PDA

View Full Version : Φεστιβάλ υπεύθυνης δράσης στο Ζάππειο


MARK
29-05-2010, 21:27
Φεστιβάλ υπεύθυνης δράσης στο Ζάππειο


"Η ενέργεια θέλει μνήμη; Το νερό χορεύει; Τι χρώμα έχει η ανακύκλωση;". Τις απαντήσεις σε αυτά και χιλιάδες άλλα ερωτήματα δίνει το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης “Athens In Action” που διοργανώνει φέτος το QualityNet Foundation 3-6 Ιουνίου 2010, στο Ζάππειο (είσοδος ελεύθερη), με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων για μία υπεύθυνη στάση απέναντι στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον εαυτό μας.

Το φεστιβάλ έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και, για πρώτη φορά, κάνει ένα μεγάλο βήμα: συγκεντρώνει στον ίδιο χώρο -και συνενώνει- οργανισμούς (επιχειρήσεις και τοπική αυτοδιοίκηση), μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και ενεργούς πολίτες για να υπογραμμίσει την ανάγκη για ενεργοποίηση όλων.
Το φεστιβάλ καλεί σε δράση μικρούς και μεγάλους, προκαλεί τον εθελοντισμό, αναδεικνύει κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, εκπαιδεύει τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες, φέρνει την έννοια της υπευθυνότητας στο προσκήνιο και, κυρίως σε επαφή με τους πολίτες. Είναι μία εποχή που τα γεγονότα τρέχουν, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, οι αλλαγές μας αφορούν όλους. Στο αρνητικό, απαντούμε θετικά. Στην αδιαφορία, απαντούμε με ενδιαφέρον. Στην αδράνεια, απαντούμε με κίνηση. Στην απάθεια, απαντούμε με ενεργοποίηση και υπεύθυνη δράση.
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ –νέοι, οικογένειες με παιδιά, σχολική κοινότητα, αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες πέρα από ηλικία και ιδιότητα- θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της Υπευθυνότητας μέσα από:
- σκηνογραφημένους θεματικού χώρους (για το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα, την Ενέργεια και την Ανακύκλωση), στους οποίους μικροί μαθητές αλλά και ενήλικες θα ενημερώνονται μέσα από εκπαιδευτικά και διαδραστικά παιχνίδια.
- έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Βιοποικιλότητα.
- μαραθώνιο ανακύκλωσης υλικών, με κλήρωση πλούσιων δώρων.
- κυνήγι θησαυρού ενεργών πολιτών, μία αναζήτηση λέξεων και φράσεων ανάμεσα στις θεματικές και τα ταμπλό, με έπαθλα ηθικά και υλικά.
Η πρωτοβουλία αυτή του QualityNet Foundation εντάσσεται στο θεσμό του Μαραθώνιου Περιβάλλοντος, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων. Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι: ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA TV, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Λάμψη 92.3fm, Flash 96fm & ΑΘΗΝΑ 9.84fm, οι free press εφημερίδες City Press & Free Sunday, το περιοδικό ΤΗΛΕΡΑΜΑ και τα ειδησεογραφικά portals www.nooz.gr (http://www.nooz.gr/) και www.emea.gr (http://www.emea.gr/).
Το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης ξεκινάει από την Αθήνα και θα επισκεφτεί και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα κ.λπ.).

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
30-05-2010, 02:21
......για πρώτη φορά, κάνει ένα μεγάλο βήμα: συγκεντρώνει στον ίδιο χώρο -και συνενώνει- οργανισμούς (επιχειρήσεις και τοπική αυτοδιοίκηση), μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και ενεργούς πολίτες για να υπογραμμίσει την ανάγκη για ενεργοποίηση όλων.





http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/BRAV-81.gif

skippybi
30-05-2010, 19:59
:sm8::sm8:

EOD-K9
30-05-2010, 20:41
:Χαμόγελο::Χαμόγελο::sm8: