PDA

View Full Version : Κι άλλα διόδια στην Αττική


leonidas
09-03-2009, 23:15
Κι άλλα διόδια στην Αττική

http://www.imageshack.gr/files/83dhbhmxxyit1a9cvabw.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=83dhbhmxxyit1a9cvabw.jpg)

Στον κόμβο της Βαρυμπόπης και του Αγίου Στεφάνου σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. να τοποθετήσει νέους σταθμούς διοδίων.
Η παράλογη ιδέα βασίζεται στο γεγονός ότι πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά συνωστίζονται σε αυτά τα σημεία με σκοπό να μπουν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού και να αποφύγουν τα διόδια των Αφιδνών. Έτσι, λοιπόν, μετά τον νέο σταθμό διοδίων στο ύψος του Καπανδριτίου που «τσακώνει» όσους μπαίνουν (από τον παράδρομο ή τις γύρω περιοχές) στην Αθηνών Λαμίας, τώρα οι «ειδικοί» του υπουργείου έκριναν ότι πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά όσοι πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι έκαναν πράξη την αποκέντρωση και ζουν ή εργάζονται βορειότερα από την Κηφισιά.
Ένα άλλο θέμα είναι η κατάσταση αυτού του δρόμου, ο οποίος είναι άθλιος, χωρίς εμφανή διαγράμμιση, χωρίς φώτα, χωρίς ενημερωτικές πινακίδες, με αμέτρητες μικρές «τυφλές» διασταυρώσεις, με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και χωρίς πάρκινγκ ή πρόβλεψη για αυτά.
Βεβαίως, τα παραπάνω κάνουν τον δρόμο ακατάλληλο για όλα τα φορτηγά που τον χρησιμοποιούν και τον καταστρέφουν, αφού η άσφαλτος δεν θα μπορούσε να αντέχει το βάρος και τη συχνότητα που παρατηρείται σήμερα.
Αλλά η λύση δεν είναι να υπάρχουν σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόπη, Αγ. Στέφανο, Αφίδνες και Καπανδρίτι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα κατασκευής, λειτουργίας, συντήρησης και προσωπικού.
Μήπως η λύση είναι πολύ πιο απλή; Να μεταφερθούν τα διόδια των Αφιδνών πέντε ή δέκα χιλιόμετρα (ίσως πριν τη διασταύρωση για τον Ωρωπό) πιο μακριά ώστε να μην έχουν λόγο (και τρόπο) όλα τα φορτηγά να παρακάμπτουν τον μεγάλο Εθνικό δρόμο και να περνούν από μικρές οδούς και κατοικημένες περιοχές. Και, παράλληλα, να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε όσους ζουν ή εργάζονται λίγο έξω από την Αθήνα, π.χ. στην Άνοιξη, τη Σταμάτα, το Γραμματικό, το Καπανδρίτι, τα Κιούρκα κτλ.
Εξάλλου, από την άλλη μεριά της Εθνικής Οδού, προς την Κόρινθο, τα πρώτα διόδια βρίσκονται στην Ελευσίνα, όχι στο Δαφνί ή στο Χαϊδάρι. Και δεν υπάρχουν διόδια στην Παλλήνη, στο Μενίδι ή στη Βούλα.

πηγή: zougla.gr


Τα σχόλια δικά σας....:Απορία::Απορία:

riko46
09-03-2009, 23:18
ΝεύραΝεύραΑπο παντού.τα π..........ουν, αλλά απο έργα!!!!!!!!!!!

Arkas
09-03-2009, 23:21
Το καλοκαίρι που μας πέρασε χρειάστηκε να πάω στον Κάλαμο με το αυτοκίνητο.
Όσο ήμουν στην Εθνική, όλα μια χαρά.
Όταν όμως βγήκα από την Εθνική και μπήκα για καπανδρίτι, όπως και στην επιστροφή, κόλαση.
Κάτι πρέπει να γίνει........

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
09-03-2009, 23:52
Κι άλλα διόδια στην Αττική

http://www.imageshack.gr/files/83dhbhmxxyit1a9cvabw.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=83dhbhmxxyit1a9cvabw.jpg)

...... πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά συνωστίζονται σε αυτά τα σημεία με σκοπό να μπουν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού και να αποφύγουν τα διόδια των Αφιδνών.





...όχι ....θα τους ξέφευγαν .....:hmmm:



.

pesto1
10-03-2009, 00:07
τραγικοί

GEO_K
10-03-2009, 10:15
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ!!!!!!
ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΑΛΙ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ......