PDA

View Full Version : Touring in Budva-Dubrovnik-Sarajiebo-Visegrad


tsompanis
02-08-2010, 00:56
απο τις καλύτερες μου,είναι όταν ξεκινάω για κάπου χωρίς πρόγραμμα.χωρίς τις απαραίτητες προετοιμασίες πριν το ταξίδι.
που κατεβαίνεις στον κεντρικό δρόμο και θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα κάνεις δεξιά ή αριστερά.αν θα φύγεις προς την Ανατολή η την δύση.
κάπως έτσι στήθηκε και αυτή η βόλτα.ενώ μου έσκασε η ιδέα 2-3 μερες πριν,στην συνέχεια την γείωσα στο μυαλό μου,αφού έβλεπα πως δεν μου έβγαιναν οι μέρες.ήμουν ανάμεσα στο να αράξω σε κάποια παραλία του Ιονίου και την βόλτα. 3,5 μέρες είναι πολύ λίγες για τέτοια γύρα.Σε δυό-τρεις εβδομάδες ξεκινάει και το επίσημο ταξιδάκι,οπότε για ξεκούραση το έβλεπα...
έτσι ξεκίνησα για Αργυρόκαστρο να παραλάβω την σύζυγο και τις πλαινές βαλίτσες με την προίκα της.
με αθλητικό παπουτσάκι,κοντομάνικο και...ευτυχώς το καλοκαιρινό μπουφανάκι μαζί με την επένδυση,πετσετούλες και τα σχετικά.

http://i32.tinypic.com/5fr86f.jpg



Αμ δε...
Κατεβαίνοντας προς Γιάννενα να αγοράσω ένα κιτ επισκευής ελαστικών (να το έχω καλού κακού) σε περίπτωση που άλλαζα μυαλά,είπα να περάσω απο τον Μάστορα.
Οδηγούσα και μαδούσα την μαργαρίτα.να πάω ή να μην πάω??κοιτούσα και το αθλητικό παπούτσι...δεν είχα φορέσει μπότα..
άλλα σκεφτόμουν και άλλα έλεγε ο στόμας μου..
-Δεν ξέρω ρε Βαγγέλη,αλλά μπορεί να φτάσω μέχρι την Κροατία.
- Με αυτό το λάστιχο πίσω?ούτε φλώρινα δεν πας.το έφαγες όλο δεν βλέπεις?
- Χμμμ...ναι ...σαν να έχεις δίκιο δεν το είχα προσέξει!Δεν μου δίνεις εκείνο το brigestone το σκληρό που κάθεται στην γωνία και περιμένει?και που είσαι boy,τσάκα μπάμ γιατί η μέρα είναι μεγάλη και ελεύθερη και μου την τρώς!
Είχε4 λυμμένα μηχανάκια 5 στο κεφάλι του που περίμεναν με τον καφέ στο χέρι,ένα τηλέφωνο να χτυπάει αλύπητα και εμένα να λύνω εξάτμιση και να ψάχνω το κλειδί του τροχού.
τέλος πάντων σε 15 λεπτά ήμουν έτοιμος και λαδωμένος για αναχώρηση...και ούτε λεφτά πήρε χαχα!

http://i26.tinypic.com/sccr9z.jpg


λίγο πριν περάσω τα σύνορα απο την πλευρά της ηγουμενίτσας.Σαγιάδα..

http://i27.tinypic.com/fctbgj.jpg


περνώντας τα σύνορα με Αλβανία προσπαθούσα να πάρω απόφαση,για να προλάβω να ψήσω και την γυναίκα.Αν ήμουν για βόλτα,το ψηστήρι θα έπρεπε να γίνει με ταχύτητες πυραυλακάτου γιατί η μέρα περνούσε.Ουσιαστικά,άφηνα 30 λεπτά περιθώριο για ψηστήρι,χαιρετούρες και να ετοιμαστεί!
Την βρήκα στην ζέστη του μεσημεριού και με τα νεύρα στο φουλ απο κάτι καπνούς στο σπίτι του γείτονα.
ο απίστευτος μεσα στο μεσημέρι έκαιγε σκουπίδια στην ψύχρα.τι να πεις..μόνο ότι χάρηκα τελικά που τον ξύπνησα πριν μερικές μέρες τα χαράματα,ζεσταίνοντας το ξετάπωτο να φύγω για βουνό!
γενικά η υπόθεση μύριζε νταχάου και τα 30 λεπτά περιθώριο για ψήσιμο φάνηκαν πάρα πολλά! σε 20 λεπτά είμασταν έτοιμοι για συνάλλαγμα και ξεκίνημα για τίραννα..
Η απόφαση ήταν ξεκινάμε,προς μαυροβούνιο παραλιακά και βλέπουμε..


http://i27.tinypic.com/34oaouu.jpg

κάπου πριν το Τεπελένι,ήρθε και η εικόνα στον χιλιομετρητή που περίμενα εδώ και καιρό..111.111

http://i25.tinypic.com/14m9gfm.jpg



το πρόβλημα στον δρόμο για τα τίρανα είναι ότι ενώ αρχικά απο αργυρόκαστρο μέχρι τεπελένι την βρίσκεις ωραία με τον καλό δρόμο και τα βουνά,στην συνέχεια ο δρόμος είναι κατεστραμμένος συν ότι τον φτιάχνουν μεγάλο,έτσι,όπως μόνο ένας Αλβανός μπορεί να το κάνει..σκορποχώρι δηλαδή.έτσι λοιπόν,τα 70 περίπου χλμ. μετά το τεπελένι και αν δεν την ξέρεις την διαδρομή μπορεί να χρειαστείς και 2 ώρες για να τα περάσεις!


http://i32.tinypic.com/35bf0nq.jpg



Η Αλβανία,όσο εύκολα μπορεί να σε χαλάσει,άλλο τόσο μπορεί να σε φτιάξει..ο διπλός φαρδύς δρόμος με την διαχωριστική νησίδα,ήρθε σαν λύτρωση μετά το Φιέρι,για να μας οδηγήσει σούρουπο πια και με φορτωμένο τον καιρό έτοιμο για βροχή,στα Τίρανα.Για παραπάνω δεν ήμασταν,αφού το να φτάσεις Σκόδρα είναι απο μόνο του μια ιστορία.

http://i25.tinypic.com/vr9dt5.jpg


http://i29.tinypic.com/tar9fk.jpg




Έτσι η λύση του πενηντάρικου,ήταν για εμάς,ακριβώς αυτό που θέλαμε.Κατα το μήκος της εθνικής Οδού κοντά στα τίρανα,υπάρχουν οργανωμένα συγκροτήματα με ξενοδοχείο-εστιατόριο-βενζινάδικο-πλυντηριο.15 ευρώ το δίκλινο,άλλα τόσα και λιγότερα για φαγητό δύο ατόμων και φουλάρισμα στην μηχανή.το σύνολο 50 ευρώ!
Στον ίδιο σταθμό,είδα και ένα varadero με ιταλικές πινακίδες να πλένεται επιμελώς και έναν ιδιοκτήτη να με πλησιάζει την ώρα που κατέβαζα βαλίτσες.Με σπαστά αγγλικά με ρώτησε απο που έρχομαι και πιάσαμε κουβεντούλα.Ήθελε να μάθει για τον δρόμο προς την Ελλάδα,αλλά για αρκετή ώρα μου μιλούσε για τον άθλο του να κατέβει απο το Κόσοβο.Ερχόταν απο Σπλιτ.Του έκοψα τα φτερά,λέγοντάς του ότι τζάμπα την έπλυνε την μηχανή και του εξήγησα τι άλλο τον περίμενε!Στο τέλος βρεθήκαμε να πίνουμε μπυρίτσες και να καπνίζουμε φθηνά τσιγάρα...λέγοντας ιστορίες με μοτοσυκλέτες.

Το τηλέφωνο χτύπησε και ήταν ο πατέρας μου.
-Αφού το έχεις να περάσεις απο Κρυσταλοπηγή την πέμπτη..δεν πετάγεσαι μέχρι την θεσσαλονίκη να δεις και τον μάστορα για την πρέσα?
-Σου έχω πει ρε πατέρα ότι ο μάστορας θέλει να είμαι απο πάνω του για να προχωρήσει την δουλειά.μπάστακας!
-Ε...κάτσε!εδώ τελικά δεν θα σε χρειαστούμε μέχρι το σάββατο.
-Α...ναι?? πάρα πολύ ωραία!!

Το επόμενο τηλεφώνημα ήταν στο ρεμάλι τον μάστορα 11 το βράδυ.τον πίεσα όσο έπαιρνε και τον διαβεβαίωσα ότι αν μου χαλάσει τις διακοπές και χρειαστεί να είμαι απο πάνω του,θα πληρωθέι όταν η Ελλάδα αποπληρώσει το χρέος της!
Έτσι με μιάμιση μέρα συν,το σύνολο έγινε 5 μέρες..μια χαρά!

Η απόφαση βγήκε πλέον αβίαστα.το πρωί θα την κάναμε για dumprovnik μέσω budva.ο καιρός όμως είχε άλλα σχέδια.
Έτσι το πρωί ξυπνήσαμε νωρίς,αλλά με ψιλόβροχο,λίγο κρύο και φυσικά...χωρίς αδιάβροχα και με αθλητικό παπούτσι.πολύ ωραία!
Η λύση-μονόδρομος ήταν να τραβηχτούμε μέσα στην πόλη για να βρούμε αδιάβροχα.Άντε τώρα να βρεις..
Μετά απο δυό τρεις αποτυχημένες προσπάθειες,βρήκαμε έναν πιτσιρικά με παπί που φορούσε αδιάβροχο,τον σταματήσαμε και τον ρωτήσαμε απο που το πηρε.Μας εξήγησε πως θα φτάσουμε εκεί,αλλά μας υπενθύμισε ότι είναι 8 το πρωί και το μαγαζί ανοίγει στις 10!Μας πρότεινε να συνεχίσουμε για σκόδρα και να αγοράσουμε απο εκεί και έβγαλε το αδιάβροχό του και μας το έδωσε!αρνηθήκαμε εμείς αλλα το πέταξε πάνω στην μηχανή και έγινε μπουχός!Δεν προλάβαμε ούτε να του δώσουμε χρήματα,ούτε καν να τον ευχαριστήσουμε! ούτε μια φωτογραφία έτσι για την ιστορία.
Κάτι τέτοιους ανθρώπους συναντάς μερικές φορές που σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη για τους γείτονες...
Διάθεση για γυριστρούλα μέσα στα τίρανα δεν υπήρχε.για ποιόν λόγο άλωστε...περιμέναμε υπομονετικά μέχρι να ανοίξει το μαγαζί πίνοντας εσπρεσάκια.
Καλύτερος και απο άγγλο ο τύπος,το άνοιξε μισή ώρα νωρίτερα.ευτυχώς είχε και τα τσιμπήσαμε με την μια.Δύο ζευγάρια αδιάβροχα με θερμοκολημένες ραφές,20 ευρώ.μια χαρά!!


http://i31.tinypic.com/2ebv2vp.jpg



Η απόφαση να μην προχωρήσουμε προς σκόδρα χωρίς αδιάβροχα ήταν σοφή.Η βροχή μας έπιασε 60 χιλιόμετρα έξω απο τα τίρανα και 65 πριν τα σκόδρα,την ώρα που βγάζαμε την αναμνηστική φωτό...


http://i32.tinypic.com/288vaxe.jpg




Στα περισσότερα σημεία του δρόμου γίνονται έργα διάνοιξης και πας αργά.Υπήρχαν όμως και έτοιμες πολλές ευθείες που είχαν δοθεί στην κυκλοφορία και οι αλβανοί εκεί,τα έδιναν όλα τα γκάζια!Υπό καταρρακτώδη βροχή,περνούσαν δίπλα μας στην τσίτα!είχα βάλει και τα αλάρμ εγώ για καλό και για κακό.Και οι αστυνομικοί όμως μεγάλα αλάνια!Είχαν στίσει το ραντάρ με τρίποδο μέσα σε ένα παλιό γκόλφ,είχαν ανοίξει και το πίσω καπό με την φάτσα στον δρόμο και μετρούσαν ταχύτητες!Ποιό κάτω σε ένα εγκαταλειμμένο βενζινάδικο,περίμεναν συνάδελφοί τους και μοίραζαν κλήσεις.ωραία πράγματα!
Φτάσαμε Σκόδρα και συνεχίσαμε για τα σύνορα στα γρήγορα δίχως στάση.ο καιρός έδειχνε να ανοίγει και πριν φτάσουμε Μαυροβούνιο βγήκε και ήλιος.Ο δρόμος σε μεγάλο χάλι μας ανάγκασε να σταματήσουμε για ανασυγκρότηση...


http://i30.tinypic.com/2lc3cbb.jpg


Περνώντας τα σύνορα δεν αλλάζεις απλά χώρα...αλλάζεις πλανήτη!Απο την ξεραίλα και τους κακοτράχαλους δρόμους....

http://i28.tinypic.com/wlpyxf.jpg


βρίσκεσαι ξαφνικά μέσα στα δάση και σε δρόμους γρασίδι που σε λίγο σε οδηγούν σε ευρωπαικών προδιαγραφών οδικές αρτηρίες..

http://i31.tinypic.com/286wqwj.jpg

Arkas
02-08-2010, 01:11
Άψογο σε βρίσκω!;)

tsompanis
02-08-2010, 01:13
Σε μισή ωρίτσα ήμασταν Podgoritsa

http://i29.tinypic.com/keyzo7.jpg


Στάση για καφέ,βενζίνα και βουρ για τον παράκτιο δρόμο που σε περνάει απο τα πιο όμορφα μέρη των Δαλματικών ακτών.
Το μαυροβούνιο,είναι ονειρικός προορισμός και αξίζει να το επισκεφθείς αποκλειστικά για να το εξερευνήσεις.Εμείς το έχουμε ξανακάνει αυτό,οπότε αρκεστήκαμε στο να ξαναθυμηθούμε τα απίστευτα μέρη,οδηγώντας προς τα πάνω...



http://i29.tinypic.com/63rfaw.jpg



Λίγο πριν περάσεις το ορεινό πέρασμα και τις σήραγγες που σε οδηγούν στις ακτές..

http://i32.tinypic.com/bdpaac.jpg

http://i25.tinypic.com/4zxgti.jpg

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
02-08-2010, 01:43
....... συνεχίζεται ....... ή να δώσουμε ΕΔΩ τα .... εύσχημα ? :)

tsompanis
02-08-2010, 01:50
συνεχίζεται...αλλά απο αύριο...για την ώρα προσπαθώ να ανεβάσω τις φωτό...αργεί λόγω ταχύτητας!
υπομονή μάγκες ;)

mario
02-08-2010, 03:00
ωραίος ο φίλος

Captain_Andreas
02-08-2010, 03:05
Άψογος! Δώσε κι άλλο!!!

GEO_K
02-08-2010, 03:18
:sm8:

MARK
02-08-2010, 07:08
Περιμένουμε τη συνέχεια........;)

aeriko
02-08-2010, 07:41
Τι ώρα η συνέχεια;

Carduelis
02-08-2010, 10:06
Ωραίος!
Ρίξε κάρβουνο! ;)

pirate
02-08-2010, 10:12
:sm8: θα περιμένουμε

CPretenteriS
02-08-2010, 10:18
:sm8:

Αναμένουμε για τη συνέχεια του επισοδείου....

Ο μάστορας την έκανε τουλάχιστον τη δουλειά με την πρέσα... ή σε "κρέμασε"...?? :D:D

vtheo
02-08-2010, 11:24
Ωραία περιγραφή ρε φίλε!Η εικόνα στο Triumph 111.111 km όλα τα λεφτά!

vasmar
02-08-2010, 11:25
Περιμένουμε/περιμένουμε:D

HECTOR
02-08-2010, 11:31
Μας εφτιαξες τωρα αδερφε και περιμενουμε την συνεχεια!!
Μπραβο σας παιδια αψογο το ταξιδι.

morfeas
02-08-2010, 11:52
:sm8:

kostas_366
02-08-2010, 11:52
Γι αυτό σε γουστάρω, γιατί κάνεις, ότι σου κατέβει στην ....κεφαλήν!!!!

pantam
02-08-2010, 14:49
Ωραίος!!!!

gsmaniac
02-08-2010, 14:55
μπραβο κωσταρα τιτανομεγιστοτεραστιε.....:D
111.111....απο ευρωπαικο μοτερ;;;;:D

tsompanis
02-08-2010, 16:34
οι δρόμοι στο Μαυροβούνιο είναι άψογοι.Μελετημένα πράγματα...με τις απαραίτητες κλήσεις στις στροφές..κάνουν ακόμη και σκληρό τουριστικό brigestone να βελάζει!
το φλας με τις όμορφες εικόνες των ακτών,σου έρχεται σιγά σιγά και σου δίνει ένα αίσθημα ευφορίας καθώς μυρίζεις θάλασσα...

http://i32.tinypic.com/2agvybo.jpg


το Μαυροβούνιο είναι σχετικά μικρό αλλά με τρελά στροφιλίκια τα οποία όμως δεν μπορείς να τα χαρείς και τόσο λόγω της πολλών τουριστών.σε 3 μέρες μπορείς να γευθείς όλα τα ορεινά περάσματα που καταλήγουν στις ακτές...
ιδανικότεροι μήνες για επίσκεψη είναι ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης αν βοηθήσει βέβαια και ο καιρός..επειδή τα βουνά ξεκινούν απότομα,κρατάνε τα σύννεφα κοντά στις ακτές και ρίχνει συχνά πυκνά βροχές.αυτούς τους μήνες όμως δεν έχει και πολλούς τουρίστες και το χαίρεσαι καλύτερα!

http://i29.tinypic.com/9j29f4.jpg


πλησιάζοντας την budva δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις...

http://i30.tinypic.com/2zz16w3.jpg


αν αναρωτιέστε τι φωτογραφίζει η μικρή χάιντι ,σας έχω έτοιμους..


http://i29.tinypic.com/9v8m4p.jpg


είναι το περίφημο νησάκι της Μπούντβας που απο ότι έχω μάθει τα περισσότερα οικήματα μέσα στο νησί ανήκουν σε κάποιον έλληνα επιχειρηματία..μπράβο μάγκα!
στο ίδιο σημείο,βρήκαμε και το νέο τρίκυκλο τέρας που τόσα έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό..
απο ήχο είχε μαμάτο και βαρύ...στον δρόμο δεν ξέρω πως πάει..όμορφο πάντως..
στάσου λίγο ρε μεγάλεεεεεε...μισό! στάαααασουυυυ μύγδαλααααααα


http://i31.tinypic.com/30s93dt.jpg

μέσα στην budva σταματήσαμε για μια πίτσα στο φτερό να πάρουμε δυνάμεις να συνεχίσουμε..μια πίτσα μεγάλη και 2 κόκες..7 ευρώ
να τα ακούνε μερικοί μερικοί...

http://i29.tinypic.com/2637eya.jpg

tsompanis
02-08-2010, 17:08
στους δρομους ούτε ένα σκουπίδι,στα παρτέρια όλα τακτοποιημένα,τα σπίτια όλα νοικοκυρεμένα...ο δρόμος για Κότορ σκέτη ζωγραφιά..ποια βαλκάνια λέμε τώρα..όλοι προς τα πάνω έχουν ξεφύγει χιλιόμετρα απο εμάς..δυστηχώς

http://i29.tinypic.com/2vl2mx0.jpg


αν βιάζεσαι και δεν θέλεις να πάρεις τις παραλίες με την σειρά και θέλεις να φύγεις για κροατία,υπάρχει φέρυ μπότ που σε περνάει απέναντι και γλυτώνεις όλο τον κύκλο μέσα απο το Κότορ που επίσης είναι απο μόνος του ένας προορισμός.


http://i28.tinypic.com/2chx9ux.jpg

το φέρρυ δεν κάνει περισσότερο απο 10 λεπτά για να σε περάσει απέναντι.
εισιτήριο για μοτοσυκλέτα και 2 άτομα,1,5 ευρώ!(και οι τρεις μαζί).


http://i25.tinypic.com/2cyk4u9.jpg


http://i26.tinypic.com/2qjvzna.jpg

σε άλλη 1 ώρα απο την περιοχή του Κότορ,βρίσκεσαι στα σύνορα με την κροατία.Ήταν τα μόνα σύνορα που έχω περιμένει κανονικά στην σειρά μου και δεν βγήκα μπροστά σαν original κάγκουρας.μου ήρθε κρίμα με τόσους ευρωπαίους γύρω μου να επιδείξω το ελληνικό μου ταμπεραμέντο!


http://i27.tinypic.com/6dwb5z.jpg

συνεχίζεται το βραδάκι..;)

kostas-patra
02-08-2010, 17:44
νεράκι σου βγαίνει φιλαράκο, το χεις το θέμα!
η φιλοσοφία του να επιλέγεις κατεύθυνση εν πορεία, είναι βασική αρχή για να βρείς από το καβούκι σου και να δεις περισσότερα πράγματα!
περιμένοντας μέχρι το βράδυ..

klagenfurt
02-08-2010, 17:57
ΜΕΓΑΛΕ
εισαι πρωτος
υποκλινομαι!!!!!!!

skippybi
02-08-2010, 20:43
πάντα τέτοια!!!!!!!!!!!!:sm8:

siraxanz
02-08-2010, 22:16
Αντε ηρθε το βραδυ :)

tsompanis
02-08-2010, 23:23
Μπαίνοντας στην Κροατία,ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτε πέρα απο το ότι έχεις βγάλει το διαβατήριο για 10 λεπτά απο την τσέπη.το ίδιο όμορφο τοπίο,το ίδιο πάντρεμα της φύσης με το νερό.Η άσφαλτος σωστά στρωμένη σου δίνει την αίσθηση ότι έχουν βελτιωθεί οι οδηγικές σου ικανότητες! δεν με πέταξε ούτε μια στροφή.
κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να έχω επικεντρωθεί αποκλειστικά στο οδόστρωμα
δίχως να κοιτάζω αριστερά ή δεξιά που έφευγαν το τοπία..μόνο μπροστά.ξαφνικά είδα την στροφή όνειρο..."εδώ είσαι μεγάλε"είπα απο μέσα μου..
ασυναίσθητα και χωρίς να το έχω σκεφτεί,βλέπω το αριστερό πόδι να κατεβάζει 2 κάτω,το στροφόμετρο να σηκώνεται ψηλά,το παλιό μου εξατμισόνη να αρχίζει να φωνασκεί το brigestone να σκούζει και το γόνατο το ρημάδι να πετάγεται έξω!
το μπάσιμο ήταν τόσο δυνατό,όσο οι φωνές της συζύγου αμέσως μετά το ίσιωμα....
στάση στο καπάκι,να ρουφήξω δύο τζούρες καπνό,να το δω σε ριπλέι και να εξηγήσω ότι θα είμαι καλό παιδί και δεν θα το ξανακάνω..
μας χαιρέτησε και ο 1300άρης με τις ρώσικες πινακίδες,καβαλήσαμε και φύγαμε παραπέρα...

http://i30.tinypic.com/2hs4yo3.jpg

δυό στροφές πιο κάτω η πινακίδα που με ενημερώνει ότι "μεγάλε σε μερικά χιλιόμετρα τέρμα τα παιχνιδάκια για σήμερα"
"σιδεροκόλιασες!πόσο πια!"

http://i31.tinypic.com/2iqfknt.jpg


δρόμο παίρνω,δρόμο αφήνω,τα χιλιόμετρα φεύγουν χαλαρά..οι εικόνες γύρω μου πάντα τέλειες,ούτε μια παραφωνία...κοιτώντας αριστερά η θάλασσα..δεξιά,βουνά με δρόμους φιδίσιους να σκαρφαλώνουν κάνοντας με να αναρωτιέμαι που να βγαίνουν και πότε θα μπορέσω να τους περπατήσω..
αρχίζω να βλέπω το Ντουμπρόβνικ σιγά σιγά στο βάθος...

http://i26.tinypic.com/oau0k0.jpg

ο δρόμος περνάει απο ψηλά,δίνοντάς σου την δυνατότητα να το δεις σε όλο του το μεγαλείο..

http://i29.tinypic.com/2vdqq7r.jpg

ο όρος κοσμοπολίτικο θέρετρο...δεν το αδικεί καθόλου

http://i28.tinypic.com/29wlf89.jpg

tsompanis
03-08-2010, 00:27
Μπαίνοντας μέσα στην πόλη,προσανατολίζεσαι πολύ εύκολα. την άναρχη δόμηση την έχουμε ξεχάσει στα σύνορα της αλβανίας.τα πάντα έτσι όπως πρέπει να είναι..
πρώτη κίνηση να κάνουμε συνάλλαγμα.Στο μαυροβούνιο έχουν το ευρώ.εδώ υπάρχει το Κούνα.1 ευρώ,είναι περίπου 2 κούνα (αν θυμάμαι καλά-διορθώστε με οι γνώστες).
ανταλλακτήριο βρήκαμε κατευθείαν.

http://i29.tinypic.com/xcipty.jpg

Διάθεση να ψαχτούμε πολύ για ύπνο δεν έπαιζε..όχι όταν έρχεσαι απο τίρανα.
Στα γρήγορα και στο πρώτο τουριστικό γραφείο που βρήκα μπροστά μου,χώθηκα μέσα να ρωτήσω για δωμάτια σε ξενοδοχεία.
Ο τύπος ήταν γύρω στα 50,καρφωμένος μάλλον απο ότι κατάλαβα στο φέιςμπούκι,του έβγαλα 20άρικο να φύγει το μάτι του απο την οθόνη και μου είπε,του είπα κ.λ.π Μου έδειξε μια φωτό απο μια μονοκατοικία και ένα πολύ όμορφο δωμάτιο,κοντά στην παλιά πόλη και μου είπε "this room,120 euro...for you...70 euro - 2 persons" του είπα o.k και σε λιγότερο απο 10 λεπτά,με είχε μπροστά απο το σπίτι.

απαραίτητα ψώνια στα γρήγορα και φθηνά.σαμπουάν συγκεκριμένης μάρκας,το βρήκαμε 1,5 ευρώ φθηνότερο..

http://i25.tinypic.com/104ffjl.jpg

γενικότερα σε αυτές τις Δημοκρατίες ο κόσμος είναι πολύ φιλικός και δεν υπάρχει καμία προδιάθεση να σε ξυρίσουν κανονικά σαν γαμπρό.σε σέβονται ως πελάτη,ακόμη και αν αγοράσεις μια μαστίχα.
αισιόδοξα πρόσωπα,χαμογελαστά,που δείχνουν ότι τους αρέσει αυτό που κάνουν...
όπως στην ελλάδα δηλαδή..


http://i26.tinypic.com/142v3ic.jpg

ανασυγκρότηση στο δωμάτιο και βόλτα κατευθείαν με τα πόδια μέσα στην παλιά πόλη.οι αποστάσεις είναι πολύ κοντινές μεταξύ των πιο σημαντικών σημείων που πρέπει σίγουρα να δεις..είχε αρχίσει να σουρουπώνει για τα καλά..

http://i30.tinypic.com/1zb3o11.jpg


σημασία ακόμη και στην λεπτομέρεια.παρόλο την κούραση,το μάτι δεν μπορούσε να ησυχάσει...ήθελε να δει και άλλα..μυστήριο όργανο αδερφέ!

http://i28.tinypic.com/25ss77m.jpg

http://i32.tinypic.com/281zn0x.jpg

Στον καθεδρικό ναό,βρεθήκαμε τετ α τετ με τον Τζον Μάλκοβιτς,να χαζεύουμε τον υπέροχο τρούλο εσωτερικά.Τον χαιρετήσαμε με ένα νεύμα,το ίδιο έκανε και αυτός.θεώρησα μεγάλη γυφτιά να βγάλω την φωτογραφική να τον αποθανατίσω σε μια προσωπική στιγμή..

http://i32.tinypic.com/2jenxia.jpg

πιο μετά,είδαμε τον Ζεράρ Ντε παρτιέ να τον κυνηγάει μια κάμερα απο πίσω και την άλλη μέρα το πρωί,την ώρα που ανεβαίναμε στην μηχανή,πήρε το μάτι μας ένα πολύ γνωστό μαύρο ηθοποιό,που δεν θυμάμαι το όνομά του,να κάνει τζόκινγκ.Τον λόγο που μαζεύτηκαν τόσοι ηθοποιοί στην περιοχή τον μάθαμε στην Βοσνία.Ήταν τον κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγιεβου και τα ελικόπτερα πήγαιναν και έρχονταν προς τα εκεί..

http://i28.tinypic.com/2e4j3a9.jpg

ένα καλό φαγητό στο εστιατόριο του arka και μερικές..
τελευταίες κλεφτές ματιές στις άγνωστες ομορφιές και καρφί για το δωμάτιο.την επόμενη μέρα η έγερση θα έπρεπε να είναι νωρίς...και να σκεφτώ προς τα που θα τραβήξω

Απο το dubrovnik για να γυρίσεις Ελλάδα υπάρχουν 4 δρόμοι(αν εξαιρέσουμε αυτόν που περνάει απο το κόσοβο).ο πρώτος και πιο κοντινός είναι απο εκεί που ήρθαμε.δηλαδή απο αλβανία.Ο δεύτερος είναι να συνεχίσεις προς τα πάνω φτάνοντας ζάγκρεμπ και απο εκεί να κατέβεις τον κεντρικό άξονα που ενώνει το Βελιγράδι με την Θεσσαλονίκη.Αλλά αν είναι να φτάσει κανείς μέχρι εκεί πάνω,καλύτερα να γυρίσει απο Βενετία με το πλοίο!
Ο τρίτος και ο τέταρτος περνάει μέσα απο βοσνία,όπου στόχος είναι να βρεις τον κεντρικό δρόμο απο Βελιγράδι προς Νίς.Ο ένας ξεκιναει απο το αεροδρόμιο του dumprovnik και διασχίζει οριζόντια την βοσνία στο κάτω μέρος της,παράλληλα με τα σύνορα του κοσόβου.Τον είχα κάνει πριν μερικά χρόνια με αυτοκίνητο και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου,να μην ξαναπεράσω απο εκεί.άγρια ομορφιά,αλλά πολύ μεγάλο χάλι ο δρόμος.απο ότι έμαθα όμως φτιάχνεται και αυτός τώρα.
Ο άλλος δρόμος,περνάει ψηλά στην βοσνία και ενώνει το dumprovnik με το sarajiebo και απο εκεί μέσω visegrand μπαίνεις στις ορεινές επαρχίες της Σερβίας για να βγεις 100 χιλιόμετρα πιο κάτω απο το Βελιγράδι.Τον δρόμο δεν τον ήξερα.ούτε Σαράγιεβο είχα πάει ποτέ μου.Ρωτώντας τον ταξιδιωτικό πράκτορα μου είπε πως ο δρόμος είναι καινούργιος και το τοπίο πανέμορφο.Τον εμπιστεύτηκα και έκανα πολύ καλά!

http://i32.tinypic.com/5vn7fo.jpg

συνεχίζεται..

Iconmaster
03-08-2010, 06:18
Φιλαράκο απ' οτι φαίνεται το έχεις το συγραφιλίκι.Και για τις φωτογραφίες κοίτα να μας πάρεις τη δουλειά:DΣυνέχισε ακάθεκτος;)

Jefe
03-08-2010, 09:49
Πολύ ωραίο οδοιπορικό φίλε μου! Πάντα να περνάτε καλά!


Jefe

Carduelis
03-08-2010, 11:17
Άλλαχτο αγόρι μου και κάντο Tsompanwriter ή Tsompantour !!
;):p
Άψογος λέμε! (ίσως φταίει και το σπαθόχορτο :p )

HECTOR
03-08-2010, 11:23
Συχαρτηρια Αψογος!!!!!!!

gb1200
03-08-2010, 12:21
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;)

tsompanis
03-08-2010, 23:30
Πουρνό-πουρνό,φορτώσαμε τα μπαγκάζια και συμφωνήσαμε αντί να κάτσουμε σε καφετέρια για πρωινό,να πάρουμε καφεδάκι σε πλαστικό,τυρόπιτες κ.λ.π και να ανέβουμε στον κεντρικό δρόμο ψηλά στο βουνό,που η θέα είναι το κάτι άλλο,να βγάλουμε καμιά φωτό και να αγναντέψουμε για λίγο ακόμη Αδριατική πριν χαθούμε στα βουνά προς Βοσνία.
Βρίσκουμε την στροφή καβάντζα,πέτρινα τοιχάκια,παγκάκια για άραγμα και σταματάμε.Με την τσίμπλα ακόμη στο μάτι,αρχίσαμε να παρκάρουμε κράνη εδώ,μπουφάν λίγο πιο εκεί,τσάντες παραδίπλα,καφέδες,τυρόπιτες και μπινελίκια που έπρεπε να βάλουμε με τάξη στα μπαγκάζια και θα μας κρατούσαν με ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.προνοήσαμε για άλλη μια φορά και αυτό επειδή την έχουμε πατήσει με το θέμα φαγητό κάποτε σε άλλη χώρα.
Σαν γνήσιοι Έλληνες,απλωθήκαμε για να έχουμε την άνεσή μας,καταλαμβάνοντας σχεδόν την μισή στροφή και την ώρα που ήμουν έτοιμος να σκάσω το πρώτο τσιγάρο της ημέρας τραβώντας μια τζούρα καφέ,να το πούλμαν με τους τουρίστες,που τους άδειασε για φωτό στο φτερό.


http://i34.tinypic.com/otiwpl.jpg



Ζευγαράκια νιόπαντρα μάλλον,που έκαναν μήνα του μέλιτος και είχαν έρθει απο Τουρκία.Μες την καλή χαρά,άρχισαν ασύστολα να γεμίζουν κάρτες μνήμης και χάριν μιας καλής φωτογραφίας,μόνο στο κεφάλι μας δεν ανέβηκαν!Σε λίγα δευτερόλεπτα είχα χάσει την οπτική επαφή με τα πράγματα και η Σέμη άρχισε να τα μαζεύει,μην έχουμε άλλα.
Δεν ξέρω αν με πείραξε περισσότερο ο λαός γύρω μου ή ο κινητήρας του λεωφορείου που ήταν δίπλα μου και με τα βεντιλατέρ στο φουλ να κάνουν φασαρία...άρχισα να χαλιέμαι.


http://i37.tinypic.com/viogi8.jpg



Την ώρα που είμαι έτοιμος να βγάλω αγκαθωτά συρματοπλέγματα - πασάλια και σφυριά-βαριοπούλες απο την τσάντα μου να αρχήσω να φράζω τον χώρο μου,ένας χοντρός κεφτεδέμπορας κοντοστάθηκε στα σκαλιά του πούλμαν και άρχισε να τους σαλαγάει προς τα μέσα.σε ένα λεπτό το πρόβατα επιβιβάστηκαν και εξαφανίστηκαν.Σε δύο λεπτά ήρθε το επόμενο,σε τρία είχαμε εξαφανιστεί εμείς!


http://i36.tinypic.com/8xo6fo.jpg



Όταν έπαιξαν την Γιουγκοσλαβία στα ζάρια,οι Κροάτες έδωσαν ένα κομμάτι-λωρίδα 10 χιλιομέτρων ακτογραμμής στην Βοσνία,για τα μάτια του κόσμου.Έτσι,ακόμη και για να πας απο Ντουμπρόβνικ -Ζάγκρεμπ,πρέπει να περάσεις για λίγο απο Βοσνιακό έδαφος.Προσθέστε λοιπόν,άλλα δύο συνοριακά φυλάκια στην ιστορία.30 χιλιόμετρα παραπάνω απο τα σύνορα, βρίσκουμε τον δρόμο που μας στέλνει προς Βοσνία και κάνουμε μια στάση.
Η αλήθεια ειναι ότι η σύζυγος κλώτσησε λίγο στο θέμα Βοσνία και μάλιστα απο την στιγμή που όλα εδώ ήταν μια χαρά και δεν υπήρχε λόγος να βρεθούμε σε μέρη που ενδεχομένως να θυμίζουν μπανανία.Εμένα το μόνο που με χαλούσε,ήταν που θα άφηνα αυτήν την υπέροχη άσφαλτο.

http://i33.tinypic.com/11l4w7k.jpg



Άρχισα να της εξηγώ ότι η ατάκα "θα γίνει της Βοσνίας Ερζεγοβίνης"είχε βγει πολύ πολύ παλιά και δεν πρέπει να ισχύει σήμερα και ότι αφού έχουμε βγει αλώβητη τόσες φορές απο Αλβανία και Κόσοβο,δεν πρέπει να μας ανυσηχεί κάτι ιδιαίτερα.Τα έλεγα στην Σέμη για να τα πιστέψω εγώ!Έβλεπα την πινακίδα που με στέλνει βοσνία μπροστά μου,μου έσκαγε φλας και εκείνο το τραγούδι απο τις τρύπες "διακοπές στο Σαράγιεβο" και η πρώτη κούμπωσε κατευθείαν στο sprint,πριν αλλάξουμε γνώμη!

http://i38.tinypic.com/fypqif.jpg


Βρίσκουμε μπροστά μας την τελευταία κωμόπολη της Κροατίας μέσα στα βουνά,με ένα τουριστομάνι δίχως προηγούμενο.Παίζουν κάτι λιμνούλες εκεί, γεμάτες με νούφαρα και όλοι είχαν βαλθεί να μπουν στις βαρκούλες να κάνουν κουπί,για μια φωτογραφία.Εμένα με ένοιαζε να βρω τον δρόμο για τα σύνορα.Ρωτάω κάποιον και μου δείχνει προς μια κατεύθυνση που δεν μου θύμιζε διασυνοριακό δρόμο.Τα αυτοκίνητα είχαν αρχίσει να αραιώνουν πολύ και την ώρα που άρχισα να αμφιβάλω για το αν πήρα την σωστή κατεύθυνση ,βρίσω τα σύνορα και ουρά ενός χιλιομέτρου μπροστά μου.Τους περνάω χαλαρά απο αριστερά και κάνοντας τον Κινέζο,πλεύρισα το φυλάκιο.Έλεγχο στα αυτοκίνητα δεν έκαναν αλλά κρατούσαν πολύ ώρα τα διαβατήρια και έγραφαν,έγραφαν,έγραφαν σε κάτι κόλες...μετά απο 20 λεπτά,μας άφησαν να περάσουμε.Σταμάτησα λίγο παραπέρα να τραβήξω μια φωτό.

http://i34.tinypic.com/1ou349.jpg

Προχωρώντας ο δρόμος άρχισε να χαλάει επικίνδυνα πριν ξεροκαταπιώ,τα λάστιχα της μηχανής,πάτησαν και πάλι σε καινούργια άσφαλτο!Δύο στροφές πιο κάτω,εμφανίστηκε μπροστά μας ο παράδεισος....

http://i33.tinypic.com/2dmdqva.jpg

tsompanis
04-08-2010, 00:00
Φράγματα που είχαν δημιουργήσει τεχνητές λίμνες όνειρο,μεγάλες και μικρές που θύμιζαν έντονα φιόρδ,άσφαλτος μοκέτα με πολύ καλη διαγράμμιση, που μπαίνεις φέτα και βγαίνεις κεφαλογραβιέρα,περάσματα μέσα απο τρύπες στα βράχια...η χαρά του μοτοσικλετιστή!άρχισα να συνειδητοποιώ για άλλη μια φορά,πόσο πίσω έχουμε μείνει εδώ..
Αυτοκίνητα πουθενά,πέρα κάποιων ξεκάρφωτων που και που,αλλά ούτε και χωριά.Αναρωτιόμουν που είναι όλοι αυτοί της ουράς στα σύνορα..Ποιό κάτω εντοπίζω αμάξι παρκαρισμένο με αλάρμ στην άκρη του δρόμου και δίπλα του ένα σκούτερ άσπρο με πλαϊνές βαλίτσες (!).Περνώντας δίπλα τους,κατάλαβα πως ήταν τροχαίος που έκοβε κλήση.
Την απάντηση στο ερώτημα "Μα καλά..αν την κοπανήσει ο άλλος τι θα κάνει το σκούτερ??",την έδωσε ένας αστυνομικός δύο στροφές πιο κάτω καθισμένος στην σέλα ενός άσπρου bantid 1200 με μπλέ φάρο!
20 χιλιόμετρα πιο κάτω,είδα και τους τελευταίους δύο καθισμένος κάτω απο ένα δέντρο.Άσπρα f800 gs με αυτοκόλλητα της αστυνομίας δεν έχω ξαναματαδεί.Τους χαιρέτησα,με χαιρέτησαν και προχώρησα σκεπτόμενος αν θα δέχονταν αίτησή μου για πρόσληψη στο σώμα της Βοσνιακής Αστυνομίας!

http://i38.tinypic.com/bfl1zd.jpg


http://i35.tinypic.com/2l96osi.jpg



Ο δρόμος σε κάνει να ξεχνιέσαι...το γκάζι ανοίγει απο μόνο του χωρίς να το θέλεις...

http://i34.tinypic.com/2w670vp.jpg



άρχισε πάλι να με γαργαλάει το αριστερό πόδι που βρίσκονταν ακριβώς πάνω απο τον λεβιέ ταχυτήτων,αλλά ένας φανταστικός διάλογος στο μυαλό μου,με ηρέμησε κρατώντας κλειδωμένη την τετάρτη σε ρελαντί με 90 χλμ.
Μια επιθετική οδήγηση εδώ,μπορεί να με έβαζε σε μεγάλη διαδικασία να εξηγώ προς τα που θα πρέπει να έρθει το φορτηγό μου για να με φορτώσει απο πιθανή βλάβη ή πέσιμο...Γι αυτό χαλαρά χαλαρά,απολαμβάναμε το τοπίο.Ήταν μια Αυστρία,με σχεδόν ίδιο δρόμο και χωρίς κίνηση!


http://i34.tinypic.com/28mebe1.jpg


http://i35.tinypic.com/2vao4jn.jpg



Ο μόνος (διπλός και αυτός) μοτοσικλετιστής που βρήκαμε σε όλη την διαδρομή με σλοβένικες πινακίδες και ένα τεράστιο navigation,μόλις τον προσπέρασα,σταμάτησε και χάθηκε απο τους καθρέφτες μου.
Μετά απο 160 χιλιόμετρα υπέροχης διαδρομής,εμφανίστηκε μπροστά μας το Σεράγεβο.Μείναμε με το στόμα ανοιχτό!Χωρισμένο στα δύο,παλιά και καινούργια πόλη,μας έκανε εντύπωση,Μεγάλοι δρόμοι,νοικοκυρεμένα,αστυνομία παντού και όλα στολισμένα λόγω φεστιβάλ.


http://i36.tinypic.com/2uyg48z.jpg


Σταματήσαμε σε υποκατάστημα γνωστής Γερμανικής τράπεζας (τι υποκατάστημα..γυάλινος πύργος ολόκληρος!) για συνάλλαγμα.Αφήσαμε και το sprint με τα πράγματα μπροστά στον φύλακα και κάναμε μια μικρή βόλτα μέσα στην πόλη με τα πόδια.
να δούμε και να ξεπιαστούμε..

http://i36.tinypic.com/11r5g78.jpg



Η επόμενη στάση,ήταν στην παλιά πόλη και σε ένα ωραίο ξύλινο εστιατόριο.Το φαγητό ήταν μέτριο,αλλά η θέα πολύ όμορφη.
Βγάζω την φωτογραφική,αλλά η χαμηλά μπαταρία μου την έκλεισε κατευθείαν.πρόλαβα να δώ ότι είχα χώρο για άλλες 20 φωτό μόνο.
την χώνω πάλι μέσα,πληρώνω για το φαγητό τις μπύρες και δυο νερά που πήραμε μαζί μας σε ευρώ περίπου 15 (!) καβαλήσαμε και φύγαμε..
Ένας χάρτης που αγοράσαμε στην κροατία,έδειχνε μέχρι τα σύνορα με την σερβία.και την Βοσνια μάλιστα δεν την έδειχνε και τόσο αναλυτικά.Ο δρόμος όμως ήταν ένας και έτσι ήταν εύκολα να συνεχίσουμε.
Συμφωνήσαμε να τραβηχτούμε Ανατολικά μέχρι να σουρουπώσει και αν γίνονταν να φτάναμε κοντά στα σύνορα με την Σερβία για διανυκτέρευση..

http://i37.tinypic.com/2hz1qpl.jpg


συνεχίζεται....ή μήπως έχω αρχίσει να κουράζω??

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
04-08-2010, 00:32
συνεχίζεται....ή μήπως έχω αρχίσει να κουράζω??


Θέλεις τα κοπλιμέντα σου "παλιόπαιδο" ..... :D

Ρε βουρρρρρρρρρ λέμεεεεεεεε ....... ;)

...keep walking ....

http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/DIAF70.gif




.

Captain_Andreas
04-08-2010, 00:34
Είσαι πολύ καλός αδελφέ! Όχι που τα σκάμε στην Τσόκλη μέσω ΕΡΤ για εκείνα τα ξενέρωτα περιηγητικά της... Εύγε σου και προχώρα!

tsompanis
04-08-2010, 00:37
ήθελα να τσεκάρω αν διαβάζεται και τα κείμενα ή το περνάτε στο ντούκου βλέποντας μόνο φωτό:D

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
04-08-2010, 00:43
ήθελα να τσεκάρω αν διαβάζεται και τα κείμενα ή το περνάτε στο ντούκου βλέποντας μόνο φωτό:D



...... πονηρούληηηηη ...... ;)

frits
04-08-2010, 01:09
Η επόμενη στάση,ήταν στην παλιά πόλη και σε ένα ωραίο ξύλινο εστιατόριο.Το φαγητό ήταν μέτριο,αλλά η θέα πολύ όμορφη.
Βγάζω την φωτογραφική,αλλά η χαμηλά μπαταρία μου την έκλεισε κατευθείαν.πρόλαβα να δώ ότι είχα χώρο για άλλες 20 φωτό μόνο.
την χώνω πάλι μέσα,πληρώνω για το φαγητό τις μπύρες και δυο νερά που πήραμε μαζί μας σε ευρώ περίπου 15 (!) καβαλήσαμε και φύγαμε..
Ένας χάρτης που αγοράσαμε στην κροατία,έδειχνε μέχρι τα σύνορα με την σερβία.και την Βοσνια μάλιστα δεν την έδειχνε και τόσο αναλυτικά.Ο δρόμος όμως ήταν ένας και έτσι ήταν εύκολα να συνεχίσουμε.
Συμφωνήσαμε να τραβηχτούμε Ανατολικά μέχρι να σουρουπώσει και αν γίνονταν να φτάναμε κοντά στα σύνορα με την Σερβία για διανυκτέρευση..

συνεχίζεται....ή μήπως έχω αρχίσει να κουράζω??


Αδερφέ απαράδεκτος, που πας έτσι χωρίς οργάνωση ;
γράψε π.μ. με διεύθυνση και τύπο μηχανής να σου στείλω δώρο κάρτα και μπαταρία, τώρα μας άφησες σε αγωνία...:)

tsompanis
04-08-2010, 01:20
Αδερφέ απαράδεκτος, που πας έτσι χωρίς οργάνωση ;
γράψε π.μ. με διεύθυνση και τύπο μηχανής να σου στείλω δώρο κάρτα και μπαταρία, τώρα μας άφησες σε αγωνία...:)


:sm7::sm7: μην έχεις αγωνία,την βρήκα την λύση στην πορεία! σε ευχαριστώ πάντως φίλε!

lenon
04-08-2010, 07:07
Ωραίος ο φίλος.Θα σου έλεγα να γίνεις δημοσιογράφος, αλλά θα ήταν προσβολή.:hmmm:

aeriko
04-08-2010, 07:31
Θα γράψουμε διαγώνισμα για να δείς ότι παρακολουθούμε το μάθημα:sm7:

ntinopoulos
04-08-2010, 08:01
ωραιος!:)
μας ταξιδευεις κι εμας τους μοτοσυκλετιστες πολης!:rolleyes:

vtheo
04-08-2010, 13:15
Ωραία αφήγηση φίλε!Φοβερή η Κροατία!Τα παράλια της είναι εκπληκτικός μοτοσυκλέτικός προορισμός!

klagenfurt
04-08-2010, 18:50
γραφε, γραφε και μη ρωτας
παρακαλαω να μη τελειωσει...

tsompanis
05-08-2010, 00:19
Ξεκινήσαμε λοιπόν απο το Σαράγιεβο ανατολικά για τα σύνορα με την Σερβία.Είχαμε ήδη γεμίσει απο εικόνες και θέλαμε τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα απο ότι μπορούσα στο περίπου να υπολογίσω για τα σύνορα.Φούλαρα και ντεπόζιτο να είμαι εντάξει και δρόμο..

http://i38.tinypic.com/33uwg38.jpg


Ο φανταστικός δρόμος,άρχισε να ανηφορίζει,αφήνοντας πίσω φράγματα,λίμνες και ποτάμια.Πάντα μου κάνει εντύπωση η αλλαγή των φυτών ανάλογα με το υψόμετρο.Όταν ανεβήκαμε αρκετά ψηλά,οι φτελιές,ο δρυς και το πουρνάρι,έδωσαν την θέση τους στα έλατα και τις οξιές.Ένα Αλπικό όνειρο...Σε λίγο άρχισε και το κρύο να είναι αισθητό.Στάση για να φορέσουμε επένδυση και χοντρά γάντια και ένα τσεκάρισμα στην φωτογραφική μηχανή αν μπορεί να βγάλει φωτό.ωωω ναι! τράβηξε μια και έκλεισε.πάλι καλά!

http://i35.tinypic.com/majayd.jpg

Μετά απο μερικά χιλιόμετρα φτάσαμε στον αυχένα και ο δρόμος συνέχιζε στην κορυφογραμμή.τέλεια!
Μόνο που δεν μπορούσα να αποθανατίσω την θέα.ας είναι..
Τουλάχιστον υπήρχε διάθεση και για άλλα χιλιόμετρα τα οποία πίναμε μονορούφι,δίχως στάση.δεν μπορούσε να χορτάσει το μάτι.
Μετά απο 70 περίπου χιλιόμετρα βρήκαμε το πρώτο χωριουδάκι,που ήταν χωμένο μέσα στα δέντρα και φαίνονταν μόνο οι σκεπές και μετά απο άλλα 40 χιλιόμετρα και αφού κατεβήκαμε λίγο απο την κορυφογραμμή συναντήσαμε μια μεγάλη κωμόπολη που θύμιζε έντονα Μέτσοβο..
Το κρύο είχε αρχίσει να γίνεται τσουχτερό και η Σέμη άρχισε να παραπονιέται για τα παγωμένα πόδια της.Το αθλητικό παπουτσάκι δεν μπορούσε να κάνει κάτι καθώς άρχισε να σουρουπώνει...
Περάσαμε μέσα απο το κέντρο που είχε λίγο κόσμο και κίνηση.Δρόμοι άψογοι,ούτε μια λακκούβα,φανάρια(!) και διάβαση πεζών που τα λιγοστά αυτοκίνητα σταματούσαν κόκαλο για να περάσουν οι διαβάτες απέναντι,άσχετα αν είχαν ξεκινήσει πριν 10 μέτρα με πράσινο.Το ίδιο σκηνικό και λίγο πιο κάτω.Διάβαση πεζών,έβαλαν το πόδι τους στο οδόστρωμα δύο κυρίες με σακούλες,κόκαλο τα αυτοκίνητα!Μου έκανε τεράστια εντύπωση...πού?? στην Βοσνία!
Άρχισαν να έρχονται στο μυαλό μου,οι άπειρες συζητήσεις και τα σεντόνια που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στα φόρουμ για το χάλι μας.Για τους χάλια δρόμους,την απουσία του κράτους και όλα τα στραβά μας.Για το ότι ένας στους είκοσι θα σταματήσει σε διάβαση πεζών....φταίει πάντα ο παπαντρίκος και ο καρα####κος με την παρέα τους?Που έχουν γεμίσει οι κατηγορίες "δήλωση ατυχημάτων""στραβά και ανάποδα""τι μας έτυχε""μου την δίνει που..." φταίνε μόνο αυτοί??

http://i37.tinypic.com/j6oegj.jpg


Συνεχίζοντας την ιστορία μας,αποφασίσαμε να προχωρήσουμε λίγο ακόμη και να μην διανυκτερεύσουμε μέσα σε πόλη,αλλά να βρούμε κανένα χωριουδάκι..αρχισε να γουργουρίζει και το στομάχι.μετά απο 30 χιλιόμετρα και ενώ έχουμε αρχίσει ξανά να κατεβαίνουμε σε υψόμετρο και είχαμε φτάσει πάλι σε ποτάμια και φράγματα,μια μαγεία δηλαδή,βλέπουμε μπροστά μας ένα μικρό χωριό,που στο τέλος του ήταν αναμμένη μια πινακίδα "hotel" και απο κάτω ένα εστιατόριο με 4-5 νταλίκες παρκαρισμένες.
Εδώ είμαστε!όπου βλέπεις νταλικιέρηδες σημαίνει καλό φαγητό.Δεν πέσαμε έξω.Μπήκα μέσα και προσπάθησα να συννενοηθώ αλλά μάταια.κανείς δεν ήξερε αγγλικά.ούτε ο ιδιοκτήτης που είχαμε σχεδόν την ίδια ηλικία και έπαιζε σε κομπιούτερ αυτό το παιχνίδι που φτιάχνεις πόλεις στρατό κ.λ.π
Με την βοήθεια μιας λευκής κόλας και ενός μολυβιού,βγάλαμε άκρη και έτσι μείναμε εκεί με 30 ευρώ.
Διαλέξαμε και φαγητό με το δάχτυλο απο τα πιάτα που πήγαιναν στους νταλικιέρηδες τα οποία ήταν νοστιμότατα και έτσι βγάλαμε άκρη.Φάγαμε και ανεβήκαμε στο δωμάτιο που ήταν αρκετά συμπαθητικό αλλά χωρίς ζεστό νερό..
Η θέα απο το δωμάτιο

http://i38.tinypic.com/29nxbnb.jpg

Μετά απο λίγο κατέβηκα να σιγουρέψω την μηχανή.έψαχνα το ιδανικό μέρος,με πήρε χαμπάρι ο ιδιοκτήτης που βγήκε έξω και με νοήματα μου έδειξε μια γωνία.Την έβαλα εκεί,έβαλε και το αμάξι απο μπροστά να την φρακάρει,μου χαμογέλασε και μου είπε.."no problem!". Ναι φίλε μου..τώρα σίγουρα θα κοιμηθώ ήσυχα!Πριν ξαναμπώ μέσα για να ανέβω στο δωμάτιο,άναψα ένα τσιγάρο και γύρισα την ματιά μου προς το ποτάμι απέναντι.Με νοήματα του έδειξα πόσο πολύ μου αρέσει αυτό που βλέπω και που κανένας φωτογραφικός φακός δεν θα μπορούσε να συλλάβει...

http://i35.tinypic.com/96jebn.jpg

Μου κάνει νόημα να πάω μέσα..δίπλα απο το γραφείο είχε κάτι καδράκια με όμορφα τοπία.Μου δείχνει ένα και μου λέει "visegrad" και προσπαθούσε να μου εξηγήσει πόσο ωραίο είναι.Σημείωσα στο μυαλό μου το όνομα,πήρα δυό μπυρόνια στο χέρι και ανέβηκα στο δωμάτιο.έβγαλα τον χάρτη της κροατίας που έδειχνε και λίγο απο βοσνία και με έκπληξη εντόπισα το visegrad!μόνο που το έδειχνε πόλη και μάλιστα μεγάλη που λογικά θα την έβρισκα μπροστά μου σε λίγα χιλιόμετρα...δεν μπορούσα να καταλάβω..


Την άλλη μέρα το πρωί,κατέβηκα στην ρεσεψιόν και βλέπω τον τύπο στην ίδια θέση με κατακόκκινα μάτια κολλημένο στο παιχνίδι.Μου έφτιαξε δύο εσπρεσάκια που τα πλήρωσα πιο λίγο απο μισό ευρώ(!),έριξα μια ματιά στην μηχανή που με περίμενε καρτερικά και ανέβηκα πάνω να ετοιμαστούμε.
Είχε κρύο και ομίχλη που δεν είχε κατασταλάξει ακόμη.πολύ όμορφο μέρος

http://i36.tinypic.com/2psir1v.jpg

Βάλαμε μπρος και φύγαμε με την δροσιά του πρωινού και πριν προλάβει το sprint να ζεσταθεί,οι πρώτες πολυκατοικίες έκαναν την εμφάνισή τους.λίγο πιο κάτω μια πινακίδα μας ενημέρωνε πως είμασταν στο visegrad

http://i34.tinypic.com/fjnpj6.jpg

Captain_Andreas
05-08-2010, 00:56
Τι μας κόβεις στο καλύτερο!!!

tsompanis
05-08-2010, 01:08
Νοικοκυρεμένη πόλη,αλλά δεν είχε κάτι να μας πει..Έτσι προχωρήσαμε στα γρήγορα και η πρώτη ταμπέλα που να γράφει beograd έκανε την εμφάνισή της.Έπρεπε να φτάναμε στα σύνορα...
είχαμε φορτίσει και την μπαταρία την φωτογραφικής,σβήσαμε και κάτι άκυρες και όλα ήταν εντάξει!

http://i38.tinypic.com/fvyzkm.jpg


το τοπίο δεν άλλαζε καθόλου.μια ομορφιά.Αγροτόσπιτα με παρτέρια,αριστερά και δεξιά του δρόμου.Κάθε χώρος που δεν έπιανε το πυκνό δάσος,ήταν καλλιεργημένος με λάχανα,πράσα,ντοματιές και αμπέλια.πολλά αμπέλια.σε τέτοιο υψόμετρο,σίγουρα θα βγάζουν καλό κρασί..

http://i34.tinypic.com/501y00.jpg


Σε 20 λεπτά,είχαμε φτάσει στα σύνορα,που περίμεναν υπομονετικά νταλίκες.τις προσπεράσαμε και βρεθήκαμε στην μπάρα.σφραγίζουμε διαβατήρια και περνάμε στην σέρβικη πλευρά.Ένας αστυνόμος μας έκανε νόημα να κάνουμε δεξιά και να κατεβούμε απο την μηχανή.Σταματάμε ψαρωμένοι,κατεβαίνουμε και βγάζουμε τα διαβατήρια.Ούτε καν τα πήρε στα χέρια του και μας έκανε νόημα να φύγουμε!"Ότι να ναι" σκέφτηκα απο μέσα μου.Θυμήθηκα όμως ότι χάρτη δεν έχω,ούτε ξέρω προς τα που πάω.Κάνω την μηχανή λίγο μπροστά να μην ενοχλεί και σκέφτηκα πως κάποιον χάρτη θα έχουν μέσα στα γραφεία.Τι διάολο σύνορα είναι.εδώ σε εφορία πας και χάρτη της ελλάδας θα βρεις ακόμη και στην τουαλέτα!Παίρνω τον χάρτη της κροατίας στα χέρια μου και πάω προς τον αστυνόμο και του τον δείχνω."map" του λέω...άαα μάπα μου λέει.Ντά μάπα μάπα!
"Νο μάπα" μου λέει... Δεν μπορεί ολόκληρα σύνορα και να μην έχουν χάρτη!πηγαίνοντας προς την μηχανή κοιτούσα δεξιά και αριστερά μήπως εντοπίσω κάτι αλλά μάταια.Μην μπορώντας να το χωνέψω,ξαναγυρίζω προς τα πίσω,με βλέπει ένας άλλος και με σπαστά αγγλικά με ρώτησε.του εξήγησα,κατάλαβε και μου έκανε νόημα να μπω μέσα σε ένα γραφείο.
Εδώ είμαστε λέω!Μπαίνοντας βλέπω γραφεία χωρισμένα με νοβοπάν και πάνω απο μια πόρτα ένας χάρτης μεγέθους Α4 που περισσότερο έμοιαζε με εικόνισμα του Αη Νικόλα παρά με χάρτη.
Ήταν αδύνατον να τον βγάλω φωτο απο κάτω και η μόνη λύση που έβλεπα,ήταν να ανέβω σε μια πλαστική καρέκλα για να έρθω στο ίδιο ύψος...
το βλέμμα όμως ενός γραβατωμένου που κάθονταν μέσα στο γραφείο και ήταν σίγουρα απόγονος της Σλαβικής Φυλής με απέτρεψε...Ετσι αρκέστηκα σε κάτι πόλεις που μου έδειξε ο τελωνειακός και σε κάτι ονόματα που είπε και τα οποία μέχρι να φτάσω στην μηχανή τα είχα ξεχάσει!
Έτσι,ξεκινήσαμε με τον παραδοσιακό και σίγουρο τρόπο.παρατηρώντας τον ήλιο.κατευθυνθήκαμε ανατολικά και μόνο,γνωρίζοντας πως κάποια στιγμή,έστω και μετά απο πολλά χιλιόμετρα θα βρίσκαμε τον κεντρικό άξονα που θα μας έστελνε σκόπια.
Το τοπίο άρχισε να γίνεται ακόμη πιο όμορφο!

http://i33.tinypic.com/20st06t.jpg

Μετά απο 5 χιλιόμετρα είδαμε ακόμη μια ταμπέλα που έγραφε κάτι στα σέρβικα και στα αγγλικά.."visegrad view"αυτό ήθελε να μου πει ο μάστορας στην πανσιόν!

συνεχίζεται...γιατί αύριο έχει έγερση νωρίς!

Captain_Andreas
05-08-2010, 01:36
Πω πω αδελφάκι μου... ούτε ο Ιούλιος Βερν! Περιμένουμε!

babis66
05-08-2010, 06:48
Τόχεις μεγάλε.Συνέχισε.:sm8:

klagenfurt
05-08-2010, 15:57
πω πω
πρεπει να το κανω αυτο το ταξιδι
με εχεις καταφτιαξει...
σαν φτηνη Αυστρια μοιαζει...

tsompanis
06-08-2010, 00:27
παιδιά,ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
σας λέω παιδιά,γιατί έτσι σας νιώθω...παιδιά.
έκανα κοπυ το μύνημα που έστειλα και σε άλλους καλούς φίλους που έχουμε συνταξιδέψει και αρκετά μακριά,για έναν και μοναδικό λόγο.γιατί σας θεωρώ όλους φίλους μου







για σας και για μένα γράφω ρε...για σας τους φίλους μου .εσείς με καταλαβαίνετε.κανένας άλλος
παλιομηχανόβιοι!
στην υγειά μας ρε!
αύριο ελπίζω ότι θα έχω τον χρόνο να το τελειώσω.εξάλλου δεν πρόκειται να σβηστούν ποτέ απο την μνήμη μου!

να μαστε καλά μονάχα μάγκες!

frits
06-08-2010, 00:33
Με αυτά που γράφετε εσύ, ο Jefe, o Gemara και οι άλλοι εδώ μέσα έχω σταματήσει να αγοράζω το MOTO & to 0-300..:D

ntinopoulos
06-08-2010, 08:00
Με αυτά που γράφετε εσύ, ο Jefe, o Gemara και οι άλλοι εδώ μέσα έχω σταματήσει να αγοράζω το MOTO & to 0-300..:D
αστα αυτα...:rolleyes:,παλιοτσιγκουνη!:sm7:

frits
06-08-2010, 09:39
αστα αυτα...:rolleyes:,παλιοτσιγκουνη!:sm7:

:p

droggitiszak
06-08-2010, 11:39
φοβερό ! εύγε ! πάαααντα τέτοια !

tsompanis
07-08-2010, 00:38
Κάναμε την πρώτη μας στάση στην Σερβία,μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα απο τα σύνορα και την πινακίδα..είμασταν πλέον σε Δρυμό.
Πυκνή βλάστηση,πολλές οξιές και πετροφυλιές που απο μόνες τους είναι πολύ εντυπωσιακές,ρίχνονταν σε απότομες κατηφοριές του βουνού και ο δρόμος προσπαθούσε να τρυπήσει το δάσος.Μια τζούρα νες καφέ απο πλαστικό μισόλιτρο μπουκάλι και ένα τσιγάρο,με έβαλαν να ψηλαφώ την μπουμπού που ήταν ταλαιπωρημένη απο την Αλβανία ακόμη.ήθελε και λίγο λαδάκι το κάρτερ,γρασάρισα λίγο και την αλυσίδα,της είπα και δυο γλυκόλογα!


http://i38.tinypic.com/2vwhcvn.jpg


Μπροστά μου έβλεπα τον κεντρικό δρόμο να κάνει ελαφρώς δεξιά και προχωρούσε ανατολικά (όπως ήθελα δηλαδή)και ένας άλλος ανηφόριζε στα αριστερά μου το βουνό.κάποια πινακίδα να πρόδιδε έστω και κάτι δεν υπήρχε,οπότε είπαμε να τραβήξουμε προς το βουνό τελικά,σκεπτόμενος ότι είναι ακόμη νωρίς και έχω μέρα μπροστά μου.ήθελα να δώ το μέρος απο ψηλά.στην τελική αν δεν οδηγούσε πουθενά,έκανα επιστροφή.



http://i35.tinypic.com/29bkepd.jpg



Το όνομα της περιοχής που πήγαμε το έμαθα πολύ αργότερα όταν έφθασα σπίτι μου και αγόρασα τελικά χάρτη της Σερβίας!
Το φαράγγι του visegrad βρίσκεται στην βορειοδυτική επαρχία του Uzice στην σέρβικη πλευρά στο mitrovac .Κάποιο φράγμα στον ποταμό Drina έχει δημιουργήσει μια απίστευτη βιοποικιλότητα που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι τελικά λάθος που ο άνθρωπος σε ορισμένες περιπτώσεις επεμβαίνει στην φύση..

Αρχίσαμε να ανηφορίζουμε,να κατηφορίζουμε και πλάκα πλάκα τα χιλιόμετρα έφευγαν γραμμή.πρέπει ήδη να είχαμε κάνει 60 απο την στάση και κινούμασταν με ταχύτητες απο 60 έως 90.


http://i38.tinypic.com/2wfijwo.jpg


Κάπου εκεί συναντήσαμε ακόμη έναν Σλοβένο με συνοδηγό και gps.τον έβαλα λαγό και συνεχίσαμε μαζί για αρκετή ώρα με χαμηλή ταχύτητα απολαμβάνοντας την φύση.φτάσαμε στον αυχένα που τα σύννεφα περνούσαν απο δίπλα μας ,άνοιξε το μάτι μας και ο δρόμος βούτηξε προς τα κάτω σαν άλλο τραινάκι που μας έβαζε στο παιχνίδι του.και δεν είχε εισιτήριο!θα μπορούσαμε να παίζουμε όλη μέρα σαν κάποτε..
η άσφαλτος αν και στενή,είχε σωστό βήμα και οι στροφές δεν σε πετούσαν.το χαιρόμασταν και οι δυό μας και αφήναμε απλά το σώμα να χορέψει.το ίδιο έκανε μπροστά μας αρκετά και η μεγάλη και φορτωμένη yamaha

http://i34.tinypic.com/2nv4dqv.jpg



Σε λίγο βρεθήκαμε μέσα στο φαράγγι,με το ποτάμι στα αριστερά μας στα είκοσι μέτρα.
δίπλα απο τον δρόμο και το ποτάμι,ορθώνονταν αμέσως τα βουνά και απο τις δυό πλευρές και το οδόστρωμα,που πλέον είχε ανοίξει αρκετά και είχε γίνει με δύο άνετες λωρίδες και διαγράμμιση,ακολουθούσε τον ρου του ποταμού.συνέχιζα κολλημένος στο τοπίο και με σχετικά γρήγορο ρυθμό που είχα κρατήσει απο το κατέβασμα.προσπέρασα και τον συνάδελφο,χαιρετηθήκαμε και προχωρήσαμε μέχρι που βρήκαμε ένα μικρό χωριό,ένα φράγμα και μια πεδιάδα που μας οδηγούσε στο Uzice.την πρώτη πόλη της Σερβίας που θα συναντούσαμε.


http://i34.tinypic.com/2ajymht.jpg

tsompanis
07-08-2010, 02:09
Η πόλη είναι στημένη στους πρόποδες ενός βουνού και εκτείνεται και στους γύρω λόφους,έχει Νοτιοανατολικό προσανατολισμό και είναι αρκετά απλωμένη,αφήνοντας αέρα στον κόσμο της να ανασάνει.αν εξαιρέσει κανείς ένα κέντρο αρκετά μεγάλο,αλλά και πάλι ανεκτό,όλα ήταν όμορφα στημένα.Ο αέρας ήταν καθαρός και υγρός και πλησιάζοντας το μόνο που άρχιζε να αλλάζει λίγο,ήταν η κίνηση.

http://i35.tinypic.com/2ecgp4k.jpg

Ο μόνος λόγος που σταματήσαμε,ήταν να αλλάξουμε ευρώ με δηνάρια και να βρούμε τίποτε για φαγητό.
το να βρούμε το κέντρο ήταν εύκολο,όπως επίσης και τράπεζα.Συνήθως προτιμώ την εθνική τράπεζα της κάθε χώρας.έτσι έκανα και τώρα.banka of servia.μου έδωσε ένα μάτσο,δυστυχώς δεν θυμάμαι πόσα ήταν,αλλά έκανε δουλειά και φτούρησε.το μόνο που θυμάμαι είναι ότι τυρόπιτες και γάλατα,κόστισαν περίπου 2 ευρώ.σε όλες αυτές τις περιοχές να θυμάστε η τυρόπιτα λέγεται μπουρέκ.ακόμη και στο κόσοβο και την αλβανία.

http://i37.tinypic.com/ilf5he.jpg

κινηθήκαμε λίγο στο κέντρο και ήταν εύκολο να βρούμε το πρωινό μας.είχε πολλά καταστήματα και υπήρχε κίνηση,αλλά χαλαρή.όχι υπερβολικά πράγματα.δεν υπήρχε αυτός ο πανικός που έχουμε συνηθίσει.ο περισσότερος κόσμος είχε ροδοκόκκινα μάγουλα,σημάδι ότι οι οξιές κάνουν καλά την δουλειά τους και οι περισσότερες νέες γυναίκες που συναντήσαμε,είχανε αυτά τα έντονα χαρακτηριστικά,ανοιχτόχρωμα μαλλιά και μάτια της σλάβικης φυλής.σχεδόν ίδιες.είχα βέβαια και μια παντόφλα στο κεφάλι μου σε περίπτωση που έκανα πως έβγαζα φωτό!σίγουρα και ποτέ,δεν πρόκειται να με αφήσει να περάσω μόνος μου απο εδώ.
αυτό που μας έκανε εντύπωση επίσης,ήτανπου το κέντρο δεν είχε κατοικίες,παρά μόνο γραφεία ,καταστήματα και υπηρεσίες.πιο μετά στην έξοδο απο την πόλη,είδαμε πολλές καβατζωτές κατοικίες δίπλα απο ποταμάκια κ.λ.π


http://i36.tinypic.com/2v1pxky.jpg

Η επόμενη φωτό μιλάει απο μόνη της για την κατάσταση των περισσοτέρων δρόμων περιμετρικά της πόλης.το zastava της φωτό,με τέτοιους δρόμους,θα περάσει στην αιωνιότητα.
και μιλάμε για τις ορεινές επαρχίες πάντα...


http://i36.tinypic.com/14akmmh.jpg


Και μια που μιλάμε για zastava κυκλοφορούσαν πάρα πολλά και είδαμε και πολλά καινούργια.άλλαζε μόνο η μάσκα μπροστά.σε αντίθεση με την Βοσνία που δεν είδαμε ούτε ένα.λες και ήθελαν να ξεκαθαρίσουν εντελώς απο την μαμά Σερβία.είδαμε και πολλά φιατ πούντο,αλλά αντί για σήμα της Ιταλικής εταιρίας,είχαν της zastava.μια χαρά πήγαιναν πάντως..και προπαντός αργά
μπορούσες να προβλέψεις τα πάντα.αστυνομία δεν είδαμε πουθενά,παρά στην εθνική πολύ αργότερα

http://i36.tinypic.com/bitlqh.jpg


http://i36.tinypic.com/11trc0h.jpg


Αφήνοντας πίσω το Ucize μπήκαμε ξανά στο πυκνό δάσος και η κίνηση ήταν λίγη.ήταν μεγάλος δρόμος στρωτός και μας πήγαινε ανατολικά πλέον και με σιγουριά βαδίζαμε προς τον κεντρικό άξονα.υπήρχαν πινακίδες που μας έστελναν στο κράγιεβο.έναν άλλον δρόμο που εντοπίσαμε πήγαινε προς τα βόρεια,αλλά μάλλον θα βγαίναμε πολύ πιο ψηλά απο το Βελιγράδι.κάποια στιγμή και πάνω που είχαμε αρχίσει να γουστάρουμε ερημιές,παρατηρήσαμε ότι ο δρόμος δεν είχε καθόλου κίνηση,ή μάλλον δεν υπήρχαν άλλα οχήματα,παρα μόνο ποδήλατα αραιά και που...
λίγο πιο μετά,καταλάβαμε τον λόγο που δεν υπήρχε κυκλοφορία στον δρόμο.ήταν κλειστός!

http://i38.tinypic.com/29p818y.jpg


Γίνονταν έργα σε μια γέφυρα και δεν είχαν καμία λωρίδα ελεύθερη.και επειδή απο κάτω περνούσε ποτάμι,δεν έβλεπα κάποιον άλλον δρόμο που να μπορούσα να προσπεράσω το εμπόδιο.έπρεπε σίγουρα να γυρίσω πίσω αλλά για που..
έπρεπε να ρωτήσω πως πάνε για κράγιεβο.ήταν η μόνη πόλη που απο ότι θυμόμουν,είναι μεγάλη και κοντά στο κέντρο της Σερβίας.ρωτώντας προς τα κει θα ξανα έβγαινα στον ίδιο δρόμο.
Η πρώτη προσπάθεια να ρωτήσω κάποιον ήταν άκαρπη.η δεύτερη το ίδιο.περίμενα για τρίτη και φαρμακερή δυό κοπέλες με ποδήλατα που πλησίαζαν,και που πόνταρα πως μια απο τις δύο θα ξέρει κάποια αγγλικούλια.τόσες σαπουνόπερες..
Στάθηκα τυχερός και μου εξήγησαν πως θα πρέπει να πάω προς το milisevo selo μια άλλη πόλη νότια για να ξαναβρώ τον δρόμο.μου είπαν όμως και ότι κάτω ακριβώς απο την γέφυρα,έχουν στήσει μια ράμπα πάνω απο το ποταμάκι,για να περνούν οι περαστικοί και τα ποδήλατα.δεν ήξεραν μόνο αν χώραγα.για να φτάσω εκεί,έπρεπε να βγάλω την μηχανή απο τον δρόμο,και να την βάλω σε ένα χωραφάκι που θα με οδηγούσε στην ράμπα.είπα να πάω τουλάχιστον μέχρι εκεί για να δώ.δεν είχα τίποτα να χάσω.φτάνοντας,είδα την ράμπα να φοράει διάτρητο στραντζαριστό λίγο πιο αδύνατο απο αυτό που φορτώνουμε bob-cat. την μηχανή δεν σηκώνει??
έτσι σκαρφάλωσα σιγά σιγά!!

http://i35.tinypic.com/flekw2.jpg

Η σέμη φοβήθηκε λίγο όταν ήμουν στην μέση της κάθε τάβλας που έκανε καλή κούρμπα!στην τελική αν γίνονταν κάτι,ή θα έβρισκαν οι βαλίτσες στις άλλες δύο τάβλες ή θα έκανα εντούρο σε υγρό πέρασμα
τελικά πέρασα σχετικά εύκολα και με χώρεσε με καθρέφτες ανοιχτούς,στην τρίχα!
μια κοπέλα στην άλλη άκρη προσπαθούσε να κρατήσει την στιγμή αλλά δεν πρόλαβε..
η ράμπα είχε κάνει την δουλειά της και εμείς πλέον,είχαμε μια οδό για αρκετά χιλιόμετρα για πάρτυ μας και μόνο!

http://i33.tinypic.com/sonxfk.jpg

συνεχίζεται

frits
07-08-2010, 06:29
Η







Γίνονταν έργα σε μια γέφυρα και δεν είχαν καμία λωρίδα ελεύθερη.και επειδή απο κάτω περνούσε ποτάμι,δεν έβλεπα κάποιον άλλον δρόμο που να μπορούσα να προσπεράσω το εμπόδιο.έπρεπε σίγουρα να γυρίσω πίσω αλλά για που..
έπρεπε να ρωτήσω πως πάνε για κράγιεβο.ήταν η μόνη πόλη που απο ότι θυμόμουν,είναι μεγάλη και κοντά στο κέντρο της Σερβίας.ρωτώντας προς τα κει θα ξανα έβγαινα στον ίδιο δρόμο.
Η πρώτη προσπάθεια να ρωτήσω κάποιον ήταν άκαρπη.η δεύτερη το ίδιο.περίμενα για τρίτη και φαρμακερή δυό κοπέλες με ποδήλατα που πλησίαζαν,και που πόνταρα πως μια απο τις δύο θα ξέρει κάποια αγγλικούλια.τόσες σαπουνόπερες..
Στάθηκα τυχερός και μου εξήγησαν πως θα πρέπει να πάω προς το milisevo selo μια άλλη πόλη νότια για να ξαναβρώ τον δρόμο.μου είπαν όμως και ότι κάτω ακριβώς απο την γέφυρα,έχουν στήσει μια ράμπα πάνω απο το ποταμάκι,για να περνούν οι περαστικοί και τα ποδήλατα.δεν ήξεραν μόνο αν χώραγα.για να φτάσω εκεί,έπρεπε να βγάλω την μηχανή απο τον δρόμο,και να την βάλω σε ένα χωραφάκι που θα με οδηγούσε στην ράμπα.είπα να πάω τουλάχιστον μέχρι εκεί για να δώ.δεν είχα τίποτα να χάσω.φτάνοντας,είδα την ράμπα να φοράει διάτρητο στραντζαριστό λίγο πιο αδύνατο απο αυτό που φορτώνουμε bob-cat. την μηχανή δεν σηκώνει??
έτσι σκαρφάλωσα σιγά σιγά!!

http://i35.tinypic.com/flekw2.jpg

Η σέμη φοβήθηκε λίγο όταν ήμουν στην μέση της κάθε τάβλας που έκανε καλή κούρμπα!στην τελική αν γίνονταν κάτι,ή θα έβρισκαν οι βαλίτσες στις άλλες δύο τάβλες ή θα έκανα εντούρο σε υγρό πέρασμα
τελικά πέρασα σχετικά εύκολα και με χώρεσε με καθρέφτες ανοιχτούς,στην τρίχα!
μια κοπέλα στην άλλη άκρη προσπαθούσε να κρατήσει την στιγμή αλλά δεν πρόλαβε..
η ράμπα είχε κάνει την δουλειά της και εμείς πλέον,είχαμε μια οδό για αρκετά χιλιόμετρα για πάρτυ μας και μόνο!

συνεχίζεται

:sm1:


Μιά τρελίτσα την κουβαλάς και εσύ έτσι ;

klagenfurt
07-08-2010, 10:42
και δυο τρελιτσες μπορω να σου πω...

παντως εγω σε γουσταρω πολυ και οταν ερθω Γιαννενα
(γιατι ερχομαι καθε 2 μηνες για δουλειες) θα φροντισω να πιουμε κανενα καφε

χαιρομαι επισης που γλυτωσες την παντοφλα...

συνεχισε και εγω ηδη οργανωνω το επομενο ταξιδι μου...

Captain_Andreas
07-08-2010, 11:46
Άψογος! Δώσε!

gzpainter
07-08-2010, 13:04
οπως καταλαβαινεις φιλτατε...tsompan-tour...με οτο οδοιπορικο σου...εχεις βαλει πολυ κοσμο να καθεται σε αναμμενα καρβουνα...για να περιδιαβουν τα ιδια μερη...
συνεχισε την καλη δουλεια...

tsompanis
07-08-2010, 15:40
Συνεχίζοντας με το ηθικό ανεβασμένο,μετά το πέρασμα της γέφυρας,ο όμορφος και στρωτός δρόμος συναντούσε τον ποταμό Detinja που και αυτός με την σειρά του συναντούσε τον Skrapeze και μετά τον moravica και όλοι μαζί κατέληγαν στον ποταμό Μοράβα..ο οποίος ουσιαστικά σαν λεκάνη απορροής των υδάτων όλης της περιοχής με τα βουνά,έφτανε Νότια στις λίμνες του varos και που λογικά,θα είναι πολύ όμορφα εκεί,αλλά ο δρόμος μας ήταν Ανατολικά...

http://i34.tinypic.com/14jngr8.jpg


Η χαλαρή κίνηση κράτησε για λίγο και μετά σιγά σιγά άρχισε να γίνεται πυκνή.άνοιξε και άλλο ο δρόμος μόλις φύγαμε απο τα βουνά και καταλήξαμε στις πρώτες πεδιάδες..

http://i35.tinypic.com/11h780n.jpg

Απο εκεί και πέρα,οι πόλεις διαδέχονταν η μια την άλλη και προχωρούσαμε ακόμη πιο ανατολικά.
Cacak,Kraljiebo,Krusevac,Cicevak.Γράφω τις πόλεις για τυχόν αναζήτησή τους,αν και κάποια στιγμή μόλις το τελειώσω θα ποστάρω και τον χάρτη της διαδρομής.
Περνούσαμε περιμετρικά της κάθε πόλης και στην τελευταία,είδαμε την πρώτη πινακίδα για τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Νις με το Βελιγράδι.πρέπει να είχαμε κάνει πάνω απο 250 χιλιόμετρα μέχρι εκεί.
Ο δρόμος πολύ καλός και μεγάλος αλλά αδιάφορος που θύμιζε το δικό μας μπάσιμο σε μεγάλες πόλεις,όπου υπάρχουν μεγάλες αντιπροσωπείες κ.λ.π

http://i33.tinypic.com/kcjgqf.jpg

Ήταν πλέον απόγευμα και κάναμε στάση για φουλάρισμα και φαγητό λίγο πριν βγούμε στην μεγάλη εθνική. τα δηνάρια τελικά,μου έφτασαν για πρωινό,για δυό μεγάλα σάντουιτς στο μαγαζί που σταματήσαμε,μαζί με νερά και αναψυκτικά και ενάμιση παρακάτι γέμισμα στο ντεπόζιτο.περίπου 35 λίτρα.είχαμε και ρέστα απο το πενηντάρικο που χαλάσαμε το πρωί στα σύνορα.
Δεν είναι και άσχημα!
Είχαμε σκάσει απο το φαγητό,και ανεβήκαμε απρόθυμα στην σέλα για την συνέχεια.κανονικά θέλαμε ένα πράσινο παρτέρι να ξαπλώσουμε λίγο το κοκαλάκι μας και να ρίξουμε έναν υπνάκο,αλλά μπροστά μας ήταν η εθνική οδός που ήδη βούιζε και μας έβαζε στην επιστροφή..

http://i33.tinypic.com/2609yt5.jpg

Ο δρόμος ήταν γεμάτο μετανάστες,κυρίως Τούρκους και Έλληνες που κατεβαίναν στην πατρίδα για διακοπές.αρκετή κίνηση και γρήγοροι ρυθμοί.κάποια στιγμή κλειδώσαμε στα 150 και δεξιά,την στιγμή που τα αυτοκίνητα,περνούσαν δίπλα μας με 170+ απο αριστερά.
την ώρα που έκανα νόημα στην σέμη ότι κάτι πρέπει να κάνουμε με εκείνο το παρτέρι που λέγαμε,αφού δεν μας κυνηγούσε κανένας,είδα πίσω μου φως να πλησιάζει και να κρατάει στην συνέχεια ίδιο ρυθμό.ψηλοκατάλαβα ότι ήταν gs1200 και για αρκετή ώρα πηγαίναμε μαζί.μετά με προσπέρασε με πολλές χαιρετούρες και κράτησε ρυθμό μπροστά μου.είχε φυσικά ελληνικές πινακίδες.εκεί που ήμουν για στάση,με τράβηξε άλλα 100 χιλιόμετρα πιο κάτω,όπου τον προσπέρασα να τον χαιρετήσω και να του κάνω νόημα ότι εγώ σταματάω για καφέ.άρχισαν να κουνάνε τα κεφάλια και λίγο πιο μετά σταματήσαμε σε ένα βενζινάδικο για καφέ

http://i35.tinypic.com/2mx1m9v.jpg

http://i33.tinypic.com/33vclxd.jpg

Ήταν ένα ζευγάρι απο την Καβάλα και μάλιστα πρέπει να πλησιάζουν τα 60.έχουν και εγγονάκι απο ότι μας είπαν!διατηρούν ένα κατάστημα με ελαστικά και αξεσουάρ για μηχανές,μότο ένδυση νομίζω το λένε και έρχονταν απο Ζάγκρεμπ.Καθίσαμε για λίγο καλαμπουρίσαμε και ξεπιαστήκαμε.
Μετά τον χαβαλέ, έφαγα και το πακέτο,όταν μου είπε πως συνεχίζονταν η απεργία των φορτηγών και βενζίνη δεν έπαιζε πουθενά στην Ελλάδα!!
Αν γεμίζαμε στα σύνορα,τον έφθανε να πάει Καβάλα.εμένα όμως χωριό με την καμία.Ακόμη δεν πάτησα το πόδι μου και έπρεπε να ψαχτώ γμτ!
Ακόμη και το να φτάσει κανείς στο σπίτι του,είναι απο μόνο του μια ιστορία σε αυτήν την χώρα..
Φτάσαμε στα σύνορα με τα Σκόπια και εκεί μου είπε πως θα κρατήσει γρήγορο ρυθμό γιατί θέλει να είναι για τσίπουρα αργά το βράδυ με τους φίλους του στην Καβάλα!Αυτή η άνεση σκέψης με την gs βρε παιδί μου!κάνει και 60άρηδες παλικάρια.



http://i38.tinypic.com/2gw98cn.jpg

Κάπου εκεί χώρισαν οι δρόμοι μας,αφού με το που μπήκαμε δεν κρατιόταν και άνοιξε το γκάζι.φόρτωσα και εγώ στα 180 που γρήγορα τα έκανα 140 για να μην κουράσω και την μπουμπού,μην μου δώσει και κανέναν στρόφαλο στο χέρι,αφού το λαδάκι το ήθελε σίγουρα πλέον και αρκετό μάλιστα και εγώ αρνήθηκα να βάλω Σέρβικο αίμα στο σώμα της.
Ενα μόνο θα πω για τα Σκόπια.μου την δίνει που κάθε 50 χιλιόμετρα είχαν διόδια και τα ζητούσαν κανονικά.αν δεν έχεις σκοπιανό νόμισμα σου πέρνουν το 2ευρο για πλάκα.και δεν λέω.ας τα πάρουν,αλλά όχι κάθε τρεις και λίγο.για 200 περίπου χιλιόμετρα σε γρήγορο δρόμο,4 διόδια!
Γύρω στις 22.00 το βράδυ φτάσαμε ευζώνους και μέχρι να περάσουμε τον έλεγχο που ήταν σχετικά γρήγορος έψαχνα φίλους στο τηλέφωνο να μου πουν πόσα χιλιόμετρα ήμουν απο το χωριό μέσω Εγνατίας.
Είχα γεμίσει ακριβώς στα σύνορα και έχω αυτονομία περίπου 280 χιλιόμετρα.μου τα έβγαζαν 360!
Η ιστορία συνεχίζεται...λέω απο μέσα μου.
Η μόνη λύση και αυτό κάναμε,ήταν να διανυκτερεύσουμε στην Βέροια και την άλλη μέρα ευτυχώς βρήκαμε γρήγορα βενζινάδικο και τουλάχιστον δεν αναθεματίσαμε την τύχη μας !Έβαλα επιτέλους και λάδι στον κινητήρα και έτσι,πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι εικόνες που θα στριφογυρίζουν στο μυαλό μας,όλο τον χειμώνα.ήταν η μόνη φορά που περάσαμε την εγνατία μονορούφι χωρίς καμία στάση,χορτάτοι απο μοτοσυκλετισμό.
Μπορεί πέντε μέρες να μην είναι πολλές,αλλά για τον καθένα απο εμάς,σίγουρα είναι διαφορετικές.
Ελπίζω να σας έκανα να ταξιδέψετε και να ξέφυγε έστω και για λίγο το μυαλό απο τις σκοτούρες της καθημερινότητας.
Ετοιμάζοντας την επόμενη εξόρμηση,να σας ευχηθώ καλύτερα ταξίδια και πάντα όρθια.

http://i35.tinypic.com/2ih0chj.jpg


Τ Ε Λ Ο Σ

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
07-08-2010, 15:47
Τ Ε Λ Ο Σ



http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/CRY-34.gifhttp://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/CRY-34.gifhttp://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/CRY-34.gif

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
07-08-2010, 15:49
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis http://www.gsforum.gr/images/buttons/viewpost.gif (http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-9/touring-budva-dubrovnik-sarajiebo-visegrad-12999/index7.html#post194499)
Τ Ε Λ Ο Σ



http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/CRY-34.gifhttp://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/CRY-34.gifhttp://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/CRY-34.gif



Πάνω που συνηθίσαμε τόσες μέρες (πρωί ή βράδυ),

να μας ταξιδεύει το οδοιπορικό σου,

μας το "κόβεις" απότομα ;;;;; :(

Captain_Andreas
07-08-2010, 16:38
Ετοίμαζε το επόμενο! Όπως το πας βάλε μια αγγελία για χορηγούς, θα βρεις ΣΙΓΟΥΡΑ! Πάντα τέτοια, και πάντα όρθιος!

klagenfurt
07-08-2010, 16:52
ΩΡΑΙΟ ηταν !!!!

babisadve
07-08-2010, 18:25
Ήταν ένα ζευγάρι απο την Καβάλα και μάλιστα πρέπει να πλησιάζουν τα 60...

Ο Τίμος????

tsompanis
07-08-2010, 19:08
ευχαριστώ μάγκες!χαίρομαι που σας άρεσε:)


Ο Τίμος????
δεν το θυμάμαι το όνομα ρε φίλε,ήταν γεμάτος ο σκληρός :D.μου έδωσε καρτούλα όμως moto-endisi.gr ...αυτός ήταν?

babisadve
07-08-2010, 19:57
ευχαριστώ μάγκες!χαίρομαι που σας άρεσε:)



δεν το θυμάμαι το όνομα ρε φίλε,ήταν γεμάτος ο σκληρός :D.μου έδωσε καρτούλα όμως moto-endisi.gr ...αυτός ήταν?

... ο μαλλιάς...?:sm7:
Μάλλον για τον ίδιο μιλάμε.
Ομορφο το ταξιδάκι σου.
Να'σαι καλά να μηδενίσεις το κοντέρ σου, κι εμείς να μαστε εκει να χαζεύουμε τις ανταποκρίσεις...

pirate
07-08-2010, 20:00
Τ Ε Λ Ο Σ[/QUOTE]

Κώστα να είσαι γερός να κάνεις πολλά τέτοια ταξίδια τα οποία χαιρόμαστε να τα διαβάζουμε αφήνοντας την σκέψη μας να σε ακολουθεί, θα συμφωνήσω με τον Νίκο ότι μας κακό έμαθες τόσες μέρες να τρέχουμε να ανοίξουμε τον υπολογιστή για να διαβάσουμε την συνέχεια ...... ;)

Να είσαι καλά και πάντα όρθιος

fmargaritis
07-08-2010, 22:21
Πατριώτη άψογος !!

ΥΓ Για 15αύγουστο θα κατέβω στο χωριό μου ( Γαρδίκι Παραμυθιάς), εάν υπάρχει διάθεση και χρόνος έλα να πιούμε καμιά μπύρα.

lgs
08-08-2010, 01:30
Διάβασα και απόλαυσα.Μπράβο φίλε τσομπάνη;)

teo71
08-08-2010, 01:36
Άψογος

frits
08-08-2010, 10:16
Ευχαριστούμε !!!!!!

Σε περιμένουμε την Τετάρτη (http://www.gsforum.gr/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-14/%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%9A%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%99-%CE%A4%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97-11-8-%CF%88%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5-13070/)να μας τα πείς και από κοντά...

Arkas
08-08-2010, 10:26
Ευχαριστούμε !!!!!!

Σε περιμένουμε την Τετάρτη (http://www.gsforum.gr/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-14/%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%9A%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%99-%CE%A4%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97-11-8-%CF%88%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5-13070/)να μας τα πείς και από κοντά...
Ακριβώς!

Την Τετάρτη, θα μας τα ξαναπείς όοοολα
από την αρχή!!!!:D

italos
08-08-2010, 11:57
Κώστα περίμενα να τελειώσεις φίλε το ταξιδιωτικό για να γράψω!!!

Super super όλο φίλε!!

Ξεκινάς για κάπου .....λές θα φτάσω μέχρι κροατία...μετά δεν έχεις χάρτη και πάς ανατολικά!!!:sm7::sm7::sm7:

Το ένιωσα το ταξιδιωτικό πολύ πολύ!!!


Και ξαφνικά όπως ήμουνα στο δρόμο τι να δώ και εγώ???

http://img715.imageshack.us/img715/6189/dscn2898m.jpg (http://img715.imageshack.us/my.php?image=dscn2898m.jpg)

:sm7::sm7::sm7::sm7:

Το ένιωσα το ταξιδιωτικό πολύ πολύ.....ελπίζω να προλάβω να έρθω στο καφεδάκι την Τετάρτη να τα πούμε και απο κοντά!!!


Γρήγορα στα επόμενα!!

Και μάχιμο το δικάβαλο απο ότι καταλάβαμε(ενοοώ που δεν έλεγε κ τπτ όταν το πάταγες...ή να γκρινιαζε κτλ κτλ μην παρεξηγηθούμε κιόλας:D:D:D:D)





ΥΓ εύχομαι να δούμε φοτο απο το κοντερ με τον αριθμό 222.222;)

Doc
08-08-2010, 17:24
poly kalo to taxidiotiko sou
THX

paliomichanovie!!!
:sm8:

saitman
08-08-2010, 18:26
ευγε και του χρονου παιδια!!

GEO_K
08-08-2010, 19:08
:sm8::sm8::sm8:

tsompanis
08-08-2010, 22:34
σας ευχαριστώ παιδιά!να είστε καλά



ευγε και του χρονου παιδια!!


το πρώτο το κρατάω...το δεύτερο ποιού χρόνου ρε μπόι??:sm7:
9 και σήμερα λέμεεεεεεε;)

frits
08-08-2010, 22:37
σας ευχαριστώ παιδιά!να είστε καλά






το πρώτο το κρατάω...το δεύτερο ποιού χρόνου ρε μπόι??:sm7:
9 και σήμερα λέμεεεεεεε;)

Και πότε γυρνάς ξανά με το καλό να αρχίσουμε να μετράμε και εμείς ;:rolleyes:

BOXER
19-08-2010, 04:42
Καταπληκτικος....
Αψογος....
Παντα τετοια φιλε, παντα τετοια!!!

:sm8: :sm8: :sm8:

killer
19-08-2010, 09:20
Α ρε τι μας έκανες και σήμερα!!! Έβγαλα τα ματια μου στο iPhone εδώ και καμιά ώρα για να διαβάσω το οδοιπορικό!!! :o Παρακάλαγα μη χαθει η σύνδεση, λες και διάβαζα ταξιδιωτικό ημερολόγιο βραβευμενου συγγραφέα... Παντα τετοια. ;)

nasos
19-08-2010, 10:37
Μια ώρα έφαγα για να το διαβάσω αλλά άξιζε :sm8:

tsompanis
19-08-2010, 23:13
ευχαριστώ μάγκες!να είστε καλά!

xvitos
21-08-2010, 13:02
ευχαριστώ μάγκες!να είστε καλά!


Εμείς σε ευχαριστούμε φίλε που μας ταξίδεψες !!!!!!!!!!!!!!1

Uriah Heep
27-08-2010, 18:19
Το ταξιδιωτικό το ρούφηξα με …σπαστό καλαμάκι, απνευστί!

Χωρίς …πεοδυναμικά προγράμματα, παχύρευστα σενάρια, επικές κατακτήσεις, φαντασμαγορικές αναλύσεις και ροζ ηρωική μαρμελάδα…









Πατάς τη μίζα,
.
.
...και απλά τα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν.


Καλούς δρόμους στα ταξίδια σου!


:sm8:

paschalis
30-08-2010, 07:31
Καλα κανω εγω και χαιρετω ολους τους τσομπανηδες στο βουνο!!
Ανεκαθεν πιστευα οτι εχουμε κατι κοινο αλλα ποτε δεν πηγε το μυαλο μου στα ταξιδια!!
Μπραβο για τη γραφη και να ξερεις οτι ειναι πολυ σημαντικο να μας ανοιγεις νεους δρομους στα πολυπαθα Βαλκανια..

Capitain
30-08-2010, 10:24
http://i30.tinypic.com/2zz16w3.jpg


αν αναρωτιέστε τι φωτογραφίζει η μικρή χάιντι ,σας έχω έτοιμους..


http://i29.tinypic.com/9v8m4p.jpg


είναι το περίφημο νησάκι της Μπούντβας που απο ότι έχω μάθει τα περισσότερα οικήματα μέσα στο νησί ανήκουν σε κάποιον έλληνα επιχειρηματία..μπράβο μάγκα!


Sveti Stefan λεγεται το νησακι και ειναι ολάκερο 'νοικιασμενο' για 20 χρονια απο Ελληνα επιχειρηματια...
Δουλεύω σ'αυτον..Γιγας..

Man !!!
31-08-2010, 11:44
πααααααρα πολύ ωραία !!! :)
είναι ο προορισμός που έχω προγραμματίσει για του χρόνου και που μόνο από το ταξιδιωτικό σου έχω αποκόμιση την πλήρη εικόνα (βέβαια είπαμε όταν εμείς κάνουμε σχέδια .......)

πατρίδα, από την 4 σελίδα και μετά οι φωτό σου δεν μου ανοίγουν (λόγο δουλειάς), τις μεγάλωσες ??? μήπως γίνετε να τις μικρύνεις:o ???? χάρτη :o????....... γιατί είπαμε...... καίγομαι !!! :D

siraxanz
31-08-2010, 13:43
Sveti Stefan λεγεται το νησακι και ειναι ολάκερο 'νοικιασμενο' για 20 χρονια απο Ελληνα επιχειρηματια...
Δουλεύω σ'αυτον..Γιγας..

Φίλε Capitain να πεις στον γίγαντα το αφεντικό σου
α) να επιτρέπει στους μοτοσυκλετιστές να παρκάρουν στο πάρκιν εφόσον πληρώνουν
β) Να επιτρέπει στους Έλληνες να κάνουν την βόλτα τους στο νησάκι του:)

paschalis
31-08-2010, 15:09
Φίλε Capitain να πεις στον γίγαντα το αφεντικό σου
α) να επιτρέπει στους μοτοσυκλετιστές να παρκάρουν στο πάρκιν εφόσον πληρώνουν
β) Να επιτρέπει στους Έλληνες να κάνουν την βόλτα τους στο νησάκι του:)

Α για τετοιο γιγαντα μιλαμε..
Το τι γινεται στις χωρες αυτες αλλα και στα χλιδοκιτσατα πενταστερα τους περιγραφει μεταξυ αλλων στο αρθρο του για τα Βαλκανια στο τευχος Αυγουστου στο μοτο ο εξαιρετικος Μπαμπης Μεντης.
Με τη ματια του υποψιασμενου και μετριοφρονα Ελληνα μοτοσυκλετιστη το αρθρο αυτο ειναι οτι καλυτερο εχω διαβασει τα τελευταια χρονια στα μοτοπεριοδικα.

tsompanis
31-08-2010, 23:15
πατρίδα, από την 4 σελίδα και μετά οι φωτό σου δεν μου ανοίγουν (λόγο δουλειάς), τις μεγάλωσες ??? μήπως γίνετε να τις μικρύνεις:o ???? χάρτη :o????....... γιατί είπαμε...... καίγομαι !!! :D


σε ευχαριστώ φίλε.για τις φωτό,όχι δεν έχουν μεγαλώσει.για την διαδρομή τώρα,δεν μπορώ να ανεβασω χάρτη λόγω αργής ταχύτητας,
και αν κάποιος "γρήγορος" μπορεί ας το κάνει.

εγώ βάζω τις πόλεις και ψάξτε το

κακαβιά -αργυρόκαστρο-τεπελένι-φιέρι-δυράχειο-σκόδρα-μποντκόριτσα-μπούντβα ντουμπρόβνικ.


Dubrovnik - Metkovic σύνορα με βοσνία στα 15 περίπου χιλιόμετρα και μετά σε βοσνιακό έδαφος
Mostar -Kohjic-sarajevo-rogatica-visegrad.

Σύνορα με Σερβία και μετα
Uzice -Cacak -Kraljevo - Krusevac -nis-σκόπια.

tsompanis
31-08-2010, 23:21
Το ταξιδιωτικό το ρούφηξα με …σπαστό καλαμάκι, απνευστί!

Χωρίς …πεοδυναμικά προγράμματα, παχύρευστα σενάρια, επικές κατακτήσεις, φαντασμαγορικές αναλύσεις και ροζ ηρωική μαρμελάδα…









Πατάς τη μίζα,
.
.
...και απλά τα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν.


Καλούς δρόμους στα ταξίδια σου!


:sm8:



Ευχαριστώ Μεγάλε Μάγε...τιμή μου!ελπίζω να καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης σύντομα.χρωστάω και κάτι μπυρόνια

vasmar
01-09-2010, 11:28
Είσαι φοβερός φίλε μου.:sm8:
Έχεις κάνει και άλλα ταξιδάκια ;;;;

philipe
01-09-2010, 15:29
Είσαι φοβερός φίλε μου.:sm8:
Έχεις κάνει και άλλα ταξιδάκια ;;;;


:sm8:

pale
03-09-2010, 12:10
Είσαι άπαιχτος γραφαδόρος φίλε τσοπάνη. ;););)

J.T.R
03-06-2011, 11:12
[QUOTE=tsompanis;192394]απο τις καλύτερες μου,είναι όταν ξεκινάω για κάπου χωρίς πρόγραμμα.χωρίς τις απαραίτητες προετοιμασίες πριν το ταξίδι.
που κατεβαίνεις στον κεντρικό δρόμο και θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα κάνεις δεξιά ή αριστερά.αν θα φύγεις προς την Ανατολή η την δύση.
κάπως έτσι στήθηκε και αυτή η βόλτα.ενώ μου έσκασε η ιδέα 2-3 μερες πριν,στην συνέχεια την γείωσα στο μυαλό μου,αφού έβλεπα πως δεν μου έβγαιναν οι μέρες.ήμουν ανάμεσα στο να αράξω σε κάποια παραλία του Ιονίου και την βόλτα. 3,5 μέρες είναι πολύ λίγες για τέτοια γύρα.Σε δυό-τρεις εβδομάδες ξεκινάει και το επίσημο ταξιδάκι,οπότε για ξεκούραση το έβλεπα...

Αυτά είναι...:sm8::sm8::sm8::):):)