PDA

View Full Version : Μια βραδιά, μια ομάδα, ένας μύθος!


gsmaniac
16-03-2011, 15:59
Ο μεγαλύτερος ευρω-θρίαμβος της ΑΕΚ



http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/03/16/141337.jpg?w=400&f=bicubic (http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/03/16/141337.jpg)
Μία αξέχαστη βραδιά για την ΑΕΚ. Σαν σήμερα, 16 Μαρτίου του 1977, η Ένωση έκανε την επική ανατροπή κόντρα στην ΚΠΡ, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Ήταν τότε που ο Νίκος Χρηστίδης είχε κατεβάσει τα ρολά στα χτυπήματα πέναλτι των Ίστοου και Γουέμπ, και παράλληλα με τα γκολ των Μαύρου και Παπαϊωάννου, έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλά.

Με καθοδηγητή τον Φράντισεκ Φάντροκ, η ΑΕΚ είχε ξεπεράσει τα εμπόδια κορυφαίων ομάδων για να φτάσει τα προημιτελικά του θεσμού και να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που το κάνει αυτό και στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρώτα ήταν η Ντιναμό Μόσχας, των επτά διεθνών, ύστερα Ντέρμπι Κάουντι που είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και ο Ερυθρός Αστέρας, σταθερή δύναμη.

Το βαρύ 3-0 του πρώτου ματς με την ΚΠΡ στο Λονδίνο, δεν έδινε πολλά περιθώρια στην ΑΕΚ να ονειρεύεται πρόκριση. Όμως ο κόσμος της, γέμισε το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ελπίζοντας για το θαύμα. Και ο Θωμάς Μαύρος, μόλις στο 11’, σκόραρε και έκανε την αρχή. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 65’, έβαλε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κάνοντας θρίλερ τον αγώνα. Θέμα χρόνου ήταν να μπει και το τρίτο και το έκανε ο Μίμης Παπαϊωάννου στο 81’, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η αναμέτρηση μπορεί να οδηγήθηκε στα πέναλτι αλλά ουσιαστικά κρίθηκε στην παράταση και μάλιστα στα τελευταία λεπτά. Η ΑΕΚ τότε ήταν στην ευχάριστη θέση να διαθέτει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες και τρία λεπτά πριν την λήξη, ο Φάντροκ «εμπνεύστηκε» να κάνει την αλλαγή που θα φέρει τα πάνω-κάτω. Ο Λάκης Στεργιούδας θα αντικατασταθεί από τον Νίκο Χρηστίδη που είναι άσος στις αποκρούσεις πέναλτι.

Στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, στο τέταρτο πέναλτι ο Νικολούδης αστοχεί και η ώρα του Χρηστίδη έφτασε. Στο επόμενο πέναλτι, ο Ίστοου εκτελεί, ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων» πέφτει σωστά και αποκρούει. Το ίδιο έκανε και στο έβδομο πέναλτι των Άγγλων και έτσι γράφτηκε ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός θρίαμβος της Ένωσης

YouTube - Α.Ε.Κ.-Queens Park Rangers



για να ξεφευγουμε λιγο απο τις παραγκες,τις κασσετες και τους μπεους....;)

CPretenteriS
16-03-2011, 16:10
Respect!!

kostasx
17-03-2011, 12:01
για να ξεφευγουμε λιγο απο τις παραγκες,τις κασσετες και τους μπεους....;)



Μετά τους πρασινοκόκκινους κουραδόμαγκες προέδρους..:mad:
είναι ότι μας έχει απομείνει..