PDA

View Full Version : Καντονά: "Καλύτερη στιγμή της καριέρας μου η κλοτσιά"


SenseiG
05-03-2011, 15:08
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο σπουδαίος και συνάμα ιδιόρρυθμος Ερίκ Καντονά κατάφερε εκ νέου να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, με μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση στην ποδοσφαιρική κοινότητα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ σε συνέντευξή του, τόνισε ότι η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η κλοτσιά κουνγκ-φου που έριξε σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας πριν από 16 χρόνια. Δείτε το video με την κλοτσιά του Καντονά και το μεγαλείο του Γάλλου με το εκπληκτικό γκολ στη Σάντερλαντ.
http://static.fsport.gr/images/cant1.jpg


"Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν έκανα το χτύπημα κουνγκ-φου στον χούλιγκαν, επειδή τέτοιους είδους άτομα δεν έχουν θέση στο γήπεδο. Για μερικούς μάλιστα είναι όνειρο να χτυπήσουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Το έκανα λοιπόν για αυτούς για να τους δώσω χαρά", ήταν η εκπληκτική δήλωση του Ερίκ Καντονά στην εκπομπή Football Focus του BBC. Η... κορυφαία στιγμή της καριέρας του διαδραματίστηκε στις 25 Ιανουαρίου 1995, στο ματς Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν ο οπαδός Ρίτσαρντ Σον, τον έβρισε την ώρα που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, μετά από κόκκινη κάρτα που είχε δεχτεί. Δείτε σε video τι ακολούθησε:


Η ενέργεια αλά... Μπρους Λι, κόστισε 30.000 λίρες στον Καντονά και οκτάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.
"Είναι ένας είδος απελευθέρωσης για αυτούς, καθώς μιλούν για το συγκεκριμένο περιστατικό λες και ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ήταν σπουδαίο το συναίσθημα για αυτούς και σίγουρα διαφορετικό. Έχω δει τόσους πολλούς παίκτες να σκοράρουν και ξέρουν ποια είναι η αίσθηση του να πετυχαίνεις γκολ αλλά αυτό -ένας παίκτης να απογειώνεται και να ρίχνει κλωτσιά σε χούλιγκαν- δεν είναι κάτι που συναντάς κάθε μέρα. Ήταν λάθος αλλά αυτά έχει η ζωή, αυτός είμαι εγώ. Είτε το δέχεσαι είτε όχι. Ήμουν δυνατός χαρακτήρας και επέστρεψα",τόνισε ο Καντονά για το περιστατικό με τον Άγγλο οπαδό.
Δείτε το εκπληκτικό γκολ του Καντονά με τη Σάντερλαντ το 1996

GEO_K
05-03-2011, 15:43
:cool::cool:
Μεγαλος παιχτης παρολα αυτα,,,,

MARK
05-03-2011, 15:45
[CENTER]Ωραία ανάμνηση έχει ο Ερίκ...:rolleyes:/CENTER]

mario
05-03-2011, 16:18
ε μετα τι να κανουν τα παιδια που τώρα μεγαλώνουν και βλεπουν αυτά :hmmm: