PDA

View Full Version : ΡΑΝΤΑΡ ΑΝΥΧΝΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ


GeorgeP
16-03-2009, 18:19
πηρα την αποφαση να ποσταρω το παρακατω γιατι ακούω ανακριβειες κι απαισιοδοξιες του στυλ ''αν σε χτυπήσει laser την πάτησες'', για να εισαστε γνωστες το πως λειτουργουν τα ρανταρ της τροχαιας σε όλον τον κοσμο αλλα και στην Ελλαδα!! Νομιζω ειναι χρησιμο αν και μακροσκελες και πιστευω οτι θα βοηθησει όλους εμας/εσας που ταξιδευουμε/τε και ειμαστε υπο τον φοβο ''πιασιματος'' μας απο ενα τέτοιο!
Μην τρελαινεστε δεν ειναι ασχημα τα πραγματα, απλα διαβαστε το κειμενο και διαβαστε/δειτε τα παραθετομενα λινκς.

Το θέμα το έχω ψάξει τοοοοσο πολύ που θα θεωρήσω βλάκα τον εαυτό μου αν με σταματήσει φορητο ραντάρ τωρα πια!! Εγινε μια φορά πριν 2-3 χρόνια κι απο τότε το ψάχνω!! Πηγαινοέρχομαι και στην /αμερική βέβαια κι εκει οι καλοί φίλοι μου με διαφώτισαν πλήρως!!
Όπως μπορείς να δειτε κι εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Ku_band η συγκεκριμένη μπάντα χρησιμοποιείται στις δορυφορικές επικοινωνίες αλλα κι απο τα RF guns (και όχι όλα) και η οποια μπάντα έχει αρκετά προβλήματα με τα καιρικά φαινόμενα γιαυτό και δεν χρησιμοποιείται ευρέως!!

Πολυ λίγες Ευρωπαικές χώρες χρησιμοποιουν την Ku band και απο όσο ξέρω η εξης μια......η Αγγλία και αυτή όχι εκτενώς!!! Δεστετο παρακάτω λινκ όπου αναφέρεται αυτό καθώς κι άλλα ενδιαφέροντα όπως το cosine effect!! Πολυ σημαντικο αυτό διότι για να σε ανυχνευσουν πρέπει η γωνία προσκρουσης της εκπεμπομενης ακτινας (laser ¨η RF) να μην υπερβαινει τις 22 μοιρες. αν τις υπερβαινει τοτε παιρνει λαθος ενδειξη ο χειριστης του πιστολιου!!
http://www.copradar.com/preview/chapt1/ ... tml#kuband

Eδω ( http://www.youtube.com/watch?v=ZO_AIodtyEU ) θα δείτε πώς δουλευουν τα lazer guns, που σκοπευουν σε αυτοκίνητα και μοτο αλλά...., προσέξτε α) τις ταχυτητες που κινουνται τα οχηματα, β) τα err 01 γιατί δεν ‘’κτυπησε’’ πινακίδα, γ) την απόσταση μεταξυ laser και οχήματος (δεν είναι πάνω απο 500μ, δ) το χρόνο που χρειάζεται το laser gun για να δώσει ένδειξη και ε) πόσο τον παιδεψε η μοτοσυκλέτα μιας και το φανάρι δυσκολα σημαδευεται!! Και το (ε) με 46κμ, αν πήγαινε με 146 δεν θα έβλεπε τίποτα!!!

Εδώ http://www.public-safety-systems.com/lti/ULLRB.Spec.pdf κι εδώ http://www.public-safety-systems.com/lt ... d-Spec.pdf βλέπετε τις τεχνικές προδιαγραφές δύο laser που το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται αρκετά απο την ΕΑ!! Προσέξτε το μινιμουμ/μαξιμουμ της αποστασηε που μπορέι να πάρει ένδειξη, μόλις ....... 1κμ το ένα και 610μ το άλλο!!! Ητοι αν π.χ κινουμαστε με 140-150κμ= 2500μ ανά λεπτό=42μ ανα δευτερόλεπτο. Ακομα και στο χιλιόμετρο να μας ‘’κτυπήσει’’, πράγμα απιθανο θα χρειαστεί 0,4’’ για απόκτηση της ταχυτητας που κινούμαστε (υπό τέλειες συνθηκες και τηρουμένου του cosine effect ) όπου σε αυτή την περίπτωση ναι την πατήσαμε. Επειδη όμως α) κανενός ανθρώπου το χέρι δεν είναι βράχος, β) ένα κμ είναι πολύ μακρινη απόσταση για σωστη στοχευση σε κάτι που κινειται γρήγορα και β) δεν είμαστε μονοι μας στον δρόμο, αρα τέλειες συνθηκες δεν υπάρχουν, θα χρειαστουν τουλάχιστον 5¨- 6¨ για σωστή ενδειξη, αρα η σκόπευση θα γίνει στα 600+μ το οχημα θα έχει καλύψει ήδη τα πρώτα 250μ απο τα 500-600μ που θα πετυχει η σκόπευση και βρίσκεται ο Τροχαιος υπολύποντα ακόμη 250-350μ για να μας σταματήσει ο Τροχαίος πράγμα δυσκολο!! Στην δευτερη περίπτωση (των 610μ) τα πράγματα δυσκολευουν για τον Τροχαίο ακόμη πιο πολύ!!.Και στις δυό περιπτωσεις πρέπει να έχουμε αδειο ανοιχτό δρόμο (Εθνική ¨η επαρχιακό δικτυο), να κινούμαστε με χαμηλές ταχύτητες (οχι πάνω απο 100κμ) για να μπορέσει να μας κτυπήσει το laser και να πάρει σωστή ένδειξη και να υπάρχουν κι αρκετά μετρα δρόμου για να μπορέσει να μας σταματήσει ο Τροχαίος!!
Γιαυτό αυτά τα ραντάρ χρησιμοποιουνται σε επαρχιακους δρόμους όπου τα όρια είναι χαμηλά!!!

Εδώ http://www.radargun.net/SR3600with_DS400.htm βλέπετε το πιο διαδεδομένο RF της ΕΑ, με μαξιμουμ αποσταση ‘’κτυπήματος’’ τα 600μ (τα RF δεν πάνε πιο μακριά). Αν έχεις/εχετε χρόνο διαβάστε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους κάνοντας scroll down και θα δειτε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να πηγαινουμε γρήγορα και να μην μας πιάνουν ειτε με αυτοκίνητο είτε με μοτο!!

Για όλα τα παραπάνω ρανταρ χρησιμοποιούνται σε επαρχιακους δρόμους και σπανιότατα σε αυτοκινητοδρομους όπου κι εκει το όριο είναι 120-130κμ και σταματάνε τα οχήματα που κινούνται με 150κμ μεν αλλά όταν όλα τα άλλα είναι ευνοικά π.χ αδειος δρόμος όπως στην Εγνατία που περνάει ένα αυτοκίνητο ανα 10λεπτο!!!

Τα παρακατω ειναι γενικες πληροφοριες που αξιοποιωντας τες ο καθενας με τον τροπο του μπορουμε σχετικα ευκολα να ξεφευγουμε απο τα ανταρ της τροχαιας
Το laser Gun εκπέμπει μια πολύ λεπτη ακτίνα φωτός σε απόσταση μέχρι και 5 κμ!!!!!
Αυτό είναι αλήθεια, αλλά πέστε μου ένα χέρι το οποίο μπορεί να κρατησει σταθερή την λεπτη αυτη ακτίνα στοχευοντας σε αυτήν την απόσταση μια πινακίδα αυτοκινητου ¨η ένα φαναρι μοτοσυκλέτας!!!! Ουτε καν μπορεί να δει ο αστυνομικός την πινακίδα ¨η το φαναρι τη μοτο!! Το ασφαλές βεληνεκές τους για μια σκόπευση ακριβειας είναι τα 500μ και ένας ''χεράς'' μπορεί να το φτάσει στο χιλιόμετρο!!!
Οταν σε ''κτυπήσει'' η ακτίνα laser δεν σημαινει ότι σε ''τσάκωσε'' κιόλας διότι μέχρι να στοχευσει στην πινακίδα κυκλοφορίας για να πάρει ένδειξη η ακτίνα του έχει περάσει μέσα απο την καμπινα του αυτοκινήτου το αντιραντάρ (αν διαθετεις) έχει λαλησει απο πιο πριν (μιας και διαθέτει ευρεου φάσματος περιοχη ανιχνευσης και δεν χρειάζεται να κτυπηθει το ίδιο το αντιραντάρ) προειδοποιώντας σε και όταν τελικά πετυχει την πινακίδα εσύ έχεις κοψει ταχυτητα κατα πολύ!!!!
Αν κινείσαι με μοτο και ταχύτητες των 150+ κμ σε Εθνικό δικτυο τα laser είναι άχρηστα, διότι τα 150κμ αντιστοιχουν σε 42μ+ το δευτερόλεπτο όπως προειπα, άρα μέχρι το laser να βρεί το φανάρι της μοτο και να πάρει ένδειξη τα 500μ για ασφαλή ενδειξη έχουν πάει περιπατο μιας και τα έχεις καλύψει σε 10''!! αν μάλιστα τους δεις κι επιταχύνεις τότε θα πάρουν ένδειξη ''error'' και τέλος!! Το ίδιο συμβαινει και στο αυτοκίνητο με την διαφορά ότι εκει στοχευουν πινακίδα!!! Αν μάλιστα η πινακίδα είναι λίγο κυρτη πανω/κάτω τότε δεν θα δειξει καμια ένδειξη το μηχάνημα!! Η ακτίνα laser διαθλάται σε οτιδήποτε δεν είναι απολύτως κάθετο προς αυτήν π.χ παμπρίζ, ζελατίνες μοτο κ.λ.π.
Τα laser χρησιμοπουνται σε δρόμους με όριο τα 60-70κμ ουτως ώστε να παιρνουν ασφαλές ενδείξεις σε μικρή αποσταση και να σταματάνε τους οδηγους με ασφάλεια!!!
Αυτα δεν τα λέω εγώ αλλα αναγράφονται στις οδηγίες χρήσης όλων των εγχειριδίων αυτών των μηχανημάτων!!!!

τα RF είναι άλλη ιστορία μιας και α) δεν εκπέμπουν ακτίνα αλλά ηχητικό σημα στις πάντες Κ,ΚΑ το οποίο κατα την εκπομπή του απο την κάνη του όπλου ξεκινάει σαν κουκίδα κι ανοιγει όσο απομακρυνεται απο αυτην σαν ένα ισοσκελές τριγωνο σε σχ'ημα χωνιου!!
Β) έχουν μικρότερη ακτίνα δράσης απο τα laser (2κμ) με ασφαλή ένδειξη το χιλιόμετρο και κάτω
γ) χρησιμοπουνται ευρέως και σχεδόν αποκλειστικά στο Εθνικό δικτυο
δ) στοχευουν το οχημα και όχι κάποιο σταθερο καθετο προς την εκπεμπόμενη δεσμη σημείο τους!!

Και οι δυό τυποι δεν παιρνουν ενδειξη σε επιβραδύνοντα ¨η επιταχύνοντα οχηματα οποιουδήποτε τυπου!!!!! Αυτός είναι και ο λόγος που στην περίπτωση των καμουφλαρισμένων τροχαιων οχηματων εφοδιασμένα με ρανταρ ταχυτητας και τα οποια έρχονται και ''κτυπάνε'' τα προς έλεγχο αυτοκίνητα (μονον αυτοκίνητα) απο πίσω σταθεροποιοντας εν πρώτοις την ταχύτητα τους με αυτήν του προπορευόμενου και προς μέτρηση οχηματος και μετά πατάνε την σκανδάλη/μπουτον του ραντάρ! Αν ο οδηγός του προς έλεγχο οχήματος τους αντιληφθεί (με ενα αντιραντάρ π.χ εξοπλισμένο για απο πίσω κτυπήματα) και κόψει ¨η επιταχύνει οι τροχαίοι το έχασαν το παιχνίδι!! Το ίδιο κι αν κανει αριστερά ¨η δεξιά αντι να συνεχίσει την ευθεία κινηση του!!

Και οι δυό τυποι χρειάζονται καλιμπράρισμα πριν απο κάθε έξοδο για καταγραφή κατα την διάρκει του οποίου εκδίδεται ποιστοποιητικό ασφαλους λειτουργίας το οποίο, με τον προηγουμενο ΚΟΚ, αν πηγαιναμε στο δικαστήριο (αντι να πληρωσουμε την κλήση) και το επικαλουμασταν και δεν υπήρχε το δικαστηριο μας αθώωνε!!! Γιαυτό και στον καινουριο ΚΟΚ εξαληφτηκε το δικαίωμα μας να πηγαίνουμε στο δικαστήριο!!

Ακομα, πολυ σημαντικό, για να στηθουν οι τροχαίοι με φορητο ραντάρ οποιουδήποτε τυπου σε οποιοδήποτε σημειο του Εθνικού και μη δικτύου πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εσοχή στον δρόμο για την στάθμευση του αστυνομικού οχήματος ούτως ώστε να μην δημιουργείται κινδυνος για τους οδηγους. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο μας διασφαλίζει οτι οταν κινουμαστε σε δρόμους ανευ τέτοιας εσοχής δεν μπορέι να υπάρξει φορητο ραντάρ ταχύτητας!! Αν παρόλα αυτά συμβεί έχουμε δικαιωμα να καταφύγουμε σε μηνυση κατα του Διοικητή του τμήματος και των τροχαίων που διενήργησαν τον έλεγχο!!!

Τέλος κανεις δεν μπορεί να σταματήσει οχημα το οποιο κινείται σε Αυτοκινητόδρομο, με όσα κμ κι αν πηγαινει, όταν ο δρόμος έχει 3+ λωρίδες κυκλοφορίας κινουμενο στην αριστερη, οι λογοι προφανεις και νομίζω ότι όλοι τους καταλαβαινετε!!! Γιαυτό και σε αυτους τους δρόμους τοποθετουνται οι σταθερες κάμερες τυπου ''gatso''!!!!

Τα ''gatso'' λειτουργουν με δυο τροπους, α) με δυο πιεζοηλεκτρικά καλωδια ΘΑΜΕΝΑ στο εδαφος και β) με υπεριωδεις ακτινες και ποτε laser!!
το (β) το καταλαβαινετε όλοι, πας με 150 η ακτινα κτυπαει το αυτοκινητο κι επιστρεφει στο μηχανημα (φαινομενο doppler), το μηχανημα αναγνωριζει την ταχυτητα του οχηματος και υπολογιζει τηνταχυτητα του καθως και ΤΟ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩς ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Αν εμεις όμως σε οποιαδηποτε φάση της παραπανω λειτουργιας αντιληφτουμε το ''''gatso'' και τσιμπησουμε τα φρενα το ''gatso'' θα φωτογραφησει τα.........να μην πω τι!!!!!!!
Το ιδιο παιχνιδι παιζεται και με την περιπτωση (α) με την διαφορα οτι την ταχυτητα την οριζει ο χρόνος που πατηθηκε το πρωτο πιεζοηλεκτρικο καλωδιο με το δευτερο και ολες οι παρπανω πληροφορίες μεταφερονται στο ''gatso'' καλωδιακος αντι για ηλεκτρονικώς! απο εκει κι υστερα η διαδυκασια ειναι ιδια με το (β)!!

Αν χρειαστείτε κι άλλες πληροφορίες να μου πείτε!!!

zitsos
16-03-2009, 18:57
ρε φίλε εσύ έσεις επαγκελματικό......!τζόρτζη σε ευχαριστούμε , ευχόμαστε να είναι είναι αχρείαστες οι πληροφορίες και ευχόμαστε να μην τύχη να συμαδεύψουν ξανα ποτε κανέναν....!;)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
16-03-2009, 22:10
Αν εμεις όμως σε οποιαδηποτε φάση της παραπανω λειτουργιας αντιληφτουμε το ''''gatso'' και τσιμπησουμε τα φρενα

το ''gatso'' θα φωτογραφησει τα.........να μην πω τι!!!!!!!



http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/XA69.gif

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
16-03-2009, 22:12
πηρα την αποφαση να ποσταρω το παρακατω γιατι ακούω ανακριβειες κι απαισιοδοξιες του στυλ .
.
.
.
..

..
Αν χρειαστείτε κι άλλες πληροφορίες να μου πείτε!!!



Βεβαίως κ θέλουμε κι άλλες πληροφορίες ....:D

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
16-03-2009, 22:19
Από αντιραντάρ,

έχουμε τίποτα ;;;;;



http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/DIAF60.gifhttp://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/DIAF60.gif



.

Για την εγκυκλοπαιδική μας ενημέρωση βέβαια,

μιας κ τα αντιραντάρ απαγορεύονται από τον νέο ΚΟΚ .....



.

Arkas
16-03-2009, 23:37
Κάθε χρόνο, στην Ευρώπη, 1.300.000 τροχαία ατυχήματα έχουν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να υπερβαίνει τους 40.000 νεκρούς και 1.700.000 τραυματίες. Το άμεσο ή έμμεσο κόστος έχει υπολογισθεί σε 160 δισ. ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό περίπου 2% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ορισμένες ομάδες του πληθυσμού ή κατηγορίες χρηστών είναι ιδιαίτερα ευάλωτες: οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών (10.000 νεκροί ετησίως), οι πεζοί (7.000 νεκροί) ή οι ποδηλάτες (1.800 νεκροί).
Πηγή: Ε.Ε.

1.522 θύματα το 2008 από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα.
Πηγή: Δ.Τ. της 19-02-2009 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα χαμηλά όρια ταχύτητας που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία των Ε.Ο. δεν έχουν τοποθετηθεί για τις Ferrari, τις Porsche κτλ., αλλά και για το Fiatάκι του 1978, το οποίο, εάν κινηθεί στη συγκεκριμένη στροφή με 60 χλμ./ώρα, με άσχημες καιρικές συνθήκες και με ολισθηρό οδόστρωμα, θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς, ο στόλος των παλαιών αυτοκινήτων που υπάρχουν ακόμη στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλος. Οι πινακίδες δεν μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με την ώρα, τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά και τις ικανότητες του κάθε οδηγού. Πρέπει να αφορά τους πάντες... Τις πινακίδες τοποθετεί, ως γνωστόν, το ΥΠΕΧΩΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη πολλές παραμέτρους.
Πηγή: 4Τροχοί, συνέντευξη του 2005 από τον Ταξίαρχο Ιωάννη Τάκο, Διευθυντή Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στις διαπιστώσεις μιας ακόμη σύσκεψης συναρμοδίων που έγινε πρόσφατα αναφέρεται ότι:
* Μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων οφείλεται σε εκτροπές-ανατροπές οχημάτων και γι' αυτό ευθύνεται σε ποσοστό 80% η οδηγική συμπεριφορά.
* Σε ποσοστό 44,4% οι νεκροί από τροχαία δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας ή κράνη.
* Η ηλικιακή κατανομή των θυμάτων είναι: 0-17 ετών 6%, 18-35 ετών 38%, 36-53 ετών 23%, 54 ετών και άνω 32%.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής:
* Νομοθετική ρύθμιση για να εισπράττονται τα πρόστιμα από αλλοδαπούς παραβάτες του ΚΟΚ.
* Εντατικοποίηση των ελέγχων για δικυκλιστές που κινούνται σε πεζοδρόμια και πλατείες και για οδηγούς γενικώς που οδηγούν μεθυσμένοι.
* Αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2009 η μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αλλαγή των ορίων ταχύτητας στο οδικό δίκτυο.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/12/2008

Εάν ένα από τα 1.522 θύματα το 2008 και τόσα άλλα από τα προηγούμενα χρόνια μπορούσε να σωθεί είτε από μπλόκο της τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα είτε από τον φόβο να τον σταματήσει η τροχαία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, τότε είμαι υπέρ των ελέγχων, υπέρ των μπλόκων, υπέρ των ραντάρ.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε τον GeorgeP για τις χρήσιμες "εγκυκλοπαιδικές" πληροφορίες του.

S.T
16-03-2009, 23:49
George P ::sm5:.

gemara
17-03-2009, 00:20
Γιατί ρε παιδιά τόση επιστήμη για να αποφεύγουμε τα ραντάρ ανίχνευσης ταχύτητας;

Για να μας βλάψουν τα χρησιμοποιούν; Τα χρησιμοποιούν μάλλον για να προστατεύσουν το δημοκρατικό δικαίωμα που έχουμε όλοι μας να κυκλοφορούμε με ασφάλεια και να μην απειλείται η ζωή μας από από τον κάθε ένα που βγάζει τα απωθημένα του στους δημόσιους δρόμους.

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι θεμιτό ή μαγκιά να υπερβαίνετε το όριο ταχύτητας οδηγώντας ανάμεσα στους συνανθρώπους σας; Έχετε δει ποτέ άνθρωπο μες τα αίματα να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια σας με εκείνο τον ανατριχιαστικό ρόγχο της τελευταίας εκπνοής; Δυο φορές το έχω δει ζωντανά, μηχανόβιο στη Γλυφάδα και πεζή γυναίκα στου Παπάγου και πάρα πολλές άλλες φορές αντίκρυσα σώματα που είχαν ήδη ξεψυχήσει όταν διερχόμουν και όλα γιατί κάποιος "έτρεχε" πολύ.

Ή νομίζετε ότι εμείς είμαστε μάγκες, ξέρουμε που και πως τρέχουμε και δεν συμβαίνουν αυτά σε μας;

Αν πηγαίνουμε με το όριο, θα μας απασχολήσει ποτέ το θέμα του εντοπισμού μας από ραντάρ;

3 φορές με έχουν "χτυπήσει" ραντάρ στα 28 χρόνια που οδηγάω και είχαν απόλυτο δίκιο, καλά μου έκαναν που μου έκοψαν το πρόστιμο και ίσως να με έχουν προφυλάξει τώρα από χειρότερα που πιθανόν να έκανα αν ήξερα ότι θα παρανομούσα ανενόχλητος. (Τη μια φορά μου έδειξαν και το νούμερο που ανάγραψε το ραντάρ και μουρμούριζα απο μέσα μου: "Για κοίτα ρε, ακριβώς τόσο πήγαινα!!!")

Να εύχεστε να γεμίσει ο τόπος ραντάρ ανίχνευσης ταχύτητας γιατί ο φόβος φιλάει τα έρημα και κυκλοφορούν και τα παιδιά μας εκεί έξω...

Πολύ το χαίρομαι όταν βλέπω τις κάμερες ταχύτητας στο δρόμο ή όταν βλέπω τον αστυνόμο να με σκοπεύει με το doppler όταν περνάω μπροστά του!

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και ειλικρινά λυπάμαι για όσους από μας έχουν βιώσει παρόμοιες τραγωδίες με γνωστά και συγγενικά τους πρόσωπα είτε γιατί "έτρεχαν" αυτά, είτε γιατί "έτρεχε" κάποιος άλλος και τους στέρησε το αυτονόητο δικαίωμα...

http://www.youtube.com/watch?v=m7JT-kB9b_4

http://www.youtube.com/watch?v=lGb7xTdO8k4
(Τι κακό κι αυτό με τις μανάδες που κρατάνε τα μωρά τους αγκαλιά για να τα "προστατεύσουν"...)

http://www.youtube.com/watch?v=wD_IdkN_I-E

http://www.youtube.com/watch?v=E2DtuobgBr4

http://www.youtube.com/watch?v=yVBfMMMUsGs

http://www.youtube.com/watch?v=y4mtjD50Bts

vellos
17-03-2009, 01:55
πηρα την αποφαση να ποσταρω το παρακατω γιατι ακούω ανακριβειες κι απαισιοδοξιες του στυλ ''αν σε χτυπήσει laser την πάτησες'', για να εισαστε γνωστες το πως λειτουργουν τα ρανταρ της τροχαιας σε όλον τον κοσμο αλλα και στην Ελλαδα!! Νομιζω ειναι χρησιμο αν και μακροσκελες και πιστευω οτι θα βοηθησει όλους εμας/εσας που ταξιδευουμε/τε και ειμαστε υπο τον φοβο ''πιασιματος'' μας απο ενα τέτοιο!
Μην τρελαινεστε δεν ειναι ασχημα τα πραγματα, απλα διαβαστε το κειμενο και διαβαστε/δειτε τα παραθετομενα λινκς.

Το θέμα το έχω ψάξει τοοοοσο πολύ που θα θεωρήσω βλάκα τον εαυτό μου αν με σταματήσει φορητο ραντάρ τωρα πια!! Εγινε μια φορά πριν 2-3 χρόνια κι απο τότε το ψάχνω!! Πηγαινοέρχομαι και στην /αμερική βέβαια κι εκει οι καλοί φίλοι μου με διαφώτισαν πλήρως!!
Όπως μπορείς να δειτε κι εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Ku_band η συγκεκριμένη μπάντα χρησιμοποιείται στις δορυφορικές επικοινωνίες αλλα κι απο τα RF guns (και όχι όλα) και η οποια μπάντα έχει αρκετά προβλήματα με τα καιρικά φαινόμενα γιαυτό και δεν χρησιμοποιείται ευρέως!!

Πολυ λίγες Ευρωπαικές χώρες χρησιμοποιουν την Ku band και απο όσο ξέρω η εξης μια......η Αγγλία και αυτή όχι εκτενώς!!! Δεστετο παρακάτω λινκ όπου αναφέρεται αυτό καθώς κι άλλα ενδιαφέροντα όπως το cosine effect!! Πολυ σημαντικο αυτό διότι για να σε ανυχνευσουν πρέπει η γωνία προσκρουσης της εκπεμπομενης ακτινας (laser ¨η RF) να μην υπερβαινει τις 22 μοιρες. αν τις υπερβαινει τοτε παιρνει λαθος ενδειξη ο χειριστης του πιστολιου!!
http://www.copradar.com/preview/chapt1/ ... tml#kuband

Eδω ( http://www.youtube.com/watch?v=ZO_AIodtyEU ) θα δείτε πώς δουλευουν τα lazer guns, που σκοπευουν σε αυτοκίνητα και μοτο αλλά...., προσέξτε α) τις ταχυτητες που κινουνται τα οχηματα, β) τα err 01 γιατί δεν ‘’κτυπησε’’ πινακίδα, γ) την απόσταση μεταξυ laser και οχήματος (δεν είναι πάνω απο 500μ, δ) το χρόνο που χρειάζεται το laser gun για να δώσει ένδειξη και ε) πόσο τον παιδεψε η μοτοσυκλέτα μιας και το φανάρι δυσκολα σημαδευεται!! Και το (ε) με 46κμ, αν πήγαινε με 146 δεν θα έβλεπε τίποτα!!!

Εδώ http://www.public-safety-systems.com/lti/ULLRB.Spec.pdf κι εδώ http://www.public-safety-systems.com/lt ... d-Spec.pdf βλέπετε τις τεχνικές προδιαγραφές δύο laser που το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται αρκετά απο την ΕΑ!! Προσέξτε το μινιμουμ/μαξιμουμ της αποστασηε που μπορέι να πάρει ένδειξη, μόλις ....... 1κμ το ένα και 610μ το άλλο!!! Ητοι αν π.χ κινουμαστε με 140-150κμ= 2500μ ανά λεπτό=42μ ανα δευτερόλεπτο. Ακομα και στο χιλιόμετρο να μας ‘’κτυπήσει’’, πράγμα απιθανο θα χρειαστεί 0,4’’ για απόκτηση της ταχυτητας που κινούμαστε (υπό τέλειες συνθηκες και τηρουμένου του cosine effect ) όπου σε αυτή την περίπτωση ναι την πατήσαμε. Επειδη όμως α) κανενός ανθρώπου το χέρι δεν είναι βράχος, β) ένα κμ είναι πολύ μακρινη απόσταση για σωστη στοχευση σε κάτι που κινειται γρήγορα και β) δεν είμαστε μονοι μας στον δρόμο, αρα τέλειες συνθηκες δεν υπάρχουν, θα χρειαστουν τουλάχιστον 5¨- 6¨ για σωστή ενδειξη, αρα η σκόπευση θα γίνει στα 600+μ το οχημα θα έχει καλύψει ήδη τα πρώτα 250μ απο τα 500-600μ που θα πετυχει η σκόπευση και βρίσκεται ο Τροχαιος υπολύποντα ακόμη 250-350μ για να μας σταματήσει ο Τροχαίος πράγμα δυσκολο!! Στην δευτερη περίπτωση (των 610μ) τα πράγματα δυσκολευουν για τον Τροχαίο ακόμη πιο πολύ!!.Και στις δυό περιπτωσεις πρέπει να έχουμε αδειο ανοιχτό δρόμο (Εθνική ¨η επαρχιακό δικτυο), να κινούμαστε με χαμηλές ταχύτητες (οχι πάνω απο 100κμ) για να μπορέσει να μας κτυπήσει το laser και να πάρει σωστή ένδειξη και να υπάρχουν κι αρκετά μετρα δρόμου για να μπορέσει να μας σταματήσει ο Τροχαίος!!
Γιαυτό αυτά τα ραντάρ χρησιμοποιουνται σε επαρχιακους δρόμους όπου τα όρια είναι χαμηλά!!!

Εδώ http://www.radargun.net/SR3600with_DS400.htm βλέπετε το πιο διαδεδομένο RF της ΕΑ, με μαξιμουμ αποσταση ‘’κτυπήματος’’ τα 600μ (τα RF δεν πάνε πιο μακριά). Αν έχεις/εχετε χρόνο διαβάστε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους κάνοντας scroll down και θα δειτε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να πηγαινουμε γρήγορα και να μην μας πιάνουν ειτε με αυτοκίνητο είτε με μοτο!!

Για όλα τα παραπάνω ρανταρ χρησιμοποιούνται σε επαρχιακους δρόμους και σπανιότατα σε αυτοκινητοδρομους όπου κι εκει το όριο είναι 120-130κμ και σταματάνε τα οχήματα που κινούνται με 150κμ μεν αλλά όταν όλα τα άλλα είναι ευνοικά π.χ αδειος δρόμος όπως στην Εγνατία που περνάει ένα αυτοκίνητο ανα 10λεπτο!!!

Τα παρακατω ειναι γενικες πληροφοριες που αξιοποιωντας τες ο καθενας με τον τροπο του μπορουμε σχετικα ευκολα να ξεφευγουμε απο τα ανταρ της τροχαιας
Το laser Gun εκπέμπει μια πολύ λεπτη ακτίνα φωτός σε απόσταση μέχρι και 5 κμ!!!!!
Αυτό είναι αλήθεια, αλλά πέστε μου ένα χέρι το οποίο μπορεί να κρατησει σταθερή την λεπτη αυτη ακτίνα στοχευοντας σε αυτήν την απόσταση μια πινακίδα αυτοκινητου ¨η ένα φαναρι μοτοσυκλέτας!!!! Ουτε καν μπορεί να δει ο αστυνομικός την πινακίδα ¨η το φαναρι τη μοτο!! Το ασφαλές βεληνεκές τους για μια σκόπευση ακριβειας είναι τα 500μ και ένας ''χεράς'' μπορεί να το φτάσει στο χιλιόμετρο!!!
Οταν σε ''κτυπήσει'' η ακτίνα laser δεν σημαινει ότι σε ''τσάκωσε'' κιόλας διότι μέχρι να στοχευσει στην πινακίδα κυκλοφορίας για να πάρει ένδειξη η ακτίνα του έχει περάσει μέσα απο την καμπινα του αυτοκινήτου το αντιραντάρ (αν διαθετεις) έχει λαλησει απο πιο πριν (μιας και διαθέτει ευρεου φάσματος περιοχη ανιχνευσης και δεν χρειάζεται να κτυπηθει το ίδιο το αντιραντάρ) προειδοποιώντας σε και όταν τελικά πετυχει την πινακίδα εσύ έχεις κοψει ταχυτητα κατα πολύ!!!!
Αν κινείσαι με μοτο και ταχύτητες των 150+ κμ σε Εθνικό δικτυο τα laser είναι άχρηστα, διότι τα 150κμ αντιστοιχουν σε 42μ+ το δευτερόλεπτο όπως προειπα, άρα μέχρι το laser να βρεί το φανάρι της μοτο και να πάρει ένδειξη τα 500μ για ασφαλή ενδειξη έχουν πάει περιπατο μιας και τα έχεις καλύψει σε 10''!! αν μάλιστα τους δεις κι επιταχύνεις τότε θα πάρουν ένδειξη ''error'' και τέλος!! Το ίδιο συμβαινει και στο αυτοκίνητο με την διαφορά ότι εκει στοχευουν πινακίδα!!! Αν μάλιστα η πινακίδα είναι λίγο κυρτη πανω/κάτω τότε δεν θα δειξει καμια ένδειξη το μηχάνημα!! Η ακτίνα laser διαθλάται σε οτιδήποτε δεν είναι απολύτως κάθετο προς αυτήν π.χ παμπρίζ, ζελατίνες μοτο κ.λ.π.
Τα laser χρησιμοπουνται σε δρόμους με όριο τα 60-70κμ ουτως ώστε να παιρνουν ασφαλές ενδείξεις σε μικρή αποσταση και να σταματάνε τους οδηγους με ασφάλεια!!!
Αυτα δεν τα λέω εγώ αλλα αναγράφονται στις οδηγίες χρήσης όλων των εγχειριδίων αυτών των μηχανημάτων!!!!

τα RF είναι άλλη ιστορία μιας και α) δεν εκπέμπουν ακτίνα αλλά ηχητικό σημα στις πάντες Κ,ΚΑ το οποίο κατα την εκπομπή του απο την κάνη του όπλου ξεκινάει σαν κουκίδα κι ανοιγει όσο απομακρυνεται απο αυτην σαν ένα ισοσκελές τριγωνο σε σχ'ημα χωνιου!!
Β) έχουν μικρότερη ακτίνα δράσης απο τα laser (2κμ) με ασφαλή ένδειξη το χιλιόμετρο και κάτω
γ) χρησιμοπουνται ευρέως και σχεδόν αποκλειστικά στο Εθνικό δικτυο
δ) στοχευουν το οχημα και όχι κάποιο σταθερο καθετο προς την εκπεμπόμενη δεσμη σημείο τους!!

Και οι δυό τυποι δεν παιρνουν ενδειξη σε επιβραδύνοντα ¨η επιταχύνοντα οχηματα οποιουδήποτε τυπου!!!!! Αυτός είναι και ο λόγος που στην περίπτωση των καμουφλαρισμένων τροχαιων οχηματων εφοδιασμένα με ρανταρ ταχυτητας και τα οποια έρχονται και ''κτυπάνε'' τα προς έλεγχο αυτοκίνητα (μονον αυτοκίνητα) απο πίσω σταθεροποιοντας εν πρώτοις την ταχύτητα τους με αυτήν του προπορευόμενου και προς μέτρηση οχηματος και μετά πατάνε την σκανδάλη/μπουτον του ραντάρ! Αν ο οδηγός του προς έλεγχο οχήματος τους αντιληφθεί (με ενα αντιραντάρ π.χ εξοπλισμένο για απο πίσω κτυπήματα) και κόψει ¨η επιταχύνει οι τροχαίοι το έχασαν το παιχνίδι!! Το ίδιο κι αν κανει αριστερά ¨η δεξιά αντι να συνεχίσει την ευθεία κινηση του!!

Και οι δυό τυποι χρειάζονται καλιμπράρισμα πριν απο κάθε έξοδο για καταγραφή κατα την διάρκει του οποίου εκδίδεται ποιστοποιητικό ασφαλους λειτουργίας το οποίο, με τον προηγουμενο ΚΟΚ, αν πηγαιναμε στο δικαστήριο (αντι να πληρωσουμε την κλήση) και το επικαλουμασταν και δεν υπήρχε το δικαστηριο μας αθώωνε!!! Γιαυτό και στον καινουριο ΚΟΚ εξαληφτηκε το δικαίωμα μας να πηγαίνουμε στο δικαστήριο!!

Ακομα, πολυ σημαντικό, για να στηθουν οι τροχαίοι με φορητο ραντάρ οποιουδήποτε τυπου σε οποιοδήποτε σημειο του Εθνικού και μη δικτύου πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εσοχή στον δρόμο για την στάθμευση του αστυνομικού οχήματος ούτως ώστε να μην δημιουργείται κινδυνος για τους οδηγους. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο μας διασφαλίζει οτι οταν κινουμαστε σε δρόμους ανευ τέτοιας εσοχής δεν μπορέι να υπάρξει φορητο ραντάρ ταχύτητας!! Αν παρόλα αυτά συμβεί έχουμε δικαιωμα να καταφύγουμε σε μηνυση κατα του Διοικητή του τμήματος και των τροχαίων που διενήργησαν τον έλεγχο!!!

Τέλος κανεις δεν μπορεί να σταματήσει οχημα το οποιο κινείται σε Αυτοκινητόδρομο, με όσα κμ κι αν πηγαινει, όταν ο δρόμος έχει 3+ λωρίδες κυκλοφορίας κινουμενο στην αριστερη, οι λογοι προφανεις και νομίζω ότι όλοι τους καταλαβαινετε!!! Γιαυτό και σε αυτους τους δρόμους τοποθετουνται οι σταθερες κάμερες τυπου ''gatso''!!!!

Τα ''gatso'' λειτουργουν με δυο τροπους, α) με δυο πιεζοηλεκτρικά καλωδια ΘΑΜΕΝΑ στο εδαφος και β) με υπεριωδεις ακτινες και ποτε laser!!
το (β) το καταλαβαινετε όλοι, πας με 150 η ακτινα κτυπαει το αυτοκινητο κι επιστρεφει στο μηχανημα (φαινομενο doppler), το μηχανημα αναγνωριζει την ταχυτητα του οχηματος και υπολογιζει τηνταχυτητα του καθως και ΤΟ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩς ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Αν εμεις όμως σε οποιαδηποτε φάση της παραπανω λειτουργιας αντιληφτουμε το ''''gatso'' και τσιμπησουμε τα φρενα το ''gatso'' θα φωτογραφησει τα.........να μην πω τι!!!!!!!
Το ιδιο παιχνιδι παιζεται και με την περιπτωση (α) με την διαφορα οτι την ταχυτητα την οριζει ο χρόνος που πατηθηκε το πρωτο πιεζοηλεκτρικο καλωδιο με το δευτερο και ολες οι παρπανω πληροφορίες μεταφερονται στο ''gatso'' καλωδιακος αντι για ηλεκτρονικώς! απο εκει κι υστερα η διαδυκασια ειναι ιδια με το (β)!!

Αν χρειαστείτε κι άλλες πληροφορίες να μου πείτε!!!




Μπράβο Γιώργο. ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ !!!!!!!!!!!!

EOD-K9
17-03-2009, 10:09
Πολύ ωραίο το ποστ και κατατοπιστικό
Αλλά ακόμα καλύτερα τα βιντεοκλίπ που θα έπρεπε να ήταν διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση

sotos
17-03-2009, 12:00
αν και τα βιντεακια είναι πάντα επίκαιρα,νομιζω οτι εδώ το θέμα είναι τα ρανταρ από τεχνικής ωάποψης.Μπραβο Γιώργο Ρ.;)

giorgos_gs
17-03-2009, 12:08
Γιατί ρε παιδιά τόση επιστήμη για να αποφεύγουμε τα ραντάρ ανίχνευσης ταχύτητας;

Για να μας βλάψουν τα χρησιμοποιούν; Τα χρησιμοποιούν μάλλον για να προστατεύσουν το δημοκρατικό δικαίωμα που έχουμε όλοι μας να κυκλοφορούμε με ασφάλεια και να μην απειλείται η ζωή μας από από τον κάθε ένα που βγάζει τα απωθημένα του στους δημόσιους δρόμους.

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι θεμιτό ή μαγκιά να υπερβαίνετε το όριο ταχύτητας οδηγώντας ανάμεσα στους συνανθρώπους σας; Έχετε δει ποτέ άνθρωπο μες τα αίματα να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια σας με εκείνο τον ανατριχιαστικό ρόγχο της τελευταίας εκπνοής; Δυο φορές το έχω δει ζωντανά, μηχανόβιο στη Γλυφάδα και πεζή γυναίκα στου Παπάγου και πάρα πολλές άλλες φορές αντίκρυσα σώματα που είχαν ήδη ξεψυχήσει όταν διερχόμουν και όλα γιατί κάποιος "έτρεχε" πολύ.

Ή νομίζετε ότι εμείς είμαστε μάγκες, ξέρουμε που και πως τρέχουμε και δεν συμβαίνουν αυτά σε μας;

Αν πηγαίνουμε με το όριο, θα μας απασχολήσει ποτέ το θέμα του εντοπισμού μας από ραντάρ;

3 φορές με έχουν "χτυπήσει" ραντάρ στα 28 χρόνια που οδηγάω και είχαν απόλυτο δίκιο, καλά μου έκαναν που μου έκοψαν το πρόστιμο και ίσως να με έχουν προφυλάξει τώρα από χειρότερα που πιθανόν να έκανα αν ήξερα ότι θα παρανομούσα ανενόχλητος. (Τη μια φορά μου έδειξαν και το νούμερο που ανάγραψε το ραντάρ και μουρμούριζα απο μέσα μου: "Για κοίτα ρε, ακριβώς τόσο πήγαινα!!!")

Να εύχεστε να γεμίσει ο τόπος ραντάρ ανίχνευσης ταχύτητας γιατί ο φόβος φιλάει τα έρημα και κυκλοφορούν και τα παιδιά μας εκεί έξω...

Πολύ το χαίρομαι όταν βλέπω τις κάμερες ταχύτητας στο δρόμο ή όταν βλέπω τον αστυνόμο να με σκοπεύει με το doppler όταν περνάω μπροστά του!

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και ειλικρινά λυπάμαι για όσους από μας έχουν βιώσει παρόμοιες τραγωδίες με γνωστά και συγγενικά τους πρόσωπα είτε γιατί "έτρεχαν" αυτά, είτε γιατί "έτρεχε" κάποιος άλλος και τους στέρησε το αυτονόητο δικαίωμα...

http://www.youtube.com/watch?v=m7JT-kB9b_4

http://www.youtube.com/watch?v=lGb7xTdO8k4
(Τι κακό κι αυτό με τις μανάδες που κρατάνε τα μωρά τους αγκαλιά για να τα "προστατεύσουν"...)

http://www.youtube.com/watch?v=wD_IdkN_I-E

http://www.youtube.com/watch?v=E2DtuobgBr4

http://www.youtube.com/watch?v=yVBfMMMUsGs

http://www.youtube.com/watch?v=y4mtjD50Bts
αυτη ειναι η σωστη πλευρα του θεματος αλλα εδω ειμαστε ελλαδα
και τα μετρα τις τροχαιας τις περισοτερες φορες ειναι απλα
εισπρακτικα.

Adrian
17-03-2009, 12:32
Από προσωπική μου πείρα, όπου βλέπω μεγάλη ευθεία (ανάμεσα σε λιβάδια και αγρούς) και ταμπέλα ορίου ταχύτητας (κατά τη γνώμη μου) απαράδεκτα χαμηλή, περιμένω πως πίσω από τον πρώτο θάμνο, θα συναντήσω ΡΑΝΤΑΡ .....
Τις περισσότερες φορές, είχα δίκιο ....;);)
georgeP, πολύ καλό το θέμα σου. Γράψε και άλλα να μας "φωτίζεις" !!!!;)

boxer-1200
17-03-2009, 13:01
Από προσωπική μου πείρα, όπου βλέπω μεγάλη ευθεία (ανάμεσα σε λιβάδια και αγρούς) και ταμπέλα ορίου ταχύτητας (κατά τη γνώμη μου) απαράδεκτα χαμηλή, περιμένω πως πίσω από τον πρώτο θάμνο, θα συναντήσω ΡΑΝΤΑΡ .....
Τις περισσότερες φορές, είχα δίκιο ....;);)
georgeP, πολύ καλό το θέμα σου. Γράψε και άλλα να μας "φωτίζεις" !!!!;)



+1000:hmmm: πολύ καλή ενημέρωση από τον Γιώργο.μπράβο!!!!!!

gemara
17-03-2009, 13:18
αυτη ειναι η σωστη πλευρα του θεματος αλλα εδω ειμαστε ελλαδα
και τα μετρα τις τροχαιας τις περισοτερες φορες ειναι απλα
εισπρακτικα.

Είναι, δεν είναι εισπρακτικά, αν σεβόμαστε το νόμο κανείς δεν θα εισπράξει τίποτε. Εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να εισπράττουν.

Λυπάμαι που το λέω και γω πολλές φορές μέσα στην απογοήτευσή μου, ότι είμαστε Ελλάδα και τίποτε δε θα γίνει, αλλά όντες ηττοπαθείς δεν θα διορθώσουμε ποτέ τίποτε. Μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα, το έχω δει σε πολλά μέρη του κόσμου να δουλεύει. Αν τα ρίχνουμε στους "άλλους" και στους αστυνόμους που εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να μας γράφουν, μια ζωή μες την κακομοιριά θα είμαστε.

Οδηγάω χιλιάδες χιλιόμετρα στην Β. Ευρώπη και το λιγότερο κάθε 2.000 χλμ που κάνω να συναντήσω κάποιον που με "τσαντίζει" με την οδηγική του συμπεριφορά. Έχω να πατήσω κόρνα πάνω από 3 χρόνια στο αυτοκίνητο. Όσο για την μοτοσυκλέτα, δεν έχω ιδέα πως ακούγεται το μπιπ της. Κατεβαίνω στην Αθήνα και προσπαθώ να επιβιώσω στο κάθε χιλιόμετρο από την αναρχία και την αγένεια των περισσότερων οδηγών.

Άσχετο: Την τελευταία φορά στα φανάρια στο κέντρο, ένας τύπος σκούπιζε τη μύτη του και πέταξε το softex από το παράθυρο έξω. Είμαι δίπλα του και του λέω "τι κάνεις;;;". Με κοιτάει σαν ούφο. Την ξανασκουπίζει και πετάει και το επόμενο. Έχουν γουρλώσει τα μάτια μου μέσα από το κράνος και του γνέφω πάλι. Με ξανακοιτάει πολύ περίεργα. Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν τα πέταγε επίτηδες τα χαρτιά γιατί ΔΕΝ καταλάβαινε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό... Άντε να μιλήσεις για όρια ταχύτητας σ' αυτόν τον άνθρωπο που οδηγάει ανάμεσά μας...

GeorgeP
17-03-2009, 13:28
Από αντιραντάρ,

έχουμε τίποτα ;;;;;



http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/DIAF60.gifhttp://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/DIAF60.gif



.

Για την εγκυκλοπαιδική μας ενημέρωση βέβαια,

μιας κ τα αντιραντάρ απαγορεύονται από τον νέο ΚΟΚ .....



.



για μοτο κυκλοφορει αυτο αλλα ειναι ακριβόύτσικο
http://www.radar-detector-shop.co.uk/products/cheetah-vizalert-for-motorbikes.php

εγω χρησιμοποιω στο αυτοκινητο και στην μοτο αυτο http://www.bestradardetectors.net/PNI_Sensoro_RX7500_Silver_Bullet_p/pni-rx7500.htm το οποιο δεν με εχει προδωσει ποτέ!!
Ειναι και φθηνο (150ε) αλλα δεν νομιζω να υπάρχει στην Ελλαδα (εδω μονον φθηνα αναξιοπιστα εχουν ¨η ακριβα και αξιόπιστα όπως αυτό http://www.radarbusters.com/motorcycle-radar-detectors/motorcycle-radar-detectors/beltronicsbelrx65radardetector.cfm)

gemara
17-03-2009, 13:37
Από προσωπική μου πείρα, όπου βλέπω μεγάλη ευθεία (ανάμεσα σε λιβάδια και αγρούς) και ταμπέλα ορίου ταχύτητας (κατά τη γνώμη μου) απαράδεκτα χαμηλή, περιμένω πως πίσω από τον πρώτο θάμνο, θα συναντήσω ΡΑΝΤΑΡ .....
Τις περισσότερες φορές, είχα δίκιο ....;);)
georgeP, πολύ καλό το θέμα σου. Γράψε και άλλα να μας "φωτίζεις" !!!!;)

Για να είναι αγροτικός ο δρόμος, μάλλον δεν θα έχει και διαχωριστική μπάρα ανάμεσα στις λωρίδες. Προσωπικά θα αισθανόμουν πολύ άβολα αν επιθυμούσα να απολαύσω τη βολτίτσα μου με την μηχανή, είχα και τη γυναίκα μου για παράδειγμα συνεπιβάτη και οι επερχόμενοι οδηγοί, μηχανόβιοι ή με αυτοκίνητο, αντί για το όριο των 70χλμ/ω πήγαιναν με 90 ή 100 (πάνε και με 140, μεταξύ μας τώρα), πράγμα που σημαίνει ότι αν τυχόν χάσουν τον έλεγχο (οι άλλοι, γιατί εμείς δεν τον χάνουμε ποτέ...), θα μας κλαιν οι ρέγγες όλους μας. Λίγα παλληκάρια και ζευγάρια νομίζετε ότι έχουν χαθεί στους δρόμους μας από πλαγιομετωπικές;;;

Αγαπητοί φίλοι το έχω δει και αυτό και το απόλαυσα. Ατελείωτες ευθείες σε καταπράσινους αγρούς στη Γερμανία, χωρίς μπάρα στη μέση, με όριο τα 70χλμ/ω και κανείς μα κανείς να περνάει το όριο αυτό. 'Ολα τα αυτοκίνητα, όλες οι μηχανές (στην πλειοψηφία τους BMW και πάνω από τις μισές GS) να πηγαίνουν με 70-80 και κανείς να μην ενοχλείται.

Μπράβο στον αστυνόμο που θα στηθεί στις ευθείες και στα λιβάδια και θα μας προστατεύσει από αυτούς που αμφισβητούν το δικαίωμά μας να βολτάρουμε ήσυχα χωρίς να απειλούμε κανένα με την υπερβολή των ορίων.

Όπως λένε και οι ξενέρωτοι οι Άγγλοι στο παραπάνω βιντεάκι "British safe driving commercial": "Είναι 30mph για κάποιο λόγο".

vellos
17-03-2009, 13:38
Γιώργο τι μας μαθένεις τι μας μαθένεις.υπάρχουν αντιραντάρ και για τις μοτπσυκλέτες;;;;;;;;;;;;;;

GeorgeP
17-03-2009, 14:06
Κάθε χρόνο, στην Ευρώπη, 1.300.000 τροχαία ατυχήματα έχουν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να υπερβαίνει τους 40.000 νεκρούς και 1.700.000 τραυματίες. Το άμεσο ή έμμεσο κόστος έχει υπολογισθεί σε 160 δισ. ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό περίπου 2% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ορισμένες ομάδες του πληθυσμού ή κατηγορίες χρηστών είναι ιδιαίτερα ευάλωτες: οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών (10.000 νεκροί ετησίως), οι πεζοί (7.000 νεκροί) ή οι ποδηλάτες (1.800 νεκροί).
Πηγή: Ε.Ε.

1.522 θύματα το 2008 από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα.
Πηγή: Δ.Τ. της 19-02-2009 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα χαμηλά όρια ταχύτητας που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία των Ε.Ο. δεν έχουν τοποθετηθεί για τις Ferrari, τις Porsche κτλ., αλλά και για το Fiatάκι του 1978, το οποίο, εάν κινηθεί στη συγκεκριμένη στροφή με 60 χλμ./ώρα, με άσχημες καιρικές συνθήκες και με ολισθηρό οδόστρωμα, θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς, ο στόλος των παλαιών αυτοκινήτων που υπάρχουν ακόμη στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλος. Οι πινακίδες δεν μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με την ώρα, τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά και τις ικανότητες του κάθε οδηγού. Πρέπει να αφορά τους πάντες... Τις πινακίδες τοποθετεί, ως γνωστόν, το ΥΠΕΧΩΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη πολλές παραμέτρους.
Πηγή: 4Τροχοί, συνέντευξη του 2005 από τον Ταξίαρχο Ιωάννη Τάκο, Διευθυντή Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στις διαπιστώσεις μιας ακόμη σύσκεψης συναρμοδίων που έγινε πρόσφατα αναφέρεται ότι:
* Μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων οφείλεται σε εκτροπές-ανατροπές οχημάτων και γι' αυτό ευθύνεται σε ποσοστό 80% η οδηγική συμπεριφορά.
* Σε ποσοστό 44,4% οι νεκροί από τροχαία δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας ή κράνη.
* Η ηλικιακή κατανομή των θυμάτων είναι: 0-17 ετών 6%, 18-35 ετών 38%, 36-53 ετών 23%, 54 ετών και άνω 32%.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής:
* Νομοθετική ρύθμιση για να εισπράττονται τα πρόστιμα από αλλοδαπούς παραβάτες του ΚΟΚ.
* Εντατικοποίηση των ελέγχων για δικυκλιστές που κινούνται σε πεζοδρόμια και πλατείες και για οδηγούς γενικώς που οδηγούν μεθυσμένοι.
* Αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2009 η μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αλλαγή των ορίων ταχύτητας στο οδικό δίκτυο.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/12/2008

Εάν ένα από τα 1.522 θύματα το 2008 και τόσα άλλα από τα προηγούμενα χρόνια μπορούσε να σωθεί είτε από μπλόκο της τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα είτε από τον φόβο να τον σταματήσει η τροχαία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, τότε είμαι υπέρ των ελέγχων, υπέρ των μπλόκων, υπέρ των ραντάρ.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε τον GeorgeP για τις χρήσιμες "εγκυκλοπαιδικές" πληροφορίες του.

Αγαπητέ μου Συμπολιτη

Δεν θα διαφωνουσα μαζι σου αν ζουσα στο εξωτερικο όπως εκανα πριν χρονια ζωντας στην Αγγλια αλλα και στην Αμερική!! Εχω δε όπως κι εσυ ταξιδεωει στην Ευρωπη ουκ ολιγες φορες με μοτο και με αυτοκινητο!!Εκει όμως φίλε μου τα ορια ταχυτητας στους δρόμους αποφασιζονται με γνωμονα τον δρομο (πλατος, μηκος, στροφες κ.λ.π.) ενω εδω συμφωνα με τα οικονομικα το ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ!!! Διότι ως γνωστον τα εσοδα απο τις κλησεις πάνε στην τοπικη αυτοδιοικηση και ουχι στο Κρατος καθ’εαυτό!!!!
Ποιος σου ειπε φίλε και Συμπολιτη μου οτι οι ταμπέλες για τα ορια ταχυτητας αποφασιζονται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ? Το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφασιζει και τοποθετει τις μπλε/πρασινες ταμπελες κατευθυνσης και οχι των οριων ταχυτητας. Τα ορια ταχυτητας στους δρόμους αποφασιζονται απο τον δημο που ανηκει ο δρόμος!!! Γιαυτο δεν φωναζει ο Σταθάκης και γιαυτο δεν παρατηθηκε απο την επιτροπη Ασφαλειας στους Ελληνικους δρόμους? Θέλησε βλέπεις να το αλλαξει αλλα.......... στην Ελλαδα ζουμε!!!! Αυτο γινεται απο το 1975 και μετά.
Ετσι λοιπόν εχουμε δρόμους με ευθειά 5κμ και πλατους 40μ με μια ¨και δυο λωριδες ανα κατευθυνση με όριο τα 50κμ!! Και στην μεση αυτου του δρόμου το φορητο ραντάρ στημένο.Εγω λοιπόν αρνουμαι να υπακουσω σε αυτά τα ορια που στο εξωτερικό για τον συγκεκριμενο δρόμο θα ήταν 90κμ!!!!! Διότι εκει για να επιβληθει ταμπέλα με οποιοδηποτε οριο ταχυτητας δεν επιλαμβανεται η τοπικη αυτοδιοικηση αλλα εμπειρογνωμονες τυπου Σταθακη και επιστημονες Οδικης Ασφάλειας και οχι ο καθε τυχαρπαστος Δημαρχος που θελει να βάλει λεφτα στην τσέπεη του!! Ναι στην τσέπη του!!! Ολοι ξερουμε τι γινεται στα Δημαρχια αυτης της χωρας!!!!! Αλλα αυτο ειναι ‘’άλλου παπά Ευαγγέλιο’’!!!!
Αρνουμαι φίλε, συνοδοιπορε και Συμπολιτη μου να πηγαινω με 120 στην Ε.Ο Κατερινης-Θεσσαλονικης, Αθηνων-Κορινθου, Εγναντια όπου υπαρχουν απο 2 εως και τεσσερεις (4) λωριδες ανα κατευθυνση όταν στην Γερμανια σε τέτοιους δρόμους ΔΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ!!!!!!!!!!

Τέλος, ποιος φωστηρας επιστημονας τεκμηρίωσε οτι η ταχυτητα ΑΠΟ ΜΟΝΗ Της σκοτώνει? Απολυτως κανεις!!!!!!!!! Μονον οι φωστηρες τις τροχαιας βγάζουν αυτο το ‘’λογω υπερβολικης ταχυτητας’’!! Και φυσικα όταν πας να μπεις σε φουρκετα με 100κμ θα σκοτωθεις αλλα δεν ειναι η ταχυτητα που θα σε σκοτωσει αλλα α) η χαζομαρα του οδηγου που δεν προσεξε την σχετικη προειδοποιητικη ταμπέλα, β) το οδοστρωμα (εδω να δεις τι γινεται), γ) η κατασταση του οχηματος, δ) η κατασταση του οδηγου (μεθυσμενος, με/χωρις διπλωμα, εμπειρια κ.λ.π ) και τέλος ε) η ταχυτητα του οχηματος!!! Διοτι αν συντρέχουν τα α,β,γ,δ, ¨η κα΄ποια απο αυτά και με 30 να πηγαινει πάλι σκοτωμένος ¨βαρια τραυματισμενος θα βγει ο οδηγός!!! Ενω αν συντρέχει μονον το (ε) εχει ελπίδες να διασωθει με χειρισμους κατάλληλους, με φρένα με,μεμε,με..............
Ετσι αξιολογουνται τα ατυχηματα στην Ευρωπη αλλα ποτε δεν αξιολογουνται ετσι στην Ελλαδα!! Και γιαυτον τον λογο απλα ξορκιζουν την ταχυτητα λεγοντας οτι ‘’αν πηγαινε σιγα θα το προλάβαινε’’!! Οποίος μυθος, διότι για πεσε (με αυτοκινητο)εσυ /εγω που πας/με με 60κμ σε ένα αντιθετα ερχομενο αυτοκινητο το οποιο κινηται κια υτο με 60κμ να δουμε τι θα περισσέψει!!!! ¨η για πέσε με το οριο των 120 σε διαφημιστικη ταμπέλα (κι αλλο ενα θέμα αυτο) να δουμε τι θα περισσεψει ειτε αυτοκινητο οδηγάς είτε μοτο!!


Eτσι λοιπόν η Τροχαια λεει τα δικα της και οι πανεξυπνοι Δημοσιογράφοι ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ!!! Ας αποτανθουν αυτοι οι κυριοι Δημοσιογράφοι σσε κανενα οργανισμο του εξωτερικου που ασχολειται με τα αιτια των ατυχηματων και αν βρει ΕΝΑ ατυχημα που να ποιστοποιειται ως κυριος υπαιτιος η ''υπερβολικη ταχυτητα'' να μου τρυπησει την μυτη!!!!!


Σε αναλογες μελετες στην Γερμανια κι αλλου στην Ευρωπη και για το συγκεκριμενο παράδειγμα το 70% θα σκοτωνόταν!!! Για μοτο σε αναλογη περιπτωση δεν θα μιλησω!!!!! Για ποια θανατηφορο ταχυτητα μιλάμε? Των 60κμ, των 80, ¨η των 280???????

GeorgeP
17-03-2009, 14:13
Γιώργο τι μας μαθένεις τι μας μαθένεις.υπάρχουν αντιραντάρ και για τις μοτπσυκλέτες;;;;;;;;;;;;;;
διάβασε το μυνημα ''16''!!

GeorgeP
17-03-2009, 14:17
Για να είναι αγροτικός ο δρόμος, μάλλον δεν θα έχει και διαχωριστική μπάρα ανάμεσα στις λωρίδες. Προσωπικά θα αισθανόμουν πολύ άβολα αν επιθυμούσα να απολαύσω τη βολτίτσα μου με την μηχανή, είχα και τη γυναίκα μου για παράδειγμα συνεπιβάτη και οι επερχόμενοι οδηγοί, μηχανόβιοι ή με αυτοκίνητο, αντί για το όριο των 70χλμ/ω πήγαιναν με 90 ή 100 (πάνε και με 140, μεταξύ μας τώρα), πράγμα που σημαίνει ότι αν τυχόν χάσουν τον έλεγχο (οι άλλοι, γιατί εμείς δεν τον χάνουμε ποτέ...), θα μας κλαιν οι ρέγγες όλους μας. Λίγα παλληκάρια και ζευγάρια νομίζετε ότι έχουν χαθεί στους δρόμους μας από πλαγιομετωπικές;;;

Αγαπητοί φίλοι το έχω δει και αυτό και το απόλαυσα. Ατελείωτες ευθείες σε καταπράσινους αγρούς στη Γερμανία, χωρίς μπάρα στη μέση, με όριο τα 70χλμ/ω και κανείς μα κανείς να περνάει το όριο αυτό. 'Ολα τα αυτοκίνητα, όλες οι μηχανές (στην πλειοψηφία τους BMW και πάνω από τις μισές GS) να πηγαίνουν με 70-80 και κανείς να μην ενοχλείται.

Μπράβο στον αστυνόμο που θα στηθεί στις ευθείες και στα λιβάδια και θα μας προστατεύσει από αυτούς που αμφισβητούν το δικαίωμά μας να βολτάρουμε ήσυχα χωρίς να απειλούμε κανένα με την υπερβολή των ορίων.

Όπως λένε και οι ξενέρωτοι οι Άγγλοι στο παραπάνω βιντεάκι "British safe driving commercial": "Είναι 30mph για κάποιο λόγο".
Ναι, στην Γερμανια ολα αυτά, εκει που οταν λεει 70κμ τα 72 είναι πολλά!!! Για λογους που εξηγησα στο προηγουμενο ποστ μου!!

GeorgeP
17-03-2009, 14:41
...............................

Για την εγκυκλοπαιδική μας ενημέρωση βέβαια,

μιας κ τα αντιραντάρ απαγορεύονται από τον νέο ΚΟΚ .....

Ξεχασα να σου απαντησω σε αυτο το θέμα! Λοιπόν τα αντιρανταρ, προσέχετε τι λεω, ΤΑ ΑΝΤΙΡΑΝΤΑΡ!!! Δηλαδη εκεινα τα μηχανακια που ανιχνευουν οτι το οχημα εχει ''κτυπηθει'' απο ακτινα RF/laser ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!! Διότι εχουν προειδοποιητικο χαρακτηρα για τον οδηγο του οχηματος όπως ακριβως και οι ταμπέλες στους δρόμους που γράφουν ''η ταχυτητα ελεγχεται με ρανταρ'', ¨η ''οι παραβασεις του ΚΟΚ ελεγχονται με ηλεκτρονικά μεσα'', ¨η η ασπρη ταμπέλα με την φωτογραφικη μηχανη η οποια αφορα πάντα ''gatsos'' και η οποια μάλιστα οριζει και σε πόση αποσταση υπάρχη αυτη η κάμερα!!!! Tα παραπάνω ειναι νομος της ΕΕ (τα αντιρανταρ ειναι απολυτως νομμα σε όλην την Ευρωπη) ο οποιος εχει ενσωματωθει στην Ελληνικη Νομοθεσία και εντεχνως αποκρυπτεται στον εν ισχυ ΚΟΚ!!!! Μάλιστα εχω τελικη αποφαση Δικαστηρίου του 2008 την οποια και θα ανεβάσω, (απο το σπιτι γιατι απο την εργασια μου δεν μπορω), η οποια διατασσει το Τμημα Τροχαιας που βεβαιωσε την παραβαση να επιστρεψει το αντιρανταρ στον κατοχο του και το προστιμο το χαρακτηρίζει ''μη πληρωτέο ως παρανόμως επιβληθέν''!!!!!!!!!
Απο τότε μεχρι σημερα ξερω 2 ακόμα περιπτωσεις που οι οδηγοι αρνηθηκαν την πληρωμη της κλήσης κανοντας μυνηση στο αστυνομικό τμημα και στον διοικητη του το οποιο βεβαίωσε την ‘’παραβαση’’ και κατάσχεσε το αντιρανταρ προσκομιζοντας σε αυτο την αποφαση που μνημονευω παραπάνω οι οποιοι και αθωωθηκαν χωρις καν να γινει ακρόαση!!!!!!! Σημειωταίον επι της αποφασης αυτης δεν εχει επιληφθει ο Αρειος Παγος που αν ηταν λαθος θα το ειχε ηδη κανει!!!

Αυτα που απαγορευονται ρητώς και δια ροπάλου κι εδω και στην Ευρωπη είναι τα ‘’JAMMERS’’!! Τι ειναι αυτά? Αυτα ειναι ΜΟΝΙΜΑ τοποθετημενες συσκευες στο οχημα -συνηθως πισω απο τον προφυλακτηρα με 360 μοιρες ανυχνευση και αποσταση παρεμβολης πάνω απο 5κμ ανεξαρτητως εμποδίων - των οποίων δουλεια είναι να ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΥΝ στα ρανταρ (laser/RF/gatsos) και ως εκ τουτου να μην δινουν την δυνατότητα ανυχνευσης της ταχυτητας απο τα αστυνομικά οργανα!! Αυτο απαγορευεται και οχι τα αντιραντάρ!!!!

Αυτα για να ξερουμε τι μας γινεται!!!

Arkas
17-03-2009, 22:42
Φίλε Γιώργο,
εάν μου επιτρέπεις θα ήθελα να σχολιάσω ορισμένα θέματα από το τελευταίο σου post.

Αγαπητέ μου Συμπολιτη...........

Εκει όμως φίλε μου τα ορια ταχυτητας στους δρόμους αποφασιζονται με γνωμονα τον δρομο (πλατος, μηκος, στροφες κ.λ.π.) ενω εδω συμφωνα με τα οικονομικα το ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ!!! Διότι ως γνωστον τα εσοδα απο τις κλησεις πάνε στην τοπικη αυτοδιοικηση και ουχι στο Κρατος καθ’εαυτό!!!!
Ποιος σου ειπε φίλε και Συμπολιτη μου οτι οι ταμπέλες για τα ορια ταχυτητας αποφασιζονται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ?

Ειδικά για τους αυτοκινητοδρόμους, τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και το πρωτεύον εθνικό οδικό δίκτυο, όπως αυτό ορίζεται με τις σχετικές αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα όρια ταχύτητας, εκτός των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων που προβλέπονται από το άρθρο αυτό, καθορίζονται και μεταβάλλονται ύστερα από μελέτη και μόνο με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Οι κατά την προηγούμενη και την παράγραφο αυτή αποφάσεις, τίθενται σε ισχύ από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων στις ανωτέρω οδούς.
'Aρθρο 20/παρ. 7/ Κ.Ο.Κ.

Τέλος, ποιος φωστηρας επιστημονας τεκμηρίωσε οτι η ταχυτητα ΑΠΟ ΜΟΝΗ Της σκοτώνει? Απολυτως κανεις!!!!!!!!! Μονον οι φωστηρες τις τροχαιας βγάζουν αυτο το ‘’λογω υπερβολικης ταχυτητας’’!! Και φυσικα όταν πας να μπεις σε φουρκετα με 100κμ θα σκοτωθεις αλλα δεν ειναι η ταχυτητα που θα σε σκοτωσει αλλα α) η χαζομαρα του οδηγου που δεν προσεξε την σχετικη προειδοποιητικη ταμπέλα, β) το οδοστρωμα (εδω να δεις τι γινεται), γ) η κατασταση του οχηματος, δ) η κατασταση του οδηγου (μεθυσμενος, με/χωρις διπλωμα, εμπειρια κ.λ.π ) και τέλος ε) η ταχυτητα του οχηματος!!! Διοτι αν συντρέχουν τα α,β,γ,δ, ¨η κα΄ποια απο αυτά και με 30 να πηγαινει πάλι σκοτωμένος ¨βαρια τραυματισμενος θα βγει ο οδηγός!!! Ενω αν συντρέχει μονον το (ε) εχει ελπίδες να διασωθει με χειρισμους κατάλληλους, με φρένα με,μεμε,με..............


Δυστυχώς ο όρος ταχύτητα είναι κάτι άυλο. Η βικιπαίδεια την ορίζει ως εξής:
"Ως ταχύτητα ενός σώματος ορίζεται ο ρυθμός μεταβολής της θέσης του ως προς το χρόνο, όπως αυτή μετράται σε ένα δεδομένο σύστημα συντεταγμένων (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD). Στην κινηματική (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE), είναι μέγεθος διανυσματικό (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%B1), δηλαδή χαρακτηρίζεται τόσο από το μέτρο (μέγεθος) της, όσο και από τη φορά (κατεύθυνση) της."
Στην προκειμένη περίπτωση κανείς δεν ισχυρίζεται ότι στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα. Εάν όμως στα ορθά παραδείγματα που παραθέτεις α), β), γ), δ), προσθέσεις και το ε), τότε ο συνδιασμός τους μπορεί και στις περισσότερες φορές είναι θανατηφόρος.

Eτσι λοιπόν η Τροχαια λεει τα δικα της και οι πανεξυπνοι Δημοσιογράφοι ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ!!! Ας αποτανθουν αυτοι οι κυριοι Δημοσιογράφοι σσε κανενα οργανισμο του εξωτερικου που ασχολειται με τα αιτια των ατυχηματων και αν βρει ΕΝΑ ατυχημα που να ποιστοποιειται ως κυριος υπαιτιος η ''υπερβολικη ταχυτητα'' να μου τρυπησει την μυτη!!!!!

Βλ. το παραπάνω. Πάντως τα στοιχεία δεν είναι αμφισβητήσιμα.
Και για να κάνω και λίγο χιούμορ, να παραθέσω την άποψη που μου έθεσε φίλος πριν μερικά χρόνια: "Κάπνιζε όσο θέλεις. Σε καμμιά ιατρική βιβλιογραφία δεν έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα σκοτώνει..." Βεβαίως το τσιγάρο από μόνο του δεν σκοτώνει. Όπως και η υπερβολική ταχύτητα. Οι συνέπειες αυτών των δύο είναι βλαβερές. Και επειδή υπάρχουν άνθρωποι που κάπνιζαν μια ζωή και δεν έπαθαν καρκίνο στον πνεύμονα ή καταπατούσαν ασύστολα όλα τα όρια ταχύτητας και ούτε τους σταμάτησαν ποτέ αλλά ούτε και τους συνέβη κάτι, δεν πάει να πει πως δεν ρισκάρουν τη ζωή τους και τις ζωές των άλλων. (Δυστυχώς, προσωπικά, ανήκω και στις δυό κατηγορίες. Και σ' αυτήν του καπνιστή και είμαι λάτρης της ταχύτητας. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να κατακρίνω και τα δύο!)

Σε αναλογες μελετες στην Γερμανια κι αλλου στην Ευρωπη και για το συγκεκριμενο παράδειγμα το 70% θα σκοτωνόταν!!! Για μοτο σε αναλογη περιπτωση δεν θα μιλησω!!!!! Για ποια θανατηφορο ταχυτητα μιλάμε? Των 60κμ, των 80, ¨η των 280???????

Εδώ θα σου παραθέσω την άποψη που εξέφρασα στο πρώτο μου post: "Εάν ένα από τα 1.522 θύματα το 2008 και τόσα άλλα από τα προηγούμενα χρόνια μπορούσε να σωθεί είτε από μπλόκο της τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα είτε από τον φόβο να τον σταματήσει η τροχαία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, τότε είμαι υπέρ των ελέγχων, υπέρ των μπλόκων, υπέρ των ραντάρ."

Ελπίζω να μην σε(σας) κούρασα,
πάντα φιλικά,
Δημήτρης.

ntinopoulos
18-03-2009, 00:39
Είναι, δεν είναι εισπρακτικά, αν σεβόμαστε το νόμο κανείς δεν θα εισπράξει τίποτε. Εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να εισπράττουν.

Λυπάμαι που το λέω και γω πολλές φορές μέσα στην απογοήτευσή μου, ότι είμαστε Ελλάδα και τίποτε δε θα γίνει, αλλά όντες ηττοπαθείς δεν θα διορθώσουμε ποτέ τίποτε. Μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα, το έχω δει σε πολλά μέρη του κόσμου να δουλεύει. Αν τα ρίχνουμε στους "άλλους" και στους αστυνόμους που εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να μας γράφουν, μια ζωή μες την κακομοιριά θα είμαστε.

Οδηγάω χιλιάδες χιλιόμετρα στην Β. Ευρώπη και το λιγότερο κάθε 2.000 χλμ που κάνω να συναντήσω κάποιον που με "τσαντίζει" με την οδηγική του συμπεριφορά. Έχω να πατήσω κόρνα πάνω από 3 χρόνια στο αυτοκίνητο. Όσο για την μοτοσυκλέτα, δεν έχω ιδέα πως ακούγεται το μπιπ της. Κατεβαίνω στην Αθήνα και προσπαθώ να επιβιώσω στο κάθε χιλιόμετρο από την αναρχία και την αγένεια των περισσότερων οδηγών.

Άσχετο: Την τελευταία φορά στα φανάρια στο κέντρο, ένας τύπος σκούπιζε τη μύτη του και πέταξε το softex από το παράθυρο έξω. Είμαι δίπλα του και του λέω "τι κάνεις;;;". Με κοιτάει σαν ούφο. Την ξανασκουπίζει και πετάει και το επόμενο. Έχουν γουρλώσει τα μάτια μου μέσα από το κράνος και του γνέφω πάλι. Με ξανακοιτάει πολύ περίεργα. Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν τα πέταγε επίτηδες τα χαρτιά γιατί ΔΕΝ καταλάβαινε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό... Άντε να μιλήσεις για όρια ταχύτητας σ' αυτόν τον άνθρωπο που οδηγάει ανάμεσά μας...
ετσι ακριβως ειναι!η ελλειψη συνειδησης και παιδειας σε ολο της το μεγαλειο!!:mad:!

GeorgeP
18-03-2009, 14:45
Φίλε Γιώργο,
εάν μου επιτρέπεις θα ήθελα να σχολιάσω ορισμένα θέματα από το τελευταίο σου post.



Ειδικά για τους αυτοκινητοδρόμους, τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και το πρωτεύον εθνικό οδικό δίκτυο, όπως αυτό ορίζεται με τις σχετικές αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα όρια ταχύτητας, εκτός των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων που προβλέπονται από το άρθρο αυτό, καθορίζονται και μεταβάλλονται ύστερα από μελέτη και μόνο με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Οι κατά την προηγούμενη και την παράγραφο αυτή αποφάσεις, τίθενται σε ισχύ από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων στις ανωτέρω οδούς.
'Aρθρο 20/παρ. 7/ Κ.Ο.Κ.
.



Σου επιτρέπω και σου παραεπιτρέπω να σχολιασεις τα λεγόμενα μου οχι μια αλλα 1001 φορές!!
Δεν θα διαφωνησω σε τιποτα απο το ποστ σου παρα μονο στην πρωτη και δευτερη παραγραφο σου. Οπως το λεει και ο νομος που παραθετεις στην πρωτη,'
‘’Ειδικά για τους αυτοκινητοδρόμους, τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και το πρωτεύον εθνικό οδικό δίκτυο, όπως αυτό ορίζεται με τις σχετικές αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα όρια ταχύτητας, εκτός των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων που προβλέπονται από το άρθρο αυτό, καθορίζονται και μεταβάλλονται ύστερα από μελέτη και μόνο με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Οι κατά την προηγούμενη και την παράγραφο αυτή αποφάσεις, τίθενται σε ισχύ από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων στις ανωτέρω οδούς. ‘’
'Aρθρο 20/παρ. 7/ Κ.Ο.Κ.'' Αναφερει ΜΟΝΟΝ τους αυτοκινητοδρομους, τους δρομους ταχειας κυκλοφορίας, και το πρωτευον Εθνικό δικτυο και οχι το επαρχιακό!! Εγω μιλουσα για το επαρχιακό δικτυο όπου εκει πεφτουν και το 98% των προστίμων και όπου εκει στηνονται τα ραντάρ!! Διότι στους αυτοκινητόδρομους υπάρχουν τα 130κμ σαν ανωτατο οριο τα οποια ειναι αποδεκτά (λιγα αλλα αποδεκτά), στους δρόμους ταχειας κυκλοφορίας απο 90 (Συγγρου) μεχρι 110 και στο πρωτευον δικτυο απο 70-90 αναλόγως δρομου, στροφων, εδάφους κ.λ.π.!!
Μονον σε αυτους τους δρόμους το οριο αποφασίζεται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ και οχι στο επαρχιακο δικτυο (π.χ. Τριπολη-Καλαματα όπου μετα τις γνωστες στροφες υπαρχει η ευθεια των 5κμ+ κι οπου το οριο ειναι 50κμ αν θυμαμαι καλά!!) το οποιο αποτελει και το 85% του συνολικου δικτυου της χωρας!!!

Και ξερεις γιατι στους αυτοκινητόδρομους δεν επιβαλλονται τοσα προστιμα και σπανιως να υπάρχει φορητο ρανταρ? (όπως και σπανίως εως ΠΟΤΕ γινονται ατυχηματα) Διότι η ΕΕ διατασσει στους αυτοκινητόδρομους να μην υπάρχουν εσοχες (παρκινγκ) παρα μονον σταθμοι ανεφοδιασμου κι αυτοι ανισοπεδως της οδου!!! Και που θα στηθει ο τροχαίος με τον αυτοκινητο του αν δεν υπάρχουν οι εσοχες αυτές? Απλα πουθενα!!! Οσες εσοχες εχουν κατασκευαστει εγιναν παρανόμως ¨η πριν την πρασινη ταμπέλα που οριζει την αρχη του Αυτοκινητόδρομου (π.χ εξοδος απο την Θεσσαλονικη) όπου εσκεμενα τοποθετουνται 2-5 κμ ΠΡΙΝ της πραγματικης αρχης του αυτοκινητοδρομου δια να τοποθετουνται τα φορητα ραντάρ, όμως μετα απο 2-3 προσφυγες στα Ελληνικα και Ευρωπαικα Δικαστηρια, για τις εσοχες και τις κλησεις που δοθηκαν απο οργανα τοποθετημενα σε αυτες τις εσοχες ΜΕΣΑ στους αυτοκινητόδρομους, το φαινόμενο των ρανταρ σε αυτες τις εσοχες ελαττωθηκε κατα πολύ και εκτοτε τοποθετουνται τα GATSOS!!! Κια υτο γινεται διότι οι εσοχες αυτες δυναται να χρησιμοποιηθουν απο όλους όμως το εισερχομενο σε αυτες οχημα ελαττωνοντας ταχυτητα σε μια τεραστια ευθεια αποτελει κινδυνο για το επερχομενο οχημα, το μεγιστο κινδυνο όμως αποτελει το εξερχομενο απο αυτες τις εσοχες οχημα και καταλαβαινουμε όλοι το γιατί!!! π.χ μετά το Αρτεμισσιο εχεις δει πουθενα εσοχη? οχι!!!! Στην Εγναντια Θεσσαλονικη-Αλεξανδρουπολη υπάρχουν σε 2-3 σημεια κι αυτο ειναι όλο (τα κλεινουν τωρα απο οτι εμαθα), στο δε τμημα Ηγουμενιτσα-Θεσσαλονικη πουθενα!!! Απο Αθηνα-μεχρι Καμμενα Βουρλα υπάρχουν αλλα ο δρομος ειναι παλιας κατασκευης και πριν τα μετρα της ΕΕ, απο τα Καμμενα ΒΟυρλα όμως μεχρι Θεσσαλονικη δεν υπάρχει ουτε μια!!!

Ετσι λοιπόν για να υπάρχει αντιστάθμισμα των εσόδων των Δημων (και τα τυχόν επιβληθεντα προστιμα σε αυτοκινητόδρομους στον Δημο απο οπου περναει το σημειο όπου επιβληθηκε το προστιμο πανε) ο καθε Δημαρχος και το Δημοτικο Συμβούλιο πηρε τα ηνία και καθε φορα που χρειαζεται χρηματα διατασσει τον τοπικο Αστυνομικο Δ/ντη για κλησεις!! Και τσουπ να τα ρανταρ στους δρόμους!!! Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια αγαπητε φίλε μου!!!

Υ.Γ. Τα παραπανω ειναι ενας απο τους λογους που ο κος Σταθακης παραιτηθηκε απο την επιτροπη Οδικης Ασφαλειας, το ξαναλεω!! Δεν ειναι χαζος ο ανθρωπος!!!!



Δυστυχώς ο όρος ταχύτητα είναι κάτι άυλο. Η βικιπαίδεια την ορίζει ως εξής:
"Ως ταχύτητα ενός σώματος ορίζεται ο ρυθμός μεταβολής της θέσης του ως προς το χρόνο, όπως αυτή μετράται σε ένα δεδομένο σύστημα συντεταγμένων (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD). Στην κινηματική (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE), είναι μέγεθος διανυσματικό (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%B1), δηλαδή χαρακτηρίζεται τόσο από το μέτρο (μέγεθος) της, όσο και από τη φορά (κατεύθυνση) της."
Στην προκειμένη περίπτωση κανείς δεν ισχυρίζεται ότι στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα. Εάν όμως στα ορθά παραδείγματα που παραθέτεις α), β), γ), δ), προσθέσεις και το ε), τότε ο συνδιασμός τους μπορεί και στις περισσότερες φορές είναι θανατηφόρος. .

Όπως ακριβως το ειπες αγαπητε Δημητρη, Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ!!! Αλλα, παρε α) εναν νορμαλ και νηφάλιο οδηγό που οδηγει με 280 σε κλειστο, Ελληνικο, αδειο αυτοκινητόδρομο π.χ στην Κατερινη (4 λωριδες ανακατευθυνση) τι πιθανοτητες εχει για ατυχημα? Απο 0% εως 10% κι αυτο απο βλαβη του οχηματος του μάλλον!!
Πάρε κι εναν άλλο ο οποιος οδηγει στον ιδιο δρομο, την ιδια ωρα, με 80 αλλα ειναι μεθυσμένος, τι πιθανοτητες εχει αυτός να σκοτωθεί? Πάνω απο 60% και μάλιστα κινδυνευει να πάρει στον λαιμο του και τον άλλον που παει με τα 280 αλλα κι αλλους που πανε με 120!!!
Β) οδηγός νηφαλιος και σωστός οδηγει στο επαρχιακο δικτυο με 90κμ όπου το οριο ειναι 70κμ, βλέπει την ταμπέλα επικυνδυνη στροφη αριστερα και μειωση ταχυττας στα 40κμ, κοβει και παιρνει την στροφη των 180 μοιρων νορμαλ!! Ο ιδιος οδηγός ΔΕΝ προσεχει την/τις ταμπέλα/ες και αναποφευκτως βγαινει απο τον δρόμο!! Τι του πταιει? Η ταχυτητα? Οχι φυσικα, η χαζομαρα του και η απροσεξια του φταιει!!! Διότι και με οτι ταχυτητα πάνω απο τα 40 να πηγαινε πάλι εξω απο τον δρόμο θα εβγαινε στην στροφη των 180 μοιρών!!

Αυτα ειναι λιγα παραδειγματα φιλε Δημητρη, εγω πάντως δεν μπορω να υπακουω στα κελευσματα του καθε αδαη ‘’χωριατη’’ δημαρχου ο οποιος αποφάσισε κατα το δοκουν για να γεμισει την τσέπη του!!! Όπως δεν μπορω να οδηγω στην Κατερινη και στην καθε Κατερινη με 130κμ γιατι το θεωρω χαζο να με παιρνει ο υπνος με τετοιες ταχυτητες σε τέτοιους δρόμους οταν σε άλλες χωρες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ γιαυτους τους δρομους!1 Τι ειναι χαζοι οι Ευρωπαιοι δηλαδη?
Εδω ακομα και οι αμερικανοι αναθεωρησαν αυτο το γελοιο ‘’55μιλια’’ και σε ορισμενες πολιτείες το εκαναν 70 μιλια διότι πολλοι οδηγοι κοιμοντουσαν με αυτην την ταχυτητα και προξενουσαν ατυχηματα σκοτωνοντας άλλους αλλα ακι τους ιδιους τους εαυτους τους!!

gb1200
18-03-2009, 17:29
Σου επιτρέπω και σου παραεπιτρέπω να σχολιασεις τα λεγόμενα μου οχι μια αλλα 1001 φορές!!
Δεν θα διαφωνησω σε τιποτα απο το ποστ σου παρα μονο στην πρωτη και δευτερη παραγραφο σου. Οπως το λεει και ο νομος που παραθετεις στην πρωτη,'
‘’Ειδικά για τους αυτοκινητοδρόμους, τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και το πρωτεύον εθνικό οδικό δίκτυο, όπως αυτό ορίζεται με τις σχετικές αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα όρια ταχύτητας, εκτός των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων που προβλέπονται από το άρθρο αυτό, καθορίζονται και μεταβάλλονται ύστερα από μελέτη και μόνο με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Οι κατά την προηγούμενη και την παράγραφο αυτή αποφάσεις, τίθενται σε ισχύ από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων στις ανωτέρω οδούς. ‘’
'Aρθρο 20/παρ. 7/ Κ.Ο.Κ.'' Αναφερει ΜΟΝΟΝ τους αυτοκινητοδρομους, τους δρομους ταχειας κυκλοφορίας, και το πρωτευον Εθνικό δικτυο και οχι το επαρχιακό!! Εγω μιλουσα για το επαρχιακό δικτυο όπου εκει πεφτουν και το 98% των προστίμων και όπου εκει στηνονται τα ραντάρ!! Διότι στους αυτοκινητόδρομους υπάρχουν τα 130κμ σαν ανωτατο οριο τα οποια ειναι αποδεκτά (λιγα αλλα αποδεκτά), στους δρόμους ταχειας κυκλοφορίας απο 90 (Συγγρου) μεχρι 110 και στο πρωτευον δικτυο απο 70-90 αναλόγως δρομου, στροφων, εδάφους κ.λ.π.!!
Μονον σε αυτους τους δρόμους το οριο αποφασίζεται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ και οχι στο επαρχιακο δικτυο (π.χ. Τριπολη-Καλαματα όπου μετα τις γνωστες στροφες υπαρχει η ευθεια των 5κμ+ κι οπου το οριο ειναι 50κμ αν θυμαμαι καλά!!) το οποιο αποτελει και το 85% του συνολικου δικτυου της χωρας!!!

Και ξερεις γιατι στους αυτοκινητόδρομους δεν επιβαλλονται τοσα προστιμα και σπανιως να υπάρχει φορητο ρανταρ? (όπως και σπανίως εως ΠΟΤΕ γινονται ατυχηματα) Διότι η ΕΕ διατασσει στους αυτοκινητόδρομους να μην υπάρχουν εσοχες (παρκινγκ) παρα μονον σταθμοι ανεφοδιασμου κι αυτοι ανισοπεδως της οδου!!! Και που θα στηθει ο τροχαίος με τον αυτοκινητο του αν δεν υπάρχουν οι εσοχες αυτές? Απλα πουθενα!!! Οσες εσοχες εχουν κατασκευαστει εγιναν παρανόμως ¨η πριν την πρασινη ταμπέλα που οριζει την αρχη του Αυτοκινητόδρομου (π.χ εξοδος απο την Θεσσαλονικη) όπου εσκεμενα τοποθετουνται 2-5 κμ ΠΡΙΝ της πραγματικης αρχης του αυτοκινητοδρομου δια να τοποθετουνται τα φορητα ραντάρ, όμως μετα απο 2-3 προσφυγες στα Ελληνικα και Ευρωπαικα Δικαστηρια, για τις εσοχες και τις κλησεις που δοθηκαν απο οργανα τοποθετημενα σε αυτες τις εσοχες ΜΕΣΑ στους αυτοκινητόδρομους, το φαινόμενο των ρανταρ σε αυτες τις εσοχες ελαττωθηκε κατα πολύ και εκτοτε τοποθετουνται τα GATSOS!!! Κια υτο γινεται διότι οι εσοχες αυτες δυναται να χρησιμοποιηθουν απο όλους όμως το εισερχομενο σε αυτες οχημα ελαττωνοντας ταχυτητα σε μια τεραστια ευθεια αποτελει κινδυνο για το επερχομενο οχημα, το μεγιστο κινδυνο όμως αποτελει το εξερχομενο απο αυτες τις εσοχες οχημα και καταλαβαινουμε όλοι το γιατί!!! π.χ μετά το Αρτεμισσιο εχεις δει πουθενα εσοχη? οχι!!!! Στην Εγναντια Θεσσαλονικη-Αλεξανδρουπολη υπάρχουν σε 2-3 σημεια κι αυτο ειναι όλο (τα κλεινουν τωρα απο οτι εμαθα), στο δε τμημα Ηγουμενιτσα-Θεσσαλονικη πουθενα!!! Απο Αθηνα-μεχρι Καμμενα Βουρλα υπάρχουν αλλα ο δρομος ειναι παλιας κατασκευης και πριν τα μετρα της ΕΕ, απο τα Καμμενα ΒΟυρλα όμως μεχρι Θεσσαλονικη δεν υπάρχει ουτε μια!!!

Ετσι λοιπόν για να υπάρχει αντιστάθμισμα των εσόδων των Δημων (και τα τυχόν επιβληθεντα προστιμα σε αυτοκινητόδρομους στον Δημο απο οπου περναει το σημειο όπου επιβληθηκε το προστιμο πανε) ο καθε Δημαρχος και το Δημοτικο Συμβούλιο πηρε τα ηνία και καθε φορα που χρειαζεται χρηματα διατασσει τον τοπικο Αστυνομικο Δ/ντη για κλησεις!! Και τσουπ να τα ρανταρ στους δρόμους!!! Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια αγαπητε φίλε μου!!!

Υ.Γ. Τα παραπανω ειναι ενας απο τους λογους που ο κος Σταθακης παραιτηθηκε απο την επιτροπη Οδικης Ασφαλειας, το ξαναλεω!! Δεν ειναι χαζος ο ανθρωπος!!!!




Όπως ακριβως το ειπες αγαπητε Δημητρη, Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ!!! Αλλα, παρε α) εναν νορμαλ και νηφάλιο οδηγό που οδηγει με 280 σε κλειστο, Ελληνικο, αδειο αυτοκινητόδρομο π.χ στην Κατερινη (4 λωριδες ανακατευθυνση) τι πιθανοτητες εχει για ατυχημα? Απο 0% εως 10% κι αυτο απο βλαβη του οχηματος του μάλλον!!
Πάρε κι εναν άλλο ο οποιος οδηγει στον ιδιο δρομο, την ιδια ωρα, με 80 αλλα ειναι μεθυσμένος, τι πιθανοτητες εχει αυτός να σκοτωθεί? Πάνω απο 60% και μάλιστα κινδυνευει να πάρει στον λαιμο του και τον άλλον που παει με τα 280 αλλα κι αλλους που πανε με 120!!!
Β) οδηγός νηφαλιος και σωστός οδηγει στο επαρχιακο δικτυο με 90κμ όπου το οριο ειναι 70κμ, βλέπει την ταμπέλα επικυνδυνη στροφη αριστερα και μειωση ταχυττας στα 40κμ, κοβει και παιρνει την στροφη των 180 μοιρων νορμαλ!! Ο ιδιος οδηγός ΔΕΝ προσεχει την/τις ταμπέλα/ες και αναποφευκτως βγαινει απο τον δρόμο!! Τι του πταιει? Η ταχυτητα? Οχι φυσικα, η χαζομαρα του και η απροσεξια του φταιει!!! Διότι και με οτι ταχυτητα πάνω απο τα 40 να πηγαινε πάλι εξω απο τον δρόμο θα εβγαινε στην στροφη των 180 μοιρών!!

Αυτα ειναι λιγα παραδειγματα φιλε Δημητρη, εγω πάντως δεν μπορω να υπακουω στα κελευσματα του καθε αδαη ‘’χωριατη’’ δημαρχου ο οποιος αποφάσισε κατα το δοκουν για να γεμισει την τσέπη του!!! Όπως δεν μπορω να οδηγω στην Κατερινη και στην καθε Κατερινη με 130κμ γιατι το θεωρω χαζο να με παιρνει ο υπνος με τετοιες ταχυτητες σε τέτοιους δρόμους οταν σε άλλες χωρες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ γιαυτους τους δρομους!1 Τι ειναι χαζοι οι Ευρωπαιοι δηλαδη?
Εδω ακομα και οι αμερικανοι αναθεωρησαν αυτο το γελοιο ‘’55μιλια’’ και σε ορισμενες πολιτείες το εκαναν 70 μιλια διότι πολλοι οδηγοι κοιμοντουσαν με αυτην την ταχυτητα και προξενουσαν ατυχηματα σκοτωνοντας άλλους αλλα ακι τους ιδιους τους εαυτους τους!!




:sm5::sm5:

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:D:D:D

TEOSS
21-03-2009, 20:44
φιλε GeorgeP σχεδον ολα οσα γραφεις ειναι ψευδη και ανακριβειες (απο τις δυνατοτητες των radar-ladar, μεχρι οτι ο δημαρχος διαταζει τον...αστυνομικο).Για τα αντιρανταρ,ο κατοχος της συσκευης πρεπει με εγγραφα να αποδειξει οτι δεν εκπεμπει οποιαδηποτε συχνοτητα.

Arkas
21-03-2009, 21:46
φιλε GeorgeP σχεδον ολα οσα γραφεις ειναι ψευδη και ανακριβειες (απο τις δυνατοτητες των radar-ladar, μεχρι οτι ο δημαρχος διαταζει τον...αστυνομικο).Για τα αντιρανταρ,ο κατοχος της συσκευης πρεπει με εγγραφα να αποδειξει οτι δεν εκπεμπει οποιαδηποτε συχνοτητα.
Φίλε Θοδωρή,
σε παρακαλώ μην ανεβάζουμε τους "τόνους" χωρίς λόγο.
Ας αποφεύγουμε τις οξείες αντιπαραθέσεις που μόνον ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στις διαπροσωπικές και διαδικτυακές μας σχέσεις.
Ας λείπουν από την παρέα μας οι βαρείς χαρακτηρισμοί και ας κινούμαστε στα πλαίσια του εποικοδομητικού διαλόγου και της καλόπιστης κριτικής.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δημήτρης.

droggitiszak
21-03-2009, 22:56
Φίλε Θοδωρή,
σε παρακαλώ μην ανεβάζουμε τους "τόνους" χωρίς λόγο.
Ας αποφεύγουμε τις οξείες αντιπαραθέσεις που μόνον ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στις διαπροσωπικές και διαδικτυακές μας σχέσεις.
Ας λείπουν από την παρέα μας οι βαρείς χαρακτηρισμοί και ας κινούμαστε στα πλαίσια του εποικοδομητικού διαλόγου και της καλόπιστης κριτικής.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δημήτρης.

:sm8:συμφωνώ κ επαυξάνω Δημήτρη. μπορούμε όλοι να έχουμε τις επιφυλάξεις μας ή τις διαφωνίες μας για όποια γνώμη εκφράζεται σε οποιοδήποτε θέμα αλλά ταυτόχρονα πιστεύω ότι έχουμε την ευχέρεια να είμαστε ταυτόχρονα ευγενικοί στις τοποθετήσεις μας.
Παρακολουθώ το θέμα εξ αρχής και ενώ είμαι κι εγώ ψιλοαρνητικός στην γενικότερη ( όχι του GeorgeP ) φιλοσοφία "όλα τα σήματα είναι άκυρα και υπερβολικά" , οφείλω να ομολογήσω ότι οι τοποθετήσεις του GeorgeP είναι σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι ψαγμένες και τεκμηριωμένες βάσει χρόνου και κόπου που φαίνεται έχει δαπανήσει ,ενώ οι προσωπικές του απόψεις για το πως λειτουργεί το σύστημα παρουσιάζουν κι αυτές μια διάσταση της σημερινής πραγματικότητας η οποία σε άλλους ξενίζει κ άλλους τους εκφράζει.

Προσωπικά σαν αναγνώστης του θέματος, θεωρώ ότι διαβάζοντας τα ποσταρίσματα έχω βγει κερδισμένος από ιδέες και γνώσεις και εφόσον θελήσω να επιβεβαιώσω κάτι, έχω αποκτήσει έναν τρόπο για να ξεκινήσω την δική μου έρευνα .
Με πολύ σύνεση δε κ ενδιαφέρον διάβασα τα στατιστικά στοιχεία των ατυχημάτων καθώς τις απόψεις που υποστηρίζουν την συντηρητική οδήγηση , προβληματιζόμενος για το αν , πότε και πόσο θα πρέπει να ανοίγω το γκάζι μου .
Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που αφιερώσατε , για τις εμπειρείες και τις γνώσεις σας , δημιουργώντας ένα "ζουμερό" θέμα από το οποίο μπορούμε όλοι να ωφεληθούμε.

TEOSS
21-03-2009, 23:21
Χωρις παρεξηγηση,θελω να πω οτι στην πραξη η λειτουργια των radar ειναι ανεπηρεαστη απο αυξομειωση ταχητητας,υπαρξη πινακιδας(δεν σημαδευεις την πινακιδα, φαναρι μοτο)καθως και ταχυτητας(εχω ¨βγαλει¨ porsche με 243, φιλο απο Πατρα τον ¨εβγαλαν¨ με 280).Στα εποχουμενα δεν χρειαζεται να εξομοιωθει η ταχυτητα με του παραβατη.Ελεγχοι μπορουν να γινουν οπουδηποτε,το σημειο μετρησης δεν ειναι υποχρεωτικα σημειο σταθμευσης(μια οποιαδηποτε παραβαση,οπως η υπερβαση ταχητητας,μπορει να εντοπισθει απο πεζο τροχονομο και να διαβιβαστει με ασυρματο στο μπλοκο που εχει τις προδιαγραφες για ασφαλη σταθμεση του παραβατη.Υπαρχουν περιπτωσεις που εχουν εντοπισθει ακομα και απο το ελικοπτερο!) Οι δημαρχοι δεν ειναι δικτατορες ουτε αποφασηζουν αυθαιρετα οτι θελουν...και σαφως ΔΕΝ διαταζουν. Αν θελεις μπορουμε να βρεθουμε ωστε να διαπιστωσεις ο ιδιος τα ανωτερω!

:sm8::sm8::sm8:

GeorgeP
22-03-2009, 01:41
Χωρις παρεξηγηση,θελω να πω οτι στην πραξη η λειτουργια των radar ειναι ανεπηρεαστη απο αυξομειωση ταχητητας,υπαρξη πινακιδας(δεν σημαδευεις την πινακιδα, φαναρι μοτο)καθως και ταχυτητας(εχω ¨βγαλει¨ porsche με 243, φιλο απο Πατρα τον ¨εβγαλαν¨ με 280).Στα εποχουμενα δεν χρειαζεται να εξομοιωθει η ταχυτητα με του παραβατη.Ελεγχοι μπορουν να γινουν οπουδηποτε,το σημειο μετρησης δεν ειναι υποχρεωτικα σημειο σταθμευσης(μια οποιαδηποτε παραβαση,οπως η υπερβαση ταχητητας,μπορει να εντοπισθει απο πεζο τροχονομο και να διαβιβαστει με ασυρματο στο μπλοκο που εχει τις προδιαγραφες για ασφαλη σταθμεση του παραβατη.Υπαρχουν περιπτωσεις που εχουν εντοπισθει ακομα και απο το ελικοπτερο!) Οι δημαρχοι δεν ειναι δικτατορες ουτε αποφασηζουν αυθαιρετα οτι θελουν...και σαφως ΔΕΝ διαταζουν. Αν θελεις μπορουμε να βρεθουμε ωστε να διαπιστωσεις ο ιδιος τα ανωτερω!

:sm8::sm8::sm8:
απο το πρωτο μυνημα σου το κατάλαβα οτι εισαι της ΕΛΑΣ αλλα αυτο δεν εχει τοση σημασία (και δεν με αφορά) καθολου, εξάλλου την ιδια συζητηση ειχα σε άλλο φορουμ (του βαραντερο) με καποιον συναδελφο σου ο οποιος ηταν στην Τροχαια και μου ελεγε τα ιδια ακριβως που λες κι εσυ!!! Ετσι μια μερα συναντηθήκαμε και με πηγε στην Φωκιδα όπου και υπηρετουσε κι εντελως συναδελφικά σαν μοτοσυκλετιστες και οι δύο του ζητησα και συμφωνησε να κανουμε ενα πειραμα. Βγηκαμε λοιπόν σε μια ευθεια και του ζητησα να με μετρησει (με το αυτοκινητο ημουν) για να δουμε αν το RF ρανταρ δουλευε σωστά.....δουλευε!!
Μετά τοποθετησα το αντιρανταρ στο παρμπριζ και του ειπα να κανουμε το ιδιο πραγμα, ξερεις ποσες φορές προσπαθησε να μετρησει ταχυτητα? 15!!! ξερεις γιατί? γιατι το οργανο εβγαζε ''error XX''!!ξερεις γιατί? διότι την ωρα που τσιριζε το αντιρανταρ εγω επεφτα στα φρένα!!!! Δεν το πιστευε!!!!!
Τον ρωτησα αν οι χειριστες των ρανταρ περνανε κάποιο ειδος εκπαιδευσης στα αντιμετρα των ρανταρ και στους τρόπους διαφυγης που εχει ο οδηγός του σκοπευόμενου αυτοκινητου, μου απαντησε πως οχι διότι θεωρειται οτι ειναι πολυ μικρο το ποσοστό αυτων που γνωριζουν τις μικρες αυτες λεπτομερειες κι ετσι δεν υπαρχει λογος!!!!!!!! Μετα ρωτησα αν εχει κανεις διαβάσει το μανουαλ των μηχανηματων αυτων, μου απαντησε ''μανουαλ? ποιο μανουαλ? μας εδειξαν πως λειτουργουν και αυτο ειναι όλο!!!!'' Αν μου ειπε ψεμματα σου λεω κι εγω!!!! Στο μανουαλ των lazer ρανταρ αναφερεται λεπτομερως το πως λειτουργουν, το πως πρέπει να γινει η σκόπευση, υπο ποια μαξιμουμ γωνία ως προς τον σκοπευτη και το σκοπευομενο οχημα (22 μοιρες αν δεν ξερεις) το οποιο ειναι γνωστο σαν cossine effect και ειναι ο νο 1 παραγοντας λανθασμενης σκόπευσης και τελκα ενδειξη ταχυτητας κι αλλα πολλα που οι συναδελφοι σου τα περνατε μάλλον στα ψιλά ¨η δεν τα διαβαζετε καθόλου! Παρόλα αυτα αναφερονται μεσα σε ενα απο τα λινκς που παραθετω στο προηγουμενο μακροσκελες ποστ μου!
Φυσικα και τα RF ρανταρ εχουν τους δικους τους περιορισμους με κοινο σημειο και των δυο το cossine effect. Καλο θα ηταν να τα διάβαζες πριν ποσταρεις, αν δεν σε βοηθανε τα αγγλικα σου ζητησε απο καποιον να το κανει για σενα!! Ακομα, μεσα απο τα λινκς των εταιρειων κατασκευης αυτων των ρανταρ που παραθετω στο ιδιο μακροσκελες ποστ μου και τις οποιες συσκευες χρησιμοποιει και η ΕΛΑΣ υπάρχουν τα μανουαλς, κατεβασε τα και μελετησε τα. Όπου δεν υπαρχουν μπορεις να τους τα ζητησεις και να στα στειλουν. Εγω ετσι εκανα, και μάλιστα σε δυο περιπτωσεις επικοινωνησα τηλεφωνικως μαζί τους, δεν τα εβγαλα απο το κεφάλι μου φιλε μου!!

Τωρα για το θεμα ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ενα ραντάρ προκειμενου να παρει ενδειξη ταχυτητας, συμφωνω ότι εχεις βγάλει porsce με 243 και δεν σκοπευες την πινακιδα, αλλα δεν χειριζοσουν laser radar αλλα RF. Aν προσεχες το βιντεάκι που εχω ποστάρει (που δυστυχως για σενα δεν ειδες αλλα ευτυχως όλοι οι αλλοι προσεξαν) θα παρατηρουσες οτι, η σκόπευση ειναι απο γεφυρα με laser radar, στην ελλαδα, και απο συναδέλφους σου, θα εβλεπες δε οτι η κοκκινη τελιτσα κατα την σκόπευση ειναι ΜΟΝΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΗς ΜΟΤΟ!!! ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΕΔΩΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΝΩ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Π.Χ ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΣΕ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΕΔΙΝΕ ''err''!!
Το γιατι το εξηγω και πάλι σε εκεινο το μακροσκελες ποστ μου να μην τα ξαναλέω!!!

Ακομα στα παραθετόμενα λινκς θα εβλεπες ότι ο κατασκευαστης των RF ρανταρ δινει μαξιμουμ αποσταση σκόπευσης τα 600μ-1000μ, (στα Laser 600m) ετσι ενα αυτοκινητο που κινειται με 243κμ την ωρα ητοι 4050μ το λεπτό μεχρι να το σκοπευσης στο χιλιομετρο και να παρεις ενδειξη εχει περασει απο δίπλα σου μεχρι να πεις ''πιασ........'' (απο το ''πιαστονε'')!!! Με άλλα λογια ουτε τι χρωμα εχει δεν θα πολυκαταλαβαινες!! απλες πραξεις μαθηματικων είναι!! (243κμ=243000μ:60 λεπτα=4050μ το λεπτό=68μ το δευτερόλεπτο! Δηλαδη στο χιλιομετρο που σκοπευεις εσυ μεσόλαβουν και 2-3 δευτερόλπετα (εφοσον δεν υπάρχει κινηση κι αλλοι λογοι καθυστερησης) μεχρι να παρεις ενδειξη (αρα -204μ=796 υπολοιπομενα μετρα να το σταματησεις), μεχρι να δωσεις εντολη σταματηματος και να βγει οσυναδελφος σου στον δρόμο αλλα 5 τουλαχιστον αρα -340μ ακομα (ητοι 340+204=544μ) και υπολοιπονται αλλα 456μ για να σταματησεις το οχημα!! Πες μου που μπορει να γινει αυτο με ασφάλεια τοσο του οχηματος οσο και των αλλων επερχομενων οχηματων αλλα και του συναδέλφου σου που παει να σταματησει το οχημα και θα σου πω......εκανα λαθος!!!!!! Ουτε τον αριθμο του δεν θα προλαβεις να παρεις φίλε μου!!

Για τα σημεια σταθμευσης των οχηματων της τροχαιας σε αυτοκινητοδρομους προκειμενου να καταγραψουν παραβασεις των οριων ταχυτητας να σου πω ότι οι αστυνομικοι δεν ειναι υπεράνω του νόμου!! Και ο νομος λεει ότι πρεπει πρωτα να διασφαλιζεται η ασφαλεια και η ακεραιότητα των οργανων που πραγματοποιουν τον ελεγχο αλλα κυριως η ασφαλεια των οδηγων, ελεγχομενων και ακολουθουντων του ελεγχομενου!! Τωρα αν ο καθε τροχαίος σταματαει το περιπολικο στην δεξια ακρη της Εγναντιας στοχευει με το ρανταρ και σταματάει αυτοκινητο παραβαινων το οριο στο ιδιο σημειο, φυσικα και μπορει να το κανει με δικη του αποφαση, αν όμως πεσει επανω στο σταματημενο κι ελεγχομενο αυτοκινητο "η στο περιπολικο ενα άλλο ακολουθών τότε πανε όλοι οι συανδελφοι σου κατηγορουμενοι!! Οσοι επιζησουν φυσικά!!!! κι αν υπα΄ρχει και πολιτης νεκρος....βραστα!!!
Ρωτα εκει τους συναδελφους σου να σου πουν την διαδυκασια!! Επαναλαμβανω ΣΤΟΥς ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ!!!! Στο επαρχιακο δικτυο και στις πολεις ειναι αλλη υπόθεση!! Εξάλλου πεζός(!) αστυνόμος σε αυτοκινητόδρομο δεν εχει παρατηρηθει ακόμη, ουτε κανενα ελικόπτερο δεν θα σηκωθει για τον ταδε που παει με 300 στην ευθεια της Θηβας!! Εδω δεν σηκωνονται τα ελικοπτερα της ΕΛΑΣ οταν ειναι ζητημα ζωης και θανατου θα σηκωθει για εναν τρελό? Κιαντε και σηκωνόταν, μεχρι να φτασει στο σημειο ο ''τρελός'' θα ειχε αράξει πινοντας τον καφε του ¨η θα ειχε φτασει στον προορισμο του!!! Αντε βρες τον!!

Για τους δημαρχους, αμφιβάλεις οτι οι κλησεις πανε στους δημους? αμφιβάλεις ότι οι δημαρχοι αποφασίζουν (αν οχι όλοι...οι περισσότεροι ειδικα στην επαρχία)για την συχνοτητα των μπλόκων για ταχυτητα στους δημους τους??? αμφιβάλεις οτι ο ταδε Αστυνομικος διευθυντης της ταδε πόλης εχει πολιτικό προιστάμενο τον εκαστοτε Υπουργο Εσωτερικων τωρα πια και αμεσως επόμενο πολιτικο προιστάμενο τον δημαρχο της περιοχης ειδικα αν αυτος ο δημαρχος ειναι του εκαστοτε κυβερνωντος κομματος? αλλα και να μην ειναι του κυβερνωντος κομματος στο προφορικο οργανογραμμα του υπουργειου Εσωτερικων ετσι ειναι κατοχυρωμενο εξ απ'ανεκαθεν!!! αν αμφιβαλεις δεν εχω τίποτε άλλο να σου πω παρα μονον ψαξε το καλυτερα!!

Και για να κλεισω αυτο το επισης μακροσκελες ποστ μου σου λεω να κανεις μια αναδρομη σε προηγουμενα ποσταρισματα μου, θα διαπιστωσεις ότι ότι λεω το τεκμηριωνω κυρίως με παραθετόμενα λινκς εκτος κιαν προκειται για μηχανολογικα θεματα όπου εκει ειναι δυσκολο να ανεβασω τα μηχανολογικα βιβλια όπου ανατρεχω!!!!

παντα φιλικα και χωρις ιχνος ειρωνίας
Γιωργος

TEOSS
22-03-2009, 04:34
1)Δεν τεκμηριωνεις τιποτα
2)Δεν καταλαβες τιποτα απο΄τι σου γραφω
3)Εχω διαβασει πολλα δικα σου ποστ
4)Σκεψου λιγο την πιθανοτητα να μην εισαι ΘΕΟΣ οποτε...
5)Ισως καποιος θνητος να γνωριζει κατι καλητερα
6)Δεν θα απαντουσα στο ποστ σου, αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι αυτα που γραφεις:
ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ

GeorgeP
22-03-2009, 11:28
1)Δεν τεκμηριωνεις τιποτα
2)Δεν καταλαβες τιποτα απο΄τι σου γραφω
3)Εχω διαβασει πολλα δικα σου ποστ
4)Σκεψου λιγο την πιθανοτητα να μην εισαι ΘΕΟΣ οποτε...
5)Ισως καποιος θνητος να γνωριζει κατι καλητερα
6)Δεν θα απαντουσα στο ποστ σου, αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι αυτα που γραφεις:
ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ
αααα, μάλιστα τωρα κατάλαβα!!!! απο το 4 και το 5 βγαινει όλο το νοημα!! Για το θεμα ρανταρ ταχυτητας φιλε μου εχω κανει διατριβη!!!! Δεν υπάρχει μανουαλ τετοιου που να μην το εχω διαβάσει!! Στην αμερικη φιλε μου εχω ζησει αρκετα χρόνια, ο καλυτερος φίλος μου ηταν και ειναι αστυνόμος και μετεπειτα διοικητης των state truper αστυνομικων!! Ξερεις τι ειναι αυτοι? αυτοι ειναι που σε σταματάνε με ρανταρ σε καθε μικρο ¨η μεγάλο highway και οι οποιοι χρησιμοποιουν τα τελειότερα μηχανηματα σε RF & laser!!! Απο εκει εμαθα πολλα, ξερεις γιατι? διότι αυτοι οι ανθρωποι πρωτα μαθαινουν τα αντιμετρα και μετα το μηχανημα!! γιαυτο και τα jummers (ξερεις τι ειναι αυτό?) δεν ειναι παρανομα εκει και φυσικα ουτε οι συσκευες αντιραντάρ!!!

Αν κατάλαβες δεν παροτρυνω κανεναν να παρανομησει!! Το ποστ μου εχει θεση τεχνικης ενημερωσης κι αντιμετρων όπως απο το Νομο εχουμε ολοι το δικαιωμα να εχουμε και τιποτε άλλο!!!! Εξάλλου αυτος ειναι και ο λογος της τοποθετησης απο το ΥΠΕΧΩΔΕ ταμπελων προειδοποιησης ''ελεγχου οριου ταχυτητας με μηχανικα μεσα'', Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ για τον οδηγό!!

Αν με το ''ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ '' θεωρεις τον εαυτό σου ''φυλακα 'αγγελο'' των απανταχου μοτοσυκλετιστων σε πληροφορω οτι ειναι μεγάλα παιδια, ενηλικες και δεν εχουν αναγκη απο νουθεσίες του τυπου ''η ταχυτητα σκοτωνει'',¨η ''να τηρεις τα ορια μην σε πιασει κανα ρανταρ'' κ.λ.π., μπορουν αγαπητε να αποφασιζουν μονοι τους!!!
Οταν λοιπόν σε αυτοκινητόδρομο βάλεις το περιπολικο στην δεξια ακρη του για να κανεις ελεγχο στα οχηματα σκεψου ποιος ''ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ''. Ισως τοτε καταλαβεις γιατι στην Γερμανια π.χ και σε άλλες Ευρωπαικες χωρες σε αυτοκινητοδρομους δεν υπάρχουν ορια ταχυτητας και δεν στηνονται Τροχαίοι!!!

Δεν θα ασχοληθω άλλο μαζι σου για το θεμα, οσοι θελουν να μαθουν κατι παραπάνω (αν θελουν) μπορουν να με ρωτησουν, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ θα ασχολουμαι απο εδω κι εμπρος για το θεμα!!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ!!!

Τελος

GeorgeP
23-03-2009, 17:09
συνεχιζοντας την ενημερωση στο παρακατω βιντεο στις ΗΠΑ βλέπετε ενα ρανταρ τυπου laser pro three (ειναι οτι πιο εξελιγμενο- δεν υπα΄ρχει στην Ελλαδα/Ευρωπη). Προσεξτε οτι η στοχευση δεν ειναι πια με κουκιδα αλλα με ''κουτακι'' το οποιο διευκολυνει τον χειριστη στην σκοπευση η οποια γινεται και πάλι στην πινακιδα ¨η στο φαναρι του οχηματος!!
Οπου υπαρχει ενδειξη ''----'' επι πολλω σημαινει οτι το οχημα ειναι εφοδιασμενο με ''jammer'', και όπου επι λιγο χρονικο διαστημα οτι η ακτινα δεν εχει ''δει'' καθετο σημειο!!! Προσεξτε τον χρονο που απαιτειται για την στοχευση - και μιλαμε για ρανταρ σε τριποδο - και τι σημαινει αυτο σε χρονο αντιδρασης απο μερος του οδηγου εφόσον διαθετει συσκευη αντιρανταρ, αλλα και τι σημαινει σε χρόνο σταματηματος του οχηματος απο το οργανο οταν αυτο κινειται με 150+κμ!!! (δεν λεω για παραπάνω!!)

http://www.youtube.com/watch?v=QiFbkyjI7nk

GeorgeP
06-04-2009, 16:40
και το τελευταίο μου ποστ σε αυτην την ενωτητα ειναι το παρακατω λινκ

http://www.bloka.com/phpBB3/viewtopic.php?f=45&t=5766

μεσα σε αυτο το λινκ αφου το διαβάσετε προσεκτικα για να δειτε τι απαγορευεται και τι οχι σχετικα με τα αντιρανταρ ανιξτε και το ''εγγραφο 1'' το οποιο ειναι απο το Υπουργειο Μεταφορων και το οποιο δηλωνει ρητά οτι ''ως εκ τουτου, δεν τιθεται ζητημα απαγορευσης συσκευων εντοπισμου ρανταρ''.

Το εγγραφο ειναι απο τις 19/12/06 απο τον Προεδρο της επιτροπης μελετης και αναθεωρησης του ΚΟΚ (ο οποιος αναθεωρηθηκε κι εφαρμοσθηκε 6 μηνες μετά) με κοινοποιηση στον ιδιο τον Υπουργο.
Στο εγραφο 2 θα δειτε την σχετικη απαγορευση στον νεο ΚΟΚ των συσκευων αυτών εκτος κι αν ο κατοχος διαθετει την σχετικη αδεια για τις προυποθεσεις της οποιας οριζεται, στο εγγραφο 3, οτι θα αποφασισουν οι Υπουργοι Δ.Ταξησ, Μεταφορων, Δικαιοσυνης και Επικοινωνιών και η οποια δεν εχει αποφασισθει ακομα!!! Αρα πως απαγορευεται κατι το οποιο δεν εχει αποφασισθει το γιατι απαγορευεται και το πως νομιμοποιειται με μια αδεια που ΔΕΝ εχει αποφασισθει ακομη!!
Το Βloca απο οπου και το αρθρο εκανε ερευνα με την νομικη του ομαδα και κατεληξε στα συμπεράσματα που διαβάζετε!!

TEOSS
14-04-2009, 23:51
Σήμερα το πρωί έγινε ατύχημα στο 40χμ της παλαιάς εθνικής προς Κόρινθο επειδή κάποιος χαζός πάτησε απότομα φρένο μόλις είδε μπλόκο της τροχαίας στο…αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Λόγο του γεγονότος και προς αποκατάσταση της αλήθειας αποφάσισα να γράψω λίγα πράγματα για ότι αναφέρεται σε αυτή την ενότητα.
Ο G.P έγραψε: προσέξτε α) τις ταχύτητες που κινούνται τα οχήματα, β) τα err 01 γιατί δεν ‘’κτύπησε’’ πινακίδα, γ) την απόσταση μεταξύ laser και οχήματος (δεν είναι πάνω από 500μ, δ) το χρόνο που χρειάζεται το laser gun για να δώσει ένδειξη και ε)
πόσο τον παίδεψε η μοτοσικλέτα μιας και το φανάρι δύσκολα σημαδεύεται!!
Και το (ε) με 46κμ, αν πήγαινε με 146 δεν θα έβλεπε τίποτα!!!
_ Η αλήθεια: ΔΕΝ είναι τροχονομικος έλεγχος, δεν γνωρίζουμε ποιος χειρίζεται το ladar .Δεν χρειάζεται να σημαδεύεις πινακίδα-φανάρι ,ένδειξη παίρνει από οποιαδήποτε επιφάνεια όπως προφυλακτήρα, ψυγείο, Κάρτερ, ανθρώπινο σώμα κ.α.
Τον δυσκολεύει η μέτρηση γιατί δεν έχει σταθερή στοχεύση . Το συμπέρασμα ε) βγαίνει από ΜΙΑ (1) μέτρηση ενός άσχετου στο you tube???--- Τα αλλά βίντεο επίσης από το you tube δεν είναι καν άξια σχολιασμού διότι πασιφανώς πρόκειται για διαφημίση συσκευών παρεμβολών των radar.

Ο G.P έτρεψε:
θα χρειαστούν τουλάχιστον 5¨- 6¨ για σωστή ένδειξη, άρα η σκόπευση θα γίνει στα 600+μ το όχημα θα έχει καλύψει ήδη τα πρώτα 250μ από τα 500-600μ που θα πετύχει η σκόπευση και βρίσκεται ο Τροχαίος υπολύποντα ακόμη 250-350μ για να μας σταματήσει ο Τροχαίος πράγμα δύσκολο!! Στην δεύτερη περίπτωση (των 610μ) τα πράγματα δυσκολευουν για τον Τροχαίο ακόμη πιο πολύ!!.Και στις δυό περιπτωσεις πρέπει να έχουμε αδειο ανοιχτό δρόμο (Εθνική ¨η επαρχιακό δικτυο), να κινούμαστε με χαμηλές ταχύτητες (οχι πάνω από 100κμ) για να μπορέσει να μας κτυπήσει το laser και να πάρει σωστή ένδειξη και να υπάρχουν κι αρκετά μετρα δρόμου για να μπορέσει να μας σταματήσει ο Τροχαίος!!Γιαυτό αυτά τα ραντάρ χρησιμοποιουνται σε επαρχιακους δρόμους όπου τα όρια είναι χαμηλά…….!Για όλα τα παραπάνω ρανταρ χρησιμοποιούνται σε επαρχιακους δρόμους και σπανιότατα σε αυτοκινητοδρομους όπου κι εκει το όριο είναι 120-130κμ και σταματάνε τα οχήματα που κινούνται με 150κμ μεν αλλά όταν όλα τα άλλα είναι ευνοικά π.χ αδειος δρόμος όπως στην Εγνατία που περνάει ένα
αυτοκίνητο ανα 10λεπτο!!!Τα παρακατω ειναι γενικες πληροφοριες που
αξιοποιωντας τες ο καθενας με τον τροπο του μπορουμε σχετικα ευκολα να
ξεφευγουμε από τα ανταρ της τροχαιαςΤο laser Gun εκπέμπει μια πολύ λεπτη
ακτίνα φωτός σε απόσταση μέχρι και 5 κμ!!!!!Αυτό είναι αλήθεια, αλλά πέστε
μου ένα χέρι το οποίο μπορεί να κρατησει σταθερή την λεπτη αυτη ακτίνα
στοχευοντας σε αυτήν την απόσταση μια πινακίδα αυτοκινητου ¨η ένα φαναρι
μοτοσυκλέτας!!!! Ουτε καν μπορεί να δει ο αστυνομικός την πινακίδα ¨η το
φαναρι τη μοτο!! Το ασφαλές βεληνεκές τους για μια σκόπευση ακριβειας
είναι τα 500μ και ένας ''χεράς'' μπορεί να το φτάσει στο χιλιόμετρο!!!Οταν
σε ''κτυπήσει'' η ακτίνα laser δεν σημαινει ότι σε ''τσάκωσε'' κιόλας
διότι μέχρι να στοχευσει στην πινακίδα κυκλοφορίας για να πάρει ένδειξη η
ακτίνα του έχει περάσει μέσα από την καμπινα του αυτοκινήτου το αντιραντάρ
(αν διαθετεις) έχει λαλησει από πιο πριν (μιας και διαθέτει ευρεου
φάσματος περιοχη ανιχνευσης και δεν χρειάζεται να κτυπηθει το ίδιο το
αντιραντάρ) προειδοποιώντας σε και όταν τελικά πετύχει την πινακίδα εσύ
έχεις κοψει ταχυτητα κατα πολύ!!!!Αν κινείσαι με μοτο και ταχύτητες των
150+ κμ σε Εθνικό δικτυο τα laser είναι άχρηστα, διότι τα 150κμ
αντιστοιχουν σε 42μ+ το δευτερόλεπτο όπως προειπα, άρα μέχρι το laser να
βρεί το φανάρι της μοτο και να πάρει ένδειξη τα 500μ για ασφαλή ένδειξη
έχουν πάει περιπατο μιας και τα έχεις καλύψει σε 10''!! αν μάλιστα τους
δεις κι επιταχύνεις τότε θα πάρουν ένδειξη ''error'' και τέλος!! Το ίδιο
συμβαινει και στο αυτοκίνητο με την διαφορά ότι εκει στοχευουν πινακίδα!!!
Αν μάλιστα η πινακίδα είναι λίγο κυρτη πανω/κάτω τότε δεν θα δειξει καμια
ένδειξη το μηχάνημα!! Η ακτίνα laser διαθλάται σε οτιδήποτε δεν είναι
απολύτως κάθετο προς αυτήν π.χ παμπρίζ, ζελατίνες μοτο κ.λ.π.Τα laser
χρησιμοπουνται σε δρόμους με όριο τα 60-70κμ ουτως ώστε να παιρνουν
ασφαλές ενδείξεις σε μικρή αποσταση και να σταματάνε τους οδηγους με
ασφάλεια!!!Αυτα δεν τα λέω εγώ αλλα αναγράφονται στις οδηγίες χρήσης όλων
των εγχειριδίων αυτών των μηχανημάτων!!!!
_ Η αλήθεiα είναι ότι όλα τα ανωτέρω είναι εντελώς αυθαίρετα και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Δεν αναγράφονται σε κανένα τεχνικό εγχειρίδιο.

Ο G.P.εγραψε:
τα RF είναι άλλη ιστορία μιας και
α) δεν εκπέμπουν ακτίνα αλλά ηχητικό σημα στις πάντες Κ,ΚΑ το οποίο κατα
την εκπομπή του από την κάνη του όπλου ξεκινάει σαν κουκίδα κι ανοιγει όσο
απομακρυνεται από αυτην σαν ένα ισοσκελές τριγωνο σε σχ'ημα χωνιου!!
_ Προφανώς από λάθος η αστείο αναφέρεται η φραση <ηχητικο σημα> για το τμημα
της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας Κ,Κa η X,Ku κ.α.

TEOSS
14-04-2009, 23:51
Ο G.P.εγραψε:
Και οι δυό τυποι δεν παιρνουν ένδειξη σε
επιβραδύνοντα ¨η επιταχύνοντα οχηματα οποιουδήποτε τυπου!!!!! Αυτός είναι
και ο λόγος που στην περίπτωση των καμουφλαρισμένων τροχαιων οχηματων
εφοδιασμένα με ρανταρ ταχυτητας και τα οποια έρχονται και ''κτυπάνε'' τα
προς έλεγχο αυτοκίνητα (μονον αυτοκίνητα) από πίσω σταθεροποιοντας εν
πρώτοις την ταχύτητα τους με αυτήν του προπορευόμενου και προς μέτρηση
οχηματος και μετά πατάνε την σκανδάλη/μπουτον του ραντάρ! Αν ο οδηγός του
προς έλεγχο οχήματος τους αντιληφθεί (με ενα αντιραντάρ π.χ εξοπλισμένο
για από πίσω κτυπήματα) και κόψει ¨η επιταχύνει οι τροχαίοι το έχασαν το
παιχνίδι!! Το ίδιο κι αν κανει αριστερά ¨η δεξιά αντι να συνεχίσει την
ευθεία κινηση του
_ Η αλήθεια είναι ότι το μπλοκάρισμα γίνεται ΜΟΝΟ σε έντονες μεταβολές της
ταχύτητας η της κατευθύνσεως. Έτσι όμως παραβιάζονται αλλά άρθρα του Κ.Ο.Κ.
όπως επικίνδυνοι ελιγμοί, επικίνδυνη οδήγηση ,οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή
κ.α. με διπλάσια προσθήματα από αυτα της ταχύτητας. Γι΄ αυτό έγραψα ότι στην πράξη δεν επιρροιαζεται η λειτουργία τους .Οι συνθήκες για να γίνουν με ασφάλεια αυτοί οι ελιγμοί είναι σπάνιες και χρειάζεται οπωσδήποτε καλό μηχάνημα εντοπισμού του radar-ladder. Και συγνώμη αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ που χάνει η κερδίζει ο οποιοσδήποτε.

Ο G.P. έγραψε :
Και οι δύο τύποι χρειάζονται καλιμπράρισμα πριν από
κάθε έξοδο για καταγραφή κατά την διαρκεί του οποίου εκδίδεται
πιστοποιητικό ασφαλούς λειτουργίας το οποίο, με τον προηγούμενο ΚΟΚ, αν
πηγαίναμε στο δικαστήριο (αντί να πληρώσουμε την κλήση) και το
επικαλούμασταν και δεν υπήρχε το δικαστήριο μας αθώωνε!
_ Αυτό στηρίζεται σε κάποιον νόμο η είναι πάλι αυθαίρετο? Βιωματικές εμπειρίες
σε δικαστήρια δεν είναι απαραίτητα και ορθές νομικά, π.χ. γνωστός μου με παράβαση για μέθη, αθωωθεί ισχυριζόμενος ότι τα έπινε σε σπίτι φίλου που γιόρταζε
και όχι σε κέντρο διασκεδάσεως! Αυτό ακουστικέ στο ακροατήριο που βέβαια δεν γνώριζε το…παρασκήνιο!
Ο G.P.έγραψε:
στον καινουριο ΚΟΚ εξαληφτηκε το δικαίωμα μας να πηγαίνουμε στο
δικαστήριο!!Ακομα, πολυ σημαντικό, για να στηθουν οι τροχαίοι με φορητο
ραντάρ οποιουδήποτε τυπου σε οποιοδήποτε σημειο του Εθνικού και μη δικτύου
πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εσοχή στον δρόμο για την στάθμευση του
αστυνομικού οχήματος ούτως ώστε να μην δημιουργείται κινδυνος για τους
οδηγους. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο μας διασφαλίζει οτι οταν κινουμαστε
σε δρόμους ανευ τέτοιας εσοχής δεν μπορέι να υπάρξει φορητο ραντάρ
ταχύτητας
_ Η αλήθεια: ΛΑΘΟΣ. Με τον παλαιό Κ.Ο.Κ. η παράβαση είχε ρητή δικάσιμο, δεν ήταν πρωτοβουλία του πολίτη και άσκηση δικαιώματος.
Εάν δεν πληρωνόταν ,είτε παρών είτε απών, δικαζόσουν (πολλές οι ερήμην αποφάσεις).Με τον νέο, καταθέτεις προσφυγή στο αρμόδιο διοικητικό πρωτοδικείο
μαζί με αίτηση για έκδοση προσωρινής αναστολής της ποινής.
Για τα σημεία έλεγχου έχω απαντήσει, δεν σε διασφαλίζει η ανυπαρξία εσοχής!

Ο G.P.εγραψε:
Τέλος κανεις δεν μπορεί να σταματήσει όχημα το οποιο κινείται σε
Αυτοκινητόδρομο, με όσα κμ κι αν πηγαινει, όταν ο δρόμος έχει 3+ λωρίδες
κυκλοφορίας κινουμενο στην αριστερη, οι λογοι προφανεις και νομίζω ότι
όλοι τους καταλαβαινετε!
_ Άλλο και αυτό, τι εννοεί κανείς? Για ποιο λόγο θα πρέπει να σταθμεύτει? Για κανένα λόγο? Ταχύτητα? Επικίνδυνοι οδήγηση? Εγκληματική πράξη?
Σαφως και κατι τετοιο δεν ισχύει

Ο G.P.εγραψε:
Αν εμεις όμως σε οποιαδηποτε φάση της παραπανω λειτουργιας
αντιληφτουμε το ''''gatso'' και τσιμπησουμε τα φρενα το ''gatso'' θα
φωτογραφησει τα.........να μην πω τι!!!!!!!Το ιδιο παιχνιδι παιζεται και
με την περιπτωση (α)
_ Η αλήθεια είναι ότι : δεν είναι τόσο εύκολο όσο γράφετε!

TEOSS
14-04-2009, 23:53
Ο G.P. έγραψε :
Τέλος, ποιος φωστηρας επιστημονας τεκμηρίωσε οτι η ταχυτητα ΑΠΟ ΜΟΝΗ Της σκοτώνει? Απολυτως κανεις!!!!!!!!! Μονον οι φωστηρες τις τροχαιας βγάζουν αυτο το ‘’λογω υπερβολικης ταχυτητας’’!! Και φυσικα όταν πας να μπεις σε φουρκετα με 100κμ θα σκοτωθεις αλλα δεν ειναι η ταχυτητα που θα σε σκοτωσει αλλα α) η χαζομαρα του οδηγου που δεν προσεξε την σχετικη προειδοποιητικη ταμπέλα, β) το οδοστρωμα (εδω να δεις τι γινεται), γ) η κατασταση του οχηματος, δ) η κατασταση του οδηγου (μεθυσμενος, με/χωρις διπλωμα, εμπειρια κ.λ.π ) και τέλος ε) η ταχυτητα του οχηματος!!! Διοτι αν συντρέχουν τα α,β,γ,δ, ¨η κα΄ποια απο αυτά και με 30 να πηγαινει πάλι σκοτωμένος ¨βαρια τραυματισμενος θα βγει ο οδηγός!!! Ενω αν συντρέχει μονον το (ε) εχει ελπίδες να διασωθει με χειρισμους κατάλληλους, με φρένα με,μεμε,με..............
Ετσι αξιολογουνται τα ατυχηματα στην Ευρωπη αλλα ποτε δεν αξιολογουνται ετσι στην Ελλαδα!! Και γιαυτον τον λογο απλα ξορκιζουν την ταχυτητα λεγοντας οτι ‘’αν πηγαινε σιγα θα το προλάβαινε’’!! Οποίος μυθος, διότι για πεσε (με αυτοκινητο)εσυ /εγω που πας/με με 60κμ σε ένα αντιθετα ερχομενο αυτοκινητο το οποιο κινηται κια υτο με 60κμ να δουμε τι θα περισσέψει!!!! ¨η για πέσε με το οριο των 120 σε διαφημιστικη ταμπέλα (κι αλλο ενα θέμα αυτο) να δουμε τι θα περισσεψει ειτε αυτοκινητο οδηγάς είτε μοτο!!
Eτσι λοιπόν η Τροχαια λεει τα δικα της και οι πανεξυπνοι Δημοσιογράφοι ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ!!! Ας αποτανθουν αυτοι οι κυριοι Δημοσιογράφοι σσε κανενα οργανισμο του εξωτερικου που ασχολειται με τα αιτια των ατυχηματων και αν βρει ΕΝΑ ατυχημα που να ποιστοποιειται ως κυριος υπαιτιος η ''υπερβολικη ταχυτητα'' να μου τρυπησει την μυτη!!!!!
…….Για ποια θανατηφόρο ταχυτητα μιλάμε?
_ Η αλήθεια είναι ότι όλα τα ανωτέρω δεν έχουν καμία βάση. Άλλο είναι η διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος και άλλο η διερεύνηση των αιτιών των συνεπειών του τροχαίου ατυχήματος. Και στα δυο αυτά τμήματα οι
παράγοντες που επιδρούν είναι πολλοί. Σε όλα τα κράτη είναι γνωστό ότι ένας από τους σοβαρότερους και πλέον καθοριστικούς παράγοντες των συνεπειών του τροχαίου ατυχήματος είναι η ταχυτητα και γι αυτό υπάρχουν όρια ταχύτητας .Η διαφορετική θέσπιση κανόνων οδικής συμπεριφοράς σε κάθε κράτος γίνετε γιατί δεν
είναι όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη ίδιοι. Οι νόμοι που αποδίδουν σε ένα κράτος δεν σημαίνει ότι θα αποδώσουν το ίδιο σε ανά άλλο. Εντελώς αυθαίρετα ο καθένας μπορεί να κάνει συρραφή νομών και να φτιάξη π.χ. Κ.Ο.Κ. πολύ αυστηρότερο η πολύ χαλαρότερο . Για παράδειγμα φαντασθείτε΄, εάν μετανάστευαν ομαδικά όλη οι Έλληνες οδηγοί με τα αυτοκίνητα τους στην Γερμανία τα μούτρα των Γερμανών νομοθετών από την απόγνωση , αντίθετα εάν μετά την αποχώρηση των Ελλήνων ερχόταν στην Ελλάδα Σουηδοί _Άγγλοι _Γερμανοί οδηγοί με τα αυτοκίνητα τους θα μπορούσαμε να έχουμε ελαστικότερες διατάξεις για όρια ταχύτητας , κράνη , ζώνες κ.α. αλλά αυστηρότερα για π.χ. αλκοόλ .
Κάθε χρόνο γίνονται στην Ελλάδα περίπου 1500 δικογραφίες-διερευνήσεις για τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και δεκάδες χιλιάδες για τους τραυματισμούς. Στην Ε.Ε. καθώς και τη Β.Αμερικη απο 45000-50000 για θανατηφόρα και εκατοντάδες χιλιάδες για τραυματισμούς. Πόσες από αυτές έχεις διαβάσει για να βγάλεις τα συμπεράσματα που αναφέρεις? Τα οποία ειναι εξωπραγματικά και απαξιωτικα
για το έργο χιλιάδων αστυνομικών και εισαγγελέων-δικαστών που τα δέχονται (κάθε δικογραφία κατατίθεται στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων εάν προκύπτουν).Μήπως τελικά όλα αυτά προέρχονται από τα δελτία ειδήσεων και ξερολες παντογνώστες ειδήμον δημοσιογράφους?
Τον όρο θανατηφόρα ταχυτητα τον διάβασες κάπου- τον άκουσες κάπου η μήπως τον επινόησες για να τον αντικρούσεις?

TEOSS
14-04-2009, 23:54
Ο G. P. έγραψε :
εγώ πάντως δεν μπορώ να υπακούω στα κελεύσματα του κάθε αδαη ‘’χωριατη’’ δημαρχου ο οποιος αποφάσισε κατα το δοκουν για να γεμισει την τσέπη του!
_ Μετά την απαξίωση αστυνομίας και δικαιοσύνης σειρά πήρε η τοπική αυτοδιοίκηση ! Εγώ δεν θεωρώ ότι ο Ελληνικός λαός αναδίδει ψηφίζοντας αδαή χωριάτες και κλεφτές δήμαρχους. Τα λάθη (π.χ. μονοδρομιση-λεωφορειοδρομιση της μισής Αιγαίου από το δήμο Ν.Σμυρνης ) δεν σημαίνει ότι ο δήμαρχος είναι κλεφτής! Ούτε δίνει άλλοθι για την ισοπέδωση των πάντων!

Ο G. P. έγραψε :
Α) εδω συμφωνα με τα οικονομικα το ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ!!! Διότι ως γνωστον τα εσοδα απο τις κλησεις πάνε στην τοπικη αυτοδιοικηση και ουχι στο Κρατος καθ’εαυτό!!!!
Ποιος σου ειπε φίλε και Συμπολιτη μου οτι οι ταμπέλες για τα ορια ταχυτητας αποφασιζονται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ? Το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφασιζει και τοποθετει τις μπλε/πρασινες ταμπελες κατευθυνσης και οχι των οριων ταχυτητας. Τα ορια ταχυτητας στους δρόμους αποφασιζονται απο τον δημο που ανηκει ο δρόμος!!
Β) Αρνουμαι φίλε, συνοδοιπορε και Συμπολιτη μου να πηγαινω με 120 στην Ε.Ο Κατερινης-Θεσσαλονικης, Αθηνων-Κορινθου, Εγναντια όπου υπαρχουν απο 2 εως και τεσσερεις (4) λωριδες ανα κατευθυνση όταν στην Γερμανια σε τέτοιους δρόμους ΔΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ!!!!!!!!!!
Γ) ρθρο 20/παρ. 7/ Κ.Ο.Κ.'' Αναφερει ΜΟΝΟΝ τους αυτοκινητοδρομους, τους δρομους ταχειας κυκλοφορίας, και το πρωτευον Εθνικό δικτυο και οχι το επαρχιακό!! Εγω μιλουσα για το επαρχιακό δικτυο όπου εκει πεφτουν και το 98% των προστίμων και όπου εκει στηνονται τα ραντάρ!! Διότι στους αυτοκινητόδρομους υπάρχουν τα 130κμ σαν ανωτατο οριο τα οποια ειναι αποδεκτά (λιγα αλλα αποδεκτά), στους δρόμους ταχειας κυκλοφορίας απο 90 (Συγγρου) μεχρι 110 και στο πρωτευον δικτυο απο 70-90 αναλόγως δρομου, στροφων, εδάφους κ.λ.π.! Μονον σε αυτους τους δρόμους το οριο αποφασίζεται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ και οχι στο επαρχιακο δικτυο (π.χ. Τριπολη-Καλαματα όπου μετα τις γνωστες στροφες υπαρχει η ευθεια των 5κμ+ κι οπου το οριο ειναι 50κμ αν θυμαμαι καλά!!
????? Μήπως υπάρχει κάποια αντίφαση στα ανωτέρω??? Γράφει ο Κ.Ο.Κ. για ταχυτητα ανάλογα τις στροφές??? Το δρόμο (ποιότητα οδοστρώματος)???

Ο G. P. έγραψε :
Α) ο καθε Δημαρχος και το Δημοτικο Συμβούλιο πηρε τα ηνία και καθε φορα που χρειαζεται χρηματα διατασσει τον τοπικο Αστυνομικο Δ/ντη για κλησεις!
Β) αμφιβάλεις ότι οι δημαρχοι αποφασίζουν (αν οχι όλοι...οι περισσότεροι ειδικα στην επαρχία)για την συχνοτητα των μπλόκων για ταχυτητα στους δημους τους??? αμφιβάλεις οτι ο ταδε Αστυνομικος διευθυντης της ταδε πόλης εχει πολιτικό προιστάμενο τον εκαστοτε Υπουργο Εσωτερικων τωρα πια και αμεσως επόμενο πολιτικο προιστάμενο τον δημαρχο της περιοχης ειδικα αν αυτος ο δημαρχος ειναι του εκαστοτε κυβερνωντος κομματος? αλλα και να μην ειναι του κυβερνωντος κομματος στο προφορικο οργανογραμμα του υπουργειου Εσωτερικων ετσι ειναι κατοχυρωμενο εξ απ'ανεκαθεν!!! αν αμφιβαλεις δεν εχω τίποτε άλλο να σου πω παρα μονον ψαξε το καλυτερα!
!!!!!! Τα ανωτέρω μόνο ως αστεία τα σχολιάζω :
1) Ο δήμαρχος είναι μόνο πάνω από τον διοικητή της τροχαιας η και της ασφάλειας η και του τμήματος τάξης???? Είναι πάνω η κάτω από έναν ταξίαρχο – υποστράτηγο??? Όταν γράφεις < αστυνομικός διευθυντής > εννοείς τον βαθμό (αντίστοιχο του συνταγματάρχη)??? Δεν υπάρχει τέτοιος σε κάθε< τόπο>!!!Ειναι και ανώτερος των διοικητών των υπηρεσιών …όποτε τους διατάζει όλους!!!???
2) Σχεδόν όλα τα τμήματα τροχαιας έχουν δραστηριότητα σε άνω του ενός δήμου (πολλές περιπτώσεις με 6-7 δήμους) .Εκεί τι γίνεται, ποιος διατάζει ποιον???
υπάρχει συνεννόηση η παίζουν μποξ μετάξι τους για το ποιος διατάζει τα μπλόκα???!!!
3)????Μετά τον Υπουργό είναι ο Δήμαρχος??? Οι Νομάρχες ? Οι περιφερειάρχες ? Τι κάνουν αυτοί διατάζουν η όχι????
4)!!!! Καλά αυτό με το ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ οργανόγραμμα σπάει όλα τα ρεκόρ!!! Μπαίνει
στο Γκίνες αέρα!!! Πρέπει να είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που
ισχυρίζεται δημόσια και σοβαρά ότι Υπουργείο - Κρατική Υπηρεσία έχει προφορικό (και διαφορετικό από το επίσημο γραπτό) οργανόγραμμα!!!!
Να΄ σαι Καλά ευθυμήσαμε πάλι…..!!!!!

TEOSS
15-04-2009, 00:24
Τις <απαντήσεις> που έγραψες γεμάτες ειρωνεία και χλευασμό δεν τις σχολιάζω (τι να γράψω δηλαδή…εάν γνωρίζω τι συσκευή χειρίζομαι η τι ταχύτητες βλέπω και βεβαιώνω?) Ποτέ δεν σκέφτηκα να κάνω τον έξυπνο σε οποιονδήποτε επαγγελματία (γιατρό , μηχανικό , έμπορο , εκπαιδευτικό κ.α.) επειδή διάβασα τεχνικά εγχειρίδια και είδα 5-10 βιντεακια άσχετων στο you tube. Τον ψυχιατρικό όρο του φύλακα αγγέλου να τον αποδώσεις σε αυτόν που νουθετεί προτρέπει και υποδεικνύει οδική συμπεριφορά και όχι σε αυτόν που διαφωνεί με αυτές τις υποδείξεις . Η δημιουργία φανταστικών γεγονότων στο υποσυνείδητο και η προβολή τους εν συνεχεία στο συνειδητό σαν πραγματικότητα ώστε να αντικρουστούν , δεν χρήζει απαντήσεως εκ μερούς μου.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

GeorgeP
15-04-2009, 15:11
Ο G. P. έγραψε :
εγώ πάντως δεν μπορώ να υπακούω στα κελεύσματα του κάθε αδαη ‘’χωριατη’’ δημαρχου ο οποιος αποφάσισε κατα το δοκουν για να γεμισει την τσέπη του!
_ Μετά την απαξίωση αστυνομίας και δικαιοσύνης σειρά πήρε η τοπική αυτοδιοίκηση ! Εγώ δεν θεωρώ ότι ο Ελληνικός λαός αναδίδει ψηφίζοντας αδαή χωριάτες και κλεφτές δήμαρχους. Τα λάθη (π.χ. μονοδρομιση-λεωφορειοδρομιση της μισής Αιγαίου από το δήμο Ν.Σμυρνης ) δεν σημαίνει ότι ο δήμαρχος είναι κλεφτής! Ούτε δίνει άλλοθι για την ισοπέδωση των πάντων!

Ο G. P. έγραψε :
Α) εδω συμφωνα με τα οικονομικα το ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ!!! Διότι ως γνωστον τα εσοδα απο τις κλησεις πάνε στην τοπικη αυτοδιοικηση και ουχι στο Κρατος καθ’εαυτό!!!!
Ποιος σου ειπε φίλε και Συμπολιτη μου οτι οι ταμπέλες για τα ορια ταχυτητας αποφασιζονται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ? Το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφασιζει και τοποθετει τις μπλε/πρασινες ταμπελες κατευθυνσης και οχι των οριων ταχυτητας. Τα ορια ταχυτητας στους δρόμους αποφασιζονται απο τον δημο που ανηκει ο δρόμος!!
Β) Αρνουμαι φίλε, συνοδοιπορε και Συμπολιτη μου να πηγαινω με 120 στην Ε.Ο Κατερινης-Θεσσαλονικης, Αθηνων-Κορινθου, Εγναντια όπου υπαρχουν απο 2 εως και τεσσερεις (4) λωριδες ανα κατευθυνση όταν στην Γερμανια σε τέτοιους δρόμους ΔΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ!!!!!!!!!!
Γ) ρθρο 20/παρ. 7/ Κ.Ο.Κ.'' Αναφερει ΜΟΝΟΝ τους αυτοκινητοδρομους, τους δρομους ταχειας κυκλοφορίας, και το πρωτευον Εθνικό δικτυο και οχι το επαρχιακό!! Εγω μιλουσα για το επαρχιακό δικτυο όπου εκει πεφτουν και το 98% των προστίμων και όπου εκει στηνονται τα ραντάρ!! Διότι στους αυτοκινητόδρομους υπάρχουν τα 130κμ σαν ανωτατο οριο τα οποια ειναι αποδεκτά (λιγα αλλα αποδεκτά), στους δρόμους ταχειας κυκλοφορίας απο 90 (Συγγρου) μεχρι 110 και στο πρωτευον δικτυο απο 70-90 αναλόγως δρομου, στροφων, εδάφους κ.λ.π.! Μονον σε αυτους τους δρόμους το οριο αποφασίζεται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ και οχι στο επαρχιακο δικτυο (π.χ. Τριπολη-Καλαματα όπου μετα τις γνωστες στροφες υπαρχει η ευθεια των 5κμ+ κι οπου το οριο ειναι 50κμ αν θυμαμαι καλά!!
????? Μήπως υπάρχει κάποια αντίφαση στα ανωτέρω??? Γράφει ο Κ.Ο.Κ. για ταχυτητα ανάλογα τις στροφές??? Το δρόμο (ποιότητα οδοστρώματος)???

Ο G. P. έγραψε :
Α) ο καθε Δημαρχος και το Δημοτικο Συμβούλιο πηρε τα ηνία και καθε φορα που χρειαζεται χρηματα διατασσει τον τοπικο Αστυνομικο Δ/ντη για κλησεις!
Β) αμφιβάλεις ότι οι δημαρχοι αποφασίζουν (αν οχι όλοι...οι περισσότεροι ειδικα στην επαρχία)για την συχνοτητα των μπλόκων για ταχυτητα στους δημους τους??? αμφιβάλεις οτι ο ταδε Αστυνομικος διευθυντης της ταδε πόλης εχει πολιτικό προιστάμενο τον εκαστοτε Υπουργο Εσωτερικων τωρα πια και αμεσως επόμενο πολιτικο προιστάμενο τον δημαρχο της περιοχης ειδικα αν αυτος ο δημαρχος ειναι του εκαστοτε κυβερνωντος κομματος? αλλα και να μην ειναι του κυβερνωντος κομματος στο προφορικο οργανογραμμα του υπουργειου Εσωτερικων ετσι ειναι κατοχυρωμενο εξ απ'ανεκαθεν!!! αν αμφιβαλεις δεν εχω τίποτε άλλο να σου πω παρα μονον ψαξε το καλυτερα!
!!!!!! Τα ανωτέρω μόνο ως αστεία τα σχολιάζω :
1) Ο δήμαρχος είναι μόνο πάνω από τον διοικητή της τροχαιας η και της ασφάλειας η και του τμήματος τάξης???? Είναι πάνω η κάτω από έναν ταξίαρχο – υποστράτηγο??? Όταν γράφεις < αστυνομικός διευθυντής > εννοείς τον βαθμό (αντίστοιχο του συνταγματάρχη)??? Δεν υπάρχει τέτοιος σε κάθε< τόπο>!!!Ειναι και ανώτερος των διοικητών των υπηρεσιών …όποτε τους διατάζει όλους!!!???
2) Σχεδόν όλα τα τμήματα τροχαιας έχουν δραστηριότητα σε άνω του ενός δήμου (πολλές περιπτώσεις με 6-7 δήμους) .Εκεί τι γίνεται, ποιος διατάζει ποιον???
υπάρχει συνεννόηση η παίζουν μποξ μετάξι τους για το ποιος διατάζει τα μπλόκα???!!!
3)????Μετά τον Υπουργό είναι ο Δήμαρχος??? Οι Νομάρχες ? Οι περιφερειάρχες ? Τι κάνουν αυτοί διατάζουν η όχι????
4)!!!! Καλά αυτό με το ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ οργανόγραμμα σπάει όλα τα ρεκόρ!!! Μπαίνει
στο Γκίνες αέρα!!! Πρέπει να είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που
ισχυρίζεται δημόσια και σοβαρά ότι Υπουργείο - Κρατική Υπηρεσία έχει προφορικό (και διαφορετικό από το επίσημο γραπτό) οργανόγραμμα!!!!
Να΄ σαι Καλά ευθυμήσαμε πάλι…..!!!!!
Αφου αμφισβητεις την επιδειξη του laser pro III απο την ιδια την εταιρια κατασκευης του για το που πρεπει να στοχευει για να παρει ενδειξη τοτε εισαι........αξιοσημειωτος!!!!

Αυτο απο μονο του ειναι αποδειξη και για όλα τα υπολοιπα που αμφισβητεις κι εκλαμβανονται απο εμενα (τουλαχιστον) ως ''υπερβαλλον ζηλος'' ενος προσωπου που ανηκει στην δυναμη των ελεγχοντων των Ε.Ο. και ο οποιος δεν θελει, παση θυσια, να ξερουν οι υπολοιποι τι ‘’παιζεται’’ με τα ρανταρ ταχυτητας της Τροχαιας και πως να προστατευθουν απο αυτα όπως εχουν δικαιωμα!!! Παρόλο που ο οδηγος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ απο τον νομο προειδοποιειται απο αναλογες ταμπέλες ‘’η ταχυτητα ελεγχεται με ηλεκτρονικα μεσα στα 1000μ’’!!!
Δεν μας δινεις παραδειγματα (εστω ασχετων) για να αποδειξεις τις ‘’ανακριβειες’’ μου, ποσο μάλλον δεν μας λες οτι τα αντι ρανταρ (οχι τα jammers) ειναι νομιμα στην Ελλαδα παρα τον νεον ΚΟΚ, δες το λοιπόν (επισημο εγγραφο του ΥΜΕ –ΔΙΑΡΚΗς ΕΠΙΤΡΟΠΗς ΜΕΛΕΤΗς ΚΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΚ)
http://photos.bloka.com/Other_Stuff/Radar_Detect_regulation/Radar_Detect_Small_page_1.pdf

Γιατι αραγε? Απο αγνοια ¨η απο ‘’υπερβαλοντα ζηλο’’ του ‘’δεν πρεπει να ξερουν οι οδηγοι?’’

Επι αποδειξη των οσων λες κι αμφισβητεις θα βγω να δηλωσω δημοσια οτι ειμαι.......ελεφαντας και οτι αλλο βαρυτερο επιθυμεις!!!!

Εως τοτε μην προσπαθεις με αναποδεικτες αερολογιες να με/μας πεισεις για ΤΙΠΟΤΕ!!!

Εγω να δεις ποσο ευθυμησα!!!!

GeorgeP
15-04-2009, 15:27
Τις <απαντήσεις> που έγραψες γεμάτες ειρωνεία και χλευασμό δεν τις σχολιάζω (τι να γράψω δηλαδή…εάν γνωρίζω τι συσκευή ................................................................

Δεν ειρωνευομαι ουτε χλευαζω κανεναν εκτος κι αν προκληθω εν πρωτοις απο αναλογο υφος!!!! Δες το πρωτο δικο σου παρακατω

φιλε GeorgeP σχεδον ολα οσα γραφεις ειναι ψευδη και ανακριβειες (απο τις δυνατοτητες των radar-ladar, μεχρι οτι ο δημαρχος διαταζει τον...αστυνομικο).Για τα αντιρανταρ,ο κατοχος της συσκευης πρεπει με εγγραφα να αποδειξει οτι δεν εκπεμπει οποιαδηποτε συχνοτητα.

Αφου με διαβαζεις θα επρεπε να το ξερεις αυτό!!!

Η παρατηρηση σου εγινε απο τον αντμιν

Φίλε Θοδωρή,
σε παρακαλώ μην ανεβάζουμε τους "τόνους" χωρίς λόγο.
Ας αποφεύγουμε τις οξείες αντιπαραθέσεις που μόνον ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στις διαπροσωπικές και διαδικτυακές μας σχέσεις.
Ας λείπουν από την παρέα μας οι βαρείς χαρακτηρισμοί και ας κινούμαστε στα πλαίσια του εποικοδομητικού διαλόγου και της καλόπιστης κριτικής.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δημήτρης.

αλλα εσυ συνεχισες

1)Δεν τεκμηριωνεις τιποτα
2)Δεν καταλαβες τιποτα απο΄τι σου γραφω
3)Εχω διαβασει πολλα δικα σου ποστ
4)Σκεψου λιγο την πιθανοτητα να μην εισαι ΘΕΟΣ οποτε...
5)Ισως καποιος θνητος να γνωριζει κατι καλητερα
6)Δεν θα απαντουσα στο ποστ σου, αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι αυτα που γραφεις:
ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ

και το τελειωσες

Τις <απαντήσεις> που έγραψες γεμάτες ειρωνεία και χλευασμό δεν τις σχολιάζω (τι να γράψω δηλαδή…εάν γνωρίζω τι συσκευή χειρίζομαι η τι ταχύτητες βλέπω και βεβαιώνω?) Ποτέ δεν σκέφτηκα να κάνω τον έξυπνο σε οποιονδήποτε επαγγελματία (γιατρό , μηχανικό , έμπορο , εκπαιδευτικό κ.α.) επειδή διάβασα τεχνικά εγχειρίδια και είδα 5-10 βιντεακια άσχετων στο you tube. Τον ψυχιατρικό όρο του φύλακα αγγέλου να τον αποδώσεις σε αυτόν που νουθετεί προτρέπει και υποδεικνύει οδική συμπεριφορά και όχι σε αυτόν που διαφωνεί με αυτές τις υποδείξεις . Η δημιουργία φανταστικών γεγονότων στο υποσυνείδητο και η προβολή τους εν συνεχεία στο συνειδητό σαν πραγματικότητα ώστε να αντικρουστούν , δεν χρήζει απαντήσεως εκ μερούς μου.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και σε ‘σενα!!!

TEOSS
28-04-2009, 03:42
Αφού αμφισβητείς την επίδειξη του laser pro III απο την ιδια την εταιρια κατασκευης του για το που πρεπει να στοχευει για να παρει ενδειξη τοτε εισαι........αξιοσημειωτος!!!!

Eπίδειξη από την εταιρία κατασκευής του laser pro III θεωρείς αυτό που δείχνει κάποιον να σημαδεύει αυτοκίνητα με jammer??? Πούλησε τίποτα ???

Έγραψα κάτι εναντίον των συσκευών εντοπισμού Radar-ladar ???

Έγραψα κατά της ενημέρωσης η μήπως κατά συμπερασμάτων με βάση βίντεο στο
You tube ??? Κατά της υποδείξεως-προτροπής σε επικίνδυνη και αναποτελεσματική
οδική συμπεριφορά ???

mjtir
28-04-2009, 10:53
Εχοντας μελετησει για αρκετα μεγαλο διαστημα το θεμα ρανταρ - αντιρανταρ , laser και laser jamming , εχω μια καλη πιστευω εικονα του θεματος που θα μου επιτρεψετε να την κρατησω για τον εαυτο μου για ευνοητος λογους.
Αυτο που θελω να τονισω ειναι πως ο σωστος οδηγος και ιδιαιτερα ο σωστος μοτοσυκλετιστης βαζει μονος του τα ορια ταχυτητας (που συχνα δεν εχουν σχεση με τα αναγραφομενα ειτε προς τα κατω ειτε προς τα πανω ) με κυριο γνωμονα τον σεβασμο στην ανθρωπινη ζωη , της δικη του και των συνανθρωπων του.
Εχει ομως και το δικαιωμα να προστατευτει απο εισπρακτικες τακτικες και απο το να γινει αντικειμενο παιχνιδου στα χερια ανωριμων και ανειδικευτων επαγγελματιων .

ΥΓ. Το κοστος για την προμηθεια ενος καλου πακετο αντι -αντι δεν δικαιολογειται στην Ελληνικη Πραγματικοτητα.:cool:

gb1200
28-04-2009, 11:36
Αφου αμφισβητεις την επιδειξη του laser pro III
.
.
.


Eπίδειξη από την εταιρία κατασκευής του laser pro III θεωρείς .................


Επειδή όπως βλέπουμε, οι γνώσεις σας είναι ΠΟΛΛΕΣ, γιατί δεν κανονίζουμε μιά συνάντηση, να τα δούμε και εμείς τα "εργαλεία" σε λειτουργία, και να αποκτήσουμε όλοι μια πιό εξειδικευμένη γνώση ;;;;;;););)

GeorgeP
28-04-2009, 13:01
Επειδή όπως βλέπουμε, οι γνώσεις σας είναι ΠΟΛΛΕΣ, γιατί δεν κανονίζουμε μιά συνάντηση, να τα δούμε και εμείς τα "εργαλεία" σε λειτουργία, και να αποκτήσουμε όλοι μια πιό εξειδικευμένη γνώση ;;;;;;););)
τελος για μενα το παρον νημα!!!!

Ουτε συναντηση χρειαζεται για να αποδειξουμε τιποτε και σε κανεναν!!!

Εγραψα αυτα που εγραψα, ο TEOSS εγραψε αυτα που εγραψε κι ολοι εχουμε κριση για να κρινουμε το τι και το πως!! Ακομα, το ιντερνετ ειναι γεματο απο πληροφορίες κι αποδειξεις για το θεμα!!

Εγω τελειωσα πια με αυτό!!!

SenseiG
28-04-2009, 13:48
:sm5::sm5:

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
28-04-2009, 14:16
Εμπεριστατωμένη παρουσίαση του George P.
Eχω 2 δικαστήρια στο ενεργητικό μου και θα μπορούσα να πω ότι έχω κάνει
διατριβή στο θέμα.
Ωστόσο θα συμφωνήσω με τους Gemara και Αρκα.
Κακά τα ψέματα,Δεν κυκλοφορούμε μόνοι μας.

TEOSS
17-03-2010, 01:06
Επανέρχομαι σε ένα ¨¨αρχαί﨨 θέμα γιατί, σε μια βόλτα στο διαδίκτυο, βρήκα κάποιες από τις τελευταίες εξελίξεις στο πλέον γνωστό και έγκυρο τόπο: Κάμερες & Ανιχνευτές « Bloka.com (http://www.bloka.com/%25ce%25ba%25ce%25ac%25ce%25bc%25ce%25b5%25cf%2581%25ce%25b5%25cf%2582-%25ce%25b1%25ce%25bd%25ce%25b9%25cf%2587%25ce%25bd%25ce%25b5%25cf%2585%25cf%2584%25ce%25ad%25cf%2582/)

Arkas
17-03-2010, 03:13
Επανέρχομαι σε ένα ¨¨αρχαί﨨 θέμα γιατί, σε μια βόλτα στο διαδίκτυο, βρήκα κάποιες από τις τελευταίες εξελίξεις στο πλέον γνωστό και έγκυρο τόπο: Κάμερες & Ανιχνευτές « Bloka.com (http://www.bloka.com/%25ce%25ba%25ce%25ac%25ce%25bc%25ce%25b5%25cf%2581%25ce%25b5%25cf%2582-%25ce%25b1%25ce%25bd%25ce%25b9%25cf%2587%25ce%25bd%25ce%25b5%25cf%2585%25cf%2584%25ce%25ad%25cf%2582/)
Ενημερωμένο σε βρίσκω Θοδωρή!:D

gemara
17-03-2010, 08:02
Ωχ...!!!:sm7:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
17-03-2010, 08:21
Καιρός για ...... αντιραντάρ ....:hmmm:










http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/cid_7A27F76A978F45DF82AAD6D2E17BFC6.gif


























http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/cid_7A27F76A978F45DF82AAD6D2E17BFC6.gif

















http://img143.imageshack.us/img143/6861/337radarfalleinmuellton.jpg

GeorgeP
17-03-2010, 12:23
Επανέρχομαι σε ένα ¨¨αρχαί﨨 θέμα γιατί, σε μια βόλτα στο διαδίκτυο, βρήκα κάποιες από τις τελευταίες εξελίξεις στο πλέον γνωστό και έγκυρο τόπο: Κάμερες & Ανιχνευτές « Bloka.com (http://www.bloka.com/%25ce%25ba%25ce%25ac%25ce%25bc%25ce%25b5%25cf%2581%25ce%25b5%25cf%2582-%25ce%25b1%25ce%25bd%25ce%25b9%25cf%2587%25ce%25bd%25ce%25b5%25cf%2585%25cf%2584%25ce%25ad%25cf%2582/)

Ο συντακτης του ειναι πολυ ενημερωμενος!! Ειχα συζητησει (εντονα) αρκετες φορες μαζι του, πριν 2 χρονια για το ιδιο θεμα, στο φορα του ''bloka''οταν αυτο ηταν ανοικτο!!! Το συγκεκριμενο στο νεο blog του Bloκa λεει αρκετα και πολυ σωστα πραγματα όμως στην λεπτομερεια κρινεται το αποτέλεσμα!! Χερι αστυνομικου, ποιοτητα ανυχνευτου ρανταρ στο οχημα, κινηση, αποσταση, καθετες επιφανειες στο αυτοκινητο και στην μοτοσυκλετα αφου μονον εκει στοχευει και παιρνει ενδειξη το laser/lidar gun . π.χ. αν η πινακιδα του αυτοκινητου ειναι ''σπρωγμενη'' προς το κατω μερος του αυτοκινητου το οργανο δεν παιρνει ενδειξη και κατευθυνει την δεσμη στα φαναρια!!! Στην μοτοσυκλετα γινεται ακομα πιο δυσκολο γιαυτον ακριβως τον λογο!!

Τελος παντων αυτη η συζητηση πρέπει να γινει απο κοντα διότι απο εδω ειναι δυσκολο και δεν θα γινει κατανοητο!!!

Προς το παρον δειτε τι καινουριο σας σταματαει στο δρόμο http://swatoriginal.com/radari/truspeed.pdf

Το συγκεκριμενο αντιμετωπιζεται αλλα δυσκολα!!! Μονο το Vallentine 1 (ανυχνευτης ρανταρ) εχει αυτην την δυνατοτητα αλλα πρέπει ο οδηγος να εχει αντανακλαστικα μυγας!!!

Για οτι θελετε περι ρανταρ και αντιρανταρ εδω: Radar Detectors and Jammers - Reviews & Shopping at Radar Busters (http://www.radarbusters.com/)

Υπαρχουν ελπιδες.............

Εχω γραψει τους τροπους πιο πανω σε αυτο το νημα!!!

S.T
17-03-2010, 18:55
Οφείλω να πω πώς ο George είναι πλήρως ενημερωμένως και ψαγμένος με αυτό το θέμα και έχει γράψει ένα νήμα πολύ καλό το οποίο το έχω βγάλει φωτοτυπία και το έχω πάνω μου.Σε κανένα καφέ να το διαβάσουμε και να μας εξηγήσει τις απορίες μας.

gandreas
17-03-2010, 20:30
πολύ κατατοπιστικά αυτά και θα τα έχω στον νου μου. Δεν καμαρώνω αλλά με έχουν σταματήσει 3 φορές με τι ΙΧ σε 2 χρόνια,με έσκισαν και καλά έκαναν . Τώρα θέλω να ρωτήσω τους φίλους που δεν έχουν στο αίμα τους την ταχύτητα και δεν μας νιώθουν τους όντος μαλ…κες γρήγορους!!! αυτοί είναι όλοι εγκρατής στους νόμους ή νομίζουν πως μόνο η ταχύτητα σκοτώνει τους άλλους? Είναι πολύ αυτοί που καπνίζουν και επειδή οι συνέπειες είναι μακροπρόθεσμες σε αυτούς και τους τρίτους δεν το καταλαβαίνουν. Το λέω σαν ένα απλό παράδειγμα και ας μην είναι τόσο σχετικό και το τονίζω πως καθώς περνάν τα χρόνια , νοιώθω περισσότερο το συναίσθημα του φόβου για την ταχύτητα αλλά το βασικότερο είναι η οδική παιδία που μας οδηγεί σε λάθος εκτιμήσεις και βλακώδη ατυχήματα, κινητό, προτεραιότητα, καθρέφτης κ.τ.λ. η ταχύτητα φαίνεται με ποιο μακάβρια αποτελέσματα το στοπ όχι που θα σκοτώσει τον μοτοσικλετιστή που ο μαλ... ας όπως τον αποκαλούν έτρεχε στον δρόμο του
φιλικά

GeorgeP
17-03-2010, 21:17
πολύ κατατοπιστικά αυτά και θα τα έχω στον νου μου. Δεν καμαρώνω αλλά με έχουν σταματήσει 3 φορές με τι ΙΧ σε 2 χρόνια,με έσκισαν και καλά έκαναν . Τώρα θέλω να ρωτήσω τους φίλους που δεν έχουν στο αίμα τους την ταχύτητα και δεν μας νιώθουν τους όντος μαλ…κες γρήγορους!!! αυτοί είναι όλοι εγκρατής στους νόμους ή νομίζουν πως μόνο η ταχύτητα σκοτώνει τους άλλους? Είναι πολύ αυτοί που καπνίζουν και επειδή οι συνέπειες είναι μακροπρόθεσμες σε αυτούς και τους τρίτους δεν το καταλαβαίνουν. Το λέω σαν ένα απλό παράδειγμα και ας μην είναι τόσο σχετικό και το τονίζω πως καθώς περνάν τα χρόνια , νοιώθω περισσότερο το συναίσθημα του φόβου για την ταχύτητα αλλά το βασικότερο είναι η οδική παιδία που μας οδηγεί σε λάθος εκτιμήσεις και βλακώδη ατυχήματα, κινητό, προτεραιότητα, καθρέφτης κ.τ.λ. η ταχύτητα φαίνεται με ποιο μακάβρια αποτελέσματα το στοπ όχι που θα σκοτώσει τον μοτοσικλετιστή που ο μαλ... ας όπως τον αποκαλούν έτρεχε στον δρόμο του
φιλικά

η ταχυτητα απο μονης της δεν σκοτωνει!! θέλει κι αλλες παραμετρους που ολες μαζι σε συνδυασμο....σκοτωνουν!!!! Ετσι λενε οι μελετες διεθνως και το εχει πει και ογκουρου της οδηγησης Αρης Σταθακης!! Αν ηταν ετσι σε καθε αγωνα F1 θα θρηνουσαμε θυματα!! Εδω και πριν 30 χρόνια που τα επιπεδα ασφαλειας δεν ηταν τοσο υψηλα και δεν σκοτωνονταν σε καθε αγωνα!!

Τελος παντων ειανι στην κριση του καθε ενος απο εμας που θα ανοιξει το γκαζι, αν το ανοιξει στα στενα μεσα θα σκοτωθει και ο ιδιος αλαλ θα παρει κι αλλους στον λαιμο του!!!

gandreas
18-03-2010, 18:27
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είναι καλό να τρέχουμε αλλά το κάνουμε, αυτό που θέλω να πω είναι ότι στο φανάρι του Χίλτον απαγορεύετε να πάς δεξιιά. Ένας μάγκας είπε να πάει και έπεσε πάνω του ένας μηχανόβιος με μεγάλη ταχύτητα!!!. Το αποτέλεσμα να λένε ότι ο κακομοίρης που πήγαινε στον δρόμο του έτρεχε σαν παλαβός και ότι ο άλλος απλός έκανε μια μαλ…. Πόσο μαλ… είμαστε ? αυτό εννοώ παιδία …

TEOSS
19-03-2010, 23:38
Γιώργο δεν γνωρίζεις και επιμένεις σε λάθος πράγματα…μεταξύ άλλων σου ξανάλεω ΔΕΝ χρειάζεται πινακίδα η φανάρι μότο.
Βέβαια συμφωνώ απόλυτα με αυτά : << πρέπει ο οδηγός να έχει αντανακλαστικά μύγας!!! >>
<<Υπάρχουν ελπίδες.............
Έχω γράψει τους τρόπους πιο πάνω σε αυτό το νήμα!!!>>

Πράγματι!!! Σωστός!!! Μύγα!!! Μόνο που ακολουθώντας ¨¨τους τρόπους¨¨ (*) ο οδηγός έχει και την μοίρα του εντόμου!

(*) απότομο φρένο, γκάζι, αλλαγή λωρίδας…
:sm7::sm7::sm7:

saitman
20-03-2010, 12:06
Πολύ ωραίο το ποστ και κατατοπιστικό
Αλλά ακόμα καλύτερα τα βιντεοκλίπ που θα έπρεπε να ήταν διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση





πολυ σωστος!τα βιντεο με σοκαραν!κυριως αυτο με το μωρο στο παρμπριζ.