PDA

View Full Version : Στη Μύτη του Δολομίτη...!


gemara
07-07-2010, 15:42
Αγαπητές φίλες και φίλοι του GSφόρουμ,:sm2: μετά από μεγάάάλο και έγκαιρο προγραμματισμό, οι δουλειές μας και οι άδειές μας τα φέραν έτσι, ώστε μια βδομάδα προ της αναχώρησής μας να αποφασίσουμε να πάμε στην Ελβετία μια βόλτα και επί τη ευκαιρία να δούμε μερικά αξιοθέατα της Ιταλίας μέσα σε 8 μέρες, και κυρίως τους Δολομίτες…

Η διαδρομή που ακολουθήσαμε στην Ιταλία, σχημάτισε αυτό το σχέδιο στο χάρτη!:)

http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/TourMap.jpg


Θα σας παραθέσω «μερικές» φωτογραφίες από τις τοποθεσίες που είδαμε, αλλά πρώτα τα «τεχνικά» θέματα του ταξιδιού που πιθανόν να ενδιαφέρουν αρκετούς από εμάς που σκέφτονται παρόμοια ταξιδάκια.:rolleyes: Θα είναι χαρά μου για όποιον θέλει να με ρωτήσει οτιδήποτε και του μεταφέρω τις πρόσφατες γνώσεις και εμπειρίες μου.

Το μηχανάκι μας ένα R1200GS 07. Δικάβαλο, τριβάλιτσο με tankbag και ένα «λουκανικάκι» πάνω στη δεξιά βαλίτσα :o. Για να κινούμεθα πάντα μέσα στα όρια του κατασκευαστή που δίνει 210 kgr μέγιστο ωφέλιμο φορτίο, ζυγιστήκαμε όλοι μαζί και το σύνολο ήταν 190 kgr :Απορία:με εμένα να καταλαμβάνω το μεγαλύτερο ποσοστό εξ’ αυτών!:o Το συνολικό κόστος ταξιδίου (των ψώνιων εξαιρουμένων!) ήταν 1.117€ με το κλειδί στο χέρι.:)

Διαβάζω – μετά λύπης μου :( – μερικούς φίλους μέσα από αυτό το φόρουμ που τους απασχολεί η αξιοπιστία της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας, οι οποίοι είναι προφανώς επηρεασμένοι από τους άσχετους και πιθανόν τους κακόβουλους. (Υπάρχουν κακόβουλοι άνθρωποι; Μπααα, αν τους ρωτήσετε θα σας πουν ότι είναι «τεχνικά ενημερωμένοι» και ξέρουν καλύτερα αυτοί…)

Κάπου διάβασα μάλιστα, ότι κάποιον τον απασχολεί η αξιοπιστία αυτής της μοτοσυκλέτας για να κάνει ταξίδια στην Ελλάδα, άρα τι να λέμε για το εξωτερικό… Το γεγονός είναι ότι η Ευρώπη είναι τίγκα στα BMW και ειδικότερα στους boxer και ειδικότερα στα GS… Όσοι «τολμήσατε» να βγάλετε αυτό το αναξιόπιστο μηχανάκι στην Ευρώπη, θα το διαπιστώσατε. Στο δια ταύτα, δεν με απασχόλησε ούτε με ανησύχησε καθόλου το θέμα της μοτοσυκλέτας και σας εξηγώ το γιατί.:rolleyes:

Μάστορας στο επάγγελμα δεν είμαι, αλλά μαστοριλίκι και χαρχάλεμα στη μηχανή γουστάρω και γω πολύ από τότε που έμαθα να καβαλάω μηχανές και πήγαινα σχολείο ακόμη:D. Σε μερικές μάλιστα «έβγαλα τα μάτια»:Απορία: από την ασχετοσύνη μου και ποτέ βέβαια δε μου έφταιγε ο κατασκευαστής. Το μηχανάκι αυτό που έχω τώρα, το πήρα καινούργιο. Δεν του έχω βάλει πάνω απολύτως τίποτε που να μην το έχει κατασκευάσει η BMW ή να μην το συνιστά. Ούτε άλλα λάδια, ούτε άλλα μπουζί, ούτε άλλη ζελατίνα καν. Και τις βαλβίδες ξέρω να του ρυθμίζω και τα λάδια να του αλλάζω και τις βαλβολίνες και τα τακάκια και τα ηλεκτρικά του να πειράζω:D και αξεσουάρ να τοποθετώ.

Του έχω κάνει 35.000 χλμ μέχρι στιγμής, και αν του έκανα εγώ τα σέρβις, το πολύ 3 φορές να του είχα ρυθμίσει τις βαλβίδες, δηλαδή μια φορά το χρόνο και αν:cool:. Ξέρω κάτι μαστόρους όμως, στον εξουσιοδοτημένο πχ, που αυτήν τη δουλειά την κάνουν 10 φορές την ημέρα (?) :Απορία:που είπε και ο vpentza, μπορεί και παραπάνω. Είναι πλέον βέβαιο λοιπόν ότι όλα τα μαστοριλίκια πάνω στη μηχανή θα τα κάνουν καλύτερα από μένα:o, όσο μάγκας και να είμαι, όσο και να πιάνει το χέρι μου. Δίνω και 200€ το χρόνο (φέτος μου κόστισε 175€ το σέρβις των 30χιλ:D) και ξέρω ότι η μηχανή είναι προσεγμένη όσο θα έπρεπε και από έμπειρο τεχνικό. Δεν της κάνω τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο από αυτά που απαιτεί ο κατασκευαστής. Δεν την «κυνηγώ» ποτέ τη μηχανή, την οδηγώ πάντα μέσα στα όριά της και δεν με έχει προδώσει ποτέ, ούτε αυτή, ούτε οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα είχα και το σεβόμουν όπως έγραφε το βιβλιαράκι του. (Για να μαστορεύω, έχω κάτι άλλα «ερείπια» του ‘50 :p που είναι οι παιδικές χαρές του μάστορα και σου λένε και ευχαριστώ:sm2:, ότι και να τους κάνεις!). Στην GS του 2010, ΔΕΝ βάζουμε χέριΝεύρα, έτσι είναι η φιλοσοφία των μηχανών πλέον.-:hmmm:

Της έχω κάνει σέρβις πριν 3.500χλμ λοιπόν, χωρίς να πάρω τίποτε απολύτως μαζί μου εκτός από τα εργαλεία που έχει κάτω από τη σέλα της (τα οποία έχω κάτι μήνες να τα δω…:rolleyes:), με τη μαμά μπαταρία της που φτάνει τα 3,5 χρόνια λειτουργίας, τα λάδια ήταν πάνω πάνω στο γυαλάκι, τη φούλαρα και φύγαμε.:D

Γράψαμε 2.300 χλμ μέσα σε 8 μέρες, πέσαμε σε ιταλικό καύσωνα και τα 2.000 σχεδόν χλμ τα κάναμε στους 33C-35C (!), :Απορία:εμείς λιώσαμε, αυτή το φχαριστιόταν και δεν έκανε κιχ:). Έκαψε 124,2 lt βενζίνης, το οποίο σημαίνει ένα αυστηρό και σταθερό 5,4lt/100km. Όλοι οι κατασκευαστές τα κοντέρ και τα στροφόμετρα που βάζουν στα οχήματά τους, τα έχουν φτιάξει με τη φιλοσοφία, όταν οι βελόνες είναι όλες κατακόρυφες και δείχνουν προς τα πάνω δηλαδή, το όχημα να κινείται στην βέλτιστη ταχύτητα για την οποία έχει φτιαχτεί. Η GS είναι μια ταξιδιάρικη μηχανή:D, οι Γερμανοί ξέρουν ποια είναι τα όρια ταχύτητας στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο γενικότερα, ξέρουν ότι όλοι το τσιμπάμε λίγο παραπάνω:rolleyes:, άρα αν κοιτάξετε το κοντέρ της GS σας θα δείτε ότι στην κορυφή είναι τα 120-130km/h και οι 4.500 rpm περίπου. Το 80% του ταξιδίου μας λοιπόν, με τόσο πηγαίναμε, όσο πήγαιναν και όλοι οι άλλοι εξ’ άλλου. Όταν έφυγα, τα λάδια της παρόλα τα 3500 χλμ που είχε κάνει μέσα στην πόλη, ήταν στο φουλ, το απόγευμα του Σαββάτου που γύρισα έλειπαν τόσα:
(Θυμίζω το μηχανάκι έτρεχε κάθε μέρα στον καύσωνα με 420 kgr συνολικό φορτίο και το γκάζι σταθερό στα 130, άντε να τσίμπαγε 140-160 που και που, εκτός από μια μέρα στους Δολομίτες όπου εκεί λάλησε στην 1η και 2α…:Απορία:)
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_001.jpg



Μία μέρα λοιπόν μετά την αναχώρηση της εκδρομής του φόρουμ για το εξωτερικό, αναχωρήσαμε και μεις (26/6) από την Πάτρα με το καραβάκι αυτό:), που ερχόταν να μας πάρει όπως το χαζεύαμε από μια καφετέρια (W). Φεύγοντας από την Πάτρα και μέχρι να ξαναγυρίσουμε πίσω, ήταν η τελευταία φορά που είδαμε άνθρωπο πάνω σε μηχανάκι – οτιδήποτε μηχανάκι - να μη φοράει κράνος:Απορία:. Ήταν και η τελευταία φορά που κινδυνέψαμε στον δρόμοΝεύρα, είτε από κάγκουρα, είτε από ασυνείδητο οδηγό. Στην Ιταλία δεν ενοχλήσαμε και δεν μας ενόχλησε ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένας στον δρόμο με την επικίνδυνη οδηγική του συμπεριφορά.

Στην Πάτρα έκανα ένα λάθος, να φουλάρω βενζίνη σε ένα μεγάλο κεντρικό βενζινάδικοΝεύρα. 1ον η βενζίνη είναι φτηνότερη πλέον στην Ιταλία (που κάποτε βλέπαμε τις τιμές της Ιταλίας και φωνάζαμε…) και 2ον, μόλις ξαναφούλαρα μετά από καμιά 300αριά χλμ στην Ιταλία, κοίταγα από κάτω μου το μηχανάκι, να δω αν είναι αυτό,:Απορία: και ξεκόλαγα το κράνος από το αυτί μου για να το ακούσω έτσι γλυκά που δούλευε ο κινητήρας του. Με την ελληνική βενζίνη, αν στα 80 το ζόριζες με 6η, άκουγες ένα γκγγγγ-ζζζζ :mad: από τα πειράκια του που θέλαν να βογγήξουν, μόλις όμως άρχισε και έπινε τη μαφιόζικη μπενζίνα, δούλευε σα ραπτομηχανή… :) Ένα χρόνο που είχα να το ξαναβγάλω έξω, είχα ξεχάσει τι όμορφα και αγόγγυστα από όλες τις στροφές μπορεί να δουλεύει αυτός ο κινητήρας…

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, κράτησα την ιταλική βενζίνη μέχρι τελευταίας ρανίδος και μόλις ξαναφούλαρα με ντόπια σήμερα, μετά από 6χμλ ακριβώς, άρχισε να βογγάει ο κινητήρας…Νεύρα
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_002.jpg



Τα αξιοθέατα εν πλω στην Αδριατική δεν είναι και πολλά και το μόνο που κυριάρχησε ήταν το ηλιοβασίλεμα του Σαββατόβραδου και…:rolleyes:
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_003.jpg



…η ανατολή της Κυριακής!:)
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_004.jpg



Ο ενδιάμεσος σταθμός, η Ηγουμενίτσα, μας τσάκισε. Πρυμοδετώντας το πλοίο, έβλεπα 2 προβλήτες γεμάτες νταλίκες να περιμένουν:cool:. Πόσα καράβια θα έρθουν απόψε εδώ να φορτώσουν λέω… Τελικά, όλες μπήκαν στο πλοίο μας και αυτό σήμαινε πάνω από μία ώρα καθυστέρηση! Το SUPERFAST δεν υπήρχε περίπτωση να ανεβάσει ταχύτητα πάνω από 27 κόμβους που έπιανε, για να αναπληρώσει και ο προγραμματισμός μου άρχισε και κουνιόταν!

