PDA

View Full Version : Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου


MARK
15-06-2010, 17:57
Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου



http://www.emea.gr/uploads/1/2047_cqz3p826v.jpg
Σήμερα, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ, θα εορτασθεί στην Πλατεία Συντάγματος για 4η συνεχόμενη φορά η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των φετινών εκδηλώσεων. Η ΕΛΕΤΑΕΝ καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν το περίπτερο της για να στηρίξουν την προσπάθεια ανάπτυξης του ανεξάντλητου ανανεώσιμου φυσικού πόρου του ανέμου που διαθέτει πλούσιο η πατρίδα μας.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι υπόλοιπες εκδηλώσεις της ημέρας του ανέμου. Συγκεκριμένα την Κυριακή το πρωί στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων απονεμήθηκαν τα βραβεία στο διαγωνισμό ζωγραφικής που είχε οργανώσει η ΕΛΕΤΑΕΝ στον οποίο είχαν συμμετάσχει πάνω από 350 παιδιά. Την ίδια μέρα το απόγευμα διεξήχθη ο τελικός του ιδιαίτερα πετυχημένου "Πράσινου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 5Χ5" στο οποίο συμμετείχαν 22 ομάδες από εταιρείες και φορείς του κλάδου των ΑΠΕ. Επίσης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η "Υιοθεσία ανεμογεννητριών" που πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.
Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το δ.σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, ενόψει των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, συμμετείχαν ο Ιωάννης Τσιπουρίδης, πρόεδρος του δ.σ. ο Παναγιώτης Παπασταματίου, αντιπρόεδρος του δ.σ. και τα μέλη του δ.σ. κ.κ. Μύριαμ Ροντρίγκεζ, Κώστας Κατώπης και Παναγιώτης Χαβιαρόπουλος.
Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε το δ.σ. της ΕΛΕΤΑΕΝ, ήταν συνοπτικά τα ακόλουθα:
1. Παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου που κορυφώνονται στο Σύνταγμα την Τρίτη 15 Ιουνίου.
2. Επισημάνθηκαν τα θετικά του νέου νόμου Α.Π.Ε. και υπογραμμίσθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθούν σύντομα οι πολλές υπουργικές αποφάσεις που προβλέπει, προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά το νέο πλαίσιο και να ερμηνευθούν μερικά σημεία του.
3. Ζητήθηκε να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο των οικονομικών όρων των επενδύσεων, ειδικά όσον αφορά τον Αναπτυξιακό νόμο, δεδομένης της μείωσης των σχετικών αποδόσεων.
4. Υπενθυμίσθηκε ότι η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στοχεύει στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της στον άνθρωπο και τη φύση. Ο ορισμός ζωνών αποκλεισμού χωρίς καμία μελέτη που αποκλείουν συλλήβδην όλες τις Α.Π.Ε. από τεράστιες εκτάσεις αποτελεί μαξιμαλισμό, παράλογο και περιβαλλοντικά καταστρεπτικό.
5. Τέθηκαν οι βασικές αρχές για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Α.Π.Ε. το 2020 που είναι η βελτιστοποίηση του μίγματος Α.Π.Ε., η προώθηση των υποδομών και η κατάλληλη επιλογή του συμβατικού μίγματος, με στόχο τα 10.000 MW αιολικής ενέργειας το 2020
6. Αναφορικά με την ανάγκη αποτελεσματικής αύξησης του λεγόμενου τέλους Α.Π.Ε., τονίσθηκε ότι τα ποσά αυτά ούτως ή άλλως θα τα επιβαρυνθεί ο πολίτης, εξαιτίας του κόστους του διοξειδίου του άνθρακα, και επομένως είναι στο χέρι του Κράτους να τα επενδύσει μέσω του τέλους Α.Π.Ε. σε πράσινη ανάπτυξη και καθαρό περιβάλλον.
7. Τέλος η ΕΛΕΤΑΕΝ χαιρετίζει την εφαρμογή του Κοινωνικού τιμολογίου που συμβάλει στην ανακούφιση των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα σε μια περίοδο ιδιαίτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Το κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι το πολιτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχιας και την στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Πηγή: Green Business (http://www.greenbusiness.gr/)

skippybi
15-06-2010, 18:16
χρόνια πολλά Μαΐστρο!!!:D

http://12gym-perist.att.sch.gr/blog/blog-images/8ba1bc1a0676_14899/anemoi_large.jpg

Gazi
15-06-2010, 18:57
Σε ευχαριστούμε.....

Δεν το 'ηξερα οτι υπάρχει τέτοια ημέρα...