PDA

View Full Version : Αύξηση ωραρίου


Hekima
03-02-2011, 22:30
Αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα και λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών αιχμής και το απόγευμα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Η πρώτη πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει αύξηση από 37,5 σε 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα. Σχετικά με τη δεύτερη πρόταση, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο, αλλά για συνεχές». Συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι με αυτές τις δύο προτάσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους τούς καλεί να συμβάλλουν και αυτοί στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ επισήμανε ότι όλα όσα συζητήθηκαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, η οποία θα ενημερωθεί από τον Τύπο.

Τα νέα ωράρια θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η επέκταση του ωραρίου, από 37,5 ώρες σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα (από το 1980) αποτελεί μία πρόταση που αν εφαρμοστεί, τα κρατικά ταμεία θα κερδίσουν μισθούς περίπου 40.000 επιπλέον υπαλλήλων, όπως εκτίμησαν στελέχη του υπουργείου.

Newsroom ΔΟΛ

Arkas
04-02-2011, 00:03
Τώρα, σωθήκαμε! :mad::mad::mad:

mario
04-02-2011, 02:13
να δούμε τι αλλο θα σκεφτούν και θα ξεφουρνίσουν :hmmm:

ckk
04-02-2011, 02:16
Αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα και λειτουργία ορισμένων .....................................................................Τα νέα ωράρια θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο του 2015 . Η επέκταση του ωραρίου, από 37,5 ώρες σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα (από το 1980) αποτελεί μία πρόταση που αν εφαρμοστεί, τα κρατικά ταμεία θα κερδίσουν μισθούς περίπου 40.000 επιπλέον υπαλλήλων, όπως εκτίμησαν στελέχη του υπουργείου.

Newsroom ΔΟΛ

...και τί θα αλλάξει? http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203F6.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={36F5FE70-A1F1-4A17-B98A-0B096C94DA35})

adventure
04-02-2011, 09:44
Όλα δικαιολογίες,με πρώτη να βοηθήσουμε όλοι να βγούμε από την κρίση .

ΝεύραΝεύραΝεύρα

ortho
04-02-2011, 16:26
Γιατί να μην είναι το ωράριο ίδιο για όλους;
Και βέβαια συμφωνώ κάποιες υπηρεσίες να είναι ανοικτές και σε ώρες που μπορούν να παν οι πολίτες.

Φυσικά θα προτιμούσα η εξίσωση να γινόταν προς τα κάτω, αλλά αυτά είναι ευσεβείς πόθοι.

Και προφανώς θα θεσπιστεί κάποιου είδους επίδομα για την απογευματινή εργασία.

Αλλά ότι αυτό συνιστά συμβολή για την αντιμετώπιση της κατάστασης.... κάτι έπρεπε να πουν! Λες και δε γνωρίζουμε ότι τις μεγαλύτερες μ...κίες τις λένε οι πολιτικοί.

Αλλά για να μην είναι παραπονεμένοι οι ΔΥ, ο Παπατζής, συγγνώμη ο Παπακωνσταντίνου είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μειωθούν οι μισθοί των ΙΥ. Δεν είναι δυνατόν μετά από 20 χρόνια δουλειάς, τα 13 τελευταία στον ίδιο εργοδότη να παίρνεις ολόκληρα 950 ευρώ μαζί με το επίδομα γάμου. Κλέφτης θα γίνει ο επιχειρηματίας; να πεινάσουν τα παιδιά του; να μη μπορεί να πάει στα μπουζούκια τώρα που είναι και φθηνό το τσίβας; να σκέφτεται αν μπορεί να πάρει το 4λιτρο τζιπ για να πάει στην επιχείρηση;

Οχι κ. Παπακωνσταντίνου! Πάρτε τα όλα! Ολοι μαζί για να σωθούν οι πλούσιοι! Δε μας χρειάζεται η ταβέρνα! Δε χρειάζονται τα παιδιά παιχνίδια!

Μπορούμε επίσης να θεσπίσουμε ευθανασία για όσους παίρνουν 10 χρόνια σύνταξη. Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια! Ούτε θα διαννοούνται να βγουν στη σύνταξη νωρίς διότι περιμένει η ενεσούλα, κι όταν βγουν θα παίρνουν σύνταξη μόνο 10 χρόνια. Φυσικά θα μπορεί να επιλέξει ο πρώην εργαζόμενος αν θέλει σύνταξη κι ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αν το κάνει ισχύουν τα παραπάνω. Αν δε θέλει, δε θα τον ενοχλήσει κανείς αρκεί να μην αρρωστήσει μέχρι να πεθάνει. Αν αρρωστήσει, για να νοσηλευθεί θα πρέπει να παραχωρήσει στο κράτος την ακίνητη περιουσία του. Αν πεθάνει ή γίνει καλά είναι τυχερός. Αν χρειάζεται συνεχή περίθαλψη, θα ισχύει το πρώτο μειωμένο κατά 90%...... σε χρήμα και χρόνο....

Και πάει λέγοντας....