PDA

View Full Version : Πυρκαγιά στον Ευαγγελισμό, στην εντατική ψυχικά ασθενής


gsmaniac
08-09-2010, 20:06
Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα αργά το μεσημέρι στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με «θύμα» μία ασθενή της κλινικής, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου.

Κατά πληροφορίες, η 34χρονη ασθενής η οποία είχε εισαχθεί κατά την χθεσινή εφημερία της κλινικής σε κατάσταση έντονης διέγερσης, εγκλωβίστηκε υπό αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής αίτια στον θάλαμο απομόνωσης του 9ου ορόφου όπου καταγράφηκε και η εστία της πυρκαγιάς.

Οι πυκνοί καπνοί κινητοποίησαν άμεσα το προσωπικό της κλινικής που ειδοποίησε μεν την Πυροσβεστική αλλά κατάφερε να ελέγξει τη φωτιά με τη βοήθεια πυροσβεστήρων ώστε να απεγκλωβίσει την ασθενή.

Την ίδια στιγμή, βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του διοικητή του νοσοκομείου κ. Μιχάλη Θεοδώρου με κλιμάκιο του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας -επικεφαλής ήταν ο βουλευτής κ. Μάριος Σαλμάς- με θέμα τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Το θέμα της δυσλειτουργίας της Ψυχιατρικής Κλινικής δεν βρισκόταν στην «ατζέντα» της συνάντησης, η οποία μονοπωλούνταν- μέχρι εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον- από το «εμπάργκο» των προμηθευτών και τις «παράπλευρες απώλειες» που έχει, με κύρια τη συρρίκνωση των χειρουργικών πράξεων λόγω της έλλειψης υλικών και μια μεγάλη λίστα αναμονής ασθενών.

Ωστόσο, για τους εργαζόμενους όχι μόνο του 9ου ορόφου όπου στεγάζεται η Ψυχιατρική Κλινική του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, αλλά και όλου του νοσηλευτικού ιδρύματος, αποτελεί κοινό μυστικό ότι η κλινική και το προσωπικό της έχουν φτάσει στα όριά τους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο απολογισμός στο κλείσιμο της τελευταίας εφημερίας ήταν για μια ακόμη φορά «πληρότητα θαλάμων» και επιπλέον 17 ράντζα στον διάδρομο της κλινικής – άλλως επικουρικές κλίνες όπως προτιμά να τα ονομάζει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Η σε μόνιμη πλέον βάση ανάπτυξη ράντζων σε όλες τις ψυχιατρικές κλινικές του ΕΣΥ και τα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία σε συνδυασμό με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού αποτελεί έναν επικίνδυνο συνδυασμό τόσο για την παρεχόμενη ψυχική υγεία όσο και για την υγεία των εργαζομένων.

Όπως είχε αποκαλύψει μόλις την περασμένη Τρίτη με δημοσίευμά του το protothema.gr, πληθαίνουν συνεχώς στα δημόσια νοσοκομεία τα περιστατικά βίας από τους ψυχικά ασθενείς εις βάρος του προσωπικού που καλείται να τους φροντίσει και να τους περιθάλψει.
:hmmm::hmmm::hmmm:

CPretenteriS
08-09-2010, 23:25
Ελλάς το μεγαλείο σου... :hmmm::hmmm:

pirate
09-09-2010, 00:24
:hmmm::hmmm:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
09-09-2010, 02:25
Ήταν που ήταν προβληματική η ταλαίπωρη η 34χρονη,

έφαγε και το τελικό χαστούκι των εγκαυμάτων .... :(

MARK
09-09-2010, 07:56
:hmmm::hmmm::hmmm:

Arkas
09-09-2010, 10:20
:(:(:(