PDA

View Full Version : Καλοκαιρινές Άλπεις


ckk
29-12-2010, 20:06
Αν μας αφήσουν οι καταστάσεις, σχεδιάζω για φέτος το καλοκαίρι, 8 με 20 Ιουλίου, μία εκδρομή στις Ιταλο – Αυστριακο – Γερμανικο – Ελβετικές Άλπεις.

Το ταξίδι έχει ως εξής:
Πάτρα - Ancona – Firenze - Venezia – Udine – Grossglockner Strasse – Bruck – Salzburg – Munchen - Fussen – Romantische Strasse – Wurzburg – Stuttgart – Liechtenstein – Lugano – Menaggio – Como – Lecco – Passo di Stelvio – Passo di Gavia - Madona Di Campiglio – St. Martino di Castrozza – Cortina – (Venezia) – Ancona – Πάτρα.
Επέλεξα να γράφω τις πόλεις και τα τοπωνύμια με λατινικούς χαρακτήρες, λόγω του ότι πολλά από αυτά δεν μεταφράζονται στα Ελληνικά.

Τα αξιόλογα διαστήματα της εκδρομής είναι πολλά. Μερικά εξ αυτών είναι:
Ancona – Firenze: δεν το κάνω απ΄ ευθείας στην Βενετία και από Autostrata, αλλά το πάω από scenic roads στην Τοσκάνη, διότι αυτή η διαδρομή έχει μέσα όλα τα μεσαιωνικά χωριά της κεντρικής Ιταλίας, περιοχή της Σιένας και της Τοσκάνης, όπως Chianciano (με τα ιαματικά λουτρά από 5π.Χ. αιώνα), Montepulciano, San Gimigniano και βέβαια Siena και Firenze.

Την δεύτερη μέρα πηγαίνουμε προς Venezia. Δεν νομίζω πως χρειάζονται σχόλια εδώ.

Την τρίτη μέρα πηγαίνουμε προς βοράν και αφού περάσουμε τα σύνορα με την Αυστρία, θα οδηγήσουμε στην περίφημη Grossglockner Strasse, ένα δρόμο καθαρά ‘μηχανόβιο’ με απίθανα τοπία να ανταγωνίζονται τις θαυμάσιες στροφές σε όλη την διαδρομή μέχρι το Bruck.

Την τέταρτη μέρα θα χρησιμοποιήσουμε το ενδιάμεσο κομμάτι από Salzburg και Munchen για να μας οδηγήσει στο νότιο σημείο της Romantische Strasse. Οι πόλεις βέβαια τόσο του Salzburg όσο και του Μονάχου, είναι αρκετά γραφικές για να τις προσπεράσει κανείς έτσι εύκολα. Για αυτό και αφιερώνω μια μέρα σε αυτές.

Όλη η έκτη μέρα αφιερώνεται στην Romantische Strasse, που από ότι έχω ήδη μιλήσει και με άλλα μέλη που την έχουν κάνει, δεν υπάρχει όμοια. Κάτι ανάλογο της Grossglockner, αν όχι καλύτερο.

Έχοντας φτάσει στο βορειότερο σημείο και συμπτωματικά στην μέση της διαδρομής, αρχίζουμε και κατηφορίζουμε και περνάμε την έβδομη μέρα μας από την Stuttgart και διανυκτερεύουμε στην πρωτεύουσα Vaduz του Liechtenstein.

Όγδοη μέρα διασχίζουμε τρείς χώρες, Liechtenstein – Switzerland – Italy. Με τις δύο πρώτες να συγκαταλέγονται στις χώρες με τα μεγαλύτερα εισοδήματα στον κόσμο, ότι και αν αυτό σημαίνει. Στην διαδρομή πηγαίνουμε παραλίμνια σε δύο λίμνες, αυτές του Lugano και του Como. Ειδικότερα η διαδρομή μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας, που ενώνει το Lugano με το Menaggio, είναι με διαφορά η ομορφότερη διαδρομή που έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου. Ταυτόχρονα φαράγγια – ποτάμια – γεφύρια – γραμμές απείρου κάλλους τρένου – άψογοι μικροί αυτοκινητόδρομοι – ποδηλατόδρομοι μπερδεύονται σαν σε σκηνικό ονειρώδους ταινίας.

Προς ανατολικά την ένατη μέρα θα περάσουμε στους Δολομίτες μέσω περασμάτων, όπως το Passo dello Stelvio στα 2,800μ. και το Passo di Gavia στα 2,600μ. υψόμετρο. Όταν είχα πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια, το τότε αυτοκίνητό μου, μια συλλεκτική Alfa Romeo Duetto με αριθμό αμαξώματος 1,212 / 3,621, ‘αγκομαχούσε’ παρά τα τότε 132hp στα 900 κιλά, διότι δεν υπήρχε πολύ οξυγόνο για να ‘αναπνεύσουν’ τα καρμπυρατέρ της. Περνώντας τα passi, φτάνουμε στην Madonna di Campiglio, όπου και ξεκουραζόμαστε κοιμώμενοι.

Συνεχίζοντας την κάθοδό μας προς νότον, την δέκατη ημέρα περνάμε από το πανέμορφο San Martino di Castrozza και την Cortina. Διανυκτερεύουμε στην πόλη της Maserada, για να είμαστε σε απόσταση βολής από την Ancona,

Όπου και φτάνουμε από τον παραθαλάσσιο scenic δρόμο την ενδέκατη μέρα του ταξιδιού μας.


Παρατηρήσεις:
Διευκρινιστικά θα παραθέσω ότι αν το παρατηρήσετε, δεν είναι ένα ταξίδι στην τσίτα και συνεχώς επάνω στην μηχανή. Έχω προσπαθήσει να ταξιδεύουμε όχι περισσότερο από 5 ώρες την ημέρα, για να μας αφήνει χρόνο για να περιφερθούμε λίγο άσκοπα στα διάφορα απίθανα τοπία και θαυμάσιες πόλεις, που θα περάσουμε. Επίσης τα ξενοδοχεία έχουν κρατηθεί σε χαμηλό προϋπολογισμό των €50 – 70 λόγω εποχών, χωρίς όμως να συμβιβάζομαι σε ποιότητα. Σίγουρα όμως δεν είναι τοπικά Four Seasons, διότι το μόνο που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι για έναν ύπνο.

Προϋπολογισμοί:
Επισυνάπτω και το πρόγραμμα σε excelάκι για τα σύνολα χλμ – ωρών – καυσίμων και προϋπολογισμένων χρημάτων. Εκεί βλέπουμε ότι σε 13 ημέρες, θα διανύσουμε 5 χώρες, 4,000χλμ, θα καταναλώσουμε 200 λίτρα καύσιμα, και θα είμαστε επάνω στις μηχανές μας για 50 ώρες. Εισιτηρίων, καυσίμων, φαγητών, ξενοδοχείων, διοδίων και άλλων εξόδων περιλαμβανομένων, το προϋπολογισθέν κόστος του ταξιδιού είναι στις €2,000 για το ζευγάρι.

Σχόλια - συμβουλές:
Επειδή δε, δεν έχω ξαναταξιδέψει με μηχανή, όσοι καλοί προσέλθετε για να δώσετε μια συμβουλή σε θέματα:
Ρουχισμού
Χωρητικότητας και ταξιθεσίας βαλιτσών (σε ποια βαλίτσα – τι, αναλόγως χρησιμότητας)
GPS (αν υπάρχει κάποιο που να κρατάει ‘σχεδιασμένα΄ ταξίδια – να έχει αξιοθέατα για να μην τα ψάχνω τελευταία στιγμή)
Σχόλια και συμβουλές για μέρη που έχω ή για άλλα μέρη που πιθανόν δεν έχω περιλάβει
Ότι άλλο νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο για την εκδρομή.

Περιττό δε να πω ότι και όσοι καλοί προσέλθετε για να συνταξιδέψουμε.

Τέλος, το ταξίδι αυτό ήταν και το τελευταίο ταξίδι που σχεδίαζε ο εκλιπών ‘Εκατόνταρχος’. Εμένα θα με συνοδεύει και θα με προσέχει, διότι θα φοράω τις μπότες του. Αν θέλει και το Forum, θα έλεγα να ονομάσουμε αυτό το ταξίδι εις ανάμνησή του, ‘Οι Άλπεις του Εκατόνταρχου’. Αν ναι, παρακαλώ για την άμεση μετονομασία του.



http://img440.imageshack.us/img440/4200/pc290001.jpg (http://img440.imageshack.us/i/pc290001.jpg/)

Strats
29-12-2010, 20:15
Για GPS, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα το GARMIN ZUMO 660,το οποίο είναι πολύ αξιόπιστο, 100% αδιάβροχο και συνοδεύεται με το MapSource software με το οποίο σχεδιάζεις όλη την πορεία σου και με ένα κλικ την εισάγεις στο gps, οπότε γλυτώνεις την απ' ευθείας πληκτρολόγηση στο gps.

Strats
29-12-2010, 20:19
Στο θέμα ρουχισμού, θα πρέπει να πάρεις μαζί σου πλήρη χειμερινή στολή, μπουφάν και παντελόνια ΜΕ τις επενδύσεις τους, χειμερινά γάντια και μπότες μια και θα συναντήσεις στα passes θερμοκρασίες κοντά στους 0 βαθμούς. Επίσης να έχεις αδιάβροχα γιατί είναι σχεδόν απίθανο να κάνεις όλη αυτή τη διαδρομή χωρίς να συναντήσεις βροχή.

Λόγω της εποχής βέβαια, θα έχεις φυσικά και καλοκαιρινά ρούχα, αυτό είναι και το θέμα που κάνει αυτού του είδους τα ταξίδια να θέλουν πολύ χώρο για ρούχα!

babisadve
29-12-2010, 20:22
Εγώ συνήθως , έχω στο top case είδη πρωτης ανάγκης και μια αλλαξιά "περιπάτου" ωστε να μην χρειάζεται κάποιες φορές να κουβαλάω την τριπλέτα ολόκληρη.

Strats
29-12-2010, 20:26
Περί ταξιθεσίας βαλιτσών, εγώ θα πρότεινα τις τρεις βαλίτσες της BMW (2 πλαϊνές και topcase) και επίσεις ένα tankbag.

Στο topcase θα έβαζα τον χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινά γάντια, επενδύσεις jacket & παντελονιών) και το netbook.

Στο tankbag θα έβαζα όλα τα παρελκόμενα των ηλεκτρονικών συσκευών (καλώδια, φορτιστές κινητών, κάμερας κλπ) και τα χαρτιά (σημειώσεις, χάρτες κλπ)

Πλαϊνές βαλίτσες για ρούχα

Επίσης θα είχα μαζί μου 2 δυχτάκια ώστε να μπορέσω να πιάσω κάτι (πχ jacket) πάνω στα καπάκια των πλαϊνών cases

ckk
29-12-2010, 20:34
Για GPS, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα το GARMIN ZUMO 660,το οποίο είναι πολύ αξιόπιστο, 100% αδιάβροχο και συνοδεύεται με το MapSource software με το οποίο σχεδιάζεις όλη την πορεία σου και με ένα κλικ την εισάγεις στο gps, οπότε γλυτώνεις την απ' ευθείας πληκτρολόγηση στο gps.

Με μια πρώτη ματιά το βρίσκω από €560, Ελλάδα και εξωτερικό. Με χάρτες. Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να περιλαμβάνει?

ckk
29-12-2010, 20:39
Εγώ συνήθως , έχω στο top case είδη πρωτης ανάγκης αναλυτικά? και μια αλλαξιά "περιπάτου" ωστε να μην χρειάζεται κάποιες φορές να κουβαλάω την τριπλέτα ολόκληρη. μα η καθημερινή μετακίνηση θα προϋποθέτει την μετακίνηση της τριπλέτας, έτσι δεν είναι?

Περί ταξιθεσίας βαλιτσών, εγώ θα πρότεινα τις τρεις βαλίτσες της BMW (2 πλαϊνές και topcase) και επίσεις ένα tankbag.

Στο topcase θα έβαζα τον χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινά γάντια, επενδύσεις jacket & παντελονιών) και το netbook. netbook? Define...

Στο tankbag θα έβαζα όλα τα παρελκόμενα των ηλεκτρονικών συσκευών (καλώδια, φορτιστές κινητών, κάμερας κλπ) και τα χαρτιά (σημειώσεις, χάρτες κλπ)

Πλαϊνές βαλίτσες για ρούχα

Επίσης θα είχα μαζί μου 2 δυχτάκια ώστε να μπορέσω να πιάσω κάτι (πχ jacket) πάνω στα καπάκια των πλαϊνών cases

gsmaniac
29-12-2010, 20:46
Με μια πρώτη ματιά το βρίσκω από €560, Ελλάδα και εξωτερικό. Με χάρτες. Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να περιλαμβάνει?
θα σου στειλω π.μ,για την τιμουλα...:rolleyes:

Strats
29-12-2010, 20:51
Με μια πρώτη ματιά το βρίσκω από €560, Ελλάδα και εξωτερικό. Με χάρτες. Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να περιλαμβάνει?

Το πακέτο περιλαμβάνει όλες τις βάσεις για μηχανή και αυτοκίνητο και επίσης το software AutoDrive Hellas για καλύτερη πλοήγηση στην Ελλάδα.

Για το netbook, με συγχωρείς, από κεκτημένη ταχύτητα, είναι η φύση της δουλειάς μου τέτοια που δεν μπορώ να ταξιδέψω χωρίς υπολογιστή :)

italos
29-12-2010, 22:59
Χρήστο καταρχάς με το καλό να πραγματοποιηθει το ταξιδάκι!!!!

Πρίν 2 χρόνια έκνα σχεδόν την ίδια διαδρομή με τη μηχανη θπάρχει κ σχετικό ταξιδιωτικό στο φορουμ που θα μπορέσει να σε βοηθήσει σε ότι θές!!!

Καταρχάς τα μέρη που διάλεξες να πάς ίσως είναι απο τα καλύτερα μοτοσυκλετιστικά χιλιόμετρα που θα κάνεις στην Ευρωπη!!!

Πρώτα π΄ρωτα:GPS πραγματικά δεν θα το χρειαστείς πουθενά...εκτός απο όταν μπαίνεις στις μεγάλες πόλεις για να βάζεις την διεθυνση του hotel και να το βρίσκεις μπαμ να μην ταλαιπωριέσαι!!! Κατά τα άλλα έχει τόσο καλές πινακίδες σε όλες τις χώρες που θα νομίζεις ότι κάνεις το γύρω των βορείων προαστείων:D:D:D

Μετα για τα hotels θα σου πρότεινα φίλε μην κλεισεις τπτ απο τώρα......βγάζετα όλα απο το προηγούμενο βράδυ......γτ μπορεεί να σου αρέσει κάπου πολύ και να θές να αράξεις να μην φάς καμμιά χρέωση !!!! Εγώ προσωπικά στα ταξίδια έξω ποτέ δεν κλείνω δωμάτια.....φτάνω στο πρώτο προορισμό μου βρίσκω ένα δωμάτιο...κάνω ότι θέλω να κάνω και μετά το βραδάκι όταν γυρνάω στο δωματιο (έχω πάντα μαζί ένα μικρο notebook) μπαίνω internet και λέω αύριο θα πάω "βουδαπέστη" ....βρίσκω 5-6 hotels του γούστου μου και των οικονομικών δυνατότητων μου......αποθηκεύω διεθύνσεις στο GPS και όταν με το καλό φτάνω...παω στα hotels κοιτάω τιμές και αν είναι οκ και εκείνη την ώρα κλείνω το δωμάτιο....είναι για μένα η καλύτερη λύση!!!

Για ρουχισμό κτλ κτλ ....αυτά πλέον είναι βασικά στολές πάνω κάτω....με αδιάβροχα τα οποία καλό είναι να τα έχεις στην κεντρική βαλίτσα πάνω πάνω....μποτουλές γαντακια...τα κλασικα ξέρεις τώρα!!! Απλά αμα σας βολεύει επειδή θαείστε 2 άτομα...εγώ στη κεντρική βαλίτσα είχα μια τσαντα πλάτης με τα είδη πρώτης ανάγκης για το δωμάτιο(σαμποθαν-σαπουνια-οδοντοβουρτσες κτλ κτλ) και άνοιγα τις 2 πλαίνες έπερνα την αλλαξια της ημέρας και πήγαινα στο δωμάτιο .....αυτό σε εξυπηρετεί για ν α μην βγάζεις/βάζεις βαλίτσες και κουβαλάς!!!!

Έχω πολλά σημεί/spots τρελά να σου ανφέρω που αξίζει να δείς....σε λκάποιο καφέ με σημειώσεις.....μαις και έκανα την ίδια διαδρομή που θές και εσύ μόνο που έβαλα και γαλλία μεσα!!!

Η μέρες είναι cool και τα χιλιόμετρα θα βγούνε άνετα!!!

Ότι άλλο θες μην κόλλησεις να με ρωτήσεις!!


Χρόνια πολλά κιόαλς για τη γιορτή σου!

ckk
29-12-2010, 23:46
Χρήστο καταρχάς με το καλό να πραγματοποιηθει το ταξιδάκι!!!! Σε ευχαριστώ πολύ.
………………………………………………………………………………………

Έχω πολλά σημεί/spots τρελά να σου ανφέρω που αξίζει να δείς....σε λκάποιο καφέ με σημειώσεις.....μαις και έκανα την ίδια διαδρομή που θές και εσύ μόνο που έβαλα και γαλλία μεσα!!! Μέσα, θα σε ειδοποιήσω την επόμενη φορά που θα κατέβω, μάλλον την επόμενη Τετάρτη.

Η μέρες είναι cool και τα χιλιόμετρα θα βγούνε άνετα!!!

Ότι άλλο θες μην κόλλησεις να με ρωτήσεις!! thnx


Χρόνια πολλά κιόαλς για τη γιορτή σου!

Και σε σένα για τις ημέρες και ευτυχισμένο το http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002075F.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35})

gemara
30-12-2010, 00:19
Στα έχω σχεδόν όλα όσα θες έτοιμα (http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-9/%CE%A3%CF%84%CE%B7-%CE%9C%CF%8D%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7-12532/)...;)

Κόψε λίγο όμως, κανα 30% γιατί αν δεν έχεις ξανακάνει τέτοιο ταξίδι και είσαι πάνω από 22 χρονώ, θα κουραστείς λιγάκι ή το επόμενο θα το πας μόνος σου...

Η αριστερή βαλίτσα της γυναίκας σου, η δεξιά δικιά σου και όπως είναι τις βγάζεις και τις παίρνεις στο ξενοδοχείο.Το top case σχεδόν άδειο για να βάζεις τα κράνη όπου χρειάζεται για να μην τα κουβαλάς. Στο tank bag η φωτογραφική και μπουκαλάκια με νερό.

Αγοράζεις και δύο λουκάνικα των 22lt από τη ΜΑΚΑΝ για να βάζεις τα παντελόνια εκεί όταν σφίγγουν οι ζέστες και τα μπουφάν επίσης για να κυκλοφορείς άνετα στο πλοίο γιατί από τις τιμές των εισιτηρίων, βλέπω ότι έκλεισες κατάστρωμα.

Κλείνεις από τώρα όλα τα ξενοδοχεία γιατί είναι εξαιρετικά κουραστικό, δαπανηρό και απογοητευτικό μες την κούραση να ψάχνεις για να κοιμηθείς, εκτός εάν είσαι 24 χρονώ.

ckk
30-12-2010, 02:21
Στα έχω σχεδόν όλα όσα θες έτοιμα (http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-9/%CE%A3%CF%84%CE%B7-%CE%9C%CF%8D%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7-12532/)...το είχα δει, αλλά το ξαναταξίδεψα απόψε http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203FB.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35}) .

Κόψε λίγο όμως, κανα 30% γιατί αν δεν έχεις ξανακάνει τέτοιο ταξίδι και είσαι πάνω από 22 χρονώ 51, θα κουραστείς λιγάκι ή το επόμενο θα το πας μόνος σου... θα φορτώσω από εκεί :sm7:
Η αριστερή βαλίτσα της γυναίκας σου, η δεξιά δικιά σου και όπως είναι τις βγάζεις και τις παίρνεις στο ξενοδοχείο.Το top case σχεδόν άδειο για να βάζεις τα κράνη όπου χρειάζεται για να μην τα κουβαλάς. Στο tank bag η φωτογραφική και μπουκαλάκια με νερό.

Αγοράζεις και δύο λουκάνικα των 22lt από τη ΜΑΚΑΝ για να βάζεις τα παντελόνια εκεί όταν σφίγγουν οι ζέστες και τα μπουφάν επίσης για να κυκλοφορείς άνετα στο πλοίο γιατί από τις τιμές των εισιτηρίων, βλέπω ότι έκλεισες κατάστρωμα. Νoup, καμπίνα 4κλεινη εσωτερική.

Κλείνεις από τώρα όλα τα ξενοδοχεία γιατί είναι εξαιρετικά κουραστικό, δαπανηρό και απογοητευτικό μες την κούραση να ψάχνεις για να κοιμηθείς, εκτός εάν είσαι 24 χρονώ.Είπαμε… 51.

Σου ‘έκλεψα’ την λίμνη Carezza και το Passo Pordoi. Σε ευχαριστώ για την βοήθεια και Xρόνια Πολλά. http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020767.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35})

Strats
30-12-2010, 10:07
...Έχω πολλά σημεί/spots τρελά να σου ανφέρω που αξίζει να δείς....σε λκάποιο καφέ με σημειώσεις.....

Νίκο, αυτό θα με ενδιέφερε πολύ κι εμένα! Θα προσπαθήσω να έρθω στον επόμενο καφέ της Τετάρτης αν μπορέσεις κι εσύ :)

gemara
30-12-2010, 10:16
...[FONT=Arial Black][COLOR=black]Νoup, καμπίνα 4κλεινη εσωτερική...

Σου ‘έκλεψα’ την λίμνη Carezza και το Passo Pordoi. Σε ευχαριστώ για την βοήθεια και Xρόνια Πολλά. http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020767.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p=%7B36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35%7D)

Πάτρα - Ancona allez - retour, 4κλινη καμπίνα εσωτερική + μοτοσυκλέττα, high season, 180€;;; Καλό!!!

Κλέψε και τη λίμνη Lugano αν θες.
Χρόνια Πολλά!:)

ckk
31-12-2010, 01:21
Πάτρα - Ancona allez - retour, 4κλινη καμπίνα εσωτερική + μοτοσυκλέττα, high season, 180€;;; Καλό!!!
Είναι έτσι επιλεγμένες οι ημερομηνίες, που είναι low http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203FC.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35}) .




Κλέψε και τη λίμνη Lugano αν θες. Την έχω, αν το παρατηρήσεις, στο σκέλος Lugano – Menaggio.

Χρόνια Πολλά!:)


επίσης, με υγεία το http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020731.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35}) http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002072F.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35}) http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020730.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35}) http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020730.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35})

babisadve
31-12-2010, 15:59
μα η καθημερινή μετακίνηση θα προϋποθέτει την μετακίνηση της τριπλέτας, έτσι δεν είναι?

θα τύχει, όπως στο καράβι, να χρειαστείς πράγματα για την καμπίνα.
ή κάποιο βράδυ να αργησεις στον προορισμό και να ανέβεις μόνο για έναν ύπνο.
Εννοώ λοιπόν οτι παίρνεις μονο το top case, tank bag εναλλακτικά, για να γλυτώνεις ανέβασε κατέβασε βαλίτσες.
Βέβαια οι χωροταξικές ανάγκες διαφέρουν στον καθένα.
άλλος βρισκει πιο απαραίτητο το netbook , κι άλλος τις παντόφλες.... κοκ.

Strats
31-12-2010, 16:30
Στο θέμα του βάλε-βγάλε βαλίτσες, υπάρχει μια πολύ ωραία λύση που σε γλυτώνει από κάθε κόπο: R1200GS Liner Bag Page (http://www.rka-luggage.com/A06%20Liners/R1200GSA/R1200GS_A_Liner.html)

syan
31-12-2010, 18:40
Στο θέμα του βάλε-βγάλε βαλίτσες, υπάρχει μια πολύ ωραία λύση που σε γλυτώνει από κάθε κόπο: R1200GS Liner Bag Page (http://www.rka-luggage.com/A06%20Liners/R1200GSA/R1200GS_A_Liner.html)

:sm8::sm8:

ckk
31-12-2010, 19:05
θα τύχει, όπως στο καράβι, να χρειαστείς πράγματα για την καμπίνα.
ή ........................................
άλλος βρισκει πιο απαραίτητο το netbook , κι άλλος τις παντόφλες.... Υπονοείς κάτι? :sm7:κοκ.

Στο θέμα του βάλε-βγάλε βαλίτσες, υπάρχει μια πολύ ωραία λύση που σε γλυτώνει από κάθε κόπο: R1200GS Liner Bag Page (http://www.rka-luggage.com/A06%20Liners/R1200GSA/R1200GS_A_Liner.html)

:sm8::sm8:

Έχω απλό GS. Πρέπει να υπάρχουν ανάλογες λύσεις και για τις ‘πλαϊνές’ βαλίτσες… θα το δω. Σας ευχαριστώ πάντως.

Strats
31-12-2010, 19:15
[/SIZE][/FONT]

Έχω απλό GS. Πρέπει να υπάρχουν ανάλογες λύσεις και για τις ‘πλαϊνές’ βαλίτσες… θα το δω. Σας ευχαριστώ πάντως.

Εδώ είσαι τότε: R1200GS Liner Bag Page (http://www.rka-luggage.com/A06%20Liners/R1200GS/R1200GSLiner.html)

ckk
31-12-2010, 19:19
Εδώ είσαι τότε: R1200GS Liner Bag Page (http://www.rka-luggage.com/A06%20Liners/R1200GS/R1200GSLiner.html)


σε ευχαριστώ.

ckk
31-12-2010, 19:25
Για GPS, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα το GARMIN ZUMO 660,το οποίο είναι πολύ αξιόπιστο, 100% αδιάβροχο και συνοδεύεται με το MapSource software με το οποίο σχεδιάζεις όλη την πορεία σου και με ένα κλικ την εισάγεις στο gps, οπότε γλυτώνεις την απ' ευθείας πληκτρολόγηση στο gps.

επίσης: Το πακέτο περιλαμβάνει όλες τις βάσεις για μηχανή και αυτοκίνητο και επίσης το software AutoDrive Hellas για καλύτερη πλοήγηση στην Ελλάδα.



Πώς γίνεται αυτό / ά?

AKIS_21
01-01-2011, 10:40
καλημερα και χροννια πολλα.θα σε συμβουλευα να περιορισεις τις πολεις διανυκτερεσης σε λιγοτερες.το φορτομα ξεφορτομα και το ταξιδι απο μια πολι στην αλλη με τριπλετα χαλαει την οδηγηση σε αυτουσ τουσ δρομους.μπορεις να βαλεις 4 πολεις σταθμους και με ημερισια ταξιδια 250 εως 350 χιλιομετρα καλυπτεις ολουσ τουσ προορισμους μονο με το τανκ μπαγκ.τα εχω κανει και ετσι και αλλιςσ και δε εχει καμοια σχεση πολυ ποιο ξεκουραστα και απολαυστικα

tsompanis
01-01-2011, 12:00
πολύ όμορφο ταξίδι,σου εύχομαι να το πραγματοποιήσεις!:)

όπως είπαν και οι παραπάνω ίσως μια απο τις καλύτερες διαδρομές της Ευρώπης.
διαβάζοντας το πρόγραμμα είδα ότι την 8η μέρα περνας μονορούφι απο λιχνεσταιν-ελβετία -ιταλία..
είναι πολύ όμορφη διαδρομή και ίσως δεν τις δίνεις πολλά περιθώρια.;)
δώσε μεγάλη σημασία στα αδιάβροχα που θα πάρεις μαζί σου.δοκίμασε τα

σου εύχομαι να έχεις τα καλύτερα !!:):)

ckk
01-01-2011, 13:25
καλημερα και χροννια πολλα.θα σε συμβουλευα να περιορισεις τις πολεις διανυκτερεσης σε λιγοτερες.το φορτομα ξεφορτομα και το ταξιδι απο μια πολι στην αλλη με τριπλετα χαλαει την οδηγηση σε αυτουσ τουσ δρομους.μπορεις να βαλεις 4 πολεις σταθμους και με ημερισια ταξιδια 250 εως 350 χιλιομετρα καλυπτεις ολουσ τουσ προορισμους μονο με το τανκ μπαγκ.τα εχω κανει και ετσι και αλλιςσ και δε εχει καμοια σχεση πολυ ποιο ξεκουραστα και απολαυστικα

Πώς θα βάλω 4 πόλεις ύπνου σε 4,000χλμ.kardia mou? Αν έχεις κάποιο σχέδιο…
Το φόρτωμα – ξεφόρτωμα θα το φάω, τι να κάνω. Θα άφηνα επάνω την τριπλέτα, αλλά με υποψίασε ένας συμφορουμίτης, που έγραψε ότι ανοίγεται – άρα κλέβεται, εν ριπή οφθαλμού. Και το κοστολογικό ‘κλέβεται ‘πάει στο διάολο, αλλά για φαντάσου να μένεις στο Passo dello Stelvio με όλα τα σώβρακα χύμα… δε λέει.

πολύ όμορφο ταξίδι,σου εύχομαι να το πραγματοποιήσεις!

όπως είπαν και οι παραπάνω ίσως μια απο τις καλύτερες διαδρομές της Ευρώπης.
διαβάζοντας το πρόγραμμα είδα ότι την 8η μέρα περνας μονορούφι απο λιχνεσταιν-ελβετία -ιταλία.. Όλο αυτό το σκέλος, είναι μόλις 280χλμ. Έχειμεγάλατμήματαμε highway (Vaduz(LI) – Morcote(CH) + Menaggio(IT) – Como(IT). Είναι αναμφισβήτητα από τα ωραία τμήματα, με κορυφαίο της διαδρομής το Lugano(CH) – Menaggio(IT). Με λίγες επιφυλάξεις όμως πλέον, διότι δεν έχω κάνει τις 2 Strasse, Grossklockner + Romantische, που μου έχουν πει και διαβάσει τα καλύτερα.
είναι πολύ όμορφη διαδρομή και ίσως δεν τις δίνεις πολλά περιθώρια.
δώσε μεγάλη σημασία στα αδιάβροχα που θα πάρεις μαζί σου.δοκίμασε τα

σου εύχομαι να έχεις τα καλύτερα !!

Όλα μου δείχνουν να ταξιδέψω με ισοθερμικό πάνω – κάτω και στολή με αφαιρούμενα layers επίσης πάνω – κάτω. Με κάποιο fleece από μέσα.



SPAM

(δείχνει τώρα η ΕΤ1 την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης. Απόλαυση η μουσική αλλά και τα κλιπάκια της. Υπέροχος πολιτισμός).

Και επιστρέφω, επειδή δεν έχω ξαναταξιδέψει τόσο μεγάλο ταξίδι με μηχανή, για αυτό το προγραμματίζω 6 μήνες πριν, για να πάρω γνώμες και να τις υλοποιήσω μέσω έρευνας αγοράς. Τόσο ποιοτικής όσο και οικονομικής.

Και σας ευχαριστώ όλους που ασχολείσθε. Άλλωστε για μένα ένα μεγάλο μέρος όποιας απόλαυσης, είναι και η προετοιμασία της.

Χρόνια Πολλά και πάλι.

z_atomic
01-01-2011, 13:47
Πώς θα βάλω 4 πόλεις ύπνου σε 4,000χλμ.kardia mou? Αν έχεις κάποιο σχέδιο…
Το φόρτωμα – ξεφόρτωμα θα το φάω, τι να κάνω. Θα άφηνα επάνω την τριπλέτα, αλλά με υποψίασε ένας συμφορουμίτης, που έγραψε ότι ανοίγεται – άρα κλέβεται, εν ριπή οφθαλμού. Και το κοστολογικό ‘κλέβεται ‘πάει στο διάολο, αλλά για φαντάσου να μένεις στο Passo dello Stelvio με όλα τα σώβρακα χύμα… δε λέει.



Όλα μου δείχνουν να ταξιδέψω με ισοθερμικό πάνω – κάτω και στολή με αφαιρούμενα layers επίσης πάνω – κάτω. Με κάποιο fleece από μέσα.



SPAM

(δείχνει τώρα η ΕΤ1 την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης. Απόλαυση η μουσική αλλά και τα κλιπάκια της. Υπέροχος πολιτισμός).

Και επιστρέφω, επειδή δεν έχω ξαναταξιδέψει τόσο μεγάλο ταξίδι με μηχανή, για αυτό το προγραμματίζω 6 μήνες πριν, για να πάρω γνώμες και να τις υλοποιήσω μέσω έρευνας αγοράς. Τόσο ποιοτικής όσο και οικονομικής.

Και σας ευχαριστώ όλους που ασχολείσθε. Άλλωστε για μένα ένα μεγάλο μέρος όποιας απόλαυσης, είναι και η προετοιμασία της.

Χρόνια Πολλά και πάλι.

Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά
Βλέπω κ γω τη συναυλία και λιγουρευόμουν κ γω ένα καλοκαιρινό ταξιδάκι στας κεντρικάς ευρώπας και αν μη τι άλλο στις συγκεκριμένες διαδρομές.
Καταρχάς εγώ ψήνομαι τρελά για το ταξίδι αυτό. Οπότε αν θέλεις βοήθεια στην οργάνωση - ερευνα αγοράς ευχαριστώς να βοηθήσω.
Για μπουφάν σου προτείνω (λόγω προσθαφαιρούμενων layers και αεραγωγών) το revit cayenne pro
Revit Cayenne Pro Textilejacket - FC-Moto Shop (http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Revit-Cayenne-Pro-Jacket/SubProducts/Revit-Cayenne-Pro-Jacket-0028)
Το έχω ήδη είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς ταξίδεψα με 0 βαθμούς και κοντομάνικο και δεν κατάλαβα τίποτα. Μπορείς να αφαιρέσεις τις επενδύσεις (αδιάβροχη και χειμερινή) και έχει αεραγωγούς σε μανίκια, πλάτη και στήθος για τις ζεστές διαδρομές.
Ετοιμάζομαι να αγοράσω και το παντελόνι revit dakar που έχει λίγο χαμηλότερα standards από το παντελόνι cayenne αλλά είναι πιο όμορφο και με καλ'α χαρακτηριστικά. Επίσης αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου πω και για μπότες.
Επίσης έχω ποστάρει κ ένα τρόπο να έχεις επιπλέον 10% έκπτωση σε αυτό το site. Το επίσης καλό αν δεν θες να μπλέξεις με πιστωτικές, έχεις με μόνο 5 ευρω να πληρώσεις με αντικαταβολή
δες το ποστ μου εδώ (http://www.gsforum.gr/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%95%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-84/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-site-15421/)

italos
01-01-2011, 16:58
Νίκο, αυτό θα με ενδιέφερε πολύ κι εμένα! Θα προσπαθήσω να έρθω στον επόμενο καφέ της Τετάρτης αν μπορέσεις κι εσύ :)

Στράτο όποτε θές φιλαράκι!!

italos
01-01-2011, 17:05
Παίδες εχώ θα επιμείνω λιγάκι στο κλείσιμο του hotel.!Εώς πολύ θα έλεγα....Γιώργο(Gemara) την ίδια "ταλαιπωρία" που θα φάει ο χρήστος να βρίσκει τα ξεναδοχεία αν τα κλε΄σει απο πρίν μέσα στις μεγάλες πόλεις την ίδια θα φάει αν το κάνει όπως το πρότεινα εγώ!!!Ούτως ή άλλως 2 άτομα είναι μια μηχανή που σημαίνει ότι είναι πάρα πάρα πολύ ευέλικτοι....τα κλειστα hotels απο πρίν συνιστούνται σε εκδρομές που θα πάνε πολλά άτομα ώστε να υπάρχει πληθώρα δωματίων!!

Δεν βρίσκω πουθενά σωστό να έχεις ένα τόσο μεγάλο ταξίδι τόσο σφιχτα προγραμματισμένο τουλάχιστον στον ύπνο!!! Αν του αρέσει σε μια περιοχή πολύ και θέλει να κάτσει μια μέρα παραπάνω.....αν αργήσει στη διαδρομή αν ανα αν κτλ κτλ....είμαι της άποψης το προηγούμενο βράδυ λίγο πρίν πέσει για ύπνο έχοντας στο νυαλό του που θα πάει την επόμενη μέρα μπαίνει μέσα στο booking ψάχνει 3-4 ξεναδοχεία του γούστου του...αποθηκε΄θει τις διευθύνσεις στο gps και τα βρίσκει την επόμενη στην πόλη/μέρος που θα πάει χωρίς τον κίνδυνο να χάσει λευτά!!!

Για το τριβάλιτσο ...δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος κλοπής ....σε αυτές τις χώρες που θα κινηθεί....

paschalis
01-01-2011, 19:25
[,Όλη η έκτη μέρα αφιερώνεται στην Romantische Strasse, που από ότι έχω ήδη μιλήσει και με άλλα μέλη που την έχουν κάνει, δεν υπάρχει όμοια.

Εχοντας γυρισει χθες το πρωι απο το Romantic Strasse εχω σοβαρες αμφιβολιες για το αν αξιζει τον κοπο να ανεβεις βορεια μονο για αυτο.Εχω κανει πανω απο 10 καλυτερες διαδρομες πεδινες και scenic στην Ευρωπη και εμεινα λιγο απογοητευμενος απο αυτην.
Bαζεις ανετα στο δικο σου ταξιδι αντι αυτης το παραδουναβιο BΙΕΝΝΗ PASSAU..

Κάτι ανάλογο της Grossglockner, αν όχι καλύτερο
Μην συγκρινετε ανομοια πραγματα παρακαλω..
,

Προς ανατολικά την ένατη μέρα θα περάσουμε στους Δολομίτες μέσω περασμάτων, όπως το Passo dello Stelvio στα 2,800μ. και το Passo di Gavia στα 2,600μ. υψόμετρο. Όταν είχα πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια, το τότε αυτοκίνητό μου, μια συλλεκτική Alfa Romeo Duetto με αριθμό αμαξώματος 1,212 / 3,621, ‘αγκομαχούσε’ παρά τα τότε 132hp στα 900 κιλά, διότι δεν υπήρχε πολύ οξυγόνο για να ‘αναπνεύσουν’ τα καρμπυρατέρ της. Περνώντας τα passi, φτάνουμε στην Madonna di Campiglio, όπου και ξεκουραζόμαστε κοιμώμενοι.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!!ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΚΑΚΙΑ!!Πως θα τα κανεις ομως την ιδια μερα?
Μαλλον σχεδιαζεις ναπας στο STELVIO απο BORMIO και πισω αλλα ειναι αμαρτια να αφησεις τη πισω μερια με τις 49 φουρκετες η οποια ειναι και ο λογος που εχει γινει τοσο θρυλικο αυτο το περασμα.



Όπου και φτάνουμε από τον παραθαλάσσιο scenic δρόμο την ενδέκατη μέρα του ταξιδιού μας.

Το εκανα προχθες και μονο scenic δεν ειναι.Η Ιταλια παραπαιει παιδια...



. Σίγουρα όμως δεν είναι τοπικά Four Seasons, διότι το μόνο που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι για έναν ύπνο.

Σωστος!!

ckk
01-01-2011, 19:50
Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά
Βλέπω κ γω τη συναυλία και λιγουρευόμουν κ γω ένα καλοκαιρινό ταξιδάκι στας κεντρικάς ευρώπας και αν μη τι άλλο στις συγκεκριμένες διαδρομές.
Καταρχάς εγώ ψήνομαι τρελά για το ταξίδι αυτό. Οπότε αν θέλεις βοήθεια στην οργάνωση - ερευνα αγοράς ευχαριστώς να βοηθήσω. ΘΑ ΧΑΡΩ.
Για μπουφάν σου προτείνω (λόγω προσθαφαιρούμενων layers και αεραγωγών) το revit cayenne pro
RevitCayenneProTextilejacket - FC-MotoShop (http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Revit-Cayenne-Pro-Jacket/SubProducts/Revit-Cayenne-Pro-Jacket-0028)THNX, αλλά ψάχνω και βρήκα κάτι ανάλογο με €100 jacket– παντελόνι!!!!. Θα σου πω.
Το έχω ήδη είμαι πολύ ευχαριστημένο…………………………………………….αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου πω και για μπότες. Έχω ευχαριστώ.
Επίσης έχω ποστάρει κ ένα τρόπο να έχεις επιπλέον 10% έκπτωση σε αυτό το site. Το επίσης καλό αν δεν θες να μπλέξεις με πιστωτικές, έχεις με μόνο 5 ευρω να πληρώσεις με αντικαταβολή
δες το ποστ μου εδώ (http://www.gsforum.gr/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%95%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-84/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-site-15421/)Ζήση είναι πανάκριβο.

Παίδες εχώ θα επιμείνω λιγάκι στο κλείσιμο του hotel.!Εώς πολύ θα έλεγα....Γιώργο(Gemara) την ίδια "ταλαιπωρία" που θα ……………………………………………………………………………………….χώρες που θα κινηθεί....

Θέλει σκέψη…

ckk
01-01-2011, 20:33
[,Όλη η έκτη μέρα αφιερώνεται στην Romantische Strasse, που από ότι έχω ήδη μιλήσει και με άλλα μέλη που την έχουν κάνει, δεν υπάρχει όμοια.

Εχοντας γυρισει χθες το πρωι απο το Romantic Strasse εχω σοβαρες αμφιβολιες για το αν αξιζει τον κοπο να ανεβεις βορεια μονο για αυτο.Εχω κανει πανω απο 10 καλυτερες διαδρομες πεδινες και scenic στην Ευρωπη και εμεινα λιγο απογοητευμενος απο αυτην.
Bαζεις ανετα στο δικο σου ταξιδι αντι αυτης το παραδουναβιο BΙΕΝΝΗ PASSAU.. Το έχω ακούσει για καταπληκτικό. Ίσως το προσθέσω, κάνοντας δεξιά από Bruck για Βιέννη. Μετά για Passau, αν μπορείς να γράψεις με λεπτομέρεια την διαδρομή, και συνεχίζω κανονικά για Salzburg κλπ.
Βγαίνουν επιπλέον 700χλμ. Βλέπω να βγαίνει το σκέλος Bruck – Wien σε 4 ώρες άνετα από Autobahn και το υπόλοιπο σε περιμένω να μου πεις τις ανωτέρω ζητούμενες λεπτομέρειες.

Κάτι ανάλογο της Grossglockner, αν όχι καλύτερο
Μην συγκρινετε ανομοια πραγματα παρακαλω.. δηλαδή???
,

Προς ανατολικά την ένατη μέρα θα περάσουμε στους Δολομίτες μέσω περασμάτων, όπως το Passo dello Stelvio στα 2,800μ. και το Passo di Gavia στα 2,600μ. υψόμετρο. Όταν είχα πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια, το τότε αυτοκίνητό μου, μια συλλεκτική Alfa Romeo Duetto με αριθμό αμαξώματος 1,212 / 3,621, ‘αγκομαχούσε’ παρά τα τότε 132hp στα 900 κιλά, διότι δεν υπήρχε πολύ οξυγόνο για να ‘αναπνεύσουν’ τα καρμπυρατέρ της. Περνώντας τα passi, φτάνουμε στην Madonna di Campiglio, όπου και ξεκουραζόμαστε κοιμώμενοι.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!!ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΚΑΚΙΑ!!Πως θα τα κανεις ομως την ιδια μερα?
Μαλλον σχεδιαζεις ναπας στο STELVIO απο BORMIO σωστός, δεν ήξερα την εκδοχή σου, που και θα ακολουθήσω μάλλον. Δηλαδή Bormio - Passo dello Stelvio μέχρι και όλες τις 49 φουρκέτες και πίσω, μέσω Passo di Gavia για Madonna di Campiglio. αλλα ειναι αμαρτια να αφησεις τη πισω μερια με τις 49 φουρκετες η οποια ειναι και ο λογος που εχει γινει τοσο θρυλικο αυτο το περασμα.



Όπου και φτάνουμε από τον παραθαλάσσιο scenic δρόμο την ενδέκατη μέρα του ταξιδιού μας.

Το εκανα προχθες και μονο scenic δεν ειναι.Η Ιταλια παραπαιει παιδια... define pls. δεν αξίζει δηλαδή? Να πάω από Autostrata μέσω Bolognia?



. Σίγουρα όμως δεν είναι τοπικά Four Seasons, διότι το μόνο που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι για έναν ύπνο.

Σωστος!!

..

Strats
01-01-2011, 20:33
Στράτο όποτε θές φιλαράκι!!

ΟΚ Νίκο, θα σου στείλω pm στην πρώτη ευκαιρία που θα μπορέσω να έρθω στη συνάντηση Τετάρτης

Strats
01-01-2011, 20:51
Η τριπλέτα σε τέτοιου είδους ταξίδια παιδιά δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Δε μιλάμε ούτε για διαδρομές μέσα σε κίνηση πόλης που δεν μπορείς να περάσεις ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, ούτε και για enduro διαδρομές που οδηγείς όρθιος και χρειάζεσαι τη μέγιστη ευελιξία στη μοτοσυκλέτα σου. Εδώ μιλάμε για ορεινές ασφάλτινες διαδρομές, που αν πρόκειται ειδικά για ταξίδι με συνεπιβάτη, η ύπαρξη της τριπλέτας είναι ίσως το τελευταίο θέμα.

Στην περίπτωσή σου, έτσι όπως έχεις βγάλει το πρόγραμμα δεν είναι εφικτό το να βάλεις 4 πόλεις σταθμούς. Αυτό γίνεται συνήθως όταν είναι πιο “γρουπαρισμένο” το ταξίδι, όπως πx διανομή στο Chanomix που είναι γύρω-γύρω του ένα μεγάλο και ενδιαφέρον μέρος των γαλλικών άλπεων, ή το Andermatt όπου είναι στο κέντρο των ελβετικών περασμάτων.

Το jacket Revit Cayenne Pro που σου σύστησε ο φίλος z_atomic είναι πράγματι super επιλογή, το είχα και πραγματικά ταξιδεύεις με παγωνιά και ένα κοντομάνικο από μέσα!

Επίσης, όπως είπε πάλι ο φίλος paschalis, φρόντισε να φύγεις με καινούργια τακάκια, αλλιώς θα χρειαστείς αλλαγή εκεί.

paschalis
01-01-2011, 23:40
..
1.Δηλαδη το αλπικο περασμα με παγετωνα και στροφιλικι με δροσια δεν εχει σχεση με καστρα και αμπελωνες σε ευθειες με ζεστη.Οi καθε λογης μηχανοβιοι με Γιαπωνεζους και Αμερικανους που αγοραζουν αρκουδακια και Αγιοβασιληδες καλοκαιριατικα και οι ηλικιωμενοι ποδηλατες των Αλπεων με τις τρελλες αντοχες, με παππουδογιαγαδες που πανε με αμαξα fussen-καστρα και πινουν τσαι στα στενακια του rothenburg..

2.Κοντα στη Βιεννη δεν χανεις με τιποτα την krems και απο κει μεσω linz πηγαινεις απο τον πρασινο παραδουναβιο δρομο του χαρτη της michelin μεχρι το Passau. Χρειαζεσαι απλα μια ολοκληρη μερα..

3.Πηγα Ravenna-Rimini-Ancona προχθες και ειναι ενας πολυ αργος και ασχημος δρομος.To καλοκαιρι με την κινηση θεωρησε τον σχεδον διαβατο.Οχι οτι ο αυτοκινητοδρομος θα ειναι καλυτερος ειδικα εκει που οι 3 λωριδες γινονται 2 εξω απο το rimini γινεται μεχρι και 10 χλμ μποτιλια τον Αυγουστο.Εγω γυρνουσα παλια παλι απο Βενετια με διανυκτερευση στο camping Fusina.Εχει σπιτακια και γραμμη με πλοιαριο που θα σε παει στην καρδια της Βενετιας για βραδυνη βολτα και αποχαιρετιστηριο παγωτο!!

4. Μπουφαν και παντελονι με 100 δεν ειναι αναλογο με αυτο που αναφερουν τα παιδια ισως απλα να μοιαζουν οπτικα..
Το ποσο αυτο να το υπολογιζεις για αδιαβροχα μονο....

AKIS_21
02-01-2011, 01:10
Πώς θα βάλω 4 πόλεις ύπνου σε 4,000χλμ.kardia mou? Αν έχεις κάποιο σχέδιο…
Το φόρτωμα – ξεφόρτωμα θα το φάω, τι να κάνω. Θα άφηνα επάνω την τριπλέτα, αλλά με υποψίασε ένας συμφορουμίτης, που έγραψε ότι ανοίγεται – άρα κλέβεται, εν ριπή οφθαλμού. Και το κοστολογικό ‘κλέβεται ‘πάει στο διάολο, αλλά για φαντάσου να μένεις στο Passo dello Stelvio με όλα τα σώβρακα χύμα… δε λέει.



Όλα μου δείχνουν να ταξιδέψω με ισοθερμικό πάνω – κάτω και στολή με αφαιρούμενα layers επίσης πάνω – κάτω. Με κάποιο fleece από μέσα.



SPAM

(δείχνει τώρα η ΕΤ1 την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης. Απόλαυση η μουσική αλλά και τα κλιπάκια της. Υπέροχος πολιτισμός).

Και επιστρέφω, επειδή δεν έχω ξαναταξιδέψει τόσο μεγάλο ταξίδι με μηχανή, για αυτό το προγραμματίζω 6 μήνες πριν, για να πάρω γνώμες και να τις υλοποιήσω μέσω έρευνας αγοράς. Τόσο ποιοτικής όσο και οικονομικής.

Και σας ευχαριστώ όλους που ασχολείσθε. Άλλωστε για μένα ένα μεγάλο μέρος όποιας απόλαυσης, είναι και η προετοιμασία της.

Χρόνια Πολλά και πάλι.
apla sto anaferw epeidi apolaysi ine kai na vlepeis kai na odigeis opws thes
skepsou mipws to spaseis to taxidi soy sse 2 xronies
ine tosa polla poy axizei na deis pou sigoyra de soy ftanoyn oi meres
skepsou innsbruck 3 meres vlepeis ola ta perasmata kai notias germanias kai dytikis aystrias alles 2 meres zell am see kai meta aneva voreia.sigoyra thes na deis polla alla ime sigouros oti tha to metanioseis .skepsou estiatoria kastra podarodromoi se pezodromous kai alles drastiriotites kai i mixani soy fortomeni me ola sou ta pragmata se kapoio parking.anxos.entaxi aystria de klevoune oute me ta kleidia panw alla germania ine allios.apla ta exw kanei 4 fores kai apla moitazome tin idoni tis odigisis sis se tetoioys dromous mazi sou.skepsouto pws ine na odigis ston teleio dromo me tis teleies sin8ikes me mixani foul fortomeni::cool:

AKIS_21
02-01-2011, 01:12
kai kati teleuyteo oso pio polla rwtas toso pio poli 8a mperdeyese.xekina kai oti goustareis na kaneis kathe mera ayto kane ante kai perimenoyme fotos

ckk
02-01-2011, 02:43
1.Δηλαδη το αλπικο περασμα με παγετωνα και στροφιλικι με δροσια δεν εχει σχεση με καστρα και αμπελωνες σε ευθειες με ζεστη.Οi καθε λογης μηχανοβιοι με Γιαπωνεζους και Αμερικανους που αγοραζουν αρκουδακια και Αγιοβασιληδες καλοκαιριατικα και οι ηλικιωμενοι ποδηλατες των Αλπεων με τις τρελλες αντοχες, με παππουδογιαγαδες που πανε με αμαξα fussen-καστρα και πινουν τσαι στα στενακια του rothenburg

σωστός

2.Κοντα στη Βιεννη δεν χανεις με τιποτα την krems και απο κει μεσω linz πηγαινεις απο τον πρασινο παραδουναβιο δρομο του χαρτη της michelin μεχρι το Passau. Χρειαζεσαι απλα μια ολοκληρη μερα.. done! Έβαλα 2 επιπλέον μέρες.

3.Πηγα Ravenna-Rimini-Ancona προχθες και ειναι ενας πολυ αργος και ασχημος δρομος.To καλοκαιρι με την κινηση θεωρησε τον σχεδον διαβατο.Οχι οτι ο αυτοκινητοδρομος θα ειναι καλυτερος ειδικα εκει που οι 3 λωριδες γινονται 2 εξω απο το rimini γινεται μεχρι και 10 χλμ μποτιλια τον Αυγουστο.Εγω γυρνουσα παλια παλι απο Βενετια με διανυκτερευση στο camping Fusina.Εχει σπιτακια και γραμμη με πλοιαριο που θα σε παει στην καρδια της Βενετιας για βραδυνη βολτα και αποχαιρετιστηριο παγωτο!! Πώς με πιάνννεις http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020455.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35})

4. Μπουφαν και παντελονι με 100 δεν ειναι αναλογο με αυτο που αναφερουν τα παιδια ισως απλα να μοιαζουν οπτικα.. ίδια ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά. 500D – breathable – wind + waterproof – z liner – removable thermal lining – protectors all over – 3M reflectives – zip to trousers – waterproof pockets!!!!! http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203FB.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35}) τα 2 κομμάτια €120.
Το ποσο αυτο να το υπολογιζεις για αδιαβροχα μονο....

..

ckk
02-01-2011, 02:50
apla sto anaferw epeidi apolaysi ine kai na vlepeis kai na odigeis opws thes
skepsou mipws to spaseis to taxidi soy sse 2 xronies
ine tosa polla poy axizei na deis pou sigoyra de soy ftanoyn oi meres
skepsou innsbruck 3 meres vlepeis ola ta perasmata kai notias germanias kai dytikis aystrias alles 2 meres zell am see kai meta aneva voreia.sigoyra thes na deis polla alla ime sigouros oti tha to metanioseis .skepsou estiatoria kastra podarodromoi se pezodromous kai alles drastiriotites kai i mixani soy fortomeni me ola sou ta pragmata se kapoio parking.anxos.entaxi aystria de klevoune oute me ta kleidia panw alla germania ine allios.apla ta exw kanei 4 fores kai apla moitazome tin idoni tis odigisis sis se tetoioys dromous mazi sou.skepsouto pws ine na odigis ston teleio dromo me tis teleies sin8ikes me mixani foul fortomeni::cool: θα το σκεφτώ

kai kati teleuyteo oso pio polla rwtas toso pio poli 8a mperdeyese.xekina kai oti goustareis na kaneis kathe mera ayto kane ante kai perimenoyme fotos

Δεν μπερδεύομαι. Ίσα ίσα διαβάζω – αξιολογώ και θα προσαρμόσω το πρόγραμμά μου αναλόγως με τα γραφόμενά σας.