PDA

View Full Version : Θάνατος από επιμήκυνση


ortho
14-03-2011, 19:05
Την Παρασκευή λοιπόν η σύνοδος κορυφής αποφάσισε μεταξύ άλλων την επιμήκυνση του ελληνικού δανείου των 110 δισ. ευρώ κατά 7,5 χρόνια και τη μείωση του κόστους δανεισμού κατά 100 μονάδες βάσης στο 4,2%. Η Ιρλανδία δεν ήταν τόσο τυχερή. Δεν πήρε τίποτα!

Η κυβέρνηση πανηγυρικά μας λέει ότι βγήκε κερδισμένη από την αναμέτρηση και ότι ο χαμηλότερος τόκος θα μας εξοικονομήσει περίπου 6 δισ. ευρώ.

Δηλαδή και με το συμπάθιο, αλλά ειχε άλλη επιλογή η Ευρώπη από το να επιμηκύνει αυτό το δάνειο;;

Το πιο κάτω διάγραμμα είναι τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το site του υπουργείου οικονομικών όπου δείχνει τις λήξεις ομολόγων τα επόμενα χρόνια:
http://www.capital.gr/images/2011-01/grdebt%5B1%5D.png

Σε αυτά θα πρέπει από το 2014 και μετά να προσθέσουμε κάθε χρόνο και τα περίπου 17 δισ. σε δάνεια μαζί με τους τόκους της τρόικας (τριμερής χρηματοδότηση αγαπητέ αναγνώστη). Έτσι μόνο για το 2014 έχουμε περίπου 65 δισ. που θα πρέπει να εξευρεθούν για αποπληρωμή παλαιοτέρων δανείων και ομολόγων.

Το ερώτημα είναι, πιστεύει κανείς ότι θα μας τα δώσει αυτά η αγορά; Το πιστεύει αυτό η κυβέρνηση; Το πιστεύουν στην ΕΕ; Ασφαλώς και δεν το πιστεύουν. Για αυτό τον λογο άλλωστε επίσης αποφασίστηκε να αγοράζει απευθείας το χρέος μας το ταμείο EFSF και ESM στο μέλλον. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Τα χρέος αυτό θα θεωρείται διακρατικό δάνειο με τις ίδιες ιδιότητες του σημερινού δανείου των 100 δισ. Με λίγα λόγια, θα είναι από δύσκολο έως αδύνατο να μην πληρωθεί. Έτσι λοιπόν, το πρόβλημα αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους διαπεράστηκε με πολιτικά μέσα.

Γράψε Χ αγαπητέ αναγνώστη στα περί του ότι θα γυρίσουμε στις αγορές φέτος, του χρόνου ή του πάρα χρόνου. Όσοι λοιπόν ανησυχούσαν για το ότι δεν θα γυρίσουμε σύντομα στις αγορές έπειτα από μια αναδιάρθρωση, να ξέρουν ότι τώρα δεν θα γυρίσουμε πίσω στις αγορές για τα επόμενα 30 χρόνια! Δεν τις χρειαζόμαστε τις αγορές, θα έχουμε τον “Big Brother”, την ΕΕ, να μας δανείζει, να μας νταντεύει για πάντα.

Η Ευρώπη λοιπόν με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης αποφάσισε ότι μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποκλείεται και δεν είναι στο πρόγραμμα. Η Ελλάδα θα πρέπει με οιοδήποτε τρόπο να συνεχίσει να δανείζεται για να πληρώνει τους πιστωτές της.

Έτσι λοιπόν θα πάρουν άφεση αμαρτιών όλοι αυτοί που μόχλευσαν τους ισολογισμούς τους μέχρι το λαιμό... δεν θα χάσουν τίποτα. Άφεση αμαρτιών πήραν και οι ελληνικές τράπεζες που μανιωδώς αγόραζαν ελληνικό χρέος με δάνεια από την ΕΚΤ (ένα είδος επιτοκιακού carry trade) με σκοπό τα υπέρ κέρδη. Θα σωθούν οι τραπεζίτες και δεν θα πάρουν καμία χασούρα για να λέμε ότι δεν έχουμε ταμειακά πτωχεύσει, ενώ στην πραγματικότητα η οικονομία, η χώρα και ο παραγωγικός μας ιστός είναι σε κώμα.

Η εξεύρεση πόρων με σκοπό να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε αυτό το χρέος θα είναι η ταφόπλακα στην οικονομία της χώρας μας. Οι πόροι που απαιτούνται για τους τόκους θα προσεγγίσουν στο μέλλον το 9% του ΑΕΠ (7% ήταν φέτος). Όσο για ανάπτυξη, δεν γνωρίζω καμία περίπτωση οικονομίας στον κόσμο που κατάφερε και αναπτύχτηκε με τέτοιο χρέος. Αλλά ακόμα και αν υπαρχει, μάλλον θα είναι ειδική περίπτωση για ειδικούς λόγους και είμαι σίγουρος ότι εμείς δεν θα επαναλάβουμε αυτό το θαύμα. Πέραν αυτού όμως, έχουμε εξηγήσει για ποιο λογο δεν θα δούμε ανάπτυξη (Γιατί δεν θα δούμε ανάπτυξη (σύντομα) (http://www.capital.gr/News.asp?id=1141095) , Γιατί δεν θα δούμε ανάπτυξη (σύντομα) ΙΙ (http://www.capital.gr/News.asp?id=1142950))

Όσοι φοβούνται τις επιπτώσεις μιας αναδιάρθρωσης, δεν έχουν σκεφτεί τις επιπτώσεις μιας μακροχρόνιας ύφεσης που δεν θα έχει τελειωμό. Δεν έχουν σκεφτεί τις επιπτώσεις του φαινομένου του ζωντανού νεκρού (zombie), όπως της Ιαπωνικής οικονομίας τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Ιαπωνία όμως είναι μια πολύ ανταγωνιστική οικονομία. Παράγει προϊόντα και υπηρεσίες προστιθεμένης αξίας και είχε όλο αυτό το διάστημα τεράστια εμπορικά πλεονάσματα. Αυτό είναι άλλωστε που τους έσωσε, παρ΄ όλο που το πραγματικό (real) ΑΕΠ της Ιαπωνίας είναι αμετάβλητο τώρα και μια δεκαπενταετία.

Η Ελλάδα όμως δεν έχει ούτε εμπορικά πλεονάσματα και ούτε είναι ανταγωνιστική. Και χάρη στους ανεπαρκείς θεσμούς μας (και κατ΄ επέκταση στα ανεπαρκή πρόσωπα που αναδεικνύονται στην εξουσία), δεν νομίζω να αλλάξει αυτή η κατάσταση σύντομα.

Είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 50 δισ. από πωλήσεις κρατικής περιουσίας και είμαι επίσης σίγουρος όταν θα έρθει η στιγμή, η ΕΕ θα βρει κάποιο λόγο για να συνεχιστεί το κουκλοθέατρο και να συνεχίζει να μας δανείζει για να έχουμε να λέμε ότι δεν έχουμε πτωχεύσει.

Την Παρασκευή ενώ οι τραπεζικές μετοχές έτρεξαν να προεξοφλήσουν τα καλά μαντάτα –το ότι κανείς δεν θα υποστεί κούρεμα – η αγορά ομόλογων δεν ήταν αισιόδοξη. Συνήθως (όχι πάντα) έχει δίκιο η αγορά ομολόγων. Λογικά όμως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να δούμε ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών. Μέχρι που, δεν ξέρω, αλλά να είστε σίγουροι ότι αν δεν μηδενίσουν οι τράπεζες από ένα κούρεμα, θα πάθουν τα ανάλογα από τα επισφαλή δάνεια. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ελληνική οικονομία και οι πολίτες αυτής της χώρας θα τραβήξουν τα πάθη του Χριστού στο όνομα του ότι δεν έχουμε πτωχεύει και ότι δεν πρέπει να γίνονται κουρέματα.

Οι πολιτικοί αυτής της χώρας πανηγυρίζουν διότι νομίζουν ότι έλυσαν το πρόβλημα μας. Είναι όμως οι ίδιοι πολιτικοί (και παρατάξεις) που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα. Είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν αυτή την αναποτελεσματική οικονομία. Είναι οι ίδιοι που δεν πιστεύουν στην αγορά και για αυτό δεν θέλουν να εφαρμόσουν λύσεις στα πλαίσια της αγοράς (http://www.capital.gr/News.asp?id=1118008). Είναι οι ίδιοι που νομίζουν ότι αρκεί να υπαρχει πολιτική θέληση και βούληση και μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα και είναι οι ίδιο που δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει χρέος 150% του ΑΕΠ. Πάνω από όλα είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν ότι “λεφτά υπάρχουν”.

Η ιστορία θα δείξει ότι η χειρουργική επέμβαση πέτυχε μεν (δεν είχαμε αναδιάρθρωση), αλλά απεβίωσε ο ασθενής. Το δε πόρισμα του ιατροδικαστή θα λέει: Θάνατος από επιμήκυνση.


Πηγή:Capital.gr - (http://www.capital.gr)

Πηγή:Capital.gr - (http://www.capital.gr)

MARK
14-03-2011, 20:36
Μάλλον κάπως έτσι είναι η κατάσταση :hmmm:

GeorgeP
14-03-2011, 20:42
Και τι καθομαστε τοτε, αντε να ξενυτευομαστε σιγα σιγα αφου ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι δεν θα τα καταφερουμε!!!

bakgs
14-03-2011, 21:02
Πέτυχε τελικά η επιμήκυνση (http://www.gsforum.gr/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-54/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%BA%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-18435/#post337144)

ckk
14-03-2011, 21:27
Άμα η επιμήκυνση είναι πολύ μεγάλη, διαλύει τα εσωτερικά όργανα γιατρέ μου, έτσι δεν είναι? Και η παρθένα, kaputt...

ortho
14-03-2011, 21:33
Την τετραετία 2012-2015 χρειαζόμαστε ένα ΑΕΠ για να εξυπηρετήσουμε τα δάνεια. Που ακριβώς θα τα βρούμε;
Δε θα τα βρούμε, θα πηγαίνουμε από μνημόνιο σε μνημόνιο και σε συνεχής επιμηκύνσεις. Τους δανειστές δεν τους συμφέρει να κάνουμε haircut. Οσο μας κρατούν στη ζωή θα τους πληρώνουμε, τη ζωή όπως αυτοί εννοούν και θέλουν. Το θέμα είναι αν εμείς είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Το δάνειο δεν είναι εξυπηρετίσημο. Οτι και να ξεπουλήσουν, όσο και να σφίξουμε εμείς το ζωνάρι δε βγαίνει.
Μην ξεχνάμε ότι η επιμήκυνση δώθηκε μόνο για τα 110 δις. Ο πίνακας του άρθρου δείχνει το υπόλοιπο δάνειο. Αν εκεί δε γίνει κάτι, δε βλέπω πως θα βγούμε από τη θηλιά αυτή.
Σίγουρα όχι με τη φτωχοποίηση της μικρομεσαίας και μεσαίας τάξης. Ισως κι αυτός τελικά να είναι ο στόχος τους. Η μπανανία να γίνει κάτι σαν Πακιστάν κι Ινδία όσον αφορά μισθούς κι αξίες γης στα τάρταρα.

ortho
14-03-2011, 21:35
Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι πρέπει να μειώνουμε το χρέος κατά 11 δις το χρόνο. Αυτό σημαίνει απολύτως πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, όπερ αυξημένα φορολογικά έσοδα....

να πέσω τώρα κάτω από τα γέλια ή να περιμένω λίγο;;;;ΝεύραΝεύραΝεύρα

diomiles
14-03-2011, 21:38
Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι πρέπει να μειώνουμε το χρέος κατά 11 δις το χρόνο. Αυτό σημαίνει απολύτως πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, όπερ αυξημένα φορολογικά έσοδα....

να πέσω τώρα κάτω από τα γέλια ή να περιμένω λίγο;;;;ΝεύραΝεύραΝεύρα


Περίμενε λίγο θα ακούσεις και άλλα.

GeorgeP
14-03-2011, 22:16
Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι πρέπει να μειώνουμε το χρέος κατά 11 δις το χρόνο. Αυτό σημαίνει απολύτως πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, όπερ αυξημένα φορολογικά έσοδα....

να πέσω τώρα κάτω από τα γέλια ή να περιμένω λίγο;;;;ΝεύραΝεύραΝεύρα


Mην ξεχνας.....ΑΟΖ, μεταλεια, ελληνικο......κι ερχονται κιάλλα!!!

Ηθελα να ηξερα βρε Γιαννη, Χρηστο, Διονυση....αν...λεω ΑΝ τα καταφερει ο ΓΑΠ τι θα λετε??
Καποιος/οι προφητεψαν χρεωκοπια στης 25 του μαρτη αλλα ΄πιασανε βρουβες, ας μην κανουμε κι εμεις τις ιδιες προφητειες.

Με το να γινομαστε προφητες, ακουγοντας και πιστευοντα άλλους προφητες, δεν καταφερνουμε τιποτε, μονον να γεμιζουμε απαισιοδοξια!!!

Ας μην επαναλαβουμε το ιδιο λαθος με το εμβολιο της γριππης περυσι που οποιος το εκανε θα πεθαινε, θα γινοταν πειραματοζωο και άλλα ομορφα!!!

Παντως, επειδη δεν τα ακουτε ολα μάλλον, εντος των τριων επομενων ετων η ΕΕ ιδρυει ταμειο/τραπεζα/μηχανισμο που σκοπος του θα ειναι η ενισχυση των κρατων οπως η Ελλαδα, Ιρλανδια κ.λ.π.
Η καθε χωρα με οικονομικα προβλήματα δεν θα ειναι εξαρτωμενη απο τις διεθνεις αγορες αφου θα αρκει να εκδιδει ενα (οχι δυο...ενα) ομολογο το οποιο θα αναγραφει το επιπλεον του ΑΕΠ ποσον που χρωσταει και το οποιο θα αγοραζεται απο τον παραπανω μηχανισμο παρακαμπτωντας τις αγορες!!! Το επιτοκιο του δε, θα ειναι ισο με το καλυτερο επιτοκιο απο τους τελευταιους δανεισμους της χωρας αυτης απο τις διεθνεις αγορες!!!
Προυποθεση γιαυτο θα ειναι μια σειρα νομοθετηματα που δεν ειανι η ωρα να τα αναλυσουμε εδω!

Αυτο ειναι πολυ σοβαρη εξελιξη και θα εξυπηρετησει και την Ελλαδα στο μεσο μελλον.

Ας ειμαστε αισιοδοξοι επιτελους!!

vpentza
14-03-2011, 22:22
επειδή δεν έχω τη δύναμη να επηρεάσω τις εξελίξεις, επειδή ό,τι και να γίνει θα το μάθω τελευταίος, θα κάτσω ήσυχος στον καναπέ μου να με βρούν οι εξελίξεις...απλά ευελπιστώ το συμφέρον μου να τύχει να εξυπηρετεί και τους ιθύνοντες του τόπου ....:hmmm:

gsmaniac
14-03-2011, 22:29
Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι πρέπει να μειώνουμε το χρέος κατά 11 δις το χρόνο. Αυτό σημαίνει απολύτως πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, όπερ αυξημένα φορολογικά έσοδα....

να πέσω τώρα κάτω από τα γέλια ή να περιμένω λίγο;;;;ΝεύραΝεύραΝεύρα

πεσε....:D
φορολογικα εσοδα,νεκρωνοντας την αγορα και χωρις να παραγεις τιποτα δεν μπορει να εχει το κρατος....:cool:
οσοι νομιζουν κατι τετοιο,μπορουν να γυρισουν απο την αλλη πλευρα και να συνεχισουν τον υπνο τους ή να βγουν να δουν την κατασταση εκει εξω...;)

ortho
14-03-2011, 22:45
Mην ξεχνας.....ΑΟΖ, μεταλεια, ελληνικο......κι ερχονται κιάλλα!!!

Ηθελα να ηξερα βρε Γιαννη, Χρηστο, Διονυση....αν...λεω ΑΝ τα καταφερει ο ΓΑΠ τι θα λετε??
Καποιος/οι προφητεψαν χρεωκοπια στης 25 του μαρτη αλλα ΄πιασανε βρουβες, ας μην κανουμε κι εμεις τις ιδιες προφητειες.

Με το να γινομαστε προφητες, ακουγοντας και πιστευοντα άλλους προφητες, δεν καταφερνουμε τιποτε, μονον να γεμιζουμε απαισιοδοξια!!!

Ας μην επαναλαβουμε το ιδιο λαθος με το εμβολιο της γριππης περυσι που οποιος το εκανε θα πεθαινε, θα γινοταν πειραματοζωο και άλλα ομορφα!!!

Παντως, επειδη δεν τα ακουτε ολα μάλλον, εντος των τριων επομενων ετων η ΕΕ ιδρυει ταμειο/τραπεζα/μηχανισμο που σκοπος του θα ειναι η ενισχυση των κρατων οπως η Ελλαδα, Ιρλανδια κ.λ.π.
Η καθε χωρα με οικονομικα προβλήματα δεν θα ειναι εξαρτωμενη απο τις διεθνεις αγορες αφου θα αρκει να εκδιδει ενα (οχι δυο...ενα) ομολογο το οποιο θα αναγραφει το επιπλεον του ΑΕΠ ποσον που χρωσταει και το οποιο θα αγοραζεται απο τον παραπανω μηχανισμο παρακαμπτωντας τις αγορες!!! Το επιτοκιο του δε, θα ειναι ισο με το καλυτερο επιτοκιο απο τους τελευταιους δανεισμους της χωρας αυτης απο τις διεθνεις αγορες!!!
Προυποθεση γιαυτο θα ειναι μια σειρα νομοθετηματα που δεν ειανι η ωρα να τα αναλυσουμε εδω!

Αυτο ειναι πολυ σοβαρη εξελιξη και θα εξυπηρετησει και την Ελλαδα στο μεσο μελλον.

Ας ειμαστε αισιοδοξοι επιτελους!!


Αχ Γιώργο ( αχ Κούλα ), από τη μία σε χαίρομαι που είσαι αισιόδοξος,
από την άλλη δεν καταλαβαίνω με ποιά στοιχεία την τροφοδοτείς.
Αντε και γίνονται αυτά που λες, η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι η κάτοχος της γης της;

Ασχετο αλλά και σχετικό. Πήγα σήμερα σε φίλη μου ενδοκρινολόγο.
Ο ΟΠΑΔ έχει να την πληρώσει από το 2009, το χρεωστούμενο ποσό όμως έχει δηλωθεί ως εισπραχθέν κι έχει φορολογηθεί. Φυσικά πλέον οι ασθενείς πληρώνουν επιτόπου. Και πάνε μόνοι τους στο ταμείο. Ετσι θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα το κράτος;

Ξέρεις ότι μέχρι να γίνουν μεταλλεία, αν γίνουν ποτέ θα περάσουν πολλά χρόνια.

Το Ελληνικό είναι σίγουρο ότι δε θα εξελιχθεί όπως ο Αστακός;

Την ΑΟΖ θα την καθορίσουν μέχρι να βγω στη σύνταξη;

Αν τα καταφέρει ο ΓΑΠ, θα του πάρω πίττες!:D:D

GeorgeP
14-03-2011, 22:54
......................από την άλλη δεν καταλαβαίνω με ποιά στοιχεία την τροφοδοτείς.
Αντε και γίνονται αυτά που λες, η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι η κάτοχος της γης της;


ΝΑΙ και παλι ΝΑΙ!! Μην ακους τον καθενα!!!!!!!!!!


......................
Ασχετο αλλά και σχετικό. Πήγα σήμερα σε φίλη μου ενδοκρινολόγο.
Ο ΟΠΑΔ έχει να την πληρώσει από το 2009, το χρεωστούμενο ποσό όμως έχει δηλωθεί ως εισπραχθέν κι έχει φορολογηθεί. Φυσικά πλέον οι ασθενείς πληρώνουν επιτόπου. Και πάνε μόνοι τους στο ταμείο. Ετσι θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα το κράτος;

Αυτο ειναι προβλημα ΝΑΙ, αλλα θα λυθει!! Δεν ξερω αν θα ειναι συντομα αλλα θα λυθει! Μεχρι τοτε υπομονη!!!!

......................
Ξέρεις ότι μέχρι να γίνουν μεταλλεία, αν γίνουν ποτέ θα περάσουν πολλά χρόνια.


Ουτε 2 δεν θα περασουν...ακουσε με!!!

......................
Το Ελληνικό είναι σίγουρο ότι δε θα εξελιχθεί όπως ο Αστακός;

100% σιγουρο!! και ξανακουσε με, μαζι με το ελληνικο ερχεται και ο ξεχασμενος αστακος!!

......................
Την ΑΟΖ θα την καθορίσουν μέχρι να βγω στη σύνταξη;

Μεχρις του χρονου τετοιον καιρο θα εχει οριστεί!;)

......................
Αν τα καταφέρει ο ΓΑΠ, θα του πάρω πίττες!:D:D


Δεν του αρεσουν, ειναι της υγιεινης διατροφης και του jogging!!!!:D

Λιγη αισιοδοξια Γιαννη, μονον λιγη!!!!!!!

ortho
14-03-2011, 22:59
ΝΑΙ και παλι ΝΑΙ!! Μην ακους τον καθενα!!!!!!!!!!



Αυτο ειναι προβλημα ΝΑΙ, αλλα θα λυθει!! Δεν ξερω αν θα ειναι συντομα αλλα θα λυθει! Μεχρι τοτε υπομονη!!!!



Ουτε 2 δεν θα περασουν...ακουσε με!!!


100% σιγουρο!! και ξανακουσε με, μαζι με το ελληνικο ερχεται και ο ξεχασμενος αστακος!!


Μεχρις του χρονου τετοιον καιρο θα εχει οριστεί!;)



Δεν του αρεσουν, ειναι της υγιεινης διατροφης και του jogging!!!!:D

Λιγη αισιοδοξια Γιαννη, μονον λιγη!!!!!!!

Γιώργο όλες οι προβλέψεις σου είναι ευχές. Σε αυτές συμφωνώ, αλλά δεν το βλέπω.

Λίγο ρεαλισμό φίλε μου!

GeorgeP
14-03-2011, 23:02
πεσε....:D


φορολογικα εσοδα,νεκρωνοντας την αγορα και χωρις να παραγεις τιποτα δεν μπορει να εχει το κρατος....:cool:

οσοι νομιζουν κατι τετοιο,μπορουν να γυρισουν απο την αλλη πλευρα και να συνεχισουν τον υπνο τους ή να βγουν να δουν την κατασταση εκει εξω...;)


οταν το σπιτι σου ειναι χρεωμενο μεχρι τα μπουνια και δεν εχεις και δουλεια κοβεις τα παντα μεχρι να βρεις δουλεια!!
Ετσι εξοικονομεις χρηματα για να περασεις μεγαλυτερο χρονικο διαστημα χορτατος!
Οταν βρεις δουλεια συνεχιζεις να εχεις κομενα τα παντα μεχρι να βαλεις ενα κοματακι στην ακρη.
Αυτη η περιοδος ειναι...αιματηρη και επωδυνη!!!
Μετα αρχιζεις να ξοδευεις οπως και πριν!!!

Κανονες οικονομικων που ειμαι παντελως ασχετος αλλα μου εξηγησε σε μια συναντηση μας ο οικονομολογος αυτου του φορουμ Κος ΤΕΟ71 που ελπιζω καποτε να μιλησει κι αυτος!!!

Eftixis
14-03-2011, 23:05
Το ότι στήσαμε κ...ο δεν μας το είπε κανείς.
Οι Ιρλανδοί μάλλον δεν τον στήσανε και τους σιχτιρίσανε.
Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή (οικονομική)
Δεν έχουν το θάρρος να πούνε την αλήθεια στον λαό.
Κανείς δεν ασχολείται με την ανάπτυξη. Αν θεωρούνε ανάπτυξη το ξεπούλημα , την απόσυρση , η τα φωτοβολταϊκά,( με εξαγωγή πόρων στην Γερμανία … ) να μας το πούνε.
Αν δεν παράγεις αγροτικά προϊόντα (εισάγουμε λεμόνια και ένα σωρό άλλα προϊόντα από Τουρκία και τα δικά μας πάνε στις χωματερές ), Δεν έχεις βιομηχανία και ο τουρισμός έχει πέσει σε ξένα χέρια, βράσε όρυζα. :(

GeorgeP
14-03-2011, 23:06
Γιώργο όλες οι προβλέψεις σου είναι ευχές. Σε αυτές συμφωνώ, αλλά δεν το βλέπω.

Λίγο ρεαλισμό φίλε μου!


Γιαννη, Γιαννη.....
“Ρεαλισμός” και “Νατουραλισμός”, δυο λεξεις που σκοπεύουν στην απόδοση της πραγματικότητας και οχι του μελλοντος!!!!!!

Αισιοδοξια ειναι αυτο που επιθυμεις κι ευχεσαι να γινει....στο μελλον!!!

Αρα ας ειμαστε αισιοδοξοι!!!!

ortho
14-03-2011, 23:09
Το ότι στήσαμε κ...ο δεν μας το είπε κανείς.
Οι Ιρλανδοί μάλλον δεν τον στήσανε και τους σιχτιρίσανε.
Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή (οικονομική)
Δεν έχουν το θάρρος να πούνε την αλήθεια στον λαό.
Κανείς δεν ασχολείται με την ανάπτυξη. Αν θεωρούνε ανάπτυξη το ξεπούλημα , την απόσυρση , η τα φωτοβολταϊκά,( με εξαγωγή πόρων στην Γερμανία … ) να μας το πούνε.
Αν δεν παράγεις αγροτικά προϊόντα (εισάγουμε λεμόνια και ένα σωρό άλλα προϊόντα από Τουρκία και τα δικά μας πάνε στις χωματερές ), Δεν έχεις βιομηχανία και ο τουρισμός έχει πέσει σε ξένα χέρια, βράσε όρυζα. :(




Πειραματίζονται πάνω μας Ευτύχη. Δοκιμάζουν διάφορα σενάρια μέχρι να πτωχεύσουμε χωρίς καν να το καταλάβουμε.

ortho
14-03-2011, 23:11
Γιαννη, Γιαννη.....
“Ρεαλισμός” και “Νατουραλισμός”, δυο λεξεις που σκοπεύουν στην απόδοση της πραγματικότητας και οχι του μελλοντος!!!!!!

Αισιοδοξια ειναι αυτο που επιθυμεις κι ευχεσαι να γινει....στο μελλον!!!

Αρα ας ειμαστε αισιοδοξοι!!!!


Ο "ρεαλισμός" Γιώργη δεν επιτρέπει την αισιοδοξία. Αν φτάσουμε στον πάτο, δε θα σηκωθούμε ποτέ ξανά......ούτε τα παιδιά των παιδιών μας δε θα έχουν καλή ζωή....

gsmaniac
14-03-2011, 23:15
οταν το σπιτι σου ειναι χρεωμενο μεχρι τα μπουνια και δεν εχεις και δουλεια κοβεις τα παντα μεχρι να βρεις δουλεια!!
Ετσι εξοικονομεις χρηματα για να περασεις μεγαλυτερο χρονικο διαστημα χορτατος!
Οταν βρεις δουλεια συνεχιζεις να εχεις κομενα τα παντα μεχρι να βαλεις ενα κοματακι στην ακρη.
Αυτη η περιοδος ειναι...αιματηρη και επωδυνη!!!
Μετα αρχιζεις να ξοδευεις οπως και πριν!!!

Κανονες οικονομικων που ειμαι παντελως ασχετος αλλα μου εξηγησε σε μια συναντηση μας ο οικονομολογος αυτου του φορουμ Κος ΤΕΟ71 που ελπιζω καποτε να μιλησει κι αυτος!!!
αλλα λογια να αγαπιομαστε..........με το ζορι να πεις την τελευταια κουβεντα:cool:
μιλαμε για συγκεκριμενα πραγματα....πως θα εχει φορολογικα εσοδα το κρατος,οταν η αγορα πεθαινει με πολλους γρηγορους ρυθμους...:hmmm:
θεωριες γυρω απο τα οικονομικα υπαρχουν πολλες,οι οποιες ειναι εντελως ασχετες με την πραγματικοτητα...:mad:

nivo
15-03-2011, 00:06
Το ότι στήσαμε κ...ο δεν μας το είπε κανείς.
Οι Ιρλανδοί μάλλον δεν τον στήσανε και τους σιχτιρίσανε.
Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή (οικονομική)
Δεν έχουν το θάρρος να πούνε την αλήθεια στον λαό.
Κανείς δεν ασχολείται με την ανάπτυξη. Αν θεωρούνε ανάπτυξη το ξεπούλημα , την απόσυρση , η τα φωτοβολταϊκά,( με εξαγωγή πόρων στην Γερμανία … ) να μας το πούνε.
Αν δεν παράγεις αγροτικά προϊόντα (εισάγουμε λεμόνια και ένα σωρό άλλα προϊόντα από Τουρκία και τα δικά μας πάνε στις χωματερές ), Δεν έχεις βιομηχανία και ο τουρισμός έχει πέσει σε ξένα χέρια, βράσε όρυζα. :(

Ευτυχη οι Ιρλανδοι μαλλον εχουν @....δι@ και ειναι συνειδητοποιημενος λαος που δεν ειμαστε τελικα εμεις οσο αφορα τους αγροτες μεγαλο μερος αυτων τα τελευταια χρονια ειχαν μαθει να ζουνε με τις επιδοτησεις στελνοντας στα χωραφια τους ξενους που τωρα δεν θελουν !!! και για τον τουρισμο τα ματια μας τα βγαλαμε μονοι μας γιατι οταν ερχοντε τουριστες δεν τους βλεπουμε ως ανθρωπους αλλα σαν αγελαδες για αρμεγμα και οσο αφορα την αναπτυξη για αυτη μη φοβαστε την εχουν αναλαβει οι εργατοπατερες συνδηκα-ληστες του εθνους !!!!

GeorgeP
15-03-2011, 01:58
αλλα λογια να αγαπιομαστε..........με το ζορι να πεις την τελευταια κουβεντα:cool:



μιλαμε για συγκεκριμενα πραγματα....πως θα εχει φορολογικα εσοδα το κρατος,οταν η αγορα πεθαινει με πολλους γρηγορους ρυθμους...:hmmm:

θεωριες γυρω απο τα οικονομικα υπαρχουν πολλες,οι οποιες ειναι εντελως ασχετες με την πραγματικοτητα...:mad:


Αντε να στο εξηγησω, εχεις ενα δανειο 20 ετων επιτοκιου 5% ετησιως και για το οποιο πληρωνεις 500ε τον μηνα.
Πας στην τραπεζα και λες ''κοιτα δεν μπορω να σου πληρωνω 500ε τον μηνα και κανε κατι καλυτερο''!! Η τραπεζα λοιπόν σου λεει ''αντι για 20 χρονια και 5% επιτοκιο θα το κανουμε 40 χρονια και 4% επιτοκιο, η δοση σας δε θα ειναι 300ε τον μηνα'', συμφερει ¨η οχι??

Παμε στο άλλο τωρα, ας υποθεσουμε οτι εχεις μια επιχειρηση για την οποια εχεις δανειστει περαν απο τον τζιρο της. Τι κανεις για να την σωσεις? Κοβεις υπαλληλους (κερδος 1), κοβεις την καθαριστρια και καθαριζεις μονος σου (κερδος 2), κοβεις απο τις παραγγγελιες (κερδος 3), μαζευεις οσο μπορεις αυτα που σου χρωστανε (κερδος 4)........κ.λ.π., ενω συνεχιζεις να λειτουργεις/υπολειτουργεις κανοντας τζιρους κατα πολυ χαμηλοτερους απο πριν αφου δεν αντικαθιστας το εμπορευμα σου οπως πριν!!!
Τα ''κερδη'' 1-4 σου πληρωνουν το χρεος και οι χαμηλοτεροι τζιροι σου επιτρεπουν να φυτοζωεις στερουμενος σχεδον τα παντα!!! Τι να κανουμε ας μην δανειζοσουνα, τωρα για να σωσεις την επιχειρηση σου θα δυνοπαθησεις!!!! Στο ολο αυτο το σκηνικο που περνας εσυ αναγκαστικα θα συμβαλλουν και τα παιδια σου και η γυναικα σου. Αν δουλευουν, οτι περνουν θα τα ακουμπανε στο σπιτι, και η γυναικα που ουτως ¨η αλλως το εκανε αλλα και τα παιδια που σιγουρα δεν το εκαναν!(δεν μιλω για τα δικα σου παιδια, παραδειγμα φερνω), αν δεν δουλευουν παλι ψαχνουν να κανουν οτιδηποτε για να σε βοηθησουν!! Με άλλα λογια τις αμαρτιες τις δικες σου τις πληρωνει ΟΛΗ η οικογενεια φταιει δεν φταιει!
Αμα σου πουν τα παιδια σου ''αει παγαινε ρε πατερα που θα σου πληρωσω εγω τα χρεη σου, μαζι τα φαγαμε?''........παει καταστραφηκες κι εσυ αλλα και η γυναικα σου και η επιχειρηση εκελισε...με τα χρεη της ομως να εξακολουθουν να υπαρχουν!!!
Αντικατεστησε οπου Κωστας=Πολιτικοι/ΔΕΚΟ/ΔΥ κ.λ.π., επιχειρηση=Κρατος και οικογενεια(παιδια/συζυγος)=πολιτες και βρηκες την εξισωση!!!

Αυτα με απλα λογια ενος μη οικονομολογου (μα που ειναι αυτος ο ΤΕΟ71 να μας τα πει και με διπλωματα).


Τελος η αγορα πεθαινει ναι, αλαλ γιατι? διοτι δεν υπαρχουν χρηματα να τροφοδοτηθει μια αναπτυξη!! Χωρις ζεστο χρημα αναπτυξη γιοκ!! Που θα βρεθει το χρημα? Μα απο τα παιδια σου και την γυναικα σου ΑΦΟΥ ξοφληθει μερος του χρεους σου και αντι για 5000ε τον μηνα πληρωνεις 3000ε, τα υπολοιπα 2000 θα τα ριχνεις στην αναπτυξη!! Η εξισωσηπου λεγαμε πιο πανω οσον αφορα τα προσωπα!

Arkas
15-03-2011, 02:40
Πειραματίζονται πάνω μας Ευτύχη. Δοκιμάζουν διάφορα σενάρια μέχρι να πτωχεύσουμε χωρίς καν να το καταλάβουμε.
Δεν τους συμφέρει να πτωχεύσουμε!
Αλλά το ξεζούμισμα,
δεν το γλυτώνουμε.... :(:(:(

teo71
15-03-2011, 08:05
μιλαμε για συγκεκριμενα πραγματα....πως θα εχει φορολογικα εσοδα το κρατος,οταν η αγορα πεθαινει με πολλους γρηγορους ρυθμους...:hmmm:

θεωριες γυρω απο τα οικονομικα υπαρχουν πολλες,οι οποιες ειναι εντελως ασχετες με την πραγματικοτητα...:mad:



Η γέννηση, η ακμή και ο θάνατος, είναι φυσικά φαινόμενα και όχι οικονομικά.

Η αγορά στην οποία αναφέρεσαι, δεν πεθαίνει τώρα, έχει πεθάνει εδώ και μια 10ετία, απλά έχουν ξεχάσει να την θάψουν...;)

Τώρα, όσον αφορά στον τάφο, οι απόψεις διυστάντε:

Οι γερμανοί θάβουν τους ανθρώπους τους, ρίχνοντας μία μεγάλη φυσική πλάκα πέτρας από πάνω.

Κάποιοι προτιμούν τον κλασικό ελληνικό τάφο, (χρεοκωπία και έχει ο Θεός), κάποιοι άλλοι τον γερμανικό (λιτότητα, ορθολογισμός, παραγωγικότητα και όποιος αντέξει).

Διαλέγετε και παίρνετε...:D

ΥΓ. Γουστάρω φιλαράκι... Εσύ θα μιλάς για οικονομία και γω για τελευταίες κατοικίες.....:sm7::sm7:

.

gsmaniac
15-03-2011, 08:33
Η γέννηση, η ακμή και ο θάνατος, είναι φυσικά φαινόμενα και όχι οικονομικά.

Η αγορά στην οποία αναφέρεσαι, δεν πεθαίνει τώρα, έχει πεθάνει εδώ και μια 10ετία, απλά έχουν ξεχάσει να την θάψουν...;)

Τώρα, όσον αφορά στον τάφο, οι απόψεις διυστάντε:

Οι γερμανοί θάβουν τους ανθρώπους τους, ρίχνοντας μία μεγάλη φυσική πλάκα πέτρας από πάνω.

Κάποιοι προτιμούν τον κλασικό ελληνικό τάφο, (χρεοκωπία και έχει ο Θεός), κάποιοι άλλοι τον γερμανικό (λιτότητα, ορθολογισμός, παραγωγικότητα και όποιος αντέξει).

Διαλέγετε και παίρνετε...:D

ΥΓ. Γουστάρω φιλαράκι... Εσύ θα μιλάς για οικονομία και γω για τελευταίες κατοικίες.....:sm7::sm7:

.
το θεμα ειναι ποιος θα πληρωσει το μαρμαρο.........;)
ο πεθαμενος ή ο ζωντανος;;;;;
χωρις πλακα...την λυση την βρηκαμε,βγαζουμε στην βιζιτα την γυναικα μας και τα πιτσιρικια στα φαναρια και θα την βγαλουμε...τα πρωτα 100 χρονια θα ειναι δυσκολα..:D
τωρα αν η γυναικα ειναι πατσαβουρα....ας προσεχαμε:sm7:

teo71
15-03-2011, 08:38
το θεμα ειναι ποιος θα πληρωσει το μαρμαρο.........;)


ο πεθαμενος ή ο ζωντανος;;;;;




Αυτό δεν το είχα σκεφτεί..


:Απορία::Απορία::Απορία:

Δώσε μου λίγο χρόνο και θα σου απαντήσω...

:sm7::sm7::sm7:

gsmaniac
15-03-2011, 08:41
Αυτό δεν το είχα σκεφτεί..



:Απορία::Απορία::Απορία:

Δώσε μου λίγο χρόνο και θα σου απαντήσω...


:sm7::sm7::sm7:

ασε ....θα σε προλαβει ο συναδελφος σου:sm7:
φευγω τωρα να βρω κανεναν,που θα πληρωσει το μαρμαρο..:D

teo71
15-03-2011, 08:51
Κος ΤΕΟ71 που ελπιζω καποτε να μιλησει κι αυτος!!!

(μα που ειναι αυτος ο ΤΕΟ71 να μας τα πει και με διπλωματα).




Εδώ είμαι Γιώργο, σε παρακολουθώ και σε θαυμάζω, να στέκεις ως κυματοθραύστης, στις ορδές που σου επιτίθονται... (Το εννοώ αυτό, δεν κάνω πλάκα)....:)

Είχα ρώτησει κάποτε έναν γιατρό, μέλος του forum, (τον ξέρεις!), που έχει ανοίξει πάμπολλα θέματα, γενικότερου ενδιαφέροντος, γιατί δεν αναλύει κανένα ιατρικό θέμα.

Η απάντηση:

"Χαζός είσαι? Στο forum μιλάω για τα χόμπυ μου. Αν ήταν να γράφω για την δουλειά μου, καθόμουν και στο νοσοκομείο"

Ελπίζω να σε κάλυψα.;)

ΥΓ. Πάντως, θα είναι ,μεγάλη μου χαρά να τα πούμε από κόντα....

CPretenteriS
15-03-2011, 09:18
ασε ....θα σε προλαβει ο συναδελφος σου:sm7:
φευγω τωρα να βρω κανεναν,που θα πληρωσει το μαρμαρο..:D

:sm7::sm7:

GeorgeP
15-03-2011, 13:55
Εδώ είμαι Γιώργο, σε παρακολουθώ και σε θαυμάζω, να στέκεις ως κυματοθραύστης, στις ορδές που σου επιτίθονται... (Το εννοώ αυτό, δεν κάνω πλάκα)....:)

Είχα ρώτησει κάποτε έναν γιατρό, μέλος του forum, (τον ξέρεις!), που έχει ανοίξει πάμπολλα θέματα, γενικότερου ενδιαφέροντος, γιατί δεν αναλύει κανένα ιατρικό θέμα.

Η απάντηση:

"Χαζός είσαι? Στο forum μιλάω για τα χόμπυ μου. Αν ήταν να γράφω για την δουλειά μου, καθόμουν και στο νοσοκομείο"

Ελπίζω να σε κάλυψα.;)

ΥΓ. Πάντως, θα είναι ,μεγάλη μου χαρά να τα πούμε από κόντα....

Αυτο ειναι και το ''προβλημα'' Θοδωρη, οτι κανουν το χομπυ τους ενω αλλοι μιλανε σοβαρα για σοβαροτατα θεματα!!
Ετσι παντου βλεπουν μονον αντιλογο και ΠΑΣΟΚΟΥΣ.
Προσωπικα διαβαζω ΟΛΑ τα μηνυματα πολιτικου ενδιαφεροντος και πανω σε αυτα απανταω, αλλα κανεις δεν με διαβαζει διεξοδικα (μεση και ακρη διαβαζουν εκτος ελαχιστων) διοτι με βλεπουν σαν αντιλογεα Πασοκο!! το αν υπαρχει εστω ενα ιχνος αληθειας στα γραφομενα μου ειανι αδιαφορο γιαυτους!!!! η καταστροφη του τοπου και μαζι με αυτον και οι ιδιοι, κοιταζοντας ΜΟΝΟΝ το παρελθον, προεχει!! Ου γαρ οιδασι τι ποιουσι!!!! Αδυνατουν να το κανουν!!
Παρε παραδειγμα το νημα με τα ''ψεμα 1,2,3'', οι απαντησεις που ελαβα ηταν του τυπου '' λες ανακριβειες'' και ''τι σκοπους υπηρετεις''!! Λες και με λενε Μπομπολα κι εχω 20 βαρελια με ευρο στο υπογειο του σπιτιου μου και αμετρητες καταθεσεις!!
Κανεις μα κανεις δεν κοιταξε αυτα που γραφω διοτι ''βαριοντουσαν'' ¨η ''δεν εχουν τον χρονο να διαβασουν τις ανακριβειες μου'' αλλα εχουν απειρο χρονο να απαντησουν σε αυτα που ΔΕΝ διαβαζουν!! Ειπαμε γραφουν απο χομπυ...εγω ομως οχι!!
Καθονται και ''σηκωνουν'' νηματα με χρεωκοπια της Ελλαδας στης 25/03/11, χωρις κανεις να διερευνησει ποιος ειναι ο συγραφεας αυτων/ου των/του αρθρου και γιατι το εγραψε!! Το οτι δηλωνει τραπεζικος δεν τους εβαλε σε καμια υποψια!! Κι απο κατω καμποσα ποσταρισματα γεματα απαισιοδοξια και υβρεις προς την εξουσια.
Ο Αρκας δικαιως ειπε οτι ''χρειαζεται'' εισαγγελεας για τετοια δημοσιευματα, οπως κι εγινε και μαλλον τον βρηκαν τον τυπο αυτον, ομως μονο η Hekima εβαλε το σχετικο σαιτ ανοιγοντας νεο νημα. Και πολυ καλα εκανε η κοπελα φυσικα, αλλα ο ''ανεβαστής'' του προηγουμενου νηματος που ελεγε για την χρεωκοπια τηρει σιγην ιχθυος...οπως και οι απαισιοδοξοι που εγραψαν κατω απο αυτον.

Εδω μαλλον εγω θα πρέπει να ρωτησω ''τι σκοπους υπηρετουν'' και να συμπληρωσω ''και για λογαριασμο ποιων?''

θα τα πουμε συντομα απο κοντα!!!

ntinopoulos
15-03-2011, 14:33
Αντε να στο εξηγησω, εχεις ενα δανειο 20 ετων επιτοκιου 5% ετησιως και για το οποιο πληρωνεις 500ε τον μηνα.
Πας στην τραπεζα και λες ''κοιτα δεν μπορω να σου πληρωνω 500ε τον μηνα και κανε κατι καλυτερο''!! Η τραπεζα λοιπόν σου λεει ''αντι για 20 χρονια και 5% επιτοκιο θα το κανουμε 40 χρονια και 4% επιτοκιο, η δοση σας δε θα ειναι 300ε τον μηνα'', συμφερει ¨η οχι??

Παμε στο άλλο τωρα, ας υποθεσουμε οτι εχεις μια επιχειρηση για την οποια εχεις δανειστει περαν απο τον τζιρο της. Τι κανεις για να την σωσεις? Κοβεις υπαλληλους (κερδος 1), κοβεις την καθαριστρια και καθαριζεις μονος σου (κερδος 2), κοβεις απο τις παραγγγελιες (κερδος 3), μαζευεις οσο μπορεις αυτα που σου χρωστανε (κερδος 4)........κ.λ.π., ενω συνεχιζεις να λειτουργεις/υπολειτουργεις κανοντας τζιρους κατα πολυ χαμηλοτερους απο πριν αφου δεν αντικαθιστας το εμπορευμα σου οπως πριν!!!
Τα ''κερδη'' 1-4 σου πληρωνουν το χρεος και οι χαμηλοτεροι τζιροι σου επιτρεπουν να φυτοζωεις στερουμενος σχεδον τα παντα!!! Τι να κανουμε ας μην δανειζοσουνα, τωρα για να σωσεις την επιχειρηση σου θα δυνοπαθησεις!!!! Στο ολο αυτο το σκηνικο που περνας εσυ αναγκαστικα θα συμβαλλουν και τα παιδια σου και η γυναικα σου. Αν δουλευουν, οτι περνουν θα τα ακουμπανε στο σπιτι, και η γυναικα που ουτως ¨η αλλως το εκανε αλλα και τα παιδια που σιγουρα δεν το εκαναν!(δεν μιλω για τα δικα σου παιδια, παραδειγμα φερνω), αν δεν δουλευουν παλι ψαχνουν να κανουν οτιδηποτε για να σε βοηθησουν!! Με άλλα λογια τις αμαρτιες τις δικες σου τις πληρωνει ΟΛΗ η οικογενεια φταιει δεν φταιει!
Αμα σου πουν τα παιδια σου ''αει παγαινε ρε πατερα που θα σου πληρωσω εγω τα χρεη σου, μαζι τα φαγαμε?''........παει καταστραφηκες κι εσυ αλλα και η γυναικα σου και η επιχειρηση εκελισε...με τα χρεη της ομως να εξακολουθουν να υπαρχουν!!!
Αντικατεστησε οπου Κωστας=Πολιτικοι/ΔΕΚΟ/ΔΥ κ.λ.π., επιχειρηση=Κρατος και οικογενεια(παιδια/συζυγος)=πολιτες και βρηκες την εξισωση!!!

Αυτα με απλα λογια ενος μη οικονομολογου (μα που ειναι αυτος ο ΤΕΟ71 να μας τα πει και με διπλωματα).


Τελος η αγορα πεθαινει ναι, αλαλ γιατι? διοτι δεν υπαρχουν χρηματα να τροφοδοτηθει μια αναπτυξη!! Χωρις ζεστο χρημα αναπτυξη γιοκ!! Που θα βρεθει το χρημα? Μα απο τα παιδια σου και την γυναικα σου ΑΦΟΥ ξοφληθει μερος του χρεους σου και αντι για 5000ε τον μηνα πληρωνεις 3000ε, τα υπολοιπα 2000 θα τα ριχνεις στην αναπτυξη!! Η εξισωσηπου λεγαμε πιο πανω οσον αφορα τα προσωπα!
ρε γιωργο αν απολυσει η καθε επιχειρηση τους υπαλληλους της ποιος στο διαολο θα εχει αγοραστικη δυναμη ετσι ωστε να ψωνιζει και να τονωνεται η αγορα?:Απορία:
αν διωξει η καθε επιχειρηση την καθαριστρια και καθαριζει μονος του ο ιδιοκτητης ποιος θα ασχοληθει με τα θεματα ζωτικης σημασιας της επιχειρησης διασφαλιζοντας την ομαλη λειτουργια της,την ποιοτητα των προιοντων και των παροχων και κατα συνεπεια τη βιωσιμοτητα της?:Απορία:
τωρα κατι που αφορα οσους πληρωνονται απ το κρατος.πως να μειωσει καποιος τις παραγγελιες του οταν η ζητηση παραμενει η ιδια?:Απορία:
τελος,πως να μαζεψει καποιος τα δανεικα απο τη στιγμη που η οικονομικη κατασταση των περισσοτερων εχει βαρεσει μπιελα?:Απορία:

προσεξε τι παραλληλισμους κανεις φιλε...,
το κρατος=επιχειρηση προσβαλλει τους υγιεις επιχειρηματιες και τις επιχειρησεις τους...;)
αν το κρατος ηταν επιχειρηση θα χε βαλει λουκετο μεσα σε ενα μηνα και τα αφεντικα(=πολιτικοι:D)θα ταν φυλακη...

GeorgeP
15-03-2011, 15:00
ρε γιωργο αν απολυσει η καθε επιχειρηση τους υπαλληλους της ποιος στο διαολο θα εχει αγοραστικη δυναμη ετσι ωστε να ψωνιζει και να τονωνεται η αγορα?:Απορία:...
Δεν θα υπαρχει αγοραστικη δυναμη Κωστα, γιαυτο λεγεται και κριση!!!! οτι εγινε στην αμερικη το 2008 γινεται κι εδω σημερα!!!
η θεραπεια ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ μακροχρονια, οπου ολοι υποφερουν!!!!


αν διωξει η καθε επιχειρηση την καθαριστρια και καθαριζει μονος του ο ιδιοκτητης ποιος θα ασχοληθει με τα θεματα ζωτικης σημασιας της επιχειρησης διασφαλιζοντας την ομαλη λειτουργια της,την ποιοτητα των προιοντων και των παροχων και κατα συνεπεια τη βιωσιμοτητα της?:Απορία:...

Αυτο ειανι το λιγοτερο που ενδιαφερει τον επιχειρηματια, το σπουδαιοτερο ειναι να σωσει την επιχειρηση του!!! Εξάλλου παει 3 ωρες νωριτερα στην δουλεια του και πιανει την σκουπα!!!! μετα ασχολειται με τα παραπανω που αναφερεις!


τωρα κατι που αφορα οσους πληρωνονται απ το κρατος.πως να μειωσει καποιος τις παραγγελιες του οταν η ζητηση παραμενει η ιδια?:Απορία:...
η ζητηση εκ των πραγματων εχει πεσει κατα 60%! Δεν εχει αυξηθει!!!! Ετσι συμβαινει σε ολες τις οικονομικες κρισεις!!!!
Η Ελλαδα δεν αποτελει εξαιρεση!
Το φαρμακο στην Ελλαδα ειναι,ΝΑΙ, εξαιρεση!! κι εκει, μετα την συζητηση μας σε καταλαβαινω απολυτα!!!


τελος,πως να μαζεψει καποιος τα δανεικα απο τη στιγμη που η οικονομικη κατασταση των περισσοτερων εχει βαρεσει μπιελα?:Απορία:
με νυχια και με δοντια στερουμενος τα παντα πλην των βασικων!!! οτι κανω δηλαδη εγω στο σπιτι μου και η γυναικα μου και ο αδερφος της στην επιχειρηση τους κ.α.

[QUOTE=ntinopoulos;337747]
το κρατος=επιχειρηση προσβαλλει τους υγιεις επιχειρηματιες και τις επιχειρησεις τους...;)...
Δεν γινεται διαφορετικα στην παρουσα κατασταση Κωστα!! Το να ζηταμε πραγματα που δεν ανταποκρινονται στο σημερα ειναι απλα ουτοπικο!!! Οτι γινεται εδω εχει γινει πριν στην αμερικη (με τον ιδιο ακριβως τροπο), στην ιρλανδια (τα μαγαζια κλεινουν κατα δεκαδες και οι μισθοι των ΔΥ εχουν μειωθει κατα 50% κ.α.!!!!!


αν το κρατος ηταν επιχειρηση θα χε βαλει λουκετο μεσα σε ενα μηνα και τα αφεντικα(=πολιτικοι:D)θα ταν φυλακη...

Το κρατος ειανι επιχειρηση, και για να μην βαλει λουκετο δανειστηκε 110δις, οτι θα εκανε και μια απλη επιχειρηση δηλαδη!!

Ολα τα παραπανω γιατι γινονται? Για να εξοικονομηθουν χρηματα με την μειωση των εξοδων του πολυεξοδου ελληνικου κρατους! Πως? αυξανοντας την παραγωγικοτητα των ΔΥ και μειωνοντας την συμμετοχη του σε ΔΕΚΟ. Μειωνοντας ακομα και υπαλληλους του!!
το εγραψα και αλλου, εκει στο νημα με ''ψεμα 1,2,3,'', ο ελληνας ΔΥ παραγει 18ε ανα ωρα οταν ο Γερμανος παραγει 39ε ανα ωρα!!!!! Γιατι? διοτι εκει εχει 50,000 ΔΥ για 50,000,000 κατοικους (αρα σκιζονται στην δουλεια) ενω εδω 700,000 για 10,000,000 κατοικους!!!

Δεν ξερω Κωστα μου ποσο πιο απλα να το εξηγησω!!!!
Εχουμε δικιο να διαμαρτυρομαστε αλλα στην τελικη δεν βγαινει τιποτε με την διαμαρτυρια, εργα χρειαζονται και μαλιστα δραστικα!! Οσο επιπονα και να ειναι!!!!

Ανεξαρτητως πολιτικης μας τοποθετησης σκεψου τα παραπανω με την λογικη, σκεψου τα παραπανω οχι με το ποσο θιγεσαι/θιγομαι τωρα αλλα ποσο θα θιχθεις/θιχθω αυριο αν δεν γινει κατι σημερα!! κατι που επρεπε να ειχε γινει 30 χρονια τωρα σιγα-σιγα οπου δεν θα περναμε χαμπαρι τιποτε!!! Τωρα με το 'ολα εδω και τωρα σε εναν χρονο'' φυσικο ειναι να μας φαινονται βουνο!!!