PDA

View Full Version : 3D κάμερα για κινητά τηλέφωνα από την Sharp


skippybi
18-05-2010, 20:01
http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2010/05/Sharp-3d-camera_3.jpg


Η Sharp ανέπτυξε ένα πρότυπο κάμερας, το οποίο μπορεί να καταγράψει 3D βίντεο υψηλής ανάλυσης ενώ το μέγεθός του είναι αρκετό μικρό ώστε θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε φορητές συσκευές, ακόμα και σε κινητά τηλέφωνα.


http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2010/05/Sharp-3d-camera_2.jpg


Το πρότυπο θα είναι διαθέσιμο σε μικρές ποσότητες από τον Ιούλιο ενώ η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο χρόνο. Αν η εταιρεία βρει αγοραστές, ίσως μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου να κάνουν την εμφάνισή τους, στα ράφια των καταστημάτων, φορητά gadgets που θα ενσωματώνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και θα διαθέτουν δυνατότητες 3D.


Για να δημιουργηθεί βίντεο που να δίνει την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων, δύο εικόνες είναι απαραίτητες: μία για το δεξί και μία για το αριστερό μάτι. Είναι οι μικρές διαφορές στην απεικόνιση των δύο εικόνων που επιτρέπουν στο βίντεο να εμφανίζεται σαν να έχει βάθος.


http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2010/05/Sharp-3d-camera_1.jpg


Το πρότυπο της Sharp διαθέτει δύο φακούς, πίσω από τον καθένα είναι τοποθετημένος ένα CMOS αισθητήρας εικόνας. Ένα chip, το οποίο επεξεργάζεται το βίντεο από κάθε αισθητήρα είναι επίσης ενσωματωμένο στο πρότυπο.


Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρότυπο μπορεί να καταγράψει βίντεο στα “720p” με ανάλυση 1.280×720 pixels. Αυτή βέβαια είναι η χαμηλότερη εκ των δύο αναλύσεων που θεωρείται ως high-definition βίντεο. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον ρυθμό ανανέωσης (frame rate) του βίντεο, αλλά ανέφερε ότι οι φορητές συσκευές πολλές φορές δεν απαιτούν αυτό να είναι στα 30 ή τα 60 fps.


Η Sharp δεν παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προτύπου αλλά διέθεσε εικόνες που υποδεικνύουν ότι έχει πλάτος περίπου 4 εκατοστά και ύψος 1 εκατοστό.




Πηγή: Otherside.gr

EOD-K9
18-05-2010, 21:08
:hmmm::hmmm:


γκαζετακια .....




άφραγκοι θα μείνουμε πάλι