PDA

View Full Version : Η πρώτη συνέντευξη του V. Rossi μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του


frits
17-08-2010, 18:47
Ο Valentino Rossi αμέσως μετά το πρόωρο τέλος του τεστ, λόγω βροχής, μίλησε για πρώτη και τελευταία φορά φέτος (μέχρι την Valencia), για την μεταγραφή του στην Ducati. Η συμφωνία με την Yamaha είναι ότι θα μιλούσε στους δημοσιογράφους σήμερα μόνο, για το μέλλον του με την Ιταλική εταιρία και από κει και πέρα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς στην Valencia, θα αναφέρεται μόνο σε όσα έχουν να κάνουν με την Μ1 και τα αγωνιστικά δρώμενα φέτος.

Αρχικά ο Rossi είπε ότι το σημερινό τεστ ήταν θετικό γιατί κατάλαβαν τι πήγε στραβά χθες και δεν κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί: «Η ρύθμιση που κάναμε στο μπροστινό ήταν το λάθος μας, αφού σήμερα είχα πολύ καλύτερη αίσθηση με κάτι που δοκιμάσαμε. Είχαμε και το νέο κινητήρα που μπορεί να χρησιμοποιήσουμε προς το τέλος της χρονιάς, ο οποίος είναι λίγο πιο δυνατός ψηλά. Όμως λόγω της βροχής δεν πρόλαβα να δοκιμάσω το νέο μπροστινό λάστιχο της Bridgestone, που από ότι είπε ο Colin (Edwards) είναι καλό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα παράπονό του από την Yamaha: «Χθες όταν μου είπαν ότι δεν θα δοκιμάσω το νέο πιρούνι της Ohlins, στενοχωρήθηκα. Μου είπαν ότι είναι ένα πιρούνι για το 2011. Θα δούμε αν το χρησιμοποιήσουν μέσα στο 2010, αφού έχει εμφανείς διαφορές, για να πούμε αν λένε ψέματα ή όχι!»

Τώρα για το μέλλον του δήλωσε: «Άρχισα να το σκέπτομαι από το ξεκίνημα της σεζόν (Νοέμβριος μετά τον τελευταίο αγώνα του 2009). Η Ducati τώρα είναι διαφορετική από ότι στο παρελθόν (το 2003 είχαν την αντίληψη της Honda, ότι ο οδηγός είναι εκεί μόνο για να οδηγεί και όχι για να εξελίσσει). Βέβαια υπάρχουν και 2-3 σημαντικοί λόγοι. Ο πρώτος είναι ότι στο τέλος της χρονιάς ο Furusawa σταματάει τη δουλειά και για μένα ο Masao ήταν ο νούμερο ένα, δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα. Δεύτερον αισθάνομαι ότι η δουλειά μου τέλειωσε εδώ. Κάναμε θετική δουλειά για την Μ1 και τώρα η ομάδα έχει δύο καλούς οδηγούς. Τον Jorge που είναι πολύ καλός και τον Spies που έχει δυνατότητες. Τρίτο χρειάζομαι μια νέα περιπέτεια, ένα νέο κίνητρο».

«Ξέρω τι ακριβώς θέλω από ένα νέο συμβόλαιο και σας λέω ότι τα χρήματα δεν ήταν ο λόγος. Θα παίρνω ακριβώς τα ίδια χρήματα με αυτά που μου πρόσφερε τελικά η Yamaha. Η διαφορά είναι μηδέν, ΔΕΝ ήταν θέμα χρημάτων η μεταγραφή και στο θέμα των δημοσίων σχέσεων θα έχω ακριβώς τις ίδιες υποχρεώσεις που είχα και εδώ», δήλωσε με έμφαση ο Valentino.

«Θα ήθελα να έρθουν μαζί μου ο Jeremy Berges και οι μηχανικοί μου, αλλά είναι δικό τους θέμα και δεν ξέρω», απάντησε διπλωματικά σε σχετική ερώτηση, αφού όπως μάθαμε το συμβόλαιο των μηχανικών της Yamaha αναφέρει ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με άλλες ομάδες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου. Έτσι – προφανώς ο Rossi ξέρει πόσοι και ποιοι θα τον ακολουθήσουν – κάτι στον τομέα αυτό θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

«Τα τεστ πριν το ξεκίνημα κάθε χρονιάς είναι πολύ λίγα και ούτε τα μισά από αυτά που κάνουν τα Superbike. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να αλλάξει! Περιμένω επίσης η Yamaha να με αφήσει να οδηγήσω στην Valencia τη νέα μου μοτοσυκλέτα, αν είναι δίκαιοι, σε σχέση με αυτά που τους πρόσφερα τόσα χρόνια», σημείωσε για ένα θέμα που συζητιέται αρκετά.

«Τώρα είναι ευκολότερα από ότι το 2004. Από πλευράς μοτοσυκλέτας, αφού η Ducati είναι ανταγωνιστική. Όμως εγώ είμαι πια μεγάλος και οι αντίπαλοί μου είναι τώρα πολύ δυνατοί και …νεώτεροι. Η δυνατότητες της μοτοσυκλέτας είναι καλές ακόμη και για φέτος, αλλά έχω εμπιστοσύνη ότι με τον Filippo Preziosi θα την φέρουμε εκεί που θέλω. O Preziosi είναι για την Ducati ότι ο Furusawa για την Yamaha!», κατέληξε ο Valentino Rossi, χαιρετώντας μας.


Πηγή MotoGP (http://www.motograndprix.gr)

CPretenteriS
17-08-2010, 18:59
:sm8: