PDA

View Full Version : Καλοκαίρι με μοτοσικλέτα στην πόλη!!!!


riko46
16-06-2010, 23:34
http://www.mototriti.gr/jpg/MTR/big/themata/2010_11/asf01.jpg (http://javascript<b></b>:;)

Ζέστη που παίζει με τα νεύρα μας, μποτιλιάρισμα και κακή άσφαλτος είναι μερικοί παράγοντες που καθιστούν δύσκολη την οδήγηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Ας δούμε πώς μπορούμε να προστατευθούμε για πιο ασφαλή οδήγηση. H μετακίνηση με μοτοσικλέτα στην πόλη είναι ο ταχύτερος τρόπος. Τους καλοκαιρινούς μήνες, ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς για εμάς τους μοτοσικλετιστές είναι η ζέστη. Πάντως, όσο δύσκολες και να είναι οι καιρικές συνθήκες, πρέπει πάντα να φοράμε προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή κράνος, μπουφάν και γάντια. Είναι απαραίτητα και σίγουρα προστατεύουν και από τον ήλιο. Ειδάλλως, πέραν του κινδύνου της πτώσης, υπάρχει κίνδυνος να πάθουμε ηλίαση ή να καούμε στα χέρια.

1. Φυσικά, πάντα φοράμε κράνος όταν οδηγούμε μοτοσικλέτα για τη δική μας ασφάλεια. Στα full face κράνη, η χρήση φιμέ ζελατίνας κρατά τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου μακριά. Πολλές ζελατίνες έχουν φίλτρο UV.

2. Το jet κράνος είναι πιο βολικό, αλλά σε περίπτωση πτώσης, το σαγόνι μας είναι εκτεθειμένο. Αντιθέτως, ένα full face κράνος το προστατεύει αποτελεσματικά, ενώ κρατάει μακριά σας και την αυξημένη σκόνη του καλοκαιριού.

3. Σε μια καλοκαιρινή μπόρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι δρόμοι έχουν μαζέψει πολλή γλίτσα και γλιστρούν επικίνδυνα. Οι χειρισμοί πρέπει να είναι ομαλοί, χωρίς απότομες αντιδράσεις.

4. Ποτέ δεν οδηγούμε μοτοσικλέτα χωρίς κράνος και προστατευτικά ρούχα. Μπορεί να νιώθουμε πιο άνετα χωρίς αυτά, αλλά είμαστε εκτεθειμένοι σε περίπτωση πτώσης. Άσε που καίγονται χέρια και πόδια από τον ήλιο, ενώ κινδυνεύουμε και από τσιμπήματα εντόμων.

5. Η ζέστη, σε συνδυασμό με τις χαμηλές ταχύτητες στην πόλη, μας προκαλεί έντονη εφίδρωση. Γι/ αυτό το λόγο σε πολύωρες διαδρομές πρέπει πάντα να έχουμε μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό και να πίνουμε σε κάθε ευκαιρία.

6. Τα γάντια προστατεύουν τα χέρια από την τριβή σε περίπτωση πτώσης. Τα χοντρά, χειμερινά γάντια είναι πολύ ζεστά. Για καλοκαιρινή χρήση, τα γάντια enduro είναι ό,τι καλύτερο, καθώς δεν ζεσταίνουν τα χέρια, έχουν καλύτερη αίσθηση και προστατεύουν επαρκώς.

7. Λόγω ζέστης η άσφαλτος λιώνει, οι δρόμοι γλιστρούν πολύ και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

8. Αν είναι εφικτό, καλό είναι να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις με μοτοσικλέτα το μεσημέρι, καθώς οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και καθιστούν δυσκολότερη την οδήγηση.

9. Τα πέδιλα είναι σίγουρα πιο άνετα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αφήνουν εκτεθειμένα τα πόδια. Τα κοντά, καλοκαιρινά μοτοσικλετιστικά μποτάκια προστατεύουν ικανοποιητικά, ενώ παράλληλα επιτρέπουν τον αέρα να μπει μέσα ώστε να μην ιδρώνουν τα πόδια.





................................;)
http://www.mototriti.gr/images/tr.gif

aeriko
17-06-2010, 07:47
Ευχαριστούμε Μιχάλη, πάντα επίκαιρος.

MARK
17-06-2010, 08:20
:sm8:

kostasx
17-06-2010, 11:53
:sm8::sm8:

Kimwnas
20-06-2010, 15:11
:sm8:

skippybi
20-06-2010, 15:14
μεγάλη προσοχή πάντα, εντός και εκτός πόλης;)

xenos
20-06-2010, 20:22
:sm8:

sakis f650gs
29-06-2010, 23:46
:sm8: