PDA

View Full Version : Παπούλιας: «Φορτώσαμε δυσβάσταχτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας»


gsmaniac
20-02-2011, 23:34
Βαρυσήμαντη παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, αυτή τη φορά για το θέμα της δημόσιας περιουσίας. «Επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί άμεσα η ελεύθερη δημόσια περιουσία», είπε.


Ο Κάρολος Παπούλιας άφησε σαφείς αιχμές κατά εκείνων που κινδυνολογούν και εξαντλούνται σε «κυνήγι μαγισσών», αλλά και των ευρωπαϊκών ηγεσιών που δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Πληρώνουμε λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το μόνο που μπορεί να μας κρατήσει είναι μία εθνική στρατηγική μακράς πνοής, η οποία θα υπηρετηθεί με συνέπεια από την πολιτική τάξη και θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για την ορθότητα και την προοπτική της, τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θέλω να επισημάνω το εξής: η ελληνική δημόσια περιουσία είναι σε μεγάλο βαθμό ακατάγραπτη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη. Η αξιοποίησή της, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, είναι επιτακτική ανάγκη.

Εθελοτυφλούμε όταν εξαντλούμαστε σε θεωρητικές συζητήσεις, κινδυνολογία, συνθηματολογία, κυνήγι μαγισσών και άγονες αντιπαραθέσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις. Έχουμε φορτώσει ένα δυσβάστακτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα.

Όση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και έχουμε την ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται».

λες και αυτος τοσα χρονια υπουργος,δεν εχει ευθυνες.........:mad:

ortho
20-02-2011, 23:41
Ελα μωρέ τώρα, επειδή δάνεισε τα λεφτά για ένα κ@λόσπιτο έχει ευθύνες;

Sakis
20-02-2011, 23:50
λες και αυτος τοσα χρονια υπουργος,δεν εχει ευθυνες.........:mad:



Ακριβώς τι μας το παίζει τώρα?
ΝεύραΝεύραΝεύρα

MARK
21-02-2011, 00:19
ΝεύραΝεύραΝεύρα

kostas_366
21-02-2011, 02:49
Δεν λέω ότι είναι σωστός ο Παπού... Είναι όπως το είπε ο Κώστας.
Αλλά είναι και από τους λίγους που έχουν πει κ αλήθειες και το έχει παραδεχτεί.
Τώρα βέβαια σκέφτομαι, να το κάνει γιατί το νιώθει ή θέλει να τον δει με καλό μάτι ο λαός. Τι να πω, δεν ξέρω.

mario
21-02-2011, 04:29
καλα ο καθε προεδρος της δημοκρατίας βγαινει και λέει την 'σοφή' του την κουβεντα λόγο ηλικίας και εμεις πρεπει να ακουσουμε την παπαρια του λες και περιμέναμε αυτον ή όλα τα υπόλοιπα χούφταλα που ο Ελληνικος λαος πληρώνει μεχρι να πεθάνουν να μας πει για το χρέος που μας άφησαν!:mad:

tsompanis
21-02-2011, 10:34
καλα ο καθε προεδρος της δημοκρατίας βγαινει και λέει την 'σοφή' του την κουβεντα λόγο ηλικίας και εμεις πρεπει να ακουσουμε την παπαρια του λες και περιμέναμε αυτον ή όλα τα υπόλοιπα χούφταλα που ο Ελληνικος λαος πληρώνει μεχρι να πεθάνουν να μας πει για το χρέος που μας άφησαν!:mad:


όχι σίγουρα δεν περιμέναμε αυτούς για να καταλάβουμε ότι θα φορτωθούν όλα στις επόμενες γενιές....

απλά τώρα το ξέρουμε και επίσημα δια στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας....


ωχ μάναμ πρωί πρωί....

Fuji
21-02-2011, 11:05
Το εξώδικο που του στείλανε για την πρόθεση εισόδου, αλλοδαπών στις ένοπλες δυνάμεις, το διαβάσατε;

Jefe
21-02-2011, 11:09
ΝεύραΝεύραΝεύρα



Jefe

nek21
21-02-2011, 12:11
αυτος ειναι οντως μαριονετα και ανυπαρκτος




Επιστολή Χάρρυ Κλυνν στον πρόεδρο δημοκρατίας


Ο Χάρρυ Κλυνν απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ζητώντας του να υπερασπιστεί την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, ή, σε διαφορετική περίπτωση, να παραιτηθεί.
Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Παπούλια, σας προσφωνώ με το όνομά σας και όχι με τον τίτλο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας γιατί, δυστυχώς, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι το αξίωμα του Προέδρου, σας πέφτει μάλλον, βαρύ!

Και σας ερωτώ, Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουμε ή δεν έχουμε; Τίθεται υπό αμφισβήτηση η εθνική μας κυριαρχία;

Όταν μέσα στην ίδια μας τη χώρα «άλλοι», πέραν του Ελληνικού λαού, είναι εκείνοι που αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της, τίθενται εν αμφιβόλω τα δικαιώματά των Ελλήνων;


Η Πατρίδα μας «ξεπουλιέται» γιατί έτσι αποφάσισαν οι «ιθαγενείς κλέφτες», η «κατοχική κυβέρνηση» και «διεθνείς τοκογλύφοι»… Αυτό εσείς το θεωρείτε γενικό συμφέρον και πρόοδο του Ελληνικού λαού; Επιτρέψτε μου κ. Παπούλια να σας υπενθυμίσω, γιατί μάλλον έχετε ξεχάσει, τον όρκο που δώσατε:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

Εσείς κ. Παπούλια υπερασπίζεστε την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας; Προστατεύετε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων; Υπηρετείτε το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού;

Εφόσον αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το Έθνος των Ελλήνων τίποτα από τα παραπάνω δεν υπηρετείτε, δε δικαιούσθε να φέρετε τον τίτλο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας…

Παραιτηθείτε, λοιπόν ή πράξτε αυτό που υπαγορεύει το Σύνταγμα και ο ΗΘΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, αγωνιστείτε γι αυτά που ορκιστήκατε να «φυλάτε…».

adventure
21-02-2011, 13:22
:hmmm::hmmm:ΝεύραΝεύρα