PDA

View Full Version : Ζελατίνες και Ρυθμίσεις σε R1150GS - Πως μειώνω τον θόρυβο??


bolekos123
23-07-2010, 12:31
Καλησπέρα σε όλους!


Αν και έψαξα αρκετά στο forum πριν κάνω το αυτό post, αν το θέμα αυτό έχει καλυφθεί πρώτα από όλα ζητάω συγνώμη αλλά και πάλι θα επιθυμούσα τα σχόλια σας.

Εδώ και 5 χρόνια περίπου οδηγώ μια R1150GS με την οποία είμαι ακόμα.

Το μόνο θέμα που δεν έχω λύσει είναι το θέμα του αέρα και του θορύβου στο ταξίδι. Έχω ύψος 192 και από πέρυσι έχω βάλει την μεγάλη ζελατίνα της Wunderlich (ERGO screen “Marathon”) ελπίζοντας να έχω κάποιο αποτέλεσμα (κράνος Schuberth S1). Δυστυχώς όμως δεν έχω καταφέρει να περιορίσω τον θόρυβο ο οποίος είναι αρκετά ενοχλητικός και όταν οδηγώ ακούγεται ένα πολύ έντονο βουητό. Πριν αγοράσω τη ζελατίνα ήλπιζα να μπορέσω να έχω την ίδια αίσθηση με το όταν «μπαίνω» μέσα στην ζελατίνα και ο μόνος θόρυβος που ακούω είναι αυτός των κυλίνδρων της μηχανής (όταν το πρωτοδοκίμασα δεν πίστευα ότι πάνω σε μηχανή που οδηγείς με 150χλμ/ω είναι δυνατόν να μην ακούς σχεδόν τίποτα).

Ψάχνοντας στο δίκτυο είδα ότι υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις όπως τις ζελατίνες της MRA, τα tobinators, ή τα “screen deflectors” (τα πρόσθετα που μπαίνουν πάνω από την ζελατίνα σαν προέκταση). Δεν είμαι όμως σίγουρος αν οποιοδήποτε από αυτά είναι η λύση και αν τελικά η επιλογή της ζελατίνας μου δεν είναι η σωστή, ή αν η ρύθμιση που έχω κάνει είναι τελείως λάθος.

Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας και το πως έχετε λύσει το πρόβλημα.

Γιώργος

bolekos123
23-07-2010, 12:32
Συγνώμη για το λάθος στον τίτλο! R1150GS

HERC
23-07-2010, 13:43
ΟΤΙ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΡΑΝΟΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΘΟΡΥΒΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ 1150GS EXΩ,ME ΖΕΛΑΤΙΝΑ GIVI(THN MEΓΑΛΗ),ΚΡΑΝΟΣ SHOEI,KAI ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ,ΚΑΝΩ ΤΑΞΙΔΙ SUPER!!! (MHN TΙΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ,ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ, ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!)

ALX
24-07-2010, 11:58
Εγώ μετά την μαμά έβαλα μια secdem την οποία δεν την κράτησα πολύ επειδή είχα θέμα με τον αέρα που πετούσε από τα πλάγια. Έβαλα κι εγώ την Ergo την οποία έχω ακόμα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Έχω το ύψος σου (1,92) Το μόνο θέμα για μένα, είναι η εμφάνισή της που δεν μου αρέσει πολύ. Υποκειμενικό θέμα βέβαια γιατί σε άλλους μπορεί να αρέσει.
Πάντως νομίζω είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή για το 1150 καθώς σε γλυτώνει από τον αέρα που περνάει από το πλάι.
Καλύτερη δεν νομίζω να βρεις.
Η θέση που την έχω εγώ είναι τέρμα προς τα εμένα. Σε οποιαδήποτε άλλη θέση, κάνει στροβιλισμούς.