PDA

View Full Version : Ταινιες του 2011


Dent
10-01-2011, 23:26
Με πολλές καλές ταινίες να κάνουν πρεμιέρα τις προσεχείς εβδομάδες και τα πιο διάσημα κινηματογραφικά βραβεία να πλησιάζουν, το σινεμά διανύει μάλλον την καλύτερη περίοδό του και η νέα χρονιά, αν μη τι άλλο, μας επιφυλάσσει αρκετές και καλές κινηματογραφικές εκπλήξεις.
Από τις πολυαναμενόμενες ταινίες είναι ο «Τουρίστας», που ξεκινά να προβάλλεται από τις 13 Ιανουαρίου. Τζόνι Ντεπ και Αντζελίνα Τζολί είναι στα καλύτερά τους και πρωταγωνιστούν σε μια αξιόλογη περιπέτεια, η οποία μπορεί να μην είναι και ό,τι καλύτερο έχουμε παρακολουθήσει, ωστόσο η παρουσία των δύο ισχυρών του Χόλιγουντ αρκεί για να σπεύσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο «Μαύρος κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφσκι, με τους Νάταλι Πόρτμαν, Μίλα Κούνις και Βενσάν Κασέλ, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 27 Ιανουαρίου στη χώρα μας. Η ταινία διηγείται, ως γνωστόν, την ιστορία μιας μπαλαρίνας που κερδίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλέτο «Η λίμνη των κύκνων», ο ανταγωνισμός και οι δυσκολίες στο χώρο του θεάματος έρχονται στο προσκήνιο και η Νάταλι Πόρτμαν μας χαρίζει μια οσκαρική, όπως λέγεται, ερμηνεία.

Στα τέλη του μήνα που διανύουμε θα αρχίσει να προβάλλεται και η περιπέτεια του Μισέλ Γκόντρι «The green hornet». Οι Σεθ Ρόγκεν, Κάμερον Ντίαζ και Κριστόφ Βαλτς είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών στο φιλμ υπερηρώων που αφηγείται την ιστορία ενός εκδότη ο οποίος αποφασίζει να γίνει μασκοφόρος εκδικητής. Δράση και λίγη δόση χιούμορ κάνουν την ταινία αξιοπρόσεκτη.

Στις 17 Φεβρουαρίου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και η νέα ταινία των αδελφών Κοέν «True grit», με τους Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιμον, Χέιλι Στάινφιλντ και Τζος Μπρόλιν. Το φιλμ μας μεταφέρει στην Άγρια Δύση, όπου ένα κορίτσι αναζητά το δολοφόνο του πατέρα του με τη βοήθεια ενός σερίφη. Το βιτριολικό χιούμορ των Κοέν και η ιδιαίτερη σκηνοθετική τους ματιά δεν θα αφήσουν κανέναν σινεφίλ αδιάφορο.

Η 7η τέχνη στα καλύτερά της

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημες ημερομηνίες παρουσίασης, οι παρακάτω ταινίες θα προβληθούν μέσα στο 2011 και αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση. Με το δράμα «A dangerous mind» θα επιστρέψει ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, για να διηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε η έννοια της ψυχανάλυσης, εστιάζοντας στη σχέση του Καρλ Γιουνγκ και του Σίγκμουντ Φρόιντ. Ο Βίγκο Μόρτενσεν, ο Βενσάν Κασέλ και η Κίρα Νάιτλι κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. «Απώλεια» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας της Νικόλ Κίντμαν, η οποία υποδύεται μία ευτυχισμένη σύζυγο και μητέρα, που καταρρέει όταν σκοτώνεται ο γιος της. Στο πλευρό της ηθοποιού, που δεν αποκλείεται να προταθεί και για Όσκαρ, βρίσκουμε τον γοητευτικό Άαρον Έκχαρτ, που μας χαρίζει μία εξίσου καλή ερμηνεία. Συγκινητικό και τρυφερό έχει χαρακτηριστεί το δραματικό φιλμ του Ντάνι Μπόιλ «127 ώρες», με τον Τζέιμς Φράνκο. Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός ορειβάτη που παγιδεύτηκε σε ένα φαράγγι στη Γιούτα και προσπάθησε να επιβιώσει με κάθε τρόπο. Η εν λόγω ταινία έχει προκαλέσει αίσθηση στις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών και δεν αποκλείεται να τη δούμε να κερδίζει τις εντυπώσεις και στα φετινά Όσκαρ. Μια ιστορική, επική περιπέτεια μας επιφυλάσσει ο Κένεθ Μπράνα για την άνοιξη του 2011. Ο «Θορ», ο θρυλικός πολεμιστής, ξετυλίγει τη ζωή και τις ιστορίες του μέσα από αυτό το παραμυθένιο φιλμ. Πρωταγωνιστούν ο Κρις Χέμσγουορθ, ο Άντονι Χόπκινς και η Νάταλι Πόρτμαν.

Από τις πιο αναμενόμενες ταινίες τη φετινή χρονιά είναι το «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο οποίος μας παρουσιάζει ένα θρίλερ αγωνίας, στο οποίο μία θανατηφόρα ασθένεια απειλεί την ανθρωπότητα και μία ομάδα γιατρών πρέπει άμεσα να ανακαλύψει τη θεραπεία. Αν η υπόθεση δεν σας ακούγεται ενδιαφέρουσα, τότε σίγουρα θα σας συγκινήσει το καστ, που αποτελείται από τους Ματ Ντέιμον, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου, Κέιτ Γουίνσλετ, Λόρενς Φίσμπερν και πολλούς άλλους.

«Hugo Cabret» ονομάζεται η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε, ο οποίος επιστρέφει δριμύτερος, και μάλιστα χωρίς τον αγαπημένο του πρωταγωνιστή Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Πρόκειται για την πρώτη 3D ταινία του Σκορτσέζε, που διηγείται την ιστορία ενός αγοριού το οποίο ζει σε ένα σταθμό τρένων του Παρισιού. Εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι, η νέα ταινία του Σκορτσέζε αναμένεται να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Τζουντ Λο, Σάσα Μπάρον Κοέν, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άσα Μπάτερφιλντ κ.ά.

Box office

Οι παρακάτω ταινίες μπορεί να μην καταφέρουν να προταθούν για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ωστόσο η πορεία τους στο box office θα χτυπήσει αναμφισβήτητα κόκκινο. Η προτελευταία ταινία της σειράς «Twilight» θα προβληθεί το χειμώνα του 2011 και οι Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ και Τέιλορ Λότνερ θα συναντηθούν για ακόμα μία φορά, προκαλώντας πάταγο μεταξύ των φανατικών θαυμαστών τους. Με το φιλμ «X-Men: First class» έρχεται ο Μάθιου Βον και υπόσχεται μία περιπέτεια που θα μας φτάσει στα όριά μας. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς ΜακΑβόι, Κέβιν Μπέικον και Τζάνουαρι Τζόουνς. Ακόμα, το δεύτερο «Sherlock Holmes» του Γκάι Ρίτσι θα προβληθεί γύρω στα τέλη του 2011, με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Τζουντ Λο να ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους. Το πολυσυζητημένο φινάλε του Χάρι Πότερ θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο της φετινής χρονιάς και είναι βέβαιο ότι θα το παρακολουθήσει ο μισός πληθυσμός. Μεταξύ των ταινιών που αναμένεται να σημειώσουν σημαντική εμπορική επιτυχία είναι και οι νέοι «Πειρατές της Καραϊβικής», με τους Τζόνι Ντεπ και Πενέλοπε Κρουθ, που θα προβληθούν γύρω στην άνοιξη του 2011, το «Mission impossible», με τον Τομ Κρουζ, που θα δούμε στα τέλη της χρονιάς, το «Hangover 2», με τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Ζακ Γαλιφιανάκη, που θα κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο καλοκαίρι, και το sequel των «Transformers», στο οποίο θα δούμε για πρώτη φορά το σέξι μοντέλο Ρόζι Χάντινγκτον Ουάιτλεϊ ως ηθοποιό.

Να σημειωθεί ότι από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες είναι και η αμερικανική διασκευή του φιλμ «Το κορίτσι με το τατουάζ». Βασισμένη στο βιβλίο του Στιγκ Λάρσον και εμπνευσμένη από την εξαιρετική σουηδική παραγωγή, η ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις ως το καλύτερο θρίλερ. Και δεν αποκλείεται να το καταφέρει, αφού ούτως η άλλως η συγκεκριμένη ιστορία κατορθώνει σε κάθε περίπτωση να κρατάει σε αγωνία το θεατή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε τους Ντάνιελ Γκρεγκ, Ρούνεϊ Μάρα, Ρόμπιν Ράιτ κ.ά.
Αναδημοσιευση απο τη C.P

skippybi
10-01-2011, 23:36
;)

Arkas
10-01-2011, 23:38
Ωραίος ο Κωστής!

MARK
10-01-2011, 23:48
http://www.gsforum.gr/picture.php?albumid=155&pictureid=2088

princess
10-01-2011, 23:49
Μηπως να κανονισουμε μια Κυριακη Mall-Village-Ruby?;)

Dent
11-01-2011, 00:19
Μηπως να κανονισουμε μια Κυριακη Mall-Village-Ruby?;)
Νομιζω επιβαλλεται:)

princess
11-01-2011, 00:22
Νομιζω επιβαλλεται:)
Εμεις μεσα οποτε θελετε.:):)

adventure
11-01-2011, 00:27
Σε ευχαριστούμε Κώστα .

:) :)

CPretenteriS
11-01-2011, 00:30
Εμεις μεσα οποτε θελετε.:):)

Κι εμείς !! :)

Jefe
11-01-2011, 02:48
:sm8:




Jefe

spolin
11-01-2011, 03:05
:sm8:

syan
11-01-2011, 10:11
Κι εμείς !! :)


Ενας ένας...μην σπρώχνετε...;)

moby_gr
11-01-2011, 10:36
:sm8:

ARGI
11-01-2011, 21:54
http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000204AE.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={6219A1CF-C428-414F-800D-ECE518A18433})

Xanthi
12-01-2011, 00:18
http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020422.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10)






(http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12)