PDA

View Full Version : Η μορφωση δεν αντικαθιστα την παιδεια....


Wicked_GS
23-12-2010, 17:01
Εχθες το απογευμα βρισκομουν για ακομα μια φορα πανω στην μπουμπου μου. Περιμενα σε ενα φαναρι να βγω στην Κηφισιας με ενα τσιγαρο στο χερι. Τελειωνει το τσιγαρο, και τι πιο "φυσικο" για εμενα τον Ελληναρα που θελει να λεει οτι εχει παιδεια και τουλαχιστον δεν πεταει μπουκαλια και χαρτια στο δρομο, το πεταω κατω.
Εκεινη τη στιγμη περναει πεζος απο μπροστα μου ενας πιτσιρικας 16-17 χρονων. Σταματαει, σκυβει και μαζευει ενα μπουκαλι πατημενο απο αμαξια στην ακρη του δρομου. Σκεφτομαι τί κανει εκει? Στο εναμιση μετρο ηταν ενας καδος. Αφου μαζεψε το μπουκαλι κανει μια κινηση και το πεταει στον καδο. Με μια κινηση τοσο φυσικη. Λες και το μπουκαλι του εκοβε τον δρομο. Λες και αν δεν το εκανε δεν θα συγχωρουσε τον εαυτο του. Λες και ηταν ηθικη του υποχρεωση να το κανει. Με μια τοσο απλη κινηση με εκανε να νιωσω "τοσο μ@λ@κ@ς". Ελεγα οτι εχω παιδεια και μορφωση. Ελεγα. Καταλαβα οτι απλα κοροϊδευω τον εαυτο μου.
Με κατακεραυνοσε τοσο πολυ αυτη του η κινηση που δεν μπορεσα να μην του "Μπραβο". Το μονο που εκανε ηταν να σηκωσει το χερι του και να με χεραιτησει. Αυτο που εισεπραξα ηταν "Ευχαριστω, ελπιζω να καταλαβες".

Δεν ειναι τιποτα. Απλα σκυβεις, το μαζευεις και το πετας στον καδο που ειναι μισο μετρο διπλα σου. Και δεν θα κολλησεις ουτε θα παθεις τιποτα. Δοξα το θεο υπαρχουν αλκοολουχα διαλυματα και χαρτακια να σκουπιστεις.
Καταλαβες Ιγνατιε? Απαιδευτε....

ckk
23-12-2010, 17:42
Αλήθεια πέταξες το τσιγάρο σου κάτω? :Απορία:

MARK
23-12-2010, 17:51
Σωστός ο μικρός ;)

vasorfa
23-12-2010, 18:26
Μπράβο στο ΝΕΑΡΟ...αλλα και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του,,,,,


οσο για εσενα(εμας....) το μαθηματακι μας το πίάσαμε απο το κολόπαιδο!!!(μακάρι όλοι μας να έιμασταν τετοια κολοπαιδα,,,,:o:o)

basilis76
23-12-2010, 20:23
:sm8:

gandreas
23-12-2010, 21:31
Δεν αναφέρει κανένας ότι είναι θέμα παιδείας αλλά οικογένειας, αυτό είναι το πρόβλημα, αν η οικογένεια δεν ''νιώθει'' από την παιδία δεν θα πάρεις τίποταΝεύρα

mitsgs
23-12-2010, 21:58
Μπράβο σε σένα Ιγνάτιε που μας το μετέφερες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

napgeo
23-12-2010, 22:14
Τι είναι αυτά που λέτε χρονιάρες μέρες. Πέταξες το τσιγάρο αφού ήσουν πάνω στη μπουμπού σου. Λογικό έτσι συμπεριφέρονται??????
Ο μικρός που μάζεψε τα σκουπίδια δεν λέμε μπράβο στην οικογένεια. Οδηγούν Honda………. Αυτή είναι η συμπεριφορά τους .
Καθαροί και αξιόπιστοι….
Καλά Χριστούγεννα να έχετε

adventure
23-12-2010, 22:23
Όλα είναι θέμα παιδιάς και δικής μας ευαισθησίας και αυτό διδάσκεται στα σχολειά αλλά και στο σπίτι .

Μπράβο στο πιτσιρικά και σε σένα Ευτύχιε που το μοιράστηκες μαζί μας .

:) :) :)

staga1200
25-12-2010, 01:52
Μπραβο στον νεαρο την οικογενεια του και στους καθηγητες του ! ΙΓΝΑΤΙΕ κοψε το τσιγαρο !!!!!!!!!!!! :)

Capitain
25-12-2010, 02:54
Παιδιά να σας πω κι εγώ τα δικά μου... Καπνίζω κι εγώ καμμιά φορά στη μηχανή, όταν δε φοράω κράνος...Βασικά καπνίζω άφιλτρα που δε μολύνουν το περιβαλλον, αλλα κι ετσι να μην ηταν που να το πέταγα? Στον κάδο? Η στην τσέπη μου? Και μιλάμε για μια γόπα ενώ στον Πειραιά τα βαπόρια βγάζουν τόσα καυσαέρια όσο 500,000 αμάξια ας πούμε? Και μας βάζουν εμάς να πληρώσουμε για τα καυσαέρια του φτωχού μας αμαξιού επειδή ρυπαίνει?
Μαγκιά του του πιτσιρικά σίγουρα, δείχνει ότι είναι νοικοκύρης και με συνείδηση.
Αλλά τους μαθαίνουν στα σχολεία περί ανακύκλωσης και σεβασμού στο περιβάλλον, λέγοντας τους όμως τα μισά...Ότι όσο ανακύκλωση και να κάνουν οι καταναλωτές δεν θα έχει αποτέλεσμα μιας και είναι ασύμφορο να ανακυκλώνουμε, πάλι πετρέλαιο θα καίμε για το αποτέλεσμα αυτό...Και ίσως περισσότερο..

Ας σεβαστούμε απλά τον πλησίον μας και την οπτική μας...

Πιο παλιά, επειδη το σπίτι μας δεν κατοικείτο, η γειτονιά είχε μεταφέρει τον κάδο σκουπιδιών στη γωνία μας... Βουνά τα σκουπίδια... Τεσπά, μετα απο αλεπάλληλες επισκέψεις μου στο δήμο και στο τμήμα καθαριότητας, κατάλαβαν ότι το αίτημα μου ήταν λογικό, το να μεταφερθει δηλαδή ο κάδος σε μια πολυκατοικία οπου ενοχλεί λιγότερο... Ετσι κι έγινε, εδόθη εντολή να αλλαχθεί η θέση του κάδου στο χάρτη με τους κάδους (υπάρχει χάρτης με όλους τους κάδους) και οι υπάλληλοι έφεραν 2 καινούριους πλαστικούς και τους πήγαν λιγο πιο ψηλα και απέναντι απο το σπίτι μου...
Κι ενώ ρε παιδιά συζητήθηκε στη γειτονιά, ότι άλλαξαν θέση μέσω δήμου, ότι έβαλα βύσμα, κτλ.... Μου αφηναν πάλι ρε σκουπίδια, και κρυφα, και καμμια φορά επιτηδες, και μπάζα...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣ? Παραφύλαγα να δω κι έκανα φασαρίες... Είναι θέμα καλλιέργειας και κοινής λογικης πιστευω...Και μετα πολιτισμού..
Νευρίασα πάλι που τα θυμήθηκα, μέχρι φωτια είχα βάλει στα σκουπίδια, δυναμιτάκια...
Δεν το χώραγε ο νους μου ρε παιδιά, έσκαγα απο το δίκιο...