, 01:17
http://img169.imageshack.us/img169/6629/psk6051.jpg (http://img169.imageshack.us/i/psk6051.jpg/)

Από την πλατεία Graben της Βιέννης πριν 3 μέρες, ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα: το άγαλμα που έστησε ο Αυστριακός λαός ανακουφισμένος που πήρε τέλος η επιδημία της πανώλης που σκότωσε 150.000 Βιεννέζους το 1679. Εμείς ζητάμε.. και τα ρέστα που δεν μας έτυχε κάτι τέτοιο;;

GeorgeP
18-04-2010, 21:32
Και την κομματική του ταυτότητα βεβαίως βεβαίως!

Eκει ακριβως στοχευε το ποστ μου μιας και καταλαβα την ''πολιτικη χροια'' του δικου σου!!!!!!!;););) Μου φαινεται πιανεσαι απο το δεντρο κι αφηνεις το δασος στην τυχη του!!!!;)

Ο Νοτης (Carduelis) βαζει τα πραγματα στην θεση τους με τα δύο ερωτηματα που βαζει στον εαυτο του και σε εμας και τα οποια αναλογιζεται και θετει ο κ. Κρεμαστινος, εμμεσως βεβαια, απο την τοποθετηση του που δημοσιευθηκε σε αυτο το νημα!!!
Ο συγκεκριμενος διεθνους φημης καρδιολογος ανεξαρτητα απο την Πολιτικη του τοποθετηση πιστευω οτι ξερει τον WHO (Π.Ο.Υ.) καλυτερα απο την τσέπη του και απο τον καθενα μας και μάλλον ξερει τι λεει!! Ασχετα αν ειναι καρδιολογος!!!

Το νοημα των λεγομενων του και τα ερωτηματα που εμμεσως θετει ειναι που εχουν σημασια για τα οποια ιδια αναρωτιεται και ο Νοτης!!!!

aeriko
18-04-2010, 22:13
Ελλάδα η χώρα της πολιτικοποίησης, ένας εξαίρετος και διεθνούς φήμης καρδιολόγος κρίνεται βάσει των πολιτικών του πεποιθήσεων. Γιατρέ, αν και σου έστειλα pm, το δηλώνω και δημοσίως, χαρά στο κουράγιο σου που προσπαθείς να μας ξεστραβώσεις με τα εμπεριστατομένα ποσταρίσματά σου.

Arkas
18-04-2010, 22:27
Eκει ακριβως στοχευε το ποστ μου μιας και καταλαβα την ''πολιτικη χροια'' του δικου σου!!!!!!!;););) Μου φαινεται πιανεσαι απο το δεντρο κι αφηνεις το δασος στην τυχη του!!!!;)

Ο Νοτης (Carduelis) βαζει τα πραγματα στην θεση τους με τα δύο ερωτηματα που βαζει στον εαυτο του και σε εμας και τα οποια αναλογιζεται και θετει ο κ. Κρεμαστινος, εμμεσως βεβαια, απο την τοποθετηση του που δημοσιευθηκε σε αυτο το νημα!!!
Ο συγκεκριμενος διεθνους φημης καρδιολογος ανεξαρτητα απο την Πολιτικη του τοποθετηση πιστευω οτι ξερει τον WHO (Π.Ο.Υ.) καλυτερα απο την τσέπη του και απο τον καθενα μας και μάλλον ξερει τι λεει!! Ασχετα αν ειναι καρδιολογος!!!

Το νοημα των λεγομενων του και τα ερωτηματα που εμμεσως θετει ειναι που εχουν σημασια για τα οποια ιδια αναρωτιεται και ο Νοτης!!!!
Αφού εν τέλει συμφωνούμε,
γιατί το παρουσιάζεις σαν να διαφωνούμε;:rolleyes:

frits
18-04-2010, 22:27
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος σε αυτό το φόρουμ, κάποιος ίσως που ζει και στο εξωτερικό, αν σε άλλο κράτος υπήρξε αυτή η κόντρα επιπέδου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΠΑΟ στο αν θα πρέπει να εμβολιαστεί κάποιος ή όχι ή γνώμη μου είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει μιας και εμείς είμαστε η χώρα της υπερβολής χωρίς αμφιβολία.
Ακόμα και τα εκαντοτάδες ποσταρίσματα που αφορούσαν αυτό το θέμα σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ δείχνουν την παράνοια του θέματος, εχθές είμασταν ειδικοί επιδημιολόγοι, σήμερα οικονομολόγοι και σίγουρα πάντα μηχανολόγοι..:D

Η μικρή μου κόρη ανήκει σε αυτό που ονομάζεται ομάδα υψηλού κινδύνου, μετά από κουβέντα που κάναμε με την γιατρό που την παρακολουθεί χρόνια τώρα (εξαίρετη επιστήμονας και άνθρωπος) καταλήξαμε ότι ο κίνδυνος από τον εμβολιασμό είναι ανύπαρκτος σε σχέση με το να προσβληθεί από την γρίππη ένας αδύνατος οργανισμός όπως ο δικός της. Οπότε πήγαμε τις πρώτες μέρες και με την ευκαιρία εμβολιάστηκα και εγώ περισσότερο για συμπαράσταση μιάς και η μικρή φοβόταν από όλα αυτά που άκουγε στα Μ.Μ.Ε.

Και οι δύο είμαστε μία χαρά (ακόμα):D, νομίζω ότι όλη η φασαρία έγινε σε ένα μεγάλο βαθμό από την σχέση που έχει ο έλληνας με την προληπτική ιατρική, εδώ άρρωστοι είμαστε και δεν πάμε στον γιατρό, πόσο μάλλον όταν μας ζήτησαν να κάνουμε κάτι χωρίς να έχουμε τίποτα.
Η μη δράση είναι πολύ πιο εύκολη και βολική από ότι η δράση. από εκεί και πέρα επειδή μας αρέσει να "ανήκουμε΄κάπου πήγαμε με την μία ή την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι με την εύκολη πλευρά, την βολική.

Με αυτά που γράφω δεν πέρνω το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς,
γιατί απλά πιστεύω ότι είναι το να "εμβολιαστεί" κανείς είναι θέμα ατομικής επιλογής και όχι θέμα σωστού η λάθους, το λάθος είναι να γίνεσαι υποστηρικτής της μίας ή της άλλης πλευράς χωρίς να έχεις τις γνώσεις που δεν αποκτούνται διαβάζοντας ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, είναι πολύ παραπάνω.

Arkas
18-04-2010, 22:40
Ελλάδα η χώρα της πολιτικοποίησης, ένας εξαίρετος και διεθνούς φήμης καρδιολόγος κρίνεται βάσει των πολιτικών του πεποιθήσεων. Γιατρέ, αν και σου έστειλα pm, το δηλώνω και δημοσίως, χαρά στο κουράγιο σου που προσπαθείς να μας ξεστραβώσεις με τα εμπεριστατομένα ποσταρίσματά σου.
Γιατρός δεν είμαι, τον γιατρό δεν παρασταίνω, αξιολόγηση επιπέδου, γιατρού και δη πανεπιστημιακού, δεν μπορώ να κάνω.
Αφήνω άλλους ειδικότερους να το κάνουν...

Ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας ο Κρεμαστινός είναι από τους καλύτερους καρδιολόγους διεθνώς και απόλυτα καταξιωμένος. Οχι όμως αρμόδιος στο θέμα (όπως πχ ο αντίστοιχος καθηγητής επιδημιολογίας Τριχόπουλος, η Γιαμαρέλλου κλπ). Στην ιατρική περισσότερο από οπουδήποτε αλλού ισχύει το "έκαστος στο είδος του".


- Ο επίλογος της γρίπης (Ελλαδικά και Παγκόσμια) δεν έχει γραφτεί ακόμα και όταν θα γραφτεί δεν θα γραφτεί από τον κ. Κρεμαστινό αλλά από oργανισμούς που ξεφεύγουν της ελληνικής επικράτειας


Δεν ξέρω αν διαβάζει Καζαμία ο Κρεμαστινός, αλλά κανείς δεν ξέρει την συμπεριφορά με ακρίβεια αυτών των επιδημιών!


- Τα σχόλια του Κρεμαστινού και οι μπηχτές για όσους έκαναν τον αρχικό σχεδιασμό (η τότε ΝΔ) επί ελληνικού εδάφους δεν με αφορούν και τα θεωρώ και άστοχα για την ιστορία του σαν γιατρού.



Ο Κρεμαστινός και ο κάθε Έλληνας γιατρός ώφειλε να ακολουθεί ακριβώς τις διεθνείς οδηγίες και όχι να συμβουλεύει ο καθένας ότι πίστευε, νόμιζε σωστό, ή άρεσε στα κανάλια! Σε τέτοια θέματα δημόσιας υγείας, αυτός που πρέπει να συμβουλέψει τον πληθυσμό δεν δίνει την προσωπική του γνώμη αλλά εφαρμόζει τις διεθνείς οδηγίες, αλλιώς παραιτείται.



Τώρα ανάλογα με το κομματικό του χρώμα ο καθείς ρίχνει μετά το ανάθεμα άλλος στη ΝΔ και άλλος στο ΠΑΣΟΚ.


Ειδικά το τελευταίο, το θεωρώ απαράδεκτο,
από όπου κι αν προέρχεται!!!

Arkas
18-04-2010, 22:44
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος σε αυτό το φόρουμ, κάποιος ίσως που ζει και στο εξωτερικό, αν σε άλλο κράτος υπήρξε αυτή η κόντρα επιπέδου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΠΑΟ στο αν θα πρέπει να εμβολιαστεί κάποιος ή όχι ή γνώμη μου είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει μιας και εμείς είμαστε η χώρα της υπερβολής χωρίς αμφιβολία.
Ακόμα και τα εκαντοτάδες ποσταρίσματα που αφορούσαν αυτό το θέμα σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ δείχνουν την παράνοια του θέματος, εχθές είμασταν ειδικοί επιδημιολόγοι, σήμερα οικονομολόγοι και σίγουρα πάντα μηχανολόγοι..:D

Η μικρή μου κόρη ανήκει σε αυτό που ονομάζεται ομάδα υψηλού κινδύνου, μετά από κουβέντα που κάναμε με την γιατρό που την παρακολουθεί χρόνια τώρα (εξαίρετη επιστήμονας και άνθρωπος) καταλήξαμε ότι ο κίνδυνος από τον εμβολιασμό είναι ανύπαρκτος σε σχέση με το να προσβληθεί από την γρίππη ένας αδύνατος οργανισμός όπως ο δικός της. Οπότε πήγαμε τις πρώτες μέρες και με την ευκαιρία εμβολιάστηκα και εγώ περισσότερο για συμπαράσταση μιάς και η μικρή φοβόταν από όλα αυτά που άκουγε στα Μ.Μ.Ε.

Και οι δύο είμαστε μία χαρά (ακόμα):D, νομίζω ότι όλη η φασαρία έγινε σε ένα μεγάλο βαθμό από την σχέση που έχει ο έλληνας με την προληπτική ιατρική, εδώ άρρωστοι είμαστε και δεν πάμε στον γιατρό, πόσο μάλλον όταν μας ζήτησαν να κάνουμε κάτι χωρίς να έχουμε τίποτα.
Η μη δράση είναι πολύ πιο εύκολη και βολική από ότι η δράση. από εκεί και πέρα επειδή μας αρέσει να "ανήκουμε΄κάπου πήγαμε με την μία ή την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι με την εύκολη πλευρά, την βολική.

Με αυτά που γράφω δεν πέρνω το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς,
γιατί απλά πιστεύω ότι είναι το να "εμβολιαστεί" κανείς είναι θέμα ατομικής επιλογής και όχι θέμα σωστού η λάθους, το λάθος είναι να γίνεσαι υποστηρικτής της μίας ή της άλλης πλευράς χωρίς να έχεις τις γνώσεις που δεν αποκτούνται διαβάζοντας ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, είναι πολύ παραπάνω.

Συφωνώ απολύτως Σταύρο!

Carduelis
18-04-2010, 22:54
Καλό θα είναι από αυτή την ιστορία να πάρουμε μαθήματα σαν λαός αντί να ψάχνουμε να βρούμε ποιός δικαιώθηκε και ποιός έχει δίκιο.
Στο εξωτερικό κάνουν σκληρή κριτική σε πολλά πράγματα, αλλά δεν τα μηδενίζουν, ελέγχουν τους μηχανισμούς και τους βελτιώνουν δίχως να τους καταστρέφουν. Εκείνοι πραγματικά θα βγάλουν συμπεράσματα από αυτή την ιστορία και θα ξέρουν τι να κάνουν την επόμενη φορά. Σέβονται τους θεσμούς και τους νόμους και τους βελτιώνουν γιατί ξέρουν πως δίχως αυτούς η κοινωνία διαλύεται. Έχουν ειδικούς και τους εμπιστεύονται, νόμους που τους τηρούνε και θεσμούς που τους προστατεύουν. Αλλά πάνω απ' όλα κοινωνική συνοχή!!
Εμείς τι θα κάνουμε την άλλη φορά;
Η ελληνική κοινωνία είναι τόσο διαβρωμένη και έχει τέτοιο έλλειμα παιδείας που φοβάμαι δεν της απομένει καμμία ελπίδα.
Στη χώρα που κυβερνά ο κίτρινος ή κομματικός τύπος, η ρόζ τηλεόραση, τα φασιστικά-ανεξέλεγκτα bloggs και ο λαός είναι ετσιθελικά αμόρφωτος και γονιδιακά ανυπάκουος όχι ΔΝΤ αλλά ΤΝΤ μας χρειάζεται!! :(:hmmm:Νεύρα

Evris
21-05-2010, 18:15
Δεν μπορώ να αποδείξω τίποτε, όμως, στους ιατρικούς και φαρμακευτικούς χώρους ήταν τοις πάσι γνωστόν ότι έπεσαν κάποια εκατομμύρια ευρώ για μίζες. Και κάποιοι που ήταν κατά του εμβολιασμού δεν πήραν τίποτα. Αλλά και αυτοί που ήταν υπέρμαχοί του, τελικά ελάχιστα θα πάρουν γιατί τους μείνανε τα εμβόλια. Χα! Χα!

saitman
21-05-2010, 18:20
ολα ηταν για να πουλησουν οι εταιρειες!οταν γινεται πολεμος κερδιζουν οι εταιρειες με οπλα και οταν βγει μια επιδημια οι φαρμακευτικες!

Albatros
21-05-2010, 18:21
Προς το τελευταίο εκβάν έκαστο των πριν υπαρξάντων κρίνεται...
:hmmm:

ntinopoulos
21-05-2010, 20:33
Προς το τελευταίο εκβάν έκαστο των πριν υπαρξάντων κρίνεται...
:hmmm:
γι αυτο σε γουσταρω νικο!απλος και κατανοητος!:p:sm7: