PDA

View Full Version : Μάχη" για την επικράτηση στις εφαρμογές των smartphones


MARK
12-01-2011, 18:01
"Μάχη" για την επικράτηση στις εφαρμογές των smartphones


Το Android Market της Google, το BlackBerry App World της Research In Motion και το Oyi's Ovi Store της Nokia προσέθεσαν ταχύτερα λογισμικό για smartphones, έναντι του App Store της Apple το 2010, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Distimo.

Το Android Market είχε τον υψηλότερο ρυθμό συνολικής ανάπτυξης, φθάνοντας τις 130.000 εφαρμογές έως τις 31 Δεκεμβρίου, μέγεθος που είναι μεγαλύτερο του εξαπλάσιου έναντι του 2009. Οι δωρεάν εφαρμογές της Nokia δεκαπλασιάστηκαν οδηγώντας το συνολικό αριθμό των εφαρμογών της σε υπέρ-τριπλασιασμό (25.000)

Η Nokia, η Google και η RIM προσέλκυσαν τους ειδικούς στην ανάπτυξη εφαρμογών προσφέροντάς τους ειδικές κατευθύνσεις και εργαλεία, σε μία προσπάθεια να φθάσουν την Apple, η οποία προσφέρει 300.000 εφαρμογές για iPhone, σύμφωνα με την Distimo.

Η κατηγορία με την ταχύτερη ανάπτυξη για την Apple είναι αυτή των business εφαρμογών, ενώ οι ανταγωνιστές της έσπευσαν να εμπλουτίσουν τις εφαρμογές τους στους τομείς των media και της ψυχαγωγίας, προσπαθώντας να την ανταγωνιστούν στους τομείς της μουσικής και των βιβλίων, όπου κατέχει την πρωτιά.

Οι εφαρμογές του BlackBerry υπέρ-τριπλασιάστηκαν το περασμένο έτος, φθάνοντας τις 18.000 ενώ διπλάσιες εφαρμογές προσέφερε η Apple. Το μερίδιο των δωρεάν εφαρμογών αυξήθηκε ενώ οι τιμές των επί πληρωμή εφαρμογών υποχώρησαν, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Στις 100 κορυφαίες εφαρμογές, οι τιμές μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 9% στο Android και κατά 61% στο Ovi Store. Το ποσοστό των εφαρμογών που κοστίζουν περισσότερα από 5 δολάρια υποχώρησε στο 15%, έναντι 21% το περασμένο έτος, σύμφωνα με τη Distimo.