PDA

View Full Version : ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΠΟΤΕ ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕ


MARK
17-06-2010, 19:16
Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Νιγηρία και έγραψε ιστορία. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ, ενώ ο Τοροσίδης ολοκλήρωσε την ανατροπή και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε τη πρώτη νίκη και ελπίζει σε πρόκριση.


Οι διεθνείς μας έβαλαν στην άκρη την Νότια Κορέα και την τραγική εμφάνιση της πρεμιέρας και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από ένα... αστείο γκολ ξανά, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με επική ανατρόπή πήραν ένα τρίποντο... χρυσάφι!

Τα νέα πλάνα του Ότο

Ο Ότο Ρεχάγκελ άλλαξε την διάταξη σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ν. Κορέα, καθώς επέλεξε το 5-4-1. Την "κυανόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Τζόρβας, στην τριάδα της άμυνας ήταν ο Παπασταθόπουλος, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Κυργιάκος, αριστερά ήταν ο Τοροσίδης και δεξιά ο Βύντρα. Στα χαφ ήταν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Φάνης Γκέκας.

Παρά τις αλλαγές στο σχήμα και στα πρόσωπα, το ξεκίνημα του ματς θύμιζε έντονα τον αγώνα της πρεμιέρας και δυστυχώς τα... φαντάσματα δεν άργησαν να ξαναζωντανέψουν. Οι διεθνείς μας μπήκαν σαφώς πιο σοβαροί, πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι από το ματς κόντρα στους Νοτιοκορεάτες, όμως μια λάθος πάσα του Βύντρα και μια τραγική αντίδραση από τον Τζόρβα ήταν ικανή να μας βάλει πίσω στο σκορ.

Άλλο ένα τσάμπα γκολ

Όλα ξεκίνησαν από λάθος του Βύντρα που ανάγκασε τον Παπασταθόπουλο να κάνει φάουλ για να κόψει την αντεπίθεση των Νιγηριανών, όμως καλύτερα να μην το έκανε... Η εκτέλεση δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, όμως ο Τζόρβας μπερδεύτηκε και έπεσε δίχως να πιεστεί από την άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα ο Ούτσε να χριστεί σκόρερ. Θύμισε κάτι από Γκριν (τερματοφύλακας της Αγγλίας), ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού.

Το γκολ της Νιγηρίας έκοψε τα φτερά και δημιούργησε πολλά νεύρα στις τάξεις της Εθνικής, με αποτέλεσμα το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο. Οι Αφρικανοί για καλή μας τύχη δεν το εκμεταλλεύτηκαν (ίσως γιατί δεν μπορούσαν) και τα λεπτά περνούσαν αδιάφορα και με την σκέψη του χαζού γκολ που δεχτήκαμε να μην φεύγει από το μυαλό όλων.

Όλα αυτά μέχρι το 32ο λεπτό, αφού στην συνέχεια το σκηνικό άλλαξε άρδην. Μια κλωτσιά του Καϊτά πάνω στον Τοροσίδη, είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Νιγηριανού, κάτι που ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των διεθνών μας. Ο Ρεχάγκελ προσπάθησε κι αυτός από την πλευρά του να βοηθήσει και άλλαξε τον Παπασταθόπουλο με τον Σαμαρά, παίζοντας σαφώς πιο επιθετικά.

Ο "Σάλπι" έγραψε ιστορία (1-1)

Οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν και στο 38' ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε φάτσα με το γκολ, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ενιάμα. Έξι λεπτά αργότερα (46') η τύχη έκλεισε το μάτι στον "Σάλπι" και η Εθνική μας πέτυχε ένα ιστορικό γκολ. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Αρούνα και κατέληξε στα δίχτυα του Ενιάμα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ και πανηγυρίστηκε δεόντως.

Κάπως έτσι πέρασαν τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1, αλλά την Ελλάδα να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στην επανάληψη, τα πράγματα δεν άλλαξαν καθώς οι διεθνείς μας μπήκαν με... κεκτημένη ταχύτητα και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Νιγηριανούς, παίρνοντας το προβάδισμα. Η δουλειά τους πάντως δεν ήταν εύκολη καθώς οι Αφρικανοί είχαν θωρακίσει τα μετόπισθεν και ήταν φαρμάκι στις αντεπιθέσεις.

Ο Τζόρβας πήρε την ρεβάνς του...

Τρανό παράδειγμα η φάση στο 58', όπου ο Γκέκας δεν κατάφερε να νικήσει τον Ενιάμα από κοντινή θέση και στην αντεπίθεση οι Νιγηριανοί βγήκαν σχεδόν μόνοι τους, όμως ο Γιακούμπου έχασε την μάχη από τον Αλέξη Τζόρβα, ενώ ο Ομπάσι δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ σε άδειο τέρμα.

Κι αφού η Εθνική μας γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, συνέχισε την αφόρητη πίεση και ήταν ξεκάθαρα το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι διεθνείς μας πάτησαν γκάζι και προσπάθησαν πολύ, ιδιαίτερα όσο περνούσαν τα λεπτά.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έκανε το έργο των Ελλήνων πιο εύκολο και αυτό δεν άργησε να φανεί, αφού οι παίκτες του Ρεχάγκελ έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη.

... και ο Τοροσίδης το όπλο του (2-1)

Στο 67' οι Νιγηριανοί πρόλαβαν τον Γκέκα, στο 68' η κεφαλιά του Σαμαρά εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Ενιάμα, όμως στο 70' οι Νιγηριανοί δεν την... γλίτωσαν! Ο Τζιόλης έκανε ένα σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή, ο Νιγηριανός γκολκίπερ δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Τοροσίδης με προβολή έβαλε μπροστά την Ελλάδα, ξεσηκώνοντας την "κυανόλευκη" εξέδρα. Μεγάλη ανατροπή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.

Κι αν νομίζετε πως η... επίθεση της Ελλάδας έλαβε τέλος κάνετε μέγα λάθος! Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ δεν επαναπαύτηκαν, δεν σταμάτησαν να πιέζουν και κυνήγησαν ένα τρίτο γκολ που θα "κλείδωνε" τη νίκη.

Παρόλα αυτά, ούτε το σουτ του Καραγκούνη (76'), ούτε αυτό του Κυργιάκου (80') είχαν ευτυχή κατάληξη και το 2-1 έμεινε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Τζιόλης, Παπαδόπουλος, Καραγκούνης. Βύντρα, Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Κυργάκος, Γκέκας, Παπασταθόπουλος (37' Σαμαράς), Κατσουράνης.

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιάμα, Γιόμπο, Ταϊβό, Σίτου, Αγεγμπένι, Οντεμβίγκιε, Ούτσε, Κάιτα, Αρούνα, Οντιά, Ετούχου.

Γήπεδο: "Free State Stadium", Bloemfontein

Διαιτητής: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία)

Γκολ: 44' Σαλπιγγίδης / 16' Ούτσε

Κίτρινες κάρτες: 15' Παπασταθόπουλος

Κόκκινες κάρτες: 33' Καϊτά

Albatros
17-06-2010, 19:36
Άντε να δούμε κανένα θαύμα από τα παλιά(2004)...
:):):)

GEO_K
17-06-2010, 20:27
:sm2::sm2::sm2:

GEO_K
17-06-2010, 20:40
Το σποτ της νίκης ! - Γιώργος Χελάκης - Videos | sport-fm.gr (http://www.sport-fm.gr/videos/1599)

MANDRAX-7
19-06-2010, 11:03
:sm2::sm5::sm4::sm2:

pirate
19-06-2010, 11:15
:sm2::sm2:

deros
19-06-2010, 13:28
:sm8:

xenos
19-06-2010, 14:55
:sm8::sm2:

EOD-K9
19-06-2010, 16:41
:sm2::sm2::sm2::sm2: