PDA

View Full Version : Tαξιδεύοντας με μια BMW F 800 GS


ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
21-02-2009, 13:40
Μετά από οκτώ εξαντλητικούς μήνες στο δρόμο, ο Σεμπάστιαν Κλάιν ολοκλήρωσε τελικά τη διαδρομή του από το Μόναχο στην Μπανγκόγκ, αν και το ταξίδι του δεν τελείωσε όπως το είχε σχεδιάσει αρχικά...

Τους τελευταίους μήνες, κατά τη διάρκεια του επικού του ταξιδιού, ο Sepp ήρθε αντιμέτωπος με διάφορες δυσκολίες, όπως τροφικές δηλητηριάσεις, αφόρητους καύσωνες και αδιαθεσία λόγω υψόμετρου.

Ωστόσο, το γεγονός που τελικά είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στα σχέδιά του ήταν οι πρόσφατες, ευρέως γνωστές πολιτικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη.


http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090115/low/newego_LARGE_t_741_1956442.JPG





Ο Sepp είχε επιλέξει την πρωτεύουσα της χώρας, Μπανγκόγκ, ως τελικό προορισμό του ταξιδιού του, λίγο πριν αναχωρήσει από το Μόναχο το Μάιο, ωστόσο δεν μπορούσε να προβλέψει τις σκηνές που διαδραματίστηκαν στο αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ το Νοέμβριο.

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές απέκλεισαν το αεροδρόμιο, εμποδίζοντας τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των πτήσεων, γεγονός που ανάγκασε τον Sepp να επανεξετάσει τα σχέδιά του. Ενόψει μιας ενδεχόμενης επ' αόριστον αναμονής μέχρι οι πτήσεις να ξεκινήσουν και πάλι να αναχωρούν από τη χώρα, ο Sepp αποφάσισε να γυρίσει στη Μαλαισία και να πάρει την πτήση της επιστροφής στην πατρίδα από την Κουάλα Λουμπούρ, αφού όμως, προηγουμένως, τακτοποιούσε το θέμα της μεταφοράς της μοτοσικλέτας του BMW F 800 GS πίσω στη Γερμανία.

«Το ταξίδι τελείωσε με έναν κάπως παράδοξο τρόπο!», σχολίασε ο Sepp. «Έφτασα μέχρι και 50 km έξω από την Μπανγκόγκ και, παρ' όλα αυτά, δυσκολευόμουν τρομερά να βρω μια λογική τιμή για τα μεταφορικά της μοτοσικλέτας μου πίσω στη Γερμανία. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο αναμονής δύο εβδομάδων για μια πτήση, με ανάγκασε να γυρίσω στην Κουάλα Λουμπούρ. Αρχικά, είχα μόνο 250 km περίπου να διανύσω από το Koh Chang για να ολοκληρώσω το ταξίδι μου, ωστόσο, σύντομα αυτά έγιναν 2.000 km, καθώς άλλαξαν τα σχέδιά μου».

Από την άνεση του διαμερίσματός του στην Κολωνία, ο Sepp ξαναθυμάται την απροσδόκητη κατάληξη που είχε το μαραθώνιο ταξίδι του. «Η διαδρομή τις τελευταίες μέρες δεν ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική - στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν σε αυτοκινητοδρόμους», δήλωσε.



http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090115/low/newego_LARGE_t_741_1956444.JPG


«Όμως, ακόμα είχα πολύ δρόμο μπροστά μου, γι' αυτό παρέμεινα στη σέλα και συνέχισα να οδηγώ. Νομίζω ότι μια μέρα οδήγησα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το επόμενο πρωί. Ένιωθα όλο και περισσότερο κουρασμένος και, τότε, θυμήθηκα κάτι που μου είχε πει ένας αστυνομικός στη Βόρεια Ταϊλάνδη, κάποια στιγμή νωρίτερα στο ταξίδι μου. Μου είχε πει ότι αν ένας τουρίστας κουραστεί από την οδήγηση του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας, η τροχαία αυτοκινητοδρόμων μπορεί να του προσφέρει έναν καναπέ για να κοιμηθεί στο κοντινότερο τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων. Σύντομα βρήκα ένα τμήμα, όμως το προσωπικό εκεί δεν είχε ιδέα για κάτι τέτοιο! Παρ' όλα αυτά, μου παραχώρησαν ένα μέρος για να ξεκουραστώ και, στη συνέχεια, την επόμενη μέρα οδήγησα χωρίς στάσεις για να φτάσω στην Κουάλα Λουμπούρ».

Στη μαλαισιανή πρωτεύουσα, ο Sepp άρχισε να αναζητά μια εταιρεία που να ήταν σε θέση να μεταφέρει την F 800 GS, που τον είχε βγάλει ασπροπρόσωπο, πίσω στη Γερμανία. Παρ' όλο που η αλλαγή πορείας από την Μπανγκόγκ ήταν ένα απρόβλεπτο πρόβλημα, δεν ήταν τελικά ικανή να ανακόψει την επιθυμία του να ολοκληρώσει την περιπετειώδη αναζήτησή του και να επιστρέψει στην πατρίδα έχοντας πραγματοποιήσει ένα ταξίδι ζωής.

«Δεν είχα κάνει κράτηση θέσης σε καμία πτήση στην Κουάλα Λουμπούρ, επειδή έχω μάθει από τα ταξίδια μου ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να οριστικοποιηθεί πρώτα η μεταφορά της μοτοσικλέτας και μετά να κάνεις σχέδια για τον εαυτό σου, καθώς μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις με τη μοτοσικλέτα, αναγκάζοντάς σε να ακυρώσεις και να επαναπρογραμματίσεις πτήσεις», δήλωσε. «Χρησιμοποίησα την ίδια μεταφορική εταιρεία που είχε αναλάβει τη μεταφορά της μοτοσικλέτας στη Μαλαισία από την Ινδία, γι' αυτό δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα και σύντομα βρέθηκα στο δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα».

Καθισμένος μπροστά στην τηλεόραση στο Koh Chang, περιμένοντας να ενημερωθεί για το αν θα μπορούσε να πετάξει ή όχι από το αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ, ο Sepp σίγουρα πρέπει να ένιωθε σα να βρισκόταν ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του.

Καθώς περνούσε ο καιρός, γινόταν όλο και πιο προφανές ότι το σύστημα μεταφορών της Ταϊλάνδης είχε παραλύσει, τινάζοντας τα σχέδιά του στον αέρα. Όμως, παρά τις παθιασμένες διαμαρτυρίες που συγκλόνισαν την Ταϊλάνδη, ο Sepp αποκαλύπτει ότι δεν ένιωσε να απειλείται από την κλιμακούμενη πολιτική αστάθεια.

«Ουδέποτε αισθάνθηκα ότι κινδυνεύω, όσο βρισκόμουν στην Ταϊλάνδη περιμένοντας να μάθω νέα από την Μπανγκόγκ», παραδέχτηκε. «Το Koh Chang ήταν γεμάτο τουρίστες που απλώς ήθελαν να γυρίσουν στη χώρα τους. Παρ' όλο που το κλίμα ήταν περίεργο, δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος. Ασφαλώς και υπάρχουν χειρότερα μέρη για να παραμείνει κανείς αποκλεισμένος, ωστόσο, μετά από τόσους μήνες που βρισκόμουν εν κινήσει, μου ήταν δυσάρεστο το να κάθομαι απλώς και να περιμένω. Όπως και να' χει, τα γεγονότα στην Ταϊλάνδη δεν κατόρθωσαν να μου χαλάσουν ούτε στο ελάχιστο το ταξίδι μου. Ήταν απλώς λίγες δύσκολες μέρες σε ένα διάστημα οκτώ μηνών».

Έχοντας πλέον γύρω στα 25.000 km αξέχαστης οδήγησης πίσω του, ο Sepp, αυτήν την περίοδο, προσαρμόζεται και πάλι στην καθημερινότητα της χώρας του.

Το κρύο και η υγρασία που συνάντησε κατά την άφιξή του στην Κολωνία έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με τις ηλιόλουστες παραλίες που άφησε στο Koh Chang. «Νιώθω υπέροχα που γύρισα, αν και μου πήρε μερικές μέρες να συνέλθω από το jet lag και να συνηθίσω τις θερμοκρασίες στην Κολωνία. Κάνει πολύ κρύο!», δήλωσε αστειευόμενος. «Κοιμάμαι στο κρεβάτι μου εδώ και τρία βράδια, νομίζω. Είναι ίσως το μεγαλύτερο διάστημα που έχω κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι τους τελευταίους οκτώ μήνες περίπου. Δε μου έχει φανεί ότι έλειπα για τόσο μεγάλο διάστημα, γιατί ο καιρός πέρασε πάρα πολύ γρήγορα».




http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090115/low/newego_LARGE_t_741_1956443.JPG




Παρ' όλο που το ταξίδι τελείωσε, υπάρχει ακόμα μια εκκρεμότητα που πρέπει να τακτοποιήσει ο Sepp, ώστε να μπορέσει να θεωρήσει αυτήν την περιπέτεια ολοκληρωμένη. «Η μοτοσικλέτα αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο Αμβούργο, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι ανυπομονώ να την οδηγήσω στη Γερμανία, τουλάχιστον όχι ακόμα - κάνει απίστευτο κρύο!», δήλωσε. «Για να σοβαρευτούμε, θα είναι υπέροχο να ταξιδέψω μέχρι το Αμβούργο για να παραλάβω τη μοτοσικλέτα και να την οδηγήσω πίσω εδώ. Θα είναι ο τέλειος επίλογος αυτής της φανταστικής περιπέτειας».E-GO



.

Arkas
21-02-2009, 14:04
Μπράβο στο κουράγιο του!

kostas_366
21-02-2009, 14:19
Του έδωσε και κατάλαβε ο τύπος..
Μπράβο του...

ntinopoulos
21-02-2009, 14:30
αυτα ειναι!!!:)

skippybi
21-02-2009, 17:34
και να φανταστείτε πως η σέλλα του F 800 GS δεν φημίζεται για την άνεσή της...:cool:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
21-02-2009, 20:18
και να φανταστείτε πως η σέλλα του F 800 GS δεν φημίζεται για την άνεσή της...:cool:


Ίσως μερικοί την .....προτιμούν ....;):D

kostas_366
21-02-2009, 20:30
Ίσως μερικοί την .....προτιμούν ....;):D

ΕΕΕ αν τους ...κρεβατομουρμουριάζει η γυναίκα τους (Γιάννη εσύ μην ακούς) :sm7: το ταξείδι με το 800, είναι είναι απίθανο :p.