PDA

View Full Version : Έκανα Test Ride στο SUPER TENERE 1200


γιαγια αρκουδα
10-07-2010, 12:53
οπως πολλοι ξερετε οδηγο απο το 1975 εχουν περασει κατο απο τα ποδια μου πολλα μα παρα πολλα μηχανακια ειτε δικα μου ειτε απο τεστ που επερνα και εκανα. ποτε δεν κρατησα το στομα μου κλιστο και παντα ελεγα αυ7το που πιστευα καλλο η κακο για το καθε μηχανακι. στην πληοψιφεια τους ετρογαν θαψιμο χωρεισ να παραβλεπο και τα καλα του καθε ενοσ απο αυτα. χωρεισ να ειμαι διμοσιογραφος προσπαθουσα να μπο στο τι θελει η πλιοψιφεια των ελληνων μοτοσικλετιστων.
για το yamaha τωρα.......
οταν το πλησιασα μου αρεσε χωρεισ να με τρελανει. το περιεργαστικα και μπορω να πω οτι το βρικα πολυ καλο 8 στα 10 βαθμους.
οταν μας εκαναν παρουσιαση και μος ελεγαν για τα προτεριματα του δεν υδρωνε το αυτη μου περιμενα να το παρω στα χερια μου.
εχω βαροσ 95 κιλα και υψοσ 173 αλλα λογο σωματοπυπου εχο σχετικα κοντα ποδια. στο KTM φτανω με σκαλα και ψιλα τακουνια στο BMW φτανω να παταω με το ενα ποδι στην μυτη. στο YAMAHA παταω και με τα 2 ποδια λιγο πιο πολυ απο τισ μητες. για καποιον κοντιτερο οπως ο γιοσ μου (168) πατουσε και ενιοθε ασφαλεια.
μιζα και πηρε μπροστα. ηχος απιστευτοσ ενα μπασο κελαιδισμα στα αυτια μου . κραδασμοι? http://tdmhellas.gr/smf/Smileys/default/huh.gifhttp://tdmhellas.gr/smf/Smileys/default/huh.gif που ειναι? μα καλα δυκιλινδρο μου ειπαν ειναι. γκαζια αλλα και παλι πουθενα κραδασμουσ..
αρχιζει να μου αρεσει. δεν θελω μηχανι που μετα την βολτα να πιγενω για να μου φτιαχνουν τα σφραγισματα.
πρωτη και........τι εγινε μπηκε η πρωτη? και ωμοσ μπηκε!!!!!! αφιμα ελαφρα τον συμπλεκτι και στριψιμο αριστερα σχεδον επιτοπου. ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΚΑΝΑ ? ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΟ ΠΡΙΝ ΠΕΣΩ.. αλλα για στασου... ρε αυτο δεν εχει βαρος.http://tdmhellas.gr/smf/Smileys/default/huh.gif? ντζουφιο ειναι? αυτο ειναι πιο ελαφρι και απο το ΑΧ1 που εχω. (πλατυ χαμογελο) ρε δεν το πιστευω τι φτιαξανε οι πο@## δες οι γιαπονεζοι αν ειναι δυνατον αυτο ειναι πουπουλο.
ξεκιναμε πρωτη ..... δευτερα ... τριτη .....περιπου 3000 στροφες να δουμε εχει ροπη? κρατισου ######ααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!! απιστευτη ρωπη. ευτιχοσ που το τραξιον κοντρολ με εσοσε απο το σπινιαρισμακαι δεν δυπλοσε.
σφικτο στροφιλικη στην συνεχεια δευτερα τριτη με πεταλακια και στενο δρομο. το μηχανακι στριβη σαν ποδηλατο σαν ενα μεγαλο παπι χωρεισ να σκευτης εχεισ μπει και η στροφη τελιονει. φρενα?http://tdmhellas.gr/smf/Smileys/default/huh.gif? ονειρο απλα λιγο πριν μπισ στην στροφη σκευτεσε οτι πρεπει αν φρεναρεισ και σταματαει. στην συνεχεια ειχαμε χωματοδρομο για 2 χιλιομετρα μας ειπαν ... ρε πατε καλα? το μηχανακι εχει ασφαλτινα λαστιχα... ....
και μπικαμε.... στην φλαταταδουρα ορθειοσ το τιμονι αλλα και ολα τα οργανα φενοντουσαν σαν να ηταν ριθμιζμενα για εμενα. αλλα το μηχανακι το πιρα μεσα απο τα πολλα δεν το ριθμισε κανεις. ανιφωρα με νεροφαγοματα και κροκαλες.... τωρα μαλιστα την κατσαμε σκευτηκα.... μετα θυμιθηκα τον υπευθηνο τησ YAMAHA κρατιστε το γκαζι σταθερο και αφιστε το μηχανακι να κανει τα υποληπα μας ειχε πει. βουρ οποτε . πρωτη και 4000 στροφες ορθειος και το μηχανακι χορευε και διορθονε μονο του τα σπινιαρισματα κρατοντας σταθερο ρυθμο στην ταχητητα του. και οι ανιφορα ηταν παρελθον. στενο φιδισιο μονοπατι που ισα που χωρουσε το τιμονι απο τισ φιλοσιες η μοτο ακλονιτη ακολουθουσε τις εντολεσ μου!!!!! με ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!!!!!! κατιφορα με νεροφαγοματα . πρωτη και ελαφρα τσιμπιμα μπροσ πισο δρενα να δουμε τι κανει το ABS ? κατεβηκα λεσ και ημουν σε ασφαλτο με λακουβες!!!!!
ασφαλτο ξανα πιο ανοικτος δρομος τριτη τεταρτη στο σασμαν και γκαζι. αλαφρο στιμπιμα στο μπροστα φρενο πριν την στροφι (ειναι σινδιασμενο) και με το που πιρε κληση γκαζι να πεταξει κολο. και το τραξιον κοντρολ στο 2 παντα που επιτρεπει τα πεχνιδια σε μικρο βαθμο ο κολοσ εκανε ενα μικρο γλιστριμα και αμεσος μαζευοταν κανοντασ την μοτο να εκτοξευετε προς την εξοδο της στροφης χωρεις να ιδροσει το αυτη σου και με το χαμογελο του καγκουρα να ανεβενει στα χειλια σου....επομενη στροφη και περισοτερο γκαζι.ελαφρο γλιστριμα αλλα σουπερ μοταρ και επιθεση στην επομενη. κανενας δεν ελεγε να το βαλει στην θεσει 1 που δεν θα αφυνε να γλιστριση καθολου ενο...εχχμμμμ.... καποιοι το εβαλαν στην θεση off για να παιξουν περισοτερο. αλλα και παλι η μοτο ελεγχοτανε σαν να ησουν με ποδιλατο...
βγηκαμε εθνικη πριν τα διοδια προσ αθηνα . αφου ο υπευθηνος πληρωσε για ολουσ τα διοδια ηματαν ελευθεροι να κινηθουμε με τησ μηχανεσ οπως θελουμε για να δουμε την τελικη τουσ οσοι θελισουν .
στην ανιφωρα απο τα διοδια η μοτο επιταχηνε με ριθμο που αναρωτηθηκα αν ειναι δυκιλινδρο και οχι τετρακιλινδρο. σε χρονο ντε τε ειχε πιασει τα 200 και πιγενε αλλα ο δρομος δεν επετρεπε απο την κηνηση να συνεχισο πιο πανω. . με 180 στο κοντερ και με το δικο μου σοματοτυπο (95 κιλα και 173 υψοσ) ο αερας επιανε μονο το κρανος απο θαριβουσ στην μηχανη??? ουτε τον κινητηρα ακουσ ουτε κατι αν τριζη ουτε τιποτε μονο τον αερα στο κρανος και αν δεν δεισ το κοντερ δεν καταλαβενεισ ποσο πας . ο γιοσ μου κινιοταν με 170-180 και εβαλε να μετρισει την καταναλοση 6,7 λιτ/100 χιλ με αυτην την ταχητητα δεν ειναι και ασχημα .......και με τεποζιτο 20 λιτρα ... εχει αρκετη αυτιονομια.
σε γενικες γραμμεσ...
μετα απο τοσα χρωνια με διαφορες μοτο και τοσες περιπετιες φενετε οτι οι ιαπονες ειδαν το ονειρο μου και ευτιαξαν την ιδανικη μοτο για εμενα πιθανον και για πολλουσ απο εσας.
οποτε.... ΠΟΥΛΑΩ ΤΟ LT ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΙς?

jmar
10-07-2010, 14:26
οπως πολλοι ξερετε οδηγο απο το 1975 εχουν περασει κατο απο τα ποδια μου πολλα μα παρα πολλα μηχανακια ειτε δικα μου ειτε απο τεστ που επερνα και εκανα. ποτε δεν κρατησα το στομα μου κλιστο και παντα ελεγα αυ7το που πιστευα καλλο η κακο για το καθε μηχανακι. στην πληοψιφεια τους ετρογαν θαψιμο χωρεισ να παραβλεπο και τα καλα του καθε ενοσ απο αυτα. χωρεισ να ειμαι διμοσιογραφος προσπαθουσα να μπο στο τι θελει η πλιοψιφεια των ελληνων μοτοσικλετιστων.
για το yamaha τωρα.......



:sm7: μαλλον τωρα πας για τενερε και τα βρισκεις ολα θεικα πανω του... sm7:

καλοπροαιρετα παντα... ;) :)

gandreas
10-07-2010, 15:11
με έβαλες στο πνεύμα και ένοιωθα σαν να το οδηγούσα εγώ. ;)
Άντε με το καλό:sm5:

γιαγια αρκουδα
10-07-2010, 15:50
παιδια καποια στιγμη παλεοτερα εκανα τεστ στο απριλια το καπονορτ. μολις ανοιγα το γκαζι νομιζα οτι το φιλτροκουτι θα με ρουφουσε μεσα ειχα παθει πανικο και δεν εφτανα κατω να πατησω. μετα εκανα τεστ στο βαραντερο.... απλα δεν με συγκινισε μου φενοταν απλα αδιαφορο. το κτμ 990 μου φανικε οτι ειναι καλο για να ανοιγης χαντακια αν θεσ να φιτεψεις στον κηπο σου το bmw δεν με ικανοποιησε μου ηταν μακρια το τιμονι δεν ευτανα κατω μου φενωτανε βαρι. γενικα αν και μου αρεσε και μαλιστα πριν παρο το lt το σκευτομουν λογο των χωματινων εκδρομων μου δεν με βολευε στον σωματοτυπο μου μετα πιρα το lt για να πιγενω ταξιδια με την κατερινα και για χωματινο ειπα θα δουμε τι θα παρω. μεχρι που βολευτικα με το AX1 που για κοντινεσ εκδρομουλεσ ειναι μανα καιμενη. το γιαμαχα ομως μου ερχετε κουτι λεσ και φτιαχτηκε για εμενα. αν ειχε βγη πιο νορισ δεν θα επερνα το lt θα ειχα παρει το γιαμαχα.
και στο θεμα βαρουσ μην κολισετε που ειπα το lt ειναι πολυ μα παρα πολυ πιο βαρη απλα ωμος ειναι μια χοντρη μπαλαρινα.....με τα ελατοματα που ξερετε στο δικο μου.
αν ομως μου καθισουν λευτα θα το παρω.....

kicl
10-07-2010, 15:55
Άντε να λέμε μεγειές ;););)

saitman
10-07-2010, 16:57
προκατηλημενος ησουνα για αυτο τα λες αυτα!!:sm7::sm7::sm7:
καλοπουλητο και καλη αγορα!

tsompanis
10-07-2010, 17:22
γιαγιά αρκούδα διάβασα τα θετικά σχόλια σου για το tenere και κατανοώ την καψούρα σου για αυτό το μηχανάκι.
και εγώ έχω καβαλήσει αρκετά παλιοσίδερα στην ζωή μου και έχω αρκετά απο δαύτα.
αν με ρωτήσεις όμως ,θα σου πω τα καλά της κάθε μιας.... αλλά και τα άσχημα της.
απο εσένα ακούσαμε μόνο τα καλά.τα άσχημα ποιός θα μας τα πεί?
και μην μου πεις ότι δεν έχει...

κατα τα άλλα θα έρθει κάποια στιγμή στα χέρια μου το μηχανάκι.πιστεύω θα συνωμοτήσει το σύμπαν.και τότε θα κάνω up στο θέμα σου.
τσομπάνης ...ο σιδεροφάγος εδώ...

ortho
10-07-2010, 18:04
γιαγιά αρκούδα τα γράφεις ωραία και τα περιγράφεις γλαφυρά!
αυτή η ρημάδα η ορθογραφία όμως......τώρα που αρχίζει κι η πρεσβυωπία μου βγήκαν τα μάτια!!!! το στυλ σου όμως είναι όλα τα λεφτά!

KRASOPATERAS
10-07-2010, 20:09
Με το καλό να το πάρεις φίλε μου αλλά τόσα λεφτά για Ιάπωνα δεν θα τα έδινα…
Άσε που είναι κάτι σαν αντιγραφή από βαραντέρο και gs….σε αδελφοποίηση.

FANISGS
10-07-2010, 21:20
Και χρυση να την κανουνε μπεμπα δε θα γινει ποτε!τελος!:D:D:p

pkar
10-07-2010, 23:12
Να πώ την αλήθεια ...
Αν Δεν ήμουν ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ με τον Boxer (Φαντασίωση απο τα 15 μου!!!) τότε σίγουρα θα πήγαινα στο Tenere ...
Σίγουρα η αμέσως επόμενη επιλογή μου μεά το 1200 GS ...

και μάλιστα σας παραπέμπω στο εξής βιντεάκι που έβαλε ο GEO_K στο post του "30 year GS"... (http://www.gsforum.gr/%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-video-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%82-53/30-years-gs-12582/#post183255)

http://www.youtube.com/watch?v=48d752m4pmI&feature=player_embedded

Gazi
11-07-2010, 08:42
Το είδα από κοντά το super Tenere 1200 αλλά δεν..........


....




Δεν με κέρδισε!!!!Αν το πάρεις όμως,να σου είναι καλοτάξιδο πάντα όρθιο,και να το ευχαριστηθείς όσο περισσότερο μπορείς!!!!

bill 800gs
11-07-2010, 08:55
Για μηχανη 16000.00 ευρο, θα περιμενα κατι παραπανω και οσον αφορα τα περιφερειακα αλλα και εμφανισιακα ειναι ψιλοαδιαφορη:cool:

saitman
11-07-2010, 19:01
boxer και παλι boxer!!;)