PDA

View Full Version : Οικολογική καταστροφή


Carduelis
06-10-2010, 11:13
Τεράστια η οικολογική καταστροφή στην Ουγγαρία

Τέσσερις νεκροί

Ένας χρόνος και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη διαρροή μεγάλων ποσοτήτων βιομηχανικών τοξικών ουσιών από εργοστάσιο αλουµινίου στην Ουγγαρία.
http://s.enet.gr/resources/2010-10/h1-thumb-medium.jpg (http://s.enet.gr/resources/2010-10/h1-thumb-large.jpg)
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί τρεις επαρχίες στην Ουγγαρία μία ημέρα μετά τη διαρροή της κόκκινης τοξικής λάσπης από τις δεξαμενές του εργοστασίου αλουµινίου Αjkai Τimfoldgyar Ζrt που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ανάμεσα τους και ένα μωρό τριών μηνών, και να τραυματιστούν περίπου 120.
Σωστικά συνεργεία απομακρύνουν τους κατοίκους καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της ζημίας.
Το εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση 165 χιλιοµέτρων δυτικά της Βουδαπέστης. Η τοξική κόκκινη λάσπη κατέκλυσε ταχύτατα τα γύρω χωριά, ενώ ειδικά στο Κολοντάρ, το ύψος της λάσπης ξεπέρασε σε µερικά σηµεία τα δύο µέτρα.
Τα τοξικά λύµατα από την παραγωγή αλουµινίου, σύµφωνα µε εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων στη Βιέννη, περιέχουν ραδιενεργά στοιχεία που επιβαρύνουν πάρα πολύ το περιβάλλον.
Από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου αλουµινίου υπολογίζεται ότι έχουν διαρρεύσει ένα εκατοµµύριο κυβικά µέτρα τοξικών λυµάτων, τα οποία αφότου έσπασαν ένα φράγµα και αναµείχθηκαν µε νερά από τις πληµµύρες µόλυναν ήδη τον παραπόταµο του Δούναβη, ποταµό Μαρτσάλ µε αποτέλεσµα να κινδυνεύει µε µόλυνση και ο ίδιος ο Δούναβης αλλά και ένας άλλος µεγάλος ποταµός, ο Ράµπα.

Jefe
06-10-2010, 11:49
Σιγά-σιγά αυτοκαταστρεφόμαστε....:hmmm: :yz


Jefe

tsompanis
06-10-2010, 11:57
:confused::confused:

τι ειπες τωρα!:hmmm: