PDA

View Full Version : «Τίτλοι τέλους» για τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο τέλος της σεζόν.


Arkas
30-03-2009, 20:57
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1000071_b.jpg

Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα σηματοδοτήσει και το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας, ενός ποδοσφαιριστή που «σημάδεψε» όσο κανένας άλλος τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο παίκτης με τα τόσα ρεκόρ στον σύλλογο αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, με κορυφαίο αυτό του πολυνίκη (12 πρωταθλήματα στα 13 χρόνια παρουσίας του στην πειραϊκή ομάδα και 4 Κύπελλα, ενώ διεκδικεί φέτος άλλο ένα), ανακοίνωσε την απόφασή του να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Μετά από 20 και πλέον χρόνια ποδοσφαιρικής παρουσίας στα γήπεδα, αποφάσισα, με τη λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου που διανύουμε, να τερματίσω την καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής.
»Η απόφασή μου αυτή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη γιατί το ποδόσφαιρο, σε επίπεδο πρωταθλητισμού και όχι μόνο, μου έχει προσφέρει πολύ δυνατά και ιδιαίτερα συναισθήματα.
»Από τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα στις προηγούμενες ομάδες μου έχω όμορφες αναμνήσεις, όμως τα 13 χρόνια που ανήκω στην μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού θα είναι πάντα ξεχωριστά, καθώς έζησα μοναδικές στιγμές, με τη συμμετοχή μου σε σημαντικούς αγώνες και τις κατακτήσεις πολλών τίτλων.
»Η χαρά που ένιωθα κάθε φορά που πανηγύριζα με τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι συναίσθημα που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην καρδιά και στη μνήμη μου, όπως και η τιμή που μου έγινε με το να είμαι ο αρχηγός της ομάδας.
»Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν σε όλη την ποδοσφαιρική μου διαδρομή, όλους όσοι συνεργαστήκαμε, όσους συνάντησα σαν αντιπάλους και βέβαια τους φιλάθλους μας.
»Εύχομαι σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού να συνεχίζουμε να πανηγυρίζουμε τίτλους».

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1000099_b.jpg (http://javascript<b></b>:Photo('image.asp?lngEntityID=1000099&lngPage=0');)

Ο «Τζόλε» των αριθμών, των τίτλων και των πολλών ρεκόρ.

Στην καριέρα του ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς φόρεσε μόνο ερυθρόλευκα. Από τον Ερυθρό Αστέρα πήγε στον Πανηλειακό το 1992, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική, μαζί της ανέβηκε στη Β' Εθνική (1994) και στη συνέχεια στην Α' Εθνική (1995), όπου έμεινε ένα χρόνο παίζοντας σε 31 ματς και πετυχαίνοντας 2 γκολ. Το 1996 πήγε στον Ολυμπιακό και έγινε ο παίκτης «βαρόμετρο» και στη συνέχεια ο αρχηγός της ομάδας που μέσα σε 13 χρόνια κατέκτησε 12 πρωταθλήματα.

Ο Τζόρτζεβιτς πέτυχε μια σειρά από επιτεύγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά:

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

1. Είναι ο παίκτης που έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (12).
2. Ταυτόχρονα είναι ρέκορντμαν τίτλων και ως ξένος παίκτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 12 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, ενώ φέτος διεκδικεί άλλο ένα κύπελλο.
3. Είναι ο μοναδικός ξένος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και στις τρεις εθνικές κατηγορίες.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1. Είναι ο ξένος ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην ιστορία του Ολυμπιακού, καθώς φέτος συμπλήρωσε 13 χρόνια.
2. Είναι τρίτος σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού (341), πίσω από τον Κυριάκο Καραταϊδη (363) και τον Γιάννη Γκαϊτατζή (346). Μάλιστα είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας που έχουν ξεπεράσει τις 300 συμμετοχές στην Α' Εθνική.
3. Κατ' επέκταση ως ξένος παίκτης είναι ρέκορντμαν συμμετοχών στον Ολυμπιακό. Έχει 341, με δεύτερο τον Χούλιο Λοσάντα (150) και τρίτο τον Τζιοβάνι (129).
4. Είναι ο δεύτερος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με 372 στην Α' Εθνική (έχει και 31 με τον Πανηλειακό), πίσω από τον Κριστόφ Βαζέχα (390) και μπροστά από τον Τόνι Σαβέβσκι (357).

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΕ ΓΚΟΛ

1. Είναι τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού (126 γκολ), πίσω από τους Γιώργο Σιδέρη (224), Νίκο Αναστόπουλο (142) και Αλέξη Αλεξανδρή (127). Μάλιστα, μαζί με τον Νίκο Γιούτσο (100) είναι οι πέντε «ερυθρόλευκοι» που έχουν σπάσει το όριο των 100 γκολ στην Α' Εθνική.
2. Κατ' επέκταση είναι ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού (126 γκολ) και ο μοναδικός ο οποίος έχει περάσει τα 100. Ακολουθεί ο Ίλια Ίβιτς με 64 και ο Τζιοβάνι με 59.
3. Είναι ο δεύτερος κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με 128 τέρματα (έχει άλλα 2 με τον Πανηλειακό), πίσω από τον Κριστόφ Βαζέχα (244).

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

1. Είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με 83. Ακολουθούν ο Γιώργος Ανατολάκης με 61 και ο Κυριάκος Καραταϊδης με 52. Κατ' επέκταση, είναι και ο ξένος στον Ολυμπιακό με τις περισσότερες συμμετοχές στην Ευρώπη (83).
2. Είναι δεύτερος σε συμμετοχές ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (83), πίσω από τον Αντώνη Νικοπολίδη (89) και μπροστά από τον Νίκο Λυμπερόπουλο (79). Κατ΄ επέκταση, είναι και ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη (83).
3. Είναι ο κορυφαίος παίκτης ελληνικής ομάδας με συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ (62). Ακολουθούν ο Αντώνης Νικοπολίδης (52) και ο Γιώργος Ανατολάκης (52).
4. Είναι ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 15 γκολ. Ακολουθούν ο Νίκος Αναστόπουλος με 14 και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με 9. Κατ' επέκταση, είναι και ο πρώτος ξένος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη (15). Ακολουθούν ο Τζιοβάνι με 8 και ο Σίνισα Γκόγκιτς με 7.
5. Είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ με 9 γκολ. Ακολουθούν ο Τζιοβάνι με 8 και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με 7. Κατ' επέκταση, είναι και ο πρώτος ξένος σκόρερ του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ (9).
6. Είναι ο δεύτερος σκόρερ ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ με 9 γκολ, πίσω από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, που έχει 11 (9 με τον Παναθηναϊκό και 2 με τον Ολυμπιακό). Ακολουθούν οι Κριστόφ Βαζέχα και Τζιοβάνι με 8 γκολ.
* Να σημειωθεί ότι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς υπήρξε διεθνής με την Εθνική Σερβίας και μαζί της αγωνίστηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ntinopoulos
30-03-2009, 22:09
:sm8::sm8::sm8:
μεγαλος παικτης και προσωπικοτητα!!!
ο τζολε εχει 12 πρωταθληματα ενω η αεκ 11 στην ιστορια της!
τα λογια ειναι περιττα...

ntinopoulos
30-03-2009, 22:22
:sm8::sm8::sm8:
μεγαλος παικτης και προσωπικοτητα!!!
ο τζολε εχει 12 πρωταθληματα ενω η αεκ 11 στην ιστορια της!
τα λογια ειναι περιττα...

boxer-1200
31-03-2009, 00:38
:sm8::yz

Adrian
31-03-2009, 01:49
:sm8::sm8::sm8:
μεγαλος παικτης και προσωπικοτητα!!!
ο τζολε εχει 12 πρωταθληματα ενω η αεκ 11 στην ιστορια της!
τα λογια ειναι περιττα...



