PDA

View Full Version : Τελικός Mουντιάλ και λοιμώξεις.


Carduelis
10-07-2010, 19:49
"Θαύμα της Βέρνης" είχαν αποκαλέσει τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλου 1954 στην Ελβετία.
Στον τελικό στην πόλη Βέρνη έπαιξαν Ουγγαρία εναντίον Γερμανίας, οι Ούγγροι προηγήθηκαν 2-0 (Πούσκας το πρώτο) και τελικά οι Γερμανοί το κατέκτησαν με ολική ανατροπή 2-3 !
YouTube - World Cup 1954 Final - Hungary 2:3 Germany
Πως μπλέκονται όμως οι λοιμώξεις με το μάτς αυτό;
Δυό μήνες μετά το αξέχαστο αυτό μάτς ο σκόρερ του νικητήριου γκόλ για τους Γερμανούς Helmut Rahn παθαίνει "ίκτερο" και εισάγεται σε σανατόριο.
http://ilmberger.files.wordpress.com/2009/10/helmut-rahn-09.jpg
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αδερφοί Walter και μετά οι Max Morlock και Karl Mai.
Από πού ήταν αυτός ο "ίκτερος" και γιατί αρρώστησαν τόσοι πολλοί από τους "ήρωες της Βέρνης";
Ο Rahn είπε ότι ο φυσιοθεραπευτής είχε χρησιμοποιήσει βρώμικη σύριγγα για την ένεση βιταμινών και γλυκόζης σε ορισμένους παίκτες πριν τον τελικό.
Ο ίδιος ο φυσιοθεραπευτης είχε νοσήσει με ίκτερο προηγουμένως στη Νότια Αμερική την ίδια χρονιά, όπως και ο συμπαίκτης του Fritz Herkenrath , ο οποίος όμως δεν είχε παίξει με τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Να θυμήσω οτι η ηπατίτιδα Β και το αίτιό της δεν ήταν γνωστά τότε.
Το πρώτο πρόσωπο που ανέφερε σχετικά με ντοπάρισμα των γερμανών σε εκείνο το μουντιάλ ήταν ο ίδιος ο Καλπάζων Ταγματάρχης Ferenc Puskas (κακώς αναγράφεται "Συνταγματάρχης"- Major ήταν) αρχηγός των ηττημένων Ούγγρων.
http://www.toffs.com/content/ebiz/toffs/images/3041.gif
Σε συνέντευξή του στο France Football χρόνια αργότερα ο Puskas επέμενε οτι είχε χρησιμοποιηθεί αναποστείρωτη σύριγγα αλλά κατά τους ισχυρισμούς του για χρήση διεγερτικών και άλλων παράνομων χημικών ουσιών.
Κάποιος Walter Broennimann, φροντιστής στο Σταδιο Wankdorf της Βέρνης το 1954, είχε βρεί όπως ισχυρίστηκε, αρκετές σύριγγες μετά τον τελικό, μαζί με αρκετές αμπούλες που πίστευε πως ήταν αμφεταμίνες, προφανώς έχοντας χρησιμοποιηθεί πριν από τον αγώνα.
Ο καθηγητής Loogen , γιατρός της γερμανικής ομάδας, παραδέχθηκε ότι είχε δώσει βιταμίνη C σε ενέσεις για να δώσει "περισσότερη δύναμη" στους παίκτες, αλλά είχε ελάχιστες ενδείξεις ότι βοήθησαν.
Και - όπως και ο Rahn είχε πει χρόνια πριν - είχε χρησιμοποιήσει "βρώμικη" σύριγγα που δεν μπόρεσε να την αποστειρώσει σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία, καθώς είχε στην διάθεσή του έναν παλιό σοβιετικό βραστήρα.
Οι τρεις γερμανοι παίκτες της ομάδας που επιζούσαν βγήκαν δίπλα του έξω φρενών για την σπίλωσή τους τονίζοντας ότι ο γιατρός τους είχε απλά δώσει ενέσεις με βιταμίνες για να τους βοηθήσει να "μένουν φρέσκοι".
Η ηπατίτιδα Β δεν ήταν τότε γνωστή, ουτε και το αίτιό της, ο ιός της Ηπατίτιδας Β ή "Αυστραλιανό αντιγόνο". Απλά περιγραφόταν στα βιβλία, ως "ηπατίτιδα εξ ομολόγου ορού" και απλά συχέτιζαν τις επιδημικές εξάρσεις με μολυσμένες σύριγγες.
Η ειρωνεία του πράγματος είναι οτι η πρώτη τεκμηριωμένη επιδημία συνέβη το 1883, όταν το 15% από τους 1.289 εργαζόμενους ναυπηγείου αρρώστησε από "ίκτερο" κατά τις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της ευλογιάς
Lurman A. (1885) Eine icterus epidemic. (In German). Berl Klin Woschenschr 22:20-3.
Τόπος ναυπηγείου;; Η ..Βρέμη της Γερμανίας !!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
10-07-2010, 20:21
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο Νότη ..... ;)


Υ.Γ. Αξιοπρόσεκτο είναι, πως τα "κουμπώνεις" τα θέματα ..... στην προκειμένη, μουντιάλ/λοιμώξεις .... http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/BRAV-81.gif

gandreas
11-07-2010, 10:06
Δεν υπάρχουν καλές επιδόσεις χωρίς ντοπάρισμα!!!!:mad: