PDA

View Full Version : Προτάσεις για ενδιαφέροντα πράγματα που γίνονται στην Πάτρα τον Ιούνιο 2010


skippybi
03-06-2010, 15:05
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ



«Jazz+Πράξεις» 2010
Πέμπτη 17, Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου 2010
Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Ώρα έναρξης 21.30

Έχοντας διαγράψει μια συναρπαστική πορεία υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου και μεγάλης ανταπόκρισης από το μουσικόφιλο κοινό, το τριήμερο της τζαζ με τίτλο «Jazz+Πράξεις» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και η ΔΕΠΑΠ, συνεχίζει και φέτος τη λαμπρή του πορεία καθιστώντας την Πάτρα τόπο συνάντησης και δημιουργικού γόνιμου διαλόγου επιφυλάσσοντας σπάνιες εμπειρίες και δυνατές συγκινήσεις.
Για τρεις μοναδικές βραδιές το φιλόδοξο πρόγραμμα του τριημέρου φέρνει στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου κορυφαία ονόματα τεράστιου καλλιτεχνικού διαμετρήματος που μεσουρανούν στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Τρία εκλεκτά συγκροτήματα που προσφέρουν μια ολοκληρωμένη άποψη στη φόρμα του τρίο από διαφορετική κάθε φορά εκκίνηση και οπτική. Τα δύο μάλιστα από αυτά εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποκλειστικά για το «Jazz+Πράξεις» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
Εννέα δεξιοτέχνες μουσικοί από το πάνθεον της διεθνούς τζαζ θα παρελάσουν από την σκηνή καταθέτοντας τις αναμφισβήτητες ικανότητές τους, τις ιδέες τους και τον αυτοσχεδιαστικό οίστρο τους, την φαντασία σε τρεις μοναδικές μουσικές βραδιές γεμάτες έμπνευση, συναίσθημα και ενέργεια, που θα πραγματοποιηθούν τη Πέμπτη 17, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιουνίου και ώρα 21.30.
Η αμεσότητα, ο αυθορμητισμός, η συνομιλία της τζαζ με συγγενικούς μουσικούς χώρους, η μαγεία της ζωντανής εμφάνισης και βέβαια το υψηλό δεξιοτεχνικό επίπεδο όλων των μουσικών που συγκεντρώνονται εδώ, αποτελούν αρετές που θα αποζημιώσουν με το παραπάνω και τον πιο απαιτητικό ακροατή της τζαζ και όχι μόνο, αφού η μουσική γεμάτη χρώματα, αισθήσεις, ρυθμούς και μελωδίες δίνει τα διαπιστευτήρια της σε ανεπανάληπτα ραντεβού με το κοινό.
Τρεις εξαιρετικές μουσικές βραδιές με τρία εκλεκτά συγκροτήματα, που θα φωτίσουν πολλές και διαφορετικές συνιστώσες της τζαζ αναδεικνύοντας στο έπακρο το πνεύμα και την ψυχή της.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, Ώρα: 21.30


Πέμπτη 17.06.2010
Michael Hornstein Trio
Michael Hornstein(σαξόφωνο)
Walter Lang(ηλεκτρικό πιάνο)
Walter Bittner(ντραμς)
Με τη συνεργασία του Goethe Zentrum Patras-Goethe Institute

Παρασκευή 18.06.2010
Lars Danielsson “Tarantella”
Lars Danielsson(κοντραμπάσο-τσέλο)
Σταύρος Λάντσιας(πιάνο-ντραμς)
John Parricelli(κιθάρα)
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα-Αποκλειστική εμφάνιση στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Σάββατο 19.06.2010
Louis Sclavis, Henri Texier, Aldo Romano
Louis Sclavis(κλαρινέτο, σοπράνο σαξόφωνο)
Henri Texier(κοντραμπάσο)
Aldo Romano(ντραμς)
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα-Αποκλειστική εμφάνιση στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας



ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ


Πέμπτη 17.06.2010
Michael Hornstein Trio
Michael Hornstein(σαξόφωνο)
Walter Lang(ηλεκτρικό πιάνο)
Walter Bittner(ντραμς)
Με τη συνεργασία του Goethe Zentrum Patras-Goethe Institute

Διακεκριμένος Γερμανός άλτο σαξοφωνίστας, συνθέτης και μουσικός παραγωγός ο Michael Hornstein είναι ένας άξιος εκπρόσωπος της προοδευτικής ευρωπαϊκής τζαζ.
Mαζί του θα εμφανιστεί στο ηλεκτρικό πιάνο ο σπουδαίος Γερμανός πιανίστας Walter Lang, μέλος του θαυμάσιου Trio Elf και ο Walter Bittner στα ηλεκτρονικά και στα ντραμς.
Το ρεπερτόριο της συναυλίας περιλαμβάνει τζαζ στάνταρντς σε απρόβλεπτες διασκευές και συνθέσεις του Michael Hornstein από το άλμπουμ «Westend».
Συγκεκριμένα θα ακουστούν θρυλικά αυθεντικά κομμάτια όπως τα «Pink Panther» του Henry Mancini, «Round About Midnight» του Thelonious Monk, «Take Five» του Desmond, «Summertime» του George Gershwin, «Bags Groove» του Μ. Jackson, «Besame Mucho» του C. Velasquez από τη ζωντανή ηχογράφηση «Summertime Opium», καθώς και οι σημαντικότερες συνθέσεις του Hornstein.
Η μουσική του συνδυάζει την κλασική τζαζ με τη φανκ, την lounge και την ποπ, μέσα από ένα δεξιοτεχνικό, επαγγελματικό αλλά και άμεσο παίξιμο. Η άνεση με την οποία παρουσιάζει το μουσικό του υλικό συνοδεύεται από μια εξαιρετική σκηνική παρουσία στις συναυλίες. Παίζει μουσική σαν χορευτής. Η μουσική του συνδυάζει τα originals και τον αυτοσχεδιασμό με απόλυτη ισορροπία.
Η μουσική του συχνά εμπλουτίζεται με στοιχεία minimal, ambient κινηματογραφικής μουσικής, της παράδοσης του John Coltrane , αλλά και έθνικ επιρροών. Ατμοσφαιρική μουσική με σεβασμό στην ιστορία αλλά και ανοιχτούς ορίζοντες από έναν διακεκριμένο σαξοφωνίστα.
Γεννημένος από Γερμανό πατέρα και Ιταλίδα μητέρα το 1962, άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία 10 ετών και σαξόφωνο σε ηλικία 14 ετών. Άρχισε σαν αυτοδίδακτος μουσικός υπό την επιρροή του ακούσματος του ήχου του Charlie Parker. Σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο για μουσική και τέχνες στο Graz από το 1979 έως το 1983 και δέχτηκε μια υποτροφία σπουδών στο Berklee College of Music.
Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως τους Sunny Murray, Al Porcino, Albert Mangelsdorff, Udo Lindeberg, Hecton Martignon, Blank & Jones, Billy Hart, Fred Bracefut, Gary Peackock, Bonner, Sandra Key, Joe Madrid και πολλούς άλλους.
Στους δίσκους του βρίσκουμε αρώματα τζαζ, drum and bass, trip hop, ηλεκτρονικής μουσικής και μια σειρά παραγγελιών για μουσική για βουβές ταινίες, μικρού μήκους ταινίες και καλλιτεχνικά βίντεο.
Συνεργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Javeriana στην Κολομβία το 2003. Από το 2004 δουλεύει σαν παραγωγός για τη διεθνή φολκλόρ και ειδικότερα στην Λατινική Αμερική και σε χώρες όπως τις Κολομβία, Παναμά, Γουατεμάλα, Κόστα Ρίκα, Βενεζουέλα, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Νικαράγουα και το 2008 με μέλη των Βuena Vista Social Club στην Κούβα εμφανίστηκε στη συλλογή «Café Del Mar Vol 14» με το κομμάτι «Carma».,
Η δισκογραφία του περιλαμβάνει εξαιρετικά άλμπουμ. Ξεχωρίζουν: «Langsames Blau» (Enja, 1993), «Dry Red» (Edition Collage, 1994), «Innocent Green», (Enja, 1996), «Asphalt» (1999), «Jazz On Mars» (2001), «Danza Mestiza» (Millenium, Colombia, 2003), «Draught» (Leo Records, 2005), «Westend» (CSM, 2006), «Let it go» (Spice Records) και «Summertime Opium»(Spice Records, 2009).
Για μεγάλο χρονικό διάστημα μένει εκτός Γερμανίας, στη Νέα Υόρκη, τη Σεβίλη και την Μπογκοτά.

Παρασκευή 18.06.2010
Lars Danielsson “Tarantella”
Lars Danielsson(κοντραμπάσο-τσέλο)
Σταύρος Λάντσιας(πιάνο-ντραμς)
John Parricelli(κιθάρα)
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα-Αποκλειστική εμφάνιση στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Ο διάσημος Σουηδός κοντραμπασίστας, τσελίστας και συνθέτης Lars Danielsson στο απόγειο της καριέρας του θα παρουσιάσει επιλεγμένες στιγμές της δουλειάς του και το πρόσφατο αριστουργηματικό άλμπουμ του «Τarantella», που αποθεώθηκε από το κοινό και τους κριτικούς σε όλο τον κόσμο.
Μαζί του ο κορυφαίος πιανίστας και ντράμερ Σταύρος Λάντσιας και ο διακεκριμένος κιθαρίστας John Parricelli, που θα συμπράξουν ειδικά για τις ανάγκες του τριημέρου της τζαζ.
Από τα πιο δυνατά χαρτιά, που γράφουν με τον πιο απαιτητικό και πολλά υποσχόμενο τρόπο τις σελίδες της σύγχρονης τζαζ και όχι μόνο, ο Lars Danielsson, επιφυλάσσει στον ακροατή απολαυστικές στιγμές και δυνατές συγκινήσεις.
Η μουσική του συναρπαστική, κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα βαθιά εσωτερική σε καθηλώνει ανοίγοντας νέους ορίζοντες και φρέσκιες διαδρομές, φλερτάροντας με την κλασική και τη σύγχρονη μουσική, εμπλουτίζοντας τις συνθέσεις του με έντεχνες νύξεις τραγουδοποιίας και δημιουργώντας λεπτές ηχοχρωματικές περιοχές όπου ανθίζουν συναισθήματα μιας ευρύτατης γκάμας.
Η πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Τarantella» είναι ο πυρήνας ενός πληθωρικού, γεμάτου μεταμορφώσεις ήχου, που καθηλώνει τόσο με την ποιότητα όσο με την εμπνευσμένη σύλληψη και υλοποίησή του.
Η «Τarantella» ξεχειλίζει από λυρισμό, δονείται από ενέργεια, συναίσθημα και μια γοητευτική αίσθηση που αναδύει γλυκύτητα αλλά και εκτελεστική κομψότητα. Πραγματικά ατμοσφαιρική μουσική, που αποκαλύπτει ένα ολοζώντανο κομμάτι της σύγχρονης δημιουργίας προσφέροντάς μας ένα αυθεντικό διαμάντι των ημερών μας. Ρομαντισμός, εκλεκτικό ύφος, αμεσότητα και ένα εκρηκτικό μείγμα ποιότητας, ομορφιάς και απόλαυσης σε μια συναυλία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη σας.
Ο Danielsson είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που μετατρέπει τα κοντραμπάσο σε πρωταγωνιστή φέρνοντάς το στο προσκήνιο και δρομολογώντας συναρπαστικές ηχητικές περιπέτειες μέσα από μια αυτοσχεδιαστική λογική. Ανασκευάζει τις καθιερωμένες απόψεις, αναβαθμίζει το δεξιοτεχνικό εύρος, δίνοντας απίστευτες διαστάσεις στη μελωδικότητα και τη ρυθμική του αίσθηση.
Γεννημένος το 1958, έχει αποφοιτήσει από το Μusic Conservatory του Γκέτεμποργκ. Το 1985 ίδρυσε ένα κουαρτέτο με τον σαξοφωνίστα David Liebman (συνεργάτη του Miles Davis), τον πιανίστα Bobo Stenson και τον θρυλικό ντράμερ της ECM Jon Christensen, που κέρδισε την αναγνώριση και πλήθος βραβείων κατά τη διάρκεια μιας εικοσαετίας. Εκτός από την τζαζ το παίξιμό του εκτείνεται στη συμφωνική μουσική και τη μουσική των Big Bands.
Συνεργάστηκε με τη Ραδιοφωνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας σαν συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός, Ήταν διευθυντής και συνθέτης στο Jazz Baltica Ensemble για δύο χρόνια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς της τζαζ και όχι μόνο: John Scofield, Michael Brecker, Jack Dejohnette, Billy Hart, Charles Lloyd, Jan Garbarek, Mike Stern, Terri Lyne Carrington, Jan Tiersen, Caecilie Norby, Rick Margitza, Kenny Wheeler, Bill Evans, John Abercrombie, Peter Erskine, Bob Berg, Rigmor Gustafsson, Jerry Bergonzi, Viktoria Tolstoi, Leszek Mozdzer, Marilyn Mazur, Nils Petter Molvaer και πολλούς άλλους. Ήταν μέλος του γκρουπ του Trilok Gurtu.
H δισκογραφική του συγκομιδή, που υπογράφει προσωπικά, συμπεριλαμβάνει πολλά θαυμάσια άλμπουμ.

Σάββατο 19.06.2010
Louis Sclavis(κλαρινέτο, σοπράνο σαξόφωνο)
Henri Texier(κοντραμπάσο)
Aldo Romano(ντραμς)
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα-Αποκλειστική εμφάνιση στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Μια μοναδική μουσική βραδιά με τη σφραγίδα ενός σούπερ γκρουπ που συγκεντρώνει τρεις ογκόλιθους της τζαζ με τεράστια ιστορία και απεριόριστο καλλιτεχνικό εκτόπισμα. Τρεις πρωτοκλασάτοι μουσικοί και συνθέτες της τζαζ συναντώνται και σμίγουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους, τη φαντασία, την έμπνευση, την ανοιχτή άποψή τους για τη μουσική και τις σπάνιες δεξιοτεχνικές ικανότητές τους.
Η κοινή δημιουργική πορεία των τριών Ευρωπαίων μουσικών της τζαζ αποκρυσταλλώθηκε δισκογραφικά σε τρία μνημειώδη άλμπουμ, που κυκλοφόρησαν στη δισκογραφική εταιρεία Label Blue και μάγεψαν κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο προκαλώντας διθυραμβικές κριτικές στο διεθνή Τύπο. Πρόκειται για τα «Carnets de Route», «Suite Africaine» και «African Flashback», που συνθέτουν μια ιδιοσυγκρασιακή τριλογία, έχουν εμφανείς αναφορές στην αφρικανική μουσική παράδοση και αποτελούν το απόσταγμα της συναρπαστικής εμπειρίας του τρίο από το οδοιπορικό του στην Αφρική.
Η μουσική συνδυάζει το χαρούμενο σουίνγκ, την εγκεφαλική τζαζ, τη μουσική των γάμων στα χωριά της Αφρικής, την παράδοση της δυτικής Αφρικής, την επιρροή της μουσικής του Βορειοαφρικανού Johnny Diani, την επίδραση από την φανκ του Miles Davis, τη γαλλική φολκ μουσική, αλλά και ροκ μνήμες. Μοντέρνα πολύμορφη τζαζ με οικουμενική άποψη και ταξιδιάρικη διάθεση, παιγμένη με ευρωπαϊκή σοφιστικέ προσέγγιση, με αμεσότητα, με γήινη αίσθηση και μια ολοκληρωμένη αισθητική υψηλού επιπέδου, που δεν βρίσκεις σε άλλα τζαζ τρίο στον κόσμο.
Ο Γάλλος Lοuis Sclavis, κολοσσιαία μορφή της τζαζ και της σύγχρονης μουσικής, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως τους Evan Parker, Peter Brotzmann, Tony Oxley, Lol Coxhill, Connie Bauer, Chris McGregor’s Botherhood Of Breath,Didier Levallet, Michel Portal, Bernard Lubat, Dominique Pifarely, Mark Dresser, Mark Feldman, Ernst Reijseger, Joachim Kuhn, Trilok Gurtu, Cecil Taylor Big Band, Jean Louis Martinier, Bruno Chevillon, Francois Raulin, Mathilde Monnier και πολλούς άλλους, έχει βραβευτεί με σπουδαία βραβεία, έχει ογκώδη δισκογραφία και έχει παίξει ζωντανά σε όλο τον κόσμο.
Ο Γάλλος Henri Texier, από τους σπουδαιότερους κοντραμπασίστες της τζαζ, έχει συμπράξει με τεράστια ονόματα του είδους: Daniel Humair, Bud Powell, Donald Byrd, Dexter Gordon, Chet Baker, Phil Woods, Michel Portal, Joe Lovano, Steve Swallow, John Abercrombie, Bob Brookmeyer, Paul Motian, Bojan Zulfikarpasic, Bill Frisell, Tim Hagans, Gary Valente κ.α. Στον Henry Texier η Γαλλική Κυβέρνηση απέδωσε τον ύψιστο τίτλο τιμής, με τον οποίο επιβραβεύει τους Γάλλους καλλιτέχνες: «Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής».
Ο Ιταλός Aldo Romano, με σπάνιο δεξιοτεχνικό ταλέντο και τεράστιο όνομα, έχει παίξει με την αφρόκρεμα της τζαζ και όχι μόνο: Jackie McLean, Bud Powell, J.J.Johnson, Slide Hampton, Nathan Davis, Woody Show, Stan Getz, Kenny Drew, Don Cherry, Gato Barbieri, Dexter Gordon, Michel Portal, Steve Lacy, Roswell Rudd, Enrico Rava, Barney Willen, Boby Few, Jean Luc Ponty, Carla Bley, Keith Jarrett, Charlie Mariano, Philippe Catherine, Michel Petrucciani, Joachim Kuhn, Paolo Fresu, Palle Danielsson, Carla Bruni κ.α. Aνακηρύχτηκε νικητής του πιο σοβαρού ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την τζαζ, του International Jazzpar Prize Winners.







ΟικοΕξόρμηση-Δράση στο δάσος Στροφυλιάς στις 20 Ιουνίου 2010



Οι Πολίτες Εν Δράσει, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, η Πρόταση, Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής, η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς, διοργανώνουν οικοεξόρμηση - δράση την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στο δάσος της Στροφυλιάς.
Η δράση, καθαρισμός συγκεκριμένης περιοχής του δάσους της Στροφυλιάς που προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar, θα συνδυαστεί με ενημέρωση από τους υπεύθυνους του κέντρου πληροφόρησης για τις αξίες αλλά και τα προβλήματα της περιοχής, με πεζοπορία – βιωματική προσέγγιση του δάσους και ελεύθερο πρόγραμμα για μπάνιο πικ-νικ κλπ.


Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10.15 Αναχώρηση από πλ. Γεωργίου Α΄ ( εμπορικό κέντρο Κόλλα )
11.15 Παρουσίαση από τα στελέχη του Κέντρου Πληροφόρησης Στροφυλιάς στοιχείων για την προστατευόμενη περιοχή και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.
12.15 Δράση στην προστατευόμενη από τη σύμβαση Ramsar περιοχή ( καθαριότητα )
14.15 Ελεύθερο πρόγραμμα / μπάνιο - πικνίκ στο δάσος ή σε αναψυκτήριο της περιοχής
19.00 Επιστροφή στην πλ. Γεωργίου Α΄ ( εμπορικός σύλλογος )


Στη δράση μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί συμβάλλοντας με τις δυνατότητές του στην προστασία του πολύτιμου αυτού οικοσυστήματος της περιοχής μας.
Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και συμβολική συμμετοχή. Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές.
Πολίτες Εν Δράσειτηλ 6932.940913 info@politesendrasei.gr, http://politesendrasei.gr (http://www.gsforum.gr/redirect-to/?redirect=http%3A%2F%2Fpolitesendrasei.gr%2F)
Πρόταση τηλ. 2610.451790 9πμ-2μμ Δευτέρα – Παρασκευή, protasi@pat.forthnet.gr
Οικολογική Κίνηση Πάτρας τηλ. 2610.321010 7-9 Τρίτη-Παρασκευή www.oikipa.gr (http://www.gsforum.gr/redirect-to/?redirect=http%3A%2F%2Fwww.oikipa.gr%2F)
Κοινο_Τοπία τηλ. 2615.002009 καθημερινά 1-2μμ κ’ Τρ. Πέμ. Παρ. 6-9μμ www.koinotopia.gr (http://www.gsforum.gr/redirect-to/?redirect=http%3A%2F%2Fwww.koinotopia.gr%2F)
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Πάτρας, Τ. Αθανασόπουλος τηλ. 6932.288691




Τετάρτη 30 Ιουνίου τελειώνει η έκθεση φωτογραφίας

με θέμα "Τα αγριολούλουδα της Ελλάδας"

που διοργανώνουν η ΟΙΚΙΠΑ και η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ



Την Τετάρτη 30 Ιουνίου τελειώνει η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τα αγριολούλουδα της Ελλάδας» που συνδιοργανώνουν οι εθελοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις «Οικολογική Κίνηση Πάτρας» και «ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ» Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού.
Η έκθεση περιλαμβάνει 170 φωτογραφίες αγριολούλουδων με σπάνια αλλά και κοινά ήδη της ελληνικής χλωρίδας που επελέγησαν ανάμεσα από 1.500 και πλέον φωτογραφίες που κατετέθησαν από 40 συμμετέχοντες.
Η επιλογή έγινε με σύνθετα κριτήρια όπως αισθητικής, βιοποικιλότητας, αντιπροσωπευτικότητας κ.α. από επιτροπή που είχε συσταθεί από τους διοργανωτές αποτελούμενη από την επίκουρο καθηγήτρια του Βιολογικού Τμήματος του ΑΕΙ Πάτρας κ. Αργυρώ Τηνιακού ως εκπρόσωπο του τμήματος, τον Οδυσσέα Ξεριζωτή εκπρόσωπο της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας ‘‘Ηδύφως’’, τον εκπαιδευτικό Θωμά Κουτρούμπα, βιολόγο, εκπρόσωπο της ΟΙΚΙΠΑ και την Τασία Κολοκοτσά, διακοσμήτρια, εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ.

Η τεκμηρίωση των ειδών έγινε από το τμήμα βιολογίας φυτών του Πανεπιστημίου Πατρών με την επιστημονική ευθύνη της κ. Αργυρώς Τηνιακού.

Επελέγησαν φωτογραφικά έργα των Αντωνοπούλου Άννα Μαρίας, Απλαδά Ειρήνης, Αρβανίτη Καρολίν, Αρβανίτη Ντίνας, Αρβανιτοπούλου Μαρί, Βαρβαρέσου Αντιόπης, Βέρροιου Γιώργου, Γαλανοπούλου Κατερίνας, Γεωργαντά Αναστάσιου, Γεωργιάδη Θόδωρου, Γιαννίκου Γιούλας, Γκλαβά Αλέξη, Θανοπούλου Αθηνάς, Καλλίνικου Γιώργου, Κανέλλη Γιώργου, Καρολεμέα Ξένιας, Καρπή Αθηνάς, Καρώνη Παναγιώτη, Κολοκοτσά Τασίας, Κολοκυθά Γεωργίας, Κοπανά Ιωάννη, Κοσμάτου Χρυσής, Κουγιουμουτζή Κώστα, Κουτρούμπα Κωνσταντίνας, Κουτρούμπα Θωμά, Λαμπράκη Νίκου, Μαυροειδή Στέφανου, Μιχαλόπουλου Ανδρέα, Μπεκατώρου Αργυρώς, Ξεριζωτή Σοφίας, Πανίτσα Εύας, Παππά Σοφίας, Σαπρίκη Μαρτίνη Βάσως, Σουπιώνη Μάγδας, Σουπιώνη Μάκη, Σπανού Σοφίας, Σπηλιώτη Ανδρέα, Τηνιακού Αργυρώς, Τριανταφυλλοπούλου Αννέτας επίσης τιμής ένεκεν επελέγη και ένα έργο της Μαρίας Μανωλάκου γνωστής για τις ευαισθησίες της και την πλούσια δράση σε πολλά επίπεδα, το οποίο κατετέθη από την Έλλη Περπερίδου στην οποία ανήκει.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 7.30μμ-10μμ και Τρίτη 11πμ-1μμ Μαιζώνος 139 (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

2010 - Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
03-06-2010, 15:26
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:Am7leKEWCo1NjM:http://media.superpimper.com/graphics/Thanks_Thank_You/thanks-thank-you-10.jpg (http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://media.superpimper.com/graphics/Thanks_Thank_You/thanks-thank-you-10.jpg&imgrefurl=http://www.superpimper.com/graphics/graphics-MySpace-Thanks_Thank_You.htm&usg=__YPqARVcd9MXlKlvJ5L8QIRDIGb0=&h=335&w=500&sz=67&hl=el&start=8&itbs=1&tbnid=Am7leKEWCo1NjM:&tbnh=87&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dthanks%26hl%3Del%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1)

pirate
03-06-2010, 15:44
:sm8: ευχαριστούμε Βασίλη.......

Arkas
11-06-2010, 19:48
:sm8:

skippybi
12-06-2010, 15:42
ΟικοΕξόρμηση-Δράση στο δάσος Στροφυλιάς στις 20 Ιουνίου 2010



Οι Πολίτες Εν Δράσει, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, η Πρόταση, Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής, η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς, διοργανώνουν οικοεξόρμηση - δράση την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στο δάσος της Στροφυλιάς.
Η δράση, καθαρισμός συγκεκριμένης περιοχής του δάσους της Στροφυλιάς που προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar, θα συνδυαστεί με ενημέρωση από τους υπεύθυνους του κέντρου πληροφόρησης για τις αξίες αλλά και τα προβλήματα της περιοχής, με πεζοπορία – βιωματική προσέγγιση του δάσους και ελεύθερο πρόγραμμα για μπάνιο πικ-νικ κλπ.


Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10.15 Αναχώρηση από πλ. Γεωργίου Α΄ ( εμπορικό κέντρο Κόλλα )
11.15 Παρουσίαση από τα στελέχη του Κέντρου Πληροφόρησης Στροφυλιάς στοιχείων για την προστατευόμενη περιοχή και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.
12.15 Δράση στην προστατευόμενη από τη σύμβαση Ramsar περιοχή ( καθαριότητα )
14.15 Ελεύθερο πρόγραμμα / μπάνιο - πικνίκ στο δάσος ή σε αναψυκτήριο της περιοχής
19.00 Επιστροφή στην πλ. Γεωργίου Α΄ ( εμπορικός σύλλογος )


Στη δράση μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί συμβάλλοντας με τις δυνατότητές του στην προστασία του πολύτιμου αυτού οικοσυστήματος της περιοχής μας.
Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και συμβολική συμμετοχή. Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές.
Πολίτες Εν Δράσειτηλ 6932.940913 info@politesendrasei.gr, http://politesendrasei.gr (http://politesendrasei.gr/)
Πρόταση τηλ. 2610.451790 9πμ-2μμ Δευτέρα – Παρασκευή, protasi@pat.forthnet.gr
Οικολογική Κίνηση Πάτρας τηλ. 2610.321010 7-9 Τρίτη-Παρασκευή www.oikipa.gr (http://www.oikipa.gr/)
Κοινο_Τοπία τηλ. 2615.002009 καθημερινά 1-2μμ κ’ Τρ. Πέμ. Παρ. 6-9μμ www.koinotopia.gr (http://www.koinotopia.gr/)
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Πάτρας, Τ. Αθανασόπουλος τηλ. 6932.288691

skippybi
24-06-2010, 16:00
Τετάρτη 30 Ιουνίου τελειώνει η έκθεση φωτογραφίας

με θέμα "Τα αγριολούλουδα της Ελλάδας"

που διοργανώνουν η ΟΙΚΙΠΑ και η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ



Την Τετάρτη 30 Ιουνίου τελειώνει η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τα αγριολούλουδα της Ελλάδας» που συνδιοργανώνουν οι εθελοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις «Οικολογική Κίνηση Πάτρας» και «ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ» Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού.
Η έκθεση περιλαμβάνει 170 φωτογραφίες αγριολούλουδων με σπάνια αλλά και κοινά ήδη της ελληνικής χλωρίδας που επελέγησαν ανάμεσα από 1.500 και πλέον φωτογραφίες που κατετέθησαν από 40 συμμετέχοντες.
Η επιλογή έγινε με σύνθετα κριτήρια όπως αισθητικής, βιοποικιλότητας, αντιπροσωπευτικότητας κ.α. από επιτροπή που είχε συσταθεί από τους διοργανωτές αποτελούμενη από την επίκουρο καθηγήτρια του Βιολογικού Τμήματος του ΑΕΙ Πάτρας κ. Αργυρώ Τηνιακού ως εκπρόσωπο του τμήματος, τον Οδυσσέα Ξεριζωτή εκπρόσωπο της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας ‘‘Ηδύφως’’, τον εκπαιδευτικό Θωμά Κουτρούμπα, βιολόγο, εκπρόσωπο της ΟΙΚΙΠΑ και την Τασία Κολοκοτσά, διακοσμήτρια, εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ.

Η τεκμηρίωση των ειδών έγινε από το τμήμα βιολογίας φυτών του Πανεπιστημίου Πατρών με την επιστημονική ευθύνη της κ. Αργυρώς Τηνιακού.

Επελέγησαν φωτογραφικά έργα των Αντωνοπούλου Άννα Μαρίας, Απλαδά Ειρήνης, Αρβανίτη Καρολίν, Αρβανίτη Ντίνας, Αρβανιτοπούλου Μαρί, Βαρβαρέσου Αντιόπης, Βέρροιου Γιώργου, Γαλανοπούλου Κατερίνας, Γεωργαντά Αναστάσιου, Γεωργιάδη Θόδωρου, Γιαννίκου Γιούλας, Γκλαβά Αλέξη, Θανοπούλου Αθηνάς, Καλλίνικου Γιώργου, Κανέλλη Γιώργου, Καρολεμέα Ξένιας, Καρπή Αθηνάς, Καρώνη Παναγιώτη, Κολοκοτσά Τασίας, Κολοκυθά Γεωργίας, Κοπανά Ιωάννη, Κοσμάτου Χρυσής, Κουγιουμουτζή Κώστα, Κουτρούμπα Κωνσταντίνας, Κουτρούμπα Θωμά, Λαμπράκη Νίκου, Μαυροειδή Στέφανου, Μιχαλόπουλου Ανδρέα, Μπεκατώρου Αργυρώς, Ξεριζωτή Σοφίας, Πανίτσα Εύας, Παππά Σοφίας, Σαπρίκη Μαρτίνη Βάσως, Σουπιώνη Μάγδας, Σουπιώνη Μάκη, Σπανού Σοφίας, Σπηλιώτη Ανδρέα, Τηνιακού Αργυρώς, Τριανταφυλλοπούλου Αννέτας επίσης τιμής ένεκεν επελέγη και ένα έργο της Μαρίας Μανωλάκου γνωστής για τις ευαισθησίες της και την πλούσια δράση σε πολλά επίπεδα, το οποίο κατετέθη από την Έλλη Περπερίδου στην οποία ανήκει.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 7.30μμ-10μμ και Τρίτη 11πμ-1μμ Μαιζώνος 139 (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

2010 - Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας