PDA

View Full Version : Ελληνική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία;


VILLY
15-06-2010, 14:15
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο που δημοσίευμα που αναρτήθηκε σήμερα εδώ:Σχόλια για το δημοσίευμα Πού οδεύουμε; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3439) , και στην έντυπη εφημερίδα μας.
To αρχικό δημοσίευμα θα το βρείτε εδώ:Πολλοί μιλούν για αυτονομία. Που οδεύουμε; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3370)
και σε έντυπη μορφή εδώ:http://www.agorapress.gr/cms_files/files/pdf/2010/06/Rethemniotiki-Agora-Iounios-2010.pdf
Ακολούθως σχολιάστε να θέλετε, καταθέστε την άποψή σας, διότι το θέμα είναι άκρως επίκαιρο και χρήζει αυξημένης μελέτης και προσοχής.
Θενκς.
_________________________________________________________

Τίτλος: Σχόλια για το δημοσίευμα "Πού οδεύουμε;"


Ο απόηχος του μεγάλου ρεπορτάζ της "Ρ.Α."

15/6/10
του Βασίλη Κασιμάτη

"Τεράστια ανταπόκριση έτυχε το δημοσίευμα της «Ρ.Α.» με τίτλο «Πού οδεύουμε; Πολλοί μιλούν για αυτονομία!», που παρουσιάστηκε προ ημερών στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας.

Αρκετοί αναγνώστες αλλά και ακροατές του Μελωδία 102,7 ζητούν να μάθουν για τα σχόλια των Κρητικών αλλά και όχι μόνο.
Να θυμίσουμε ότι το δημοσίευμα αναρτήθηκε και στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα (AgoraPress.gr) αρκετές ημέρες νωρίτερα της έντυπης έκδοσης.
Έκτοτε η αναγνωσιμότητα του συγκεκριμένου άρθρου εκτινάχτηκε στα ύψη, καθόσον παρουσιάστηκε αυτούσιο και σε πολλά άλλα site & blogs του διαδικτύου ενώ χιλιάδες αναγνώστες του news portal μας που μας επισκέπτονται διαδικτυακώς καθημερινά, και σύμφωνα με τις μετρήσεις της Google, πλοηγήθηκαν επί αρκετής ώρας ο καθένας ξεχωριστά, στο συγκεκριμένο σύνδεσμο (link) που αφορούσε το επίμαχο άρθρο.

Εκατοντάδες τηλέφωνα και email δια μέσου των οποίων οι αναγνώστες ρωτούν άλλοτε να μάθουν επιπρόσθετα στοιχεία και άλλοτε να βολιδοσκοπήσουν για το ακριβές στίγμα του συντάκτη/δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει για πρώτη φορά στα δημοσιογραφικά χρονικά ένα θέμα που αφορούσε την αυτονόμηση της Κρήτης. Βέβαια ουδείς δεν σχολίασε αρνητικά το άρθρο, αφού γενικευμένα έδινε πραγματικά στοιχεία για την πλουτοπαραγωγική θέση της Κρήτης, ενώ ταυτόχρονα κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί την δικαιωματική αξίωση των Κρητικών περί της ορθής οικονομικής απόδοσης μέσω και του ΑΕΠ μεταξύ άλλων, όλων αυτών που προσφέρει.
Επίσης πάρα πολλοί είναι αυτοί, όπου εκτός Κρήτης, αναγνωρίζουν τις σημαντικές ελλείψεις του τόπου (βλέπε ΒΟΑΚ, τομέα Υγείας, λιμάνια, τιμές προϊόντων, κλπ) και τα σημαντικά προβήματα του νησιού, ενός μεγάλου νησιού που προσφέρει καθημερινό πλούτο και εισπράττει την απαξίωση!

Οι απαντήσεις στα πολλά ερωτηματικά θα κατατεθούν στο Β΄ μέρος το οποίο θα δημοσιευτεί τις προσεχείς ημέρες με τίτλο «ΕΛΛΑΣ: Ομοσπονδιακή Δημοκρατία;».
Μέσα στην δεύτερη θεματική ενότητα θα παρουσιαστούν στον αναγνώστη τα στοιχεία εκείνα, τα οποία εμπεριέχονται στο σύνταγμα ενός ομοσπονδιακού κράτους κατά το Γερμανικό ή και το Αμερικάνικο ομοσπονδιακό μοντέλο διοίκησης.

Άλλωστε είναι
το Γερμανικό κοινοβούλιογνωστό ότι οι Παγκοσμιοκράτορες, ή αλλιώς οι παγκόσμιοι (αλλά και ημεδαποί) κερδοσκόποι αναζητούν κράτη με ένα κυβερνήτη, με τον οποίο οι παράνομες συνδιαλλαγές και ρεμούλα πραγματοποιείται ευκολότερα και δίχως την παραίνεση του πολίτη δια των πολιτικών εκπροσώπων του.
Στα ομοσπονδιακά κράτη όμως αυτό δεν υφίσταται.
Η Γερμανία έχει 16 ομόσπονδα κρατίδια (Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βαυαρία, Βερολίνο, Βρανδεμβούργο, Βρέμη, Αμβούργο, Έσση, Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, Κάτω Σαξωνία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο, Σάαρλαντ, Σαξωνία, Σαξωνία-Άνχαλτ Σλέσβιχ-Χολστάιν, Θουριγγία) τα οποία έχουν τις δικές τους μικρές κυβερνήσεις, οι οποίες όλες διέπονται από το ενιαίο Γερμανικό σύνταγμα, έχουν κοινή σημαία (πλην της δικής τους), ένα στράτευμα, κλπ, αλλά σε οικονομικά θέματα και διακρατικές συμφωνίες, ορίζουν αυτόνομα τις μοίρες αλλά και τις τύχες τους.
Τα ίδια και στην Αμερική. Και οι δύο αυτές όμως χώρες ευημερούν. Έχουν όμως και ένα κοινό χαρακτηριστικό. Η λέξη ρεμούλα δεν υπάρχει στο λεξικό τους!!

Αυτά σε γενικές γραμμές συντάσσουν αυτεπάγγελτα ένα αμυντικό σύστημα, που οπλίζει τους πολίτες και σηκώνει ένα τεράστιο τοίχος ανάμεσα στην τοπική οικονομία και στους κερδοσκόπους. Επίκαιρο λοιπόν τώρα, παρά κάθε άλλη εποχή, αφού θύματα αυτής της κατάστασης είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως, είτε ανήκαν στο «σύστημα» είτε όχι, επιβεβαιώνοντας το νόημα του ρητού «κοντός ψαλμός αλληλούια», δηλαδή μια μέρα θα τα πληρώσουμε όλα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το εν λόγω ρεπορτάζ είναι το μακροβιότερο μας, καθόσον τα στοιχεία πηγάζουν από τριάμισι χρόνια ερευνών και μελετών.
Ακόμα και η Έκθεση Lipton του 1973 με δορυφορικές αναφορές και άλλες μελέτες, έφερνε τη Κρήτη ως την πλέον πλουτοπαραγωγική περιοχή της Ευρώπης ικανή να θρέψει αξιοπρεπώς τρία και πλέον εκατομμύρια πληθυσμού. Μάλιστα την χαρακτήριζε τότε ως το «Ταμιευτήρα» της Μεσογείου, αναφερόμενη στους αστείρευτους υδάτινους πόρους του νησιού. Έκτοτε πολλαπλές έρευνες έχουν μελετηθεί από εμάς, στοιχεία των οποίων παρουσιάζονται στις τρεις θεματικές ενότητες τους ρεπορτάζ μας.

Και για να προλογίσουμε και το τρίτο μέρος του ρεπορτάζ, όπου εκεί θα παρατεθούν στοιχεία για το αν θα πρέπει να γίνει σε Πανελλήνιο και Παγκρήτιο επίπεδο, δημοψήφισμα μέσω του οποίου ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει να πρέπει αν χρήζεται αλλαγή του συντάγματος της χώρας σε ομόσπονδο κράτος ή όχι.

Και το λέμε αυτό διότι η αγανάκτηση του λαού και η απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες της χώρας μας, είναι σε τέτοιο σημείο που γίνεται λόγος από όλες τις Ελληνικές περιφέρειες, για δυναμικότατες κινητοποιήσεις, λαϊκές αντιδράσεις, ακόμα και για επαναστάσεις, σημεία για τα οποία όλοι απευχόμαστε. Αλλά αν δεν αλλάξει κάτι ΤΩΡΑ (μιας και δεν βλέπουμε να αλλάζει από πλευράς πολιτικής σκηνής, τίποτα) η χώρα θα οδηγηθεί στην ... Άβυσσο και βέβαια αναφερόμαστε σε αυτό διότι θυμόμαστε όλοι μας, ότι στις αρχές Μαΐου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας είπε: «... Βρισκόμαστε στο χείλος της Αβύσσου».

Όσων βέβαια αφορά την Κρήτη, οι Έλληνες περιμένουν το νησί μας να γίνει εφαλτήριο τέτοιων αναίμακτων και ανέξοδων διεξόδων, στοιχείο που δικαιολογεί στο απόλυτο την επίκαιρη χρονική στιγμή που αποφασίσαμε να καταθέσουμε πλούτο γνώσεων σχετικά με το επίμαχο θέμα της αυτονόμησης, μερικής ή ολικής!
Μείνετε λοιπόν «συντονισμένοι» και πάνω από όλα έτοιμοι για σκεπτικισμό και λύσεις που θα μας οδηγήσουν από το αδιέξοδο.

Με τσι γειές μας ..."

ckalfas
15-06-2010, 15:37
Τι είναι αυτό;
Τέτοια δημοσιεύματα να έχουμε από εδώ και τώρα... και την "κάτσαμε την βάρκα"!!!
Να αρχίσουν οι Κρητικοί, να συνεχίσουν οι Μακεδόνες και ούτω καθ' εξής!!!
Τώρα που πρέπει να ενωθούμε ως κοινωνία, θα διαλυόμαστε ως έθνος;
Η ομοσπονδιακή Γερμανία και οι Ενωμ. Πολιτείες της Αμερικής είναι ομοσπονδίες αχανών εκτάσεων και όχι γειτονιών!
Προσωπικά, είμαι αντίθετος σε τέτοια προοπτική και παράλληλα μόνο που το συζητάμε με θλίβει ως Έλληνα!

diomiles
15-06-2010, 16:53
Φυσικά και δεν συμφωνώ.Οι Ελληνες πρέπει να είμαστε μια γροθιά αυτές τις δυσκολες ώρες και μόνο ενωμένοι ισως να καταφέρουμε να βγουμε απο την δυσκολία.Ομως δεν μπορούμε να ξεχασουμε οτι οι Κρητικοί και ιδιαιτερα οι αγροτες οι οποίοι δουλευουν απειρες ωρες και παράγουν πραγματικά και οχι να μηχανευονται τρόπους να πάρουν επιδοτησεις, οταν χρειαστηκε να παρουν και αυτοι οτι τους ανηκε το κρατος τους γυρισε την πλάτη και επιδεικτικά έδωσε σε ολους τους αλλους οτι ζητησαν και σε αυτούς τίποτα.Είναι φυσικό να αγανακτουν με ολα αυτά και με αλλα πολλά , ομως αν τα καταφέρνουν καλύτερα απο καποιους αλλους Ελληνες τότε ειναι προς τιμή τους που βοηθούν δια μεσω της οικονομίας και καποιους αλλους που δεν τα καταφερνουν και τόσο καλά και σιγουρα θα ερθει η στιγμή που θα βοηθηθουν και αυτοί την κατάλληλη στιγμή .Αυτά μπορούν να γίνουν με τους Ελληνες ενωμένους και οχι με κρατίδια η οτι αλλο.

MARK
15-06-2010, 17:34
Η περίοδος που διανύουμε σαν χώρα και έθνος είναι ιδιαίτερα δύσκολή.Όχι επειδή είμαι απο το Ρέθυμνο αλλά πιστέυω οτι η Κρήτη άνετα μπορεί να σταθεί και να μεγαλουργήσει αυτόνομα,ωστόσο στο οικονομικό τέλμα που έχει πέσει η χώρα φταίμε όλοι και όλοι μαζι συλλογικά πρέπει να κοπιάσουμε για να ξαναγίνουμε ΕΛΛΑΔΑ. Έιμαστε ένας λαός ένα έθνος και πρέπει όπως στον παρελθόν όλοι να συνεισφέρουμε για το καλό του τόπου ανεξαρτήτως καταγωγής...Μπορέι να μην έχουμε άμμεση ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε αλλά όλοι έχουμε ευθύνη για τους προγόνους μας για τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους να βγούμε αναίμακτα από αυτή την κατάσταση.....

syan
15-06-2010, 19:34
Κατ’ αρχάς το δημοσίευμα δεν βρίσκεται στον πρέποντα χώρο και οπωσδήποτε δεν πρέπει να γίνεται εκμετάλλευση τού βήματος ενός τέτοιου χώρου για δήθεν δημοσιογραφική σφυγομέτρηση σε ένα θέμα που αφού συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες θα προσθέσω οτι έχει ακόμη και όψη προμελετημένου σχεδίου να επηρεάσει και τους πιό αναμφίβολους πολίτες και να αναστατώσει τις αναλογίες μεταξύ κρίσης και Εθνικού ενωτισμού.

Arkas
15-06-2010, 19:40
Άκαιρο, άσκοπο και εκ του πονηρού!

του Δημήτρη Δουρίδα,
Έλληνα...

Gazi
15-06-2010, 20:08
Και να ρωτήσω εγώ τώρα (ως μόνιμος κάτοικος Κρήτης)....
Με τί Στρατό??
Με τί Ναυτικό ??
Με τί αεροπορία??

Να πάω και παρακάτω???

Ναι έχει η Κρήτη αυτονομία,αλλά για πόσο ακόμα?Θα την αφήσουν???Να είστε σίγουροι πως θα την καταστρέψουν με την πρώτη ευκαιρία...

Στρατηγικά???
Θα γεμίσει βάσεις......

Οικονομικά???
Εκτός του ΔΝΤ θα μπουν και άλλοι....

Αν θέλετε,το συνεχίζω με χειρότερα αλλά δεν Θέλω,γιατί τα μαντάτα ερχονται .....Κάποιοι ξέρουν τι λέω

pirate
15-06-2010, 20:43
Ως Έλληνας που τα τελευταία 14 χρόνια βρέθηκα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο για μεταπτυχιακές σπουδές, μου δόθηκε η ευκαιρία να παραμείνω ως μέλος την πανεπιστημιακής κοινότητας να κάνω οικογένεια και να βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν στο νησί αυτό και να είμαι ικανοποιημένος που μπορώ και τους προσφέρω ιδανικές συνθήκες, θα ήθελα να σου πω αγαπητέ Βασίλη ότι το παραπάνω άρθρο είναι μάλλον άτοπο και αμφιβάλω αν έστω και το 1% του πληθυσμού του νησιού θα πιστεύουν ότι η σωτηρία των Κρητικών εν μέσω οικονομικής κρίσης θα είναι να ανεξαρτητοποιηθεί το νησί, όταν οι παππούδες των περισσότερων Κρητικών πολέμησαν πριν από μερικά χρόνια για την ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα (μην ξεχνάμε την Συνθήκη του Λονδίνου τον Μάιο του 1913), είναι δυνατόν να ζητάμε τώρα ανεξαρτησία, θέλουμε να αναγκάσουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να ζήσουν καταστάσεις που δεν θέλουμε ούτε να τις σκεπτόμαστε.............

ας ήμαστε ρεαλιστές :):):)

Gazi
15-06-2010, 22:02
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡOMAΣΤΕ.....
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ..........
ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ)



Η Κρήτη όμως είναι ένας πλούσιος τόπος, με τεράστιο όγκο παραγωγής και εργατικούς ανθρώπους(ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ???). (Γιατί να πεινά;(ΠΟΙΟΣ ΠΕΙΝΑ???ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ 2 -3 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ,ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΤΙΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΗΡΕ ΤΖΙΠ 3000Κ.ΕΚ????)
Αυτός είναι λοιπόν ένας απλός και απόλυτα ορθολογικός συλλογισμός και σίγουρα δεν δύναται να κρhttp://www.agorapress.gr/cms_files/images/kriti/KRHTH.jpgύβει ούτε αλλότρια συμφέροντα, ούτε ξένες νουθεσίες, λέμε εύλογα εμείς.
Κρήτη
Η Κρήτη θεωρείται από πολλούς η πιο πλουτοπαραγωγική περιφέρεια της Μεσογείου και μια από τις πιο «ευλογημένες» σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Έρευνες και στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η Κρήτη αποτελεί το:


36% του Ελληνικού τουρισμού,(ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΗΓΗ???)ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΒΡΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 22%

3η γεωργική δύναμη πανελλαδικά,(Σε επικράτεις νομών-δήμων-συνολικά πως)???

1η σε κτηνοτροφία, αστείρευτη σε νερό (ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΦΑΛΛΆΤΩΣΗΣ ,ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ)(ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ)και πολλές πρώτες ύλες,
με σημαντική ανάπτυξη στη βιοτεχνία και ελαφρά βιομηχανία,
με πολιτισμό, κουλτούρα και ιστορία που όμοια δεν έχει όλη η Ελλάδα,(ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΠΕΛΛΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΑΚΗ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ)

με ακτοπλοΐα που διοικεί κατ΄ουσίαν τις Ελληνικές θάλασσες,
με επιχειρηματικά μυαλά που διαπρέπουν τόσο εντός όσο και κυρίως, εκτός Κρήτης, με απεριόριστες ακόμα δυνατότητες ανάπτυξης,
με πανεπιστήμια τα οποία μορφώνουν χρόνια τώρα, εκατομμύρια Ελληνόπουλα (ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ)
(ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...)


και τόσα άλλα που φτάνουν να γεμίσουν την ατζέντα και του πλέον δύσπιστου

Συγνώμη που πήρα φόρα,αλλά γνωρίζοντας πάρα πολλά σε τέτοιου είδους Θέματα και θέματα που αφορούν ολη την Ελληνικη Επικράτεια (άλλωστε το γνωρίζετε αυτό)
Γνωρίζοντας συνθήκες αναβιοτικού προγράμματος καταρτισμένων πολιτειων κάτι τέτοιο θα είναι απλά μια καταστροφή για την ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΡΗΤΗ!!!!

Και εχουμε αφήσει έξω όλους τους Οικονομικούς παράγοντες (δάνεια κτλ)από Ιδιωτικές τράπεζες...Αλλο επεισόδειο αυτό...

Φιλικά
Gazi

Gazi
15-06-2010, 22:03
Ζητώ συγνώμη και πάλι.......

Αν θεωρηθει το κείμενο μου μη αρμοστώ για την δημοσημοποίηση του στο φόρουμ......ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΤΕΙ!!!

Gazi

ntinopoulos
16-06-2010, 10:34
εστω θεωρητικα να εμεναν αυτονομοι,σε χρονο dt θα τους "ετρωγαν" οι βαρβαροι!:)
εκτος κι αν καποιοι κρητικοι εχουν την εντυπωση οτι στις μερες μας οι μαχες γινονται σωμα με σωμα και λογω ...παλικαριας θα γινονταν φοβητρα για τους επιδοξους κατακτητες...:rolleyes:

Corsair
16-06-2010, 16:21
Αν και δε μου αρέσει να σχολιάζω τέτοια θέματα
ένα είναι σίγουρο οτι κάποιοι μεγάλο επιχειρηματίες και γνωστή οικογένεια πολιτικών έχουν κάνει επαφές για το θέμα αυτό.
Άγνωστο τι μας περιμένει στο μέλλον....

:hmmm::hmmm::hmmm:

GEO_K
16-06-2010, 16:29
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.....
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ...

VILLY
16-06-2010, 17:06
Αγαπητοί φίλοι. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση και ας διαφωνεί ο φίλος μου SYAN ότι τέτοια θέματα δεν έχουν θέση εδώ. Δηλαδή τι έχει θέση; Τι χρώμα στριγκάκι φορούσε η Ντούβλη στο επίμαχο βίντεο; Σαφώς και έχει θέση παντού αφού οι μοτοσικλετιστές είναι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι στην πλειονότητά τους.
Θα ήθελα επίσης για να βοηθήσω την συζήτηση σαν συνφορουμίτης και όχι με την ιδιότητα του συντάκτη, να αναφέρω ότι το κυρίως άρθρο (Πολλοί μιλούν για αυτονομία. Που οδεύουμε; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3370)) δεν πραγματεύεται την αυτονόμηση της Κρήτης. Όσο λακωνικότερα γίνεται παραθέτει στοιχεία με στόχο:
1) να ευαισθητοποιηθούν οι πολιτικοί μας μπας και ξυπνήσουν και αποφασίσουν να δώσουν ανταποδοτικά στη Κρήτη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αυτά που δίδει στο Γενικό Ταμείο εδώ και χρόνια
2) να λάβουν στίγμα οι Κρητικοί που φωνάζουν για πλήρη αυτονομία (για την οποία εγώ προσωπικά δεν είμαι σύμφωνος) και να επικεντρωθούν σε πράγματα που μπορεί να γίνουν και όχι σε ευσεβείς πόθους με αιματηρές θυσίες
3) να κατανοήσουν και οι Κρητικοί και οι Έλληνες γενικότερα το νόημα, τη σημασία τα πλεονεκτήματα και την δύναμη ενός ομόσπονδου κράτους.

Φίλοι μου, διαβάστε με λεπτομέρεια το δημοσίευμα. Κανείς δεν έκανε λόγο για διάλυση του κράτους όπως αναφέρουν κάποιοι συνφορουμίτες.
Τα ομοσπονδιακά κράτη είναι ενωμένα κράτη. Η Αμερική έχει ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από εμάς την αγάπη για τη σημαία. Ομόσπονδο κράτος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση διαλυμένο κράτος. Ήταν η Γερμανία διαλυμένο κράτος όταν σε 2 παγκόσμιους πολέμους παρολίγο να καταφέρει να μας κάνει να μιλάμε όλοι Γερμανικά;
Ο σκοπός του άρθρου (το οποίο μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι εκφράστηκαν ότι είναι υποκινούμενο – αν είναι δυνατόν!) είναι αυτός ακριβώς. Να οπλιστούμε απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων παγκοσμίως, που λέγεται ΔΝΤ, Τρόικα, κερδοσκόποι.
Αυτοί, τέτοια χαϊβάνια σαν και μας ζητούν, με ελαστική συνείδηση και ωχαδερφισμό, για να ρουφήξουν, αρπάξουν, κλέψουν … Και το πέτυχαν!!!
Επομένως μελετήστε το καλύτερα. Η Κρητική αυτονομία δεν είναι το αντικείμενο που πραγματεύεται. Προτάσεις κατατίθονται!
Επίκαιρες μάλιστα και ας εκφράστηκαν κάποιοι ότι δεν είναι τώρα ο καιρός.
Αν δεν είναι τώρα που χρεοκοπήσαμε και η κυβέρνηση του «Μαντέλη» μας σέρβιρε το ΔΝΤ για να μας χρεώσει δια παντός, δίνοντας μας το απόλυτο μηδέν, τότε πότε είναι ο καιρός;
Όταν μετά το φθινόπωρο θα σφαζόμαστε μεταξύ μας, επειδή δεν θάχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας; Όταν ο λαός θα οραματίζεται επαναστάσεις για να βγει από το χειρότερο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα στον 20ο & 21ο αιώνα;
Φίλοι μου, ριζοσπαστικό μεν αλλά ρεαλιστικό.
Μόνο με ριζοσπαστικές ιδέες και βαθιές τομές αλλαγής θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Μετέχω σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση σε διυπουργικά συμβούλια και συνελεύσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακό αλλά και Νομαρχιακό επίπεδο και σας εξομολογούμε ότι αυτά που διαβάζετε και ακούτε στα ΜΜΕ, ωχριούν μπροστά στην ωμή πραγματικότητα που είναι δις χειρότερη. Τα πάντα εκ του προχείρου και όλα για την ρεμούλα. Ο Έλληνας πολιτικός δεν αλλάζει και ας μας υπόσχονται ότι θα γίνουν καλύτερα παιδιά στο … προσεχές μέλλον.
Και δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς μαζί μου ότι χρειαζόμαστε κάποιες αλλαγές εδώ και τώρα. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς μεταξύ μας που να μας πει "ε καλά είμαστε όπως είμαστε".
Όταν η Εθνική ομάδα μας χάνει με 20-0 από τον ΑΟ Κολοπετινίτσας, τότε είναι ηλίου φαεινώτερο ότι χρειαζόμαστε αλλαγή προπονητή, τερματοφύλακα, επιθετικών, αμυντικών, κεντρώων κλπ. Δηλαδή όλη την ομάδα!! Για αυτά λοιπόν συζητάμε.
Αυτά και καλή συνέχεια στη συζήτηση.
Υ.Γ. Τα στοιχεία για τη Κρήτη φίλε μου GAZI είναι πραγματικά και προέρχονται από επιστημονικές και εξειδικευμένες έρευνες. Είναι δυνατόν να αμφισβητούμε την υδάτινη επάρκεια της Κρήτης και να γράφονται από Κρητικό;
ΥΓ.2 Δεν θα ήθελα καν προσπαθήσω να πείσω για τα πατριωτικά μου ιδεώδη, φίλους – συνφορουμίτες. Είναι αστείο να θεωρούν έστω και λίγο κάποιοι, που με ξέρουν καλά χρόνια τώρα, ότι τυχόν είμαι υποκινούμενος από αλλότρια συμφέροντα. Θεωρώ ότι τα παραπάνω αποτελούν αυταπόδεικτο στοιχείο για το τι πρεσβεύω!
Y.Γ.3 Θα ήθελα να μην θεωρηθεί ότι οι Κρητικοί πιστεύουμε για την Kρήτη " Κρήτη - Κρήτη - uber alles" και παρεξηγηθούμε.
Το δημοσίευμα δημοσιέύτηκε σε Κρητική εφημερίδα για Κρητικούς κυρίως αναγνώστες. Η Κρήτη δεν διαφέρει από την Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά μας, που άλλες περιοχές λιγότερο και άλλες ίσως περισσότερο έχουν προσφέρει ή προσφέρουν ταμάλα στην Ελλαδίτσα μας.

VILLY
16-06-2010, 17:50
Ως Έλληνας που τα τελευταία 14 χρόνια...
θα ήθελα να σου πω αγαπητέ Βασίλη ότι το παραπάνω άρθρο είναι μάλλον άτοπο και αμφιβάλω αν έστω και το 1% του πληθυσμού του νησιού θα πιστεύουν ότι η σωτηρία των Κρητικών εν μέσω οικονομικής κρίσης θα είναι να ανεξαρτητοποιηθεί το νησί, όταν οι παππούδες των περισσότερων Κρητικών πολέμησαν πριν από μερικά χρόνια για την ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα (μην ξεχνάμε την Συνθήκη του Λονδίνου τον Μάιο του 1913), είναι δυνατόν να ζητάμε τώρα ανεξαρτησία, θέλουμε να αναγκάσουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να ζήσουν καταστάσεις που δεν θέλουμε ούτε να τις σκεπτόμαστε.............

ας ήμαστε ρεαλιστές :):):)

Αγαπητέ μου φίλε θα μείνεις έκπληκτος όταν σου πω ότι σε περσυνή δημοσκόπηση τα στοιχεία έδειξαν ότι το 75% του πληθυσμού στη Κρήτη ζητούν αυτονόμηση, ενώ το 38% εξ αυτών θέλουν την πλήρη αυτονόμηση.
Τα στοιχεία βέβαια αυτά (για το 38%) αναφέρονται σε ανθρώπους κυρίως εκ των ορεινών όγκων του νησιού, που ίσως κραυγάζουν για το άδικο δίχως όμως κανείς ποτέ να τους έδωσε στίγμα για το τι ακριβώς πρέπει ίσως να ζητούν. Αυτός είναι εν μέρει λοιπόν και ο σκοπός του άρθρου. Να περιγράψει αλλά κυρίως να αποκλιμακώσει και όχι να πυροδοτήσεις εντάσεις.
Τέσπα δεν έχει καμία όμως σχέση η πραγματικότητα με το 1% που ανέφερες το οποίο μια βόλτα στα καφενεία των πόλεων αλλά και στα χωριά θα σε πείσει δίχως άλλη αμφιβολία.
Φίλοι μου η Κρήτη είναι καζάνι που βράζει και δίχως να θέλω να κινδυνολογήσω τα πράγματα ίσων να εκραγούν.
Αν πας μια βόλτα στη Μεσσαρά θα καταλάβεις.
Κάποιοι στοχευμένα θέλουν να αποδώσουν μια άλλην εικόνα για τους Κρητικούς. Έχουμε πολλά μειονεκτήματα όπως όλοι άλλωστε. Είμαστε όμως άνθρωποι ντόμπροι και εργατικοί.

syan
16-06-2010, 19:42
Βασίλη, αν παρεπιπτόντως τα πράγματα έπρεπε να φαίνονται όπως τα επεξηγείς στην απάντησή σου, τότε ο συντάξας το αρχικό κείμενο έκανε λάθη που αφήνουν άλλα νοήματα, εξ ού και οι απαντήσεις. Ας μην ξεχνάμε δε οτι ο κόσμος γνωρίζει πως η Κρήτη είχε και έχει σε λανθάνουσα μορφή την κρυφή ιδέα της ανεξαρτοποίησης, πράγμα που δεν βοηθάει επίκαιρα στην σφυγομέτρηση των προτάσεων στίς οποίες αναφέρεσαι. Τέλος όσον αφορά τον πρέποντα χώρο αλλά και τούς συνειδητοποιημένους μοτοσικλετιστές, πιστεύω οτι το βήμα ενός μοτοσυκλετιστικού forum δεν θα έπρεπε να προσφέρεται για πολιτικές λογομαχίες ή Εθνικές αντιπαραθέσεις οι οποίες σίγουρα επιβαρύνουν με τον τρόπο τους τον σκοπό για τον οποίο λειτουργεί. Να είσαι καλά...!

pirate
16-06-2010, 19:43
Αγαπητέ μου φίλε θα μείνεις έκπληκτος όταν σου πω ότι σε περσυνή δημοσκόπηση τα στοιχεία έδειξαν ότι το 75% του πληθυσμού στη Κρήτη ζητούν αυτονόμηση, ενώ το 38% εξ αυτών θέλουν την πλήρη αυτονόμηση.
Τα στοιχεία βέβαια αυτά (για το 38%) αναφέρονται σε ανθρώπους κυρίως εκ των ορεινών όγκων του νησιού, που ίσως κραυγάζουν για το άδικο δίχως όμως κανείς ποτέ να τους έδωσε στίγμα για το τι ακριβώς πρέπει ίσως να ζητούν. Αυτός είναι εν μέρει λοιπόν και ο σκοπός του άρθρου. Να περιγράψει αλλά κυρίως να αποκλιμακώσει και όχι να πυροδοτήσεις εντάσεις.
Τέσπα δεν έχει καμία όμως σχέση η πραγματικότητα με το 1% που ανέφερες το οποίο μια βόλτα στα καφενεία των πόλεων αλλά και στα χωριά θα σε πείσει δίχως άλλη αμφιβολία.
Φίλοι μου η Κρήτη είναι καζάνι που βράζει και δίχως να θέλω να κινδυνολογήσω τα πράγματα ίσων να εκραγούν.
Αν πας μια βόλτα στη Μεσσαρά θα καταλάβεις.
Κάποιοι στοχευμένα θέλουν να αποδώσουν μια άλλην εικόνα για τους Κρητικούς. Έχουμε πολλά μειονεκτήματα όπως όλοι άλλωστε. Είμαστε όμως άνθρωποι ντόμπροι και εργατικοί.

Αγαπητέ Βασίλη, δυστυχώς δεν μένω έκπληκτος διαβάζοντας μόνο δυο αριθμούς, για να βγάλω σαφή συμπεράσματα θα πρέπει να διαβάσω την δημοσκόπηση όλη (π.χ. όγκος ερωτηθέντων, περιοχές, επίπεδο, ηλικίες κλπ) και μετά να την σχολιάσω.
Ειλικρινά διάβασα το άρθρο σου πολλές φορές αλλά δεν ένιωσα το ύφος της αποκλιμάκωσης που περιγράφεις. Δεν έχω αισθανθεί την Κρήτη μέχρι αυτή την στιγμή που σου γράφω ως καζάνι που βράζει........!!!
Επιπλέον σχετικά με το ΥΓ2 (Είναι αστείο να θεωρούν έστω και λίγο κάποιοι, που με ξέρουν καλά χρόνια τώρα, ότι τυχόν είμαι υποκινούμενος από αλλότρια συμφέροντα. Θεωρώ ότι τα παραπάνω αποτελούν αυταπόδεικτο στοιχείο για το τι πρεσβεύω!) δεν διάβασα κανένα σχόλιο τέτοιο, μάλλον μας συγχέεις με σχόλια που έχουν γραφτεί σχετικά με το άρθρο σου σε άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Τέλος πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που θα ήθελα να κάνουμε από κοντά σε μια επίσκεψή μου στο Ρέθυμνο, ελπίζω αυτή την φορά να πιεις καφέ μαζί μου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Σταύρος

diomiles
16-06-2010, 19:48
Η κάθε χωρα έχει τις ιδιαιτερότητες της και η Ελλάδα ισως εχει τις περισοτερες λογω γεωγραφικης θεσης και φυσικά λογω γειτόνων.Θα ηθελα αν ειναι δυνατόν να μου εξηγησει καποιος με πιο τροπο δεν θα ανοιξει η ορεξη των φιλων μας των τουρκων αν μετατραπει σε ενα ειδος ανεξαρτητου ομοσπονδου κρατος η Θρακη?

aeriko
16-06-2010, 19:53
Αγαπητοί φίλοι. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση και ας διαφωνεί ο φίλος μου SYAN ότι τέτοια θέματα δεν έχουν θέση εδώ. Δηλαδή τι έχει θέση; Τι χρώμα στριγκάκι φορούσε η Ντούβλη στο επίμαχο βίντεο; Σαφώς και έχει θέση παντού αφού οι μοτοσικλετιστές είναι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι στην πλειονότητά τους.
Θα ήθελα επίσης για να βοηθήσω την συζήτηση σαν συνφορουμίτης και όχι με την ιδιότητα του συντάκτη, να αναφέρω ότι το κυρίως άρθρο (Πολλοί μιλούν για αυτονομία. Που οδεύουμε; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3370)) δεν πραγματεύεται την αυτονόμηση της Κρήτης. Όσο λακωνικότερα γίνεται παραθέτει στοιχεία με στόχο:
1) να ευαισθητοποιηθούν οι πολιτικοί μας μπας και ξυπνήσουν και αποφασίσουν να δώσουν ανταποδοτικά στη Κρήτη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αυτά που δίδει στο Γενικό Ταμείο εδώ και χρόνια
2) να λάβουν στίγμα οι Κρητικοί που φωνάζουν για πλήρη αυτονομία (για την οποία εγώ προσωπικά δεν είμαι σύμφωνος) και να επικεντρωθούν σε πράγματα που μπορεί να γίνουν και όχι σε ευσεβείς πόθους με αιματηρές θυσίες
3) να κατανοήσουν και οι Κρητικοί και οι Έλληνες γενικότερα το νόημα, τη σημασία τα πλεονεκτήματα και την δύναμη ενός ομόσπονδου κράτους.

Φίλοι μου, διαβάστε με λεπτομέρεια το δημοσίευμα. Κανείς δεν έκανε λόγο για διάλυση του κράτους όπως αναφέρουν κάποιοι συνφορουμίτες.
Τα ομοσπονδιακά κράτη είναι ενωμένα κράτη. Η Αμερική έχει ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από εμάς την αγάπη για τη σημαία. Ομόσπονδο κράτος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση διαλυμένο κράτος. Ήταν η Γερμανία διαλυμένο κράτος όταν σε 2 παγκόσμιους πολέμους παρολίγο να καταφέρει να μας κάνει να μιλάμε όλοι Γερμανικά;
Ο σκοπός του άρθρου (το οποίο μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι εκφράστηκαν ότι είναι υποκινούμενο – αν είναι δυνατόν!) είναι αυτός ακριβώς. Να οπλιστούμε απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων παγκοσμίως, που λέγεται ΔΝΤ, Τρόικα, κερδοσκόποι.
Αυτοί, τέτοια χαϊβάνια σαν και μας ζητούν, με ελαστική συνείδηση και ωχαδερφισμό, για να ρουφήξουν, αρπάξουν, κλέψουν … Και το πέτυχαν!!!
Επομένως μελετήστε το καλύτερα. Η Κρητική αυτονομία δεν είναι το αντικείμενο που πραγματεύεται. Προτάσεις κατατίθονται!
Επίκαιρες μάλιστα και ας εκφράστηκαν κάποιοι ότι δεν είναι τώρα ο καιρός.
Αν δεν είναι τώρα που χρεοκοπήσαμε και η κυβέρνηση του «Μαντέλη» μας σέρβιρε το ΔΝΤ για να μας χρεώσει δια παντός, δίνοντας μας το απόλυτο μηδέν, τότε πότε είναι ο καιρός;
Όταν μετά το φθινόπωρο θα σφαζόμαστε μεταξύ μας, επειδή δεν θάχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας; Όταν ο λαός θα οραματίζεται επαναστάσεις για να βγει από το χειρότερο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα στον 20ο & 21ο αιώνα;
Φίλοι μου, ριζοσπαστικό μεν αλλά ρεαλιστικό.
Μόνο με ριζοσπαστικές ιδέες και βαθιές τομές αλλαγής θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Μετέχω σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση σε διυπουργικά συμβούλια και συνελεύσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακό αλλά και Νομαρχιακό επίπεδο και σας εξομολογούμε ότι αυτά που διαβάζετε και ακούτε στα ΜΜΕ, ωχριούν μπροστά στην ωμή πραγματικότητα που είναι δις χειρότερη. Τα πάντα εκ του προχείρου και όλα για την ρεμούλα. Ο Έλληνας πολιτικός δεν αλλάζει και ας μας υπόσχονται ότι θα γίνουν καλύτερα παιδιά στο … προσεχές μέλλον.
Και δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς μαζί μου ότι χρειαζόμαστε κάποιες αλλαγές εδώ και τώρα. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς μεταξύ μας που να μας πει "ε καλά είμαστε όπως είμαστε".
Όταν η Εθνική ομάδα μας χάνει με 20-0 από τον ΑΟ Κολοπετινίτσας, τότε είναι ηλίου φαεινώτερο ότι χρειαζόμαστε αλλαγή προπονητή, τερματοφύλακα, επιθετικών, αμυντικών, κεντρώων κλπ. Δηλαδή όλη την ομάδα!! Για αυτά λοιπόν συζητάμε.
Αυτά και καλή συνέχεια στη συζήτηση.
Υ.Γ. Τα στοιχεία για τη Κρήτη φίλε μου GAZI είναι πραγματικά και προέρχονται από επιστημονικές και εξειδικευμένες έρευνες. Είναι δυνατόν να αμφισβητούμε την υδάτινη επάρκεια της Κρήτης και να γράφονται από Κρητικό;
ΥΓ.2 Δεν θα ήθελα καν προσπαθήσω να πείσω για τα πατριωτικά μου ιδεώδη, φίλους – συνφορουμίτες. Είναι αστείο να θεωρούν έστω και λίγο κάποιοι, που με ξέρουν καλά χρόνια τώρα, ότι τυχόν είμαι υποκινούμενος από αλλότρια συμφέροντα. Θεωρώ ότι τα παραπάνω αποτελούν αυταπόδεικτο στοιχείο για το τι πρεσβεύω!
Y.Γ.3 Θα ήθελα να μην θεωρηθεί ότι οι Κρητικοί πιστεύουμε για την Kρήτη " Κρήτη - Κρήτη - uber alles" και παρεξηγηθούμε.
Το δημοσίευμα δημοσιέύτηκε σε Κρητική εφημερίδα για Κρητικούς κυρίως αναγνώστες. Η Κρήτη δεν διαφέρει από την Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά μας, που άλλες περιοχές λιγότερο και άλλες ίσως περισσότερο έχουν προσφέρει ή προσφέρουν ταμάλα στην Ελλαδίτσα μας.
Κι εσύ ρε φίλε που είσαι και δημοσιογράφος γιατί σου ήρθε έτσι ξαφνικά, σε τέτοιες στιγμές, σε δύσκολες πραγματικά καταστάσεις, σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ να ανεβάσεις το θέμα;

Carduelis
16-06-2010, 20:59
Ενώ η πατρίδα μας βρίσκεται στο μέσον της χειρότερης κρίσης (οικονομικής, κοινωνικής κλπ) σε σημείο που να απειλείται η ίδια η ύπαρξή της, και θάπρεπε τουλάχιστον να προβληματιζόμαστε όλοι μας, εδώ διαβάζουμε τα απίστευτα!
Σε διπλανό ποστάρισμα φίλος "θαυμάζει" τους συνταγματάρχες της χούντας και θάθελε να τους έμοιαζαν οι σημερινοί πολιτικοί για να μας βγάλουν από την κρίση!!.
Σε τούτο εδώ διαβάζουμε τάχα για "ομόσπονδα κρατίδια" αλλά στην ουσία για ανεξάρτητη Κρήτη!! (..του συντάκτη/δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει για πρώτη φορά στα δημοσιογραφικά χρονικά ένα θέμα που αφορούσε την αυτονόμηση της Κρήτης..).
Χοντρικά δηλαδή ο συντάκτης μας λέει οτι η Κρήτη είναι εύφορη, πλούσια, αυτάρκης, με όμορφους και έξυπνους κατοίκους οπότε γιατί να υποφέρει και να έχει την τύχη της υπόλοιπης πατρίδας; μπορεί να ζήσει καλά και πλούσια με όσα καταφέρνει μόνη της, οι υπόλοιποι να κόψουν το σβέρκο τους!
Να καταλάβουμε λοιπόν όλοι μια κι έξω οτι τα σκατώσαμε ατομικά και σε Πανελλαδικό επίπεδο εξίσου Αθηναίοι, Κρήτες, Μακεδόνες, Πελοποννήσιοι και άλλοι. Ο λόγος βέβαια γιατί η κρίση είναι πρωτίστως ηθική και αξιών και μετά οικονομική, αλλά τα ΜΜε (επίτηδες το μικρό ε) και ειδικά τα bloggs το κάνουνε γαργάρες και γράφουν άρες μάρες-κουκουνάρες!
Δυστυχώς κανένα ΔΝΤ δεν μπορεί να τα διορθώσει όλα αυτά, και ακόμα δυστυχέστερα φαίνεται οτι ούτε καν έχουμε καταλάβει σαν κοινωνία τι πραγματικά μας συμβαίνει!

ckalfas
16-06-2010, 23:19
Νομίζω πως το θέμα είναι άτοπο!
Διαβάζω επίσης και τις απαντήσεις που δόθηκαν και συνεχίζω να πιστεύω πως είναι άκαιρο! Μπορεί ίσως ένας Κρητικός να μην αντιλαμβάνεται ότι το όλο θέμα προκαλεί τους υπόλοιπους Έλληνες!!!
Επίσης, θα απαντήσω η ρεμούλα, το κλέψιμο και η λαμογιά είναι φαινόμενο των Ελλήνων πλην των Κρητών;
Η διαφθορά είναι φαινόμενο των λαών που δεν είναι ομόσπονδα;
Το ότι το ρεπορτάζ "τρέχει" για 3 1/2 χρόνια δεν σημαίνει πως υπάρχει προμελέτη, σχέδιο;
Αν αναλογιστούμε τώρα και τις καταστάσεις που περνάμε ως χώρα, ως κοινωνία και ας σκεφτούμε ότι η Ελλάδα απεθνοποιείται σιγά - σιγά (Γλώσσα, γραφή, εισροή μεταναστών, κοινωνικές σχέσεις, διάλυση της οικογένειας...) είναι τώρα ο κατάλληλος χρόνος για τέτοιες ιδέες και σκέψεις; Είναι ακόμη μία σκέψη με σκοπό ανθελληνικό!

VILLY
17-06-2010, 10:57
Από PIRATE (Σταύρος):
Τέλος πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που θα ήθελα να κάνουμε από κοντά σε μια επίσκεψή μου στο Ρέθυμνο, ελπίζω αυτή την φορά να πιεις καφέ μαζί μου.
Σταύρο, μετά χαράς. Το καφέ θα τον πιούμε και περιμένω τηλέφωνό σου όταν έρθεις. Τηλ εφημερίδας 28310-58852

Από AERICO:
Κι εσύ ρε φίλε που είσαι και δημοσιογράφος γιατί σου ήρθε έτσι ξαφνικά, σε τέτοιες στιγμές, σε δύσκολες πραγματικά καταστάσεις, σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ να ανεβάσεις το θέμα;
Διότι φίλε μου, είμαι μέλος αυτού του φόρουμ από καταβολής του. Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια η δραστηριότητά μου όμως είναι λίαν περιορισμένη λόγω του μεγάλου εργασιακού μου φόρτου. Εντούτοις και επειδή έχω αρκετούς πραγματικούς φίλους εδώ μέσα, θεωρώ την συζήτηση αυτή λίαν χρηστική μεταξύ φίλων. Επομένως δεν είναι πολιτική τοποθέτηση όπως γράφτηκε κάπου, αλλά επικοδομητικός διάλογος "εντός του οίκου".

Από diomiles:
Η κάθε χωρα έχει τις ιδιαιτερότητες της και η Ελλάδα ισως εχει τις περισοτερες λογω γεωγραφικης θεσης και φυσικά λογω γειτόνων.Θα ηθελα αν ειναι δυνατόν να μου εξηγησει καποιος με πιο τροπο δεν θα ανοιξει η ορεξη των φιλων μας των τουρκων αν μετατραπει σε ενα ειδος ανεξαρτητου ομοσπονδου κρατος η Θρακη?
Φίλε μου το εξηγούμε στο άρθρο. Κανένας κίνδυνος δεν υφίσταται από ανατολικά (Τουρκία) ή και από άλλα τυχόν μέτωπα. Όταν μπήκε ο Αττίλας στη Κύπρο το '74, ο πληθυσμός των Τούρκων στην μαρτυρική Μεγαλόνησο ήταν 22%. Στη Κρήτη βρίσκονται μόνο Έλληνες και αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Συνεπώς δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο (ειδικότερα εν έτη 2010) για κίνδυνο από αλλού.
Η Κρήτη αλλά και η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από στρατιωτικούς εισβολείς αλλά από κερδοσκοπικούς εισβολείς, όλοι τους μέλη και εκτελεστικά όργανα των 8 οικογενειών που κυβερνούν τον πλανήτη (Rockefeller, Rocheild, Kaufman, κλπ). Για αυτό το λόγο και σήμερα η κυβέρνηση υποχρεώθηκε παρά το μνημόνιο σε ριζική αλλαγή τύπου Άουσβιτς και Νταχάου, του εργασιακού και ασφαλιστικού και ο λαός δυστυχώς κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Όταν θα σε απολύσουν (αν είσαι υπάλληλος - δεν γνωρίζω) πράγμα που απεύχομαι, και σου πει ο εργοδότης σου, "πάρε τα μισά με δόσεις και νασαι και ευχαριστημένος", τότε έλα πες μου, ποιος κυβερνά και αν χρειαζόμαστε ριζικές αλλαγές στη πολιτική σκηνή και στο σύνταγμα και όχι διάλυση του κράτους, όπως αναφέρουν ορισμένοι φίλοι που ίσως δεν έχουν παρακολουθήσει επιμελώς την ανάπτυξη της συγκεκριμένης συζήτησης (thread).
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κατάλυση της Δημοκρατίας ή της ενότητας και ομοψυχίας των Ελλήνων. Απεναντίας σημαίνει ισχυρότερη θέση απέναντι στους κερδοσκόπους (παγκόσμιους και ημεδαπούς).
Επτά τον αριθμό, οι ομοσπονδίες που δύναται να δημιουργηθούν στη χώρα. Εν κατακλείδι με τέτοια χωροταξική αλλά και συνταγματική αναδιάρθρωση, η χώρα οπλίζεται σημαντικά, κάτι που χρειαζόμαστε πιότερο τώρα παρά ποτέ. Επομένως σημαντικά επίκαιρο το θέμα και χρήζει μεγάλης προσοχής.
Και τέλος δεν νουθετούμε, δεν προσυλητίζουμε, δεν κατευθύνουμε, δεν οδηγούμαι. Καταγράφουμε τις απόψεις όλων και προτείνουμε λύσεις και προτάσεις για βαθύ σκεπτικισμό. Δημοσιογράφοι είμαστε και όχι πολιτικοί!

Ελπίζω να απάντησα και να κάλυψα τις ερωτήσεις σας και εύχομαι καλή συνέχεια στη συζήτηση.

Υ.Γ. Δείτε και αυτό, αξίζει! Είναι συγγραφή του Ευγένιου Τριβιζά. Ο «πέμπτος καβαλάρης» (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3428)

Carduelis
17-06-2010, 12:44
Φίλε μου προσπαθώ από χτες να καταλάβω τι ακριβώς μας προτείνεις.


1. Αυτό που βλέπω, όσο και να προσπαθείς να το περάσεις σαν "Ομοσποδιακή δημοκρατία" (που κι εκεί υπάρχουν σοβαρότατες αντιρήσεις) είναι οτι προωθείς μια λύση μερικής ή ολικής αυτονομίας της Κρήτης:

«Πού οδεύουμε; Πολλοί μιλούν για αυτονομία!», (τίτλος στο άρθρο σου)
"του συντάκτη/δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει για πρώτη φορά στα δημοσιογραφικά χρονικά ένα θέμα που αφορούσε την αυτονόμηση της Κρήτης".
"αποφασίσαμε να καταθέσουμε πλούτο γνώσεων σχετικά με το επίμαχο θέμα της αυτονόμησης, μερικής ή ολικής."
2. Τα περισσότερα από τα στοιχεία σου λαϊκίζουν επικίνδυνα και απλά χρησιμοποιούνται για να παραπλανήσουν τον "μέσο αναγνώστη":

"Τεράστια ανταπόκριση έτυχε το δημοσίευμα της «Ρ.Α.»
η αναγνωσιμότητα του συγκεκριμένου άρθρου εκτινάχτηκε στα ύψη
παρουσιάστηκε αυτούσιο και σε πολλά άλλα site & blogs του διαδικτύου.. (αυτό κι αν είναι επιχείρημα!)
χιλιάδες αναγνώστες.. πλοηγήθηκαν επί αρκετής ώρας ο καθένας ξεχωριστά, στο συγκεκριμένο σύνδεσμο.. (άλλο τρομερό επιχείρημα! στις αθλητικές στήλες των portals ξημεροβραδιάζονται περισσότερο οι αναγνώστες, το ίδιο στα τσοντάδικα και στα sites με ανέκδοτα και παραδοξότητες. Αλλοίμονο αν επικυρώνει την αξιοπιστία ενός δημοσιεύματος η επισκεψιμότητά του!)
Βέβαια ουδείς δεν σχολίασε αρνητικά το άρθρο.. (!!!!! είτε τους απαγορεύεις τα αρνητικά σχόλια, είτε τηλεφώνησαν ελάχιστοι. Δηλαδή θες να πιστέψω οτι η "τεράστια ανταπόκριση" και οι "χιλιάδες αναγνώστες" απλά σου έδωσαν συγχαρητήρια; Ούτε ένας δεν είπε κάτι τις ελάχιστα αρνητικό;; )
"κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί την δικαιωματική αξίωση των Κρητικών περί της ορθής οικονομικής απόδοσης μέσω και του ΑΕΠ μεταξύ άλλων.." (Μπά; από πότε ο κάθε νομός απαιτεί κατά την κρίση του οτι νομίζει; αν η Ηπειρος είναι άγονη και δεν έχει τον τουρισμό που έχει η Κρήτη θα την επιστρέψουμε στην Αλβανία; αν τα Δωδεκάνησα χρειάζονται αμυντικό εξοπλισμό θα τα χαρίσουμε στην Τουρκία γιατί η Κρήτη δεν γουστάρει να ξοδεύεται; αν μια γεωγραφική περιοχή γενικά μας κοστίζει ή δεν μας αποδίδει μεγάλο κέρδος την ..χαρίζουμε στο γείτονα; )
"ενός μεγάλου νησιού που προσφέρει καθημερινό πλούτο και εισπράττει την απαξίωση" (τι διαφορετικό δηλαδή εισπράττει η Κρήτη και οι κρήτες από το κράτος; βλέπεις καμμιά περιοχή να ωφελείται από την κυβέρνηση σε βάρος μιας άλλης )
η αγανάκτηση του λαού και η απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες της χώρας μας, .. ακόμα και για επαναστάσεις! (μιλάμε για την ίδια χώρα; )
3. Επειδή βλέπω οτι σου αρέσει η Ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας καλά θα ήταν να πληροφορήσεις τον αναγνώση σου οτι στη Γερμανία πρώτα υπήρξαν τα κρατίδια και μετά δημιουργήθηκε η Ομόσπονδη δημοκρατία των κρατιδίων. (Μήπως στην Ελλάδα θυμάσαι να προυπήρξε κανένα κράτος Ηπείρου, Κρήτης, Θεσσαλίας, Αιγαίου ;; ). Οσο για την ανεξαρτησία τους είναι πάντα εξαρτημένα από το κεντρικό κράτος και απλά δίνουν την τοπική χροιά σε νόμους του κεντρικού κράτους. Αλλοίμονο αν πχ η Ρηνανία έκανε άλλες διακρατικές συμφωνίες από την ίδια τη χώρα της.

4. Οσο για το αν η ρεμούλα υπάρχει σαν λέξη έστω στη Γερμανία και την ΗΠΑ δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξεις στα λεξικά. Σαν έννοια όμως και σαν γεγονός υπάρχει και παραυπάρχει! Ολα τα σκάνδαλα και η τωρινή οικονομική κρίση ξεκίνησε και γιγαντώθηκε στις Αμερικανικές επιχειρήσεις, κεφάλαια και τράπεζες!


5. "δεν νουθετούμε, δεν προσυλητίζουμε, δεν κατευθύνουμε, δεν οδηγούμαι. Καταγράφουμε τις απόψεις όλων και προτείνουμε λύσεις και προτάσεις για βαθύ σκεπτικισμό. Δημοσιογράφοι είμαστε και όχι πολιτικοί!"
Μας ειρωνεύεσαι βέβαια! Το ακόμα χειρότερο την εποχή που τα ΜΜε , οι πολιτικοί και τα μεγαλοσυμφέροντα πάνε χέρι-χέρι είναι οτι χρησιμοποιείς την εφημερίδα και τον ιστότοπό σου, προσπαθώντας να περάσεις "μηνύματα" με τρόπο για μένα αστήρικτο και απαράδεκτο.
Ευχαριστώ πάντως για το διάλογο!
Νότης Καλτσάς


ΥΓ: Ο Ευγένιος Τριβιζάς, όπως όλοι οι ωραίοι παραμυθογράφοι, έχει και αντίληψη και ευαισθησία και διορατική ματιά. Προφανώς όμως βλέπει πολύ διαφορετικά από τον δικό σου τρόπο.

VILLY
17-06-2010, 14:16
Καλό θα ήταν να υπάρχει επικοδομητικός διάλογος και να μην στηλιτεύονται άρθρα μου επι παντός επιστητού.
Το ότι έχουμε την δυνατότητα διαλόγου μέσω της επί ετών φιλίας που υπάρχει, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι μπορούμε να κάνουμε χρήση δημοσιευμάτων για να βγάζουμε τα εσώψυχά μας κατά του δημοσιογραφικού κόσμου, που δεν εκπροσωπώ σε καμία περίπτωση.
Με πιο απλά λόγια το συγκεκριμένο thread (όπως και άλλα από άλλα δημισιεύματα) δεν αναρτήθηκε για να λασπολογούμε αλλά για διάλογο, που μας είναι απαραίτητος στις μέρες μας.
Το να σχολιάζουμε αποσπασματικώς, κομματιασμένα σημεία του ποστ, είναι μια παλιά αποτυχημένη συνταγή στα fora, την οποία την έχουμε πολλάκις καταδικάσει.
Θεωρώ λοιπόν το ποστ του φίλτατου Carduelis λίαν προσβλητικό και χωρίς καμία χρηστικότητα αφού δεν θέτει ερωτήματα που δύναται να προκύψει επικοδομητική συνέχεια, παρά προσωπικούς προβληματισμούς για τους οποίους δεν μπαίνω καν στο κόπο να τοποθετηθώ.
Το βέβαιο είναι ότι ο συνφρουμίτης ίσως να χρειάζεται λίγο περισσότερο ξεσκόνισμα στην ιστορία. Πάνω σε αυτό προτίθεμαι να τον φιλοξενήσω στο Ρέθυμνο, όποτε το θελήσει και να τους αφιερώσω χρόνο.
Καλή συνέχεια.

Υ.Γ. το AgorPress.gr φίλτατε Carduelis δεν είναι blog αλλά ηλεκτρονική εφημερίδα (πολλά site ενημέρωσης μαζί -news portal) με 12 έως 15.000 αναγνώστες (Πηγή: Google/Analytics) καθημερινά.
Y.Γ.2 Και βέβαια η χρήση του Ενικού είναι αρετή και όχι απαραιτήτως γλώσσα επικοινωνίας αγνώστων. Όταν λοιπόν γίνεται αλόγιστη και άκομψη χρήση του Ενικού καλό θα είναι να περνάμε στον Πληθυντικό.
Y.Γ.3 Αν επιθυμειτε αγαπητέ Carduelis οποιαδήποτε διευκρίνηση στα ανωτέρω σας επικοινωνήστε μαζί μου με ΠΜ και είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω και να σας λύσω οποιαδήποτε απορία σας, μιας και στο thread αναζητούμε θέσεις και απόψεις και όχι κάτι άλλο.

vpentza
17-06-2010, 14:37
ίσως κάνω και κακό που επεμβαίνω αλλά ενοχλούμαι ιδιαίτερα όταν σε βλέπω να υποστηρίζεις φανατικά το άρθρο και εγωιστικά να απαιτείς σεβασμό στα λεγόμενά του...
Όταν δεν δίνεις την ελευθερία στον διπλανό σου να αξιολογήσει ένα δημοσιευμένο άρθρο προσπαθώντας να ανιχνεύσει τις καταβολές του, συγγνώμη αλλά η συμπεριφορά σου είναι επειικώς "περίεργη" και ένας κακοπροαίρετος θα μπορούσε να συμπεράνει πολλά για τη στάση σου απέναντι στα ομαδικά πυρά που καλοπροαίρετα δέχτηκες στο συγκεκριμένο forum.
Καταλαβαίνω ότι το επάγγελμά σου βάλεται από παντού, αντιλαμβάνομαι τη πίεση που δέχεσαι όταν σε εξισώνουν με τα λοιπά λαμόγια του Ελληνικού κράτους, δεν είναι όμως τρόπος αυτός να υποστηρίζεις τη "συντεχνία" σου επιτιθέμενος σε ένα μέλος του συγκεκριμένου forum.
Παρατηρείς δε, ότι δεν αναφέρομαι στο προκλητικό κείμενο που έχεις παραθέσει και μένω προς το παρόν μόνο στην ανάρμοστη (για τα δικά μου "δημοκρατικά" ιδεώδη) συμπεριφορά σου.:mad:
Εάν τώρα το κείμενο μου θεωρηθεί ακραίο και επικίνδυνο για τη συνοχή του forum αποδέχομαι εγκαίρως την απόσυρσή του φτάνει να αποφασιστεί από τους ιθύνοντες και μόνο, που ευγενικά με φιλοξενούν στα τελευταία 1100 posts...

Carduelis
17-06-2010, 16:24
Καλό θα ήταν να υπάρχει επικοδομητικός διάλογος και να μην στηλιτεύονται άρθρα μου επι παντός επιστητού.
Το ότι έχουμε την δυνατότητα διαλόγου μέσω της επί ετών φιλίας που υπάρχει, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι μπορούμε να κάνουμε χρήση δημοσιευμάτων για να βγάζουμε τα εσώψυχά μας κατά του δημοσιογραφικού κόσμου, που δεν εκπροσωπώ σε καμία περίπτωση.
Με πιο απλά λόγια το συγκεκριμένο thread (όπως και άλλα από άλλα δημισιεύματα) δεν αναρτήθηκε για να λασπολογούμε αλλά για διάλογο, που μας είναι απαραίτητος στις μέρες μας.
Το να σχολιάζουμε αποσπασματικώς, κομματιασμένα σημεία του ποστ, είναι μια παλιά αποτυχημένη συνταγή στα fora, την οποία την έχουμε πολλάκις καταδικάσει.
Θεωρώ λοιπόν το ποστ του φίλτατου Carduelis λίαν προσβλητικό και χωρίς καμία χρηστικότητα αφού δεν θέτει ερωτήματα που δύναται να προκύψει επικοδομητική συνέχεια, παρά προσωπικούς προβληματισμούς για τους οποίους δεν μπαίνω καν στο κόπο να τοποθετηθώ.
Το βέβαιο είναι ότι ο συνφρουμίτης ίσως να χρειάζεται λίγο περισσότερο ξεσκόνισμα στην ιστορία. Πάνω σε αυτό προτίθεμαι να τον φιλοξενήσω στο Ρέθυμνο, όποτε το θελήσει και να τους αφιερώσω χρόνο.
Καλή συνέχεια.

Υ.Γ. το AgorPress.gr φίλτατε Carduelis δεν είναι blog αλλά ηλεκτρονική εφημερίδα (πολλά site ενημέρωσης μαζί -news portal) με 12 έως 15.000 αναγνώστες (Πηγή: Google/Analytics) καθημερινά.
Y.Γ.2 Και βέβαια η χρήση του Ενικού είναι αρετή και όχι απαραιτήτως γλώσσα επικοινωνίας αγνώστων. Όταν λοιπόν γίνεται αλόγιστη και άκομψη χρήση του Ενικού καλό θα είναι να περνάμε στον Πληθυντικό.
Y.Γ.3 Αν επιθυμειτε αγαπητέ Carduelis οποιαδήποτε διευκρίνηση στα ανωτέρω σας επικοινωνήστε μαζί μου με ΠΜ και είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω και να σας λύσω οποιαδήποτε απορία σας, μιας και στο thread αναζητούμε θέσεις και απόψεις και όχι κάτι άλλο.

Kύριε Κασιμάτη,
Ο ενικός είναι επιβεβλημένος μεταξύ των μελών του gsforum και φυσικά δεν χρειάζεται να είμαστε φίλοι ή φίλτατοι για να έχουμε διάλογο. Συνήθως μάλιστα περιοριζόμαστε στην ουσία των ποσταρισμάτων και όχι στην ορθογραφία ή τη γλώσσα, ωστόσο επειδή σας ενοχλεί ευχαρίστως να χρησιμοποιήσω τον πληθυντικό μια και επιπλέον δηλώνει και απόσταση ιδεολογική.

1. Όπως θα είδατε στο ποστ απάντησα με ονοματεπώνυμο και οχι με ψευδώνυμο, όπως κάθε φορά που θεωρώ κάτι εξαιρετικά σοβαρό για να εκτεθώ επώνυμα.

2. Επειδή δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα άρθρα σας περιορίστηκα σε όσα μας παραπέμψατε για το συγκεκριμένο θέμα και φυσικά τα σχολίασα. Εποικοδομητική κριτική για μένα είναι κυρίως η αντίθεση και όχι η συναίνεση, ακόμα και αν γίνομαι δυσάρεστα αιχμηρός.

3. Δεν ξέρω αν η επαγγελματική σας ιδιότητά είναι δημοσιογράφος ή όχι, όμως αυτό που μας δώσατε να σχολιάσουμε είναι ένα άρθρο του "..συντάκτη/δημοσιογράφου που τόλμησε.. κλπ." Αρα σαν συντάκτης θα έπρεπε να ανέχεστε την κριτική και τον αντίλογο.

4. Η ουσία του άρθρου σας, είναι αυτή που έχετε γράψει σε πολλά σημεία και που υποχρεωτικά σχολίασα: .".μερική ή ολική αυτονόμηση της Κρήτης." Αν ο ίδιος δεν θέλετε να το παραδεχθείτε είναι δικό σας πρόβλημα.

5. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε στο δημοσίευμα, το ύφος και τα συμπεράσματά σας είναι απόλυτο δικαίωμά μου να τα κρίνω και φυσικά το κάνω και τεκμηριωμένα και επώνυμα. Αν έχετε μετανοιώσει για όσα δημοσιεύσατε μπορείτε να τα ανακαλέσετε, αλλά μέχρι τότε παραμένουν εκεί για σχολιασμό.

6. Για δικούς σας λόγους αποφασίσατε, οτι θα πρέπει να ανακινήσετε "θέμα" ομόσπονδου κρατιδίου της Κρήτης αφουγκραζόμενος τις χιλιάδες κρητών και άλλων πολιτών που είναι έτοιμοι για επανάσταση (!!) "..για δυναμικότατες κινητοποιήσεις, λαϊκές αντιδράσεις, ακόμα και για επαναστάσεις..".
Δημοκρατία έχουμε, μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε, πάει πολύ να μας ζητάτε όμως να το δεχθούμε επειδή το λέτε εσείς, δίχως αντίλογο. Πουθενά δεν υπάρχει τέτοια επιθυμία και δόξα τω θεώ δεν περιμένουμε να πληροφορηθούμε αποκλειστικά από σας τι συμβαίνει στην Κρήτη.

7. Επιπλέον ανακινείτε και θέμα Πανελλαδικού ή Παγκρήτιου δημοψηφίσματος "..θα παρατεθούν στοιχεία για το αν θα πρέπει να γίνει σε Πανελλήνιο και Παγκρήτιο επίπεδο, δημοψήφισμα.."
Άλλη ανιστόρητη άποψη (για να μην πώ ύποπτη) που κυκλοφορούν ορισμένοι "κύκλοι" και ειδικά σε μια περίοδο που η πατρίδα μας δοκιμάζεται και κρίνεται και η οικονομική και η εθνική της επιβίωση. Επειδή και γνωρίζω όση ιστορία μου χρειάζεται και είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, ξέρω πολύ καλά ότι η Κρητική σημαία αρχικά είχε σαν σύνθημα "Ελευθερία ή Θάνατος" και αμέσως μετά "Ενωση ή Θάνατος".
4021
Η δική σας "σημαία" ποιά είναι κύριε Κασιμάτη;

8. Η προσωπική μου γνώμη για μια μερίδα δημοσιογράφων, ΜΜε, ενημερωτικών bloggs κλπ είναι καταγεγραμμένη και ποσώς ενδιαφέρομαι αν ανήκετε σε αυτούς ή στους σωστούς επαγγελματίες. Εγώ τα γραπτά σας έκρινα και ευτυχώς τα γραπτά και τα δικά σας και τα δικά μου μένουν και είναι για κρίση και επίκριση από τον καθένα, όπως πρέπει να γίνεται!


ΥΓ:
1. Τα πμ προφανώς δεν χρειάζονται μεταξύ μας κύριε Κασιμάτη, συνηθίζω να τα ανταλλάσω στον ενικό και μόνο με φίλους.
2. Επίσης η ενημέρωση και τα μαθήματα ιστορίας μου φροντίζω να γίνονται από πηγές που εγώ θεωρώ αξιόπιστες. ΄
3. Από μεριάς μου το θέμα έληξε και γιατί δεν πρόκειται ποτέ να ασπαστώ τις απόψεις σας αλλά και γιατί δεν σκοπεύω να αυξήσω την αναγνωσιμότητά σας.


Παναγιώτης Καλτσάς

diomiles
17-06-2010, 17:05
Πολλά τα καλά της τεχνολογίας αλλά ένα πάρα πολύ κακό ειναι οτι μπορούμε να επικοινωνούμε απο διάφορα μέρη τού κόσμου χωρίς να βλεπόμαστε.Ειμαι σιγουρος οτι αν τα λεγαμε απο κοντα τα αποτελέσματα θα ηταν τελείως διαφορετικά . Η οποιαδήποτε παρεξηγηση θα λυνόταν αμέσως και ας μην συμφωνουσαμε.

ntinopoulos
17-06-2010, 19:01
Πολλά τα καλά της τεχνολογίας αλλά ένα πάρα πολύ κακό ειναι οτι μπορούμε να επικοινωνούμε απο διάφορα μέρη τού κόσμου χωρίς να βλεπόμαστε.Ειμαι σιγουρος οτι αν τα λεγαμε απο κοντα τα αποτελέσματα θα ηταν τελείως διαφορετικά . Η οποιαδήποτε παρεξηγηση θα λυνόταν αμέσως και ας μην συμφωνουσαμε.
ετσι!:)

vpentza
17-06-2010, 19:57
Πολλά τα καλά της τεχνολογίας αλλά ένα πάρα πολύ κακό ειναι οτι μπορούμε να επικοινωνούμε απο διάφορα μέρη τού κόσμου χωρίς να βλεπόμαστε.Ειμαι σιγουρος οτι αν τα λεγαμε απο κοντα τα αποτελέσματα θα ηταν τελείως διαφορετικά . Η οποιαδήποτε παρεξηγηση θα λυνόταν αμέσως και ας μην συμφωνουσαμε.

κι όμως,
εγώ εκτιμώ ότι δεν είναι απλά, ακόμα μία παρεξήγηση...
εγώ βλέπω χαώδη απόσταση μεταξύ ενός ανθρώπου που ψάχνει τις πηγές του και τεκμηριώνει ακόμα και την αντίθεση/αντίρρησή του, και από την άλλη έναν άνθρωπο σε στεγανά που δεν κάνει πίσω και ούτε τεκμηριώνει ουσιαστικά τα όσα του καταμαρτυρούν.
Πρέπει να γνωρίζει ο μέλλων επαναστάτης μας ότι όταν ο εχθρός δεν μπορεί να σε νικήσει σαν ολότητα, θα προσπαθήσει να σε τεμαχίσει, να σε απομακρύνει από τη διοικητική σου μέριμνα, να σε απομονώσει και να σε χτυπήσει αιφνιδιαστικά με όλες του τις δυνάμεις. Μια αναδρομή στη στρατιωτική ιστορία το αποδεικνύει. Μην προτρέξουμε λέγοντας ότι τώρα πια ο κίνδυνος δεν είναι στρατιωτικός αλλά πολιτικο/οικονομικός. Να είστε σίγουροι ότι αλλάζει απλά η μορφή των όπλων...
Σε περιόδους αστάθειας μας φταίνε όλοι και όλα πλην του εαυτού μας.
Πρότείνω πρώτα το γνωθι σαυτόν κατά τας γραφάς επιφανών Ελλήνων (Πλούταρχος, ουχί ο τραγουδιστής) διότι η ιστορία του τόπου δεν ξεκινάει ρε γαμώτο με τη γέννηση του Βενιζέλου... :cool::cool::cool:

diomiles
17-06-2010, 21:07
Ρε παιδιά ενταξει και εγω δεν συμφωνω πουθενα με τον villy αλλα προς θεου μην τον λιθοβολησουμε κιολας .Εχει μια διαφορετική αποψη=πρόταση μην τον βγαλουμε και πρακτορα.

aeriko
17-06-2010, 21:12
Ρε παιδιά ενταξει και εγω δεν συμφωνω πουθενα με τον villy αλλα προς θεου μην τον λιθοβολησουμε κιολας .Εχει μια διαφορετική αποψη=πρόταση μην τον βγαλουμε και πρακτορα.
Εαν αυτό που μας παρουσίασε ο Villy το θεωρείς απλά μία άποψη, τι να πώ:Απορία:

diomiles
17-06-2010, 21:21
Αρα κατα την αποψη σου ειναι βαλτός απο καποιους?Τι πρεπει να κάνουμε δηλαδή να μήν ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν?Και αν δεν μας αρέσουν αυτα που λενε οι αλλοι πρέπει να τους βάζουμε ταμπέλες και να τούς εξοστρακίζουμε?Εγω δεν συμφωνω.

vpentza
17-06-2010, 21:26
Αρα κατα την αποψη σου ειναι βαλτός απο καποιους?Τι πρεπει να κάνουμε δηλαδή να μήν ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν?Και αν δεν μας αρέσουν αυτα που λενε οι αλλοι πρέπι να τους βάζουμε ταμπέλες και να τούς εξοστρακίζουμε?Εγω δεν συμφωνω.

εδώ λοιπόν είναι η ουσία της όλης κουβέντας...
το ότι δεν είναι ανάγκη να συμφωνείτε...αλλά ταυτόχρονα να μην απαιτείτε από τον συνομιλητή σας να ενστερνιστεί τις άπόψεις σας...;)

VILLY
18-06-2010, 11:53
Αγαπητοί μου φίλοι.
Αριθμούν σε χιλιάδες αυτοί που έλαβαν γνώση του δημοσιεύματος.
Αναρτήθηκε βλέπετε και σε πολλά blogs, sites, κλπ πέραν της αναγνωσιμότητας που δέχθηκε από την ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα μας και βέβαια μέσω και του ραδιοφωνικού μας σταθμού, στον οποίο έχω ζωντανή εκπομπή, καθημερινά 8.30 με 10.15 και μπορείτε ίσως και να την παρακολουθείτε από εδώ: E-Radio Player: Melodia 102,7 (http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=961)
Είναι λοιπόν σαφές και σας το τεκμηριώνω επισήμως, ότι ήταν και εξακολουθούν να είναι πάρα πολλοί αυτοί οι οποίοι εκδήλωσαν αρνητικά συναισθήματα για το άρθρο, όπως βέβαια ομοίως ήταν πολλοί και αυτοί που τάχθηκαν υπέρ του δημοσιεύματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Με τα όσα χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά έχω μάθει να δέχομαι την κριτική, καλόπιστη ή ακόμα και κακοπροαίρετη.
Από τα 4.500 προσωπικά μου δημοσιεύματα στο τύπο έχω μάθει την πρακτική της αποδοχής.
Για αυτό αγαπητοί μου φίλοι συνφορουμίτες είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θίγομαι όταν οι φίλοι – μέλη τούτου του forum σχολιάζουν το άρθρο. Άλλωστε για μένα ήταν αναμενόμενο.
Η παλιά μου υπογραφή στα forum (οι πιο παλιοί θα το θυμούνται ακόμα) ήταν :
«Είθε αυτά που μας ενώνουν εδώ μέσα (forum) να είναι ισχυρότερα από αυτά που μας διαχωρίζουν».
Είμαι εκδότης - δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης ενός σημαντικού οργανισμού μέσων ενημέρωσης στο Νομό Ρεθύμνου.
Αυτό όμως δεν με κάνει ούτε θεό, ούτε "βασιλικότερο του βασιλέως".
Εν κατακλείδι, φίλοι μου, δέχομαι τη κριτική από την οποία διδάσκομαι διαρκώς και ανελλιπώς και σας προτρέπω να κρίνετε και να σχολιάσετε με ακόμα μεγαλύτερο σθένος το συγκεκριμένο δημοσίευμα, διότι μέσα από την διαφορετικότητα και το γόνιμο διάλογο, γινόμαστε όλοι καλύτεροι. ΟΛΟΙ!! Και πρώτος εγώ!
Ας με συμπαθά ο φίλτατος Carduelis και ας μην θεωρεί ότι του κρατώ ίχνος κακίας. Σήμερα κάνω αυτοκριτική, μέσω της οποίας οι περισσότεροι πιστεύω να αντιλαμβάνεστε ότι δεν είμαι ξεροκέφαλος. Και βέβαια όπως έγραψα και πιο πάνω, είμαι Κρητικός, είμαι Έλληνας, πονάω τη πατρίδα μου - την Ελλάδα - και διατηρώ το δικαίωμα να δημοσιεύω με τα όποια λάθη ή καλά θεωρώ ότι έχει μέσα η κούτρα μου. Το βέβαιο είναι ότι δεν εξυπηρετώ ούτε ξένα συμφέροντα, ούτε Ισραηλίτες και Μοσάντ όπως διατυπώθηκε αλλού, αλλά ενεργώ από αγνά αισθήματα και με γνώμονα και καθοδηγητή το παλμό που καταγράφω καθημερινά μέσω των εκπομπών μου, των ρεπορτάζ μου (ναι φίλε Carduelis, είμαι δημοσιογράφος και μια απλή πλοήγηση στο Google με το πλήρες όνομά μου θα στο τεκμηριώσει αυτό) και μέσω των υπερβολικά πολλών ανθρώπων που συναλλάσσομαι καθημερινά, είτε είναι απλοί πολίτες, είτε πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί, πρόεδροι ΟΤΑ & δημοσίων οργανισμών, κλπ.
Ελπίζω η σημερινή αυτοκριτική να σας δίδει το στίγμα μου και εύχομαι καλή συνέχεια στο γόνιμο διάλογο.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

TEOSS
18-06-2010, 19:04
Να φύγετε … να πάτε αλλού…:p:p:p
Να ρωτήσω κάτι αφελές :1) έχουν φύγει από την Ελλάδα οι Αμερικανικές βάσεις;;;
2)Υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα με παράδοση στο λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών (και όχι μόνο) ;;;
3) Εάν ο αρθρογράφος που έγραψε (ίσως απλά μετέφρασε) το εν λόγω άρθρο δεν είναι άνθρωπος των ανωτέρω κυκλωμάτων , είτε τσιράκι - εγκάθετος μυστικών υπηρεσιών – λεσχών – στοών που επεξεργάζονται την ¨¨ομοσπονδοποιηση – διάλυση ¨¨ της νότιας Ευρώπης (Ισπανία , Ιταλία ,Ελλάς) και ίσως και βορειότερων (Βέλγιο;); )τότε τι είναι ; :confused::confused::confused:

Captain_Andreas
20-06-2010, 19:33
Κύριοι, το δις εξαμαρτεί ουκ ανδρός σοφού έλεγον οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εγώ όμως δεν φημίζομαι για την σοφία μου έτσι θα ξαναγράψω. Ο κος Κασιμάτης φάσκει και αντιφάσκει και θα ήθελα εδώ και τώρα να μας παραθέσει τα στοιχεία των δημοσκοπησεών του. Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ κύριε. Αυτά που γράφετε σύρετε και πέστε τα ανοιχτά και όχι μέσα από ΔΩΡΕΑΝ εφημερίδες (χμμμ...γιατί άραγε, μήπως γιατί το δηλητήριο όταν μοιράζεται τζάμπα ρέει πιο έυκολα;) και να δούμε τι απαντήσεις θα πάρετε. Ένα μόνο σας λέω. Οι Κρήτες είναι πιο Έλληνες από πολλούς μας εδώ μέσα, και τέτοιες συμπεριφορές χαράσσονται βαθιά στο μνημονικό τους. Ο Θεός των Ελλήνων ο Ζευς στον Ψηλορείτη γεννήθηκε, μήπως το ξεχάσατε κι αυτό; Πάψτε πια να βαράτε την βιόλα της υποβαθμισμένης περιφερείας, η Κρήτη είναι κομμάτι της πατρίδος και απολαμβάνει ότι δικαιούται. ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ κ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ Η ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ; ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΜΗΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;;

Προσωπικώς θεωρώ το δημοσίευμα (και τα όποια ακολουθήσουν) ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ και ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ενδεδυμένα με έναν μανδύα "ερευνητικό" του είδους "τι θα γινόταν άραγε αν... " κλπ κλπ κλπ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΕΙ έλεγαν οι πρόγονοί μας και ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ έλεγαν οι μεταγενέστεροι. Εσείς κ. Κασιμάτη ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ;

Το άρθρο σας πέρα από ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ και ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ αποτελεί και το άκρον άωτον της Γεωστρατηγικής Ηλιθιότητος... Αλήθεια ξέρετε πολλούς πλούσιους Κυπρίους ε; ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ; Αλήθεια η Κρήτη μας θα σταθεί μόνη της χωρίς να φοβάται κανέναν; ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ; ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΞΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ; Σταματήστε την γελοία σας προπαγάνδα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Το δηλητήριό σας το έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ και ειδικότερα εκείνοι που πρέπει να αναλάβουν δράση απέναντι στον λεκτικό σας οχετό, στην ιστορική σας ανακρίβεια και στην ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ την οποία διαπράττετε. Από εδώ και στο εξής σας καλώ να είστε πολύ προσεκτικός σε ό,τι δημοσιεύετε γιατί το μνημονικό του λαού είναι δυνατό και δεν ξεχνά.

Το όμαιμον, το ομόθρησκον, το ομόγλωσσον, η ιστορία, οι αγώνες, το αίμα δεν είναι ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΕΙΔΗ, ούτε και αγοράζονται... Το λυπηρό είναι πως κάποιοι τα δίδουν προς πώληση εξυπηρετώντας, ποιός ξέρει ποιά, συμφέροντα...

EOD-K9
20-06-2010, 23:26
Πολλές φορές σαν MOD έχω έρθει σε δύσκολη θέση σε διάφορα ποστ αν θα πρέπει να απαντήσω ή όχι .
Το ίδιο έπαθα και με το παρών ποστ του φίλου μας .
Αλλά σαν ΕΛΛΗΝΑΣ καταγόμενος από την Κρήτη δεν γινόταν να σιωπήσω και να αδιαφορήσω διαβάζοντας αυτό το «άρθρο» Περισσότερο με μπέρδεψε το ποιος το έγραψε και έκανα κακώς που δεν απάντησα από το πρώτο του ποστ/ άρθρο /αναφορά.
Η αυτονομία της Κρήτης είναι μια παλιά ιστορία υποκινούμενη που εμφανίζετε κατά περιόδους από κάποια κέντρα εξυπηρετώντας δικούς στους ιδιοτελής σκοπούς.
Αρχίζοντας κατά τον 2ο ΠΠ τότε που ήταν στα σκαριά η ίδρυση του Ισραηλινού κράτους οι στα καφενεία εβρισκόμενοι μου αποκάλυψαν ότι οι προτάσεις οριοθέτησης και τοποθέτησης του νέου κράτους ήταν η Μακεδονία η Κρήτη η Κύπρος και το σημερινό Ισραήλ.
Από ότι φάνηκε προτίμησαν τα πάτρια εδάφη χωρίς να πάψουν να θέλουν υποχείρια τους και τις υπόλοιπες περιοχές .{όπως και μια τάση γενικώς όλων μεγάλων νησιών της μεσογείου (Κύπρος, Κρήτη, Μάλτα, Κορσική, Ίμπιθα , Μαγιόρκα )}
Οφείλω μια διευκρίνιση ότι για μένα ο δύστυχος πολιόβασανισμένος Εβραϊκός πληθυσμός ουδεμία σχέση έχει με τους Σιωνιστές και τα παράκεντρα του.
Αν και η εφημερίδα «Αθηναϊκή» στις 26/6/75 αποκάλυψε ότι μυστικές υπηρεσίες δημιουργούσαν σενάρια περί
Αυτονομίας της Κρήτης ,τον Αύγουστο του 77 άρχισε μια ποιο επισταμένη επίθεση με την ρίψη προκηρύξεων περί
αυτόνομης #######ς .
Την ίδια περίοδο απελάσουν από τα Χανιά 6 άτομα για την δράση αυτή και στο Ηράκλειο αποφυλακίζετε (μυστηριωδώς )ο Ε. Ραμελ όπου αργότερα φαίνετε σαν αξιωματικός της Μασάντ.
Λίγα χρόνια αργότερα αρχές δεκαετίας του 80 σε δεξίωση που έγινε για την αλλαγή διοίκησης των Αμερικανών ειπώθηκε το ανεκδιήγητο από τον διοικητη των ηπα
«πίνω στην υγεία της 53της πολιτείας των ηνωμένων πολιτειών»
Το οποίο εκτός από την έντονη αποδοκιμασία των Ελλήνων αξιωματικών, είχε και σαν αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο ξυλοδαρμό αμερικανών στρατιωτών στο λιμάνι των Χανίων.(η δεύτερη ήταν πάλι σε κοντινή περίοδο όταν ένας τόλμησε να σηκώσει την φούστα μιας Χανιώτισσας)
Λίγα χρόνια αργότερα κάπου στο 87 φυγαδεύετε από το νησί αμερκανο εβραία δημοσιογράφος που αναζητούσε Κρητική καταπιεσμένη μειονότητα στα χωριά Ηρακλείου Ρεθύμνου .
Το έργο επαναλαμβάνετε το 93-94 όπου ομάδα «φοιτών» από πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Καναδά(όπου σωστά αναφέρει ο Κος.Οθωνας ) έκαναν την διατριβή τους (σικ) στις εθνικές μειονότητες.
Οι δε “ Κρήτες “ που τους βοηθούσαν άρπαξαν τις σχετικές καρπαζιές.
Κατά καιρούς εμφανίζονται “ Κρήτες” που χωρίς να έχουν γνώση της ιστορίας όπως σωστά ανέφερες έχουν κολλημένη την Κρητική σημαία το βδέλυγμα και ντροπή για κάθε κρητικό με συχνότερο φαινόμενο τις περιοχές Ηρακλείου-Ρεθύμνου (πάλι)κάνοντας το «μόδα» και στην υπόλοιπη Κρήτη .
Ναι φίλτατε σωστά διάβασες βδέλυγμα και ντροπή διότι το κόκκινο πρώτο τεταρτημόριο με το Άστρο συμβολίζει την επικυριαρχία του σουλτάνου πάνω μας και όχι ψευδεπίγραφα όπως αναφέρουν το αίμα των Κρητικών.
Και τι σύμπτωση δεν απέτισε την ημισέληνο όπως θα ήταν αναμενόμενο και λογικότερο αλλά το αστέρι !!
(Ενώ στην σημαία της Σάμου ήταν τα δυο πρώτα τεταρτημόρια μόνο κόκκινα.)
Γιατί το αίμα των Ελλήνων ποτέ δεν εστανθηκε την ανάγκη να απεικονιστεί σε κανένα σύμβολο.
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.και η σημαία αυτή ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από στους αγώνες των Κρητων
Όλα αυτά όμως θα έπρεπε να τα γνωρίζεις μιας και το ρεπορτάζ κράτησε 3,5 χρόνια ,αλλά για άγνωστο λόγο πουθενά δεν τα αναφέρεις .
Κρυπτόμενος από την δημοσιογραφική έρευνα πολλάκις αναφέρεις ότι καταγράφεις ,παρουσιάζεις και δεν προτείνεις, αλλά μια προσεκτική ανάγνωση των άρθρο σου δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να προτείνεις και να προπαγανδίζεις την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης.
Και βέβαια έχεις το δικαίωμα της Ελευθερίας του λόγου και της Ελευθεροτυπίας γι’αυτο το λόγο πολέμησαν οι πρόγονοί μας .
Γι’ αυτή την Ελευθερία ο Καγιαλες έκανε το σώμα του κοντάρι κρατώντας την σημαία της Ένωσης και όχι του σουλτάνου !!
Αυτό είδαν και θαύμασαν οι ναύαρχοι και σταμάτησαν τη μάχη και τον αποκλεισμό των Χανίων.
Άρχισες αναφέροντας το ΔΝΤ και με ότι προβλήματα συνεπάγετε ότι θα φέρει.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα προβλήματα της Κύπρου άρχισαν να υποδαυλίζονται από το 1896-97 στην τότε χρεωκοπία της Ελλάδος Και από τότε δεν είδε χαΐρι.
Και εγώ ακούω για δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά ποτέ δεν άκουσα για επαναστάσεις .!
Σε ποια καφενεία συχνάζεις και ακούς τους χιλιάδες δυσαρεστημένους κρητικούς που ζητάνε δημοψήφισμα ??και βάση πια νου άρθρου της συμβάσεως της ένωσης ??

Ποιους «γείτονες» πονάει ??!!? ΟΧΙ πες μου ποιους γείτονες χαροποιοί το γεγονός της απόσχισης και για αυτό προετοιμάζετε εδώ και πολύ καιρό !!το κόκκινο τεταρτημόριο είναι έτυμο (http://www.giritturk.com/)
Το ερώτημα ήταν ρητορικό σε ποια καφενεία και χωριά συχνάζεις είναι τα ίδια καφενεία και χωριά πέριξ του Ψηλορείτη και κάποια κέντρα του ηρακλείου που υποκινούν την ίδια μπουρδολογεία .
Που βρήκες δημοσκόπηση με 75% απαίτηση για ανεξαρτησία ,με πόση παρρησία αναφέρεις αν είδαμε Κύπριο φτωχό ..Μα τους χρύσωσαν το χάπι του διαμελισμού και του ξεριζωμού ανοικτά πανεπιστήμια στην Ελλάδα στην Αγγλία στην ΗΠΑ χρήματα και όλα ξεχάστηκαν .Ρώτησα κάποτε ένα Κύπριο γιατί ποτέ δεν κάνατε ανταρτοπόλεμο
Μου είπε ότι κατεχόμενα εδάφη δεν βολεύουν για αυτή την δουλεία !!!!! Αρε παντερμη Πλαστίνη !!!
Ποια πράγματα είναι διαφορετικά από τότε ?? Γιατί δεν έβαλαν τους S300 στο νησί ??
το σταθερό αεροπλανοφόρο είναι έτυμο να καταπατηθεί αλλά εσύ μάλλον εθελοτυφλείς
«Εν κατακλείδι όσα κρατίδια είναι αυτόνομα ευημερούν» ??

Εν κατακλείδι μια είναι η αρχή «διαιρε και βασίλευε»
Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974...
<<Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή>>

Captain_Andreas
20-06-2010, 23:36
Ευχαριστώ τον προλαλήσαντα (Κυριάκο αν θυμάμαι καλά) για τα ως άνω γραφόμενά του. Θα ήθελα κλείνοντας την θέση μου να πω γενικώς κάτι για τα περί Ομοσπονδίας.
Έλληνες: Οι Ομοσπονδίες και τα διαφόρου είδους συνεργατικά συστήματα διακυβέρνησης είναι για κράτη ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΗ.

Τί να την κάνουμε την Ομόσπονδη Δημοκρατία; Αυτό είναι εφεύρημα στα κράτη όπου δεν υπήρχε άλλος τρόπος να κρατηθούν μαζί εδάφη με διαφορετικούς πληθυσμούς και επιδιώξεις. Τα παλιά δουκάτα κλπ, οι αποικίες, κράτη με ανομοιογενή πληθυσμιακή σύνθεση (όπως το Βέλγιο που σε λίγο θα τιναχτεί στον αέρα).

Η σωστή διακυβέρνηση, ικανοποιείται από μια σωστά λειτουργούσα Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ακριβώς γίνεται στην Ιταλία ή και στην Γαλλία χωρίς να υπάρχουν καντόνια. Με τους Περιφερειάρχες - Νομάρχες να είναι κρατικοί υπάλληλοι θητείας και όχι εκλεγμένοι από βιαστικά ιταλο-γαλλοποιημένους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που επίτηδες αφέθηκαν να δυστυχούν στην χώρα μας για να αλλοιώσουν πλυθησμιακά τις περιοχές της, όταν θα έλθει η ώρα...

Στην περίπτωση της Κρήτης, πίσω από τον όρο "αυτονόμηση" (από ποιόν;;) κρύβουν οι εχθροί τη μόνη αλήθεια: ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ.

Τα μάτια μας ανοικτά ...

Corsair
21-06-2010, 09:09
Πολλές φορές σαν MOD έχω έρθει σε δύσκολη θέση σε διάφορα ποστ αν θα πρέπει να απαντήσω ή όχι .
Το ίδιο έπαθα και με το παρών ποστ του φίλου μας .
Αλλά σαν ΕΛΛΗΝΑΣ καταγόμενος από την Κρήτη δεν γινόταν να σιωπήσω και να αδιαφορήσω διαβάζοντας αυτό το «άρθρο» Περισσότερο με μπέρδεψε το ποιος το έγραψε και έκανα κακώς που δεν απάντησα από το πρώτο του ποστ/ άρθρο /αναφορά.
Η αυτονομία της Κρήτης είναι μια παλιά ιστορία υποκινούμενη που εμφανίζετε κατά περιόδους από κάποια κέντρα εξυπηρετώντας δικούς στους ιδιοτελής σκοπούς.
Αρχίζοντας κατά τον 2ο ΠΠ τότε που ήταν στα σκαριά η ίδρυση του Ισραηλινού κράτους οι στα καφενεία εβρισκόμενοι μου αποκάλυψαν ότι οι προτάσεις οριοθέτησης και τοποθέτησης του νέου κράτους ήταν η Μακεδονία η Κρήτη η Κύπρος και το σημερινό Ισραήλ.
Από ότι φάνηκε προτίμησαν τα πάτρια εδάφη χωρίς να πάψουν να θέλουν υποχείρια τους και τις υπόλοιπες περιοχές .{όπως και μια τάση γενικώς όλων μεγάλων νησιών της μεσογείου (Κύπρος, Κρήτη, Μάλτα, Κορσική, Ίμπιθα , Μαγιόρκα )}
Οφείλω μια διευκρίνιση ότι για μένα ο δύστυχος πολιόβασανισμένος Εβραϊκός πληθυσμός ουδεμία σχέση έχει με τους Σιωνιστές και τα παράκεντρα του.
Αν και η εφημερίδα «Αθηναϊκή» στις 26/6/75 αποκάλυψε ότι μυστικές υπηρεσίες δημιουργούσαν σενάρια περί
Αυτονομίας της Κρήτης ,τον Αύγουστο του 77 άρχισε μια ποιο επισταμένη επίθεση με την ρίψη προκηρύξεων περί
αυτόνομης #######ς .
Την ίδια περίοδο απελάσουν από τα Χανιά 6 άτομα για την δράση αυτή και στο Ηράκλειο αποφυλακίζετε (μυστηριωδώς )ο Ε. Ραμελ όπου αργότερα φαίνετε σαν αξιωματικός της Μασάντ.
Λίγα χρόνια αργότερα αρχές δεκαετίας του 80 σε δεξίωση που έγινε για την αλλαγή διοίκησης των Αμερικανών ειπώθηκε το ανεκδιήγητο από τον διοικητη των ηπα
«πίνω στην υγεία της 53της πολιτείας των ηνωμένων πολιτειών»
Το οποίο εκτός από την έντονη αποδοκιμασία των Ελλήνων αξιωματικών, είχε και σαν αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο ξυλοδαρμό αμερικανών στρατιωτών στο λιμάνι των Χανίων.(η δεύτερη ήταν πάλι σε κοντινή περίοδο όταν ένας τόλμησε να σηκώσει την φούστα μιας Χανιώτισσας)
Λίγα χρόνια αργότερα κάπου στο 87 φυγαδεύετε από το νησί αμερκανο εβραία δημοσιογράφος που αναζητούσε Κρητική καταπιεσμένη μειονότητα στα χωριά Ηρακλείου Ρεθύμνου .
Το έργο επαναλαμβάνετε το 93-94 όπου ομάδα «φοιτών» από πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Καναδά(όπου σωστά αναφέρει ο Κος.Οθωνας ) έκαναν την διατριβή τους (σικ) στις εθνικές μειονότητες.
Οι δε “ Κρήτες “ που τους βοηθούσαν άρπαξαν τις σχετικές καρπαζιές.
Κατά καιρούς εμφανίζονται “ Κρήτες” που χωρίς να έχουν γνώση της ιστορίας όπως σωστά ανέφερες έχουν κολλημένη την Κρητική σημαία το βδέλυγμα και ντροπή για κάθε κρητικό με συχνότερο φαινόμενο τις περιοχές Ηρακλείου-Ρεθύμνου (πάλι)κάνοντας το «μόδα» και στην υπόλοιπη Κρήτη .
Ναι φίλτατε σωστά διάβασες βδέλυγμα και ντροπή διότι το κόκκινο πρώτο τεταρτημόριο με το Άστρο συμβολίζει την επικυριαρχία του σουλτάνου πάνω μας και όχι ψευδεπίγραφα όπως αναφέρουν το αίμα των Κρητικών.
Και τι σύμπτωση δεν απέτισε την ημισέληνο όπως θα ήταν αναμενόμενο και λογικότερο αλλά το αστέρι !!
(Ενώ στην σημαία της Σάμου ήταν τα δυο πρώτα τεταρτημόρια μόνο κόκκινα.)
Γιατί το αίμα των Ελλήνων ποτέ δεν εστανθηκε την ανάγκη να απεικονιστεί σε κανένα σύμβολο.
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.και η σημαία αυτή ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από στους αγώνες των Κρητων
Όλα αυτά όμως θα έπρεπε να τα γνωρίζεις μιας και το ρεπορτάζ κράτησε 3,5 χρόνια ,αλλά για άγνωστο λόγο πουθενά δεν τα αναφέρεις .
Κρυπτόμενος από την δημοσιογραφική έρευνα πολλάκις αναφέρεις ότι καταγράφεις ,παρουσιάζεις και δεν προτείνεις, αλλά μια προσεκτική ανάγνωση των άρθρο σου δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να προτείνεις και να προπαγανδίζεις την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης.
Και βέβαια έχεις το δικαίωμα της Ελευθερίας του λόγου και της Ελευθεροτυπίας γι’αυτο το λόγο πολέμησαν οι πρόγονοί μας .
Γι’ αυτή την Ελευθερία ο Καγιαλες έκανε το σώμα του κοντάρι κρατώντας την σημαία της Ένωσης και όχι του σουλτάνου !!
Αυτό είδαν και θαύμασαν οι ναύαρχοι και σταμάτησαν τη μάχη και τον αποκλεισμό των Χανίων.
Άρχισες αναφέροντας το ΔΝΤ και με ότι προβλήματα συνεπάγετε ότι θα φέρει.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα προβλήματα της Κύπρου άρχισαν να υποδαυλίζονται από το 1896-97 στην τότε χρεωκοπία της Ελλάδος Και από τότε δεν είδε χαΐρι.
Και εγώ ακούω για δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά ποτέ δεν άκουσα για επαναστάσεις .!
Σε ποια καφενεία συχνάζεις και ακούς τους χιλιάδες δυσαρεστημένους κρητικούς που ζητάνε δημοψήφισμα ??και βάση πια νου άρθρου της συμβάσεως της ένωσης ??

Ποιους «γείτονες» πονάει ??!!? ΟΧΙ πες μου ποιους γείτονες χαροποιοί το γεγονός της απόσχισης και για αυτό προετοιμάζετε εδώ και πολύ καιρό !!το κόκκινο τεταρτημόριο είναι έτυμο (http://www.giritturk.com/)
Το ερώτημα ήταν ρητορικό σε ποια καφενεία και χωριά συχνάζεις είναι τα ίδια καφενεία και χωριά πέριξ του Ψηλορείτη και κάποια κέντρα του ηρακλείου που υποκινούν την ίδια μπουρδολογεία .
Που βρήκες δημοσκόπηση με 75% απαίτηση για ανεξαρτησία ,με πόση παρρησία αναφέρεις αν είδαμε Κύπριο φτωχό ..Μα τους χρύσωσαν το χάπι του διαμελισμού και του ξεριζωμού ανοικτά πανεπιστήμια στην Ελλάδα στην Αγγλία στην ΗΠΑ χρήματα και όλα ξεχάστηκαν .Ρώτησα κάποτε ένα Κύπριο γιατί ποτέ δεν κάνατε ανταρτοπόλεμο
Μου είπε ότι κατεχόμενα εδάφη δεν βολεύουν για αυτή την δουλεία !!!!! Αρε παντερμη Πλαστίνη !!!
Ποια πράγματα είναι διαφορετικά από τότε ?? Γιατί δεν έβαλαν τους S300 στο νησί ??
το σταθερό αεροπλανοφόρο είναι έτυμο να καταπατηθεί αλλά εσύ μάλλον εθελοτυφλείς
«Εν κατακλείδι όσα κρατίδια είναι αυτόνομα ευημερούν» ??

Εν κατακλείδι μια είναι η αρχή «διαιρε και βασίλευε»
Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974...
<<Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή>>

Πολλοί σωστά αυτά που γράφεις Κυριάκο.
Να προσθέσω κάτι που διάβασα στο Zougla online (http://www.zougla.gr) σήμερα το πρωί
σχετικό με το θέμα.
Οι Τούρκοι που ζούσαν εδώ μέχρι το 1923 ζητούν λέει πίσω τις περιουσίες τους και έχουν κάνει και έρευνες πάνω σε αυτό.
Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά.

VILLY
21-06-2010, 11:36
H τοποθέτηση του Κυριάκου (ΕΟD Κ-9) εμπεριέχει αρκετά αληθινά στοιχεία και σε πολλά θα συμφωνήσω μαζί του.
Η τοποθέτηση του Captain Andreas είναι ορθά διατυπωμένη συντακτικά και ορθογραφικά, με ωραία χρήση της Ελλ. γλώσσας αλλά πέρα για πέρα άστοχη και εκτός θέματος.

Φίλοι μου θα το ξανατονίσω για μια ακόμα φορά, επειδή βλέπω ορισμένους συνφορουμίτες να πέφτουν στο λάθος, παρουσιάζοντας χειμαρρώδη κείμενα, αναφερόμενοι εφ΄ολης της ύλης, μιας ύλης όμως που έχουν στο μυαλό τους, όπως τυχόν την έχουν ακούσει στα Κρητικά καφενεία και την οποία έχω ήδη δηλώσει (δις) ότι δεν ασπάζομαι. Μάλιστα όταν έχω δηλώσει ότι η σημαία με το αστέρι αποτελεί ντροπή για τη Κρήτη, τότε πως μπορεί να γίνεται (από λάθος ή εκ παραδρομής) λόγος για το ότι υποστηρίζω αυτή τη σημαία.
Φίλοι μου άλλο Ομοσπονδιακή Δημοκρατία και άλλο αυτονόμηση της Κρήτης.
Έχω ξεκαθαρίσει την άποψή μου περί αυτού και όπως είπα και σε παραπάνω ποστ ξεκαθαρίζω με στοιχεία το πλούτο της Κρήτης, ενώ αντίστοιχο πλούτο έχει η Μακεδονία, νησιά, Στερεά, κλπ. Μιλώ για οικονομική ανεξαρτησία αυτών των περιοχών και εκμεταλλεύομαι το γεγονός της έντονης θέσης του νησιού για αυτονόμηση, με σκοπό να συζητηθεί (και όχι παρθεί απόφαση) για το αν πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή προς τα εκεί (ομοσπονδιακή δημοκρατία) , με στόχο να σταματήσει το αιματοκύλισμα από το Αθηνοκεντρικό κράτος των Μαντέληδων και των Τσουκάτων.
Άρα ποιες προδοσίες ονειρεύονται οι περισπούδαστοι συνφορουμίτες και ποιόν αποκαλούν προδότη, όταν προδότης είναι αυτός που προσυπογράφει την καταδίκη ενός λαού που μοχθεί και ο ίδιος κάθεται αδρανής στα σπιτάκι του κατηγορώντας τον οποιοδήποτε σκέπτεται λύσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.
Και καλό θα ήταν αυτοί που κατηγορούν για προδοσία, να απαντήσουν καταθέτοντας τις δικές τους λύσεις & προτάσεις που θα μας βγάλουν από τη τρομερή και δίχως προηγούμενο μεσαιωνική κατάσταση που βυθιστήκαμε και ας σταματήσουν να συμπαρασύρουν σε ένα τρελό χορό κατρακύλας και του υπολοίπους.
Αυτά που γράφει ο Κυριάκος (ΕΟD Κ-9) είναι σωστά, αλλά τι σχέση έχουν Κυριάκο με εμένα. Έγραψα πουθενά ότι η Συνθήκη του Λονδίνου αναφέρει 100 χρόνια συμβίωσης; Έγραψα πουθενά ότι η σημαία με το αστέρι αποτελεί όνειρο και λάβαρο του σημερινού ενεργού Κρητικού;
Φίλοι μου, ο Κρητικός όπως και ο Μακεδόνας ή ο Θεσσαλός μπορεί άνετα τα διαχειριστεί αυτόνομα το πλούτο του. Αν οι πολιτικοί από τον 2ο Π.Π. και τούδε φρόντισαν να αφανίσουν το πλούτο μας, τότε ας μας αφήσουν να αποδίδουμε εμείς στο Αθηνοκεντρικό κράτος και όχι να εξακολουθήσει η τεράστια διαρροή από εκεί και να εξακολουθήσουν οι 300 της Βουλής να παίζουν το βιός μας στη καθημερινή κερδοσκοπική ρουλέτα και να πλουτίζουν οι Ελβετικοί λογαριασμοί τους με τα χρήματα Έλληνα φορολογούμενου.
Επομένως, λύσεις φίλοι μου και όχι Θερβαντικές θεωρίες για προδοσίες, αλλότρια συμφέρονται και πουλημένους στη Μοσάντ. Αυτά ίσχυαν πριν από πολλά χρόνια, αλλά ο Κρητικός έχει και γνώση και όρεξη για δουλειά (όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες άλλωστε) και δεν καθοδηγείται σε ευρεία κλίμακα από τους «ηγέτες» δολοφόνους.
"Πολλοί οραματιστές στο Μεσαίωνα, κατηγορήθηκαν για μαγεία. Η ιστορία όμως τους δικαίωσε"

Από Captain Andreas:
ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ κ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ Η ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ; ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΜΗΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;;
Εδώ αγαπητέ φίλε φαίνεται το πόσο εκτός θέματος είσαι.
Τα Γερμανικά ή Αμερικανικά κρατίδια ουδέποτε ήταν αποκομμένα από το κορμό.
Απεναντίας αποτελούν το κορμό!!!
Το Μόντε Κάρλο ουδέποτε ζήτησε πλήρη αυτονομία και ας μαγειρεύονται ή διαστρευλόνονται οι αλήθειες με αναφορές για δουκάτα ή πριγκιπάτα.

Έτσι λοιπόν φίλοι μου σας θέλω ομοίως δραστήριους στο να εκθέσετε τις απόψεις σας για το πως μπορεί να βγεί η χώρα από τον οικονομικό όλεθρο πριν έρθει η ημέρα που δεν θα έχετε ούτε τα χρήματα να πληρώσετε το ιντερνετ για να ποστάρετε στο forum.

Arkas
21-06-2010, 11:46
Πάντα φιλικά Βασίλη,
όταν ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας κατακλέβει τους ενοίκους,
δεν αυτονομείς το διαμέρισμά σου,
ούτε επικαλείσαι τα τυχόν περισσότερα κοινόχρηστα που πληρώνεις ζητώντας από τους υπολοίπους συγκατοίκους σου την απαλλαγή σου από τα κοινά βάρη,
αλλά αλλάζεις διαχειριστή!;)

VILLY
21-06-2010, 12:03
Πάντα φιλικά Βασίλη,
όταν ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας κατακλέβει τους ενοίκους,
δεν αυτονομείς το διαμέρισμά σου,
ούτε επικαλείσαι τα τυχόν περισσότερα κοινόχρηστα που πληρώνεις ζητώντας από τους υπολοίπους συγκατοίκους σου την απαλλαγή σου από τα κοινά βάρη,
αλλά αλλάζεις διαχειριστή!;)

Αι γειά σου. Αυτό λέω κι εγώ και αυτό υποστηρίζω! Αλλάζεις διαχειριστή!!!
Αυτό ζητούν οι Κρητικοί και όχι αυτονόμηση όπως την θεωρούν κάποιοι. Να διαχειριστούν το πλούτο τους μέσα στη πολυκατοικία και όχι να αλλάξουν δρόμο. Κουμάντο στην τσέπη μου Arkas ΔΕΝ έχει δικαίωμα κανείς. Όταν δε, αποδείχθηκε περίτρανα ως αποτυχημένο το μοντέλο διαχείρησης του διαχειρηστή που λέγετε "Αθηνοκεντρικό κράτος" τότε ας αναλάβει η καθένας ένοικος τα οικονομικά του και ας πληρώνει εκείνος το ταμείο της πολυκατοικίας που εξοφλεί τους λογαριασμούς ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!
Και πάντα ως ΜΙΑ Ελλάδα, με ενιαία σημαία, σύνταγμα κλπ. Το επαναλαμβάνω για να μην ξανακούσω τις ...λογίες για διάλυση του κράτους και τα τοιαύτα!

Captain_Andreas
21-06-2010, 12:07
Λοιπόν, επειδή κ. Κασιμάτη μάλλον μας περνάτε για χαχόλους θα είμαι σύντομος και περιεκτικός. Έθεσα ερωτήσεις και απαντήσεις ΔΕΝ ΠΗΡΑ.

α) Παραθέσατε τις δημοσκοπήσεις και τα στοιχεία σας βάσει των οποίων το 78% θέλει αυτονόμηση. Αν δεν το κάνετε το κείμενό σας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα Εθνικά επικίνδυνο ρυπαρογράφημα του οποίου άμεση γνώση οφείλει να λάβει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας

β) Μας κοροϊδεύετε; ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ; Σας παρακαλώ ξαναδιαβάστε το άρθρο/α που έχετε δημοσιεύσει.

γ) Παρατηρώ με την τελευταία σας δημοσίευση μια τάση να θέλετε να "απαλύνετε" τα γραφόμενά σας. Σας πληροφορώ πως ο κόσμος σας έχει κατανοήσει πλήρως και γνωρίζει το πως πάτε να μαγειρέψετε τα νοήματά σας λέγοντας, και καλά, πως δεν εννοούσατε αυτό που γράφατε. Ερωτώ: ΓΡΑΨΑΤΕ Η ΟΧΙ ΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ; Αν πείτε όχι, λυπούμα αλλά ψεύδεστε. Αν πείτε ναι τον λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη.

Αρκετά πια... Αν δεν καταλαβαίνετε ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΩΝ υπάρχουν θεσμοί και διατάξεις που ακόμη λειτουργούν στον βασανισμένο αυτόν τόπο και μπορούν να αναλάβουν να σας εξηγήσουν.

Καλημέρα σε όλους

aeriko
21-06-2010, 12:12
Ερώτηση προς admin και moderators: Γιατί εξακολουθείτε να κρατάτε το νήμα ανεβασμένο, άλλα και άλλα έχουν κατέβει αυτοστιγμή, τι εξυπηρετεί το παρόν;

Captain_Andreas
21-06-2010, 12:21
Ερώτηση προς admin και moderators: Γιατί εξακολουθείτε να κρατάτε το νήμα ανεβασμένο, άλλα και άλλα έχουν κατέβει αυτοστιγμή, τι εξυπηρετεί το παρόν;


Το παρόν εξυπηρετεί στο να ξυπνάμε και να βλέπουμε ποιοί μας ξεπουλάνει ενδεδυμένοι δημοσιογραφικό, δημοσιονομικό, οικονομοτεχνικό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μανδύα, προκειμένου να κάνουν την χάρη στα όποια νεοταξικά αφεντικά τους. Αν νομίζετε ότι ο συνδυασμός ΔΝΤ, Καλλικράτη, Ελληνοτουρκικών, Σκοπιανού και τώρα θέμα Κρήτης είναι τυχαίος, παρακαλώ πολύ διαβάστε νεώτερη Ελληνική Ιστορία... πάντα επαναλαμβάνεται... και πάντα θύμα είναι η Πατρίδα και ο Λαός.

manosamos
21-06-2010, 12:25
Τι χάλι και αυτο με την νεα μοδα της ''αυτονομιας''.Μου θυμιζει αυτοδικια..:hmmm:
Εχει ριξει η παγκοσμιοποιηση τα τσιρακια της να διαλαλουν την ''αυτονομια'' και την διαλυση των εθνων και αντε εμπρος ολοι μαζι να γιορτασουμε την παρακμη πανω στο Αβερωφ ας πουμε....
Η Κρητη δεν θελει να πληρωνει τις αμαρτιες της ''Αθηνοκεντρικης Ελλαδας'' αλλα τοσα χρονια ροκανιζανε κρατικες και κοινοτικες επιδοτησεις με κτηνοτροφους μαιμου και ''αγροτες'' ξενοδοχους.
Κριμα ρε γμτ.Παμε κατα διαολου σαν εθνος...Νεύρα

vpentza
21-06-2010, 12:27
τουλάχιστον με όλα αυτά σταματήσαμε να ασχολούμαστε με πρωινάδικα, Τζούλιες και τα συν αυτώ.......
Το χαστούκι είναι ισχυρό και μας "αναγκάζει" πλέον να σκεφτόμαστε...
Οι κοιμισμένοι κινδυνεύουν, οι ξύπνιοι κινδυνεύουν λιγότερο

VILLY
21-06-2010, 12:30
Το παρόν εξυπηρετεί στο να ξυπνάμε και να βλέπουμε ποιοί μας ξεπουλάνει ενδεδυμένοι δημοσιογραφικό, δημοσιονομικό, οικονομοτεχνικό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μανδύα, προκειμένου να κάνουν την χάρη στα όποια νεοταξικά αφεντικά τους. Αν νομίζετε ότι ο συνδυασμός ΔΝΤ, Καλλικράτη, Ελληνοτουρκικών, Σκοπιανού και τώρα θέμα Κρήτης είναι τυχαίος, παρακαλώ πολύ διαβάστε νεώτερη Ελληνική Ιστορία... πάντα επαναλαμβάνεται... και πάντα θύμα είναι η Πατρίδα και ο Λαός.

Αγαπητέ κύριε, η είσοδός σας στο forum εμφανώς αποσκοπεί, αφού κάνατε entry μόνο και μόνο για να αντιπαρατεθείτε χωρίς λόγο.
Καλό θα είναι να επιτρέψετε εκεί από όπου μας ήρθατε, για να συνεχίσουμε την επικοδομητική αυτή συζήτηση.

Από Aeriko:
Ερώτηση προς admin και moderators: Γιατί εξακολουθείτε να κρατάτε το νήμα ανεβασμένο, άλλα και άλλα έχουν κατέβει αυτοστιγμή, τι εξυπηρετεί το παρόν;
Επιπλέον οι mods μπορούν να κρίνουν και δεν νομίζω ότι έχουν ανάγκη νουθεσίας. Η ποιότητα (εκτός ελαχίστων παραφωνιών) της δημόσιας συζήτησης και οι 600 και πλέον προβολές τους προφανώς καταδεικνύουν ότι το θέμα ενδιαφέρει.

aeriko
21-06-2010, 12:34
Επιπλέον οι mods μπορούν να κρίνουν και δεν νομίζω ότι έχουν ανάγκη νουθεσίας. Η ποιότητα (εκτός ελαχίστων παραφωνιών) της δημόσιας συζήτησης και οι 600 και πλέον προβολές τους προφανώς καταδεικνύουν ότι το θέμα ενδιαφέρει.
Ειναι σαφές ότι οι προβολές συμφέρουν, αλλά ποιούς, εξηγήστε μας

Captain_Andreas
21-06-2010, 12:34
Αγαπητέ κύριε, η είσοδός σας στο forum εμφανώς αποσκοπεί, αφού κάνατε entry μόνο και μόνο για να αντιπαρατεθείτε χωρίς λόγο.
Καλό θα είναι να επιτρέψετε εκεί από όπου μας ήρθατε, για να συνεχίσουμε την επικοδομητική αυτή συζήτηση.


Αφήστε τις υπεκφυγές και σας πήραν όλοι γραμμή κύριε. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ... ο κόσμος όμως κατάλαβε...

VILLY
21-06-2010, 12:34
Τ...
Η Κρητη δεν θελει να πληρωνει τις αμαρτιες της ''Αθηνοκεντρικης Ελλαδας'' αλλα τοσα χρονια ροκανιζανε κρατικες και κοινοτικες επιδοτησεις με κτηνοτροφους μαιμου και ''αγροτες'' ξενοδοχους.

Να λοιπόν που επανερχόμαστε στον επικοδομητικό διάλογο!
Η Κρήτη αδερφέ δεν πήρε επιδοτήσεις. Οι αυλικοί των βουλευτών τάπαιρναν τόσα χρόνια. Βλέπε άθλιο οδικό δίκτυο, απαράδεκτη δημόσια υγεία, κατασπατάληση του Κρητικού δημόσιου Ελληνικού χρήματος με την υποβάθμιση τιμών σε γεωργία, κτηνοτροφία, κλπ
Αυτά όλα ζητά ο Κρητικό να αλλάξουν. Δεν ζητά αποκοπή από το κράτος αλλά ισόνομη μεταχείρηση αυτών που προσφέρει στο Αθηνοκεντρικό κράτος.

vpentza
21-06-2010, 12:36
Επιπλέον οι mods μπορούν να κρίνουν και δεν νομίζω ότι έχουν ανάγκη νουθεσίας. Η ποιότητα (εκτός ελαχίστων παραφωνιών) της δημόσιας συζήτησης και οι 600 και πλέον προβολές τους προφανώς καταδεικνύουν ότι το θέμα ενδιαφέρει.

Το θέμα μας δεν είναι ούτε οι επισημάνσεις προς τους admins ούτε η απαγόρευση σχολιασμού των posts από νέα μέλη...
Εκτιμώ μάλιστα ότι το 78% των 600 προβολών είναι θυμωμένα κλικ πάνω σε σχεδόν αδικαιολόγητες εικασίες σου...

VILLY
21-06-2010, 12:36
Αφήστε τις υπεκφυγές και σας πήραν όλοι γραμμή κύριε. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ... ο κόσμος όμως κατάλαβε...

Ομοίως κύριε "άγνωστε" δεν πήραμε απαντήσεις για τις λύσεις που σεις προτείνετε. Οπότε αφήστε τα παχιά λόγια και τους εντυπωσιασμούς και μην ενοχλείτε το thread με φανφάρες. Σας ευχαριστώ.

vpentza
21-06-2010, 12:40
Ομοίως κύριε "άγνωστε" δεν πήραμε απαντήσεις για τις λύσεις που σεις προτείνετε. Οπότε αφήστε τα παχιά λόγια και τους εντυπωσιασμούς και μην ενοχλείτε το thread με φανφάρες. Σας ευχαριστώ.

να θυμίσω ότι αυτό είναι θέμα διαχείρησης από αυτούς που μας φιλοξενούν εδώ.... διακρίνω μια ενδόμυχη επιθυμία να καθοδηγηθούν οι συνφορουμίτες :cool::cool::cool:

VILLY
21-06-2010, 12:40
Το θέμα μας δεν είναι ούτε οι επισημάνσεις προς τους admins ούτε η απαγόρευση σχολιασμού των posts από νέα μέλη...
Εκτιμώ μάλιστα ότι το 78% των 600 προβολών είναι θυμωμένα κλικ πάνω σε σχεδόν αδικαιολόγητες εικασίες σου...

Άλλο πάλι τούτο. Που το βρήκατε το νουμεράκι κύριε (το 78% των 600 προβολών είναι θυμωμένα κλικ );
Τελικά τα όσα ακούγονται ότι λοιποί Ελλαδίτες φοβούνται μήπως χάσουν τον αιμοδότη Κρητικό, επιβεβαιώνονται μάλλον.
Μα μην φοβάστε κύριοι. Οι κρητικοί δεν ζητούν ολική αυτονομία, αλλά οικονομικά ανεξάρτητη διαχείρηση. Κάποιοι όμως εδώ μέσα επιμένουν να επικεντρώνονται σε ανύπαρκτες τέτοιες θεωρίες.
Γιατί άραγε. Με χαρά διαπιστώνω ότι ίσως αποτελέσει νέο ρεπορτάζ.
Ευυχώς έχω χρόνο σήμερα!!

Captain_Andreas
21-06-2010, 12:41
Ομοίως κύριε "άγνωστε" δεν πήραμε απαντήσεις για τις λύσεις που σεις προτείνετε. Οπότε αφήστε τα παχιά λόγια και τους εντυπωσιασμούς και μην ενοχλείτε το thread με φανφάρες. Σας ευχαριστώ.

ΛΥΣΕΙΣ; ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙ; Το θέμα που ΕΣΕΙΣ "ανακαλύψατε" και αναμασάτε με ΨΕΥΔΗ στοιχεία δεν χρήζει λύσεων. Χρήζει έρευνας για το από που ήλθατε και που το πάτε...

Αναφορικά με το θέμα τον Ομόσπονδων κυβερνήσεων έχω απαντήσει πιο πάνω αλλά μάλλον δεν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε αφού προφανώς κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τους αποσχιστικούς σκοπούς σας.

aeriko
21-06-2010, 12:43
Τελικά τα όσα ακούγονται ότι λοιποί Ελλαδίτες φοβούνται μήπως χάσουν τον αιμοδότη Κρητικό, επιβεβαιώνονται μάλλον.
Μα μην φοβάστε κύριοι.
Ευυχώς έχω χρόνο σήμερα!!
Δεν νομίζετε ότι το "χοντρύνατε" το παιχνίδι.

VILLY
21-06-2010, 12:45
ΛΥΣΕΙΣ; ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙ; Το θέμα που ΕΣΕΙΣ "ανακαλύψατε" και αναμασάτε με ΨΕΥΔΗ στοιχεία δεν χρήζει λύσεων. Χρήζει έρευνας για το από που ήλθατε και που το πάτε...

Αναφορικά με το θέμα τον Ομόσπονδων κυβερνήσεων έχω απαντήσει πιο πάνω αλλά μάλλον δεν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε αφού προφανώς κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τους αποσχιστικούς σκοπούς σας.

μπλα μπλα μπλα ...
Καλό θα ήταν να επιτρέψουμε στην επικοδομητική πλευρά του θέματος και να αγνοήσουμε νέα μέλη που έκαναν την εμφάνισή τους στο forum με σκοπό τον εμφανή αποπροσανατολισμό.
Αγαπητέ δεν θα απαντήσω σε άλλο post σου καθώς σέβομαι

το χώρο που με φιλοξενεί χρόνια τώρα
και πάνω από όλα την ιδιότητά και τον ευατό μου

vpentza
21-06-2010, 12:47
Άλλο πάλι τούτο. Που το βρήκατε το νουμεράκι κύριε (το 78% των 600 προβολών είναι θυμωμένα κλικ );


ήθελα να πώ 75% αλλά δεν είχα πρόχειρα τα στοιχεία της δημοσκόπησής μου......:hmmm:
Post#15(Αγαπητέ μου φίλε θα μείνεις έκπληκτος όταν σου πω ότι σε περσυνή δημοσκόπηση τα στοιχεία έδειξαν ότι το 75% του πληθυσμού στη Κρήτη ζητούν αυτονόμηση)

VILLY
21-06-2010, 12:47
Τελικά τα όσα ακούγονται ότι λοιποί Ελλαδίτες φοβούνται μήπως χάσουν τον αιμοδότη Κρητικό, επιβεβαιώνονται μάλλον.
Μα μην φοβάστε κύριοι.
Ευυχώς έχω χρόνο σήμερα!!
Δεν νομίζετε ότι το "χοντρύνατε" το παιχνίδι.

Το πλήρες πόστ ήταν αυτό και όχι το απόσπασμα που καταθέσατε.
Έτσι για να διορθώσω λίγομήπως και παρερμηνευτούν κάποια ζητήματα
Άλλο πάλι τούτο. Που το βρήκατε το νουμεράκι κύριε (το 78% των 600 προβολών είναι θυμωμένα κλικ );
Τελικά τα όσα ακούγονται ότι λοιποί Ελλαδίτες φοβούνται μήπως χάσουν τον αιμοδότη Κρητικό, επιβεβαιώνονται μάλλον.
Μα μην φοβάστε κύριοι. Οι κρητικοί δεν ζητούν ολική αυτονομία, αλλά οικονομικά ανεξάρτητη διαχείρηση. Κάποιοι όμως εδώ μέσα επιμένουν να επικεντρώνονται σε ανύπαρκτες τέτοιες θεωρίες.
Γιατί άραγε. Με χαρά διαπιστώνω ότι ίσως αποτελέσει νέο ρεπορτάζ.
Ευυχώς έχω χρόνο σήμερα!!
Επομένως η ερώτηση για το 78% (;;;) υφίσταται!!!!!

Captain_Andreas
21-06-2010, 12:54
μπλα μπλα μπλα ...
Καλό θα ήταν να επιτρέψουμε στην επικοδομητική πλευρά του θέματος και να αγνοήσουμε νέα μέλη που έκαναν την εμφάνισή τους στο forum με σκοπό τον εμφανή αποπροσανατολισμό.
Αγαπητέ δεν θα απαντήσω σε άλλο post σου καθώς σέβομαι

το χώρο που με φιλοξενεί χρόνια τώρα
και πάνω από όλα την ιδιότητά και τον ευατό μου



Δεν απαντάς γιατί η αλήθεια είναι τόσο εμφανής που σε αποστόμωσε.
Δεν απαντάς γιατί οι γελοίοι ισχυρισμοί σου εξαφανίστηκαν μπροστά στον λογικό διάλογο.
Δεν απαντάς γιατί σε έχουν δασκαλέψει όταν τα βρεις σκούρα να την κάνεις με ελαφρά αλλάζοντας θέμα.

Και τέλος δεν απαντάς για να μην επιβαρύνεις κι άλλο την θέση σου και καλά κάνεις, γιατί η Κρήτη είναι παραμεθόριος καλέ μου φίλε και υπάρχει περίπτωση τέτοιου είδους ψευδολογίες να εμπίπτουν στον ΣΠΚ, αυτό εξετάζεται κατά περίπτωση.

Αν μπορούσαν μόνο να σε διαβάσουν οι χιλιάδες Κρήτες που υπερασπίστηκαν την Πόλη, οι χιλιάδες Κρήτες που πολέμησαν τους Τούρκους και τους Βούλγαρους, οι χιλιάδες Κρήτες της Κρητικής Χωροφυλακής και του Ιερού Λόχου, οι χιλιάδες Κρήτες της Μάχης της Κρήτης και της Αντίστασης, οι χιλιάδες Κρήτες του Ρούπελ και της Κύπρου... Αν σε διάβαζαν λοιπόν "αγαπητέ", δεν θα σε ξέπλεναν ούτε όλα τα νερά των Λευκών Ορέων...

aeriko
21-06-2010, 12:55
Το πλήρες πόστ ήταν αυτό και όχι το απόσπασμα που καταθέσατε.
Έτσι για να διορθώσω λίγομήπως και παρερμηνευτούν κάποια ζητήματα

Επομένως η ερώτηση για το 78% (;;;) υφίσταται!!!!!
Θα ήθελα πολύ να άκουγα και την άποψη των συναδέλφων κρητικών για το ότι τους αποκαλείτε "αιμοδότες των Ελλαδιτών" -κάτι μου θυμίζει αυτή η έκφραση.

VILLY
21-06-2010, 13:01
Θα ήθελα πολύ να άκουγα και την άποψη των συναδέλφων κρητικών για το ότι τους αποκαλείτε "αιμοδότες των Ελλαδιτών" -κάτι μου θυμίζει αυτή η έκφραση.

Δεν χρειάζεται φίλε μου αυτό που ζητάς.
Μη ξεχνάς ότι συνομιλείς με δημοσιογράφο με τεραστιο καθημερινό έργο στο λειτούργημά του και όχι με συντάκτη ενός και μόνο δημοσιεύματος.
Λοιπόν, να επιστρέψω στην απάντησή σου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΑΕΠ για το 2009, η Κρήτη έδωσε (με απλά λόγια) το 13% και πήρε ανταποδοτικά το 4,5% από τον ΑΕΠ.
Τα ίδια περίπου και για τα τελευταία 12 Καποδιστριακά χρόνια!!
Αν αυτό δεν είναι αιμοδοσία, τότε τι είναι αιμοδοσία φίλε μου;
Αυτά φωνάζει ο Κρητικός, ακούστε τον.
Και επαναλαμβάνω, όχι πλήρη αυτονόμηση!!! Έτσι για να το ακούν και ξανακούν ορισμένα νεότατα μέλη μας.;)

vpentza
21-06-2010, 13:06
Δεν χρειάζεται φίλε μου αυτό που ζητάς.
Μη ξεχνάς ότι συνομιλείς με δημοσιογράφο με τεραστιο καθημερινό έργο στο λειτούργημά του και όχι με συντάκτη ενός και μόνο δημοσιεύματος.
Λοιπόν, να επιστρέψω στην απάντησή σου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΑΕΠ για το 2009, η Κρήτη έδωσε (με απλά λόγια) το 13% και πήρε ανταποδοτικά το 4,5% από τον ΑΕΠ.
Τα ίδια και τα τελευταία 12 Καποδιστριακά χρόνια!!
Αν αυτό δεν είναι αιμοδοσία, τότε τι είναι αιμοδοσία φίλε μου;

λυπάμαι που στη Πίνδο και τον Όλυμπο δεν φύονται ντομάτες, κρεμμυδάκια και γλυκά πεπόνια...μήπως να τους αφήσουμε να τρώνε μόνο βελανίδια επειδή έτυχε να ζούν σε ορεινό μέρος ????
Καλόν είναι να μην γράφουμε κάτι εν βρασμω ψυχής...:hmmm:

manosamos
21-06-2010, 13:08
Να λοιπόν που επανερχόμαστε στον επικοδομητικό διάλογο!
Η Κρήτη αδερφέ δεν πήρε επιδοτήσεις. Οι αυλικοί των βουλευτών τάπαιρναν τόσα χρόνια. Βλέπε άθλιο οδικό δίκτυο, απαράδεκτη δημόσια υγεία, κατασπατάληση του Κρητικού δημόσιου Ελληνικού χρήματος με την υποβάθμιση τιμών σε γεωργία, κτηνοτροφία, κλπ
Αυτά όλα ζητά ο Κρητικό να αλλάξουν. Δεν ζητά αποκοπή από το κράτος αλλά ισόνομη μεταχείρηση αυτών που προσφέρει στο Αθηνοκεντρικό κράτος.

Δεν εχω καταλαβει ακομα σε τι διαφερει η εικονα της Κρητης που παρουσιαζεις,απο την εικονα της αλλης Ελλαδας.
Και εγω ρε φιλε ##### δρομους εχω εδω και εμενα σαν σκουπιδι με πετανε στο νοσοκομειο και τα δικα μου χρηματα ετρωγε ο Μαντελης π.χ και στην δουλεια μου εχουν ριξει μεταναστες εργαζομενους που δουλευουν με τα μισά απο οτι εγω και ετσι εγω σαν ακριβός που ειμαι μενω ανεργος,αλλα ρε γμτ δεν θελω ''ανεξαρτησια''.Ελεος,ρε παγκοσμιοποιημενοι.
Σκατα τα καναμε 3 δεκαετιες ΟΛΟΙ ΜΑΣ,με τα φιλοδορηματα,τα ρουσφετια,τα γλυψιματα τα,τα,τα...
Ας εχουμε τον ανδρισμο να πληρωσουμε και αυτο το 30ετες γλεντι μας και ας μην πηδαμε απο το πλοιο τωρα που κινδυνευει να βυθιστει....εκτος αν διακατεχομαστε απο το συνδρομο του ποντικου;)

ntinopoulos
21-06-2010, 13:27
λυπάμαι που στη Πίνδο και τον Όλυμπο δεν φύονται ντομάτες, κρεμμυδάκια και γλυκά πεπόνια...μήπως να τους αφήσουμε να τρώνε μόνο βελανίδια επειδή έτυχε να ζούν σε ορεινό μέρος ????
Καλόν είναι να μην γράφουμε κάτι εν βρασμω ψυχής...:hmmm:
θα μπορουσαν να "αυτονομηθουν"...οικονομικα η γλυφαδα,η κηφισια,η βουλα.το κολωνακι κτλπ...:rolleyes:,ετσι σιγα σιγα δε θα μενανε παρα ελαχιστες περιοχες σε ασχημη οικονομικη κατασταση και η υγεια σε ολους τους τομεις θα ξεχειλιζε στον τοπο μας...!;)
αμα υπαρχει σχεδιο τελικα...:D...ολα λυνονται!

VILLY
21-06-2010, 13:29
Δεν εχω καταλαβει ακομα σε τι διαφερει η εικονα της Κρητης που παρουσιαζεις,απο την εικονα της αλλης Ελλαδας.
Και εγω ρε φιλε ##### δρομους εχω εδω και εμενα σαν σκουπιδι με πετανε στο νοσοκομειο και τα δικα μου χρηματα ετρωγε ο Μαντελης π.χ και στην δουλεια μου εχουν ριξει μεταναστες εργαζομενους που δουλευουν με τα μισά απο οτι εγω και ετσι εγω σαν ακριβός που ειμαι μενω ανεργος,αλλα ρε γμτ δεν θελω ''ανεξαρτησια''.Ελεος,ρε παγκοσμιοποιημενοι.
Σκατα τα καναμε 3 δεκαετιες ΟΛΟΙ ΜΑΣ,με τα φιλοδορηματα,τα ρουσφετια,τα γλυψιματα τα,τα,τα...
Ας εχουμε τον ανδρισμο να πληρωσουμε και αυτο το 30ετες γλεντι μας και ας μην πηδαμε απο το πλοιο τωρα που κινδυνευει να βυθιστει....εκτος αν διακατεχομαστε απο το συνδρομο του ποντικου;)

Βαθυστόχαστη η τοποθέτησή σου αδερφέ και εκεί ακριβώς είναι το θέμα.
Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον ΕOD K-9 που είχαμε παρεμφερή κουβέντα.
Δεν διαφέρει φίλε μου ο Κρητικός από τους υπόλοιπους Έλληνες. Λόγω του μεγάλου πλούτου που έχει ως υπερπλουτοπαραγωγική περιφέρεια, δίδει απλώς πολλά και έχει ίσως το δικαίωμα να μιλήσει ίσως και πρώτος.
Το ζητούμενο λοιπόν όπως πολλάκις έχω διατυπώσει είναι να ξεκινήσει από τη Κρήτη η διαβούλευση για το αν πρέπει να γίνουν αλλαγές σε όλη τη χώρα σχετικά με το τρόπο διακυβέρνησης. Και δεν έχει διαφωνήσει κανείς μέχρι σήμερα μαζί μου ότι αλλαγές χρειάζονται εδώ και τώρα.
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία με οικονομικά ανεξάρτητες τις 7 περιφέρειες της χώρας, είναι η λύση που προτείνω. Αν έχει κανείς καμιά καλύτερη λύση ας την ρίξει στο τραπέζι!
Κατά την γνώμη μου λοιπόν μόνο με ομοσπονδιακή δημοκρατία δεν μπορούν να έχουν το έλεγχο οι παγκόσμιοι και ημεδαποί κερδοσκόποι που πίνουν αυτή τη στιγμή το αίμα του Έλληνα.
Όσο για τα άλλα που γράφονται ... έ, λόγια!!

manosamos
21-06-2010, 13:47
Βαθυστόχαστη η τοποθέτησή σου αδερφέ και εκεί ακριβώς είναι το θέμα.
Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον ΕOD K-9 που είχαμε παρεμφερή κουβέντα.
Δεν διαφέρει φίλε μου ο Κρητικός από τους υπόλοιπους Έλληνες. Λόγω του μεγάλου πλούτου που έχει ως υπερπλουτοπαραγωγική περιφέρεια, δίδει απλώς πολλά και έχει ίσως το δικαίωμα να μιλήσει ίσως και πρώτος.
Το ζητούμενο λοιπόν όπως πολλάκις έχω διατυπώσει είναι να ξεκινήσει από τη Κρήτη η διαβούλευση για το αν πρέπει να γίνουν αλλαγές σε όλη τη χώρα σχετικά με το τρόπο διακυβέρνησης. Και δεν έχει διαφωνήσει κανείς μέχρι σήμερα μαζί μου ότι αλλαγές χρειάζονται εδώ και τώρα.
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία με οικονομικά ανεξάρτητες τις 7 περιφέρειες της χώρας, είναι η λύση που προτείνω. Αν έχει κανείς καμιά καλύτερη λύση ας την ρίξει στο τραπέζι!
Κατά την γνώμη μου λοιπόν μόνο με ομοσπονδιακή δημοκρατία δεν μπορούν να έχουν το έλεγχο οι παγκόσμιοι και ημεδαποί κερδοσκόποι που πίνουν αυτή τη στιγμή το αίμα του Έλληνα.
Όσο για τα άλλα που γράφονται ... έ, λόγια!!

Εγωιστικα μιλατε,πολλοι Κρητικοι και πανω απ ολα ειναι η παρτη σας..Η Κρητη εχει την πολυτελεια να αυτονομηθει γιατι παραγει,οκ.
Στον καιαδα λοιπον η Θρακη,Μακεδονια,Ηπειρος που δεν εχουν τοσο μεγαλη(ή και καθολου) αγροτικη παραγωγη και δεν εχουν και το προνομοιο να ειναι τουριστικοι προορισμοι.
Φιλε,τα επιχειρηματα σου,μου ειναι ''λιγα'' και ξερεις γιατι?
Γιατι αυτο που υποβοσκει,ειναι η διαλυση της ΕΛΛΑΔΑΣ και η δικαιολογια καθε τοσο θα αλλαζει.
Τουρκικη πληθησμιακη πλειονοτητα στην Θρακη θα ανακαλυψουν τα σκουλικια,πλουσοιυς Κρητικους που δεν γουσταρουν να πληρωνουν παρακατιανους Στερεοελλαδιτες θα μοστραρουν παλι,αλλα και ''αγανακτισμενους'' ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ που η γαμ..νη η Αθηνα δεν τους δινει πρωταθλημα.....Νεύρα
Ο καθενας ας κανει οτι νομιζει και ας πιστευει οτι θεο θελει.
75% των Κρητων θελει ανεξαρτησια?Οκ και εγω θα αγοραζω τουρκικες ντοματες,πατατες κ.α και διακοπες θα κανω στο Εσκι Σεχιρ....:rolleyes:

Captain_Andreas
21-06-2010, 13:47
Όπως έχω ξαναγράψει τα ομοσπονδιακά συστήματα διακυβέρνησης είναι εφαρμοστέα μόνο σε πολιτικοικοινωνικά ανομοιογενή κράτη. Σε εθνικώς ενιαία κράτη όπως η Ελλάδα δεν έχουν εφαρμογή γιατί τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν είναι πιο πολλά από αυτά που θεωρητικώς επιλύονται. Δείτε το Βέλγιο που έχει αρχίσει μετά από 100 χρόνια να διαλύεται. Δείτε τι γίνεται στον Καναδά με τους γαλλόφωνους και τους αγγλόφωνους. Για την Αμερικη ας μην μιλήσουμε καλύτερα... Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση κάνει κουμάντο. Το μόνο που έχει κρατήσει αυτές τις ομοσπονδίες ενωμένες είναι η σωστή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, όταν εκλείψει και αυτή, επέρχεται διάλυσις.

Η καλύτερη λύση είναι οι Έλληνες από εδώ και στο εξής να σκεφτόμαστε και να δρούμε σαν σύνολο και όχι ατομικώς όπως ΕΠΙΤΗΔΕΣ, όλες μα όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις μας έμαθαν να κάνουμε για να το βουλώνουμε και να μην ζητούμε αυτά που μας ανήκουν,
Μην ξεχνάτε πως η Ελλάς, νικήτρια ούσα του 2ου ΠΠ, όχι μόνο δεν έλαβε τις αποζημιώσεις που εδικαιούτο, αλλά οι "φίλοι" της συνεπικουρούμενοι από τους ντόπιους πολιτιικούς λακέδες τους, έριξαν την χώρα σε έναν εμφύλιο σπαραγμό για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ξένων στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή και να αφήσουν τον Έλληνα να αγωνίζεται για ένα κομμάτι ψωμί όταν η Ευρώπη και η Αμερική πέρναγαν στο μεταβιομηχανικό στάδιο.
Όσο έλεγχο έχουν οι όποιοι κερδοσκόποι σε μία ομοσπονδιακή δημοκρατία. άλλο τόσο έχουν και σε μία κεντρικώς διευθυνόμενη. Δεν αλλάζει τίποτε. Το θέμα είναι να μην ψηφίζουμε με γνώμονα το ΕΓΩ αλλά το ΕΜΕΙΣ. Το θέμα είναι να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να μην επιτρέπουμε στους τυχάρπαστους πολιτικάντηδες που νέμονται τον τόπο μας να την αλλοιώνουν κατά τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Το θέμα είναι να παραμένουμε ενωμένοι και να σεβόμαστε τους ΘΕΣΜΟΥΣ. Το θέμα είναι να είμαστε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ με την Αριστοστελική έννοια της εκφράσεως. Σε ποιά άλλη χώρα αγαπητοί φίλοι, θα είχε ψηφιστεί ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ο οποίος στην ουσία ΑΜΝΗΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΛΕΨΕΙ Η ΑΔΙΚΗΣΕΙ και δεν θα είχε γίνει χαμός; Έχουμε μάθει να κλείνουμε το κέντρο και τα λιμάνια μόνο όταν οι πολιτικώς διευθυνόμενοι εργατοπατέρες μας το ζητούν επειδή "κάνουμε αγώνα". Αγώνα κάνουμε με το να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ των εκπροσώπων που στέλνουμε στο κοινοβούλιο και να την ελέγχουμε συχνά πυκνά με επιστολές και έργα.
Αγώνα κάνουμε όταν ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ. Αγώνα κάνουμε όταν ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.
Αγώνα κάνουμε όταν ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΑΚΡΙΒΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ, δεν πάρουμε γάλα από κερδοσκόπους, όταν ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ και όχι ωχαδερφιστές όπως είμαστε εδώ και 37 χρόνια...

Να ξέρουμε ποιούς ψηφίζουμε και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ αλλιώς ... σπίτια τους... αυτή είναι η λύση.

manosamos
21-06-2010, 13:54
Όπως έχω ξαναγράψει τα ομοσπονδιακά συστήματα διακυβέρνησης είναι εφαρμοστέα μόνο σε πολιτικοικοινωνικά ανομοιογενή κράτη. Σε εθνικώς ενιαία κράτη όπως η Ελλάδα δεν έχουν εφαρμογή γιατί τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν είναι πιο πολλά από αυτά που θεωρητικώς επιλύονται. Δείτε το Βέλγιο που έχει αρχίσει μετά από 100 χρόνια να διαλύεται. Δείτε τι γίνεται στον Καναδά με τους γαλλόφωνους και τους αγγλόφωνους. Για την Αμερικη ας μην μιλήσουμε καλύτερα... Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση κάνει κουμάντο. Το μόνο που έχει κρατήσει αυτές τις ομοσπονδίες ενωμένες είναι η σωστή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, όταν εκλείψει και αυτή, επέρχεται διάλυσις.

Η καλύτερη λύση είναι οι Έλληνες από εδώ και στο εξής να σκεφτόμαστε και να δρούμε σαν σύνολο και όχι ατομικώς όπως ΕΠΙΤΗΔΕΣ, όλες μα όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις μας έμαθαν να κάνουμε για να το βουλώνουμε και να μην ζητούμε αυτά που μας ανήκουν,
Μην ξεχνάτε πως η Ελλάς, νικήτρια ούσα του 2ου ΠΠ, όχι μόνο δεν έλαβε τις αποζημιώσεις που εδικαιούτο, αλλά οι "φίλοι" της συνεπικουρούμενοι από τους ντόπιους πολιτιικούς λακέδες τους, έριξαν την χώρα σε έναν εμφύλιο σπαραγμό για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ξένων στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή και να αφήσουν τον Έλληνα να αγωνίζεται για ένα κομμάτι ψωμί όταν η Ευρώπη και η Αμερική πέρναγαν στο μεταβιομηχανικό στάδιο.
Όσο έλεγχο έχουν οι όποιοι κερδοσκόποι σε μία ομοσπονδιακή δημοκρατία. άλλο τόσο έχουν και σε μία κεντρικώς διευθυνόμενη. Δεν αλλάζει τίποτε. Το θέμα είναι να μην ψηφίζουμε με γνώμονα το ΕΓΩ αλλά το ΕΜΕΙΣ. Το θέμα είναι να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να μην επιτρέπουμε στους τυχάρπαστους πολιτικάντηδες που νέμονται τον τόπο μας να την αλλοιώνουν κατά τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Το θέμα είναι να παραμένουμε ενωμένοι και να σεβόμαστε τους ΘΕΣΜΟΥΣ. Το θέμα είναι να είμαστε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ με την Αριστοστελική έννοια της εκφράσεως. Σε ποιά άλλη χώρα αγαπητοί φίλοι, θα είχε ψηφιστεί ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ο οποίος στην ουσία ΑΜΝΗΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΛΕΨΕΙ Η ΑΔΙΚΗΣΕΙ και δεν θα είχε γίνει χαμός; Έχουμε μάθει να κλείνουμε το κέντρο και τα λιμάνια μόνο όταν οι πολιτικώς διευθυνόμενοι εργατοπατέρες μας το ζητούν επειδή "κάνουμε αγώνα". Αγώνα κάνουμε με το να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ των εκπροσώπων που στέλνουμε στο κοινοβούλιο και να την ελέγχουμε συχνά πυκνά με επιστολές και έργα.
Αγώνα κάνουμε όταν ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ. Αγώνα κάνουμε όταν ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.
Αγώνα κάνουμε όταν ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΑΚΡΙΒΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ, δεν πάρουμε γάλα από κερδοσκόπους, όταν ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ και όχι ωχαδερφιστές όπως είμαστε εδώ και 37 χρόνια...

Να ξέρουμε ποιούς ψηφίζουμε και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ αλλιώς ... σπίτια τους... αυτή είναι η λύση.

:sm8::sm4:

yannis
21-06-2010, 13:54
Αν μου επιτρέπετε, θα γράψω κι εγώ μια π@π@ρι@!!

Όταν πρωτοβρέθηκα σε κάποιο ορεινό χωριό του Λασιθίου, νομίζω το 1981, μου έκανε εντύπωση, που μερικοί γέροντες μίλαγαν για ανεξάρτητο Κρητικό κράτος!!! Βέβαια σύντομα, γυρνώντας την Κρήτη, έβγαλα το συμπέρασμα πως αυτά τα λόγια ήταν όπως όλες οι κλασικές Ελληνικές π@π@ριές, του στυλ "κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα", "με την χούντα ήταν καλύτερα", "οι Εβραίοι κυνηγάν τον Καζαντζίδη" κλπ, κλπ...
Δεν έχω υπ' όψιν μου κάποια οικονομοτεχνική μελέτη, σαν απλός πολίτης όμως αναρωτιέμαι... Αν δεν ήταν η σύνδεση (για να μην μιλήσουμε για Μινωϊκές και πώληση τους στους ξένους) με τον Πειραιά, που θα πήγαιναν τα ζαρζαβάτια, στην Αίγυπτο?!?! Ή μήπως δεν θα ήταν φτηνότερα στην Αθήνα, τα εισαγόμενα από το Βέλγιο, που έχει γίνει η λαχαναγορά της Ευρώπης?!!? Βέβαια και η Μάλτα και η Κύπρος, είναι (?) ανεξάρτητα κράτη και αν οι φίλτατοι κατά τα άλλα Κρητικοί, επιθυμούν να ζήσουν ανεξάρτητοι, εμένα ποσώς με ενδιαφέρει...
Μάλλον όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα και απλώς κάποιος, που δεν πιστεύω ότι είναι πράκτορας (σιγά μην άφηνε ο Μητσοτάκης... ανταγωνιστή), προσπαθεί να "κομίσει γλαύκα εις την Αθήνα", στην ευγενή κατά τα άλλα προσπάθεια της άγρας πελατών.
Νομίζω όμως πως ο χώρος δεν είναι ο πιο πρόσφορος, για τέτοιου είδους επιδιώξεις. Ο Gustave Le Bon, στην "ψυχολογία των όχλων", δίνει πιστεύω αρτιότερες εξηγήσεις επ' αυτού, για να μην μακρηγορώ κι εγώ!!!

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

manosamos
21-06-2010, 14:01
Αν μου επιτρέπετε, θα γράψω κι εγώ μια π@π@ρι@!!

Όταν πρωτοβρέθηκα σε κάποιο ορεινό χωριό του Λασιθίου, νομίζω το 1981, μου έκανε εντύπωση, που μερικοί γέροντες μίλαγαν για ανεξάρτητο Κρητικό κράτος!!! Βέβαια σύντομα, γυρνώντας την Κρήτη, έβγαλα το συμπέρασμα πως αυτά τα λόγια ήταν όπως όλες οι κλασικές Ελληνικές π@π@ριές, του στυλ "κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα", "με την χούντα ήταν καλύτερα", "οι Εβραίοι κυνηγάν τον Καζαντζίδη" κλπ, κλπ...
Δεν έχω υπ' όψιν μου κάποια οικονομοτεχνική μελέτη, σαν απλός πολίτης όμως αναρωτιέμαι... Αν δεν ήταν η σύνδεση (για να μην μιλήσουμε για Μινωϊκές και πώληση τους στους ξένους) με τον Πειραιά, που θα πήγαιναν τα ζαρζαβάτια, στην Αίγυπτο?!?! Ή μήπως δεν θα ήταν φτηνότερα στην Αθήνα, τα εισαγόμενα από το Βέλγιο, που έχει γίνει η λαχαναγορά της Ευρώπης?!!? Βέβαια και η Μάλτα και η Κύπρος, είναι (?) ανεξάρτητα κράτη και αν οι φίλτατοι κατά τα άλλα Κρητικοί, επιθυμούν να ζήσουν ανεξάρτητοι, εμένα ποσώς με ενδιαφέρει...
Μάλλον όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα και απλώς κάποιος, που δεν πιστεύω ότι είναι πράκτορας (σιγά μην άφηνε ο Μητσοτάκης... ανταγωνιστή), προσπαθεί να "κομίσει γλαύκα εις την Αθήνα", στην ευγενή κατά τα άλλα προσπάθεια της άγρας πελατών.
Νομίζω όμως πως ο χώρος δεν είναι ο πιο πρόσφορος, για τέτοιου είδους επιδιώξεις. Ο Gustave Le Bon, στην "ψυχολογία των όχλων", δίνει πιστεύω αρτιότερες εξηγήσεις επ' αυτού, για να μην μακρηγορώ κι εγώ!!!

Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Σωστα,ας ζησουν ανεξαρτητα,εφ οσων πληρωσουν και αυτοι τον λογαριασμο......

VILLY
21-06-2010, 14:02
Εγωιστικα μιλατε,πολλοι Κρητικοι και πανω απ ολα ειναι η παρτη σας..Η Κρητη εχει την πολυτελεια να αυτονομηθει γιατι παραγει,οκ.
Στον καιαδα λοιπον η Θρακη,Μακεδονια,Ηπειρος που δεν εχουν τοσο μεγαλη(ή και καθολου) αγροτικη παραγωγη και δεν εχουν και το προνομοιο να ειναι τουριστικοι προορισμοι.
Φιλε,τα επιχειρηματα σου,μου ειναι ''λιγα'' και ξερεις γιατι?
Γιατι αυτο που υποβοσκει,ειναι η διαλυση της ΕΛΛΑΔΑΣ και η δικαιολογια καθε τοσο θα αλλαζει.
Τουρκικη πληθησμιακη πλειονοτητα στην Θρακη θα ανακαλυψουν τα σκουλικια,πλουσοιυς Κρητικους που δεν γουσταρουν να πληρωνουν παρακατιανους Στερεοελλαδιτες θα μοστραρουν παλι,αλλα και ''αγανακτισμενους'' ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ που η γαμ..νη η Αθηνα δεν τους δινει πρωταθλημα.....
Φίλε μου, η εφημερίδα είναι θες δε θες Κρητική. Απευθύνεται κυρίαρχα σε Κρητικούς. Όταν το σπίτι σου καίγεται, δεν κοιτάς το σπίτι του γείτονα, ή μήπως θες να με πείσεις ότι όταν όλα τα σπίτια στη γειτονιά καίγονται θα αφήσεις τα κοπέλια σου να καούν για να σβήσεις τη φωτιά του γείτονα;
Έτσι λοιπόν στη Κρήτη γίνονται γόνιμες συζητήσεις για το τι μπορεί να αλλάξει. Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ποιος ξέρει ... μπορεί να δοθούν λύσεις να αλλάξει όλη η χώρα προς το καλύτερο.
Θα συμφωνήσουμε λοιπόν όλοι ότι η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή, άμεσα διότι απλούστατα θα οδηγηθεί σε καμιά επανάσταση και τότε θα χαθούμε όλοι!
Πάμε όμως και στο δια ταύτα! Η Θράκη είναι φτωχιά. Θα συμφωνήσω. Ομοίως και η Ήπειρος. Ομοίως όμως και τα Σφακιά ή περιοχές στον Άγιο Βασίλη (για όσους γνωρίζουν) της Κρήτης.
Όπως λοιπόν μέσα σε ένα ομόσπονδο Ελληνικό κράτος με 7 περιφέρειες, η Μακεδονία θα απορροφήσει την Θράκη και η Θεσσαλία την Ήπειρο, η Κρήτη θα απορροφήσει τις δικές της φτωχές περιοχές που αποδεδειγμένα έχει.
Τι κάνεις λοιπόν εκείνη τη στιγμή.
Δημιουργείς επτά ομόσπονδα, οικονομικώς ανεξάρτητα κράτη μέσα στην Ελλάδα υπό ομοσπονδιακό καθεστώς διακυβέρνησης, τα οποία θα απορροφήσουν τις φτωχότερες γείτονες περιοχές τους και οπλίζεσαι έτσι αδρά απέναντι στους κερδοσκόπους, αφού ο δικαιωματικός σου πλούτος είναι σε σαφώς καλύτερα χέρια.
Αυτό είναι το σχέδιο φίλοι μου και όχι οι προδοτικές αυτομολήσεις που αδίκως αναφέρουν ορισμένοι και μεθοδευμένα στηλιτεύουν κάποιοι εδώ μέσα.

manosamos
21-06-2010, 14:18
Φίλε μου, η εφημερίδα είναι θες δε θες Κρητική. Απευθύνεται κυρίαρχα σε Κρητικούς. Όταν το σπίτι σου καίγεται, δεν κοιτάς το σπίτι του γείτονα, ή μήπως θες να με πείσεις ότι όταν όλα τα σπίτια στη γειτονιά καίγονται θα αφήσεις τα κοπέλια σου να καούν για να σβήσεις τη φωτιά του γείτονα;
Έτσι λοιπόν στη Κρήτη γίνονται γόνιμες συζητήσεις για το τι μπορεί να αλλάξει. Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ποιος ξέρει ... μπορεί να δοθούν λύσεις να αλλάξει όλη η χώρα προς το καλύτερο.
Θα συμφωνήσουμε λοιπόν όλοι ότι η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή, άμεσα διότι απλούστατα θα οδηγηθεί σε καμιά επανάσταση και τότε θα χαθούμε όλοι!
Πάμε όμως και στο δια ταύτα! Η Θράκη είναι φτωχιά. Θα συμφωνήσω. Ομοίως και η Ήπειρος. Ομοίως όμως και τα Σφακιά ή περιοχές στον Άγιο Βασίλη (για όσους γνωρίζουν) της Κρήτης.
Όπως λοιπόν μέσα σε ένα ομόσπονδο Ελληνικό κράτος με 7 περιφέρειες, η Μακεδονία θα απορροφήσει την Θράκη και η Θεσσαλία την Ήπειρο, η Κρήτη θα απορροφήσει τις δικές της φτωχές περιοχές που αποδεδειγμένα έχει.
Τι κάνεις λοιπόν εκείνη τη στιγμή.
Δημιουργείς επτά ομόσπονδα, οικονομικώς ανεξάρτητα κράτη μέσα στην Ελλάδα υπό ομοσπονδιακό καθεστώς διακυβέρνησης, τα οποία θα απορροφήσουν τις φτωχότερες γείτονες περιοχές τους και οπλίζεσαι έτσι αδρά απέναντι στους κερδοσκόπους, αφού ο δικαιωματικός σου πλούτος είναι σε σαφώς καλύτερα χέρια.
Αυτό είναι το σχέδιο φίλοι μου και όχι οι προδοτικές αυτομολήσεις που αδίκως αναφέρουν ορισμένοι και μεθοδευμένα στηλιτεύουν κάποιοι εδώ μέσα.

Ετσι ειναι μαθημενοι μερικοι,οχι ολοι μας ομως.Δεν ειμαστε ολοι παρτακηδες.
Τωρα αν η εφημεριδα απευθυνετε σε Κριτες,τι ποσταρες το θεμα εδω?
Φιλε,θα σταματησω εδω την ανταλλαγη αποψεων για το θεμα μαζι σου,για ενα και μονο λογο.
Θα πω πραγματα που ουτε στο ειδος του φορουμ αυτου αρμοζουν,αλλα θα παρει η μπαλλα και συντοπιτες σου που δεν φταινε σε τιποτα.
Φιλικα,Μανος.

aeriko
21-06-2010, 14:25
Φίλε μου, η εφημερίδα είναι θες δε θες Κρητική. Απευθύνεται κυρίαρχα σε Κρητικούς. Όταν το σπίτι σου καίγεται, δεν κοιτάς το σπίτι του γείτονα, ή μήπως θες να με πείσεις ότι όταν όλα τα σπίτια στη γειτονιά καίγονται θα αφήσεις τα κοπέλια σου να καούν για να σβήσεις τη φωτιά του γείτονα;
Έτσι λοιπόν στη Κρήτη γίνονται γόνιμες συζητήσεις για το τι μπορεί να αλλάξει. Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ποιος ξέρει ... μπορεί να δοθούν λύσεις να αλλάξει όλη η χώρα προς το καλύτερο.
Θα συμφωνήσουμε λοιπόν όλοι ότι η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή, άμεσα διότι απλούστατα θα οδηγηθεί σε καμιά επανάσταση και τότε θα χαθούμε όλοι!
Πάμε όμως και στο δια ταύτα! Η Θράκη είναι φτωχιά. Θα συμφωνήσω. Ομοίως και η Ήπειρος. Ομοίως όμως και τα Σφακιά ή περιοχές στον Άγιο Βασίλη (για όσους γνωρίζουν) της Κρήτης.
Όπως λοιπόν μέσα σε ένα ομόσπονδο Ελληνικό κράτος με 7 περιφέρειες, η Μακεδονία θα απορροφήσει την Θράκη και η Θεσσαλία την Ήπειρο, η Κρήτη θα απορροφήσει τις δικές της φτωχές περιοχές που αποδεδειγμένα έχει.
Τι κάνεις λοιπόν εκείνη τη στιγμή.
Δημιουργείς επτά ομόσπονδα, οικονομικώς ανεξάρτητα κράτη μέσα στην Ελλάδα υπό ομοσπονδιακό καθεστώς διακυβέρνησης, τα οποία θα απορροφήσουν τις φτωχότερες γείτονες περιοχές τους και οπλίζεσαι έτσι αδρά απέναντι στους κερδοσκόπους, αφού ο δικαιωματικός σου πλούτος είναι σε σαφώς καλύτερα χέρια.
Αυτό είναι το σχέδιο φίλοι μου και όχι οι προδοτικές αυτομολήσεις που αδίκως αναφέρουν ορισμένοι και μεθοδευμένα στηλιτεύουν κάποιοι εδώ μέσα.
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ
μας πρήξατε και νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός, να βαρεθούμε με τις μπουρδολογίες και μελλόντικές ομοσπονδίες και να πούμε αει σιχτίρ.

Captain_Andreas
21-06-2010, 14:37
Όπως λοιπόν μέσα σε ένα ομόσπονδο Ελληνικό κράτος με 7 περιφέρειες, η Μακεδονία θα απορροφήσει την Θράκη και η Θεσσαλία την Ήπειρο, η Κρήτη θα απορροφήσει τις δικές της φτωχές περιοχές που αποδεδειγμένα έχει.


Τα πράγματα ΔΕΝ είναι έτσι. Όσο θα περιμένω λοιπόν εγώ τις απαντήσεις μου έχω να παρατηρήσω τα εξής, με ένα μάτι πιο Ελληνικό και πιο Λαϊκό μακρυά από τοπικιστικές κορώνες (σε κάποιους οι εμφύλιοι δεν έγιναν ποτέ μάθημα...)

Η Μακεδονία τελεί υπό αίρεση μιας που το νεοελληνικό μας κράτος δεν έχει φροντίσει εδώ και τόσα χρόνια να μετατρέψει τα Σκόπια και Σκόρπια. Δεν έχει φροντίσει να επιμορφώσει την διεθνή κοινότητα και αφήνει το Camp Bondsteel από το Κόσοβο να λύνει και να δένει. Η ναρκο-συμμορία του Γκρουέφσκι με τα λεφτά του Σόρος και άλλων πολλών ετοιμάζουν δεινά στα Βόρεια Συνορά μας κι εμείς περί άλλων τυρβάζουμε..

Η Θράκη τελεί υπό άτυπη Τουρκική κατοχή. Να σας θυμίσω την περίπτωση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου που εξεδιώχθη από την Θράκη γιατί μάθενε στα Πομακόπουλα πως είναι Έλληνες; Την δράση του Τουρκικού Προξενείου εκεί την γνωρίζει κανείς; Την οργάνωση BATI TRAKYΑ;

Η δυτικη Ελλάδα δέχεται καθημερινώς θέματα για τους ανύπαρκτους Τσάμηδες, κι εκεί αντί το κράτος μας να τους στείλει στον αγύριστο, κάθεται και τους ακούει... Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, οπλοστάσια του UCC (Απελευθερωτικός στρατός Τσαμουριάς) έχουν βρεθεί στην Θεσπρωτία. Η κατάσταση είναι στα χέρια κάποιων, λίγων δυστυχώς, αξιωματικών που παλεύουν με γραφειοκρατικά τέρατα να βγάλουν άκρη, εθνική "κόκκινη" γραμμή ΟΥΤΕ εκεί υπάρχει.

Να μιλήσω για Δωδεκάνησα; Κέρκυρα (κι εκεί βρέθηκε τοπικός καναλάρχης που άρχισε να μιλάει για αυτονομία και μάζεψε τόσες οκάδες ξύλο από τιυς Κερκυραίους που έβαλε και στην τσέπη του. Μέχρι που την την έπεσε η Εφορία και βγήκαν κάτι μυστήρια ποσά απροσδιορίστου πηγής στους λογαριασμούς του... παράξενο ε;...)

Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΑΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΕΥΡΥ ΛΑΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ / ΑΠΟΨΗ. Να διαβάσουμε, να συμμετέχουμε, να μάθουμε και να γίνουμε από ΜΑΝΤΡΙ ΠΡΟΒΑΤΩΝ, ΧΩΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

pirate
21-06-2010, 14:56
Διαβάζω εδώ και αρκετά ποσταρισματα αγαπητέ Βασίλη για πλουτοπαραγωγική περιφέρεια για ανταποδοτικά τέλη για δημοσκοπήσεις που μάλλον ηθελημένα δεν μας ανεβάζεις να διαβάσουμε και να σχολιάσουμε και πολλά άλλα, μήπως μπορείς να μου πεις με βάση το τεράστιο δημοσιογραφικό σου έργο όλα αυτά τα τουριστικά καταλύματα που υπάρχουν σε όλα τα παραθαλάσσια χωριουδάκια του νησιού και δεν είναι δηλωμένα και φυσικά οι ιδιοκτήτες τους δεν φορολογούνται για τα έσοδα τους ποιος ζημιώνεται ; Μήπως μπορείς να μου πεις πόσοι μα πόσοι κρητικοί έχουν μόνο 10 ρίζες ελιές και δήλωναν στερέματα ολόκληρα και στερούσαν χρήματα από αναπτυξιακά έργα στο νησί ; Μήπως πρέπει να βάλεις μια άνω τελεία και να ενδιαφερθείς και να ενημερώσεις και τους συμφορουμίτες σου γιατί φέτος στο λιμάνι του Ρεθύμνου δεν θα πιάσει καράβι από τον Πειραιά ; Ποιος “άρχοντας¨ επιτρέπει ακόμα και σήμερα στα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου η Ελληνική αστυνομία να μην μπορεί να παράγει έργο
Αυτά και πολλά άλλα είναι που καίνε τον Κριτικό Βασίλη και όχι η Ομοσπονδιακή λειτουργία του Ελληνικού κράτους ................

VILLY
21-06-2010, 15:00
Από το να ρίχνετε βέλη, θα σας ζητήσω να είστε εγκρατείς, να έχετε υπομονή για να διαβάσετε το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ (που ίσως δημοσιευτεί σήμερα) και τέλος να καταθέσετε τις δικές σας προτάσεις για γόνιμο διάλογο σχετικά με το τρόπο που νομίζεται ότι θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της κατάθεσης του thread και βέβαια όχι το να βάλουμε τη ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ στο τοίχο και να πετάμε βελάκια για να σπάσουμε πλάκα. Δεν είναι για γέλια το θέμα και χρήζει λίαν σοβαρής αντιμετώπισης.
Υπομονή λοιπόιν φίλοι μου και σας θυμίζω ότι το έργο της εφημερίδας και των λοιπών μέσων είναι η καθημερινή ενημέρωση του πολίτη μέσω των χιλιάδων δημοσιευμάτων και ζωντανών εκπομπών μας.
Το ότι κάποιοι δεν συμφωνούν με ένα συγκεκριμένο άρθρο δεν υποβαθμίζει σε καμία περίπτωση το σημαντικό έργο της δημοσιογραφίας, που ουδέποτε απολάμβανε την καθολική αποδοχή του κοινού.

VILLY
21-06-2010, 15:04
Διαβάζω εδώ και αρκετά ποσταρισματα αγαπητέ Βασίλη για πλουτοπαραγωγική περιφέρεια για ανταποδοτικά τέλη για δημοσκοπήσεις που μάλλον ηθελημένα δεν μας ανεβάζεις να διαβάσουμε και να σχολιάσουμε και πολλά άλλα, μήπως μπορείς να μου πεις με βάση το τεράστιο δημοσιογραφικό σου έργο όλα αυτά τα τουριστικά καταλύματα που υπάρχουν σε όλα τα παραθαλάσσια χωριουδάκια του νησιού και δεν είναι δηλωμένα και φυσικά οι ιδιοκτήτες τους δεν φορολογούνται για τα έσοδα τους ποιος ζημιώνεται ; Μήπως μπορείς να μου πεις πόσοι μα πόσοι κρητικοί έχουν μόνο 10 ρίζες ελιές και δήλωναν στερέματα ολόκληρα και στερούσαν χρήματα από αναπτυξιακά έργα στο νησί ; Μήπως πρέπει να βάλεις μια άνω τελεία και να ενδιαφερθείς και να ενημερώσεις και τους συμφορουμίτες σου γιατί φέτος στο λιμάνι του Ρεθύμνου δεν θα πιάσει καράβι από τον Πειραιά ; Ποιος “άρχοντας¨ επιτρέπει ακόμα και σήμερα στα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου η Ελληνική αστυνομία να μην μπορεί να παράγει έργο
Αυτά και πολλά άλλα είναι που καίνε τον Κριτικό Βασίλη και όχι η Ομοσπονδιακή λειτουργία του Ελληνικού κράτους ................

Όταν τάβαλα με το μεγάλο κεφάλαιο ηρωοποιήθηκα στο Ρέθυμνο. Ήμουν ο μόνος που βγήκα και είπα την αλήθεια για τους συμπατριώτες μου με σωρεία δημοσιευμάτων και αναφορών μου. Ομοίως έχω καταδικάσει πολλά από τα στοιχεία που παραθέτεις και συμβαίνουν μόνο στο Ρέθυμνο αλλά σε όλη την Ελλάδα.
Είναι όλα τα στοιχεία που με κάνουν να πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγές και πρέπει να οδηγηθούμε σε ομόσπονδο κράτος.
Αν δεν αλλάξει η κεφαλή, θα πέσει να σε πλακώσει λέει σε μια μαντινάδα ο Κρητικός.

diomiles
21-06-2010, 15:10
Υποθέτουμε λοιπόν οτι αύριο έχουμε 7 οικονομικά ανεξάρτητα κρατίδια η οπως αλλιώς θέλετε να τα λέμε και ορίζουν μόνα τους την τυχη τους οικονομικά, δηλαδη πληρώνουν με τα χρήματά τους οποιες αναγκες εχουν.Αν πάλι υποθέσουμε οτι οι Τουρκοι γουστάρουν να θυμηθουν τα παλια και θελησουν το νησί τότε τι θα κάνουν οι κρητικοι.Θα αγοράσουν οπλα με δικά τους χρήματα? Θα αγοράσουν αεροπλάνα η καράβια με τις οικονομίες τους?

manosamos
21-06-2010, 15:15
Υποθέτουμε λοιπόν οτι αύριο έχουμε 7 οικονομικά ανεξάρτητα κρατίδια η οπως αλλιώς θέλετε να τα λέμε και ορίζουν μόνα τους την τυχη τους οικονομικά, δηλαδη πληρώνουν με τα χρήματά τους οποιες αναγκες εχουν.Αν πάλι υποθέσουμε οτι οι Τουρκοι γουστάρουν να θυμηθουν τα παλια και θελησουν το νησί τότε τι θα κάνουν οι κρητικοι.Θα αγοράσουν οπλα με δικά τους χρήματα? Θα αγοράσουν αεροπλάνα η καράβια με τις οικονομίες τους?

Οχι,θα τους πουν καμμια μαντιναδα και θα την κανουν με ελαφρα πηδηματακια τα μεμετια...:sm7:

diomiles
21-06-2010, 15:25
Οχι,θα τους πουν καμμια μαντιναδα και θα την κανουν με ελαφρα πηδηματακια τα μεμετια...:sm7:
Καλό:sm7::yz

Captain_Andreas
21-06-2010, 15:54
Τέτοια θέματα όπως αυτό που συζητούμε εδώ ξεκινούν για έναν και μόνο λόγο. Για να αποπροσανατολίσουν το κοινό με ψευδή στοιχεία και να το ρίξουν σε έναν τρόπο σκέψης που εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα πλην αυτών του τόπου μας. Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Ο Εθνικός Διχασμός είναι αυτός που μας έχει φάει χρόνια τώρα, μην δίνετε τροφή και υλικό σε αυτούς που τον καλλιεργούν. Είδαμε μια συγκροτημένη μεν αλλά ατελέσφορη δε, προσπάθεια κάποιων κέντρων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το γεγονός ότι η χώρα ξεπουλιέται στο ΔΝΤ με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ (με ή χωρίς ψήφο) του πολιτικού μας κόσμου χωρίς ο λαός μας να γνωρίζει το παραμικρό.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε να περάσει έτσι. Την Κρήτη, την Μακεδονία, την Θράκη, τα Νησιά μας, τα Επτάνησα και όλη την επικράτεια την ξανακερδίσαμε με ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥ. Μην αφήνετε αμφιβόλου προελεύσεως έρευνες και δημοσιεύματα ΑΝΕΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ αλλά με την λογική του "λέω χίλια, ένα θα τους μείνει" (βλ. Ψυχολογία της Μάζας), μια λογική μαγειρεμένη από γνώστες της προπαγάνδας, να επηρρεάζει τις κρίσεις σας. Πρέπει να είμαστε πάντα με τα μάτια ανοιχτά και να καταγγέλλουμε όποιες προσπάθειες εσωτερικής αποσταθεροποίησης βλέπουμε. Οι καιροί είναι πολύ πονηροί και όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι το πρώτο στοιχείο του πλούτου μας είναι η ομοιογένειά μας και η ομοψυχία μας τόσο το καλύτερο για όλους μας.

pirate
21-06-2010, 16:02
Οχι,θα τους πουν καμμια μαντιναδα και θα την κανουν με ελαφρα πηδηματακια τα μεμετια...:sm7:
:sm7::sm7:

VILLY
21-06-2010, 16:14
Νομίζω ότι κάποιοι υποβάθμισαν το θέμα και ο χλευασμός είναι το μόνο πραγματικό στοιχείο που μας επιβάλλει να σκεφτούμε πόσο εκ του προχείρου σκεφτόμαστε σαν λαός ... και ιδού τα αποτελέσματα.
Δεν διαφέρουν οι Κρητικοί από τους υπόλοιπους Έλληνες και καλό θα ήταν να σταματήσουν οι περισπούδαστοι συνφορουμίτες να το γελούν.
Η απάντηση τους είναι το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ το οποίο κλείνει στόματα για αυτούς που εξακολουθούν να δημιουργούν τέρατα και θερβαντικούς ήρωες κατά της χώρας.
Ας διαβάσουν το δημοσίευμα και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι ίσως φάνε τη γλώσσα τους.
Εγώ προσωπικά αποσύρομαι λόγω εργασίας. Όπως είπα και το πρωί, είχα χρόνο σήμερα αλλά πλέον τα καθήκοντά μου με καλούν και δεν θα μπορώ να παρίσταμαι άλλο.
Καλή συνέχεια στους σοβαρούς.

Το δημοσίευμα που λύνει το "γόρδιο δεσμό":
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3465)

Albatros
21-06-2010, 16:16
Υποθέτουμε λοιπόν οτι αύριο έχουμε 7 οικονομικά ανεξάρτητα κρατίδια η οπως αλλιώς θέλετε να τα λέμε και ορίζουν μόνα τους την τυχη τους οικονομικά, δηλαδη πληρώνουν με τα χρήματά τους οποιες αναγκες εχουν.Αν πάλι υποθέσουμε οτι οι Τουρκοι γουστάρουν να θυμηθουν τα παλια και θελησουν το νησί τότε τι θα κάνουν οι κρητικοι.Θα αγοράσουν οπλα με δικά τους χρήματα? Θα αγοράσουν αεροπλάνα η καράβια με τις οικονομίες τους?


¨Εχουμε τους S300 της Κύπρου κ φυλάμε κ τα δύο νησιά...
:D:D:D

Captain_Andreas
21-06-2010, 16:39
Το δημοσίευμα με το οποίο επιχειρεί να μας "διαφωτίσει" για άλλη μια φορά ο κ. Κασιμάτης είναι εμετικό, προδοτικό, κατευθυνόμενο, χωρίς ουσία και απαντήσεις. Τον λόγο πλέον έχει ο λαός και οι εξουσίες που πηγάζουν από αυτόν.

Ενώ όλο το πρωί μας δηλώνει πως λάθος καταλάβαμε, στην συνέχεια χωρίς να δίνει κανένα μα κανένα διοικητικό ή οικονομικό στοιχείο των συνομοσπονδιών στις οποίες και αναφέρεται γράφει:

===
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαξιώνεται κατά αυτό το τρόπο η Κρητική βούληση που ζητά δια βοής την ανεξαρτησία της.
===

και κλείνει με:
===
Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα και στην Κρήτη δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ και αν η Κρήτη τολμήσει να κάνει το πρώτο βήμα, ας το κάνει.
===

Είναι απολύτως κατανοητό πως μιας και η ακατάσχετη μπουρδολογία περί "καζανιού που βράζει" και "78%" δεν βρήκε κορόιδα για να πιάσει, το δημοσίευμα τώρα στοχεύει στον αφηρημένο διαχωρισμό Ελλάδος και Κρήτης αφήνοντας κάποια ψήγματα μιας κάποιας αφηρημένης ομοσπονδίας στον αέρα.

Το έργο είναι παλιό και το έχει πρωτοστηλιτεύσει ο Κυριάκος Διακογιάννης στον βιβλίο του ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ. Κάποιοι τότε (τέλη του ΄70) είχαν γεμίσει το Ηράκλειο με προκυρήξεις που έδειχναν την Πελοπόνησο να είναι ένα χέρι που αρπάζει την Κρήτη από τους "ανεξάρτητους Κρήτες" και την υποδουλώνει στους κακούς Έλληνες.
Τότε που είχαν συλληφθεί ξένοι υπήκοοι γνωστού μεσανατολικού κράτους να ποντίζουν αμφορείς με ξένη γραφή νοτίως της Κρήτης με σκοπό 20 χρόνια μετά να τους ξανα-ανακαλύψουν αρχαιολογικές αποστολές (του ιδίου κράτους βεβαίως βεβαίως) και να έχουν έτσι πρόφαση για το Μεσανατολικό παρελθόν της Κρήτης.

Τότε δεν υπήρχε ο κ. Κασιμάτης με την εφημερίδα του και είχαν βρει άλλους τρόπους αλλοίωσης της Ιστορίας και της Εθνικής Συνείδησης...
Δυστυχώς στον τόπο μας Εφιάλτες, Πηλιογούσηδες και Νενέκοι δεν έλλειψαν ποτέ...

Carduelis
21-06-2010, 16:49
Εγώ κύριοι πείστηκα πάντως από τα επιχειρήματά του κ Κασιμάτη:

Εδώ και λίγη ώρα με έκτακτο δημοψήφισμα στο σπίτι μου το ανακήρυξα "Ομόσπονδο κρατίδιο"!
Οι ψήφοι 2-1: υπέρ της ανεξαρτησίας ψήφισα εγώ και η κόρη μου (της μικρής της έταξα καινούργια παπούτσια και κινητό), ενώ καταψήφισε όπως πάντα τα τελευταία 28 χρόνια η Λίτσα! Τα καρδερίνια και το κουνέλι δήλωσαν αποχή..
Η "Νέα Χώρα" αποτελείται από 120 τετραγωνικά ελεύθερης γής συν 12 ακάλυπτο και 2 μπαλκόνια! Εχει πληθυσμό 9 κατοίκους, εκ των οποίων οι 6 είναι αλλοδαποί (1 κουνέλι και 5 καρδερίνες) με πλήρη όμως δικαιώματα κελαιδίσματος.
Η νέα κυβέρνηση ολιγομελής όπως ευχόμασταν πάντα στην παλιά Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν τη βλέπαμε:
- Υπουργείο Οικονομικών, Εξωτερικών σχέσεων, Προγραμματισμού και Διαχείρησης Πόρων: Εγώ
- Υπουργεία Βόλτας και Κοπάνας, Κατανάλωσης Πόρων, Epikoinwniwn: Κατερινα (η κόρη)
- Yπουργεία Διαχείρησης Περιβάλλοντος Χώρου, Καθαριότητας και Φαγώσιμων Υλών: Λίτσα (άμα θέλει ας ξαναμειοψηφίσει!)
Στο θέμα της σημαίας: παράγγειλα ήδη από το δίκτυο μια μεταξοτυπία (2χ2 μ), ντούμπλε φας, με θέμα από την μια μεριά την Τζούλια και από την άλλη το Τζίτζικα.
Τα σύνορα: θα είναι φρι σε όσους είναι Παναθηναικοί, τρώνε βρώμικο, φέρνουν δώρο και καβαλλάνε BMW. Oι υπόλοιποι (ιδίως οι άρρενες γιατί έχουμε και κόρη) με βίζα!
Θρησκεία: το μελετάμε το θέμα, πάντως κάτι λάιτ γιατί δεν αντέχω τη νηστεία!
Επίσης θα δηλωθεί η Νέα Χώρα σαν φορολογικός Παράδεισος και θα επιβληθούν οι off shore μπας και φέρει κανένας κανά φράγκο σπίτι γιατί δε μας βλέπω καλά.

Νότης


Όσοι παρ' όλα αυτά επιμένουν να "κουβεντιάζουν" στα σοβαρά τέτοια θέματα, ας ρίξουν κι εδώ μια ματιά: http://www.pare-dose.net/?p=48 (http://www.pare-dose.net/?p=48)

VILLY
21-06-2010, 16:51
Το δημοσίευμα με το οποίο επιχειρεί να μας "διαφωτίσει" για άλλη μια φορά ο κ. Κασιμάτης είναι εμετικό, προδοτικό, κατευθυνόμενο, χωρίς ουσία και απαντήσεις. Τον λόγο πλέον έχει ο λαός και οι εξουσίες που πηγάζουν από αυτόν.

Ενώ όλο το πρωί μας δηλώνει πως λάθος καταλάβαμε, στην συνέχεια χωρίς να δίνει κανένα μα κανένα διοικητικό ή οικονομικό στοιχείο των συνομοσπονδιών στις οποίες και αναφέρεται γράφει:

===
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαξιώνεται κατά αυτό το τρόπο η Κρητική βούληση που ζητά δια βοής την ανεξαρτησία της.
===

και κλείνει με:
===
Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα και στην Κρήτη δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ και αν η Κρήτη τολμήσει να κάνει το πρώτο βήμα, ας το κάνει.
===

Είναι απολύτως κατανοητό πως μιας και η ακατάσχετη μπουρδολογία περί "καζανιού που βράζει" και "78%" δεν βρήκε κορόιδα για να πιάσει, το δημοσίευμα τώρα στοχεύει στον αφηρημένο διαχωρισμό Ελλάδος και Κρήτης αφήνοντας κάποια ψήγματα μιας κάποιας αφηρημένης ομοσπονδίας στον αέρα.

Το έργο είναι παλιό και το έχει πρωτοστηλιτεύσει ο Κυριάκος Διακογιάννης στον βιβλίο του ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ. Κάποιοι τότε (τέλη του ΄70) είχαν γεμίσει το Ηράκλειο με προκυρήξεις που έδειχναν την Πελοπόνησο να είναι ένα χέρι που αρπάζει την Κρήτη από τους "ανεξάρτητους Κρήτες" και την υποδουλώνει στους κακούς Έλληνες.
Τότε που είχαν συλληφθεί ξένοι υπήκοοι γνωστού μεσανατολικού κράτους να ποντίζουν αμφορείς με ξένη γραφή νοτίως της Κρήτης με σκοπό 20 χρόνια μετά να τους ξανα-ανακαλύψουν αρχαιολογικές αποστολές (του ιδίου κράτους βεβαίως βεβαίως) και να έχουν έτσι πρόφαση για το Μεσανατολικό παρελθόν της Κρήτης.

Τότε δεν υπήρχε ο κ. Κασιμάτης με την εφημερίδα του και είχαν βρει άλλους τρόπους αλλοίωσης της Ιστορίας και της Εθνικής Συνείδησης...
Δυστυχώς στον τόπο μας Εφιάλτες, Πηλιογούσηδες και Νενέκοι δεν έλλειψαν ποτέ...


Άγνωστε συνφορουμίτη παρότι το δημοσίευμα είναι ξεκάθαρο εσύ επιχειρηματολογείς με ανυπόστατα εντελώς αποσπάσματα προσπαθώντας να νουθετήσεις πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση μαζί μας.
Είναι λοιπόν προφανές ότι κάτι εξυπηρετείς μιας και μπήκες με νέο nickname στο forum.
Αν λοιπόν πρόκειται για προσωπική σου κάψα μαζί μου, με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Αλλά επειδή το μένος με το οποίο αντιμετωπίζεις τα δημοσιεύματα από τη μια και από την άλλη η εμμονή σου μαζί μου αποδεικνύουν ότι αλλότρια συμφέροντα σε υποκινούν.
Και επειδή έχεις τη τύχη να συνομιλούμε, καλό θ α ήταν να είσαι εγκρατείς και να σεβαστείς το χώρο που σε φιλοξενεί.
Τα μέλη εδώ τους ενδιαφέρει το δάσος και όχι το δένδρο σου.
Κάνε μας λοιπόν τη χάρη να αποχωρήσεις και τα λέμε ... σε μιαν άλλη ζωή!

Captain_Andreas
21-06-2010, 16:53
Συγχαρητήρια Νότη για την αντιμετώπισή σου επάνω στο θέμα. Δυστυχώς όμως ο κίνδυνος είναι ορατός και πρόκειται ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ η οποία είναι σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Εγώ από το χωριό μου τις Λίμνες Ηρακλείου θέλω να φωνάξω αυτό που είπε ο ανώνυμος Κρητίκαρος:

Ουδόλως με απασχολεί τι θέλει ο κάθε άπατρις, ανιστόρητος, παραπλανημένος, και διαβρωμένος ηθικά και πνευματικά, διψασμένος για χρήμα, υπάνθρωπος, που παίζει σκόπιμα ή άθελά του το σκοτεινό παιχνίδι ξένων συμφερόντων. Το να ξεπουλάς το ΑΙΜΑ σου για τα φράγκα είναι ο ορισμός της προδοσίας. Και αυτός που θα φτάσει να επιδιώξει ένα τέτοιο «απελευθερωτικό» αγώνα, ναι, είναι υπάνθρωπος. Μπορεί να «βοήθησε» και το σύστημα στο να εκφυλιστεί, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός.
Υπάνθρωπος είναι αυτός που δεν θρώσκει άνω, αλλά θρώσκει στη τσέπη του και μόνο, ξεπουλώντας, κινούμενος από ταπεινά ελατήρια, ιερά και όσια.
Όποιος «Κρητικός» δηλώνει ότι δεν είναι Έλληνας, απλά δεν έχει το δικαίωμα να δηλώνει Κρητικός, γιατί η Κρήτη είναι Γη Ελληνική, και αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να είναι κάποιος Κρητικός, το να είναι Έλληνας.

VILLY
21-06-2010, 16:54
Και για να ξεπεράσουμε τις γελειότητες και για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για σοβαρά θέματα και όχι για αστειότητες ας λάβουν τη πραγματική θέση και ας αγνοήσουν παρακαλώ τους "αστείους" φίλους μας που βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν, ελλείψει παιδικού πάρκου στη γειτονιά τους.
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3465)
_________________________________________________________
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας;

"... μην βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος"
21/6/2010
του Βασίλη Κασιμάτη

Πριν από μερικές εβδομάδες η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ κατέθεσε ένα πεντασέλιδο άρθρο της με τίτλο «Που οδεύομαι; Πολλοί μιλούν για αυτονομία»

Είχαμε υποσχεθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο μέρος ενός εκτενούς ρεπορτάζ που διενεργούμε εδώ και τριάμισι χρόνια. Οι τοποθετήσεις χιλιάδων αναγνωστών πραγματικά μας εντυπωσίασαν. Άλλοι (εκ της Κρήτης κυρίως) εκφράστηκαν περί της πλήρους αυτονόμησης του νησιού και το χειροκρήτησαν. Άλλοι πάλι θεώρησαν το άρθρο προδοτικό, Άλλοι (εκ της υπόλοιπου κυρίως Ελλάδας) φοβήθηκαν ότι μια εφημερίδα προερχόμενη από τη Κρήτη, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για την αυτονομία της Κρήτης.

Η αλήθεια αγαπητοί μας αναγνώστες είναι ότι η "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ" δεν πήρε προβεβλημένη θέση για το αν η Κρήτη πρέπει να αυτονομηθεί ή όχι και το στίγμα της εφημερίδας δεν ετέθη σε «κοινή θέα»!

Το δημοσίευμα λοιπόν «έπεσε» στη κατάλληλη στιγμή με σκοπό να καταθέσει στοιχεία για το ποια είναι η Κρήτη σήμερα και ποια θα έπρεπε να ήταν. Ποια η οικονομική της θέση σήμερα και ποια θα έπρεπε να ήταν. Πέντε σελίδες από στοιχεία και έρευνες για το υπερπλουτοπαραγωγικό κομμάτι της Κρήτης, σελίδες γεμάτες με την θέση της στην ιστορία, τον πολιτισμό, την προσφορά της σε αίμα και πλούτο στο σύνολο της χώρας μας.

Η στιγμή της αλήθειας

Ήρθε λοιπόν η ώρα να δώσουμε το στίγμα μας και το τι αληθινά πρεσβεύουμε.
Είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται την πλήρη αυτονόμηση της Κρήτης θεωρώντας ότι θα χάσουν ένας σημαντικό «αιμοδότη» της Ελλάδας στο Α.Ε.Π.
Το 2009 και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Κρήτη έδωσε στο Α.Ε.Π.το 13% και έλαβε ανταποδοτικά μόνο το 4,5%. Ομοίως τα στοιχεία κάνουν λόγο για τα ίδια σχεδόν νούμερα σε προσφορά και ανταπόδοση και τα 12 προηγούμενα Καποδιστριακά χρόνια, ομοίως και τα ημερολογιακώς, πίσω από αυτά.

Γιατί λοιπόν αυτή η άδικη μεταχείριση της Κρήτης όλα τα χρόνια από την μεταπολίτευση και τούδε;
Το ζήτημα όμως δεν είναι Παγκρήτιο! Για τα ίδια παραπονιούνται και οι Έλληνες και από άλλες περιφέρειες της χώρας, όπως η Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα, τα νησιά, κλπ.
Άρα εξ ορισμού και εκ των διαμορφωθέντων θέσεων γεωπολιτικά, προκύπτει ότι οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παραπονούμενοι.
Γιατί όμως αυτό. Γιατί μια χώρα με τεράστιο πλούτο, είναι οικονομικά σε δεινή θέση; Ίσως στην χειρότερη του 20ου & 21ου αιώνα!
Γιατί;
Μα η απάντηση είναι πλέον διατυπωμένη στα στόματα όλων των Ελλήνων. Κάποιοι μας τα κλέβουν εδώ και χρόνια. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν εισπράξει το σύνολο των βελών, αφού έχουν στοχοποιηθεί ότι συμπράττουν με τους παγκόσμιους κερδοσκόπους.
Έχει λοιπόν απομυθοποιηθεί κατά κράτος η παρουσία του Έλληνα πολιτικού, ο οποίος δυστυχώς έχει χάσει την υπόληψή του. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι και συνείδηση έχουν και επίγνωση της κατάστασης κατέχουν. Υπάρχουν πολιτικοί, τίμιοι και ειλικρινείς αλλά δυστυχώς υποσκιάζονται υπό το τεράστιο βάρος των αποκαλύψεων των σκανδάλων.

Το στίγμα

Η εφημερίδα λοιπόν, στοιχείο που κατέθεσε και στο πρώτο δημοσίευμα, επικαλείται το Αμερικάνικο και Γερμανικό μοντέλο Ομοσπονδιακής αυτοδιοκητικής διακυβέρνησης.

Η Γερμανία έχει 16 ομόσπονδα κρατίδια (Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βαυαρία, Βερολίνο, Βρανδεμβούργο, Βρέμη, Αμβούργο, Έσση, Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, Κάτω Σαξωνία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο, Σάαρλαντ, Σαξωνία, Σαξωνία-Άνχαλτ Σλέσβιχ-Χολστάιν, Θουριγγία) τα οποία έχουν τις δικές τους μικρές κυβερνήσεις, οι οποίες όλες διέπονται από το ενιαίο Γερμανικό σύνταγμα, έχουν κοινή σημαία (πλην της δικής τους), ένα στράτευμα, ενιαίο νόμισμα, κοινή εξωτερική πολιτική κλπ, αλλά σε οικονομικά θέματα, ορίζουν αυτόνομα τις μοίρες αλλά και τις τύχες τους.
Τα ίδια και στην Αμερική. Και οι δύο αυτές όμως χώρες ευημερούν.
Έχουν όμως και ένα κοινό χαρακτηριστικό. Η λέξη ρεμούλα δεν υπάρχει στο λεξικό τους!!
Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Παγκοσμιοκράτορες, ή αλλιώς οι παγκόσμιοι (αλλά και ημεδαποί) κερδοσκόποι αναζητούν κράτη με ένα κυβερνήτη, με τον οποίο οι παράνομες συνδιαλλαγές και η ρεμούλα πραγματοποιούνται ευκολότερα και δίχως την παραίνεση του πολίτη δια των πολιτικών εκπροσώπων του.
Στα ομοσπονδιακά κράτη όμως αυτό δεν υφίσταται.

Επομένως η λύση που προτείνουμε δεν είναι και δεν ήταν ποτέ η πλήρη αυτονομία της Κρήτης, αλλά η μερική αλλαγή του συντάγματος της χώρας με σκοπό να οδηγηθούμε σε ένα Ομόσπονδο κράτος, όπου η κάθε μεγάλη περιφέρεια ξεχωριστά θα μπορεί να ορίζει οικονομικώς ανεξάρτητα τη τύχη της, να ορίζει αλλά και να ελέγχει καλύτερα το πλούτο της και να σμιλεύει ορθότερα και αποδοτικότερα τη κληρονομιά της.

Όλα τα άλλα συστήματα έχουν αποτύχει. Η παρούσα πολιτική κατάσταση μας έχει περίτρανα αποδείξει ότι είναι ένα σκουριασμένο και κυρίως πολυευάλωτο σύστημα, με αναρίθμητες πύλες διαρροών, στοιχείο που εν έτει 2010 έχει παντελώς αποτύχει, κάτι που βιώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ολοένα και περισσότερο καθημερινά.
Και ο Σεπτέμβρης κρύβει ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις, που θα μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην Μεσαιωνική πραγματικότητα που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα μας και που θα την θυμόμαστε όλοι σαν ... την «Εποχή του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας».

Άλλο Κρήτη και άλλο Ελλάδα;

Όχι βέβαια!! Η Κρήτη είναι Ελλάδα και ουδείς οραματίζεται μια Κρήτη αυτόνομη και πλήρως αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα.
Όμως οι χιλιάδες αναφορές στα site και blogs του ιστοτόπου (διαδικτύου) που αναφέρονται για προδοτικές εφαρμογές και σκέψεις Κρητικών, καταμαρτυρούν μια αδικαιολόγητη ανησυχία μεταξύ των Ελλήνων εκτός Κρήτης.
Με μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει κανείς ότι το υβρεολόγιο και οι αναίσχυντες αναφορές των ομοεθνών μας από τα βορειότερα της χώρας, είναι σε τέτοιο ανατριχιαστικό σημείο που θα καθήλωνε ακόμα και παιδικά μυαλά.

Γιατί; Γιατί δίχως να ψάξουν τι ακριβώς ανησυχίες έχει ο Κρητικός ή τι ακριβώς ψάχνει, το αποκαλούν προδότη, όταν δεν κοιμάτε ολόρθιος στο καναπέ του αλλά προσπαθεί να βρει λύσεις που θα οδηγήσουν όλη τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει;
Γιατί όταν ο Κρητικός αποδεικνύει ότι δεν κάθεται μοιρολατρικά να δεχθεί την πίεση που έχει δεχθεί η χώρα από τα αλλότρια συμφέροντα και αναζητεί απεγνωσμένα ίσως καμιά φορά λύσεις, οι άλλοι τον χλευάζουν υποτιμητικά;
Ακόμα και η εφημερίδα μας στοχοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα όταν αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος του δημοσιεύματος για αλλαγές, απλά επειδή αυτοί που μας στηλίτευσαν δεν κατανόησαν ότι πρόκειται για κατάθεση στοιχείων με σκοπό την διερεύνηση λύσεων και την κατάθεση γόνιμων προτάσεων.
Δεν τους κακιώνουμε! Άλλωστε η επιπολαιότητα είναι μέσα στο DNA του Έλληνα γενικότερα.

Η εφημερίδα μας είναι θέμε δε θέμε Κρητική. Απευθύνεται κυρίαρχα σε Κρητικούς.
Όταν το σπίτι σου καίγεται, δεν κοιτάς το σπίτι του γείτονα, ή μήπως θελουν κάποιοι να μας πείσουν ότι όταν όλα τα σπίτια στη γειτονιά καίγονται θα αφήσουν τα κοπέλια τους να καούν για να σβήσουν τη φωτιά του γείτονα;
Έτσι λοιπόν στη Κρήτη γίνονται γόνιμες συζητήσεις για το τι μπορεί να αλλάξει. Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ποιος ξέρει ... μπορεί να δοθούν λύσεις για να αλλάξει όλη η χώρα προς το καλύτερο.
Θα συμφωνήσουμε λοιπόν όλοι ότι η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή άμεσα διότι απλούστατα έτσι όπως πάμε και με την αγανάκτηση του Έλληνα σε κορυφαία και μνημειώδη κλίμακα, θα οδηγηθούμε σε καμιά επανάσταση και τότε θα χαθούμε όλοι!
Επομένως η θέση της εφημερίδας αλλά και των ανθρώπων που συνοδηπορούν μαζί μας είναι προς αποκλιμάκωση και σε καμία περίπτωση δεν πυροδοτεί εντάσεις που τυχόν θα φέρουν αρνητικά αποτελέσματα.
Ο Κρητικός λέει: Κρήτη δυνατή, σημαίνει Ελλάδα δυνατή!

Φτωχιές και πλούσιες γειτονιές

Πάμε όμως και στο δια ταύτα!
Η Θράκη είναι φτωχιά. Θα συμφωνήσουμε. Ομοίως και η Ήπειρος.
Ομοίως όμως και τα Σφακιά ή περιοχές στον Μυλοπόταμο.
Όπως λοιπόν μέσα σε ένα ομόσπονδο Ελληνικό κράτος με 7 ίσως οικονομικά ανεξάρτητες περιφέρειες, η Μακεδονία θα απορροφήσει την Θράκη και η Θεσσαλία την Ήπειρο, έτσι και η Κρήτη θα απορροφήσει τις δικές της φτωχές περιοχές που αποδεδειγμένα έχει.
Τι πετυχαίνεις λοιπόν εκείνη τη στιγμή;
Δημιουργείς επτά ομόσπονδα, οικονομικώς ανεξάρτητα κράτη μέσα στην Ελλάδα, υπό ομοσπονδιακό καθεστώς διακυβέρνησης, τα οποία θα απορροφήσουν τις φτωχότερες γείτονες περιοχές τους και οπλίζεσαι έτσι αδρά απέναντι στους κερδοσκόπους, αφού ο δικαιωματικός σου πλούτος είναι σε σαφώς καλύτερα χέρια.
Αυτή προφανώς είναι και εν μέρει η θέση του πρωθυπουργού όταν συζητά για σύμπτυξη του Ελληνικού κοινοβουλίου σε 200 βουλευτές και επτά οικονομικά ανεξάρτητες περιφέρειες στην Ελλάδα, ως μεταγενέστερη σκέψη του "Καλλικράτη".
Η Κρήτη όπως καταθέσαμε και στο πρώτο μέρος του ρεπορτάζ είναι η πλέον πλουτοπαραγωγική περιοχή της Μεσογείου.

Ακόμα και η Έκθεση Lipton του 1973 με δορυφορικές αναφορές και άλλες μελέτες, έφερνε τη Κρήτη ως την πλέον πλουτοπαραγωγική περιοχή της Ευρώπης ικανή να θρέψει αξιοπρεπώς τρία και πλέον εκατομμύρια πληθυσμού.
Μάλιστα την χαρακτήριζε τότε ως το «Ταμιευτήρα» της Μεσογείου, αναφερόμενη στους αστείρευτους υδάτινους πόρους του νησιού. Έκτοτε πολλαπλές έρευνες έχουν μελετηθεί από εμάς, στοιχεία των οποίων παρουσιάζονται στις τρεις θεματικές ενότητες τους ρεπορτάζ μας.

Επομένως είναι απολύτως κατανοητό το δεδομένο ότι οι Κρήτες συζητούν για ταξικές και χωροταξικές αλλαγές, όταν βλέπουν το πλούτο και την εργασία τους να χάνεται. Ας ακούσουμε λοιπόν με προσοχή το τι φωνάζουν στα χωριά και ας διδαχθούμε μέσα από αυτές τις τοποθετήσεις οι οποίες ενίοτε είναι και σε λανθάνουσα βάση.
Κάπου πίσω από την αφέλεια αλλά και την λογική, κρύβεται η αλήθεια.

Ώρα για απαντήσεις

Πολλοί μας κατηγόρησαν ή κατηγορούν τον Κρητικό ότι οραματίζεται μια Κρήτη πλήρως αυτόνομη με τη σημαία με το ένα κόκκινο τεταρτημόριο και το αστέρι. Τα ίδια και με τα 100 χρόνια της Ένωσης με την Ελλάδα βάσει της Συνθήκης του Λονδίνου.

Για να αποτυπώσουμε λοιπόν την πραγματικότητα, η σημαία με τα τρία τεταρτημόρια μπλε και το ένα τεταρτημόριο κόκκινο, συμβολίζει:

τρία τεταρτημόρια μπλε: την Ελληνική πλειονότητα, τότε.
ένα τεταρτημόριο κόκκινο: την Τουρκική μειονότητα, τότε
Το αστέρι εντός του κόκκινου τεταρτημόριου: Την υπεροχή του Σουλτάνου στη Κρήτη, τότε.
Επειδή όμως Τούρκοι σήμερα δεν ζουν στη Κρήτη και επειδή ο Σουλτάνος δεν υφίσταται ούτε καν σαν σκέψη στους σημερινούς Τούρκους, η εν λόγω σημαία δεν έχει καμία απολύτως υφή και δεν θα πρέπει να αποτελεί σύμβολο για κανένα Κρητικό καθόσον ίσως και να εμπεριέχει σημεία ή στοιχεία αποντροπιασμού.

Όσων αφορά τα 100 χρόνια της Ένωσης, που διάφοροι αναφέρουν η συνθήκη του Λονδίνου και ακολούθως του Βουκουρεστίου (1912-1913) δεν αναφέρει σε κανένα σημείο της ότι η Κρήτη ενώνεται με την Ελλάδα υπό ένα καθεστώς συμβίωσης για 100 χρόνια.
Συνεπώς τα 2 αυτά στοιχεία που ορισμένοι Κρητικοί έχουν στα μυαλά τους είναι στοιχεία ανυπόστατα.
Η Κρήτη αυτονομήθηκε από το Τουρκικό ζυγό επίσημα την 1η Δεκεμβρίου του 1913 και αμέσως μετά υλοποιήθηκε το όραμα την Ένωσης με την «Μητέρα Ελλάδα».

Χύθηκε αίμα και αυτό το αίμα πρέπει να σεβαστούν οι γενιές. Το Κρητικό αίμα για την απελευθέρωσή της και ακολούθως το αίμα που έχυσε με την συμβολή της νήσου στην απελευθέρωση της Βορείου Ελλάδας υπό του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαξιώνεται κατά αυτό το τρόπο η Κρητική βούληση που ζητά δια βοής την ανεξαρτησία της.
Ο δικός μας στόχος και ρόλος λοιπόν είναι να αφουγκραστούμε αυτό το λαϊκό παλμό και να εμβαθύνουμε, δίνοντας στο συμπατριώτη μας να καταλάβει τι είδους ανεξαρτησία μπορεί να οραματίζεται για το καλό των παιδιών μας.

Οικονομική ανεξαρτησία είναι ο ορατός και γόνιμος τρόπος, με τον οποίο η Κρήτη αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί σε καλύτερες ημέρες.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, ενός αυτοδιοικητικού συστήματος που σε άλλες χώρες έχει πετύχει αυτά που δεν πέτυχε η Ελλάδα από το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και έπειτα.

Ο επίλογος

Αυτό είναι το σχέδιο αγαπητοί μας αναγνώστες, αυτή και η πρότασή μας και όχι οι προδοτικές «αυτομολήσεις» που αδίκως αναφέρουν ορισμένοι και μεθοδευμένα στηλιτεύουν κάποιοι άλλοι.

Θα συμφωνήσουμε λοιπόν το δίχως άλλο, ότι η χώρα χρειάζεται σημαντικές αλλαγές εδώ και τώρα, πριν οδηγηθούμε από το « ... χείλος της Αβύσσου» που ανάφερε ότι βρισκόμαστε, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στα τέλη Απριλίου, εντός της πραγματικής Αβύσσου!

Ας κοιτάξουν λοιπόν όσοι θαρραλέοι και τίμιοι πολιτικοί μας έχουν απομείνει, πως τυχόν η χώρα μας θα μπορέσει να διακυβερνηθεί καλύτερα με μια Ομοσπονδιακού τύπου, δημοκρατία.
Αυτή είναι η δική μας πρόταση.
Αν υπάρχουν άλλες ας κατατεθούν στο «τραπέζι» και ας συνταχθούμε σε ένα κοινό σκοπό. Χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή για να αντισταθούμε στην συνεχή κερδοσκοπία εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα και στην Κρήτη δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ και αν η Κρήτη τολμήσει να κάνει το πρώτο βήμα, ας το κάνει.

Captain_Andreas
21-06-2010, 16:56
Κάνε μας λοιπόν τη χάρη να αποχωρήσεις και τα λέμε ... σε μιαν άλλη ζωή!

Επειδή δεν έχεις θέση (γιατί αυτή που σου είπαν να περάσεις βλέπεις πως δεν πιάνει) έχεις ΑΡΝΗΣΗ και γι' αυτό απαντάς έτσι.

Να ξέρεις κάτι, ΓΝΩΣΤΕ συναγορήτη: Είμαστε πολλοί πάρα πολλοί και τα όποια σχέδια εξυπηρετείς, πες στα αφεντικά σου πως δεν θα περάσουν.

ΥΓ: Μου αρέσει που ανεβάζεις το δηλητήριό σου κι εδώ, σαν να μην έφτανε ο σύνδεσμος που παρέθεσες... Δεν πειράζει έχουν γνώση οι φύλακες.

diomiles
21-06-2010, 17:02
Εγω θα ήθελα να απευθυνθώ στον φίλο Garduelis και να του πω οτι και εγω εχω ενα λευκο κουνελι και τρεις καρδερίνες.Μήπως πρεπει να ανταλαξουμε τηλεφωνα? που ξέρεις μπορει και να συμπεθεριάσουμε.

υγ.πιστεύω οτι οι καρδερίνες μου κελαιδάνε καλύτερα απο τις δικές σου

pirate
21-06-2010, 17:14
Και για να ξεπεράσουμε τις γελειότητες και για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για σοβαρά θέματα και όχι για αστειότητες ας λάβουν τη πραγματική θέση και ας αγνοήσουν παρακαλώ τους "αστείους" φίλους μας που βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν, ελλείψει παιδικού πάρκου στη γειτονιά τους.
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3465)
_________________________________________________________
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας;

"... μην βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος"
21/6/2010
του Βασίλη Κασιμάτη

Πριν από μερικές εβδομάδες η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ κατέθεσε ένα πεντασέλιδο άρθρο της με τίτλο «Που οδεύομαι; Πολλοί μιλούν για αυτονομία»

Είχαμε υποσχεθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο μέρος ενός εκτενούς ρεπορτάζ που διενεργούμε εδώ και τριάμισι χρόνια. Οι τοποθετήσεις χιλιάδων αναγνωστών πραγματικά μας εντυπωσίασαν. Άλλοι (εκ της Κρήτης κυρίως) εκφράστηκαν περί της πλήρους αυτονόμησης του νησιού και το χειροκρήτησαν. Άλλοι πάλι θεώρησαν το άρθρο προδοτικό, Άλλοι (εκ της υπόλοιπου κυρίως Ελλάδας) φοβήθηκαν ότι μια εφημερίδα προερχόμενη από τη Κρήτη, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για την αυτονομία της Κρήτης.

Η αλήθεια αγαπητοί μας αναγνώστες είναι ότι η "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ" δεν πήρε προβεβλημένη θέση για το αν η Κρήτη πρέπει να αυτονομηθεί ή όχι και το στίγμα της εφημερίδας δεν ετέθη σε «κοινή θέα»!

Το δημοσίευμα λοιπόν «έπεσε» στη κατάλληλη στιγμή με σκοπό να καταθέσει στοιχεία για το ποια είναι η Κρήτη σήμερα και ποια θα έπρεπε να ήταν. Ποια η οικονομική της θέση σήμερα και ποια θα έπρεπε να ήταν. Πέντε σελίδες από στοιχεία και έρευνες για το υπερπλουτοπαραγωγικό κομμάτι της Κρήτης, σελίδες γεμάτες με την θέση της στην ιστορία, τον πολιτισμό, την προσφορά της σε αίμα και πλούτο στο σύνολο της χώρας μας.

Η στιγμή της αλήθειας

Ήρθε λοιπόν η ώρα να δώσουμε το στίγμα μας και το τι αληθινά πρεσβεύουμε.
Είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται την πλήρη αυτονόμηση της Κρήτης θεωρώντας ότι θα χάσουν ένας σημαντικό «αιμοδότη» της Ελλάδας στο Α.Ε.Π.
Το 2009 και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Κρήτη έδωσε στο Α.Ε.Π.το 13% και έλαβε ανταποδοτικά μόνο το 4,5%. Ομοίως τα στοιχεία κάνουν λόγο για τα ίδια σχεδόν νούμερα σε προσφορά και ανταπόδοση και τα 12 προηγούμενα Καποδιστριακά χρόνια, ομοίως και τα ημερολογιακώς, πίσω από αυτά.

Γιατί λοιπόν αυτή η άδικη μεταχείριση της Κρήτης όλα τα χρόνια από την μεταπολίτευση και τούδε;
Το ζήτημα όμως δεν είναι Παγκρήτιο! Για τα ίδια παραπονιούνται και οι Έλληνες και από άλλες περιφέρειες της χώρας, όπως η Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα, τα νησιά, κλπ.
Άρα εξ ορισμού και εκ των διαμορφωθέντων θέσεων γεωπολιτικά, προκύπτει ότι οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παραπονούμενοι.
Γιατί όμως αυτό. Γιατί μια χώρα με τεράστιο πλούτο, είναι οικονομικά σε δεινή θέση; Ίσως στην χειρότερη του 20ου & 21ου αιώνα!
Γιατί;
Μα η απάντηση είναι πλέον διατυπωμένη στα στόματα όλων των Ελλήνων. Κάποιοι μας τα κλέβουν εδώ και χρόνια. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν εισπράξει το σύνολο των βελών, αφού έχουν στοχοποιηθεί ότι συμπράττουν με τους παγκόσμιους κερδοσκόπους.
Έχει λοιπόν απομυθοποιηθεί κατά κράτος η παρουσία του Έλληνα πολιτικού, ο οποίος δυστυχώς έχει χάσει την υπόληψή του. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι και συνείδηση έχουν και επίγνωση της κατάστασης κατέχουν. Υπάρχουν πολιτικοί, τίμιοι και ειλικρινείς αλλά δυστυχώς υποσκιάζονται υπό το τεράστιο βάρος των αποκαλύψεων των σκανδάλων.

Το στίγμα

Η εφημερίδα λοιπόν, στοιχείο που κατέθεσε και στο πρώτο δημοσίευμα, επικαλείται το Αμερικάνικο και Γερμανικό μοντέλο Ομοσπονδιακής αυτοδιοκητικής διακυβέρνησης.

Η Γερμανία έχει 16 ομόσπονδα κρατίδια (Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βαυαρία, Βερολίνο, Βρανδεμβούργο, Βρέμη, Αμβούργο, Έσση, Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, Κάτω Σαξωνία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο, Σάαρλαντ, Σαξωνία, Σαξωνία-Άνχαλτ Σλέσβιχ-Χολστάιν, Θουριγγία) τα οποία έχουν τις δικές τους μικρές κυβερνήσεις, οι οποίες όλες διέπονται από το ενιαίο Γερμανικό σύνταγμα, έχουν κοινή σημαία (πλην της δικής τους), ένα στράτευμα, ενιαίο νόμισμα, κοινή εξωτερική πολιτική κλπ, αλλά σε οικονομικά θέματα, ορίζουν αυτόνομα τις μοίρες αλλά και τις τύχες τους.
Τα ίδια και στην Αμερική. Και οι δύο αυτές όμως χώρες ευημερούν.
Έχουν όμως και ένα κοινό χαρακτηριστικό. Η λέξη ρεμούλα δεν υπάρχει στο λεξικό τους!!
Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Παγκοσμιοκράτορες, ή αλλιώς οι παγκόσμιοι (αλλά και ημεδαποί) κερδοσκόποι αναζητούν κράτη με ένα κυβερνήτη, με τον οποίο οι παράνομες συνδιαλλαγές και η ρεμούλα πραγματοποιούνται ευκολότερα και δίχως την παραίνεση του πολίτη δια των πολιτικών εκπροσώπων του.
Στα ομοσπονδιακά κράτη όμως αυτό δεν υφίσταται.

Επομένως η λύση που προτείνουμε δεν είναι και δεν ήταν ποτέ η πλήρη αυτονομία της Κρήτης, αλλά η μερική αλλαγή του συντάγματος της χώρας με σκοπό να οδηγηθούμε σε ένα Ομόσπονδο κράτος, όπου η κάθε μεγάλη περιφέρεια ξεχωριστά θα μπορεί να ορίζει οικονομικώς ανεξάρτητα τη τύχη της, να ορίζει αλλά και να ελέγχει καλύτερα το πλούτο της και να σμιλεύει ορθότερα και αποδοτικότερα τη κληρονομιά της.

Όλα τα άλλα συστήματα έχουν αποτύχει. Η παρούσα πολιτική κατάσταση μας έχει περίτρανα αποδείξει ότι είναι ένα σκουριασμένο και κυρίως πολυευάλωτο σύστημα, με αναρίθμητες πύλες διαρροών, στοιχείο που εν έτει 2010 έχει παντελώς αποτύχει, κάτι που βιώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ολοένα και περισσότερο καθημερινά.
Και ο Σεπτέμβρης κρύβει ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις, που θα μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην Μεσαιωνική πραγματικότητα που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα μας και που θα την θυμόμαστε όλοι σαν ... την «Εποχή του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας».

Άλλο Κρήτη και άλλο Ελλάδα;

Όχι βέβαια!! Η Κρήτη είναι Ελλάδα και ουδείς οραματίζεται μια Κρήτη αυτόνομη και πλήρως αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα.
Όμως οι χιλιάδες αναφορές στα site και blogs του ιστοτόπου (διαδικτύου) που αναφέρονται για προδοτικές εφαρμογές και σκέψεις Κρητικών, καταμαρτυρούν μια αδικαιολόγητη ανησυχία μεταξύ των Ελλήνων εκτός Κρήτης.
Με μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει κανείς ότι το υβρεολόγιο και οι αναίσχυντες αναφορές των ομοεθνών μας από τα βορειότερα της χώρας, είναι σε τέτοιο ανατριχιαστικό σημείο που θα καθήλωνε ακόμα και παιδικά μυαλά.

Γιατί; Γιατί δίχως να ψάξουν τι ακριβώς ανησυχίες έχει ο Κρητικός ή τι ακριβώς ψάχνει, το αποκαλούν προδότη, όταν δεν κοιμάτε ολόρθιος στο καναπέ του αλλά προσπαθεί να βρει λύσεις που θα οδηγήσουν όλη τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει;
Γιατί όταν ο Κρητικός αποδεικνύει ότι δεν κάθεται μοιρολατρικά να δεχθεί την πίεση που έχει δεχθεί η χώρα από τα αλλότρια συμφέροντα και αναζητεί απεγνωσμένα ίσως καμιά φορά λύσεις, οι άλλοι τον χλευάζουν υποτιμητικά;
Ακόμα και η εφημερίδα μας στοχοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα όταν αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος του δημοσιεύματος για αλλαγές, απλά επειδή αυτοί που μας στηλίτευσαν δεν κατανόησαν ότι πρόκειται για κατάθεση στοιχείων με σκοπό την διερεύνηση λύσεων και την κατάθεση γόνιμων προτάσεων.
Δεν τους κακιώνουμε! Άλλωστε η επιπολαιότητα είναι μέσα στο DNA του Έλληνα γενικότερα.

Η εφημερίδα μας είναι θέμε δε θέμε Κρητική. Απευθύνεται κυρίαρχα σε Κρητικούς.
Όταν το σπίτι σου καίγεται, δεν κοιτάς το σπίτι του γείτονα, ή μήπως θελουν κάποιοι να μας πείσουν ότι όταν όλα τα σπίτια στη γειτονιά καίγονται θα αφήσουν τα κοπέλια τους να καούν για να σβήσουν τη φωτιά του γείτονα;
Έτσι λοιπόν στη Κρήτη γίνονται γόνιμες συζητήσεις για το τι μπορεί να αλλάξει. Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ποιος ξέρει ... μπορεί να δοθούν λύσεις για να αλλάξει όλη η χώρα προς το καλύτερο.
Θα συμφωνήσουμε λοιπόν όλοι ότι η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή άμεσα διότι απλούστατα έτσι όπως πάμε και με την αγανάκτηση του Έλληνα σε κορυφαία και μνημειώδη κλίμακα, θα οδηγηθούμε σε καμιά επανάσταση και τότε θα χαθούμε όλοι!
Επομένως η θέση της εφημερίδας αλλά και των ανθρώπων που συνοδηπορούν μαζί μας είναι προς αποκλιμάκωση και σε καμία περίπτωση δεν πυροδοτεί εντάσεις που τυχόν θα φέρουν αρνητικά αποτελέσματα.
Ο Κρητικός λέει: Κρήτη δυνατή, σημαίνει Ελλάδα δυνατή!

Φτωχιές και πλούσιες γειτονιές

Πάμε όμως και στο δια ταύτα!
Η Θράκη είναι φτωχιά. Θα συμφωνήσουμε. Ομοίως και η Ήπειρος.
Ομοίως όμως και τα Σφακιά ή περιοχές στον Μυλοπόταμο.
Όπως λοιπόν μέσα σε ένα ομόσπονδο Ελληνικό κράτος με 7 ίσως οικονομικά ανεξάρτητες περιφέρειες, η Μακεδονία θα απορροφήσει την Θράκη και η Θεσσαλία την Ήπειρο, έτσι και η Κρήτη θα απορροφήσει τις δικές της φτωχές περιοχές που αποδεδειγμένα έχει.
Τι πετυχαίνεις λοιπόν εκείνη τη στιγμή;
Δημιουργείς επτά ομόσπονδα, οικονομικώς ανεξάρτητα κράτη μέσα στην Ελλάδα, υπό ομοσπονδιακό καθεστώς διακυβέρνησης, τα οποία θα απορροφήσουν τις φτωχότερες γείτονες περιοχές τους και οπλίζεσαι έτσι αδρά απέναντι στους κερδοσκόπους, αφού ο δικαιωματικός σου πλούτος είναι σε σαφώς καλύτερα χέρια.
Αυτή προφανώς είναι και εν μέρει η θέση του πρωθυπουργού όταν συζητά για σύμπτυξη του Ελληνικού κοινοβουλίου σε 200 βουλευτές και επτά οικονομικά ανεξάρτητες περιφέρειες στην Ελλάδα, ως μεταγενέστερη σκέψη του "Καλλικράτη".
Η Κρήτη όπως καταθέσαμε και στο πρώτο μέρος του ρεπορτάζ είναι η πλέον πλουτοπαραγωγική περιοχή της Μεσογείου.

Ακόμα και η Έκθεση Lipton του 1973 με δορυφορικές αναφορές και άλλες μελέτες, έφερνε τη Κρήτη ως την πλέον πλουτοπαραγωγική περιοχή της Ευρώπης ικανή να θρέψει αξιοπρεπώς τρία και πλέον εκατομμύρια πληθυσμού.
Μάλιστα την χαρακτήριζε τότε ως το «Ταμιευτήρα» της Μεσογείου, αναφερόμενη στους αστείρευτους υδάτινους πόρους του νησιού. Έκτοτε πολλαπλές έρευνες έχουν μελετηθεί από εμάς, στοιχεία των οποίων παρουσιάζονται στις τρεις θεματικές ενότητες τους ρεπορτάζ μας.

Επομένως είναι απολύτως κατανοητό το δεδομένο ότι οι Κρήτες συζητούν για ταξικές και χωροταξικές αλλαγές, όταν βλέπουν το πλούτο και την εργασία τους να χάνεται. Ας ακούσουμε λοιπόν με προσοχή το τι φωνάζουν στα χωριά και ας διδαχθούμε μέσα από αυτές τις τοποθετήσεις οι οποίες ενίοτε είναι και σε λανθάνουσα βάση.
Κάπου πίσω από την αφέλεια αλλά και την λογική, κρύβεται η αλήθεια.

Ώρα για απαντήσεις

Πολλοί μας κατηγόρησαν ή κατηγορούν τον Κρητικό ότι οραματίζεται μια Κρήτη πλήρως αυτόνομη με τη σημαία με το ένα κόκκινο τεταρτημόριο και το αστέρι. Τα ίδια και με τα 100 χρόνια της Ένωσης με την Ελλάδα βάσει της Συνθήκης του Λονδίνου.

Για να αποτυπώσουμε λοιπόν την πραγματικότητα, η σημαία με τα τρία τεταρτημόρια μπλε και το ένα τεταρτημόριο κόκκινο, συμβολίζει:

τρία τεταρτημόρια μπλε: την Ελληνική πλειονότητα, τότε.
ένα τεταρτημόριο κόκκινο: την Τουρκική μειονότητα, τότε
Το αστέρι εντός του κόκκινου τεταρτημόριου: Την υπεροχή του Σουλτάνου στη Κρήτη, τότε.
Επειδή όμως Τούρκοι σήμερα δεν ζουν στη Κρήτη και επειδή ο Σουλτάνος δεν υφίσταται ούτε καν σαν σκέψη στους σημερινούς Τούρκους, η εν λόγω σημαία δεν έχει καμία απολύτως υφή και δεν θα πρέπει να αποτελεί σύμβολο για κανένα Κρητικό καθόσον ίσως και να εμπεριέχει σημεία ή στοιχεία αποντροπιασμού.

Όσων αφορά τα 100 χρόνια της Ένωσης, που διάφοροι αναφέρουν η συνθήκη του Λονδίνου και ακολούθως του Βουκουρεστίου (1912-1913) δεν αναφέρει σε κανένα σημείο της ότι η Κρήτη ενώνεται με την Ελλάδα υπό ένα καθεστώς συμβίωσης για 100 χρόνια.
Συνεπώς τα 2 αυτά στοιχεία που ορισμένοι Κρητικοί έχουν στα μυαλά τους είναι στοιχεία ανυπόστατα.
Η Κρήτη αυτονομήθηκε από το Τουρκικό ζυγό επίσημα την 1η Δεκεμβρίου του 1913 και αμέσως μετά υλοποιήθηκε το όραμα την Ένωσης με την «Μητέρα Ελλάδα».

Χύθηκε αίμα και αυτό το αίμα πρέπει να σεβαστούν οι γενιές. Το Κρητικό αίμα για την απελευθέρωσή της και ακολούθως το αίμα που έχυσε με την συμβολή της νήσου στην απελευθέρωση της Βορείου Ελλάδας υπό του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαξιώνεται κατά αυτό το τρόπο η Κρητική βούληση που ζητά δια βοής την ανεξαρτησία της.
Ο δικός μας στόχος και ρόλος λοιπόν είναι να αφουγκραστούμε αυτό το λαϊκό παλμό και να εμβαθύνουμε, δίνοντας στο συμπατριώτη μας να καταλάβει τι είδους ανεξαρτησία μπορεί να οραματίζεται για το καλό των παιδιών μας.

Οικονομική ανεξαρτησία είναι ο ορατός και γόνιμος τρόπος, με τον οποίο η Κρήτη αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί σε καλύτερες ημέρες.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, ενός αυτοδιοικητικού συστήματος που σε άλλες χώρες έχει πετύχει αυτά που δεν πέτυχε η Ελλάδα από το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και έπειτα.

Ο επίλογος

Αυτό είναι το σχέδιο αγαπητοί μας αναγνώστες, αυτή και η πρότασή μας και όχι οι προδοτικές «αυτομολήσεις» που αδίκως αναφέρουν ορισμένοι και μεθοδευμένα στηλιτεύουν κάποιοι άλλοι.

Θα συμφωνήσουμε λοιπόν το δίχως άλλο, ότι η χώρα χρειάζεται σημαντικές αλλαγές εδώ και τώρα, πριν οδηγηθούμε από το « ... χείλος της Αβύσσου» που ανάφερε ότι βρισκόμαστε, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στα τέλη Απριλίου, εντός της πραγματικής Αβύσσου!

Ας κοιτάξουν λοιπόν όσοι θαρραλέοι και τίμιοι πολιτικοί μας έχουν απομείνει, πως τυχόν η χώρα μας θα μπορέσει να διακυβερνηθεί καλύτερα με μια Ομοσπονδιακού τύπου, δημοκρατία.
Αυτή είναι η δική μας πρόταση.
Αν υπάρχουν άλλες ας κατατεθούν στο «τραπέζι» και ας συνταχθούμε σε ένα κοινό σκοπό. Χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή για να αντισταθούμε στην συνεχή κερδοσκοπία εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα και στην Κρήτη δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ και αν η Κρήτη τολμήσει να κάνει το πρώτο βήμα, ας το κάνει.

επιχειρήματα θα διαβάσουμε ή απλώς θα διαβάσουμε αμπελοφιλοσοφίες ???

VILLY
21-06-2010, 17:15
Επειδή δεν έχεις θέση (γιατί αυτή που σου είπαν να περάσεις βλέπεις πως δεν πιάνει) έχεις ΑΡΝΗΣΗ και γι' αυτό απαντάς έτσι. Να ξέρεις κάτι, ΓΝΩΣΤΕ συναγορήτη: Είμαστε πολλοί πάρα πολλοί και τα όποια σχέδια εξυπηρετείς, πες στα αφεντικά σου πως δεν θα περάσουν.
ΥΓ: Μου αρέσει που ανεβάζεις το δηλητήριό σου κι εδώ, σαν να μην έφτανε ο σύνδεσμος που παρέθεσες... Δεν πειράζει έχουν γνώση οι φύλακες.

Περιηγήσου και εδώ. psixi.gr/support.html
Πιστεύω ότι θα βοηθηθείς.
Πάντως το site που έχεις στην υπογραφή σου νομίζω εξηγεί την πρόσκαιρη παρουσία σου εδώ και έτσι ερμηνεύονται πολλά.
Βλέπεις όμως η δημοκρατία "άνγωστε" δεν υποδουλώνεται από πολεμοχαρής τυπάκους σαν και εσένα. Αν σου αρέσουν πραγματικά τα όπλα, οι ύβρεις και ο τραμπουκισμός, σε προσκαλώ στο Ρέθυμνο. Έχουμε αρκετά τέτοια φαινόμενα και μεγάλη γνώση στο αντικείμενο για να μπορούμε να διακρίνουμε τους πολέμιους της ελεύθερης βούλησης.

pirate
21-06-2010, 17:18
Τα σύνορα: θα είναι φρι σε όσους είναι Παναθηναικοί, τρώνε βρώμικο, φέρνουν δώρο και καβαλλάνε BMW. Oι υπόλοιποι (ιδίως οι άρρενες γιατί έχουμε και κόρη) με βίζα!


Νότης



εγώ μπορώ να έρθω ? απλά είμαι Ολυμπιακός και έχω και κόρη και γιό και κουνέλια και κατσίκα και γουρουνάκι και 2 χήνες και 4 πάπιες και ένα Μαλινουά (καναρίνι)

Captain_Andreas
21-06-2010, 17:26
Περιηγήσου και εδώ. psixi.gr/support.html
Πιστεύω ότι θα βοηθηθείς.
Πάντως το site που έχεις στην υπογραφή σου νομίζω εξηγεί την πρόσκαιρη παρουσία σου εδώ και έτσι ερμηνεύονται πολλά.
Βλέπεις όμως η δημοκρατία "άνγωστε" δεν υποδουλώνεται από πολεμοχαρής τυπάκους σαν και εσένα. Αν σου αρέσουν πραγματικά τα όπλα, οι ύβρεις και ο τραμπουκισμός, σε προσκαλώ στο Ρέθυμνο. Έχουμε αρκετά τέτοια φαινόμενα και μεγάλη γνώση στο αντικείμενο για να μπορούμε να διακρίνουμε τους πολέμιους της ελεύθερης βούλησης.

κ. Κασιμάτη άσε τις απειλές γιατί δεν σε παίρνει. Σε πήραν πρέφα όλοι τι εξυπηρετείς και τι μεθοδεύεις απλώς δεν είχε κανείς την όρεξη να ασχοληθεί μαζί σου και με τις αστειότητες που δημοσιεύεις στην... δωρεάν εφημερίδα σου. Την Ένωση που έχω στην υπογραφή μου μην την πιάνεις στο στόμα σου γιατί για να γραφτείς εκεί θες πολλές περ####νές που δεν τις έχεις. Το αν είμαι πολεμοχαρής ή όχι ας το κρίνουν οι αναγνώστες μας εδώ μέσα. Εγώ έχω διαλεκτική με επιχειρήματα, εσύ μόνο λεκτικές ρουκέτες εντυπωσιασμού και ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Δεν αποδέχομαι την πρόσκλησή σου στο Ρέθυμνο. Αντί για εμένα μπορούν να έλθουν παμπολλοι Ρεθυμνιώτες, Χανιώτες, Ηρακλειώτες, Λασιθιώτες και να σου πουν τόσο για τους αγώνες μου ενάντια στην καταπίεση της ελεύθερης βούλησης όσο και για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Δεν μπόρεσες ποτέ να μου απαντήσεις στις ερωτήσεις μου γιατί το "μάθημα" που σου έκαναν δεν προέβλεπε πως ο κόσμος θα αντιδρούσε στις αηδίες που γράφεις.
Χρησιμοποιείς το κατά τα λεγόμενά σου επάγγελμά σου ως δημοσιογράφος για να δηλητηριάσεις την κοινή γνώμη και να στρέψεις Έλληνες εναντίων Ελλήνων. Σε καλώ να διαβάσεις την νομοθεσία για το πως λέγεται αυτό που κάνεις. Η τεχνητή και ψευδής χειραγώγηση της κοινής γνώμης δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι προπαγάνδα και αν μάλιστα γίνεται με τον τρόπο που την κάνεις εσύ είναι και του χειρίστου είδους.

VILLY
21-06-2010, 17:33
Τελικά διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι τα στατιστικά στοιχεία για τον Έλληνα προκύπτουν από παντού.
Η σοβαρότητα μου επιτάσσει την έξοδό μου από το thread.
Οι λοιποί σοβαροί συνφορουμίτες ας συνεχίσουν. Η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και επίγνωση της κατάστασης και με τέτοιου είδους αντιμετώπιση δενείναι τυχαίο πως έχουμε βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση.
Το ότι κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα τους, φαίνεται από το σεβασμό που δείχνουν :
στο γείτονά τους, (όταν κοιτούν πως να τον "δώσουν" για τα παραπτώματα που οι ίδιοι πράτουν χειρότερα)
στο φίλο τους (όταν θέλουν να του φάνε τη γυναίκα μόλις τον γνωρίσουν)
στον αδερφό τους (όταν θα τσακωθούν επειδή ο πατέρας τους του άφησε 3 καρέκλες παραπάνω)
...
στον συνφορουμίτη τους (επειδή τόλμησε να συνομιλήσει ανοιχτά μαζί τους)
στον συνφορουμίτη τους (επειδή δεν έπεσε στο επίπεδό τους)

Καλό μεσημέρι στους υπολοίπους και για να μην χαθεί το link μέσα στην παιδικη χαρά που στήθηκε ξαφνικά εδώ μέσα ...
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3465)

VILLY
21-06-2010, 17:36
κ. Κασιμάτη άσε τις απειλές γιατί δεν σε παίρνει. Σε πήραν πρέφα όλοι τι εξυπηρετείς και τι μεθοδεύεις απλώς δεν είχε κανείς την όρεξη να ασχοληθεί μαζί σου και με τις αστειότητες που δημοσιεύεις στην... δωρεάν εφημερίδα σου. Την Ένωση που έχω στην υπογραφή μου μην την πιάνεις στο στόμα σου γιατί για να γραφτείς εκεί θες πολλές περ####νές που δεν τις έχεις. Το αν είμαι πολεμοχαρής ή όχι ...
Στο ξανάπα και άλλη φορά.
Μπλα μπλά μπλά
Πολύ σάλιο για το τίποτα.
Εντυπωσιασμός και φανφαρολογία.
Σου είπα στείλε ΠΜ γιατί δεν έχουμε την όρεξη να βλέπουμε χθεσινούς να μας μαθαίνουν ιστορία.
Και στο φινάλε αν διαφωνείς αδερφέ μου, εντάξει τόπες και το καταλάβανε.
Επαναλαμβάνεσαι!!

VILLY
21-06-2010, 17:44
κ. Κασιμάτη άσε τις απειλές γιατί δεν σε παίρνει. Σε πήραν πρέφα , μπλα μπλά μπλά ....

Που να γραφτώ βρε φιλαράκο εκεί μέσα.
Εμείς όταν θέμε όπλα, δεν τα ονειρευόμαστε στα forum. Πάμε σε καμια κουρά και βαράμε κανα δυο.
Αλλά επιτέλους σεβάσου τον χώρο που μπήκες και σεβάσου δημοσιογράφους και έργα τα οποία δεν μπορείς να ονειρευτείς καν να φτάσεις.

Αντε γιατί αρκετά με την σοβαροφάνεια. Αντε και λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει. Βρήκες πάλι ευκαιρία να βγάλεις τα εχώψυχά σου. Σου επέδειξα το linh βοήθειας που χρειάζεσαι.

Ασε λοιπόν τα νούμερα και τους εντυπωσιασμούς.
Επι τω πρακτέω έχεις να μας πεις κάτι;
Εχεις να μας διδάξεις κάτι;
Να πάρουμε από τη συμμετοχή σου εδώ μέσα;
Να κερδίσουμε από τη παρουσία σου στο forum;
Να μας δώσεις κάποια λύση, εσύ ο Μέγας;
Να φανείς χρηστικός εκτός από υβριστικός;
Αντε δείξε εκεί το πόσο τέλειος και μάγκας είσαι;

Captain_Andreas
21-06-2010, 17:57
Κατ' αρχάς πάψε να βιάζεις την Ελληνική γλώσσα. Δεν σου φταίει σε τίποτε. Από αυτό και μόνο η "δημοσιογραφική σου" ιδιότητα μπάζει. Κατά δεύτερον εγώ σου ζήτησα στοιχεία στα ψεύδη που δημοσίευσες, απαντήσεις δεν πήρα ποτέ, γιατί οι ινστρούχτορες σου (για να χρησιμοποιήσουμε και μια άλλη διαλεκτική) δεν σε έμαθαν ποτέ πως να διαλέγεσαι, απλώς να εκτοξεύεις ψεύδη και λάσπη κι όποιον πάρει ο Χάρος.
Το γεγονός πως όταν θες όπλα "πας σε καμιά κουρά και βαράς κάνα δύο" δεν σε τιμά. Πέρα από δημόσια ομολογία παράνομης πράξης αποτελείς και κίνδυνο για τους γύρω σου. Αν θες να "βαράς κάνα δύο" υπάρχουν νόμιμοι τρόποι να το πράξεις, σε καλώ να τους αναζητήσεις.
Για το τέλος έχω να σου πως εγώ σου επέδειξα το πόσο άκαιρες και έπεα πτερόεντα είναι τα όσα λές. Οι προτάσεις σου είναι ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ και ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ. Την γνώμη μου για την κατάσταση την έχω εκθέσει σε πρότερη δημοσίευσή μου την οποία και σε (ξανά)καλώ να διαβάσεις μιας που απ' όσο φαίνεται δεν το έχεις πράξει ως τώρα.

Προσπαθείς να με διώξεις από την συζήτηση με ύβρεις και υποφώσκουσες απειλές αλλά
δεν θα σου κάνω την χάρη.

Σου ζήτησα αποδείξεις ΔΕΝ ΑΠΗΝΤΗΣΕΣ ΠΟΤΕ.

Σε παρακαλώ μην υποβιβάζεις άλλο την νοημοσύνη μας. Τρίζουν τα κόκαλα των Βενιζέλων στους τάφους τους... Αν δεν σου αρέσει η Ελλάδα τράβα στην Αλβανία, στην Τουρκία, στα Εμιράτα όπου νομίζεις.

Πάψε μόνο να μας διχάζεις γιατί τώρα ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.

manosamos
21-06-2010, 18:10
Αυτο που με ανησυχει,ειναι οτι και εγω εχω Βαραντερο.........και ανησυχω μηπως αυτο εχει καμία ραδιενεργη,αρνητικη,επιδραση στον εγκεφαλο μου..:Απορία:
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ:hmmm:

VILLY
21-06-2010, 18:21
bla bla bla bla ...
Είσαι απίστευτος...
Θα μας δώσεις και το ονοματάκι σου μαζί με ιδιότητα; Και κανά τηλεφωνάκι;;
Σου ζητούν να τοποθετηθείς ... πετάς το μπαλάκι διαρκώς αλλού.
"Αγνωστε" ζητάς από εφημερίδα να σου δώσει περισσότερα στοιχεία;
Μα στα δίνει μέσω των δημοσιευμάτων!
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3465)
Σχόλια για το δημοσίευμα Πού οδεύουμε; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3439)
Πολλοί μιλούν για αυτονομία. Που οδεύουμε; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3370)

Αν δεν σου αρέσουν, τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία.
Αυτό έλειπε να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε ακόμα με εσένα. Ένα ουρανοκατέβατο ανθρωπάκι που το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει μπάχαλο το thread και αυτό σου το αναγνωρίζω.
Αυτό όμως που δεν γνωρίζω είναι τι σκοπούς και ποιόν εξυπηρετείς.
Διότι είναι προφανές ότι εδώ δεν μπήκες ξαφνικά με νέο entry για τούτο το thread.
Κάποιος σε έβαλε;
Γιατίιιιιι λοιπόν δεν μας αποκαλύπτεις από που μισθώθηκες.
Το ρωτώ γιατί δεν θάμουν δημοσιογράφος αν δεν ρωτούσα
Και τέλος πάντως προσπαθείς να τα βάλεις σαν παιδάκι του δημοτικού με ανθρώπους επαγγελματίες;

diomiles
21-06-2010, 18:23
Αυτο που με ανησυχει,ειναι οτι και εγω εχω Βαραντερο.........και ανησυχω μηπως αυτο εχει καμία ραδιενεργη,αρνητικη,επιδραση στον εγκεφαλο μου..:Απορία:
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ:hmmm:
Ετσι είναι το εχω ακουσει και εγω αυτό.Αν έχεις ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ μπορει να εχει αρνητικα αποτελέσματα πάνω και πάντα ανάλογα με το χρώμα.Τα σκουρα χρώματα επιδρούν πιο πολυ.

manosamos
21-06-2010, 18:26
Ετσι είναι το εχω ακουσει και εγω αυτό.Αν έχεις ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ μπορει να εχει αρνητικα αποτελέσματα πάνω και πάντα ανάλογα με το χρώμα.Τα σκουρα χρώματα επιδρούν πιο πολυ.

Σκουρο μπλε ειναι....προλαβαινω?
Αν οχι.....ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ..:yz

diomiles
21-06-2010, 18:27
Τα πράγματα εγιναν πολυ σοβαρά και καποιοι ειναι ετοιμοι να παίξουν ξύλο.Ωρα να φύγουμε ...........................

Captain_Andreas
21-06-2010, 18:30
Είσαι απίστευτος...
Θα μας δώσεις και το ονοματάκι σου μαζί με ιδιότητα; Και κανά τηλεφωνάκι;;
Σου ζητούν να τοποθετηθείς ... πετάς το μπαλάκι διαρκώς αλλού.
"Αγνωστε" ζητάς από εφημερίδα να σου δώσει περισσότερα στοιχεία;
Μα στα δίνει μέσω των δημοσιευμάτων!
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3465)
Πολλοί μιλούν για αυτονομία. Που οδεύουμε; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3370)

Αν δεν σου αρέσουν, τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία.
Αυτό έλειπε να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε ακόμα με εσένα. Ένα ουρανοκατέβατο ανθρωπάκι που το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει μπάχαλο το thread και αυτό σου το αναγνωρίζω.
Αυτό όμως που δεν γνωρίζω είναι τι σκοπούς και ποιόν εξυπηρετείς.
Διότι είναι προφανές ότι εδώ δεν μπήκες ξαφνικά με νέο entry για τούτο το thread.
Κάποιος σε έβαλε;
Γιατίιιιιι λοιπόν δεν μας αποκαλύπτεις από που μισθώθηκες.
Το ρωτώ γιατί δεν θάμουν δημοσιογράφος αν δεν ρωτούσα
Και τέλος πάντως προσπαθείς να τα βάλεις σαν παιδάκι του δημοτικού με ανθρώπους επαγγελματίες;

Ο τρόμος σου είναι εμφανώς ορατός. Αναφορικά με τον "επαγγελματισμό" έχω ήδη απαντήσει. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ μόνο λασπολογείς. Δεν έχει νόημα η συνέχεια της κουβέντας μας. Απλώς για να ξέρεις θα σου πω πως αυτό που κάνεις η επιστήμη της Ψυχολογίας το ονομάζει "Προβολή". Προβάλλεις επάνω μου τα δικά σου θέματα/προβλήματα/καταστάσεις. Επειδή σε έχω ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ με το να σου ζητώ αποδείξεις για τους λίβελους που γράφεις, επιχειρείς να με κατηγορήσεις πως κάποιος με πληρώνει για να γράφω εδώ μέσα...

Έχεις αντιληφθεί ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;

ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ;

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΞΕΝΩΝ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΑ,
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΔΟΤΗΣ/ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ/Media Person ή ό,τι άλλο.

Ε Σ Υ μας λες πως είσαι κάτι τέτοιο, έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα να υποθέτουμε ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ για τα ελατήρια των όσων γράφεις...

Δεν θα συμμετάσχω άλλο στο trolling σου. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

TEOSS
21-06-2010, 21:32
<<Γιατί; Γιατί δίχως να ψάξουν τι ακριβώς ανησυχίες έχει ο Κρητικός ή τι ακριβώς ψάχνει, το αποκαλούν προδότη>>
ΨΕΥΔΟΣ!!! Εάν διάβασα καλά τα ποστ κανείς ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗ τον ΚΡΗΤΙΚΟ αλλά αυτόν (ιδιώτη) που προπαγανδίζει την διάσπαση της πατρίδας του.

Τέλος σοβαρότητας γιατί με όλα τ΄άλλα έπεσε πολύ γέλιο:
:sm7::sm7::sm7::sm7::sm7::sm7::sm7::sm7::sm7:
<<Είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται την πλήρη αυτονόμηση της Κρήτης θεωρώντας ότι θα χάσουν ένας σημαντικό «αιμοδότη» της Ελλάδας στο Α.Ε.Π.
Το 2009 και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Κρήτη έδωσε στο Α.Ε.Π.το 13% και έλαβε ανταποδοτικά μόνο το 4,5%.>>
-Καλά από οικονομία σκίζεις …(ούτε τι είναι το Α.Ε.Π. δεν ξέρεις)

<<Η εφημερίδα λοιπόν, στοιχείο που κατέθεσε και στο πρώτο δημοσίευμα, επικαλείται το Αμερικάνικο και Γερμανικό μοντέλο Ομοσπονδιακής αυτοδιοκητικής διακυβέρνησης>>………..
<<Τα ίδια και στην Αμερική. Και οι δύο αυτές όμως χώρες ευημερούν.>>
-O Ομπαμα και η Μερκελ το ξέρουν ?????????????????????

:sm7::sm7::sm7::sm3::sm3::sm3::sm3:


<<Ακόμα και η Έκθεση Lipton του 1973 με δορυφορικές αναφορές και άλλες μελέτες, έφερνε τη Κρήτη ως την πλέον πλουτοπαραγωγική περιοχή της Ευρώπης>>
Πράγματι ο δορυφόρος έπιασε τις περισσότερες και πλουσιότερες Φυτείες αλλά όχι και όλα γιατί …
<<Η Θράκη είναι φτωχιά. Θα συμφωνήσουμε. Ομοίως και η Ήπειρος.
Ομοίως όμως και τα Σφακιά ή περιοχές στον Μυλοπόταμο.>> …του ξέφυγαν τα κιβώτια με τα …κακανικοφ…
:sm3::sm3::sm7::sm2::sm2::sm2:

Πάντως και σε σχέση με το 1ο ποστ μου :
<<
Να ρωτήσω κάτι αφελές :1) έχουν φύγει από την Ελλάδα οι Αμερικανικές βάσεις;;;
2)Υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα με παράδοση στο λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών (και όχι μόνο) ;;;
3) Εάν ο αρθρογράφος που έγραψε (ίσως απλά μετέφρασε) το εν λόγω άρθρο δεν είναι άνθρωπος των ανωτέρω κυκλωμάτων , είτε τσιράκι - εγκάθετος μυστικών υπηρεσιών – λεσχών – στοών που επεξεργάζονται την ¨¨ομοσπονδοποιηση – διάλυση ¨¨ της νότιας Ευρώπης (Ισπανία , Ιταλία ,Ελλάς) και ίσως και βορειότερων (Βέλγιο?) τότε τι είναι ;


Λύθηκε η απορία <<γράφτηκε>> ή <<μεταφράσθηκε>> γιατί τα κείμενα είναι τόσο ασύνδετα νοηματικά που μας δείχνουν :http://www.thepsypa.gr/book_schizofreneia.pdf

ή απλά μετάφραση!

Πάντως οι λέξεις των ποστ σου (εάν μέτρησα καλά) είναι 11888 !!! Τυχαίο ??? Δεν νομίζω …. Ευχαριστώ ….Καληνύχτα …
:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

Arkas
21-06-2010, 22:00
Bασίλη,

σου έχουν απευθυνθεί συγκεκριμένα ερωτήματα,
στα οποία δυστυχώς δεν έχεις απαντήσει.

Φέρνεις σε δύσκολη θέση τα μέλη του forum τα οποία δεν ενδιαφέρονται, επιθυμούν, έχουν την διάθεση, να απαντήσουν
σε δημοσιεύματα της εφημερίδας σου.

Σε καμμιά περίπτωση έως τώρα, διαβάζοντας όλο το συγκεκριμένο νήμα, δεν "έλαβα" το μήνυμα ότι ο Κρητικός λαός συμμερίζεται τις απόψεις σου ή έστω και έναν προβληματισμό σου.
Αντιθέτως στις "δημοσκοπήσεις" της εφημερίδας σου,
απαντούν γνήσιοι ή εν δυνάμει Κρητικοί που απαξιώνουν και καταρρίπτουν τα "επιχειρήματά" σου, με τρόπο σαφή, περιεκτικό και πέραν κάθε αμφισβητήσεως.

Τέλος, επειδή ταπεινή μου άποψη είναι πως τα οποιαδήποτε λάθη δεν διορθώνονται με εγκλήματα, αλλά με παιδεία, αυτοκριτική και σκληρή δουλειά,
πιστεύω πως για λόγους σοβαρότητας, όπως επικαλείσαι,
Η σοβαρότητα μου επιτάσσει την έξοδό μου από το thread.κράτα ορισμένες, διαφορετικές από τις δικές σου, απόψεις κατά νου.
Πού ξέρεις, μπορεί και να έχουν δίκιο...

.

steliosx
22-06-2010, 12:36
- Μπαμπά γιατί πήρες το δίκανο του παππού και έβαλες το μαχαίρι του ψωμιού στην ζώνη σου;;;:confused:

- Ξεκίνησε η επανάσταση!! Στ' άρματα!!!!!. Πάμε να απελευθερώσουμε την Πελοπόννησο από τους Έλληνες!! Να την ενώσουμε με τα Κύθηρα και τα Μέθανα. Και μετά σειρά έχει η Μύκονος και τα Κουφονήσια!!! Ο αγώνας τώρα ξεκινά!! Και μετά θα πάμε στην Λέσβο στην πατρίδα μου, να την απελευθερώσουμε και αυτή από τους άλλους Έλληνες γιατί αυτοί είναι άλλοι Έλληνες και έχουν ουζέλια και χταποδέλια. Τα έκανε μαντάρα ο Παύλος Κουντουριώτης!!:)
Και μετά θα απελευθερωθώ και εγώ και θα κάνω συνομοσπονδία με τον Carduelis ο οποίος έχει εκπαιδεύσει και άγρια ζώα για τον αγώνα !:D

- ΜΑΜΑ !! ΜΑΜΑ!! ΕΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!! Ο μπαμπάς κάτι έπαθε!!!:confused:

- Δεν είναι τίποτα παιδί μου, μην ανησυχείς. Το βράδυ παραμιλούσε στον ύπνο του και έλεγε κάτι για την Β. Εύβοια, για την Λίμνη που ξεκίνησαν και στην Λίμνη δεν πήγαν, κάτι για boxer έλεγε ότι θέλει, όχι άλλα varadero!! φώναζε. Είναι αυτή η παλιοπαρέα που έμπλεξε, αυτοί οι παλαβοί:) με τα παράξενα ονόματα. Απαπα... Δεν τον ξανααφήνω μόνο του με αυτούς!! Νεύρα ΑΑΧΧ!!! για όλα φταίει αυτός, το φίδι ο Βόας ο Κροταλίας ο Χατζηλίας!! Δεν θα τον πιάσω στα χέρια μου ;!;!;!:D:D:D.




PS: Συγγνώμη δεν κρατήθηκα !!

VILLY
22-06-2010, 13:50
Πάντως είναι οδυνηρό για τη χώρα μας, ενεργοί πολίτες να αντιμετωπίζουν τη τραγική κατάσταση που διανύει η χώρα κατά τέτοιο τρόπο. Να αντιμετωπίζουν με τέτοια επιπολαιότητα τη φτώχεια τους.
Ο χλευασμός και η μετατροπή του πολιτικού σκηνικού σε τσίρκο εδώ μέσα, αντικατροπτίζει στον απόλυτο βαθμό την προχειρότητα με την οποία ο νεοέλληνας βλέπει τα πράγματα σήμερα.
Επαγγελματίες άνθρωποι – μορφωμένοι στο σύνολο τους, διαπρεπείς στα καθήκοντά τους καταθέτουν τον αγώνα τους και ψάχνουν λύσεις για τα πολλαπλά αδιέξοδα.
Είναι λοιπόν ντροπή, αντί να καταθέτονται απόψεις και να προτείνονται έτερες λύσεις, να αναζητούμε πεδία δράσης για παιγνίδι, λες και λείπουν από τις γειτονιές μας οι παιδικές χαρές.
Αναζητήστε της κύριοι και ξεσπάστε εκεί.
Λυπηρό από τη μια, αλλά η ελπίδα είναι ότι ευτυχώς μικρή μερίδα (5-10 συνφορουμιτών) μετέτρεψαν μια σοβαρή συζήτηση σε παιδική χαρά, τη στιγμή που τα μέλη του forum ξεπερνούν τις 2.500 ενώ οι προβολές του thread ξεπερνούν τις 1500 και σε διάστημα μόνο λίγων ημερών.
Αυτά τα νούμερα ίσως συνετίσουν τους «κυρίους» από τους οποίους ζητήθηκε μια απλή άποψη και αντ’ αυτού έβγαλαν το χειρότερό τους εαυτό. Δεν σας τιμά κύριοι και επιδοθείτε σε σούζες και άλλου είδους διεξόδους, αφήνοντας τους ενεργούς πολίτες να σκεφτούν πως τυχόν θα βρουν λύσεις για εσάς.
Εγώ ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό σας, μιας και είμαι μέλος αυτού του forum από καταβολής του.
Η συμμετοχή μου στο thread μόλις έλαβε τέλος και βέβαια αν είχα ένα εκδότη δημοσιογράφο στη παρέα μου, έστω κι αν δε συμφωνούσα σε ορισμένα, αν μη τι άλλο θα σεβόμουνα την οντότητά του και βολταιρικά θα άκουγα τις θέσεις του.
Καθημερινά συζητώ μέσα από τις ζωντανές μου εκπομπές με καθηγητές, πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες, προέδρους οργανισμών, βουλευτές, δημάρχους, νομάρχες, υπουργούς, κλπ και πραγματικά νοιώθω λύπη όταν διαπιστώνω ότι ο τραγέλαφος που αντιμετωπίζω από τα θεσμικά πρόσωπα είναι δικαιολογημένος, όταν αυτά τα πολιτικά πρόσωπα που ξεκοκαλίζουν το βιος μας, εκλέγονται από άτομα που δήλωσαν αδρανείς σε αυτό το thread.
Τελικά λοιπόν όλα τα πράγματα δεν είναι τυχαία!
Γεια σας και καλή συνέχεια στο παιγνίδι.

Υ.Γ. Το mod team προφανώς λείπει σε διακοπές

aeriko
22-06-2010, 14:16
Αγαπητέ μου, αν δεν γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις κράτα τις κριτικές για τον εαυτό σου. Σήμερα απ ότι βλέπω άλλαξες ρότα και έχεις γενικεύσει το θέμα. Εν ολίγοις όπου φυσάει ο άνεμος. Η ομοσπονδία/αυτονομία δεν σου βγήκε και πήγες σε άλλη παραλία να παίξεις. Γουστάρουμε την παιδική χαρά μας ως έχει, αν εσύ θέλεις να την μοιράσεις, αυτονομίσεις, ομοσπονδιοποιήσεις νομίζω δεν θα βρείς πρόσφορο έδαφος εδώ. Αν ο σκοπός σου ήταν να διαφημιστείς εδώ μέσα και να αποκομίσεις 1500 κλικαρίσματα το πέτυχες με τις αηδίες που μας φουμάρεις εδώ και μέρες τώρα.

vpentza
22-06-2010, 14:29
επαναλαμβάνεις συνεχώς κατηγορίες αλλά και τη λύπη σου που είμαστε τουλάχιστον αδρανείς, 3 στα 5 posts εκτοξεύεις αυτές τις κατηγορίες χωρίς να απαντάς σε συγκεκριμένα ερωτήματα "αδρανών" μελών του φορουμ που σε φιλοξενεί.:cool::cool:
Δεν μπορώ να έχω σεβασμό ούτε στο επάγγελμά σου ούτε και στο πρόσωπό σου τη στιγμή που το απαιτείς από εμένα. Δεν είχα ποτέ φίλο δημοσιογράφο και είμαι μια χαρά, δεν μου λείπει κάποιος από το χώρο σου και με βοηθάς να σκέφτομαι ότι δεν χρειάζομαι τέτοιες παρέες που διεκδικούν το αλάθητο...μου αρέσει να κουβεντιάζω και να ρωτάω ό,τι δεν ξέρω αλλά δεν ανέχομαι/δέχομαι τους απόλυτους ανθρώπους.
Αν σε στεναχωρεί η στάση μας, ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου και το 75% των μελών σε χαιρετά και μάλλον δεν θα ξανασχοληθεί μαζί σου.
Οι mods/admins δεν είναι διακοπές πλην μιας μονοήμερης (ολιγόωρης) στην Εύβοια και απουσίες δεν είσαι σε θέση, ούτε δικαιολογήσαι να βάζεις σε κανέναν.
Θεωρώ ότι άφησαν πολύ να "τρέξει" το θέμα και ευγενικά 2 φορές σε εγκάλεσαν στην τάξη κάτι που επιδεικτικά αγνόησες. Κι αν είχες κάποιους που να συμφωνούσαν μαζί σου, τώρα τους χάνεις και αυτούς.
Μπορείς να συνεχίσεις να συνδιαλέγεσαι με πολιτικούς/δημάρχους/τοπικούς προύχοντες όπου για να σε έχουν συνομιλητή πιθανόν κάτι να σου βρίσκουν που τους τραβάει...Το γεγονός της περιχαράκωσής σου στο νησί της Κρήτης και μόνον, σημαίνει ότι ακόμα δεν έχεις φτάσει στο επίπεδο MEGAλων και με πτυχίο απόλυτα κατευθυνόμενων χειροκροτάκηδων, αλλιώς θα σε απολαμβάναμε σε κανάλια εθνικής και όχι τοπικής εμβέλειας.
Άσε εμάς τους πτωχούς τω πνεύματι να πορευόμαστε με τα δικά μας μυαλά κι αν προκύψει ανάγκη νουθεσίας θα σε ειδοποιήσουμε και εκτιμώ ότι με χαρά θα μας βοηθήσεις...
Σ.Σ. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με όλη την επαγγελματική σου πορεία και να είμαι κριτής των κειμένων σου, ασχολήθηκα μόνο με τα διαμάντια του παρόντος thread.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τους πρόποδες της Ακρόπολης και της εκκλησίας του Δήμου.

Βασίλης Π και
μόνον για τους φίλους
vpentza

manosamos
22-06-2010, 14:37
ΕΦΙΑΛΤΗ

Captain_Andreas
22-06-2010, 14:44
Πάντως είναι οδυνηρό για τη χώρα μας, ενεργοί πολίτες να αντιμετωπίζουν τη τραγική κατάσταση που διανύει η χώρα κατά τέτοιο τρόπο. Να αντιμετωπίζουν με τέτοια επιπολαιότητα τη φτώχεια τους.
Ο χλευασμός και η μετατροπή του πολιτικού σκηνικού σε τσίρκο εδώ μέσα, αντικατροπτίζει στον απόλυτο βαθμό την προχειρότητα με την οποία ο νεοέλληνας βλέπει τα πράγματα σήμερα.
Επαγγελματίες άνθρωποι – μορφωμένοι στο σύνολο τους, διαπρεπείς στα καθήκοντά τους καταθέτουν τον αγώνα τους και ψάχνουν λύσεις για τα πολλαπλά αδιέξοδα.

Ενώ εσύ αγαπητέ συναγορήτη, θεώρησες καλό να προτείνεις λύσεις ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ της χώρας βασισμένες σε ΜΗΔΕΝΙΚΑ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ και ΨΕΥΔΗ στοιχεία. Πατάς στην φτώχεια του Λαού μια φτώχεια για την οποία πρωτίστως οι πολιτικοί και ΜΜΕ (με τις εκπομπές που κάνουν και προάγουν μοντέλα ζωής μακρυά από τις τσέπες μας) ευθύνονται. Εϋγε σου καλά το πήγες...


Είναι λοιπόν ντροπή, αντί να καταθέτονται απόψεις και να προτείνονται έτερες λύσεις, να αναζητούμε πεδία δράσης για παιγνίδι, λες και λείπουν από τις γειτονιές μας οι παιδικές χαρές.
Αναζητήστε της κύριοι και ξεσπάστε εκεί.

Χίλες φορές παιδικές χαρές της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ και του ΛΑΟΥ ΜΑΣ, παρά ξενοκίνητες λύσεις από πονηρά κέντρα αποφάσεων που ανεβάζουν και κατεβάζουν αχυρανθρώπους εν μία νυκτί...


Λυπηρό από τη μια, αλλά η ελπίδα είναι ότι ευτυχώς μικρή μερίδα (5-10 συνφορουμιτών) μετέτρεψαν μια σοβαρή συζήτηση σε παιδική χαρά, τη στιγμή που τα μέλη του forum ξεπερνούν τις 2.500 ενώ οι προβολές του thread ξεπερνούν τις 1500 και σε διάστημα μόνο λίγων ημερών.
Αυτά τα νούμερα ίσως συνετίσουν τους «κυρίους» από τους οποίους ζητήθηκε μια απλή άποψη και αντ’ αυτού έβγαλαν το χειρότερό τους εαυτό. Δεν σας τιμά κύριοι και επιδοθείτε σε σούζες και άλλου είδους διεξόδους, αφήνοντας τους ενεργούς πολίτες να σκεφτούν πως τυχόν θα βρουν λύσεις για εσάς.

Ευχάριστούμε. Από αυτόκλητους σωτήρες του καναπέ, της πολυθρόνας και των ΜΜΕ, έχουμε αρκετούς δεν θέλουμε άλλους. Αναφορικά με τα νούμερα εκτιμώ πως δεν πρέπει να θίγεις πράγματα που δεν σου "βγήκαν"... Νούμερα επικαλέστηκες και από νούμερα την πάτησες γιατί δεν είχες κανένα μα κανένα στοιχείο... Τώρα για τις σούζες και τις λοιπές δραστηριότητες, μας αρκεί η ομολογία σου πως πας "σε καμιά κουρά και βαράς κάνα δύο" ...


Εγώ ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό σας, μιας και είμαι μέλος αυτού του forum από καταβολής του.

Εμείς ντρεπόμαστε που κατέχεις την Ελληνική Υπηκοότητα και Ιθαγένεια. Καλό θα είναι να την απαρνηθείς και να δηλώσεις "αλλοδαπός". Καλύτερη μεταχείριση θα έχεις και ίσως γλυτώσουμε κι εμείς από τις αποσχιστικές σου τάσεις.


Η συμμετοχή μου στο thread μόλις έλαβε τέλος και βέβαια αν είχα ένα εκδότη δημοσιογράφο στη παρέα μου, έστω κι αν δε συμφωνούσα σε ορισμένα, αν μη τι άλλο θα σεβόμουνα την οντότητά του και βολταιρικά θα άκουγα τις θέσεις του.

Να το δώ και να μην το πιστέψω... Όλο τέλος λες κι όλο επανέρχεσαι με ύβρεις και τρομολαγνεία. Τώρα μας κουνάς και την "δημοσιογραφική" σου ιδιότητα για να μας τρομάξεις... Ο σεβασμός ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ από ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ και ΕΡΓΑ, εσύ πως ακριβώς νομίζεις πως τον κέρδισες; Με τα γραφόμενά σου; Αν δεν έχεις καταλάβει τι πήγες να ξεσηκώσεις ειλικρινώς λυπούμαι... Αν λοιπόν έχεις την ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, να δημοσιεύσεις στην εφημερίδα σου και στις ιστοσελίδες σου τον πλήρη αριθμό δημοσιεύσεων και απαντήσεων στον παρόν νήμα. Πόσες είναι υπέρ των αποσχιστικών σου θέσεων και πόσες κατά. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ κι όχι τα φούμαρα που πουλάς.


Καθημερινά συζητώ μέσα από τις ζωντανές μου εκπομπές με καθηγητές, πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες, προέδρους οργανισμών, βουλευτές, δημάρχους, νομάρχες, υπουργούς, κλπ και πραγματικά νοιώθω λύπη όταν διαπιστώνω ότι ο τραγέλαφος που αντιμετωπίζω από τα θεσμικά πρόσωπα είναι δικαιολογημένος, όταν αυτά τα πολιτικά πρόσωπα που ξεκοκαλίζουν το βιος μας, εκλέγονται από άτομα που δήλωσαν αδρανείς σε αυτό το thread.
Τελικά λοιπόν όλα τα πράγματα δεν είναι τυχαία!
Γεια σας και καλή συνέχεια στο παιγνίδι.



Θα σε παρακαλέσω να μιλήσεις ζωντάνα σε όλους τους ως άνω συνομιλητές σου και να τους θέσεις αυτά που μας είπες εδώ μέσα. Άλλο το να μιλάς για απόσχιση κομματιού της Πατρίδος και του Λαού και άλλο να αναλύεις περιεχόμενα Lifestyle ή έρευνες περί της αναπαραγωγικής διαδικασίας του κάκτου στην Νότιο Κρήτη κατά τους θερινούς μήνες. Εκεί να δούμε λοιπόν ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ οι νομάρχες, οι βουλευτές και οι υπουργοί καθώς και όλα τα θεσμικά πρόσωπα που όπως μας λές συνομιλείς.

Να είσαι καλά και περαστικά σου. Ίσως ο επόμενος που θα βρεις μπροστά σου στην επόμενη προσπάθειά σου Εθνικής Μειοδοσίας να μην είναι τόσο ομιλητικός όπως εγώ. Σου εύχομαι να συνέλθεις.


Υ.Γ. Το mod team προφανώς λείπει σε διακοπές
Μετάφραση: Γιατί δεν κλείσατε το θέμα και αφήσατε να με ρεζιλέψουν;

vasorfa
22-06-2010, 15:14
επαναλαμβάνεις συνεχώς κατηγορίες αλλά και τη λύπη σου που είμαστε τουλάχιστον αδρανείς, 3 στα 5 posts εκτοξεύεις αυτές τις κατηγορίες χωρίς να απαντάς σε συγκεκριμένα ερωτήματα "αδρανών" μελών του φορουμ που σε φιλοξενεί.:cool::cool:
Δεν μπορώ να έχω σεβασμό ούτε στο επάγγελμά σου ούτε και στο πρόσωπό σου τη στιγμή που το απαιτείς από εμένα. Δεν είχα ποτέ φίλο δημοσιογράφο και είμαι μια χαρά, δεν μου λείπει κάποιος από το χώρο σου και με βοηθάς να σκέφτομαι ότι δεν χρειάζομαι τέτοιες παρέες που διεκδικούν το αλάθητο...μου αρέσει να κουβεντιάζω και να ρωτάω ό,τι δεν ξέρω αλλά δεν ανέχομαι/δέχομαι τους απόλυτους ανθρώπους.
Αν σε στεναχωρεί η στάση μας, ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου και το 75% των μελών σε χαιρετά και μάλλον δεν θα ξανασχοληθεί μαζί σου.
Οι mods/admins δεν είναι διακοπές πλην μιας μονοήμερης (ολιγόωρης) στην Εύβοια και απουσίες δεν είσαι σε θέση, ούτε δικαιολογήσαι να βάζεις σε κανέναν.
Θεωρώ ότι άφησαν πολύ να "τρέξει" το θέμα και ευγενικά 2 φορές σε εγκάλεσαν στην τάξη κάτι που επιδεικτικά αγνόησες. Κι αν είχες κάποιους που να συμφωνούσαν μαζί σου, τώρα τους χάνεις και αυτούς.
Μπορείς να συνεχίσεις να συνδιαλέγεσαι με πολιτικούς/δημάρχους/τοπικούς προύχοντες όπου για να σε έχουν συνομιλητή πιθανόν κάτι να σου βρίσκουν που τους τραβάει...Το γεγονός της περιχαράκωσής σου στο νησί της Κρήτης και μόνον, σημαίνει ότι ακόμα δεν έχεις φτάσει στο επίπεδο MEGAλων και με πτυχίο απόλυτα κατευθυνόμενων χειροκροτάκηδων, αλλιώς θα σε απολαμβάναμε σε κανάλια εθνικής και όχι τοπικής εμβέλειας.
Άσε εμάς τους πτωχούς τω πνεύματι να πορευόμαστε με τα δικά μας μυαλά κι αν προκύψει ανάγκη νουθεσίας θα σε ειδοποιήσουμε και εκτιμώ ότι με χαρά θα μας βοηθήσεις...
Σ.Σ. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με όλη την επαγγελματική σου πορεία και να είμαι κριτής των κειμένων σου, ασχολήθηκα μόνο με τα διαμάντια του παρόντος thread.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τους πρόποδες της Ακρόπολης και της εκκλησίας του Δήμου.

Βασίλης Π και
μόνον για τους φίλους
vpentza




Συννονοματε ασε καλυτερα--μην ασχολησε---τοσες φορες οι mods διακριτικα προσπαθουν να <<προστατεψουν >> καποιους καποιους:rolleyes::rolleyes: και αυτοι σε ανταλλαγμα , τους στελνουν σε εξοστρακιστικες Διακοπες.....

Σταματαω εδω γιατι αν συνεχισω οι mods αν και σε διακοπες θα μου βαλουν ενα τεραστιο XXX Σε αυτα που θα πω---κλεινω λεγοντας οτι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εχω βαρεθει των προσυλιτισμο των .....απανταχου ΔΗΜΟΣΙΟγραφων........

Συγχωρεστε με για το ξεσπασμα, αλλα εχω βαρεθει να ακουω και να βλεπω κουστουμαρισμενους Δημοσιογραφους να κινδυνολογουν και να παιζουν παιχνιδια στην πλατη μου.......

υπαρχει μια παροιμια---που λεμε στο χωριο---ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ-ΠΕΡΑΜΑ----

Λεει λεει το κοπελι,,,

Κανει τη γρια και......

Θελει:(:(:(:(:(:(:(

Λιγος σεβασμος για το ΚΟΙΝΟ βρε παιδια---καποιοι ειμαστε σκευτομενα οντα---:):)


υγ...προσωπικα βαριεμαι και τους ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΗΔΕΣ--ετσι πως το λεμε στην Κρητη:cool::cool:


Βλέπεις οτι δεν τραβαει ρε μαστορα---μην το τραβας απο τα μαλλια....ΗΜΑΡΤΟΝ.

Carduelis
22-06-2010, 15:18
Θάπρεπε, εσείς τουλάχιστον κύριε Κασιμάτη, να πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε mods και admins που σας έδωσαν χώρο και χρόνο για να εκθέσετε τις απόψεις σας και να "διαφημίσετε" τον Δ.Ο.Κ και τις ιδέες σας!!
Οι υπόλοιποι από μας αναρωτιόμαστε γιατί σας επιτρέπουν να συνεχίζετε και επιπλέον να μας προσβάλετε καθημερινά...

aeriko
22-06-2010, 15:24
Οι υπόλοιποι από μας αναρωτιόμαστε γιατί σας επιτρέπουν να συνεχίζετε και επιπλέον να μας προσβάλετε καθημερινά...

Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ από χθές, αλλά ας όψονται οι φύλακες;)

vpentza
22-06-2010, 15:33
μην επιμένετε παιδιά,
μας είχε διαθέσει λίγο χρόνο εχτές, σήμερα δεν έχει...
μη κοιτάτε που "έκλεψε" λίγο χρόνο σήμερα από τις επαφές με τους κοτζαμπάσηδες και μας έκανε τη τιμή να μας επιπλήξει και πάλι...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

vasorfa
22-06-2010, 15:34
μην επιμένετε παιδιά,
μας είχε διαθέσει λίγο χρόνο εχτές, σήμερα δεν έχει...
μη κοιτάτε που "έκλεψε" λίγο χρόνο σήμερα από τις επαφές με τους κοτζαμπάσηδες και μας έκανε τη τιμή να μας επιπλήξει και πάλι...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:


έλα μωρε---ασε να γινετε ΤΖΕΡΤΖΕΛΟ:sm7::p:p:p:D:D:D:D

manosamos
22-06-2010, 15:45
Καλά,η χωρα καταστρεφετε και εσεις γελατε?:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
22-06-2010, 16:15
Ο χλευασμός και η μετατροπή του πολιτικού σκηνικού σε τσίρκο εδώ μέσα....






......οι παιδικές χαρές.
Αναζητήστε της κύριοι και ξεσπάστε εκεί.







......επιδοθείτε σε σούζες






Το mod team προφανώς λείπει σε διακοπές




Η διαχείριση ΚΑΙ διαβάζει αλλά ΚΑΙ παρακολουθεί το συγκεκριμένο thread,

όπως κάνει άλλωστε, για όλα (κατά το δυνατόν) τα γραφόμενα στο GS Forum.

To .... "τσίρκο εδώ μέσα" ....... "παιδικές χαρές" και "επιδοθείτε σε σούζες",

νομίζω πως δεν αρμόζουν στους συμφορουμίτες μας ..... :(



Στο δια ταύτα .....

Ο καθένας μας δικαιούται να εκθέτει τις απόψεις του,

όπως δικαιούται και να εκτίθεται ..... Θετικά ή αρνητικά ....






..... τη στιγμή που τα μέλη του forum ξεπερνούν τις 2.500 ενώ οι προβολές του thread ξεπερνούν τις 1500 και σε διάστημα μόνο λίγων ημερών.

Αυτά τα νούμερα ...... ίσως συνετίσουν .......






"Αυτά τα νούμερα",

όπως και οι απόψεις (posts) του παρόντος νήματος,

εάν χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε λόγο,

σε οποιαδήποτε εφημερίδα, έντυπη ή διαδικτυακή, σε blog ή site,

να υπάρχει προηγουμένως, η έγγραφη συνέναιση της διαχείρισης του GS Forum !

vpentza
22-06-2010, 16:17
ναι, γελάμε και διασκεδάζουμε

οι πρόγονοί μας, πριν ξημερώσει η ημέρα της μάχης, έτρωγαν/έπιναν (με μέτρο), λούζονταν και χτενιζόντουσαν, γυάλιζαν τα ακόντια και τα σπαθιά τους, τιμούσαν τους θεούς τους ώστε να είναι "καθαροί" και έτοιμοι να δώσουν τα πάντα στον άνισο συνήθως αγώνα....

Περιμένουμε λοιπόν τον εχθρό από όπου κι αν έρθει, με χαμόγελο, μπανάκι και μπυρίτσες με το aeriko.....
όχι θα κάτσουμε να το σκεφτόμαστε 200 χρόνια πριν γίνει :D:D:D
όταν γίνει θα είμαστε εκεί ανεξάρτητα με τον τόπο κατοικίας που αναγράφεται στην ταυτότητά μας....

diomiles
22-06-2010, 16:18
Εγώ ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό σας, μιας και είμαι μέλος αυτού του forum από καταβολής του.
Η συμμετοχή μου στο thread μόλις έλαβε τέλος

Αλήθεια λέει?

vpentza
22-06-2010, 16:24
τελικά έμαθε κανείς τί απέγινε ο Εφιάλτης ???:p

manosamos
22-06-2010, 16:34
τελικά έμαθε κανείς τί απέγινε ο Εφιάλτης ???:p

Θα ανεβηκε στον Ψηλορειτη...:D

diomiles
22-06-2010, 16:39
Απο εμένα τέλος για αυτο το θέμα.Θα τα πούμε σε κάποιο αλλο thread.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
22-06-2010, 16:49
Απο εμένα τέλος για αυτο το θέμα.Θα τα πούμε σε κάποιο αλλο thread.


http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/BRAV-81.gif

EOD-K9
22-06-2010, 16:57
Μια και ο ένας mod γύρισε από τις διακοπές είναι ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του

Τις ευθύνες που του αναλογούν, διότι άφησε θέμα, ανιστόρητο ,προπαγανδιστικό,και εν-τι γεννέση του προδοτικό να αναρτηστεί στο παρών φόρουμ.

Το φόρουμ που δημιουργήθηκε γι'αυτο ακριβώς το λόγο

Για την Ελευθερία του λόγου


Που όμως δεν σεβαστήκατε να ακούσετε τον αντίλογο , ο οποίος όπως και εσείς είπατε ΑΝΑΜΕΝΑΤΕ να είναι δριμύς

Το ότι σας αφήσαμε να διατυπώσετε τις ιδέες σας (εάν είναι δικέ σας ) ,δεν σημαίνει ότι θα σας αφήσουμε να ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ τα μέλη του φόρουμ και βέβαια ούτε εμάς τους ίδιους.

Απειλήσατε.ΧΛΕΥΑΣΑΤΕ ειρονευτικατε για την γλώσσα τα σχόλια την ορθογραφία ,την διατύπωση των λέξεων των μελών που σας απάντησαν

Εσεις όμως κύριε Βασίλη σαν άριστος χειριστής της Ελληνικής γλώσσας ΠΑΛΙ ΚΑΝΑΤΕ "ΛΑΘΟΣ"?? ΔΙΑΤΎΠΩΣΗ ???
Ήρθε λοιπόν η ώρα να δώσουμε το στίγμα μας και το τι αληθινά πρεσβεύουμε.
Είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται την πλήρη αυτονόμηση της Κρήτης θεωρώντας ότι θα χάσουν ένας σημαντικό «αιμοδότη» της Ελλάδας στο Α.Ε.Π.Ενώ εσείς δεν την φοβάστε?? την πρεσβεύετε ??

Κατηγορήσατε τα μελή γιατί σας απάντησαν με μακροσκελή αναφορές! ,εγώ μας κατηγορώ που σπαταλήσαμε χρόνο να σας διαβάσουμε και να σας απαντήσουμε.


Παρακάμπτοντας το συμβούλιο ADMIN-MOD

Κλειδώνω αυτό το θέμα όχι ως προδοτικό για την Ελλάδα και απαίσχηντο για την Κρήτη

Αλλά ως απαράδεκτο και υβριστικό για τα μέλη του




ΧΜ ΧΜ τώρα θυμήθηκα ότι πιθανών μερικά παιδάκια από την παιδική χαρά να θέλουν να γράψουν και αυτά την άθλια γνώμη τους που δεν συμφωνεί με την δική σας

δεν το κλειδώνω

Captain_Andreas
22-06-2010, 17:01
Χαίρομαι που η ομοψυχία όλων εδώ αποτελεί τροχοπέδη για ενέργειες όπως αυτές του εν λόγω κυρίου. Ισχύς εν τη Ενώσει. Αυτό τουλάχιστον ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ... Η ομοψυχία είναι κάτι που ένωνε όλους τους Έλληνες έστω και την τελευταία στιγμή. Η έλλειψη αυτής είναι υπεύθυνη για τις όποιες συμφορές μας. Χαίρομαι που βλέπω πως σιγά σιγά παύουμε να κοιτάμε την πάρτη μας, ξεπερνάμε το "ωχ αδερφέ", θεωρούμε πως το "κοινό" πρέπει να προέχει του "ιδιωτικού", κατανοούμε την έννοια της βοήθειας και της συμμετοχής, διαβάζουμε, ακούμε ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ που μας μοστράρουν πραγματικότητες που δεν έχουν σχέση με αυτό που ζούμε απλώς και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα νεοταξικά σχέδια των αφεντικών τους και να μας έχουν μια ζωή υπόδουλους και δανεισμένους, γιατί αυτό θέλουν. Ο δανεισμένος και ο υπόδουλος δεν αντιδρούν απλώς δουλεύουν για να ξεχρεώνουν και τα ξεχνάνε όλα και φίλους και οικογένεια και πατρίδα και ιστορία...

Sotos_
22-06-2010, 17:15
.

Μην ταίζεις το αδηφάγο κήτος (http://to-adifago-kitos.gr/)

.

steliosx
22-06-2010, 17:38
.
Μην ταίζεις το αδηφάγο κήτος (http://to-adifago-kitos.gr/)


:sm8::sm8::sm8:

S.T
22-06-2010, 17:58
http://inlinethumb46.webshots.com/46061/2829872640103852143S600x600Q85.jpg

napgeo
15-05-2012, 15:47
Απλά συμβάλουμε στο παιχνίδι κάποιων ανεγκέφαλων για να μη πω ότι είναι βαλτοί