PDA

View Full Version : Τι γίνεται γύρω μας;


VILLY
22-02-2011, 16:34
Τι γίνεται γύρω μας; (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=4470)

Πως φτάσαμε στην εξαθλίωση και τι χρειάζεται για την ανατροπή


Έχουμε αναρωτηθεί τι γίνεται γύρω μας τελικά;
Γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί φτωχύναμε, γιατί πεθαίνουμε από μια απλή γρίπη, γιατί ζούμε τρώγοντας ο ένας τις σάρκες του άλλου (μεταφορικά), γιατί ανεχόμαστε το σαθρό πολιτικό σύστημα, γιατί ανεχόμαστε τα ψέματα, γιατί ενώ έχουμε πλούτο, πεινάμε, γιατί δεν αντιδρούμε, γιατί έχουμε ξαφνικά τεράστια κοινωνικά ψυχολογικά προβλήματα, γιατί ... γιατί ...;
Και τέλος αφού όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν ευτιχισμένοι, γιατί σήμερα βουτήξαμε στα ψυχοφάρμακα;

Η Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια και έπειτα από την μεταπολίτευση πέρασε σταδιακά από την μετρημένη ζωή και υποτίμηση, στην εξιδανίκευση του νεοπλουτισμού και της υλικής ακολασίας.
Σημαντικό μέρος έπαιξε ακόμα και η σεξουαλική ασυδοσία. Τελικά ποιος είναι ο Έλληνας και γιατί αφεθήκαμε σε τούτη την ανούσια πρακτική ζωής που μας οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του αμυντικού ψυχικού συστήματος που επέφερε όλα τα ανωτέρω;

Φταίει ο Έλληνας πολίτης και τα παιδιά του ή μήπως τελικά είμαστε τα πειραματόζωα ενός άριστα ενορχηστρωμένου παγκόσμιου σχεδίου; Ενός σχεδίου που εκτελούν με απίστευτη μαεστρία συγκεκριμένοι άνθρωποι στον πλανήτη, με κατά τόπους εκτελεστές-λοχαγούς, τους υπηρέτες της δημόσιας ζωής, τους πολιτικούς και δημόσιους κρατικούς λειτουργούς!

Οι απαντήσεις υπάρχουν φτάνει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αποδεχτούμε τα δικά μας λάθη που αποτέλεσαν τα εχέγγυα για να πατήσουν οι διεθνείς μηχανισμοί, απλώνοντας τα πλοκάμια τους σε όλο το δομικό σύστημα της κοινωνικής ζωής τούτης της χώρας.

Εν αρχή ην το τέλος.

Η αιτία της καταδίκης σου δεν είναι οι πράξεις σου αλλά η καταδεκτικότητά σου.

Και ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν από 3 δεκαετίες και αμέσως μετά την μεταπολίτευση, ο Έλληνας ζούσε μια μετρημένη ζωή. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν φτωχή ή ελλιπής. Άλλωστε και τα χρόνια της «επταετίας» προσέφεραν στην χώρα μας μια ανάπτυξη αλλά και πρόσκαιρη ευημερία. Καθόλο το διάστημα του ΄60 & ΄70, είχαμε συγκροτημένο τρόπο λειτουργίας και πάνω από όλα ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς και θρησκευτική πίστη.

Ταυτόχρονα όμως στην παγκόσμια κοινότητα ξεκίνησε η λειτουργία της αποσύνθεσης αυτών των αρχών, μέσω του αποπροσανατολισμού που παρείχαν «απλόχερα» τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυρίως η τηλεόραση.

Έπεισαν την διεθνή κοινότητα ότι δεν αξίζει να ζεις χωρίς ένα καλό αυτοκίνητο, μια μονοκατοικία και ένα κινητό τηλέφωνο.

Και αφού αυτά και άλλα παρεμφερή έγιναν status κοινωνικού ιστού σε Αμερική και Ευρώπη, τότε και ο ευάλωτος Έλληνας προσπάθησε να ταυτιστεί με τον «μοντέρνο» τρόπο ζωής επιζητώντας τον πρόσκαιρο πλουτισμό με κάθε τρόπο, που όμως και κατά παράδοση έρχεται μόνο με πλάγια και δόλια μέσα.

Ήρθε λοιπόν η δεκαετία του ΄90 και μαζί της η τηλεοπτική λαίλαπα. Από τα δύο, όλα κι όλα κρατικά κανάλια, περάσαμε στην εποχή της τηλεοπτικής επανάστασης στην χώρα μας. Δέκα ιδιωτικά κανάλια και άλλα εκατοντάδες μικρότερα, σε μυστική συμφωνία με το δίκτυο των παγκόσμιων συντεχνιών. Μεσίτες της συμφωνίας αυτής; Οι πολιτικοί μας. Ήρθαν οι σειρές, τα τηλεπαιχνίδια, τα reality shows, τα big brothers, με αποστολικό τους έργο την αποδυνάμωση των αξιών και των αρχών του Νεοέλληνα. Ήρθαν και οι αναρίθμητες δημοσιογραφικές εκπομπές που αντί να απλουστεύουν τα πράγματα, τα παρουσιάζουν με εις βάθος ανάλυση, μιλώντας μια γλώσσα που ο απλός πολίτης δεν δύναται να κατανοήσει σε καμία περίπτωση με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται σε όλα τα επίπεδα. Ο λόγος; Απλός. Προπαγανδιστικής μορφής αποκλιμάκωση της λαϊκής αντίδρασης.

Και μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και η αλλοίωση της ταυτότητας.
Ξαφνικά ο άνδρας στην Ελλάδα, έπρεπε να έχει μαζί με την σύζυγο, σε ταυτόχρονο βίο και μια ή δύο ερωμένες, να πηγαίνει «πρώτο τραπέζι πίστα», να οδηγεί ακριβό σπορ αμάξι, μιλώντας σε δύο κινητά με τον χρηματιστή του. Και αν δεν τα είχες όλα αυτά, ήσουν ανίκανος και άχρηστος. Άρα αποκτήσαμε και μοντέλο. Η εξιδανίκευση του ρηχού! Εκεί ήταν και το σημείο καμπής ενάντια στις πανάρχαιες οικογενειακές αξίες του συντοπίτη μας.

Ακολούθως και η σύζυγος/μητέρα έμαθε στην καλοπέραση και στην καταδεχτικότητα. Έγινε άπιστη και εκείνη. Άπιστη γενικώς. Άπιστη στον σύζυγο, στις αξίες της και πάνω από όλα στο ρόλο της.
Σε αυτό το σημείο, που χρονικά τοποθετείται στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, ήρθε η αρχή του τέλους. Διαλύθηκε ο κοινωνικός ιστός, αναρίθμητα τα διαζύγια πλέον, για οικονομικούς λόγους στην συντριπτική τους πλειονότητα και στο τέλος η γυναίκα-μάνα που έχασε το ρόλο της, μόνη και ευάλωτη στην ανισορροπία που επήλθε από την κατάλυση της οικογένειας.

Γίναμε ευάλωτοι στα χέρια αυτών που κατευθύνουν τις μοίρες του πλανήτη. Διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση που κρατούσε τις παγκόσμιες ισορροπίες και πλέον το παιχνίδι παιζόταν μόνο από τον μαέστρο δίχως τους μουσικούς, που την θέση τους πήρε η εικονική πραγματικότητα. Νεός στόχος ... το μεσανατολικό τόξο. Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Υεμένη και τώρα η Λιβυή με 250 νεκρούς. Και τι θα μείνει στο τέλος; Μια μασονία να κυβερνά δίχως κανόνες, δίχως ηθική και τάξη και κυρίως χωρίς κανένα έλεγχο.

Ο Δούρειος Ίππος

Μπήκαν τα δάνεια στην ζωή μας με την μορφή ενός σύγχρονου Δούρειου Ίππου και πρόσφεραν στον Έλληνα όλα εκείνα που δεν μπορούσε να αποκτήσει, αφού έτσι κι αλλιώς δεν ήταν πλασμένος για αυτά. Ο Έλληνας δεν είχε μάθει ποτέ στην σκληρή δουλειά. Όμως επειδή η χώρα μας είναι πλουτοπαραγωγική, ο Έλληνας απολάμβανε μια καλή μετρημένη ζωή δίχως ιδιαίτερο κόπο.
Δέχτηκε λοιπόν να γίνει μέρος του συστήματος, ερμηνεύοντας σε λάθος βάση τον απαίδευτο και άκοπο τρόπο ζωής μέσω του δανεισμού σε όλα τα επίπεδα. Ο κύβος είχε ήδη ριφθεί. Μας έπεισαν, ότι αν δημιουργήσουμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς αγώνες, θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, διεθνώς αναγνωρισμένοι. Μας πάτησαν τον κάλο.

Και έτσι μπήκαν στην πόλη οι οχτροί. Δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ σε μια ουτοπική και λατρική κατάσταση, σπέρνοντας το όνειρο των Ολυμπιακών ιδεών, το οποίο όμως ξέφτισε λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των αγώνων το καλοκαίρι του 2004. Ήρθαν και οι επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία και νοιώσαμε ότι ήμασταν οι Βασιλιάδες επί της γης.

Όπως το όνειρο κράτησε λίγο, γιατί απλούστατα οι «λογιστές», άρχισαν να ζητούν τα χρήματά τους πίσω. Νάσου οι τράπεζες στο καθημερινό τηλεφωνικό αλισβερίσι με τον πολίτη, νάσου και οι δανειστές μας να πιέζουν την χώρα να οδηγηθεί σε αυτό που σήμερα έχει την ταμπέλα «ΔΝΤ-ΕΚΤ-Τρόικα». Διαγνώσαμε όμως τον απόλυτο εχθρό μας;
Υπάρχει και μια άλλη συντομολογία Ο Δ.Μ.Σ. Ο Διεθνείς Μηχανισμός Στήριξης! Αυτός που τώρα παρά την άρνηση των πολιτών πιέζει ανελέητα χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και άλλες, να τον δεχτούν. Να δεχτούν δηλαδή ? χρήματα. Μα ποιος πιέζει για να δανείσει; Συνήθως γίνεται το αντίθετο. Αναρωτηθείτε!

Ποιος όμως είχε την γνώση και την λογική να καταλάβει ότι τελικά η φούσκα του χρηματιστηρίου και το φιάσκο των Ολυμπιακών αγώνων (τα δύο τεράστια Εθνικά οικονομικά πλήγματα) ήταν μέρος τους στρατηγικού σχεδίου του ιθύνοντος νου την προαναφερόμενης ταμπέλας; Κανείς.

Γιατί απλά, εκείνοι που κατά παράδοση έχουν αυτόν τον λειτουργικό ρόλο, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ, διαβρώθηκαν, ξεπουλήθηκαν και σήκωσαν ένα τοίχο ανάμεσα στην αλήθεια και το ψεύδος, μεταλαμπαδεύοντας έναν πρωτοφανή σκοταδισμό στους Έλληνες πολίτες.

Μοιραία οδηγηθήκαμε στο 2010, με τα χέρια ψηλά και με τύψεις στην ψυχή μας ότι εμείς φταίξαμε. Εμείς φταίξαμε για τους βρώμικους πολιτικούς, δημοσιογράφους και λαοπλάνους και αναλάβαμε δίχως να μας το ζητήσει κανείς την ευθύνη.
Μια ευθύνη όμως που όμως ήταν ετερόκλιτη, αφού είμασταν χαμένοι εξ΄αρχής.

Και τώρα ... τι;
Το συμπερασματικό τούτης της γραφής είναι ένα και μόνο ένα.
Τι κάνουμε τώρα;
Μπορούμε να ανατρέψουμε τούτη την διαδρομή;
Είμαστε ικανοί να ορθοποδήσουμε αλλά και να ανατρέψουμε την πεπατημένη;
Η απάντηση είναι ... ΝΑΙ!

Ο Έλληνας μέσα από όλα αυτά, έμαθε πλέον να μην είναι ο «μεξικάνος της Ευρώπης», ο τεμπέλης. Σήμερα ο Έλληνας δουλεύει σκληρά κι ας μην το έχει καταλάβει. Σήμερα έμαθε να ζει με τα λίγα, ως νεόπτωχος πλέον.
Είχαμε το υψηλότερο ποσοστό ελευθέρων επαγγελματιών.
Σήμερα, όσες επιχειρήσεις επιβιώσουν και με το δεδομένο της πλουτοπαραγωγής μας, μπορούν να αναβιώσουν το σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο ζωής. Στο χέρι μας είναι να αντισταθούμε, φθάνει να ανασκουμπωθούμε.

Σήμερα ένα πράγμα απεδείχθη. Ότι τα πολιτικά ρουσφέτια, οι επιχορηγήσεις, τα δάνεια, οι τράπεζες, όλα εκείνα που διάβρωσαν τις ψυχές μας, δεν απέδωσαν τίποτα, παρά μόνο μιζέρια και φθόνο.
Σήμερα είμαστε έτοιμοι, ομοίως ως ήταν έτοιμοι οι Έλληνες του ?21.

Εν κατακλείδι, αν ενστερνιστούμε ότι από πειραματόζωα μπορούμε να γίνουμε αρωγοί μιας σύγχρονης συνειδησιακής επανάστασης, αν νοιώσουμε ότι έχουμε την δύναμη, εμείς να αλλάξουμε και τους Ευρωπαίους συμπολίτες & συντρόφους μας, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι σε καλύτερη μοίρα, τότε ΝΑΙ μπορούμε να αποτάξουμε τον Δούρειο Ίππο που εγκαθιδρύθηκε με τέτοια δυναμική εντός των συνόρων μας.
Ας θυμηθούμε λοιπόν, τα σύνορά μας και ότι αυτά τελικά υπάρχουν, όσο κι αν κάποιοι μας έκαναν να τα ξεχάσουμε. Ο πρώτος δακτύλιος της κοινωνίας μας δεν περιλαμβάνει μέσα ούτε ΔΝΤ, ούτε ΕΚΤ, ούτε ΔΜΣ, ούτε τρόικες, ούτε άλλους Ρωμαίους οπλαρχηγούς.

Ο χειρότερος εχθρός μας είναι η πρακτική της πολιτικής εξιλέωσης που η σημερινή κυβέρνηση ασκεί με στόχο την αποκλιμάκωση της οργής χρησιμοποιώντας επιστημονικά μεθοδευμένους τρόπους. Προχθές μόλις είπε η Τρόικα ... «πουλήστε, εκποιήστε» και απάντησε η καλή μας κυβέρνηση ... «εμείς δεν υπακούμε».
Μα ποιόν κοροϊδεύουν; Εμάς όχι, εσάς;;;

Ο καλύτερος σύμμαχός μας όμως, είναι οι αναμνήσεις μας. Να θυμηθούμε ποιοι ήμασταν, τι πετύχαμε σε βάθος χρόνου και τι είμαστε ικανοί να αλλάξουμε, όπως ακριβώς έκαναν δεκάδες αλλά και εκατοντάδες χρόνια τώρα οι πρόγονοί μας.

Θυσίες και αυταπάρνηση λοιπόν τα οπλικά μας συστήματα.
Πίστη, οικογένεια και αγάπη, τα μέσα μας. Η απλή αγνή και καθαρή ζωή, οι στόχοι μας.

«Για μια Ελλάδα που ζει και θα ζει σε βάθος χιλιετιών!»
Μπορούμε φτάνει να πιστέψουμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από εκείνους!

21/2/11
του Βασίλη Κασιμάτη

mario
22-02-2011, 17:01
:hmmm::hmmm:

zant
22-02-2011, 17:12
Ο Δούρειος Ίππος

Μπήκαν τα δάνεια στην ζωή μας με την μορφή ενός σύγχρονου Δούρειου Ίππου και πρόσφεραν στον Έλληνα όλα εκείνα που δεν μπορούσε να αποκτήσει, αφού έτσι κι αλλιώς δεν ήταν πλασμένος για αυτά.



:sm8:

pafko
22-02-2011, 17:17
:sm8:

bspgs
22-02-2011, 21:15
Σωστός :sm8:

tsompanis
22-02-2011, 21:39
είναι πολύ μεγάλο το θέμα που ανοίγεις και σίγουρα δεν μπορεί να αναλυθεί με το πληκτρολόγιο.
πάντως,δεν πίεσε κανένας με το ζόρι τον Έλληνα να δανειστεί χλίδα,να παίξει χρηματιστήριο σαν άλλος Σόρος και να αναλωθεί απο την βαριεστημάρα του στην "ζωή της άλλης.."

αυτοί πάντως που δεν τσίμπησαν το τυράκι τόσα χρόνια,έχουν τον τρόπο τους να αντιμετωπίσουν την κρίση..
και κανονικά,δεν πρέπει καν να συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ανατροπή..
ας τρέξουν οι άλλοι

moby_gr
22-02-2011, 23:18
είναι πολύ μεγάλο το θέμα που ανοίγεις και σίγουρα δεν μπορεί να αναλυθεί με το πληκτρολόγιο.
πάντως,δεν πίεσε κανένας με το ζόρι τον Έλληνα να δανειστεί χλίδα,να παίξει χρηματιστήριο σαν άλλος Σόρος και να αναλωθεί απο την βαριεστημάρα του στην "ζωή της άλλης.."

αυτοί πάντως που δεν τσίμπησαν το τυράκι τόσα χρόνια,έχουν τον τρόπο τους να αντιμετωπίσουν την κρίση..
και κανονικά,δεν πρέπει καν να συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ανατροπή..
ας τρέξουν οι άλλοι

:sm8:

ment
22-02-2011, 23:49
Ρε παιδιά.Ποιός έχει το μέλι μπροστά του και δεν βουτάει λίιιιιιιιιγοοοοοοο το δαχτυλάκι ;;;;;:confused:

adventure
23-02-2011, 10:21
Ρε παιδιά.Ποιός έχει το μέλι μπροστά του και δεν βουτάει λίιιιιιιιιγοοοοοοο το δαχτυλάκι ;;;;;:confused:

Πονεμένη ιστορία .

:hmmm: :hmmm: :hmmm:

tsompanis
23-02-2011, 10:27
Ρε παιδιά.Ποιός έχει το μέλι μπροστά του και δεν βουτάει λίιιιιιιιιγοοοοοοο το δαχτυλάκι ;;;;;:confused:

............ο georgeP!! ;):)

Jefe
23-02-2011, 10:32
αυτοί πάντως που δεν τσίμπησαν το τυράκι τόσα χρόνια,έχουν τον τρόπο τους να αντιμετωπίσουν την κρίση..
και κανονικά,δεν πρέπει καν να συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ανατροπή..
ας τρέξουν οι άλλοι



http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000204AE.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={577E53E4-D534-433B-9AE7-7B3BD3306E01})



Jefe

GeorgeP
23-02-2011, 10:35
............ο georgeP!! ;):)

Μην το λες, μην το λες!!!! Εχω βουτηξει κι εγω το δαχτυλακι μου στο μελι, δεν ειμαι αγιος!!!;):D
Ο σκοπος ειναι να μπορουμε να διακρινουμε το τι και το πως και οχι να λεμε ''εγω δεν φταιω'' σαν μικρα παιδακια!!!

tsompanis
23-02-2011, 10:51
ναι ρε...εγώ δεν φταίω!:sm7:
γιατι στην τελική και αν θέλεις να το αναλύσουμε,είναι η φύση της δουλειάς μου τέτοια και για αυτό και την επέλεξα.με τα ζώα έχεις να κάνεις.τι να τους πεις ψέματα?
εδώ πανω που είμαι μόνος,ποιόν να αδικήσω.τι να καταπατήσω? το μόνο μέλι που μπορώ να βουτήξω ολόκληρο το χέρι,είναι αυτό του κολλητού ή του Ναπολέων:sm7:

VILLY
23-02-2011, 11:42
Μην το λες, μην το λες!!!! Εχω βουτηξει κι εγω το δαχτυλακι μου στο μελι, δεν ειμαι αγιος!!!;):D
Ο σκοπος ειναι να μπορουμε να διακρινουμε το τι και το πως και οχι να λεμε ''εγω δεν φταιω'' σαν μικρα παιδακια!!!

Μπόρεσες και το βούτηξες. Δεν αρνούμαι ότι μπορεί να το βούτηξα κι εγώ. Όμως αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, εχέγγυο εξακολούθησης.
Πολιτικοί και δημοσιογράφοι μας μύησαν αυτή την παιδεία (επί 2/3 δεκαετίες, με κορύφωση τα τηλεοπτικά από το ΄92). Δες σχετικό άρθρο: Η κατρακύλα του δημοσίου χρήματος ... δίχως τελειωμό (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=4481)

Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε. Ας ξεκινήσουμε από τα κινήματα "Δεν Πληρώνω" και ας αντιδράσουμε. θες να το πεις επανάσταση, λαϊκή εξέγερση; Ένα είναι το σίγουρο. Ότι και αυτοί που εξυπηρετήθηκαν από το σύστημα στο μέγιστο βαθμό (ρουσφέτια, επιδοτήσεις ρεμούλα) , σήμερα πεινούν όπως και οι άλλοι. Προδόθηκαν και αυτοί από ένα σύστημα που είναι αυστηρά .. για ολίγους

clad68
23-02-2011, 12:55
Μπόρεσες και το βούτηξες. Δεν αρνούμαι ότι μπορεί να το βούτηξα κι εγώ. Όμως αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, εχέγγυο εξακολούθησης.
Πολιτικοί και δημοσιογράφοι μας μύησαν αυτή την παιδεία (επί 2/3 δεκαετίες, με κορύφωση τα τηλεοπτικά από το ΄92). Δες σχετικό άρθρο: Η κατρακύλα του δημοσίου χρήματος ... δίχως τελειωμό (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=4481)

Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε. Ας ξεκινήσουμε από τα κινήματα "Δεν Πληρώνω" και ας αντιδράσουμε. θες να το πεις επανάσταση, λαϊκή εξέγερση; Ένα είναι το σίγουρο. Ότι και αυτοί που εξυπηρετήθηκαν από το σύστημα στο μέγιστο βαθμό (ρουσφέτια, επιδοτήσεις ρεμούλα) , σήμερα πεινούν όπως και οι άλλοι. Προδόθηκαν και αυτοί από ένα σύστημα που είναι αυστηρά .. για ολίγους


Έτσι ακριβώς.Πρέπει να υπάρξει αντίδραση.:hmmm::cool:Νεύρα

evan400f
23-02-2011, 13:21
Μπόρεσες και το βούτηξες. Δεν αρνούμαι ότι μπορεί να το βούτηξα κι εγώ. Όμως αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, εχέγγυο εξακολούθησης.
Πολιτικοί και δημοσιογράφοι μας μύησαν αυτή την παιδεία (επί 2/3 δεκαετίες, με κορύφωση τα τηλεοπτικά από το ΄92). Δες σχετικό άρθρο: Η κατρακύλα του δημοσίου χρήματος ... δίχως τελειωμό (http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=4481)

Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε. Ας ξεκινήσουμε από τα κινήματα "Δεν Πληρώνω" και ας αντιδράσουμε. θες να το πεις επανάσταση, λαϊκή εξέγερση; Ένα είναι το σίγουρο. Ότι και αυτοί που εξυπηρετήθηκαν από το σύστημα στο μέγιστο βαθμό (ρουσφέτια, επιδοτήσεις ρεμούλα) , σήμερα πεινούν όπως και οι άλλοι. Προδόθηκαν και αυτοί από ένα σύστημα που είναι αυστηρά .. για ολίγους
:sm8::sm8:

peterv
23-02-2011, 13:22
Πάντως εγώ πιστεύω ότι τελικά αυτοί που είναι πραγματικά υπεύθυνοι δύσκολα θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να απολογηθούν, έχουν φτιάξει έτσι τα πράγματα ώστε να την γλυτώνουν.

Ακόμα και αν η αντίδραση είναι μια ριζική επανάσταση όπως στην Αίγυπτο ή την Λιβύη δεν τους κάνεις μεγάλο κακό σκοτώνονται εκατοντάδες για να αναγκαστούν οι ηγέτες να πάρουν τα πλούτη τους και πάνε σε άλλη παραλία. Σιγά και τι τους έκαναν.
Μετά μένει ο λαός που πάλι πρέπει να διοικηθεί από κάποιον. Είναι ικανός αυτός ο κάποιος ? Είναι τίμιος ? Είναι ηθικός ?

Και ξαναγυρίζουμε στα ίδια δεν μας κυβερνάνε οι άξιοι αλλά οι έχοντες και κατέχοντες , οι λαοπρόβλητοι που έχουν δικά τους τα media. Ανετα πιά καταλαμβάνεις μιά ξένη χώρα σκοτώνεις χιλιάδες κρεμάς έναν ηγέτη καλό κακό δεν έχει σημασία όπως ο Σαντάμ Χουσειν για τα δήθεν πυρηνικά του, το δείχνεις και στην τηλεόραση και δεν τιμωρείται κανείς. Ποιός σκότωσε 3.000 κόσμο στους δίδυμους πύργους μή μου πείτε όλοι αυτοί που είναι στο Γουαντάναμο αντε νάναι 5-6 από αυτούς εκεί μέσα , όλοι οι άλλοι ?

Αν συνδεόταν η αξιοσύνη και η παραγωγικότητα με την διακυβέρνηση των κρατών πόσοι από αυτους τους ηγέτες παγκοσμίως που είναι επάνω θα συνέχιζαν να κυβερνούν ? Ελάχιστοι !!!!

Αρα που καταλήγουμε ? Οτι αν δεν είσαι στην γκλίκα των ολίγων πλουσίων και αριστοκρατών είτε αυτά λέγονται κράτη είτε αυτά λέγονται πολίτες ενός κράτους πάντα θα δουλεύεις και θα κοπιάζεις για κάποιον άλλον και ας νομίζεις ότι είσαι ανεξάρτητος.
Γιαυτό δείχνω στην κόρη μου την ταινία του Ρομπέν των Δασών και των σφετεριστών του τότε άξιου βασιλιά Αρθρούρου (έτσι λένε στην ταινία) γιατί κάτι τέτοια γίνονται από πολύ παλιά τουλάχιστον να ξέρει σε τι κόσμο την έφερα .
Το παρόν το κτίσαμε άθλιο σαν την δική μας την βολή.
Το μέλλον ανήκει στην νέα γενιά.
Ας ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τουλάχιστον σωστούς μαθητές ΑΞΙΟΥΣ για να κυβερνήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον με ήθος και αξίες και αξιοπρέπεια ενάντια στους καιρούς.
Στο παρόν λυπάμαι που το λέω αλλά λίγα πράγματα νομίζω ότι μπορούν να γίνουν.
Μακάρι τα πράγματα να με διαψεύσουν θα το χαρώ πολύ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ !!!!

alfred69
23-02-2011, 13:26
Το παρόν το κτίσαμε άθλιο σαν την δική μας την βολή.
!!!!

:sm8:

MARK
23-02-2011, 16:18
Είναι η αλήθεια και πονάει...:rolleyes:

erasel
24-02-2011, 01:25
Dailymotion - Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων - Πορεία - a Lustig video (http://www.dailymotion.com/video/xgkczg_yyyyyyyyy-yyyyyyyyyy-yyyyyyyyyy-yyyyyy_fun)

erasel
24-02-2011, 02:19
Πολύ καλό το άρθρο του κ.Κασιμάτη.
έχει μια καλή επαφή με την πραγματικότητα, μια αντικειμενική ματιά κατά τη γνώμη μου.
Αλλά για να γίνουν οι αλλαγές που λέγονται στο τέλος λογικά θα έπρεπε ο καθένας να είχε την τάση / αναζήτηση εσωτερική/εξωτερική για αλλαγή και εκτός από αυτό και τις δυνατότητες και την τύχη ακόμα για να την επιτύχει.
Υπάρχει η θέληση στον κόσμο να τολμήσει αυτό?
Να αφήσει τον κακό του εαυτό και να ψάξει για το καλύτερο?
:confused:

KAS
24-02-2011, 02:51
Και όμως δεν κάναμε τίποτα παραπάνω , από ότι προβλέπουνε οι διάφορες θεωρίες για την συμπεριφορά του ανθρώπου .Σε μια από αυτές η πυραμίδα του Maslow τοποθετεί στη βάση της την ανάγκη του ανθρώπου για επιβίωση .Στο επόμενο σκαλί τοποθετείτε η ανάγκη για μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή .Στη συνέχεια γενιέται η επιθυμία για συμμετοχή στα δρώμενα της κοινωνίας .Έπεται η προσπάθεια για να κερδίσουμε την εκτίμηση των άλλων με κάλυψη ως επί το πλείστων υπερβολικών και φανταστικών αναγκών .Και στο τέλος η πυραμίδα ολοκληρώνεται με την ανάγκη για αυτοολοκλήρωση του ανθρώπου .Στο τελευταίο σκαλοπάτι βέβαια μπορεί να συγκατοικεί ο Μπιλ γκειτς , με κάποιον μοναχό που κάνει ασκητική ζωή .Ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει .Το θέμα είναι πως μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να πάρει αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη και με βάση τις δυνατότητες του .Η πυραμίδα δυστυχώς γίνεται τετράγωνη γιατί πολλοί από εμάς περνάμε τα επίπεδά της χωρίς να βασιζόμαστε σε δικές μας δυνατότητες , και στο τέλος όλα όσα πετυχαίνουμε είναι ψεύτικα , και βέβαια μπορούν να καταρεύσουν ανά πάσα στιγμή .

VILLY
24-02-2011, 14:02
Φίλοι μου Erasel & Kas είστε εντός. Καθώς και ο PeterV (με την ευκαιρία να δώσω πολλούς χαιρετισμούς στον παληόφιλο μου Πέτρο).
Φίλε Kas περνάς σωστά μηνύματα.
Οι ξένες φιλοσοφίες και νουθεσίες έχουν πολλά θετικά συστατικά και μπορούν να πλαισιώσουν τον «Ελληνικό πρόβλημα» σε μεγάλο βαθμό.
Τα τελευταία χρόνια φίλοι μου μέσα από τις αναζητήσεις, έχω δει συντρόφους (της ζωής, καμία σχέση με ΚΚ) να ασπάζονται κυρίως ανατολικές φιλοσοφίες, βουδισμό, να γίνονται αναφορές στο Φενγκ Σουι να επικαλούνται το Yin Yang και άλλα παρεμφερή που δεν το κρύβω ότι διαθέτουν σωστά συστατικά.
Όμως μήπως αυτή η νεομανία για αναζήτηση της ψυχής μας, μας οδηγεί σε παράλληλα μονοπάτια με άλλες κατευθύνσεις;
Δηλαδή, καλές οι ανατολικές, οι ινδικές, ή άλλες φιλοσοφίες και μέθοδοι, αλλά μήπως δεν συμβαδίζουν με την δική μας; Μήπως, λέω μήπως… αμελήσαμε την δική μας πανάρχαια Ελληνική φιλοσοφία, πάνω στην οποία διδάχτηκαν και πατήσανε χιλιάδες χρόνια τώρα, οι λαοί του κόσμου;
Φίλοι μου αν ανατρέξουμε στην δική μας ιστορία, στις δικές μας Ελληνικότατες σπουδές, θα βρούμε πολύ αλήθεια και μεθόδους απεμπλοκής.
Ναι είναι αλήθεια ότι αυτά που βιώνουμε τώρα, μέρος των οποίων αναφέρονται στο
άρθρο του εν λόγου thread, δεν τα δημιουργήσαμε εμείς.
Δεν φταίμε εμείς καλέ μου φίλε Πέτρο (PeterV) όσο κι αν εντέχνως μας έχουν πείσει για αυτό. Δυστυχώς η προπαγάνδα και ο αποπροσανατολισμός μέσω στην αποκλιμάκωσης της λαϊκής αντίδρασης (άφηνε τράβα σχοινί, δίνε τυράκι που και που…) έγινε τις τελευταίες δεκαετίες επιστήμη και διακινείται από λαοπλάνους με ειδικούς συμβούλους γύρω τους που κατέχουν πολύ «βαριά» πτυχία.
Το άρθρο λοιπόν επικαλείται την λύση μέσω της επιστροφής στις πραγματικές αξίες και αρχές μας. Να ζήσουμε όπως ζούσαμε τις δεκαετίες 60, 70, 80. Αγνά, λιτά, και με περίσσια γνώση και κυρίως ευτυχία. Τι τα θέμε τα BMW (δεν λέω καλό το Gs) τι τις θέμε τις 20 τηλεοράσεις στο σπίτι όταν το ηλιοβασίλεμα ή το μαγικό ξημέρωμα, ή ακόμα και η ανάβαση σε ένα βουνό με καλή παρέα, κάνουν για 300 τηλεοράσεις;
Εκεί είναι και η αλήθεια. Και είναι κάτι που μπορεί να πετύχει ο καθένας από εσάς, για εσάς αλλά ταυτόχρονα και για το κοινωνικό σύνολο, αρχής γενομένης της δικής σας οικογένειας, των φίλων σας και σταδιακά στους υπόλοιπους δακτυλίους των κοινωνικών σας σχέσεων.
Με άλλα λόγια η αντιδιάβρωση, στην διάβρωση που μας επέβαλαν οι «αλλότριες» δυνάμεις!
Πως;
Μερικοί από εσάς που με γνωρίζεται προσωπικά, ξέρετε ότι κατοικούσα όλα μου τα χρόνια στην Αθήνα και στο εξωτερικό.
Εδώ και 4 χρόνια επέλεξα να ζήσω στην πατρογονική μου περιφέρεια, το Ρέθυμνο δίχως όμως και ναχω και τους τρομερούς δεσμούς. Επέλεξα να οδηγήσω την δική μου οικογένεια στην απλότητα της επαρχίας, λιτά όσο το δυνατόν και έξω από τις περισπούδαστες θεωρίες της αστικής κέντρωσης.
Σήμερα ζω σε ένα τόπο που επηρεάζω την δική μου οικογένεια, ευκολότερα τους φίλους μου και προσπαθώ μέσω της εργασίας μου (εκδότης, δημοσιογράφος και παραγωγός-εκπομπές μου) να περάσω αυτές τις αρχές (αν είναι σωστές και αν δεν κάνω τελικά λάθος!!) και στους δευτερογενείς δακτυλίους του κοινωνικού μου περίγυρου. Ο καθένας σας έχει την δική του ταυτότητα και επαγγελματική ιδιότητα. Μπορείτε να γίνετε οι "απόστολοι" της ήπιας επανάστασης.
Ο καθένας σας λοιπόν μπορεί να κάνει την προσωπική του επανάσταση.
Μην ξεχνάτε ότι στην Ινδία ο Γκάντι κατάφερε με την "σιωπηλή επανάσταση" να αποτάξει τον Αγγικό ζυγό και εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε η επικοινωνία και το ίντερνετ!
Είμαστε 3500 μέλη σε αυτό το φόρουμ. Αν επικοινωνήσουμε, αν σφίξουμε τα χέρια μας και τελικά περάσουμε το αντίδοτο (το όποιο αντίδοτο) σε 10 από εμάς ξαφνικά γίναμε 35.000 Και ούτω καθ’ εξής. Μα με αυτό τον τρόπο τα τηλεοπτικά μέσα πέρασαν την διάβρωση τα περασμένα χρόνια έως σήμερα.
Και τέλος όταν θα κάνετε τον δικό σας απολογισμό, θα μπορείτε να πείτε... δεν έμεινα με σταυρωμένα τα χέρια.
Ξέρετε, … ο εχθρός τους σήμερα, ο εχθρός όλων αυτών των παγκοσμιοκρατόρων, είναι το ιντερνετ. Δεν τιθασεύεται, δεν ελέγχεται (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) και έχει την δύναμη να τους γονατίσει.
Keep going λοιπόν με το πληκτρολόγιό σας και ζήστε απλά.
Πίστη, οικογένεια πατρίδα.
Λίγο κρασί λίγο θάλασσά και τ’ …. (δικό σας μήνυμα).

Arkas
24-02-2011, 14:52
...................................................................

Ο Έλληνας δεν είχε μάθει ποτέ στην σκληρή δουλειά.

.....................................................................................

Στο μόνο σημείο στο οποίο διαφωνώ,
με το κατά τα άλλα πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο σου Βασίλη.

.

erasel
24-02-2011, 16:27
Η επιστροφή στην απλότητα θα ήταν ένα θαύμα... για όλους μας... ;)