+1000

epimelitisf
01-04-2009, 13:06
Συγχαρητήρια στον Τζόρτζεβιτς για αυτά που κατάφερε και σε όποιον άλλο κατάφερε τα ίδια ή και λιγότερα, με την ίδια σημασία και νοοτροπία...:)
Ασχέτως αθλητικών πεποιθήσεων!

Με χαλάει όμως σφόδρα, που κάποιοι τύποι, μόνο και μόνο από αλαζονεία και μεμψίμοιρες νοοτροπίες, τον παρουσιάζουν π.χ. σαν "πεναλτάκια"...

Και άλλα πολλά...
Και όχι μόνο αυτόν...

Δεν μπορείς παρά μόνο να αναγνωρίσεις την προσφορά και την αξία, του οποιουδήποτε αναλόγου επιπέδου ποδοσφαιριστή!
Αν βέβαια δεν ακούμπησε ποτέ το ελληνικό έδαφος, τότε είναι ισάξιος του "Δωδεκάθεου"...Αν έκανε το λάθος να πατήσει την Ελλαδίτσα, ακόμα και σε τοπικό πρωτάθλημα να έπαιξε, θα τον συκοφαντούν αφού "πουλάει"...

Δεν μπορούν ούτε να παραδεχτούν, οι όποιοι "ειδήμονες", ανεξαρτήτως προσωπικών επιλογών, ότι ο άνθρωπος -και πολλοί άλλοι κατά καιρούς μεγάλοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα- έγινε παράδειγμα ή και διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Αν είμαστε τόσο ηλίθιοι και γύφτοι...γιατί να έρθουν και άλλοι αξιόλογοι στην Ελλάδα...;

Για να τους λατρεύουν οι μισοί και να τους βρίζουν οι άλλοι μισοί;;;

Και βεβαίως δεν φταίει ο απλός φίλαθλος κόσμος ή ακόμα και οπαδός, που σχολιάζει, ορμώμενος από ότι του σερβίρουν -και πολλές φορές αν όχι όλες-, την μισή ή ελάχιστη αλήθεια...
..αλλά αυτοί, οι επαγγελματίες του είδους, που διαμορφώνουν συνειδήσεις με τις παπαρολογίες τους, φανατίζοντας το "άναρχο" και απαίδευτο κοινό...ήτοι δημοσιογραφοκρετίνοι....
..με μόνο και μοναδικό σκοπό το κέρδος, χάνοντας και αψηφόντας ακόμα και την ιδεολογία της αντικειμενικότητας -όποιας και αν είναι αυτή- που υποτίθεται ότι τάχθηκαν να υπηρετήσουν, αν θέλουν να πιστεύουν σε κάποια επαγγελματική καταξίωση ή αναγνώριση...

Περισσότερο βέβαια νοιάζονται για την Μερτσέντε που έχουν βάλει στο μάτι παρά μην τους πλακώσουν στο ξύλο...
Και έχουν πέσει θύματα αρκετοί μέχρι τώρα...αλλά μυαλό δεν βάζουν!
(Δεν συμφωνώ φυσικά -στην προηγούμενη αναφορά μου περί επιθέσεων από αλήτες-...όμως σχολιάζω αφού μιλάμε για γεγονότα και όχι "υποθέσεις"...)

Η απιο αηδής μορφή σχολιασμού βέβαια, είναι και αυτή που βάζουν άλλους μπροστά ότι εξέφρασαν αρνητική άποψη...
Δεν έχουν ούτε στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα "καλαμπαλίκια" να βρίσουν και να συκοφαντήσουν οι ίδιοι!

Γι' αυτό τους κάνω την χάρη να ψωνίζω τις ####φυλλάδες τους 2-3 φορές τον χρόνο και αυτό όταν έχω όρεξη να βρίσω κάποιον για ξεκάρφωμα...ΝεύραΝεύραΝεύρα