Είχα προγραμματίσει με άφιξη 1030 στην Ανκόνα, να αναχωρούμε στις 1100 και με μία 2ωρη στάση στη Μπολώνια για φαγητό και ξεκούραση, άντε άλλη μία στάση στο δρόμο, να συμπληρώναμε τα 470χλμ της ημέρας και το σούρουπο να φτάναμε στο Κόμο για να δούμε και τη λίμνη με φως ημέρας. Για να μην πολυλογώ, ξεκινάμε Κυριακή μεσημέρι, 1300 από την Ανκόνα και… ήμασταν ήδη λίγο κουρασμένοι! Με το που απομακρυνόμαστε από την παραθαλάσσια Ιταλία, να’ σου οι 33C στην καυτή autostrada, να’ σου και οι χιλιάδες Ιταλοί που επέστρεφαν από τις παραλίες στην κεντρική Ιταλία. Μετά από 430 χιλιομετράκια κατά το απόγευμα αναρωτιέμαι γιατί αισθάνομαι τόση κούραση, ενώ όταν ήμουν 25 χρονώ δεν καταλάβαινα τίποτε…Εκτός προγράμματος λοιπόν, λέμε να επισκεφτούμε το Μιλάνο που ήταν 35 χλμ πριν τον τελικό μας προορισμό, τάχα μου για να δούμε τη σκάλα του, στην πραγματικότητα τα υπόλοιπα 21 χρόνια μου, «δεν τραβούσαν άλλο», ούτε άλλα 30χλμ!!!:p

http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_005.jpg


Η μπέμπα σε καλλιτεχνικές αναζητήσεις, αραχτή στην Piazza della Scala di Milano!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_006.jpg




Κι αυτή εδώ είναι η περίφημη όπερα της Σκάλας του Μιλάνο. Τοιχοκολλημένα απ’ έξω είχε τα προγράμματα παραστάσεων, όπου οι τιμές των εισιτηρίων έφταναν τα 187€. Αρκεστήκαμε στο να τη φωτογραφήσουμε! http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_007.jpg



Το Castello Sforzesco στην αναχώρησή μας από το Μιλάνο.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_008.jpg



Αρκετά κουρασμένοι – το λέω απλά – φτάσαμε στο ξενοδοχείο Ibis του Κόμο πριν βραδιάσει και έτσι βρεθήκαμε εντός προγράμματος.
Προ αναχωρήσεως είχαμε φροντίζει να κλείσουμε όλες τις διανυκτερεύσεις. Το θεώρησα σκόπιμο να κάτσω αραχτός λίγες ώρες στον καναπέ, ψάχνοντας τα συμφέροντα ξενοδοχεία που υπάρχουν κοντά στους προορισμούς μας, παρά να φτάνουμε κατάκοποι και να ψάχνουμε εκείνη τη στιγμή για ώρες να βρούμε που θα μείνουμε. Θα ήταν πολύ απογοητευτικό και ασύμφορο.

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη μία πολύ καλή και συμφέρουσα λύση είναι τα ξενοδοχεία της σειράς Ibis, που είναι τα ίδια με τα Accor και τα Mercury, όπως επίσης και τα Novotel. Εφόσον όλα αυτά τα ξενοδοχεία είναι στρατηγικά χτισμένα σε δημοφιλείς προορισμούς, ένα καλό κριτήριο είναι, ότι αν δεν υπάρχει ξενοδοχείο τους εκεί, τότε δεν θα αξίζει και να επισκεφτείς το μέρος. Μέχρι στιγμής και για πολλά χρόνια, αυτό μου έχει δουλέψει.

Μετά από ένα αναζωογονητικό μπανάκι, βγαίνουμε για να δούμε το Como by night. Όμορφο πολύ!


http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_009.jpg




http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_010.jpg




Εξίσου όμορφο και by day!

http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_011.jpg




Άμα τη βάζεις τη μπέμπα στο πλάγιο σταντ, έτσι βλέπει εκείνη το Κόμο!

http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_012.jpg




Οι Ιταλίδες απολαμβάνουν το Κόμο!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_013.jpg




Έχοντας πάρει πλέον αέρα ευρωπαϊκό (τρομάρα μας!) συνεχίζουμε για τας Ελβετίας για να ξαναδούμε το Lugano το οποίο το είχαμε περάσει πέρσι βιαστικοί. Παραείχαμε πάρει φαίνεται ευρωπαϊκό αέρα και περνώντας τα σύνορα της Ελβετίας, ούτε μας σταμάτησαν, ούτε πληρώσαμε το 30άρι των τελών κυκλοφορίας. Έτσι το γεύμα της ημέρας αργότερα το απόγευμα, το φάγαμε στην υγεία των Ελβετών!

Στο Λουγκάνο θα έβλεπες κάτι «απαράδεκτα» θεάματα: Τα αυτοκίνητα να σταματάνε στις διαβάσεις. Αυτοί οι ξένοι ρε παιδάκι μου…

http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_014.jpg




Το Λουγκάνο, όπως και όλη η Ευρώπη εξ’ άλλου, είναι απελπιστικά καθαρό. Δεν σας γεμίζω με υπερβολικές φωτογραφίες, αλλά είδα οδοκαθαριστή με σιδερένιο γαντζάκι να καθαρίσει επίμονα γόπες που είχαν σφηνώσει στις πλάκες του πεζοδρομίου, όπως επίσης και ειδικό πλεούμενο – ποταμόπλοιο με μεταλλική σίτα να μαζεύει τα φύλλα και ότι άλλα σκουπίδια επέπλεαν στη λίμνη. Κατάντια σκέφτηκα μέσα μου (όχι των Ελβετών βέβαια…)

http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_015.jpg



Η ώρα έχει πάει 2 το μεσημέρι και με το χάζεμα των αξιοθεάτων, από τα 400χλμ της ημέρας έχουμε κάνει τα 35 μόνο! Ο προορισμός μας σήμερα είναι ο ξενώνας Haus Christian που έχουμε κλείσει στο Nova Levante των Άλπεων στα ΒΔ της Ιταλίας.

Ένα δυνατό espresso λοιπόν και ξεκινάμε για την καυτή autostrada. Καυτή ξεκαυτή, όλοι οι μοτοσυκλετιστές στο δρόμο είναι με τα full face κράνη και τις ολόσωμες φόρμες, πλην των Χαρλέαδων, που ήταν πάρα πολλοί και ακόμη παραμένουν επηρεασμένοι από τα αμερικάνικα πρότυπα, κυκλοφορώντας με τα κοντομάνικα και τα κρόσσια από τα παντελόνια τους να ανεμίζουν! Γραφικοί να τους χαζεύεις και αρκετά φιλικοί και γελαστοί στο δρόμο. Με τα ανοιχτά κράνη, έβλεπες και το γέλιο τους κάτω από τα μουστάκια τους. Ένας μάλιστα με «μάλωσε» για το πώς πέρναγα από τα σημεία που έχει ραντάρ στο δρόμο και με νοήματα μου έδωσε να καταλάβω τι έπρεπε να κάνω. Αφού κάναμε πολλά χιλιόμετρα μαζί, στο βενζινάδικο που σταματήσαμε, μου εξήγησε ότι εκεί που έχει ραντάρ θα περνάς με τη μηχανή πάνω στην άσπρη διακεκομμένη γραμμή. Λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, σε πιάνει η φωτογραφία. Δεν περάσαμε ποτέ το όριο, αλλά καλού κακού το εφαρμόζαμε!:rolleyes:

Μετά από μερικές στάσεις στις οάσεις των ιταλικών Autogrill που σημειωτέον από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, τον καφέ τον προσφέρουν δωρεάν, η πείνα αρχίζει να κόβει, οπότε ψάχνουμε για μία πιτσαρία που άνοιγε στις 1800 στη λίμνη La Garda, τη μεγαλύτερη της Ιταλίας. Η τρατορία που είχα πει στην Αντζελίνα να μας πάει, ήταν κλειστή. Η Αντζελίνα είναι η πιστή μας φίλη με την ωραία της φωνή που τσαντιζόταν όταν δεν ακολουθούσαμε τις οδηγίες της και άρχιζε το ενοχλητικό «Επανυπολογίζει…. Όπου μπορείς, κάνε αναστροφή!». Είναι εξαιρετικά ξεαγχωτικό όμως, να βρίσκεσαι σε άγνωστα μέρη και δρόμους, μία φωνή στ’ αυτιά σου να σου λέει ακριβώς που πρέπει να στρίψεις και να σου ανακοινώνει ότι έφτασες στον προορισμό σου και εσύ να τον βλέπεις μπροστά σου! Το zumo 550 που έχει κλείσει 3,5 χρόνια αγόγγυστης προσφοράς, έχει βγάλει τα λεφτά του, στο τουλάχιστον 20απλάσιο θα έλεγα!

Αφήνουμε τη Μόνζα στα αριστερά, το Bergamo, τη Brescia και λίγο πριν φτάσουμε στη Verona στρίβουμε βόρεια.

Η λίμνη La Garda λοιπόν. Ένα πανέμορφο και πεντακάθαρο μέρος, όπου ευχαρίστως θα καθόμασταν για μια βδομάδα…

http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_016.jpg




Η πιτσαρία Magnolia που δειπνήσαμε.

http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_017.jpg



Χαρούμενες Ιταλίδες που απολαμβάνουν τον δικυκλισμό στις γέφυρες της La Garda…

http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_018.jpg



… σε όλες του τις μορφές!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_019.jpg



Κοινή διαπίστωση ήταν ότι ο μοτοσυκλετισμός στις γυναίκες στην Ιταλία έχει αυξηθεί ΠΑΡΑ πολύ! Μέχρι και γκρουπ ολόκληρα γυναικών μοτοσυκλετιστριών βλέπαμε. Η Κωνσταντίνα χοροπήδαγε μόλις τις έβλεπε και του χρόνου το ξεκαθάρισε ότι θα έρθει με τη δικιά της! (για να έχει και χώρο στις 3 επιπλέον βαλίτσες της για τα ψώνια της δηλαδή!!!)

Ο ήλιος άρχιζε να πέφτει, ανεβαίναμε βόρεια σε μία πανέμορφη διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Adige. Περνώντας το πρώτο τούνελ των Άλπεων και ανεβαίνοντας σημαντικά στο υψόμετρο, βρισκόμασταν σε άλλο κόσμο. Οι 35C της autostrada κοπήκαν στη μέση και τώρα το 18C ήταν σαν όνειρο! Όπως σαν όνειρο εξελίσσονταν και τα τοπία μπροστά μας, όπως σαν όνειρο φάνηκε ο ξενώνας που επιλέξαμε να διανυκτερεύσουμε, όταν η Αντζελίνα έλεγε: «Φτάνεις στον προορισμό σου. Στα αριστερά!».

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ φτάσαμε στον ξενώνα μας στους Δολομίτες…

Carduelis
07-07-2010, 15:57
"Nάταν η ζήλεια ψώρα.... "
Εύγε σας πλοίαρχε για το ταξίδι και απολαυστική η διήγηση και οι φωτο.

vpentza
07-07-2010, 16:00
μπράβο στα παιδιά....
τελικά δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο....

εν αναμονή της συνέχειας με πολλά φωτογραφικά ντοκουμέντα σε παρακαλώ...

gsmaniac
07-07-2010, 16:00
εφυγες μια ημερα μετα.....μονος με την κωνσταντινα και βλεπουμε τοσο ομορφες φωτο και περιγραφη;)
μπραβο γιωργο και κωνσταντινα...παντα τετοια:)
ακους ΑΡΚΑ....μια ημερα μεταΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα:D

P.S.....(αναψε κανενα κερακι...που πηγες και ηρθες και δεν επαθες ζημια στον BOXER):sm7::sm7:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
07-07-2010, 16:01
Πολύ όμορφα Γιώργο ... Άντε, γρήγορα κ στην επόμενη ... :)

z_atomic
07-07-2010, 16:06
φιλε μας κατέστρεψες με το μιλάνο. Sorry που στο λέω αλλά ίσως έπρεπε να επιλέξεις το μιλάνο για διανυκτέρευση. Οπως επίσης έπρεπε να δεις κ το πάρκο μέσα στο κάστρο να σου φύγει το σαγόνι. Από την άλλη καταλαβαίνω γιατί έφυγες γρήγορα από Μιλάνο καθώς το πιο πιθανό είναι ότι απέφυγες την Montenapoleone η οποία θα σου τίναζε όλο τον οικονομικό κ όχι μόνο προγραμματισμό στον αέρα. Anyway ζήλεψα πολύ το ταξίδι σου, το πείσμα σου κ το ότι είχατε τα αμελέτητα να το κάνετε 2 σας. Προτείνω να αγοράσσουμε ένα βυτίο κ να φέρνουμε βενζίνη από Ιταλία. Γιατί η κοροιδία εδώ πάει σύννεφο

morfeas
07-07-2010, 16:28
ωραίο τόπικ....μας ταξίδεψες φίλο!!!!!!!

ενας μήνας ακόμα που θα πάει θα περάσει!!!!!Θέλω διακοπέςςςςςςςςςςςςςςςς

Captain_Andreas
07-07-2010, 17:26
Συγχαρητήρια! Άψογη παρουσίαση, μας άνοιξες την όρεξη!

ΙoannisPanagiotidis
07-07-2010, 17:40
Πωωω!..φιλε!!!...με φτιαξες τρελα!.....απιθανες φωτογραφιες στο ξαναπει οτι το χεις!

...χαιρομαι πολυ που πραγματοποιήσατε τετοια ταξιδαρα ...και αναμενω την συνεχεια!!!

................ :sm8::sm8:

...και nova Levante ε?...σνιφ! ...θα βαλω τα κλαματα Λεμε!

GEO_K
07-07-2010, 18:11
Εισαι ωραιος!!! Κι εμεις περασαμε σχεδον απο τα ιδια μερη!! Πολυ καλοι προορισμοι ολοι! Αντε και στην επομενη!!!

aeriko
07-07-2010, 18:25
Οταν όλα λειτουργούν εντός "ορίων" τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε. Ευγε!

gemara
07-07-2010, 18:55
μπράβο στα παιδιά....
τελικά δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο....

εν αναμονή της συνέχειας με πολλά φωτογραφικά ντοκουμέντα σε παρακαλώ...

Μισό, να φορτώσουν και οι επόμενες!

P.S.....(αναψε κανενα κερακι...που πηγες και ηρθες και δεν επαθες ζημια στον BOXER):sm7::sm7:


Σσσσ! Μη το πεις πουθενά! Ρίσκο μεγάλο σου λέω!!!:sm7:

φιλε μας κατέστρεψες με το μιλάνο. Sorry που στο λέω αλλά ίσως έπρεπε να επιλέξεις το μιλάνο για διανυκτέρευση. Οπως επίσης έπρεπε να δεις κ το πάρκο μέσα στο κάστρο να σου φύγει το σαγόνι. Από την άλλη καταλαβαίνω γιατί έφυγες γρήγορα από Μιλάνο καθώς το πιο πιθανό είναι ότι απέφυγες την Montenapoleone η οποία θα σου τίναζε όλο τον οικονομικό κ όχι μόνο προγραμματισμό στον αέρα. Anyway ζήλεψα πολύ το ταξίδι σου, το πείσμα σου κ το ότι είχατε τα αμελέτητα να το κάνετε 2 σας. Προτείνω να αγοράσσουμε ένα βυτίο κ να φέρνουμε βενζίνη από Ιταλία. Γιατί η κοροιδία εδώ πάει σύννεφο

Φίλε μου, είχα πάει πέρσυ στο Μιλάνο και γέμισα 1 Giga (πως λέγανε κάποτε άδειασα 10 φιλμ!) μέσα στο Κάστρο! Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες...

Ο βενζινάς μου, όταν του είπα σήμερα ότι έχω ακόμη ιταλική βενζίνη στην μηχανή, έβαλε μύτη κατ' ευθείαν να την μυρίσει και μου είπε ότι αφενός μεν μυρίζει νάφθα - το μύρισα και γω - αφ' ετέρου λέει ότι η 95άρα του εξωτερικού είναι καλύτερη από την 100στάρα τη δικιά μας. Αλλά αυτή τη βενζίνη του φέρνουν, αυτή πουλάει, αυτός και όλοι οι άλλοι...

Πωωω!..φιλε!!!...με φτιαξες τρελα!.....απιθανες φωτογραφιες στο ξαναπει οτι το χεις!

...χαιρομαι πολυ που πραγματοποιήσατε τετοια ταξιδαρα ...και αναμενω την συνεχεια!!!

................ :sm8::sm8:

...και nova Levante ε?...σνιφ! ...θα βαλω τα κλαματα Λεμε!

Γιαννάκη σε φτιάχνω για να πραγματοποιήσεις και το δικό σου ταξιδάκι εκεί. Ξεκίνα!

ARGI
07-07-2010, 19:11
ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ,
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΨΟΓΕΣ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ, ,ΜΕ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΩΡΑ....:mad:
ΑΑΑΑΧΧΧΧ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΩ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΓΩ.... :confused:
ΓΥΝΑΙΚΑ,,, ΑΚΟΥΣ...??? ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΥΡΩΠΗ....
:sm7::sm7::sm7:

skippybi
07-07-2010, 19:17
Γιώργο και Κωσταντίνα μπράβο σας και γρήγορα για την επόμενη!!!!!!!:):)

syan
07-07-2010, 20:05
Μπράβο Γιώργο και Κωσταντίνα..!
Με μια μέρα διαφορά τελικά, μας δίνεις ενα ακόμη ρεπορτάζ με λεπτομέρειες των διαδρομών που ακολουθήσατε με καλή ανάλυση θα έλεγα (φωτο & text). Γυρίσατε χαρούμενοι σαν εμάς όπως καταλαβαίνω (πέραν της ζέστης) και ήταν ένα όμορφο διάλειμμα απο την ελληνική καθημερινότητα.
Νάμαστε καλά και πάντα τέτοια...:)!


Υπ' όψιν, το φορο της Ελβετίας τον πληρώνεις μόνον αν μπεις σε autostrada...δεν τον ελέγχουν στα σύνορα!

vtheo
07-07-2010, 20:18
Όμορφα μέρη,ωραία διαδρομή και φωτογραφίες που σε ταξιδεύουν.Να στε καλά παιδιά, πάντα τέτοια.

MARK
07-07-2010, 21:16
Πάντα τέτοια.......:sm8:

Jefe
07-07-2010, 22:43
Μπράβο παιδιά! Πάντα τέτοια όμορφα ταξίδια!


Jefe

gemara
07-07-2010, 23:16
Σύνδεση με τα προηγούμενα.
Τρίτη βράδυ και μόλις φτάσαμε στον ξενώνα στους Δολομίτες...

Το Haus Christian στο Nova Levante, έμοιαζε σαν ένα σπιτάκι από αυτά που βλέπαμε μικροί στις εικονογραφήσεις των παραμυθιών!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_020.jpg


Από κοντά, ακόμη πιο όμορφο!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_021.jpg


Η ικανοποίηση κάτι παραπάνω από ζωγραφισμένη στα κατάκοπα πρόσωπά μας! Παρ' όλο που έχω κάψει αρκετά λάδια, κρατιέμαι για λίγο ακόμη!!! :p

(Εδώ κάποιος φίλος Χαρλεάς του φόρουμ, θα προσέξει ότι έχουμε τις ίδιες πινακίδες!)

Το υψόμετρο στα 2.500 μέτρα. Πίσω μας μια άγρια βραχώδης κορυφή των Δολομιτών που έφτανε τα 3.000 μέτρα. Είναι 28 Ιουνίου και υπάρχουν ακόμη χιόνια.:Απορία:
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_022.jpg


Μέσα σε 2 μέρες έχουμε γράψει γύρω στα 1.000 χιλιόμετρα. Αποφασίζουμε την επομένη λοιπόν να ξεκουραστούμε και να κάνουμε καμμιά 50 χιλιομετράκια στο βουνό, να δροσιστούμε, να τσιμπήσουμε κάτι και να επιστρέψουμε το μεσημεράκι αφού δούμε πρώτα την λίμνη Carezza που ήταν 5 χλμ από τον ξενώνα.

Σταγόνα βροχής τις 8 μέρες του ταξιδίου δεν έμελλε να δούμε.
Ο καιρός αποτέλεσε τη χαρά του μοτοσυκλετιστή και του φωτογράφου!

Το πρώτο θέαμα το πρωί που ξυπνάμε. Το χωριουδάκι Nova Levante στο βάθος, όπως φαινόταν από τον ξενώνα.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_023.jpg


Από πίσω ακριβώς μια μύτη του Δολομίτη, το Catinaccio και οι πύργοι του Vajolet.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_024.jpg


Παίρνουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία του ξενώνα και η ιδιοκτήτρια η Τίνα, μας πληροφορεί για τα αξιοθέατα της περιοχής. Μμμ… 50 χλμ είπαμε; Μόνο;;; Δεν το έβλεπα…:rolleyes:
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_025.jpg


1η διαπίστωση: Σκιέρ υπάρχουν όλο το χρόνο στις Άλπεις!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_026.jpg


2η: Το καλοκαίρι τους δίνεται η ευκαιρία για επισκευή των δρόμων που ήταν σε άψογη έτσι κι αλλιώς κατάσταση και σε αρκετά σημεία γίνονταν έργα.

3η: Το μέρος είναι ο παράδεισος των μηχανόβιων και δη των μπεμβεδάκηδων. Σε ένα τυχαίο σημείο η «on the road» φωτορεπόρτερ του ταξιδιωτικού, τραβάει μία φωτογραφία. Αργότερα στο εργαστήριο όπου την εμφανίζω και την τυπώνω, μετράω 9 μοτοσυκλέτες και μία η δικιά μας, 10, όλες BMW! Τυχαίο; Δε νομίζω!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_027.jpg


Από εδώ και πέρα, τα λόγια είναι περιττά που λέει και το λαϊκόν άσμα.

Είναι δύσκολο με εκφράσεις και φωτογραφίες να αποτυπωθεί η ομορφιά και η καλαισθησία του τοπίου. Κοινή διαπίστωση και πάλι, ότι οι εικόνες που βλέπαμε σαν παιδάκια στα εικονογραφημένα παραμύθια, τελικώς δεν ήταν παραμυθένιες, αλλά αληθινές!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_028.jpg


Στράτα – στρατούλα που μας λέγανε κάποτε. Η στράτα του Δολομίτη εδώ.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_029.jpg


Ένα άλλο φόρουμ εδώ, με το δικό του Στράτο να προηγείται. Πάλι GS κι αυτός…!

Δείτε ξενοδοχεία στο background…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_030.jpg



Από τις μεγαλύτερες ευθείες που συναντάει κάποιος στις Άλπεις!
Αλλά τι κουτοί άνθρωποι. Τόσα ωραία και πυκνά δάση, ούτε μία πυρκαγιά δεν είχαν βάλει πουθενά…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_031.jpg



Σε κάθε μικρό και γραφικό δρομάκι, ξεστρατίζαμε λιγάκι.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_032.jpg


όπως επίσης και σε κάθε χωραφάκι για να αξιοποιήσουμε λίγο και το off road της μηχανής!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_033.jpg


Τι να σας λέω τώρα. Για τις on road δυνατότητες της GS, το ξέρετε πολύ καλά. Απόλαυση και εδώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπομονετική και ταλαντούχα φωτογράφο μου, που ζωγράφιζε όποτε πάταγε το κουμπάκι της φωτογραφικής!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_034.jpg


Όπως εν κινήσει τράβηξε και αυτήν εδώ την φωτογραφία…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_035.jpg


Στροφιλίκια στους Δολομίτες: Η χαρά του παιδιού…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_036.jpg



… αλλά και του σκουτεριού!
Εδώ προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που βλέπω!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_037.jpg


Τα 50 χλμ που λέγαμε από το πρωί, τα έχουμε ξεγράψει από ώρα και ήδη έχουμε γράψει αρκετά παραπάνω, οδηγώντας με το στόμα ανοιχτό από την ομορφιά του τοπίου και λέγοντας, «ωραία είναι, άντε πάμε λίγο ακόμη πιο πέρα να δούμε τι έχει…»

Φτάνουμε στην κορυφή του Sass Pordoi.
Βλέπουμε τελεφερίκ που ανεβάζει, εκεί που ούτε η GS πάει πλέον. Εκατοντάδες οι μηχανόβιοι και οι μηχανόβιες στο πάρκιν. Πάρα πολλές γυναίκες αναβάτριες και εδώ.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_038.jpg


Μπαίνουμε στο τελεφερίκ και ανεβαίνουμε τα άλλα 500 μέτρα που απομένουν για τη μύτη του Δολομίτη.

Όλοι θα έχετε δει τις ταινίες του Bond, James Bond και τα άπειρα κυνηγητά και στροφιλίκια με τους "παίδαρους" :rolleyes: στις Άλπεις. Το «For your eyes only” γυρίστηκε λίγο πιο πέρα, θα σας δείξω σε λίγο.

Εδώ μία τυπική διαδρομή των Άλπεων…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_039.jpg

gelasios
08-07-2010, 00:12
πω πω τι μας έκανες βραδυάτικα... Τέλεια!!! Τέλειες φωτογραφίες, τέλειο το ταξίδι σας!!! Πρέπει να το δείξω στην δικιά μου... Μπράβο παιδιά, με ταξιδέψατε πάλι!!!

syan
08-07-2010, 00:34
Γιώργη, τέλεια περιγραφή κα πολύ καλές οι φωτο...Μπράβο και πάλι!

gemara
08-07-2010, 00:41
Η σειρά της μπέμπας να ξεκουραστεί λιγάκι στο πάρκινγκ του τελεφερίκ. Οι Ελληνικές πινακίδες της, ήταν πόλος έλξης για πολλούς περαστικούς, καθόσον προσπαθούσαν να φανταστούν πως έφτασαν αυτοί εδώ πάνω. Άλλες ελληνικές πινακίδες στην διαδρομή, δεν συναντήσαμε…http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_040.jpg


Επιτέλους λοιπόν, στη μύτη του Δολομίτη! Είμαστε στα 3.000 μέτρα και μια μέρα πριν μπει ο Ιούλιος.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_041.jpg



Ευκαιρία για ξεκούραση, δεν πρέπει να αφήνεται!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_042.jpg



Ούτε και για espressaki στην κορφή του Δολομίτη!

Εδώ σκέφτηκα ως ‘Ελλην (πάλι). Τον καφέ στην κορυφή των Άλπεων τον πληρώσαμε 1,10€. Τώρα θυμήθηκα ότι πριν 2 χρόνια στο μπ0υρδέλοχιονοδρομικό της Αράχωβας είχαμε δώσει 4,50€. Καλά δε μας κάνουνε;;; Οι Γερμανοί μας φταίνε ή το ΔΝΤ;;;
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_043.jpg



Κατεβαίνουμε στα «χαμηλά» στα 2.500 για να συνεχίσουμε τη βόλτα μας.

Έχετε ακούσει όλοι ιστορίες για το πώς δεν τραβάνε οι κινητήρες στα μεγάλα υψόμετρα, θέλουν άλλη ρύθμιση, κλπ κλπ. Το τέρας της GS δεν κατάλαβε τίποτε. Είχε πάντα τη δύναμη που έχει και σου έδινε ότι ήθελες και όσο ήθελες από όσο και χαμηλά να του ζήταγες.http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_044.jpg


Γραφικοί τύποι υπάρχουν παντού. Εδώ ένα Kawasaki με επένδυση βλάχικης βελέντζας…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_045.jpg



Το παραμύθι εξελίσσεται και μόλις μου ήρθε στο μυαλό να πάμε να δούμε το μέρος όπου γυρίστηκε η πρώτη ταινία του Ροζ Πάνθηρα το 1964, αλλά και σκηνές από το «Your eyes only” κάμποσο αργότερα.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_046.jpg


Καθόσον διέθετε ο πατέρας μου από το 70 μια Ford Cortina και το όνομα μου ήταν αρκετά γνωστό, ζήτησα από την Αντζελίνα να μας δείξει το δρόμο για το «χωριουδάκι» αυτό! Καλώς ήρθαμε λοιπόν και στην Cortina d’Ampezzo!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_047.jpg



Λίγο πιο πέρα, κατασκήνωνε μία μονάδας της Ιταλικής Αεροπορίας Στρατού για έρευνα και διάσωση, που διέθετε ένα ελικόπτερο τύπου UH-1H, το γνωστό HEUY του Βιετνάμ. Καθόσον έχω πετάξει αρκετές ωρίτσες με το ελικοπτεράκι αυτό (προ 20ετίας!), δεν αποφεύγω τον πειρασμό να πω λίγα λόγια παραπάνω. Είναι ένα ελικόπτερο που πρωτοπέταξε το 1956 (!) και βρίσκεται ακόμη σε ενέργεια σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και στη δικιά μας. Είναι το αεροπορικό μέσο που έχει βγει σε περισσότερα αντίτυπα από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος παγκοσμίως. Και τέλος, είναι το αεροπορικό μέσο που έχει σώσει περισσότερες ζωές από όσες έχει πάρει…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_048.jpg


Έχουμε γράψει ήδη 100 χλμ με 1η και 2α και συνεχίζουμε να απομακρυνόμαστε.
Περιμένατε να δείτε την παραλία της Λομβάρδας μέσα από τη γνωστή μας «τρύπα του Καραμανλή» (που τώρα έχει γίνει ΤΡΥΠΑΡΑ και μας ξεσκίζει όλους), αλλά αυτή που φαίνεται στο βάθος, είναι η Cortina.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_049.jpg



http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_050.jpg



Σκηνές αμύθητου κάλους και στην Cortina όπου σταματήσαμε να φάμε ένα ιταλικό calzone (και μία πίτσα Ναπολιτάνα!)
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_051.jpg



Από εκεί που σχεδιάζαμε να κινηθούμε γύρω στα 50χλμ μακριά, το τοπίο ήταν τόσο μαγευτικό και έχουμε φύγει πάνω από 100... Το περίεργο είναι ότι η κούραση είναι κοντά στο μηδέν!!!

Οι σκιέρ συνεχίζουν ακάθεκτοι!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_052.jpg


Το ίδιο και μεις!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_053.jpg



Η GS διαρκώς ξεστράτιζε!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_054.jpg



http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_055.jpg


Το τοπίο αρχίζει και γίνεται «μονότονο»!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_056.jpg



Στη επιστροφή κάνουμε και τον γύρο από το Passo di Costalunga.http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_057.jpg




http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_058.jpg


Εδώ είπα να αισθανθώ λίγο Έλληνας!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_059.jpg

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
08-07-2010, 07:55
Μπράβο σας.

Πολύ όμορφη παρουσίαση.

pirate
08-07-2010, 08:30
πολύ ωραία περιγραφή καθώς και το φωτογραφικό υλικό, τώρα βέβαια να δω πως θα πάω στο νοσοκομείο .......!!!!

vasorfa
08-07-2010, 08:31
Μπράβο βρε Γιώργο!!!!!!

Πάντε τέτοια!!!!

απο οτι βλέπουμε την περάσατε <<ζάχαρη>>


υγ,

Μου αρεσε η αρχικη εισαγωγη σου......

σχετικα με τους boxer,,,,:rolleyes::rolleyes::o:o:o



Αντε και στην επόμενη!!!!

bill13
08-07-2010, 08:55
Πραγματικά μια από τις καλύτερες περιγραφές. Εγώ προσωπικά ταξίδεψα μαζί σας από το γραφείο μόνο από τις περιγραφές και τις φωτογραφίες.
Σας ευχαριστώ.
Ένα πάρα πολύ μεγάλο μπράβο.

vincet
08-07-2010, 09:21
μπραβο σας πολυ ωραια περιγραφη και φωτο σιγουρα θα βοηθησει αρκετους που λογαριαζουν ενα αναλογο ταξιδι και παλι συγχαρητηρια :sm8::sm2::sm8:

GEO_K
08-07-2010, 09:37
εισαι ωραιος!!!!!!

vpentza
08-07-2010, 09:58
σου εύχομαι ...κουράγιο να έχεις να ανεβάζεις φωτό και να εξακολουθείς να περιγράφεις γλαφυρά τη διαδρομή σας...

πολύ ωραία μέρη.....και όχι και ιδιαίτερα μακρινά από τη μίζερη καθημερινότητά μας....μια απόφαση είναι....ένα τσιγάρο δρόμος...

vsnmic
08-07-2010, 10:04
Συγχαρητήρια για το ταξίδι, την περιγραφή και τις φωτογραφίες.
Περίπου την ίδια διαδρομή είχα σχεδιάσει και εγώ, αλλά ακυρώθηκε η εκδρομή αφού έκανα το μέγα λάθος να μπλέξω μέσα και την λέσχη που ανήκω! (ΜΟΛΛ). Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι πιο προσεκτικός.
Μπράβο ξανά και συγχαρητήρια για το φανταστικό tour!
... - (http://www.moll.gr)

xenos
08-07-2010, 10:09
μπράβο παιδιά μας ταξιδεψατε κ εμάς μαζί σας με τις φώτο κ τις περιγραφές!!!!:D

ace_gln
08-07-2010, 10:31
απιστευτα ομορφα ... πολυ ωραια παρουσιαση και κατατοπιστικη .
συγχαρητηρια και παντα τετοια

WOLF
08-07-2010, 10:41
:sm8::sm5::sm4:ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ
(ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΤΟ )ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ Σ`ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!!!! ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ............

kerasomallousa
08-07-2010, 11:01
πολύ όμορφο ταξίδι, μπράβο σας!!!

pepax66
08-07-2010, 11:03
Μπράβο και πάλι μπράβο και του χρόνου (και πιο σύντομα) φίλε Gemara είσαι τώρα φορτισμένος πλήρως και περιμένουμε εν αγωνίως τα επόμενα!


:sm8:

gemara
08-07-2010, 11:12
Ευχαριστώ πολύ όλες και όλους σας για τα καλά σας λόγια και συνεχίζω με το τελευταίο μέρος της περιγραφής!:)

italos
08-07-2010, 11:13
Γιώργο μου--Κωνσταντίνα μπράβο μπράβο μπράβο τρελοί μου!!!!

Ταξιδάρα σε ένα απο τα καλύτερα μοτοσυκλετιστικά μέρη της ευρώπησ(ίσως το καλύτερο).....φανταστική περιγραφή!!!!!

Σας γουστάρω!!!!!

kostas-patra
08-07-2010, 11:36
είναι σαν να περιγράφεις πίτσα σε πεινασμένο και να σαι λογοτέχνης

πείνασα λέμε!

μπράβο και στους δυό σας, η κερασομαλλούσα με ρωτάει πότε θα ναι η σειρά μας, δηλ κάνετε με τις εκδρομές σας και τέτοιες "ζημιές"!!!

ignimen
08-07-2010, 11:49
Φοβερό ταξιδάκι.Σας ζηλεύουμεεεεεεε λέμεεεεεεε :sm7:
Μήπως μπορείς να μου πεις περίπου τα έξοδα;;;;(αν δεν σε φέρνω σε δύσκολη θέση:()

vpentza
08-07-2010, 11:53
Φοβερό ταξιδάκι.Σας ζηλεύουμεεεεεεε λέμεεεεεεε :sm7:
Μήπως μπορείς να μου πεις περίπου τα έξοδα;;;;(αν δεν σε φέρνω σε δύσκολη θέση:()

...προ αγοράς δώρων κτλ κτλ ;););)

ARGI
08-07-2010, 12:12
Kαταπληκτικό ταξίδι,
εξαίσια παρουσίαση....
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ...
:sm4::sm4:

gemara
08-07-2010, 12:15
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_060.jpg



Κατά την περιπλάνηση στους Δολομίτες, συναντήσαμε πολλά γκρουπ. Εδώ πέρασε δίπλα μας ένα γκρουπ με 6 κάμπριο σκαραβαίους! Το πιο απίστευτο που είδαμε όμως, ήταν την επόμενη μέρα, 4 Garelli με αποσκευές φορτωμένα, το ένα πίσω από το άλλο να ανηφορίζουν κι αυτά τα βούνα! Η γνώριμη δίχρονη μυρωδιά ήρθε στις μύτες μας συνοδευόμενη από το ζουζουνητό του πιστονιού τους!!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_061.jpg



Ok, τις εξατμίσεις αυτές τις έχω ξαναδεί στην GS. Αυτό που δεν ήξερα ότι υπήρχε, είναι η αριστερή βαλίτσα χωρίς εσωκοίλωμα για την εξάτμιση! Αν ξέρετε, πείτε μου που υπάρχει τέτοιο πράγμα!!!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_062.jpg



Όταν μιλάμε για νερό το κατακαλόκαιρο, μιλάμε για πολύ νερό! Μέχρι και οι βράχοι ανέβλυζαν νερό από μέσα τους!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_063.jpg



Λίγα λεπτά πριν καταπλεύσουμε στον ξενώνα, έχοντας περάσει 8 ώρες πάνω στη μηχανή και, άντε πάλι, ήμασταν λίγο κουρασμένοι, λέμε, δεν πάμε να δούμε και αυτή τη περίφημη λίμνη Carezza, μιας και στον καναπέ σερφάροντας, είχα δει κάμποσες φωτογραφίες να κοσμούν το googlearth στο σημείο που βρισκόταν;

Κοίτα να δεις που είχαν δίκιο είπαμε μόλις αντικρίσαμε αυτό το θέαμα!

Χαλάλι όλα τα χιλιόμετρα που κάναμε μέχρι τώρα! Άξιζαν και με το παραπάνω!

Lago di Carezza
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_064.jpg



Δημόσιος φωτισμός και οποιουδήποτε άλλου είδους φωταγωγίες δεν υπάρχουν στην περιοχή. Όταν φτάσαμε στο εξορμητήριό μας και νύχτωσε, τα πάντα ήταν κατασκότεινα. Μέσα στο μαύρο σκοτάδι, είπα να στήσω τη φωτογραφική στο μπαλκόνι. Μετά από 30’’ έκθεσης μου εμφάνισε αυτήν την εικόνα!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_065.jpg



Ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμά μας και έχοντας τη Βενετία σαν επόμενο σταθμό, Τετάρτη πρωί και έχοντας λίγα χιλιομετράκια να κάνουμε (καμμιά 200αριά μόνο) ξεκινάμε με νότια πορεία. Καλοκαιριάτικο να βρεις ξενοδοχείο στη Βενετία, βρίσκεις, αλλά κοστίζει πολύ. Υπάρχει όμως η λύση της Padova, που είναι περίπου μισή ώρα δρόμο από το νησάκι της Βενετίας και είναι αρκετά πιο συμφέρουσα. Επιλέγεται λοιπόν το Ibis της Padova (58€ η βραδιά) και τοποθετείται η διεύθυνσή του στην Αντζελίνα. Παρ΄ολο που αυτή επιμένει να μας πάει από την autostrada στη Padova και ζητάει να κάνουμε 2,5 ώρες ταξίδι και 267χλμ, της λέω ότι θα προτιμήσω το “scenicroad” που είχα σχεδιάσει, να πάμε δηλαδή πάλι μέσα από τους Δολομίτες και τα χωριουδάκια, λιγότερη μεν απόσταση (200χλμ) αλλά ίδια σε χρόνο και λίγο παραπάνω. Η δροσιά και το θέαμα μας αποζημίωσε!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_066.jpg



Αντί να σταματάμε στα Autogrill και τα βενζινάδικα της autostrada για ξεκούραση, σταματάγαμε σε λιμνούλες και χωριουδάκια.
Αυτή είναι η λίμνη στο Pontet όπως λεγόταν το χωριό.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_067.jpg



Συνεχίζοντας νότια και κατεβαίνοντας από το 2.500 μέτρα υψόμετρο στην επιφάνεια της θάλασας, συναντήσαμε πάλι τη γνωστή ζέστη και τον καύσωνα που επικρατούσε σε όλη την Ιταλία. Μόλις μας έπιασε το μεσημεράκι βρισκόμασταν ήδη στο ξενοδοχείο και μετά από ένα γεύμα στο εστιατόριό του, την πέσαμε για να φορτώσουν οι μπαταρίες για το βράδυ.

Από την Padova για να πας στη Βενετία όπου έχει σχετικά κάποιο πρόβλημα στο παρκάρισμα, υπάρχουν κάμποσοι τρόποι να πας. Λεωφορείο, τραίνο και ταξί. Εν γνώσει μας ότι το πάρκινγκ είναι ακριβό και για τις μοτοσυκλέτες, αποφασίσαμε να την επιλέξουμε για να πάμε στη Βενετία. Μπαίνει στην Αντζελίνα ένα από τα 3 μεγάλα πάρκινγκ που υπάρχουν στην κεντρική πλατεία της Βενετίας, βγαίνουμε στην καυτή autostrada πάλι και σε 30’ φτάνουμε. Την ασφαλίζουμε στον 4ο όροφο του πάρκινγκ για 15€ και έχοντας το κεφάλι μας ήσυχο ξεκινάμε τον περίπατο.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_068.jpg



Αν δε βγάλεις φωτογραφίες στη Βενετία, που θα βγάλεις;;;
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_069.jpg


http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_070.jpg


Μετά από κάμποση περιπλάνηση στα σοκάκια, με θερμοκρασία 32C και υγρασία λίγο παραπάνω από το 100% (feels like 40C!!!), μουσκεμένοι στον ιδρώτα, όπως και όλοι οι συνοδοιπόροι μας, σταματήσαμε λιγάκι για να ξαποστάσουμε και να αναστενάξουμε και μεις στην ομώνυμη γέφυρα!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_071.jpg



Αν μας προσέξετε, γυαλίζουμε από τον ιδρώτα στην πλατεία του San Marco!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_072.jpg



Οι Αμερικανιδούλες εμπλουτίζουν με υλικό το facebook τους!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_073.jpg



Καλά ήτανε ο καφές στους Δολομίτες με 1,10. Εδώ σας τον κερνάνε με 15€ τον ένα!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_074.jpg



Μια άλλη άποψις των αξιοθεάτων της Βενετίας…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_075.jpg



Η νύχτα έπεφτε σιγά σιγά και μεις πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_076.jpg



Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το βράδυ η Βενετία…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_077.jpg


http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_078.jpg



Πίσω πάλι λοιπόν από εκεί που ξεκινήσαμε. Επιστροφή στην Padova επελέγη πάλι μέσα από τους επαρχιακούς δρόμους για να δούμε και την (ανύπαρκτη) νυκτερινή ζωή στα χωριουδάκια της Ιταλίας.

Το air condition της GS που πήγαινε με 50-60χλμ/ω ήταν επαρκέστατο και μας δρόσισε πάρα πολύ, ιδίως όταν περνούσαμε μέσα από δενδροφυτεμένες περιοχές πάλι.

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο στην Padova το οποίο βρισκόταν σε βιομηχανική περιοχή, εντύπωση μας έκανε ο αριθμός των εκδιδομένων γυναικών που υπήρχαν σε κάθε στενάκι, σε κάθε στάση λεωφορείου… Από 3-4 μαζεμένες σε κάθε σημείο…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_079.jpg



Επόμενος σταθμός, Bologna. Αλλά πριν αναχωρήσουμε, μια πρωινή βόλτα.
Λίγες φώτο στην Padova, μικρή και πανέμορφη!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_080.jpg


http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_081.jpg



Για να μην ξεχνάμε και τον πρόδρομο των on – off μοτοσυκλετών και της GS!
To ΧΤ 500 πρωτοβγήκε το 76 και ήταν ένα μηχανάκι όνειρο για την εποχή του. 6βολτο και θα το βρείτε πλέον σαν classic!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_082.jpg



Αρκετά κοντά από την Padova ήταν και η Bologna. Το Novotel της περιοχής επελέγη για 68€ και μόλις ξεφορτώσαμε το όχημα, βουτιά στην πισίνα κατευθείαν!
Εδώ είναι το χέρι μου και…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_084.jpg



…εδώ της Κωνσταντίνας!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_085.jpg



Κατά τις 7 το απόγευμα πάμε στο κέντρο της Bologna που ήταν 7 χλμ από το ξενοδοχείο μας.
Μία πολύ όμορφη, καλοδιατηρημένη και «τακτική» πόλη!

Στο κέντρο της κυριαρχούσαν οι μηχανές και δη τα σκούτερ. Εκατοντάδες και χιλιάδες.

Δεν υπήρχε ούτε ένα πάνω σε πεζοδρόμιο. Παντού υπήρχαν θέσεις στάθμευσης γι αυτά. Αυτοκίνητα ελάχιστα. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αναβάτης χωρίς κράνος.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_086.jpg



Στον περίπατό μας, ο καθένας κοίταγε τα ενδιαφέροντά του…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_087.jpg

...
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_088.jpg



Στην κεντρική πλατεία υπήρχε κάποιο φεστιβάλ κινηματογράφου και το υπαίθριο σινεμά στηνόταν σιγά σιγά.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_089.jpg



Άλλη μία φωτογράφος
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_090.jpg




http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_091.jpg


Κάτι για δυο της έλεγε, αλλά τι...;
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_092.jpg


http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_093.jpg


Το δείπνο στην Bologna περιελάμβανε Cotolettes a’la Bolognese και taliatelle ai funghi!
Υπέροχα μαγειρεμένα σε ένα εστιάτοριο που βρήκαμε λίγα τετράγωνα έξω από την κεντρική πλατεία της Bologna.
Εννοείται mascarpone και tiramisu στο τέλος!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_094.jpg



Βραδινός περίπατος στη Bologna…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_095.jpg



Το υπαίθριο σινεμά είχε ξεκινήσει…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_096.jpg



… κι ο κόσμος απολάμβανε!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_097.jpg



Τα φώτα στην πλατεία ήταν όλα σβηστά για να φαίνεται η ταινία, αλλά φαινόταν επίσης και ο ξάστερος ουρανός!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_098.jpg



Piaggio με ballast και xenon προβολείς!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_099.jpg

gemara
08-07-2010, 12:32
Ατελείωτα πάρκινγκ για τις μηχανές σε κεντρικότατο δρόμο, κάτι σαν την πλατεία Συντάγματος τη δικιά μας σαν να λέμε.

Όλες οι μηχανές ταχτοποιημένες, καμμία πάνω στο πεζοδρόμιο. Τι σου σκέφτονται αυτοί οι Ιταλοί ώρες ώρες! Διάνοιες μιλάμε!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_100.jpg


Και εδώ που δεν υπάρχει καμία θέση στάθμευσης, οι δρόμοι είναι ελεύθεροι! Να παθαίνεις την πλάκα σου με τους «ξενέρωτους» μιλάμε. Δεν ξέρουν αυτοί, ελάτε στην Ελλάδα να σας δείξουμε!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_101.jpg



Το λιμάνι της Ancona ήταν ο τελευταίος προορισμός.
Έχοντας κατά νου να κάνουμε check in στις 1130, είπαμε να φύγουμε κατά τις 0800 και χαλαρά να κάνουμε τα 230 χιλιομετράκια μέχρι το λιμάνι. Συνταξιδέψαμε με κάμποσους μοτοσυκλετιστές και μοτοσυκλετίστριες στο δρόμο και τους είδαμε στο πλοίο πάνω! Με έναν Έλληνα φιλαράκο που γνωριστήκαμε και αυτός είχε πάει με το Fazer του στην Ολλανδία, το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτησή μας, καλά τη βγάλαμε και περάσαμε μέχρι εδώ, από Πάτρα μέχρι Αθήνα αρχίζουν τα δύσκολα και τα γκραν γκινιόλ, τώρα τι κάνουμε...

Το τρέιλερ που διέθετε το ξενοδοχείο στη Bologna, μας απάλλαξε μεν από την ταλαιπωρία ανέβα κατέβα τις αποσκευές στο δωμάτιο, συνειδητοποιήσαμε όμως τι κουβάλαγε η μηχανή και πόσο καλά και ζυγισμένα τα είχε όλα πάνω της. Μόνο το ξεκαβάλημα από το κεντρικό σταντ σε έκανε να συνειδητοποιείς ότι η μηχανή είχε βαρύνει. Στο δρόμο, ελάχιστα το καταλάβαινες.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_102.jpg


Οπότε εδώ την βλέπετε στην "off road" διαμόρφωση και εδώ…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_103.jpg



… στην grand touring!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_104.jpg



Οι δύο τελευταίες εικόνες που κρατήσαμε στο μυαλό μας, ήταν τα σπιτάκια της Ancona και οι μηχανόβιοι που ετοιμάζονταν για το ταξίδι τους στα Ελληνικά νησιά.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_105.jpg


http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_106.jpg

Η Ιταλία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, πλήρως εξειδικευμένη στον τουρισμό, φτηνή και φιλόξενη στους τουρίστες. Το una fatsa una ratsa σε ελάχιστες περιπτώσεις ισχύει και μόνο στις άσχημες. Παρ’ όλους τους μπερλουσκόνηδες, τις τσιτσιολίνες και όλα τα άλλα που τους κοροϊδεύουμε, τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από εμάς. Είναι κατ’ αρχήν Ευρώπη και όχι τρίτος κόσμος. Έχουν νόμους, τους εφαρμόζουν, έχουν θεσμούς, τους σέβονται, έχουν οργάνωση και παραγωγικότητα. Έχουν Maserati, έχουν Ducati, έχουν Aprilia, έχουν Moto Guzzi, Piaggio, έχουν Alfa Romeo, Lamborghini και έχουν Ferrari για τα όνειρά μας. Έχουν μια τεράστια πολεμική βιομηχανία και μία μόδα ρούχων που την έχουν επιβάλλει παγκοσμίως. Είναι μια γειτονική χώρα, ακριβώς δίπλα μας. Προσέχουν τον τόπο τους και τον διατηρούν πεντακάθαρο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι έτσι κινούνται σε όλες τους τις δραστηριότητες. Εμείς κάποτε φτιάναμε MEBEA και συναρμολογούσαμε NISSAN, αλλά από τη φαγωμάρα μας, ούτε αυτά καταφέραμε να συνεχίσουμε. Όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι μας, δεν θα πέρναγε έτσι, για αυτό το πληρώνουμε ακριβά σήμερα, όταν – παρά την κρίση που επικαλούμαστε – οι άλλοι λαοί ευημερούν.

Το συμπέρασμά μου επιστρέφοντας κάθε φορά στην τριτοκοσμική Ελλάδα από όλα αυτά τα ταξίδια που κάνω, είναι ότι όσο συνεχίζουμε να πετάμε τις γόπες μας έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου και στην αμμουδιά των ακτών μας, όσο κυκλοφορούμε ξεκράνωτοι και με κοντοπαντέλονα πάνω στις μοτοσυκλέτες, όσο απαιτούμε από τους άλλους να μας σέβονται χωρίς να σεβόμαστε τίποτε εμείς, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε προκοπή σαν λαός και να φτιάξουμε μια αξιόλογη κοινωνία…

Καλό καλοκαίρι σε όλους και μάθετε τα παιδιά σας να μην πετάνε τα σκουπίδια τους κάτω!

gemara
08-07-2010, 12:40
Φοβερό ταξιδάκι.Σας ζηλεύουμεεεεεεε λέμεεεεεεε :sm7:
Μήπως μπορείς να μου πεις περίπου τα έξοδα;;;;(αν δεν σε φέρνω σε δύσκολη θέση:()

Βεβαίως φίλε μου, κανένα πρόβλημα. Λεφτά για πέταμα δεν είχαμε και κινηθήκαμε αρκετά οικονομικά νομίζω, χωρίς όμως να υποφέρουμε.

Για διόδια δώσαμε 60,80
για βενζίνη 156
για ξενοδοχεία 324
για φαγητό
και για καφέδες 386
τελεφερίκ και πάρκινγκ 43
και τα ατμοπλοϊκά εισιτήρια 207

όλα μαζί 1177 όπως έγραψα και στην αρχή. :)

2 άτομα, 8 μέρες.

Captain_Andreas
08-07-2010, 13:02
Συγχαρητήρια. Πέρα από την άψογη φωτογραφική παρουσίαση, όλο το νόημα είναι οι τελευταίες σου παράγραφοι. Πάντα τέτοια και μακάρι να γίνουμε κι εμείς κάποτε σωστοί και να κάνουμε το Εγώ μας πιο πέρα...

Συγχαρητήρια και πάλι!

aeriko
08-07-2010, 13:11
Τέλεια όλα!

Kimwnas
08-07-2010, 13:27
Εξαιρετική παρουσίαση και πάρα πολύ εύστοχες παρατηρήσεις!!!

:sm8:

ΙoannisPanagiotidis
08-07-2010, 13:47
Φιλεεε!...απλα ολα τελεια!!!....ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!


...εχω χαζεψει Λεμεε!!!


:sm2::sm2::sm2::sm2::sm2:

vpentza
08-07-2010, 14:23
κύριε Gemara μετά της συμπαθεστάτης Κωνσταντίνας....
μια παράκληση :
δεν το πιάνετε από την αρχή ????
όλο και κάτι θα ξέχασες να μας πεις, όλο και κάποια Mbs μνήμης θα έχουν περισσέψει :):):):):):)

..και φτάσαμε στη Πάτρα....(η συνέχεια δική σας...):D:D:D

gemara
08-07-2010, 14:46
κύριε Gemara μετά της συμπαθεστάτης Κωνσταντίνας....
μια παράκληση :
δεν το πιάνετε από την αρχή ????
όλο και κάτι θα ξέχασες να μας πεις, όλο και κάποια Mbs μνήμης θα έχουν περισσέψει :):):):):):)

..και φτάσαμε στη Πάτρα....(η συνέχεια δική σας...):D:D:D

:D:D:D:D

Του χρόνου που σκέφτομαι να πάω με την R51:sm7:

vpentza
08-07-2010, 14:51
:D:D:D:D

Του χρόνου που σκέφτομαι να πάω με την R51:sm7:

..τουλάχιστον του χρόνου θα πας με αξιόπιστη μοτό.....:D:D:D

Arkas
08-07-2010, 15:32
Γιώργο, πέρα από τις άριστες φωτογραφίες και την περιεκτικότατη παρουσίασή σου,
ανέλυσες με εύγλωτο τρόπο, όλα τα συναισθήματα του Έλληνα ταξιδιώτη στην Ιταλία
και την απογοήτευση που νιώθει κάνοντας τις (αναπόφευκτες) συγκρίσεις...

Πράγματι η ζέστη σε συνδιασμό με την υγρασία μας ταλαιπώρησε κι εμάς αρκετά, όταν μάλιστα μαθαίναμε ότι η θερμοκρασία στην Ελλάδα ήταν αρκετά χαμηλή για την εποχή.

Όμορφα μέρη, άριστα αξιοποιημένα, πεντακάθαρα και τακτοποιημένα.
Σε κάνουν να αναρωτιέσαι: καλά τα μεγάλα αστικά κέντρα, πολύς κόσμος και χάνεται ο μπούσουλας...
Τόσα όμως πανέμορφα χωριουδάκια μας, δεν μπορούν να είναι τακτοποιημένα, καθαρά και φιλικά προς τους πολίτες;

Ίσως τα εγγόνια μας κάποτε να αντικρύσουν στην χώρα μας ένα ευρωπαϊκό πρόσωπο.
Ίσως...

.

Man !!!
08-07-2010, 15:36
Μπράβο καταρχήν, για την πολύ ωραία παρουσίαση (ξέρεις δεν τα καταφέρνουμε και όλοι σε αυτό , στο καλύτερο μέρος να πάμε !!!):)

Τελικά δεν είναι η ιδέα μου που κάθε χρόνο που γυρνάω απο έξω στην Ελλάδα και βλέπω τους διπλανού μου να πετάνε κάτω τσιγάρα, χαρτιά, καφέδες, τσίχλες και ένα σωρό σκουπίδια , μου έρχεται να τους κράξω άγρια ???

Συμπέρασμα : βγείτε όλοι... οπωσδήποτε... ταξίδι με τη μηχανή σας (και όχι μόνο) στο εξωτερικό, θα αναθεωρήσετε πολλά πράγματα και θα εκτιμήσετε πιο πολύ το φυσικό κάλος της Ελλάδας μας αν το παραλληλίσετε με την κατάσταση που επικρατή στο εξωτερικό !!!:rolleyes:

KAS
08-07-2010, 17:36
Μπράβο Γιώργο σε σένα και τη Γυναίκα σου .Όσο για τη περιγραφή σου μπορεί να βοηθήσει πολλούς από εμάς για οικονομικές και ταυτόχρονα εξαιρετικές αποδράσεις στη γείτονα χώρα .

gemara
08-07-2010, 20:28
Μπράβο Γιώργο σε σένα και τη Γυναίκα σου .Όσο για τη περιγραφή σου μπορεί να βοηθήσει πολλούς από εμάς για οικονομικές και ταυτόχρονα εξαιρετικές αποδράσεις στη γείτονα χώρα .

Παιδιά, πανεύκολο είναι και οικονομικό. Σε ποιο νησάκι να πας εδώ και να δώσεις λιγότερα;;;
Στον ξενώνα στις Άλπεις, 2 άτομα με πρωινό (σούπερ) δίναμε 57€ την ημέρα. Άντε βρες τα εδώ αυτά.

gemara
08-07-2010, 20:29
Μπράβο καταρχήν, για την πολύ ωραία παρουσίαση (ξέρεις δεν τα καταφέρνουμε και όλοι σε αυτό , στο καλύτερο μέρος να πάμε !!!):)

Τελικά δεν είναι η ιδέα μου που κάθε χρόνο που γυρνάω απο έξω στην Ελλάδα και βλέπω τους διπλανού μου να πετάνε κάτω τσιγάρα, χαρτιά, καφέδες, τσίχλες και ένα σωρό σκουπίδια , μου έρχεται να τους κράξω άγρια ???

Συμπέρασμα : βγείτε όλοι... οπωσδήποτε... ταξίδι με τη μηχανή σας (και όχι μόνο) στο εξωτερικό, θα αναθεωρήσετε πολλά πράγματα και θα εκτιμήσετε πιο πολύ το φυσικό κάλος της Ελλάδας μας αν το παραλληλίσετε με την κατάσταση που επικρατή στο εξωτερικό !!!:rolleyes:

Μαζί σου!:sm8:

gsmaniac
08-07-2010, 20:59
Βεβαίως φίλε μου, κανένα πρόβλημα. Λεφτά για πέταμα δεν είχαμε και κινηθήκαμε αρκετά οικονομικά νομίζω, χωρίς όμως να υποφέρουμε.

Για διόδια δώσαμε 60,80
για βενζίνη 156
για ξενοδοχεία 324
για φαγητό
και για καφέδες 386
τελεφερίκ και πάρκινγκ 43
και τα ατμοπλοϊκά εισιτήρια 207

όλα μαζί 1177 όπως έγραψα και στην αρχή.:)

2 άτομα, 8 μέρες.

207........:sm1:
μπαλαουρο ταξιδεψες καπετανιο;;;;;:cool:
τρομερη τιμη.........;)
δωσε λεπτομερειες για το καραβι......:)

gemara
09-07-2010, 00:13
207........:sm1:
μπαλαουρο ταξιδεψες καπετανιο;;;;;:cool:
τρομερη τιμη.........;)
δωσε λεπτομερειες για το καραβι......:)


Κωνσταντίνε, (έμαθα ότι σου αρέσει να σε αποκαλούν έτσι!;) )

Μία βδομάδα προ αναχωρήσεως, οι μόνες διαθέσιμες καμπίνες πλέον ήταν οι lux και πήγαιναν πάνω από 450 ευρώ, οπότε εμείς που είμαστε γεννημένοι ναυτικοί :D και του λιμανιού και του σαλονιού, ταξιδέψαμε κατάστρωμα!

Ένα SUPERFAST της γραμμής ήταν.

frits
09-07-2010, 00:24
Γιώργο καταπληκτική η εκδρομή πανέμορφα τα τοπία αλλά περισσότερο από όλα μου έκαναν εντύπωση οι φωτογραφίες , cart postal κανονικές.

Κάπου στις φωτό είδα και έναν ποδηλάτη έχω ακούσει ότι εκτός από μηχανές ανεβαίνουν και αρκετοί με ποδήλατα σε αυτά τα υψόμετρα, είχε όντως τέτοιους "παλαβούς" ; :cool:

gemara
09-07-2010, 00:31
Γιώργο καταπληκτική η εκδρομή πανέμορφα τα τοπία αλλά περισσότερο από όλα μου έκαναν εντύπωση οι φωτογραφίες , cart postal κανονικές.

Κάπου στις φωτό είδα και έναν ποδηλάτη έχω ακούσει ότι εκτός από μηχανές ανεβαίνουν και αρκετοί με ποδήλατα σε αυτά τα υψόμετρα, είχε όντως τέτοιους "παλαβούς" ; :cool:

Σταύρο, οι ποδηλάτες ήταν εκατοντάδες στους Δολομίτες! Περισσότεροι από οτιδήποτε άλλο!

nikos-x
09-07-2010, 00:42
Τέλειες φωτογραφίες, άριστη περιγραφή...
Μα ποιος είσαι ο Μα####κης; :D
Όσο για τη σκάλα του Μιλάνου, καλύτερα που δεν την πήρες, εδώ έχει πιο φθηνές, :cool: Ακούς εκεί 187 ευρώ; :Απορία:
Καλή συνέχεια και ακόμα καλύτερες αποδράσεις.

Arkas
09-07-2010, 01:54
Γιώργο καταπληκτική η εκδρομή πανέμορφα τα τοπία αλλά περισσότερο από όλα μου έκαναν εντύπωση οι φωτογραφίες , cart postal κανονικές.

Κάπου στις φωτό είδα και έναν ποδηλάτη έχω ακούσει ότι εκτός από μηχανές ανεβαίνουν και αρκετοί με ποδήλατα σε αυτά τα υψόμετρα, είχε όντως τέτοιους "παλαβούς" ; :cool:
Κι εμείς Σταύρο στα ελβετικά πάσσα,
συναντήσαμε πολλούς ποδηλάτες!

GEO_K
09-07-2010, 02:04
Κι εμείς Σταύρο στα ελβετικά πάσσα,
συναντήσαμε πολλούς ποδηλάτες!

για πες για πες πως περασατε εσεις????

plusangel
09-07-2010, 09:12
Υπέροχο ταξίδι, το απολαύσαμε ακόμα και εμείς από το pc μας που το διαβάσαμε.

Πάντα τέτοια :)

kostas-patra
09-07-2010, 13:13
πέραν της άψογης περιγραφής,
οι εικόνες σας διαγωνίζονταν η μια μετά την άλλη να πάρουν θέση στην επιφάνεια εργασίας του κομπιούτορα ώς ταπετσαρία

η πιο ωραία πρόταση της εκδρομής είναι να μην ακολουθείς την πιο σύντομη διαδρομή, αλλά την πιο όμορφη.
εξάλλου αυτές είναι οι εικόνες που θα σε συντροφεύουν τότε και μετά


περάσατε από τα μέρη μου και ούτε ένα τελέφωνο; πες στην μαντμαζελ donna Κόκκινη κάρτα!!!!

πάντα τέτοια, άντε και με δύο μηχανάρες του χρόνου!

gemara
09-07-2010, 16:53
πέραν της άψογης περιγραφής,
οι εικόνες σας διαγωνίζονταν η μια μετά την άλλη να πάρουν θέση στην επιφάνεια εργασίας του κομπιούτορα ώς ταπετσαρία

η πιο ωραία πρόταση της εκδρομής είναι να μην ακολουθείς την πιο σύντομη διαδρομή, αλλά την πιο όμορφη.
εξάλλου αυτές είναι οι εικόνες που θα σε συντροφεύουν τότε και μετά


περάσατε από τα μέρη μου και ούτε ένα τελέφωνο; πες στην μαντμαζελ donna Κόκκινη κάρτα!!!!

πάντα τέτοια, άντε και με δύο μηχανάρες του χρόνου!

Φοβηθήκαμε μην έρθεις με τη Moto Guzzi και τσινήσει η δικιά μας με τα σηκωμένα της δικιάς σου και άντε μετά πες της, τράβα 2.000 χλμ μες τον καύσωνα!:p

Carduelis
09-07-2010, 17:30
Kωνσταντίνα και Γιώργο άψογοι σε όλα σας!
Ευχαριστούμε για τις εικόνες και τα όνειρα..
Αντε και στα επόμενα με το καλό! :)

saitman
10-07-2010, 16:40
Σας ευχαριστουμε για το ταξιδι που μας πηγατε!!θεωρω οτι ηταν απο τα καλυτερα που εχω διαβασει και οι φωτο ηταν παρα πολυ καλες!ειναι πολυ δυσκολο στην Ελλαδα να δουμε εικονες οπως αυτοι με τους αδειους δρομους και τα παρκαρισμενα στην ακρη μχανακια!!

teo71
10-07-2010, 21:10
Αχ Πλοίαρχε μου
(Ο Πλοίαρχος είσαι αν δεν κάνω λάθος)

Κατάθλιψη έπαθα

Να είσαι πάντα καλά να μας ταξιδεύεις...

MIHALIS TZIMAS
21-07-2010, 09:29
φίλε αν σου είναι εύκολο βάλε και τα ξενοδοχεία που εμεινες

όμορφο ταξειδιωτικο , καταπληκτική περιγραφή

gemara
21-07-2010, 09:50
φίλε αν σου είναι εύκολο βάλε και τα ξενοδοχεία που εμεινες

όμορφο ταξειδιωτικο , καταπληκτική περιγραφή

Ευχαριστώ Μιχάλη!

Συγκεντρωμένα εδώ, όπως αναφέρονται και στο κείμενο παραπάνω,

Hotel in GRANDATE - Book your hotel Ibis Como (http://www.accorhotels.com/gb/hotel-5604-ibis-como/index.shtml)

Home Nova Levante - Haus Christian (http://www.hauschristian.it/engl/index.htm)

Hotel PADOVA Ibis Padova: hotel reservation in PADOVA (http://www.ibishotel.com/gb/hotel-1161-ibis-padova/index.shtml)

Hotel Novotel Bologna San Lazzaro: travel, stay or vacation, holiday at BOLOGNA VILLANOVA (http://www.novotel.com/gb/hotel-0391-novotel-bologna-san-lazzaro/index.shtml)

MIHALIS TZIMAS
22-07-2010, 17:31
ευχαριστώ πολύ φίλε

klagenfurt
25-07-2010, 16:07
μπραβο παιδια
παρ'ολο που τωρα γυρισα απο Λισσαβωνα,
ζηλεψα πολυ

εχω εικοσι χρονια να κανω διακοπες στην ελλαδα
και οταν ακουω καποιους να αφηγουνται για διακοπες σε ξερους βραχους με γυρω -γυρω θαλασσα
δεν ζηλευω καθολου,

βεβαια περι ορεξεως...

εγω βεβαια προσπαθησα να κανω διακοπες σε ελληνικα νησια
και αφου μου τον "επιασαν" αρκετες φορες
και την τριτη μερα ειχα βαρεθει
να κανω τα ιδια
μπανιο, φαι, καφε , μπαρακια, ξενυχτι
αποφασισα να μη το ξανακανω

βεβαια οπως ειπα περι ορεξεως... κολοκυθοπιττα

Μπραβο και παλι
και σε σενα και στη γυναικα σου,
επειδη χωρις μηχανοβιο συντροφο
δεν γινονται αυτα(τρεις αλλαξα εγω...),

ισως καποτε να καταφερουμε να παμε μαζι,
χαρηκα πολυ που τα διαβασα
και εμαθα πολλα!!!
Χρηστος

gemara
01-08-2010, 18:23
κύριε Gemara μετά της συμπαθεστάτης Κωνσταντίνας....
μια παράκληση :
δεν το πιάνετε από την αρχή ????
όλο και κάτι θα ξέχασες να μας πεις, όλο και κάποια Mbs μνήμης θα έχουν περισσέψει :):):):):):)

..και φτάσαμε στη Πάτρα....(η συνέχεια δική σας...):D:D:D

Καλό μήνα φίλες και φίλοι!

Άντε λοιπόν, το πιάνουμε από την αρχή...

Λίγα ακόμη Mbs σε κινούμενα σχέδια αυτήν τη φορά.

Ένα βιντεάκι σε πολύ χαλαρούς και απολαυστικούς ρυθμούς.

"Συμμάζεψα" μερικές σκηνές που μου άρεσαν σε λίγα λεπτά, για να μην είναι κουραστικό. Όμορφα μέρη που πολύ εύκολα ο καθένας μας μπορεί να πάει και να απολαύσει.



...και φτάσαμε στη Πάτρα...

http://www.youtube.com/watch?v=EBkh2Z-t3wY

aeriko
01-08-2010, 18:35
Μπράβο και πάλι, μας κρατάτε το αμείωτο το ενδιαφέρον.

PITS
01-08-2010, 19:29
μπραβο ρε μαστορα ωραιο βιντεο εφτιαξες...οσο για τα μερη δεδομενα ομορφα

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
01-08-2010, 19:39
http://www.youtube.com/watch?v=EBkh2Z-t3wY





Ωραίο ΚΑΙ αυτό το βιντεάκι,

με όμορφες σκηνές και δελεαστικά τοπία .... http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/RESP-04.gif











Έχεις αρχίσει να μαθαίνεις Γιώργο ...... :D

Captain_Andreas
01-08-2010, 21:26
Συγχαρητήρια! Πάντα τέτοια! Το είδαμε με την γυναίκα μου και ζηλέψαμε!!! Απίστευτα τοπία αλλά και η επιλογή της μουσικής άψογη! Να είστε καλά να ξαναπάτε!

man gs
01-08-2010, 22:28
ολοι το θελουν το τσιγκλισμα τελικα :sm7:μπραβο και παντα τετοια

klagenfurt
01-08-2010, 23:19
μπραβο παιδια

εχω σκασει απο τη ζηλια μου...
δεν θα κοιμηθω αποψε...

skippybi
01-08-2010, 23:31
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQWlWLJvz8wtVCkIhBdekZaxlIpwoKNOss1IWyXXt233mIB80E&t=1&usg=__m3JWUpNRmu_8dAXndeijudOv0jg=:D

teo71
02-08-2010, 02:12
Μπράβο φίλε...

Άψογος..

gemara
03-08-2010, 18:03
Έχεις αρχίσει να μαθαίνεις Γιώργο ...... :D

Το παλεύω Νίκο! Θα το μάθω σιγά σιγά!:)

gemara
03-08-2010, 18:04
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQWlWLJvz8wtVCkIhBdekZaxlIpwoKNOss1IWyXXt233mIB80E&t=1&usg=__m3JWUpNRmu_8dAXndeijudOv0jg=:D

Μ' αρέσει το μπλουζάκι σου πολύ! :D

gemara
03-08-2010, 18:06
μπραβο παιδια

εχω σκασει απο τη ζηλια μου...
δεν θα κοιμηθω αποψε...

ολοι το θελουν το τσιγκλισμα τελικα :sm7:μπραβο και παντα τετοια

Συγχαρητήρια! Πάντα τέτοια! Το είδαμε με την γυναίκα μου και ζηλέψαμε!!! Απίστευτα τοπία αλλά και η επιλογή της μουσικής άψογη! Να είστε καλά να ξαναπάτε!

μπραβο ρε μαστορα ωραιο βιντεο εφτιαξες...οσο για τα μερη δεδομενα ομορφα

Μπράβο και πάλι, μας κρατάτε το αμείωτο το ενδιαφέρον.

Μπράβο φίλε...

Άψογος..


Thank you guys!

frits
03-08-2010, 19:49
Και ένα ευχαριστώ για μένα Γιώργο, :D

Όπως πάντα καταπληκτικά και τα video & οι φωτογραφίες.

gemara
03-08-2010, 19:55
Και ένα ευχαριστώ για μένα Γιώργο, :D

Όπως πάντα καταπληκτικά και τα video & οι φωτογραφίες.


;)

vpentza
03-08-2010, 19:57
Απλά ...
συγχαρητήρια... από το πρώτο post μέχρι το τελευταίο....

andkoyki
04-08-2010, 16:05
μπραβο σας για την βολτα που κανατε. Εγω με την γυναικα μου πηγαμε περυσι με αυτοκινητο και φετος με την μηχανη ( 1200adv). Αυτο που θελω να πω οτι ι ιταλια σαν χωρα ειναι εκατο χρονια μπροστα απο μας...αν μπορουσα θα εφευγα αυριο το πρωι να ζησω στην ιταλια.

SenseiG
04-08-2010, 16:18
Μπραβο παιδια παντα τετοια,φοβερες φωτο.

margot
14-08-2010, 14:33
Παιδιά πολύ όμορφα όλα.....:)μας κάνατε λίγο και ζηλέψαμε:mad: και με βοηθήσατε να βάλω κάποιους στόχους για ένα ταξίδι του χρόνου:)
Να είστε πάντα καλά και να ταξιδεύετε σε όμορφα μέρη

gemara
14-08-2010, 16:17
Παιδιά πολύ όμορφα όλα.....:)μας κάνατε λίγο και ζηλέψαμε:mad: και με βοηθήσατε να βάλω κάποιους στόχους για ένα ταξίδι του χρόνου:)
Να είστε πάντα καλά και να ταξιδεύετε σε όμορφα μέρη

Και φέτος Μαργαρίτα, προλαβαίνεις άμα θες!
Στη διάθεσή σου για όποια λεπτομέρεια.
Είναι απλό, εύκολο και οικονομικό.;)

margot
15-08-2010, 10:33
Και φέτος Μαργαρίτα, προλαβαίνεις άμα θες!
Στη διάθεσή σου για όποια λεπτομέρεια.
Είναι απλό, εύκολο και οικονομικό.;)


Γιώργο καλημέρα:)

Σ'ευχαριστώ για τη διάθεσή σου να βοηθήσεις. Φέτος δεν το βλέπω αλλά θα αρχίσω να το οργανώνω και ίσως χρειαστώ τη βοήθειά σου - συμβουλές σου-.
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ:D:D

tsompanis
15-08-2010, 12:47
σήμερα επιτέλους βρήκα τον χρόνο και την υπομονή (λόγω ταχύτητας δικτύου) να δω το ταξιδιωτικό σας.πολύ όμορφα μέρη!άψογη παρουσίαση.να είστε πάντα καλά να ταξιδεύετε και μαζί με εσάς και εμείς!
καλούς δρόμους Καπετάνιε!

abalerno
23-08-2010, 17:15
Καλησπέρα Γιώργο, ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι που μας πήγες, με την αφήγησή σου! Και πάρα πολύ καλές φωτογραφίες!! Μπράβο!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, επειδή έχω προγραμματίσει και εγώ ένα ταξίδι σε παρόμοιους προορισμούς αν πρέπει κάτι να προσέξω, κάτι να αποφύγω κ.τ.λ.
Θα πάω και εγώ με ένα GS κόκινο:) με όλα τα συμπράγγαλα που ανέφερες για Βενετία, Arabba (δολομύτες), St Moritz, Λουκέρνη, Como, Φλωρεντία μόνο που τουρ θα είναι ανάποδα σε σχέση με το δικό σου!
Στην ελβετία πως και γλύτωσες να μην πληρώσεις τα διόδια? Το σήμα απ' όσο ξέρω είναι στην αποκλειστική ευθύνη σου να το αγοράσεις από κάποιο κατάστημα στην είσοδο της χώρας και να το κολλήσεις γιατί αν σε μαγκώσουν έχει πρόστιμο! Μήπως εννοείς ότι δεν το πήρες και έτυχε να μην σε ελέγξουν?? Ευχαριστώ για την όποια απάντηση σου! Και πάντα τέτοια!!

Υ.Γ. Τα δικά μας τα ξενοδοχεία είναι ήδη στα 630 Ευρω:yz για 7 μέρες!! Αλλά μάλλον επέλεξα πιο κεντρικά ξενοδοχεία όπου βαράνε αλύπητα!! Είναι και το St Moritz φωτία και λαύρα:hmmm:. Έτσι δυστυχώς το δικό μας ταξίδι ξεκινάει από τα 1350 ευρώ για δύο άτομα με τα ακτοπλοικά και τα ξενοδοχεία.:mad:
Να σημειώσω ότι τα ακτοπλοικά Μυτιλήνη-Πειραιάς-Μυτιλήνη ήταν ακριβότερα από τα εισιτήρια για Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα :(

taksidiotis
24-08-2010, 15:13
τα συγχαρητηρια μου φιλε μου,ενα απο τα ωραιοτερα ταξιδια που εχω δει.μπραβο σας.τελικα δεν χρειαζοντε πολλα ατομα για να περασει καποιος καλα κι αυτο μας το αποδεικνυεις κι εσυ με τον καλυτερο τροπο.
διαβασα ολη την περιηγηση σου με ενα χαμογελο στα χειλη.ειληκρηνα οχι μονο με ταξιδεψες αλλα με εβαλες και στο τρυπακι να κανω την ιδια διαδρομη...φιλε μου και παλι μπραβο σας.

gemara
29-08-2010, 01:00
Καλησπέρα Γιώργο, ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι που μας πήγες, με την αφήγησή σου! Και πάρα πολύ καλές φωτογραφίες!! Μπράβο!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, επειδή έχω προγραμματίσει και εγώ ένα ταξίδι σε παρόμοιους προορισμούς αν πρέπει κάτι να προσέξω, κάτι να αποφύγω κ.τ.λ.
Θα πάω και εγώ με ένα GS κόκινο:) με όλα τα συμπράγγαλα που ανέφερες για Βενετία, Arabba (δολομύτες), St Moritz, Λουκέρνη, Como, Φλωρεντία μόνο που τουρ θα είναι ανάποδα σε σχέση με το δικό σου!
Στην ελβετία πως και γλύτωσες να μην πληρώσεις τα διόδια? Το σήμα απ' όσο ξέρω είναι στην αποκλειστική ευθύνη σου να το αγοράσεις από κάποιο κατάστημα στην είσοδο της χώρας και να το κολλήσεις γιατί αν σε μαγκώσουν έχει πρόστιμο! Μήπως εννοείς ότι δεν το πήρες και έτυχε να μην σε ελέγξουν?? Ευχαριστώ για την όποια απάντηση σου! Και πάντα τέτοια!!

Υ.Γ. Τα δικά μας τα ξενοδοχεία είναι ήδη στα 630 Ευρω:yz για 7 μέρες!! Αλλά μάλλον επέλεξα πιο κεντρικά ξενοδοχεία όπου βαράνε αλύπητα!! Είναι και το St Moritz φωτία και λαύρα:hmmm:. Έτσι δυστυχώς το δικό μας ταξίδι ξεκινάει από τα 1350 ευρώ για δύο άτομα με τα ακτοπλοικά και τα ξενοδοχεία.:mad:
Να σημειώσω ότι τα ακτοπλοικά Μυτιλήνη-Πειραιάς-Μυτιλήνη ήταν ακριβότερα από τα εισιτήρια για Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα :(

Γεια σου Παναγιώτη, χαίρομαι που σου άρεσε!

Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να προσέξεις ή να αποφύγεις. Αν έχεις μάθει να ζεις και να ταξιδεύεις στην Ελλάδα, το περιβάλλον της Ευρώπης είναι πολύ πιο φιλικό και εύκολο για να κινηθείς. Άμα δε, έχεις και κόκκινη GS, ακόμη καλύτερα!:D

Φτάσε άδειος στην Ancona και βάλε βενζίνη εκεί, να γνωρίσεις και ένα άλλο μηχανάκι από αυτό που οδηγείς...

Με το όριο να πηγαίνεις, 130 περίπου όσο πάνε όλοι και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Πολλά autogrill υπάρχουν στον δρόμο και κάθε τρεις και λίγο, ένας espresso κρίνεται απαραίτητος για να σε ξυπνάει! Άμα θες, χτυπάς και κανα κομματάκι πίτσα ή focaccia (http://en.wikipedia.org/wiki/Focaccia)για να νιώσεις καλύτερα! ;)

Απ' ότι είπε και ο Στράτος (syan) πιο πάνω, τα τέλη κυκλοφορίας (δεν είναι διόδια) τα πληρώνεις στην Ελβετία όταν μπεις σε αυτοκινητόδρομο. Φτάνοντας στο Lugano από το Como, δεν κινηθήκαμε σε μεγάλο δρόμο και πιθανόν γι αυτό δεν πληρώσαμε. Πέρσυ που πέρασα από Ελβετία πάντως, πλήρωσα κανονικά, είναι τα ταμεία στο δρόμο που μπαίνεις, τους ελέγχουν όλους και δεν υπάρχει περίπτωση, αν πρέπει να πληρώσεις, να μην το κάνεις.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, σημείωσε ότι εγώ πήγα Ιούνιο, που είναι άλλες οι τιμές.

Απίστευτο και όμως αληθινό, είναι φτηνότερο να στην πας Ancona παρά στην Μυτιλήνη. Καλά να περάσετε!

Arkas
29-08-2010, 09:56
Απ' ότι είπε και ο Στράτος (syan) πιο πάνω, τα τέλη κυκλοφορίας (δεν είναι διόδια) τα πληρώνεις στην Ελβετία όταν μπεις σε αυτοκινητόδρομο. Φτάνοντας στο Lugano από το Como, δεν κινηθήκαμε σε μεγάλο δρόμο και πιθανόν γι αυτό δεν πληρώσαμε. Πέρσυ που πέρασα από Ελβετία πάντως, πλήρωσα κανονικά, είναι τα ταμεία στο δρόμο που μπαίνεις, τους ελέγχουν όλους και δεν υπάρχει περίπτωση, αν πρέπει να πληρώσεις, να μην το κάνεις.


Ένας εύκολος τρόπος να ξεχωρίσεις τους αυτοκινητοδρόμους από τους άλλους μεγάλους οδικούς άξονες, είναι οι πινακίδες.
Οι μεγάλοι δρόμοι υποδεικνύονται από μπλε πινακίδες,
ενώ οι αυτοκινητόδρομοι (με τα Τ.Κ.) από πράσινες.

P.S. Γιώργο, καλώς επιστρέψατε!

gemara
29-08-2010, 10:03
...

P.S. Γιώργο, καλώς επιστρέψατε!

;)
Ευχαριστούμε!

Doc
29-08-2010, 21:27
Ατελείωτα πάρκινγκ για τις μηχανές σε κεντρικότατο δρόμο, κάτι σαν την πλατεία Συντάγματος τη δικιά μας σαν να λέμε.

Όλες οι μηχανές ταχτοποιημένες, καμμία πάνω στο πεζοδρόμιο. Τι σου σκέφτονται αυτοί οι Ιταλοί ώρες ώρες! Διάνοιες μιλάμε!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_100.jpg


Και εδώ που δεν υπάρχει καμία θέση στάθμευσης, οι δρόμοι είναι ελεύθεροι! Να παθαίνεις την πλάκα σου με τους «ξενέρωτους» μιλάμε. Δεν ξέρουν αυτοί, ελάτε στην Ελλάδα να σας δείξουμε!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_101.jpg



Το λιμάνι της Ancona ήταν ο τελευταίος προορισμός.
Έχοντας κατά νου να κάνουμε check in στις 1130, είπαμε να φύγουμε κατά τις 0800 και χαλαρά να κάνουμε τα 230 χιλιομετράκια μέχρι το λιμάνι. Συνταξιδέψαμε με κάμποσους μοτοσυκλετιστές και μοτοσυκλετίστριες στο δρόμο και τους είδαμε στο πλοίο πάνω! Με έναν Έλληνα φιλαράκο που γνωριστήκαμε και αυτός είχε πάει με το Fazer του στην Ολλανδία, το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτησή μας, καλά τη βγάλαμε και περάσαμε μέχρι εδώ, από Πάτρα μέχρι Αθήνα αρχίζουν τα δύσκολα και τα γκραν γκινιόλ, τώρα τι κάνουμε...

Το τρέιλερ που διέθετε το ξενοδοχείο στη Bologna, μας απάλλαξε μεν από την ταλαιπωρία ανέβα κατέβα τις αποσκευές στο δωμάτιο, συνειδητοποιήσαμε όμως τι κουβάλαγε η μηχανή και πόσο καλά και ζυγισμένα τα είχε όλα πάνω της. Μόνο το ξεκαβάλημα από το κεντρικό σταντ σε έκανε να συνειδητοποιείς ότι η μηχανή είχε βαρύνει. Στο δρόμο, ελάχιστα το καταλάβαινες.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_102.jpg


Οπότε εδώ την βλέπετε στην "off road" διαμόρφωση και εδώ…
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_103.jpg



… στην grand touring!
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_104.jpg



Οι δύο τελευταίες εικόνες που κρατήσαμε στο μυαλό μας, ήταν τα σπιτάκια της Ancona και οι μηχανόβιοι που ετοιμάζονταν για το ταξίδι τους στα Ελληνικά νησιά.
http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_105.jpg


http://i982.photobucket.com/albums/ae310/gemara2/Italy%20-%20Dolomites%202010/Italy-Dolomites_106.jpg

Η Ιταλία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, πλήρως εξειδικευμένη στον τουρισμό, φτηνή και φιλόξενη στους τουρίστες. Το una fatsa una ratsa σε ελάχιστες περιπτώσεις ισχύει και μόνο στις άσχημες. Παρ’ όλους τους μπερλουσκόνηδες, τις τσιτσιολίνες και όλα τα άλλα που τους κοροϊδεύουμε, τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από εμάς. Είναι κατ’ αρχήν Ευρώπη και όχι τρίτος κόσμος. Έχουν νόμους, τους εφαρμόζουν, έχουν θεσμούς, τους σέβονται, έχουν οργάνωση και παραγωγικότητα. Έχουν Maserati, έχουν Ducati, έχουν Aprilia, έχουν Moto Guzzi, Piaggio, έχουν Alfa Romeo, Lamborghini και έχουν Ferrari για τα όνειρά μας. Έχουν μια τεράστια πολεμική βιομηχανία και μία μόδα ρούχων που την έχουν επιβάλλει παγκοσμίως. Είναι μια γειτονική χώρα, ακριβώς δίπλα μας. Προσέχουν τον τόπο τους και τον διατηρούν πεντακάθαρο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι έτσι κινούνται σε όλες τους τις δραστηριότητες. Εμείς κάποτε φτιάναμε MEBEA και συναρμολογούσαμε NISSAN, αλλά από τη φαγωμάρα μας, ούτε αυτά καταφέραμε να συνεχίσουμε. Όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι μας, δεν θα πέρναγε έτσι, για αυτό το πληρώνουμε ακριβά σήμερα, όταν – παρά την κρίση που επικαλούμαστε – οι άλλοι λαοί ευημερούν.

Το συμπέρασμά μου επιστρέφοντας κάθε φορά στην τριτοκοσμική Ελλάδα από όλα αυτά τα ταξίδια που κάνω, είναι ότι όσο συνεχίζουμε να πετάμε τις γόπες μας έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου και στην αμμουδιά των ακτών μας, όσο κυκλοφορούμε ξεκράνωτοι και με κοντοπαντέλονα πάνω στις μοτοσυκλέτες, όσο απαιτούμε από τους άλλους να μας σέβονται χωρίς να σεβόμαστε τίποτε εμείς, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε προκοπή σαν λαός και να φτιάξουμε μια αξιόλογη κοινωνία…

Καλό καλοκαίρι σε όλους και μάθετε τα παιδιά σας να μην πετάνε τα σκουπίδια τους κάτω!




το προσυπογράφω

DIMIS123
06-09-2010, 17:17
πολυ ωραιοι και οι δυο σας , ωραιο ταξιδι ωραιες φωτο.

παντα τετοια και παντα ορθιοι.

καλη συνεχεια

dimis

abalerno
06-09-2010, 19:08
Ευχαριστώ φίλε Γιώργο και Arka! Έχω ξαναβγεί έξω (μέχρι Βαρκελώνη) αλλά αυτό με τις πινακίδες δεν το είχα προσέξει! (από την χαρά και τον ενθουσιασμό του ταξιδιού!:))

Φίλε Γιώργο εμείς θα μείνουμε 2 μέρες στην Arabba (Δολομιτες) το τελεφερίκ που πήρατε σε ποιά πόλη βρίσκεται? Ευχαριστώ και πάλι!

gemara
06-09-2010, 22:40
Φίλε Γιώργο εμείς θα μείνουμε 2 μέρες στην Arabba (Δολομιτες) το τελεφερίκ που πήρατε σε ποιά πόλη βρίσκεται? Ευχαριστώ και πάλι!

Το τελεφερίκ αυτό βρίσκεται στο Passo Pordoi, θα το βρείτε στα 10χλμ δυτικά από εκεί που θα μείνετε και οπωσδήποτε να συνεχίσετε μετά άλλα 40χλμ για να δείτε τη Lago di Carezza! ;)

Το τελεφερίκ,
46°29'17.44"Β
11°48'39.90"Α

και η λίμνη
46°24'37.80"Β
11°34'33.30"Α

abalerno
09-09-2010, 11:49
Ευχαριστώ! :)

tsompanis
10-08-2011, 22:34
διαβάζαμε με την σύζυγο για άλλη μια φορά το ταξιδιωτικό σας και πραγματικά το ζηλέψαμε.πήραμε και πολύτιμες πληροφορίες αλλά και απαντήσεις (τελεφερίκ:D)
μιας και η ανκόνα για εμάς είναι πολύ κοντά και βρήκα φθηνά εισιτήρια για το αυτοκίνητο,μια ερώτηση ακόμη:o






Απ' ότι είπε και ο Στράτος (syan) πιο πάνω, τα τέλη κυκλοφορίας (δεν είναι διόδια) τα πληρώνεις στην Ελβετία όταν μπεις σε αυτοκινητόδρομο. Φτάνοντας στο Lugano από το Como, δεν κινηθήκαμε σε μεγάλο δρόμο και πιθανόν γι αυτό δεν πληρώσαμε. Πέρσυ που πέρασα από Ελβετία πάντως, πλήρωσα κανονικά, είναι τα ταμεία στο δρόμο που μπαίνεις, τους ελέγχουν όλους και δεν υπάρχει περίπτωση, αν πρέπει να πληρώσεις, να μην το κάνεις. !

για το πέρασμα στην ελβετία,δεν χρειάζεται βινιέτα αλλά αν βρούμε κάπου ταμείο σαν διόδια πάνω στον δρόμο,απλά να πληρώσουμε?
και αυτό θα ισχύει για την διέλευσή σε όλους τους δρόμους ή θα βρίσκουμε τέτοια ταμεία και παρακάτω?
ευχαριστώ!

gemara
10-08-2011, 23:19
διαβάζαμε με την σύζυγο για άλλη μια φορά το ταξιδιωτικό σας και πραγματικά το ζηλέψαμε.πήραμε και πολύτιμες πληροφορίες αλλά και απαντήσεις (τελεφερίκ:D)
μιας και η ανκόνα για εμάς είναι πολύ κοντά και βρήκα φθηνά εισιτήρια για το αυτοκίνητο,μια ερώτηση ακόμη:o






για το πέρασμα στην ελβετία,δεν χρειάζεται βινιέτα αλλά αν βρούμε κάπου ταμείο σαν διόδια πάνω στον δρόμο,απλά να πληρώσουμε?
και αυτό θα ισχύει για την διέλευσή σε όλους τους δρόμους ή θα βρίσκουμε τέτοια ταμεία και παρακάτω?
ευχαριστώ!


Αυτό είναι σωστό Κώστα! Όπου βρεις, θα τα πληρώσεις τα διόδια και μία φορά μόνο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως βρεθείς σε δρόμο που έπρεπε να πληρώσεις και δεν είχες. Είναι απλό και σοφό το σύστημα. 30€ όλο το χρόνο το σύνολο των διοδίων.

kopeli
11-08-2011, 21:59
Φίλε Γιώργο μπράβο για το πολύ όμορφο ταξιδι που καταφέρατε να κάνετε.Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που μας το παρουσίασες.Καλά να είστε και να ταξιδεύετε όσο βαστάει η ψυχή σας.:)

elim
30-10-2012, 15:51
Γιώργο και Κωνσταντίνα φανταστικό ταξιδιωτικό από όλες τις απόψεις το απόλαυσα,πάντα τέτοια :re27::re27::re27::re25::re25::re25:

gemara
30-10-2012, 18:07
Γεια σου Λίτσα, ευχαριστούμε πολύ! :)

sokis
30-10-2012, 18:32
Αυτο δεν ειναι kawasaki ειναι triumph sprint:ye02:

AlexCorfu
13-01-2013, 02:09
Φίλε Gemara συγχαρητήρια για την άψογη μεταφορά και ενημέρωση όσον αφορά το ταξίδι σου φοβερές φωτό περιγραφές σχόλια και πληροφορίες!!!! Πάντα τέτοια να είσαι καλά και καλά χιλιόμετρα !!!!!

themis
20-01-2013, 13:57
:re27:

akritas
07-02-2013, 04:54
:ye32::ye32::ye32: