PDA

View Full Version : Μικρή παράταση ζωής για τα Windows XP


Arkas
22-12-2008, 21:28
Υποχωρώντας στην απροθυμία πολλών χρηστών να χρησιμοποιήσουν τα νεώτερα Windows Vista, η Microsoft δίνει στους κατασκευαστές υπολογιστών δίμηνη παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου για την προμήθεια των Windows XP.

Ο κολοσσός του λογισμικού αρχικά σχεδίαζε να αποσύρει τα XP από τα ράφια στις 30 Ιανουαρίου 2008, όταν εμφανίστηκαν τα Windows Vista.

Αργότερα ανακοίνωσε ότι τα ΧP θα είναι διαθέσιμα στους κατασκευαστές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2009, ενώ για την περίπτωση των φορητών υπολογιστών χαμηλού κόστους και των netbook η αντίστοιχη προθεσμία λήγει το 2010.

Αν και η Microsoft δηλώνει ικανοποιημένη από τις πωλήσεις των Windows Vista, η υποδοχή που έτυχε το λειτουργικό από τους αγοραστές ήταν κάθε άλλο παρά ενθουσιώδης, σχολιάζει τη Δευτέρα το BBC. Ένα από τα βασικότερα παράπονα είναι οι υψηλές απαιτήσεις συστήματος.

Προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ζήτηση για τα «γερασμένα» Windows XP, ορισμένοι κατασκευαστές και οι πωλητές υπολογιστών εκμεταλλεύονταν τη δυνατότητα πώλησης «υποβαθμισμένων» συστημάτων στα οποία τα Vista έχουν αντικατασταθεί με την παλαιότερη έκδοση.

Αλλοι πάλι σχεδίαζαν να αγοράσουν μαζικά άδειες χρήσεις για τα XP μέχρι την προθεσμία του Ιανουαρίου, προκειμένου να τις χρησιμοποιούσαν σε υπολογιστές που θα πουλήσουν αργότερα.

Η αλλαγή που ανακοίνωσε η Microsoft επιτρέπει σε κατασκευαστές και καταστήματα να παραγγέλνουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου αντίγραφα και άδειες χρήσεις τα οποία θα τους παραδοθούν μέχρι τέλη Μαΐου.

Ο διάδοχος των Vista, με την ονομασία Windows 7, αναμένεται στα τέλη του 2009 ή το πιθανότερο στις αρχές του 2010.
Associated Press (http://javascript<b></b>:CPInfo(454595))

Vakalos
23-12-2008, 00:48
Άσε φίλε την πατήσαμε άσχημε με αυτό το θέμα :(

Adrian
27-12-2008, 15:27
ΧΡ και πάλι ΧΡ !!!!!!

Με τα Vista ......άστα να πάνε.