PDA

View Full Version : Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου σώζουν ζωές


Arkas
20-12-2008, 15:35
Μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου είναι πολύ αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου θανάτου μεταξύ των νηπίων τριών ετών και κάτω που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Public Health, ο Δρ Τόμας Ράις από το Κέντρο Οδικής Ασφάλειας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ και ο συνεργάτης του Γκρεγκ Αντερσον από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ιρβάιν μελέτησαν στοιχεία για την δεκαετία 1996-2005 από το πρόγραμμα National Highway Traffic and Safety Administration Fatality Analysis Reporting System.
Διαπίστωσαν ότι τα ανεξέλεγκτα παιδιά τριών ετών και κάτω είχαν τριπλάσιο κίνδυνο να αποβιώσουν κατά τη διάρκεια σοβαρής οδικής σύγκρουσης από τα παιδιά ίδιας ηλικίας που κάθονταν σε ειδικό παιδικό κάθισμα.

Ενδιαφέρον προκαλεί και η παρατήρηση ότι τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου φαίνεται να είναι αποτελεσματικότερα από τις ζώνες ασφαλείας στην πρόληψη των θανάτων των παιδιών ενός έτους και κάτω, αλλά όχι για τα παιδιά δύο ή τριών ετών.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι οι ζώνες ασφαλείας των καθισμάτων είναι σχεδόν εξίσου καλές στην πρόληψη του θανάτου όπως και τα παιδικά καθίσματα για τα παιδιά δύο ή τριών ετών.

Επειδή αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά καθίσματα είναι καλύτερα στην πρόληψη των μη μοιραίων τραυματισμών, οι γονείς θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας.
health.in.gr

GS_maniac
20-12-2008, 18:52
Τα παιδικά καθίσματα για τα παιδιά,
είναι σαν το κράνος για τον αναβάτη.

Α-ΠΑ-ΡΑΙ-ΤΗ-ΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!


Πολύ σωστός ο φίλος!!!

Dionisis
21-12-2008, 00:29
Τωρα που εγινα μπαμπας ......το νιωθω το καταλαβενω το αισθανομαι....:eek::eek::eek:

Cpt
21-12-2008, 12:26
Τωρα που εγινα μπαμπας ......το νιωθω το καταλαβενω το αισθανομαι....:eek::eek::eek:

Διονύση ελπίζω να χρησημοποιείς παιδικό καθισματάκι για το παιδί