PDA

View Full Version : Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας - Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010


ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
19-10-2010, 01:53
Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των εθνικοτήτων θα συμμετάσχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τους παράπλευρους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.
Η αναβάθμιση της διοργάνωσης από την Παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία από φέτος την συμπεριέλαβε στους “Χρυσούς Μαραθώνιους” του πλανήτη (μόλις 25 έχουν το προνόμιο από τους 700 που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο), σε συνδυασμό με την ιστορική Επέτειο των 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, που έγινε αφορμή για την γέννηση του Μαραθωνίου, βοήθησαν στην αλματώδη ανάπτυξη του γεγονότος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Ακριβώς 30 ημέρες έμειναν μέχρι να δοθεί η εκκίνηση στους περίπου 12.500 μαραθωνοδρόμους που θα πάρουν μέρος στον φετινό κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ωστόσο μια κούρσα υπερδιπλάσια των 42.195 μέτρων έχουν ξεκινήσει τα δεκάδες μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, προκειμένου όλα να κυλήσουν ο#### το πενθήμερο από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι και τον τερματισμό του τελευταίου Μαραθωνοδρόμου το μεσημέρι της Κυριακής 31/10.


http://img707.imageshack.us/img707/6649/unffftitled.jpg


Αναλυτικά ο 28ος Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας με τη γλώσσα των αριθμών:
1 Μεγάλη επέτειος (τα 2500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα)
1 Διοργανωτής (ΣΕΓΑΣ)
2 Διεθνείς Εταίροι (AIMS, IAAF)
3 Πρόσωπα σύμβολα α) Ο Ημεροδρόμος, β) Ο Σπύρος Λούης, γ) ο Γρηγόρης Λαμπράκης
3 Νέοι θεσμοί α) η Φλόγα του Μαραθωνίου, β)το Συμπόσιο AIMS-IAAF για το Μαραθώνιο γ) η Marathon EXPO
3 Ενότητες δραστηριοτήτων α)Συνέδρια, β) Εκδηλώσεις, γ) Αγώνες
4 Ιστορικές εγκαταστάσεις : (εκκίνηση, Τύμβος, Ζάππειο, Παναθηναϊκό στάδιο)
4 Αγώνες (Μαραθώνιος, Δρόμος 10χλμ., Δρόμος 5χλμ., Αγώνας Special Olympics -1000Μ)
4 Ώρες ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (από τον ΣΚΑΪ)
60 Αγωνιστικά χιλιόμετρα (Μαραθώνιος, 10χλμ., 5 χλμ, Special Olympics)
70 Δημοσιογράφοι (Έλληνες, ξένοι)
100 φωτορεπόρτερ (Έλληνες, ξένοι)
100 Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής
100 Εκπρόσωποι Διεθνών Μαραθωνίων από όλες τις Ηπείρους
250 Πούλμαν
300 Σύνεδροι
1.000 Άτομα Ασφάλεια (αστυνομία, τροχαία, πυροσβεστική, ΕΚΑΒ)
1700 Εθελοντές
10.000 Θεατές στην Επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο
20.000 Ξένοι επισκέπτες στην Αθήνα/Ελλάδα
21.000 Δρομείς σε όλους τους αγώνες του γεγονότος
30.000 Επισκέπτες στην EXPO Αθλητισμού, Τουρισμού και Υγείας του ΚΜΑ
50.000 Φίλαθλοι και θεατές κατά την διαδρομή και στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου
25 εκ. Ευρώ στην αγορά σε 5 ημέρες μόνο από τους ξένους επισκέπτες

CPretenteriS
19-10-2010, 01:57
:sm8:

riko46
19-10-2010, 03:11
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση...........;)

EOD-K9
19-10-2010, 06:37
:sm8::sm8:



Θα πάρει κανένας δικό μας μέρος ?????

HAWK_46
19-10-2010, 10:53
Εγώ ξέρω και ποιός θα νικήσει !! ;)

Είναι ένας τύπος γύρω στα 45, που προπονείται καθημερινά στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, ο οποίος μετά απο 3 ώρες τρέξιμο δεν βαδίζει απλώς, αλλά τρέχει !!! .... αφού δυσκολεύτικα να τον προσπεράσω ακόμα κι εγώ, που μόλις ξεκινούσα φρέσκος (με το ποδήλατο φυσικά εγώ!!!) :Μπερδεμέν

Michael Chatzilias
19-10-2010, 11:35
:sm8::sm8:



Θα πάρει κανένας δικό μας μέρος ?????

Έχω δηλώσει συμμετοχή (και πέρυσι έτρεξα), νομίζω όμως ότι θα μου είναι δύσκολο να το τρέξο όλο το κομμάτι. Ίσως να τρέξω το 75% και το υπόλοιπο να το περπατήσω, θα δούμε.

MARK
19-10-2010, 17:17
Thanks...................;)

kwon
19-10-2010, 17:29
Έχω δηλώσει συμμετοχή (και πέρυσι έτρεξα), νομίζω όμως ότι θα μου είναι δύσκολο να το τρέξο όλο το κομμάτι. Ίσως να τρέξω το 75% και το υπόλοιπο να το περπατήσω, θα δούμε.

:sm8:και εγω μεσα θα ειμαι,,,,,,Οσο παει....!!!

MARK
29-10-2010, 12:13
Στην τελική ευθεία για τον Κλασικό Μαραθώνιο που "κλείνει" 2.500 χρόνια


http://www.emea.gr/uploads/1/3223_95iu42h7c.jpg
Την Κυριακή θα δοθεί η εκκίνηση του Μαραθώνιου δρόμου στις 09:00, ενώ άφιξη των πρώτων δρομέων στο Καλλιμάρμαρο υπολογίζεται λίγο μετά τις 11:05 και των δρόμων 5 χλμ και 10 χλμ στις 09:30 έξω από το Παναθηναϊκό στάδιο.
Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, φέτος, αποκτά ακόμη πιο έντονη λάμψη, λόγω της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, αλλά και μια μοναδική μαζικότητα, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ, με την παρουσία πολλών καλών αθλητών, αλλά και γνωστών προσώπων, όπως πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και πολλούς άλλους που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων φωτογράφων και τηλεοπτικών καναλιών από όλο τον κόσμο.
Σήμερα το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί το συνέδριο της AIMS (Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων), με τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης, ενώ το βράδυ στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ στο Ζάππειο, με μια αναδρομή στη γέννηση του Μαραθωνίου, στα ιστορικά στοιχεία της διαδρομής του αγώνα μέχρι σήμερα (θεατρικό δρώμενο και βίντεο), ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση μεγάλων μορφών του αγωνίσματος και συναυλία με την ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης".
Το Σάββατο το πρωί στο Μαραθώνα θα έχουμε την τελετή αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου και την τελετή έναρξης.
Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μοναδικός στον κόσμο, όχι μόνο για τις ιστορικές καταβολές του, αλλά και για το μοναδικό και πολυσυλλεκτικό κοινό που τον συνθέτει κάθε χρόνο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας, που έχουν διανύσει ή διανύουν τον δικό τους προσωπικό μαραθώνιο, βρίσκονται με ευλαβική συνέπεια κάθε χρόνο στην εκκίνηση του αγώνα, χαρίζοντας με την παρουσία τους μια ξεχωριστή πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα της διοργάνωσης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
"Η Οργανωτική Επιτροπή του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθλητών, που θα γίνει την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, σεβόμενη τις ανάγκες και επιθυμίες χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας και των περιχώρων ζητεί την κατανόηση όλων και τη συμπαράστασή τους στην οργανωτική προσπάθεια αλλά και σ΄ εκείνη των μετεχόντων δρομέων", αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για τον αγώνα.
Η διακοπή κυκλοφορίας, την οποία ζήτησε η οργανωτική επιτροπή από την τροχαία για την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, αφορά στις ώρες από 07:00 έως 17:30.
Όλες αυτές τις ώρες οι Λεωφόροι Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου θα είναι κλειστές και στα δύο ρεύματα.
Η διαδρομή του αγώνα 5 χιλιομέτρων (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι: Βασιλέως Κωνσταντίνου - Ριζάρη - Βασιλίσσης Σοφίας - Λεωφόρος Αμαλίας - Στύλοι Ολυμπίου Διός - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο Ηρώδειο) - Βασιλίσσης Όλγας - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Η διαδρομή του αγώνα 10 χλμ. (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι: Βασιλέως Κωνσταντίνου - Βασιλίσσης Σοφίας - Λεωφόρος Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων - Ανισόπεδος Κόμβος Κατεχάκη - Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή) - Λεωφόρος Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/Αλεξάνδρας - Βασιλίσσης Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Όσο για τη διαδρομή του Μαραθωνίου είναι: Μαραθώνας - Λεωφόρος Μαραθώνος - Είσοδος Τύμβου - Λεωφόρος Μαραθώνος - Σταυρός - Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Κόμβος Κηφισίας/Αλεξάνδρας - Βασιλίσσης Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Σημαντικοί δρόμοι που επίσης επηρεάζονται από τις διαδρομές των αγώνων και θα αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα για πολλές ώρες είναι οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, από 08:00 έως 13:30, προς Παλλήνη από 08:00 έως 15:00, τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος και στο τμήμα από Πικέρμι έως Σταυρό από 08:30 έως 15:10.

