PDA

View Full Version : ελληνας......δημιουργει ζωη


gsmaniac
22-05-2010, 14:41
Ένας Έλληνας βρίσκεται στην ομάδα επιστημόνων που κατάφερε να δημιουργήσει για πρώτη φορά στην ιστορία ζωή εκ του μηδενός. (Videos)

Πρόκειται για τον δόκτορα Αριστείδη Πατρινό, ο οποίος είναι διευθυντής της εταιρείας Synthetic Genomics του αμερικανού Craig Venter. O Venter εντυπωσίασε τον πλανήτη όταν ανακοίνωσε ότι κατάφερε να δημιουργήσει για πρώτη φορά ένα ζωντανό κύτταρο.

Μιλώντας στα ΝΕΑ ο κ. Πατρινός λέει ότι από εδώ και πέρα μόνο η φαντασία είναι το όριο για τις εφαρμογές της νέας ανακάλυψης. Οι επιστήμονες στην ουσία έβαλαν DNA που δημιούργησαν στο εργαστήριο μέσα σε ένα κύτταρο βακτηρίου. Το DNA λειτουργεί ως “πρόγραμμα” για το κύτταρο και το μεταμορφώνει – ή αλλιώς το κάνει να λειτουργεί – όπως θέλουν οι επιστήμονες.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να δημιουργήσουν πλέον στο εργαστήριο “βιοκαύσιμα, νέα ζωντανά εμβόλια, τρόφιμα και καθαρό νερό” όπως λέει ο κ. Πατρινός στα ΝΕΑ. “Οι εφαρμογές περιορίζονται μόνο από τη φαντασία μας” αναφέρει.

Ο ίδιος πριν από 5 χρόνια είχε δηλώσει βέβαιος ότι η ημέρα που θα δημιουργείτο ζωή στο εργαστήριο θα ερχόταν. “Τελικά, το επιστημονικό αυτό επίτευγμα καθυστέρησε λίγο γιατί είχαμε να διαβούμε απάτητα μονοπάτια” αναφέρει ο 63χρονος επιστήμονας.

“Η διαδικασία επεξεργασίας του DΝΑ είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και ήταν αυτή που μας δυσκόλεψε περισσότερο. Επρεπε να βρούμε τρόπους να χειριστούμε με επιτυχία το DΝΑ και να το χρησιμοποιήσουμε για τον σκοπό που θέλαμε” προσθέτει. Με το επίτευγμα αυτό αποδείχθηκε στην πράξη πως μπορούμε να συνθέσουμε χημικά το DΝΑ και με αυτό να ενεργοποιήσουμε ένα κύτταρο” προσθετει.

Ο Άρης Πατρινός θυμάται με συγκίνηση το 2000 όταν η ομάδα του Κρεγκ Βέντερ, είχε ανακοινώσει την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Ο ίδιος ήταν συντονιστής εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης του Προγράμματος του Ανθρώπινου Γονιδιώματος. “Ηταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου. Η πιο συγκινητική. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και περηφάνια που έπαιξα τόσο σημαντικό ρόλο στο, κατά τη γνώμη μου, πιο σημαντικό επιστημονικό εγχείρημα στην Ιστορία” αναφέρει.

Το 2006, δέχθηκε την πρόσκληση του Βέντερ να αναλάβει τη Synthetic Genomics. Όπως είχε πει τότε, όνειρό του ήταν η παραγωγή ενέργειας φτηνής και φιλικής προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας το DNA μικροβίων και φυτικών οργανισμών”. Σήμερα κατάφεραν να δημιουργήσουν ζωή στο εργαστήριο. “Τα όρια είναι αυτά της φαντασίας” από εδώ και μπρος...

skippybi
23-05-2010, 19:18
με τέτοιο όνομα πως να μην προκόψει...:D

gandreas
23-05-2010, 22:32
Όλα αυτά είναι καλά, αλλά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το αναγκαίο πείραμα που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα από το καλό, απαραίτητο και το εγώ του καθενός που μπορεί να το παίξει Θεός. Κάποια στιγμή θα δούμε τερατουργήματα αν δεν υπάρχει μέτρο στις ανακαλύψεις, ιδικά με το DNA:mad:

MARK
24-05-2010, 12:21
Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι........Μόνο ο Θεός μπορεί να δημιουργεί ζωή και κανείς άλλος.....
Ωστόσο για ιατρικούς λόγους σαφώς και η κάθε ανακάλυψη είναι χρήσιμη και ευπρόσδεκτη ........;)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
24-05-2010, 19:47
Σήμερα κατάφεραν να δημιουργήσουν ζωή στο εργαστήριο. “Τα όρια είναι αυτά της φαντασίας” από εδώ και μπρος...

...... τώρα θα πρέπει να "φοβηθούμε" ή να χαρούμε ;;;; http://img580.imageshack.us/img580/8083/1006065osh8ke0jmq.gif

TEOSS
25-05-2010, 02:50
Η πραγματικότητα ίσως είναι διαφορετική από τις ανακοινώσεις μιας εταιρίας βιοτεχνολογίας .
<< “Η διαδικασία επεξεργασίας του DΝΑ είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και ήταν αυτή που μας δυσκόλεψε περισσότερο. Επρεπε να βρούμε τρόπους να χειριστούμε με επιτυχία το DΝΑ και να το χρησιμοποιήσουμε για τον σκοπό που θέλαμε” προσθέτει. Με το επίτευγμα αυτό αποδείχθηκε στην πράξη πως μπορούμε να συνθέσουμε χημικά το DΝΑ και με αυτό να ενεργοποιήσουμε ένα κύτταρο”>>
Το ανωτέρω δεν είναι δημιουργία ζωής.