PDA

View Full Version : Η Ινδία παραδέχεται ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ρυπαντής


MARK
05-10-2010, 16:18
Η Ινδία παραδέχεται ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ρυπαντής



http://www.emea.gr/uploads/1/2910_p7c5ea7pg.jpg
Ο υπουργός περιβάλλοντος της Ινδίαςδήλωσε ότι η χώρα του δεν θα μπορούσε να έχει υψηλή οικονομική ανάπτυξη αν δεν αυξάνονταν οι εκπομπές CO2, που την έχουν καταστήσει πλέον την τρίτη χώρα στον πλανήτη με τις υψηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ.
Οι παρατηρήσεις του Jairam Rameshγίνονται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των σχεδόν 200 κυβερνήσεων που συναντώνται στην Κίνα, στο λιμάνι Tianjin. Οι συνομιλίες του ΟΗΕ επιδιώκουν την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το τι θα πρέπει να ακολουθήσει στην παρούσα φάση το Πρωτόκολλο του Κιότο, το κλειδί της συνθήκης για την κλιματική αλλαγή, η οποία λήγει το 2012.
Στην Ινδία οι κατά κεφαλή εκπομπές εξακολουθούν να είναι σε χαμηλά επίπεδα αλλά η ζήτηση για ενέργεια αυξάνεται ραγδαία καθώς η μεσαία τάξη αγοράζει περισσότερα αυτοκίνητα, τηλεοράσεις και καλύτερα σπίτια. Μεγάλο μέρος αυτής της ενέργειας προέρχεται από πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που είναι οι κύριες πηγές του διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη. Ο κ. Ramesh τόνισε ότι η βιασύνη της Ινδίας για τον εύκολο πλουτισμό δεν θα μπορούσε παρά να αποβεί σε βάρος του περιβάλλοντος.
Αξιωματούχοι σχολίασαν ότι είναι η πρώτη φορά που ένας υπουργός της κυβέρνησης της Ινδίας δηλώνει ότι η χώρα έχει ξεπεράσει τη Ρωσία και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο.
Σύμφωνα με τον κ. Ramesh η Ινδία δεν μπορεί να σημειώνει ανάπτυξη 8-9% και να διαθέτει μια οικονομία υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα. Στόχος είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης και να περιοριστούν οι εκπομπές άνθρακα.
Οι φτωχότερες χώρες είναι σήμερα η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και πολλές μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες έχουν λάβει μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των εκπομπών τους, αλλά λένε ότι δεν θα συμφωνήσουν με αυστηρές περικοπές, φοβούμενες ότι θα βλάψουν τις οικονομίες τους.
Η Ινδία ξεπέρασε την παγκόσμια οικονομική κρίση καλύτερα από τις περισσότερες χώρες και αναπτύσσεται σήμερα με ρυθμό 8,5% περίπου. Αλλά ωστόσο εκπέμπει το 5% περίπου των παγκόσμιων ρύπων, με την Κίνα στην πρώτη θέση με 23% και ακολούθως τις ΗΠΑ με 22%.

Πηγή: Green Business (http://www.greenbusiness.gr/)

lend
05-10-2010, 20:03
το Πρωτόκολλο του Κιότο, το κλειδί της συνθήκης για την κλιματική αλλαγή, η οποία λήγει το 2012.



Σιγά να μην συμορφωθούν η Κίνα και οι ΗΠΑ:mad::mad::mad:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
06-10-2010, 01:21
Σιγά να μην συμορφωθούν η Κίνα και οι ΗΠΑ:mad::mad::mad:


Τουλάχιστον, έχουν αρχίσει κάαααποιες "υποχωρήσεις" .... :hmmm: