PDA

View Full Version : Τεχνολογίες Ελαστικών ΜΟΤΟ.............


riko46
09-03-2009, 23:03
3LC - 3 Layer Compound (3 τμήματα γόμας). Η γόμα στο κέντρο προσφέρει γραμμικό χειρισμό. Η γόμα στους ώμους εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση και στιβαρό αίσθημα επαφής.
5LC - 5 Layer Compound (5 τμήματα γόμας)
Η γόμα στο κέντρο προσφέρει καλή σταθερότητα. Η γόμα στους ώμους μεταφέρει τη δύναμη του κινητήρα στο δρόμο με ισχυρή έλξη. Η γόμα στα άκρα προσφέρει πρόσφυση στις στροφές και ισχυρό αίσθημα επαφής στις πολύ κλειστές στροφές.
DBC (Dual Belt Construction - Κατασκευή Διπλής Ζώνης) Τεχνολογία που εφαρμόζεται στη κατασκευή των οπίσθιων ελαστικών (μία επιπλέον ζώνη στον κάθε ώμο του ελαστικού πάνω από την μονοσπιράλ ζώνη Kevlar) για υψηλό επίπεδο πρόσφυσης, μεγάλης δύναμης περιστροφή, απορρόφηση κραδασμών, άνεση χειρισμών, το δε κέντρο του ελαστικού μένει ελεύθερο για βέλτιστη σταθερότητα.
Silica Rich (Γόμα πλούσια σε πυρίτιο)
Γόμα με ενώσεις πλούσιες σε πυρίτιο για ενισχυμένη πρόσφυση και σε βρεγμένο οδόστρωμα και σε χα μηλές θερμοκρασίες. Επίσης, παρέχουν συνεχή και μεγάλη διάρκεια πρόσφυσης.
3D C.T.D.M.
Αυτοματοποιημένος σχεδιασμός που καθιστά δυνατή την εκτέλεση δυναμικής, τρισδιάστατης εξομοίωσης και ανάλυση της απόδοσης των ελαστικών που επιτρέπει την εύρεση των βέλτιστων λύσεων για όλες τις συνθήκες.
C.T.D.M.
Σχεδίαση ελαστικών μέσω προγραμμάτων που περιέχουν όλη την εμπειρική τεχνογνωσία της Bridgestone που επιτρέπει την επιλογή των καταλληλότερων χαρακτηριστικών για την κατασκευή του ιδανικού σκελετού, τη γεωμετρία το πέλματος, την επιλογή των υλικών, επιτυγχάνοντας την τέλεια απόδοση.
DAC (Dual Aligned Compound)
Τεχνολογία με την οποία η Bridgestone μπορεί να ελέγξει την ευθυγράμμιση των μορίων σε μία στρώση γόμας ώστε η σύνθεση του μίγματος στο κέντρο του πέλματος να έχει ισχυρή αντοχή ενάντια στην επιτάχυνση και το φρενάρισμα, ενώ η περιοχή των ώμων παρέχει δυνατή πρόσφυση και απόδοση. Τα Radial Battlax, τα πρώτα ελαστικά που χρησιμοποιούν την τεχνολογία DAC εγγυώνται την σταθερή απόδοση καθ’ όλη τη ζωή του ελαστικού.
DTC (Διπλή Κατασκευή Γόμας)
Μίγμα μεσαίας γόμας στο κέντρο και μαλακή γόμα υψηλής πρόσφυσης στην περιοχή των ώμων.
MS BELT (Μονοσπιράλ Ζώνη)
Ευρεσιτεχνία της Bridgestone, η κατασκευή σκελετού από ένα συνεχές νήμα Kevlar ή ατσαλιού, σπειροειδώς τυλιγμένο κάτω από την επιφάνεια του πέλματος και γύρω από την περιφέρεια του ελαστικού χωρίς ενώσεις και περιττά υλικά. Έτσι το ελαστικό είναι ελαφρύτερο, σταθερότερο διότι ελαχιστοποιείται η παραγωγή μεγάλων θερμοκρασιών, δίδεται υψηλή απορρόφηση κραδασμών, παρέχοντας ταυτόχρονα άνεση οδήγησης και υψηλή απόδοση.
HTSPC (High Tensile Super Penetrated Cord)

Η Bridgestone είναι ο πρώτος κατασκευαστής που υιοθέτησε την τεχνολογία HTSPC στην κατασκευή του μονοσπιράλ, ατσάλινου σκελετού σχηματίζοντας το νήμα ατσαλιού από 5 ίνες, γεγονός που παρέχει τα πλεονεκτήματα:

Περισσότερη ευελιξία από άλλου τύπου χάλυβα MSB
Μείωση παραγωγής θερμότητας
Μεγάλη σταθερότητα χωρίς να μειώνεται η απορρόφηση των κραδασμών
OBF (Outside Bead Filler)
Τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα ελαστικά νέας γενιάς για τη δημιουργία του ιδανικού πλευρικού προφίλ ώστε η κατανομή πίεσης και η ισόρροπος ακαμψία του ελαστικού να είναι στο μέγιστο.
NARROW PLY
Επαναστατική κατασκευή στενών πτυχών του σκελετού που δίνει ανώτερη πρόσφυση στις στροφές, μεγάλη ευελιξία χειρισμών και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.
SACT (Straight and Cornering Technology)
Επίτευξη της μέγιστης απόδοσης των ελαστικών στις υψηλές ταχύτητες και στις στροφές με την μέθοδο SACT που είναι δύο ξεχωριστά μίγματα γόμας στο ίδιο πέλμα: ένα στο κέντρο για τέλεια κατευθυντικότητα και σταθερότητα με την ελάχιστη φθορά και ένα στους ώμους για μέγιστη πρόσφυση στις στροφές, ώστε να ασφαλίζονται οι ιδανικότερες συνθήκες οδικής συμπεριφοράς και απόδοσης.
MX SACT
Η πρωτοπόρος τεχνολογία SACT διπλής γόμας και στα ελαστικά Motocross. Το σκληρό μίγμα στο κέντρο παρέχει υψηλή ελκτική ικανότητα και απόδοση στις ευθείες ενώ το μαλακότερο στους ώμους εξασφαλίζει ελεγχόμενη απόδοση στις στροφές και προοδευτική πλαγιολίσθηση, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή απόδοση.
ΜΧ / CAP & BASE
Ειδική τεχνολογία της Bridgestone για τα ελαστικά Motocross, για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις και ειδικά των εμπρόσθιων. Το πέλμα του ελαστικού κατασκευάζεται από δύο διαφορετικά μίγματα καουτσούκ, η γόμα επιφάνειας από σκληρό μίγμα, ώστε τα μπλοκ να διατηρούν την μεγάλη ελκτική ικανότητα και η βάση από μαλακό μίγμα, για απορρόφηση κραδασμών και αύξηση της πρόσφυσης και της σταθερότητας.
CAP & BASE
Ειδική εσωτερική επίστρωση, η οποία ελέγχει την ακαμψία της κορώνας του πέλματος. Ταυτόχρονα απορροφά χτυπήματα και ενισχύει την αντοχή του ελαστικού. Η σύνθεση της γόμας του πέλματος περιέχει πλούσιο μίγμα πυριτίου για εκτεταμένη απόδοση στο βρεγμένο

Arkas
09-03-2009, 23:04
:sm8:

killer
09-03-2009, 23:21
:sm5: αλλα :sm1: με ολους αυτους τους ορους!!!

sotos
10-03-2009, 02:30
:sm8:

skippybi
10-03-2009, 18:12
χρησιμότατο!!!:)

gb1200
11-03-2009, 11:43
ευχαριστούμε riko !!!!

gs1150
31-03-2009, 01:00
:sm8:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
31-03-2009, 13:51
Ωραίος ο Μιχαλιόοοος ....!!!!!!!!

GeorgeP
31-03-2009, 13:53
μπράβο ρε Μιχαλιό!!!!!!!!
:sm8:

nikosf800
18-04-2009, 00:02
:sm8:

mjtir
18-04-2009, 12:22
Λιγους μηνες ακομα μαζι σας και θα γραψω εγκυκλοπεδεια .

Ευχαριστω Μιχαλη για τον χρονο που διεθεσες .

gs1150
21-04-2009, 12:40
Λιγους μηνες ακομα μαζι σας και θα γραψω εγκυκλοπεδεια .

Ευχαριστω Μιχαλη για τον χρονο που διεθεσες .



:sm8::sm8::sm8: