PDA

View Full Version : Το καλοψημένο κρέας αυξάνει τον καρκίνο


gsmaniac
23-04-2010, 21:31
Το καλοψημένο κρέας αυξάνει τον καρκίνο (http://www.gsforum.gr/m-ygeia/1184-to-kalopsimeno-kreas-ayksanei-ton-karkino.html)

Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010 13:36 Newstrap


http://www.gsforum.gr/images/resized/images/arthra/proteinomena/fagitokreas_200_200.jpg (http://www.gsforum.gr/images/arthra/proteinomena/fagitokreas.jpg)



Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος, ειδικά αν αυτό είναι καλοψημένο, αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Το τηγάνισμα, το ψήσιμο και το μπάρμπεκιου μέχρι το κρέας να καρβουνιάσει, μπορεί να δημιουργήσουν χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο της ουροδόχου κύστης, σύμφωνα με την μελέτη, που διαπίστωσε ότι όσοι άνθρωποι τρώνε συχνά καλοψημένα κρέατα (μπριζόλες, μπέικον κ.α.), έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με όσους τρώνε λιγότερο κρέας και λιγότερο ψημένο.
Η έρευνα από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέδριο στις ΗΠΑ σχετικό με την έρευνα για τον καρκίνο, σύμφωνα με το BBC, μελέτησε επί 12 χρόνια πάνω από 1.700 άτομα. Συμπέρανε ότι, εκτός από το κόκκινο κρέας, ακόμα και το κοτόπουλο και το ψάρι, αν είναι τηγανητά, αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες καρκίνου.
Οι τρεις βασικοί τύποι καρκινογόνων χημικών ουσιών, που συλλογικά ονομάζονται «ετεροκυκλικές αμίνες», αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου πάνω από δυόμιση φορές. Μερικοί άνθρωποι μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται πως έχουν γενετική προδιάθεση να είναι ακόμα πιο ευάλωτοι στον κίνδυνο καρκίνου λόγω της διατροφής με καλοψημένα κρέατα.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν το DNA όλων των συμμετεχόντων στην έρευνα, αναζητώντας διαφορές στον τρόπο που τα άτομα μεταβολίζουν το μαγειρεμένο κρέας. Ανακάλυψαν ότι μερικοί άνθρωποι έχουν γονίδια που τους καθιστούν μέχρι και πέντε φορές πιο πιθανούς να αναπτύξουν καρκίνο, όταν τρώνε πολύ κόκκινο κρέας.
Το πολύ ψημένο έως καρβουνιασμένο κρέας έχει ήδη συνδεθεί, από προηγούμενη έρευνα, με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Πάντως ειδικοί στον καρκίνο δήλωσαν ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος όντως αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.
Σύμφωνα με την ελληνικής καταγωγής Παναγιώτα Μήτρου, του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνών για τον Καρκίνο, «όταν εξετάζουμε όλα τα στοιχεία σχετικά με το κρέας και τον καρκίνο, δεν προκύπτει ότι το κρέας αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Όμως υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι το κόκκινο και κατεργασμένο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου. Γι' αυτό, συστήνουμε οι άνθρωποι να περιορίσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος στα 500 γραμμάρια την εβδομάδα και να αποφεύγουν να τρώνε κατεργασμένο κρέας».
:hmmm::hmmm::hmmm:........

Carduelis
23-04-2010, 21:53
Συναίτερε υποκλίνομαι !!!!!!
Η καλύτερη ..βιβλιογραφική αναφορά που έχω δεί για ιατρικό θέμα !!!!
:sm7::sm7:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
23-04-2010, 21:58
:(:(:(:( και δυστυχώς .... τρώμε αρκετό κρέας ........ http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/DIAF70_1.gifhttp://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/DIAF70_1.gifhttp://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/DIAF70_1.gif

Capitain
24-04-2010, 02:08
Το καλοψημένο κρέας αυξάνει τον καρκίνο (http://www.gsforum.gr/m-ygeia/1184-to-kalopsimeno-kreas-ayksanei-ton-karkino.html)

Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010 13:36 Newstrap


http://www.gsforum.gr/images/resized/images/arthra/proteinomena/fagitokreas_200_200.jpg (http://www.gsforum.gr/images/arthra/proteinomena/fagitokreas.jpg)



Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος, ειδικά αν αυτό είναι καλοψημένο, αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Το τηγάνισμα, το ψήσιμο και το μπάρμπεκιου μέχρι το κρέας να καρβουνιάσει, μπορεί να δημιουργήσουν χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο της ουροδόχου κύστης, σύμφωνα με την μελέτη, που διαπίστωσε ότι όσοι άνθρωποι τρώνε συχνά καλοψημένα κρέατα (μπριζόλες, μπέικον κ.α.), έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με όσους τρώνε λιγότερο κρέας και λιγότερο ψημένο.
Η έρευνα από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέδριο στις ΗΠΑ σχετικό με την έρευνα για τον καρκίνο, σύμφωνα με το BBC, μελέτησε επί 12 χρόνια πάνω από 1.700 άτομα. Συμπέρανε ότι, εκτός από το κόκκινο κρέας, ακόμα και το κοτόπουλο και το ψάρι, αν είναι τηγανητά, αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες καρκίνου.
Οι τρεις βασικοί τύποι καρκινογόνων χημικών ουσιών, που συλλογικά ονομάζονται «ετεροκυκλικές αμίνες», αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου πάνω από δυόμιση φορές. Μερικοί άνθρωποι μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται πως έχουν γενετική προδιάθεση να είναι ακόμα πιο ευάλωτοι στον κίνδυνο καρκίνου λόγω της διατροφής με καλοψημένα κρέατα.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν το DNA όλων των συμμετεχόντων στην έρευνα, αναζητώντας διαφορές στον τρόπο που τα άτομα μεταβολίζουν το μαγειρεμένο κρέας. Ανακάλυψαν ότι μερικοί άνθρωποι έχουν γονίδια που τους καθιστούν μέχρι και πέντε φορές πιο πιθανούς να αναπτύξουν καρκίνο, όταν τρώνε πολύ κόκκινο κρέας.
Το πολύ ψημένο έως καρβουνιασμένο κρέας έχει ήδη συνδεθεί, από προηγούμενη έρευνα, με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Πάντως ειδικοί στον καρκίνο δήλωσαν ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος όντως αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.
Σύμφωνα με την ελληνικής καταγωγής Παναγιώτα Μήτρου, του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνών για τον Καρκίνο, «όταν εξετάζουμε όλα τα στοιχεία σχετικά με το κρέας και τον καρκίνο, δεν προκύπτει ότι το κρέας αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Όμως υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι το κόκκινο και κατεργασμένο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου. Γι' αυτό, συστήνουμε οι άνθρωποι να περιορίσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος στα 500 γραμμάρια την εβδομάδα και να αποφεύγουν να τρώνε κατεργασμένο κρέας».
:hmmm::hmmm::hmmm:........

Συνταξιδιώτες καλησπέρα,
θα ήθελα να μοιραστώ μαζι σας κάποιες γνώσεις που έχω αποκομίσει όχι λόγω δουλειας η κατι τετοιο απλα επειδη επεσαν μπροστά μου και τις επεξεργαστηκα...
Κατ'αρχην θα έπρεπε να δείτε μια ταινία που μιλάει για τη βρώμικη βιομηχανία τροφής, λέγεται "food inc.", καλυτερα να την βρειτε με υποτιτλους, προτείνω rapidshare..
To φαγητο που τρώμε είναι μια βιομηχανία που πιο βαριά δε γίνεται..
Γινεται τετοιος πολεμος για να φαει το μεγαλο ψαρι το μικρο που σε λιγο δε θα υπαρχει φαρμα εκτροφης βοοειδων που να ανοικει σε καποιον ιδιώτη..Θα ανήκει το 98% σε 2-3 μεγάλες βιομηχανίες και θα παράγουν όλοι συμφωνα με τα προτυπα των γιγάντων..Θέλουν δε θέλουν.
Οι αγελάδες ειναι χορτοφάγα ζώα απο τη φυση τους..
Κι όμως, ολα τα βοοειδη που παιρνουμε ειναι μεγαλωμενα με καλαμποκι..
Δε γουσταρουν οι αγελαδες να τρώνε καλαμποκι, ούτε είναι φυσιολογικο, αλλα...γινεται για λόγους γρήγορης παχυνσης και αύξησης παραγωγικότητας...Λόγω αυτης της διατροφης οι αγελαδες δημιουργουν ένα βακτήριο αν θυμαμαι καλα στο παγκρεας, το οποιο αφαιρείται ενω οι αγελαδες ειναι ζωντανές!!
Ας μη συνεχίσω, νευρίασα...Τι να κανω ομως..
Δειτε το εργο ειναι ζουμερο..

gemara
24-04-2010, 11:38
Συμφωνώ με τους συνεταίρους.

MARK
24-04-2010, 11:46
Και δυστυχώς το τρώμε και καλοψημένο............:(:(:(

SenseiG
24-04-2010, 13:35
Αδελφια και που να δειτε τη τα ταιζουνε για αυτο αφηστε το καλυτερα.:hmmm: