PDA

View Full Version : Προκηρύχτηκε ο 1ος Σχολικός Διαγωνισμός Μελοποιημένης Ποίησης στην Αχαΐα


skippybi
18-02-2009, 21:06
Προκηρύχτηκε ο 1ος Σχολικός Διαγωνισμός


Μελοποιημένης Ποίησης στην Αχαΐα


Άνεμος δημιουργικής ανησυχίας φυσά τον καιρό αυτό στα Λύκεια του νομού μας! Το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε και έθεσε υπό την αιγίδα του τον 1ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Ποιητικών Έργων, μια ιδέα του Πολιτιστικού Τομέα των Πολιτών Εν Δράσει, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας και αποσκοπεί αφενός στη γνωριμία των μαθητών μας με τους στίχους σημαντικών ποιητών της περιοχής μας και αφετέρου στην καλλιέργεια και την έκφραση του συνθετικού ταλέντου της μαθητιώσας νεολαίας μας που θα δοκιμάσει να επενδύσει μουσικά τους στίχους του επιλεγμένου κάθε φορά ποιητή.
Ο 1ος Σχολικός Διαγωνισμός Μελοποιημένης Ποίησης αφορά στο έργο του καταξιωμένου Πατρινού ποιητή και καθηγητή φιλολόγου Μέσης Εκπαίδευσης Διονύση Καρατζά, οι ποιητικές συνθέσεις του οποίου έχουν ήδη ενδυθεί με το μελικό οίστρο πολύ σημαντικών μουσικών μας, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Ηλία Ανδριόπουλου, του Γιώργου Ανδρέου και πολλών άλλων. Ο κ. Καρατζάς με χαρά προσέφερε για την υλοποίηση του διαγωνισμού έξι (6) ποιήματα, από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ένα (1) και να το αποδώσουν με τη δική τους μουσική αίσθηση.
Συνάντηση, λοιπόν, μουσικής και ποίησης, ανήσυχης νεολαίας και κατασταλαγμένης αξίας, μέσα από τα Λύκεια του νομού μας, Γενικά, ΕΠΑΛ και Εσπερινά!
Στο ενημερωτικό έντυπο που έχει προωθηθεί στα σχολεία της περιοχής, περιέχονται, εκτός των έξι (6) ποιημάτων του κ. Καρατζά, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και η αίτηση που θα πρέπει οι μαθητές να συμπληρώσουν για να λάβουν μέρος.
Τονίζουμε ότι τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν είτε ως ατομικοί δημιουργοί είτε ως γκρουπ, ότι δε θα πρέπει να έχουν υπερβεί το ηλικιακό όριο των 26 ετών, ότι είναι απολύτως ελεύθερα στην επιλογή οργάνων ή ήχων της αρεσκείας τους και ότι θα πρέπει να καταθέσουν στη Δ/νση του σχολείου τους σε ψηφιακή μορφή το μελοποιημένο ποίημα που επέλεξαν έως την 20η Απριλίου 2009.
Επίσης, υπογραμμίζουμε και τα εξής:
· Τα υποβαλλόμενα ψηφιακά αρχεία θα κριθούν και θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή απαρτιζόμενη από καταξιωμένους πανελλαδικώς μουσικοσυνθέτες.
· Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την 30η Ιουνίου σε υπαίθριο χώρο της πόλης μας, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης – συναυλίας.
· Στα δέκα (10) προκριθέντα μελοποιημένα ποιήματα (που θα αποτελέσουν και το κυρίως περιεχόμενο της συναυλίας) θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Στους τρεις (3) πρώτους προκριθέντες θα δοθούν επιπλέον και τα ακόλουθα χρηματικά έπαθλα: Στο α΄ βραβείο 500 €, στο β΄ βραβείο 300 € και στο γ΄ βραβείο 200 €.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι μαθητές να απευθυνθούν στη Διεύθυνση των Λυκείων του νομού μας ή στον κ. Νίκο Ατταλειάδη από τους Πολίτες Εν Δράσει στα τηλέφωνα 2610.225180, 6972.519405 και στο e-mailattaleiadis@gmail.com (http://gr.mc234.mail.yahoo.com/mc/compose?to=attaleiadis@gmail.com)

Arkas
19-02-2009, 22:29
Μπράβο για την πρωτοβουλία!

Σε ευχαριστούμε Βασίλη!

sotos
02-03-2009, 12:21
Μπράβο παιδιά.Γιατι η ζωή δεν είναι μονο ΡΟΚ και ΡΑΠ.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
03-03-2009, 12:25
Μπράβο παιδιά.Γιατι η ζωή δεν είναι μονο ΡΟΚ και ΡΑΠ.


+1000

pesto1
06-03-2009, 03:06
Μπράβο παιδιά.Γιατι η ζωή δεν είναι μονο ΡΟΚ και ΡΑΠ.

ποιος είπε πως δεν θα μελοποιηθούν σε ροκ ρυθμούς?


ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ Σ ΑΚΟΥΜΕ !!!:D
http://www.geocities.com/Athens/6133/music/vassilis/bill32.jpg