PDA

View Full Version : 400 κιλά ναρκωτικών


MARK
11-03-2011, 14:10
400 κιλά «Ναρκωτικά άγνωστης ουσίας» κρυμμένα σε ελληνικό πλοίο


Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα του εντοπισμού περίπου 400 κιλών άγνωστης ουσίας (ναρκωτικά κατά πάσα πιθανότητα) στο ελληνικό φορτηγό «Maria L» σε λιμάνι της Βενεζουέλας. Το βράδυ της Τετάρτης οι Αρχές της Βενεζουέλας ενημέρωσαν το ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και ∆ιάσωσης πως στα ύφαλα (στο τιμονάκι) του ελληνικού πλοίου, συμφερόντων της εταιρείας Vrontados Shipπng SA, το οποίο βρισκότανστο λιμάνι Χοσέ Τερμινάλ βρέθηκε μεγάλη ποσότητα άγνωστης ουσίας.

ο ΈΛΈΓΧΟΣ στο σημείο αυτό, εξωτερικά του πλοίου, διενεργήθηκε ύστερα από απαίτηση του διευθυντή του λιμανιού και ενώ το πλοίο ήταν έτοιμο να αποπλεύσει φορτωμένο με υποπροϊόντα πετρελαίου, με αρχικό προορισμό λιμάνι της Ολλανδίας και τελικό προορισμό τολιμάνι Ιμινγκραμ στη Βρετανία.

Ηπλοιοκτήτρια εταιρεία συναίνεσε στη διενέργεια του ελέγχου ο οποίος μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνοαπό δύτη, καθώς όπως αποδείχθηκε ήταν αδύνατη η τοποθέτηση του συγκεκριμένου φορτίου από οποιοδήποτε σημείο μέσα από το πλοίο. Ο δύτης εντόπισε 353 δέματα τα οποία περιείχαν άγνωστη μέχρις στιγμής ουσία, συνολικού βάρους 417,6 κιλών. Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία της Βενεζουέλας προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος της ουσίας, ενώ οι 12 έλληνες και οι οκτώ αλλοδαποί που αποτελούν το πλήρωμα του «Maria L» τέθηκαν υπό κράτηση. Παρά τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών να πληροφορηθούν το είδος της ουσίας που βρέθηκε στα ύφαλα του φορτηγού, οι Αρχές της Βενεζουέλας άφηναν να εννοηθεί πως οι αστυνομικοί που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης ανήκουν στη δίωξη ναρκωτικών.

ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ και η πλοιοκτήτρια εταιρεία από την πρώτη στιγμή δήλωσαν πως δεν έχουν σχέση με τα ευρήματα και επισήμαναν στις Αρχές της Βενεζουέλας πως στο σημείο όπου βρέθηκαν τα δέματα θα μπορούσαν να έχουν τοποθετηθείμόνο από δύτη και σε καμία περίπτωση από μέλος του πληρώματος.

Χθες το απόγευμα οι Αρχές της Βενεζουέλας με νεώτερο έγγραφο ενημέρωσαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και ∆ιάσωσης πως βεβαιώθηκαν ότι το σημείο στο οποίο βρέθηκαν τα δέματα με την άγνωστη ουσίαδεν ήταν προσβάσιμο μέσα από το πλοίο.

Επίσης διενεργήθηκε ενδελεχής έλεγχος στους χώρους και τις καμπίνες του «Maria L», χωρίς να βρεθούν άλλες ύποπτες συσκευασίες. Ελεγχος για χρήση ναρκωτικών διενεργήθηκε και στο πλήρωμα του φορτηγού πλοίου με αρνητικά αποτελέσματα.

Ελεγχος για χρήση ναρκωτικών διενεργήθηκε στο πλήρωμα του φορτηγού

basilis76
11-03-2011, 18:03
α ρε τι σκαρφιζετε ο κοσμος για να κανει τις μπιζνες του

nivo
11-03-2011, 18:15
400 κιλα μαστουρα και να μην την εχεις παρει χαμπαρι ??γινετε ?:sm7:

stavrouliasp
11-03-2011, 20:24
Ξέρουμε ποιος είναι ο πληοκτήτης; Αυτό έχει ενδιαφέρον...

panagiotis.farmer
11-03-2011, 21:01
:sm7:




YouTube - ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ - ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΑΠ' ΤΗ ΠΕΡΣΙΑ (ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ)

Capitain
11-03-2011, 21:08
Ξέρουμε ποιος είναι ο πληοκτήτης; Αυτό έχει ενδιαφέρον...
Ομιλος Αγγελικουση, Maria L λεγεται το πλοίο.

adventure
12-03-2011, 00:00
Πολύ πράμα .

:hmmm::hmmm:

siraxanz
12-03-2011, 10:12
:hmmm:

ortho
12-03-2011, 17:14
Ανηψιός της γυναίκας μου είναι ανθυποπλοίαρχος. Μου έλεγε ότι όταν καταπλέουν σε λιμάνι της Ν. Αμερικής και μετά σε ευρωπαϊκό, τα πλοία ελέγχονται πάντα κατά αυτόν τον τρόπο, διότι πραγματικά τους "καρφώνουν" ναρκωτικά με δύτες. Ιδίως στην Κολομβία δε μπαίνουν καν στα λιμάνια.