PDA

View Full Version : Τρία βατραχάκια σταμάτησαν κατασκευή ιππόδρομου!


Kimwnas
17-04-2010, 12:08
"Τρία μικροσκοπικά βατραχάκια κατάφεραν να σταματήσουν την σχεδιαζόμενη κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους Ιππόδρομους της Βικτώριας, έξω από τη Μελβούρνη, κοντά στην περιοχή του Πένκιχαμ.

Τα σχέδια για τον νέο ιππόδρομο, η ανέγερση του οποίου είχε υπολογιστεί σε 40 εκατομμύρια δολάρια, είχαν βγει και όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσουν τα έργα, μέχρι που η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος, στην σχετική επιτόπια οικολογική εξέταση του συγκεκριμένου χώρου, ανακάλυψε ότι τον χρησιμοποιούν και τρία μικροσκοπικά βατραχάκια, το είδος των οποίων έχει χαρακτηρισθεί, ως είδος, προς εξαφάνιση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να εκδοθεί η σχετική άδεια κατασκευής του ιππόδρομου, που είχε υποβάλλει η τοπική λέσχη ιπποδρομίων.

Η υπηρεσία που είναι αρμόδια να δώσει την έγκρισή της για την καταλληλότητα του χώρου και για τις επιπτώσεις που θα έχει το έργο στο περιβάλλον ειδοποίησε τη συγκεκριμένη λέσχη ότι δεν της παραχωρεί την σχετική άδεια, λόγω του ότι, ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται ως τόπος διαμονής και μόνιμης κατοικίας τριών μικροσκοπικών βατράχων το είδος των οποίων κινδυνεύει με αφανισμό.

Το πρόβλημα που προέκυψε, σύμφωνα με το πρόεδρο του κλαμπ που θέλει να κατασκευάσει τον ιππόδρομο, μπορεί να λυθεί μόνο με δύο τρόπους: ή η λέσχη να βρει ένα άλλο χώρο για την ανέγερση του ιππόδρομου ή να μετακινηθούν τα βατραχάκια σε έναν άλλο κατάλληλο χώρο που θα εγγυάται την επιβίωσή τους. ¶λλος τρόπο δεν υπάρχει.

Τελικά η τοπική λέσχη ιπποδρομιών αποφάσισε ότι οι τρεις μικροσκοπικοί βάτραχοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν και ανέλαβε την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τη σχετική έρευνα ανεύρεσης ή κατασκευής άλλου χώρου που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επιβίωση των τριών μικροσκοπικών βατράχων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η μετακίνηση των βατράχων θα στοιχίσει στη λέσχη ιπποδρομίων πάνω από 100.000 δολάρια τα οποία "η λέσχη δαπανά ευχαρίστως αφού ο νόμος είναι νόμος και οφείλουμε να τον σεβόμαστε" όπως είπε. "
(πηγή otenet.gr)

Και αναρωτιέμαι... στην Ελλάδα, τι θα παθαίναν τα βατραχάκια?
:sm7:

Arkas
17-04-2010, 12:22
"
Και αναρωτιέμαι... στην Ελλάδα, τι θα παθαίναν τα βατραχάκια?
:sm7:

http://www.kickassbbq.com/images/froglegs.jpg
.

skippybi
17-04-2010, 14:14
και μετά...
http://www.wayodd.com/funny-pictures2/funny-pictures-the-frog-wheelchair-races-lLM.jpg:D

skippybi
17-04-2010, 14:16
:hmmm::hmmm:όλο μπλάκ χιούμορ είσαστε...


Μαρία:p:p:p

MARK
17-04-2010, 16:42
Δημήτρη Ιωαννίνων είναι;;;;;....................:sm7:

gandreas
17-04-2010, 17:02
Τους λέμε υπερβολικούς και δικομανείς τους αμερικάνους αλλά χρειάζεται πλέον αυτή η νοοτροπία μήπως και τα παιδάκια μας καταφέρουν να δουν την ομορφιά του πλανήτη (που είναι χλομό) στην πραγματικότητα και όχι στα βιβλία σαν ιστορία. Εδώ σε πατάει νταλίκα (σαν έναν φίλο μας εδώ μέσα) και σε κοιτάζουν-συμπεριφέροντε όλοι σαν σκυλί Νεύρα και άντε να βγάλεις και άκρη, τα βατραχάκια θα σκέπτονταν:mad:.

stavrouliasp
18-04-2010, 12:45
Ναι, καλά όλα αυτά. Εμείς όμως φτάνουμε στο άλλο άκρο.

Πρόκειται για παράδειγμα να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες οι οποίες θα ανακουφίσουν ενεργειακά μια μεγάλη περιοχή και σου πλακώνουν οι οικολόγοι λέγοντας οτι από αυτό το σημείο διέρχεται ο τάδε αετός και συνεπώς κινδυνεύει...

Το ίδιο και με τα ηλιακά πάρκα που και καλά είνα παραφωνία στο τοπίο...

Το ίδιο και με την Εγνατία, η οποία επειδή εκεί στην Πίνδο κατεβαίνει η αρκούδα, έπρεπε να γίνει υπόγεια και να κοστίσει 5 φορές παραπάνω...

Καλή η οικολογία, αλλά πιστεύω οτι είναι πολύ ακριβή και ορισμένες φορές, εμάς τουλάχιστον, δεν μας παίρνει...

DERTILAS
18-04-2010, 14:46
Ρε τα βατραχακια......!

xenos
18-04-2010, 15:18
έπρεπε αυτο να γινόταν στην χώρα μας...να δεις τι θα γινόταν!!:sm7:

Frieda
23-05-2010, 11:02
Sto Vlissingen (mia omorfi poli me 45.000 katoikous stin Ollandia) eixan sxediasei na xtisoun ena supermarket kai spitia se ena xorafi.
Alla "oi prasinoi" vrikan ena spanio pondikaki kai etsi den epitrepetai na xtisoun tipota. Perimenoun malon na pethanei apo geramata to pontiki kai meta na xtisoun.

To "oraio" livadi vlepetai edo:

http://www.pzc.nl/multimedia/archive/01327/spuikom_jpg_1327540b.JPG