PDA

View Full Version : Zero X Ηλεκτροκίνητη Εντούρο.


Arkas
16-03-2009, 01:06
http://bikers.com.cy/cms15/images/rsgallery/watermarked/de89f523c1ef6bf649802998940e3c67.jpg (http://bikers.com.cy/cms15/images/rsgallery/watermarked/de89f523c1ef6bf649802998940e3c67.jpg)



Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ανοίξετε με ενθουσιασμό το γκάζι, μόλις καβαλήσετε την καινούργια ηλεκτρική ZERO X Dirtbike. Αντισταθείτε. Δεδομένου ότι το βάρος της είναι μόνο 75 κιλά και οι ηλεκτρικοί κινητήρες παράγουν τη μέγιστη ροπή σε πολύ χαμηλές στροφές, οποιαδήποτε αιφνίδια κίνηση μπορεί να προκαλέσει το απότομο σήκωμα του μπροστινού τροχού και κατ’ επέκταση, αναποδογύρισμα.

Όσοι οδήγησαν την ZERO X, προτείνουν ήρεμη και προσεκτική οδήγηση τις πρώτες φορές. Εξάσκηση στις χαμηλές επιταχύνσεις για αρχή και υπομονή ώσπου να αποκτήσετε την απαραίτητη εμπειρία και αυτοπεποίθηση για να οδηγήσετε αύτο το ηλεκτροκίνητο τερατάκι. Καθώς αποκτάτε εμπιστοσύνη στην μηχανή, θα καταλάβετε πως είναι μια απίστευτα διασκεδαστική μοτοσυκλέτα για τις βόλτες σας στα βουνά. Η αλήθεια είναι ότι οι αναρτήσεις της δεν είναι αρκετά καλές και σίγουρα υστερεί σε σημαντικά σημεία μιας αξιόπιστης μοτοσυκλέτας endurο (όπως η ποιότητα κατασκευής).

Η μπαταρία ιόντων λιθίου επαναφορτίζεται σε 2 ώρες, χρησιμοποιώντας ένα κανονικό βύσμα. Αν και τα 65 χλμ. εύρος λειτουργίας δεν είναι και πολλά, η μέση διάρκεια οδήγησης υπολογίζεται στις δύο ώρες σε κανονικές συνθήκες και 45 λεπτά σε εξαιρετικά έντονες, σε γενικές γραμμές όμως δείχνει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός περιστασιακού offroader.

Αν και η ZERO X προορίζεται για offroad χρήση, στην αγορά διατίθεται επίσης ένα κιτ για αναβάθμιση σε μηχανή δρόμου. Εκτός αυτού, η ZERO ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2009, θα κυκλοφορήσει και ένα μοντέλο supermoto.

Η ιπποδύναμή της είναι 23 ίπποι , οι οποίοι αντιστοιχούν σε μια μηχανή 250cc με βενζίνη. Επιτάχυνση; 0-50 σε 2 δευτερόλεπτα. Αυτονομία 65 Km περίπου.

Όσον αφορά στην τιμή της, αυτή κυμαίνεται στα 4700€ περίπου.

Η ZERO X είναι μια ακριβή, ιδιόμορφη, και εξαιρετικά εξειδικευμένη μηχανή και σίγουρα δεν είναι για όλους. Αλλά αν δεν σας πειράζει το κόστος, είναι μια πολύ διασκεδαστική μοτοσυκλέτα και ένα θετικό βήμα προς την αφομοίωση της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας σε όλα τα φάσματα οδήγησης.

pesto1
16-03-2009, 17:54
Αν δεν μυρίσει λίγο λαδάκι ομως.....δεν λέει :sm7:

boxer-1200
06-04-2009, 16:10
Αν δεν μυρίσει λίγο λαδάκι ομως.....δεν λέει :sm7:


Κουβάλα τηγανόλαδο στην τσέπη ....:sm7::sm7:

Πέρα από αστεια πρεπει νάναι ενδιαφέρουσα πρόταση!!!!!!!!;)

skippybi
06-04-2009, 16:22
ευχαριστούμε Δημήτρη!!!:)

fire red!
06-04-2009, 20:27
:sm8::sm8::sm8:

riko46
20-04-2009, 09:36
Το μέλλον είναι ηλεκτροκίνητο Αθόρυβα supermoto και motocross που σπάνε τα ρεκόρ (http://www.motorsite.gr/article_det.php?racename=ZerosZerox090409)




Πριν λίγο καιρό σας γράφαμε για το ηλεκτροκίνητο Evo RR που θα λάβει μέρος στο Isle of Man. Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα πολύ ιδιαίτερο supermoto και το αδερφάκι του, ένα εξίσου μοναδικό Motocross. Δεν χρειάζεται και πολύ εξυπνάδα για να καταλάβει κανείς ότι η εποχή που οι μοτοσυκλέτες θα αλλάξουν ριζικά έχει ήδη ανατείλει...

Ζero S
Το Zero S είναι ένα περίεργο μοτάρντ. Τα 31 άλογά του βέβαια φτάνουν και περισσεύουν για διασκέδαση, αρκεί αυτή να μην κρατά πάνω 100 χλμ δρόμου...Βλέπετε, τόσο αντέχει η 4kWh μπαταρία του που φορτίζεται σε περίπου τέσσερις ώρες. H τελική του φτάνει στα 110 χλμ/ώρα και η τιμή του είναι γύρω στις 8.000 ευρώ (διαθέσιμο μετά τον Μαϊο) συν τα έξοδα αποστολής. Αυτά, αν το έχετε πάρει ζεστά...



Στα θεωρητικά τώρα το δυο δοκών αλουμινένο πλαίσιο έχει κατασκευαστεί με προδιαγραφές ελάχιστου βάρους και μέγιστης ακαμψίας, ενώ ταυτόχρονα η σχεδίαση εξυπηρετεί την ύστατη αρχή στη μηχανοκίνηση της σωστής συγκέντρωσης του βάρους. Όπως και το πλαίσιο έτσι και ο σχεδιασμός ανήκουν στην Zero Motorcycles. Μια από τις ιδιαιτερότητες της μοτοσυκλέτας είναι ότι τα ηλεκτρικά της παίρνουν ενέργεια από μια 12βολτη μπαταρία απολύτως ανεξάρτητη από τη δέσμη των μπαταριών που κινούν το μηχανικό σύνολο. Το μόνο μας πρόβλημα είναι ότι -μια και η μοτοσυκλέτα είναι αυτόματη - δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα γίνονται τα διαδοχικά κατεβάσματα, που θα βοηθούν στις πλαγιολισθήσεις πριν την είσοδο στις στροφές... Αλλά και γι’αυτό κάτι θα σκεφτούν όσοι θέλουν να στρίψουν ... οικολογικά!



Ζero X
Δυο ρεκόρ Guinness καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια του Zero Motorcycles 24 Hours of Electicross. To Zero X κάλυψε 800 χλμ κατορθώνοντας να γίνει η πρώτη ηλεκτρική εκτός δρόμου μοτοσυκλέτα που διανύει μια τόσο μεγάλη απόσταση μέσα σε 24 ώρες. Ανάμεσα από 50 που αντιστοιχούσαν σε 10 ομάδες, το Zero X συμπλήρωσε 1015 γύρους σε μια πίστα MX της California. Φυσικά μη νομίζετε ότι τα κατάφερε μονομιάς, αντιθέτως «άδειασε-γέμισε» ήταν συνέχεια οι μηχανικοί (ή μήπως να πούμε οι ηλεκτρονικοί) της ομάδας που ήξεραν πολύ καλά τι τους περίμενε, αφού σε συνθήκες αγώνα χρειάζεται 45 λεπτά μόλις για να αδειάσει η μπαταρία του. «Αυτό το event» δήλωσε ο Neal Saiki, ιδρυτής της Zero, «μας κόστισε όσον αφορά στην τροφοδοσία και των 10 μοτοσυκλετών - σημ. μια ολόκληρη μέρα - μόλις 100 δολάρια». Μετά απ’όλα αυτά, άμα σας πηγαίνει η καρδιά, περάστε μια βόλτα από το βενζινάδικο της γειτονιάς σας............:cool:

© Motorsite.gr



© Motorsite.