PDA

View Full Version : Λεφτά υπάρχουν, όμως μόνο... για τα κόμματα!


MARK
19-07-2010, 17:21
http://4.bp.blogspot.com/_MrdWO02quAA/TEALJwbaPpI/AAAAAAAATLo/PwfUUXY-XB0/s1600/%CF%86%CE%B5%CE%BA


Λεφτά υπάρχουν, όμως μόνο... για τα κόμματα! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πίσω τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων στην οποία είχε προχωρήσει πριν από λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», τροποποιείται το «ψαλίδισμα» στις επιχορηγήσεις των κομμάτων που είχε επιβληθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Με τη νέα απόφαση τα κόμματα από 37 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε κανονικά να εισπράξουν, θα λάβουν 48 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα βγουν κατά 11 εκατ. ευρώ κερδισμένα! Οι μεγάλοι «τυχεροί» της εν λόγω τροποποίησης είναι το ΠαΣοΚ, που θα λάβει τέσσερα εκατομμύρια περισσότερο, η ΝΔ, με πέντε εκατομμύρια παραπάνω, το ΚΚΕ με 1,3 εκατομμύριο, ο ΛΑΟΣ με 700 χιλιάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ με 900 χιλιάδες ευρώ. Μικρή αύξηση θα έχουν επίσης και οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι θα λάβουν περίπου 35 χιλιάδες ευρώ περισσότερα.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ανακαλεί....
μερικώς τη δεύτερη μείωση που είχε αποφασίσει για την κρατική επιχορήγηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία ήταν της τάξης του 29% και προέβλεπε συνολική μείωση 15 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί άλλη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία μειωνόταν η επιδότηση των κομμάτων κατά 10%, δηλαδή από τα 58 στα 52 εκατομμύρια. Τα εν λόγω μέτρα ελήφθησαν στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών στον δημόσιο τομέα και, φυσικά, των αιματηρών θυσιών του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά παρέκκλιση της πάγιας πρακτικής που ήθελε την κατανομή της κρατικής επιδότησης στα τέλη του Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, τα χρήματα δεν έχουν δοθεί ακόμη, παρ΄ ότι φτάσαμε στα μέσα Ιουλίου! Αυτή η εξέλιξη σφίγγει ακόμη πιο πολύ τη θηλιά στα οικονομικά των κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι υπερχρεωμένα, ενώ τα μικρότερα πορεύονται με ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία

vincet
19-07-2010, 17:51
Δωστε ρε τα λεφτα στον κοσμακι που τα εχει αναγκη καραγκιοζηδες σας εχουμε βαρεθει ουστ απο δω σας παραθετω ενα αρθρο για μια πολη στην Ισπανια ....για εκει με βλεπω ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Το παρακάτω άρθρο ειναι ουτοπία για το Ελλαδισταν… Η Μαριναλέντα, µια κοινότητα 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία, δεν έχει ανεργία, δεν έχει αστυνοµικούς και τα σπίτια της νοικιάζονται µε 15 ευρώ τον µήνα.
Ο δήµαρχός της, ο κοµµουνιστής Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο, επανεκλέγεται εδώ και 31 χρόνια.
Εδώ και πολλά χρόνια, την εβδοµάδα που οι άλλες πόλεις στην Ισπανία γιορτάζουν το Πάσχα, στη Μαριναλέντα γιορτάζουν την ειρήνη. «Ο δήµαρχός τους είναι τρελός», λένε στο γειτονικό χωριό. «Ενώ εµείς οι άλ λοι Ισπανοί κάνουµε θρησκευτικές λιτανείες, εκείνοι κάνουν επί 5 µέρες πάρτι». Πολλοί νέοι από τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Μαδρίτη, πηγαίνουν για να γιορτάσουν µε τους χωρικούς της Μαριναλέντας.
Οταν εξελέγη για πρώτη φορά, το 1979, ο Γκορντίγιο ήταν ο νεώτερος δήµαρχος στην Ισπανία. Το 1986, έπειτα από 12 χρόνια αγώ νων και καταλήψεων κυρίως από τις γυναίκες του χωριού, η Μαριναλέντα κατάφερε να πά ρει από ένα γαιοκτήµονα 12.000 στρέµµατα γης και να δηµιουργήσει έναν αγροτικό συ νεταιρισµό από τον οποίο ζει σήµερα σχεδόν όλο το χωριό. «Η γη δεν ανήκει σε κανέναν, η γη δεν αγοράζεται, η γη ανήκει σε όλους!», λέει ο δήµαρχος.
Στον συνεταιρισµό Εl Ηumoso οι συνεταίροι εργάζονται 6½ ώρες την ηµέρα, από τη Δευτέρα ώς το Σάββατο, δηλαδή 39 ώρες την εβδοµάδα. Ολοι έχουν τον ίδιο µισθό, ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνουν. Οι συγκοµιδές (ελαιόλαδο, αγκινάρες, πιπεριές κ.λπ.) συσκευάζονται στο µικρό εργοστάσιο Ηumar Μarinaleda που βρίσκεται στη µέση του χωριού και στο οποίο εργάζονται, σε πολύ χαλαρή ατµόσφαιρα, περίπου 60 γυναίκες και 4-5 άνδρες. Τα προϊό ντα πωλούνται κυρίως στην Ισπανία. Τα έσο δα του συνεταιρισµού δεν µοιράζονται, αλλά επενδύονται και πάλι στον συνεταιρισµό για να δηµιουργηθούν δουλειές. Γι’ αυτό στο χω ριό δεν υπάρχουν άνεργοι. Οµως ακόµη και σε εποχές που δεν υπάρχουν αρκετές γεωργικές δουλειές για όλους, οι µισθοί καταβάλλονται.
Στη Μαριναλέντα, η στέγαση, η εργασία, ο πολιτισµός, η εκπαίδευση και η υγεία θεωρού νται δικαίωµα. Μια θέση στον παιδικό σταθµό µε όλα τα γεύµατα κοστίζει 12 ευρώ τον µήνα. Από την άλλη, «εδώ δεν έχουµε χωροφύ λακες, θα ήταν µια άχρηστη σπατάλη», λέει ο δήµαρχος. «Δεν έχουµε ούτε παπά – δόξα τω Θεώ!», προσθέτει γελώντας. Πάντως η ελευθερία της λατρείας είναι εγγυηµένη και το Πάσχα έγινε µια µικρή θρησκευτική λιτανεία, η οποία πέρασε διακριτικά από τους δρόµους του χω ριού, χωρίς θεατές και αποφεύγοντας την πλατεία όπου γινόταν η γιορτή.
«Εφαρµόζουµε µια συµµετοχική δηµοκρατία, αποφασίζουµε για όλα, από τους φόρους ώς τις δηµόσιες δαπάνες, σε µεγάλες συνελεύσεις. Πολλά κεφάλια δίνουν πολλές ιδέες», λέει ο Γκορντίγιο. «Ξέρουµε πως οι άνθρωποι µπορούµε να δουλεύουµε και για άλλες αξίες, όχι αποκλειστικά για το χρήµα».

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
20-07-2010, 08:32
Μου θύμησες την γνωστή παροιμία ..... "Γιάννης κερνάει - Γιάννης πίνει" .... :cool: