PDA

View Full Version : Δυνατότητα απενεργοποίησης του ΙΕ προσθέτει η Microsoft στα Windows.


Arkas
09-03-2009, 15:18
Τα Windows 7 θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να απενεργοποιούν τον Internet Explorer και άλλα προγράμματα της Microsoft, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η είδηση έρχεται λιγότερο από δύο μήνες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κατηγορήσει εκ νέου τη Microsoft για μονοπωλιακές πρακτικές, αυτή τη φορά λόγω της ενσωμάτωσης του IE στα Windows. Προηγουμένως, ο κολοσσός του λογισμικού είχε κριθεί ένοχος για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού λόγω της ενσωμάτωσης του Media Player.

Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο η τελευταία απόφασή της συνδέεται με τις πιέσεις της Κομισιόν, επιβεβαίωσε όμως ότι ο διάδοχος των Windows Vista θα διευκολύνει τη χρήση λογισμικού άλλων εταιρειών:
«Εκτός από τις λειτουργίες για τις οποίες υπήρχε ήδη η δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίηση στα Windows Vista, προσθέσαμε κι άλλα χαρακτηριστικά στη λίστα» γράφει σε εταιρικό ιστολόγιο ο Τζακ Μάγιο, μάνατζερ της ομάδας ανάπτυξης των Windows 7.

Η νέα λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Internet Explorer 8, το Media Player και το Windows Search. Η κατάργηση των εφαρμογών αυτών θα γίνεται μέσω του πίνακα ελέγχου στο «Windows Features».

Τα απενεργοποιημένα προγράμματα θα παραμένουν πάντως εγκατεστημένα στο σύστημα επειδή ορισμένα στοιχεία τους χρησιμοποιούνται και από άλλες εφαρμογές του λειτουργικού, διευκρίνισε ο Μάγιο.

Η νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής για τη Microsoft ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία της νορβηγικής Opera Software που αναπτύσσει το ομώνυμο πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Στο πλευρό της Opera τάχθηκαν αργότερα το Moziila Foundation, δημιουργός του Firefox, αλλά και η Google, η οποία παρουσίασε το δικό της browser πέρυσι το Σεπτέμβριο.

Ο ΙΕ κατείχε τον Ιανουάριο το 67,5% της αγοράς των browser, δείχνουν στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Net Application τα οποία μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Firefox στη δεύτερη θέση με μερίδιο 21,53%, το Safari της Apple τρίτο με 8.29% και το Chrome της Google τέταρτο με 1,12%.

Τα Windows 7 αναμένονται στα τέλη του 2009 ή, το πιθανότερο, στις αρχές του 2010.
Associated Press