PDA

View Full Version : Το Green Design Festival "πρασινίζει" την Αθήνα


MARK
13-09-2010, 20:31
http://www.emea.gr/uploads/1/2671_gqjczfdug.jpg
Το Green Design Festival, δυο χρόνια μετά την πρώτη του επιτυχημένη παρουσία επιστρέφει στις πλατείες της Αθήνας, από 23 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη, υπαίθρια, ανοικτή για το κοινό δράση, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΥΠΕΚΑ, που πραγματοποιείται με τη χορηγία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τη συνεργασία περισσότερων από 150 σχεδιαστών, από όλους τους κλάδους του design, αρχιτεκτόνων, επιμελητών και εθελοντών. Σκοπός του Green Design Festival, είναι να μιλήσει για ένα σύγχρονο τρόπο ζωής, φιλικότερο προς το περιβάλλον, μέσα από το design και τις εφαρμογές του, και να παράξει περιβαλλοντική συμπεριφορά, μέσα από τη θεματολογία και τις προτά σεις του.
Το Green Design Festival διοργανώνεται από την Brainlab, έναν ανεξάρτητο, Μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό φορέα που ιδρύθηκε το 2007 από επαγγελματίες αρχιτέκτονες, επιμελητές και ελεύθερους επαγγελματίες.

Κέντρο των δράσεων του φετινού Green Design Festival θα είναι και πάλι η Πλατεία Συντάγματος, υπό την σκέπη του ιδιότυπου EcoMuseum, μιας – φιλικής προς το περιβάλλον - ανακυκλώσιμης κατασκευής, όπου θα φιλοξενούνται εκθέσεις, δράσεις, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πράσινη Στέγη: η κεντρική είσοδος του Ecomuseum, αποτελεί τη μικρογραφία μιας πραγματικής πράσινης στέγης. Σύγχρονη τάση, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, είναι η εγκατάσταση πράσινων στεγών φυτεμένων δωμάτων, τα οποία συμβάλλουν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων, με σημαντικά περιβαλλοντικά, ενεργειακά και κοινωνικά οφέλη.
Sοlar Panel Stage: αναδεικνύοντας τη σχέση ανάμεσα στο design και τα ενεργειακά πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών πανέλων, η κεντρική σκηνή του Ecomuseum θα τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια, παρουσιάζοντας ένα πρότυπο solar panel stage, στο οποίο θα φιλοξενείται το καθημερινό επιμελημένο πρόγραμμα προβολών “Green Screenings”, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις.

Πράσινο Αμφιθέατρο: ένα καταπράσινο αμφιθέατρο 100 θέσεων φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης των πολιτών και των επισκεπτών της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, καθώς και χώρο γόνιμης ανταλλαγής ιδεών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Green Lighting: η μελέτη και υλοποίηση του φωτισμού του Ecomuseum, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία αρχιτεκτονικού φωτισμού diathlasis, η οποία και θα παρουσίαση ένα βιώσιμο σύστημα φωτισμού για τις σύγχρονες πόλεις. Ανοίγοντας τον διάλογο για τον οδοφωτισμό και την φωτορύπανση, θα παρουσιαστεί ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα για τον δημόσιο φωτισμό, βασισμένο στην τεχνολογία LED (Light Emitting Diode), το οποίο μπορεί να επιφέρει σημαντική συγκράτηση ενεργειακού κόστους, με εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 65% και να έχει πολύ μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, λόγω των μικρότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αέριο που κυρίως ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Πηγή: Green Business (http://www.greenbusiness.gr/)

skippybi
13-09-2010, 21:44
:sm8:;)

commander
13-09-2010, 21:52
http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000206B5.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10)