EOD-K9
01-11-2010, 07:36
Έχω δηλώσει συμμετοχή (και πέρυσι έτρεξα), νομίζω όμως ότι θα μου είναι δύσκολο να το τρέξο όλο το κομμάτι. Ίσως να τρέξω το 75% και το υπόλοιπο να το περπατήσω, θα δούμε.

:sm8:και εγω μεσα θα ειμαι,,,,,,Οσο παει....!!!

:sm5::sm5:
Καλό κουράγιο παίδες !!!

Καλή δύναμη !!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
02-11-2010, 03:30
Διασημότητες και γαλαζοαίματοι βρέθηκαν στην αφετηρία, μαζί με χιλιάδες αθλητών. Στην "ελίτ" των δρομέων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρίγκιπας της Σερβίας αλλά και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν. Από τον πολιτικό στίβο, στον αθλητικό και για ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου, που φόρεσαν αθλητικά παπούτσια.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Άδωνις Γεωργιάδης.

Νούμερο στη πλάτη και σνίκερς για εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς showbiz. Στο ρεκόρ συμμετοχών, πάνω από 20.000, οι κοινοί …θνητοί αθλητές συναντούν στο δρόμο τους την ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος, το μοντέλο Αλέξανδρο Παρθένη και τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Ιβάν Ελγκέρα.


http://www.gossip247.gr/images/stories/gossip247/marathon2-425x288.jpg



Συμμετοχές όμως δήλωσαν και προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή του εξωτερικού και πρέσβεις ξένων χωρών όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάμουελ Σμπόγκαρ, ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Μίχαελ Λίνχαρτ, ο επίτημος πρόξενος της Ελλάδας στη Βαρκελώνη Φερνάντο Τούρο Χομέντες, ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη Ανδρέας Γκόρος, ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Πέτερ Χέιλ, ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Χιρόσι Τόντα κ.α.

Δήλωση πρωθυπουργού μετά τον τερματισμό

«Η Ελλάδα έχει και αυτή το δικό της μαραθώνιο, αλλά σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το γρηγορότερο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συμμετοχή του στον 28ο κλασικό Μαραθώνιο.«Πριν από 2.500 χρόνια είχαμε τη σύγκρουση Ανατολής και Δύσης. Σήμερα, γιορτάζει όλη η ανθρωπότητα μέσα από το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιορτάζουμε τις κοινές μας αξίες, της ειρήνης, της συνεργασίας, της αγάπης, του αθλητισμού», τόνισε ο Γ.Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Για μένα, είναι μεγάλη χαρά που είχα την ευκαιρία να τρέξω, έστω αυτά τα λίγα χιλιόμετρα, αυτή την ιστορική ημέρα, που προβάλλει την Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός, «ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της πάρα πολύ ωραίας γιορτής» και συνεχάρη όλους τους αθλητές που συμμετέχουν.
iNews: Ειδησεις Σημερα (http://www.inews.gr)